Montréal Canadiens 2022–2023 – uuden aikakauden alku?

  • 109 078
  • 521

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Muussa tapauksessa tappio Phillylle ärsyttäisi, mutta nyt tämä oli sijoituksen kannalta oikein hyvä tappio. Voitolla Habsit olisivat menneet Flyersin ohitse. On tietenkin vieläkin riski, että Habsit ohittavat Flyersin, mutta aina se hankalampaa tämän tappion jälkeen.

Farrell teki tosiaan sitten debyytin Habs-nutussa.

E. Mielenkiintoinen peli seuraavaksi Floridaa vastaan. Ei saisi voittaa, mutta voittamalla Florida, varmistaisi Habsit sitä ettei Florida pääse pudotuspeleihin ja varausvuoro olisi korkeampi. Floridan varausvuoro tällä hetkellä 14. Tuosta kun vähän vielä valuvat alaspäin ja Habseillä tuuri, niin Habsit saavat kaksi top10-varausvuoroa.
 
Viimeksi muokattu:

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Floridalle voittaminen tai häviäminen on tavallaan win win, koska toinen vie Floridaa kohti Boston sarjaa ja toinen parantaa Montrealin pickimahdollisuutta.

Edit. Laitetaan toiveisiin siis ei jatkoaikaa.
 
Viimeksi muokattu:

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Sen verran kammottavan tylsä oli Flyers -peli, että huomasin Farrellin läsnäolonkin vasta kolmannen erän loppupuolella. Tuli hypittyä pikakelauksella pitkin eriä... Tähän kohtaan kyllä ihan hyvä tappio, vaikka tapa hävitä kyseinen peli olikin aika huono. Tähdätään siihen viidenneksi viimeiseen sijaan ja odotellaan arvontaa.

Gallagher muuten napsutellut maalin per peli viimeiset kolme, ja yksi syöttöpinna päälle.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Turpaan tuli taas Floridalta. Aika löysältä vaikutti koosteen perusteella ykkösketjun pelaaminen. Pari maalia Hoffmanin ja Suzukin piikkiin.

Vaikuttaa, että Evans-Gally olisivat löytämässä toisistaan tutkaparia. (Jostain pitää repiä positiivisuutta.) Tässä tapauksessa kolmos-neloskenttään. Toivottavasti molemmat pysyvät kunnossa ja löytävät virettä.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Koko lailla pyörät tipahtaneet Canadiens-vankkureista tässä loppusuoralla. Häviöt toki vahvistavat varauspositiota (vaikkakin muutkin häntäpään joukkueet häviävät samaa tahtia...), mutta aika rumia tappioitahan tässä on tullut nyt. Hankala tuosta sekamelskasta on löytää positiivisia juttuja tällä hetkellä.

Gurianovia on nähty nyt jo ihan hyvä siivu ja suoraan sanoen Dadonov tuntui hyödyllisemmältä... Vuosi jatkoa tuolla 2.9 miljoonalla, EHKÄ sen vielä voisi katsoa. Pidempiä tai rahakkaampia jatkoja ei viitsisi näillä näytöillä edes miettiä.

Drouin. Pistetään tälle yhteiselolle nyt piste. 47 pistettä, ja vain jos pelaisi kokonaisen kauden, mitä ei ole kyennyt tekemään pitkäån aikaan. Ja 5.5 mljoonaa poistuu palkkakaton alta.

Hoffman, sopimuksen ulosostaminen ei olisi järkevää. Eli toiveet siihen, että viimeinen sopimuskausi sytyttää liekin Hoffmanin pelaamiseen ja keväällä myyntiin.

Dvorak, jospa vain menisi kaupaksi. Mutta eipä taida mennä, kun sopimustakin jäljellä 2025 saakka. Ei ole kyllä millään tapaa sellainen sentteri mitä tuo joukkue tarvitsee. En pidä tällaisista syöttökyvyttömistä keskushyökkääjistä pätkän vertaa... Kokeillaanko laidassa, jos antaa ohjeeksi vain toimittaa kiekkoa maalille ja kiekottomana mennä aina maalille...?
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Dvorak, jospa vain menisi kaupaksi. Mutta eipä taida mennä, kun sopimustakin jäljellä 2025 saakka. Ei ole kyllä millään tapaa sellainen sentteri mitä tuo joukkue tarvitsee.

Dvorakista tulee mieleen Lars Eller aika paljon. Ei oikein riitä mutta kuitenkin on ajoittain varsin hyödyllinen. On kuitenkin joukkueen harvoja pelaajia joka osaa aloittaa mutta toki tuolla sopparilla enemmänkin pitäis tehdä.

Tällaisella ohikaudella tuo nyt korostuu ettei sovi oikein sapluunaan mutta jos pelattaisiin tiukempia pelejä niin uskon Dvorakilla olevan vielä annettavaa joukkueelle.

Paljon riippuu miten Monahanin kanssa käy. Jatkoja ollaan tekemässä ja toivottavasti saa vielä hyviä pelivuosia alle. Mielestäni voidaan Dvorak pitää hyvin vielä mukana kunnes sieltä 1) Peli paranee 2) Kaupataan sopivassa kohtaa 3) Nuoret sentterit Beckin johdolla ottaa tontin haltuun.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Jos senttereinä olisi Suzuki, Dach, Evans ja vaikka pirteästi tsempannut Belzile, niin ei tuossa Dvorakille ole paljoa tilaa, jos Monahan vielä pystyy pelaamaan keskellä. Monahanilla aika heikot näytöt parilta viime kaudelta, joten tuskin pitkää sopimusta uskaltaa kukaan tarjota. Pitäisin kuitenkin Habseissä, kun ensi kaudelle ei kuitenkaan pitäisi olla menestyspaineita. Dvorak maksoi 1st+3rd ja varmasti hänestä halutaan jotain takaisinpäin. Ehkä drafttilaisuus on hyvä paikka kaupankäyntiin?

Gurianoville tekisin sopimuksen, mutta en ihan tuota 2,9 milliä kaudessa. Halvemmalla pitäisi saada. Hoffmanista haluaisin eroon ihan miten vaan. Palkkatilaakin olisi hyvä saada, jotta voisi ottaa jonkun huonon sopimuksen vastaan.

Loppukausi on ollut aika väsynyttä pelailua, joten johtopäätöksiä on vaikea vetää. Tuo loukkaantumisten määrä tietenkin huolestuttaa. Viime aikoina tippui jälleen ainakin Savard, Belzile ja varmaan joku muukin.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Kun kaikki on terveitä Dvorakille on vaikea jo löytää tilaa mutta samaan aikaan meidän sentterikko just nyt on Suzuki Evans Tierney ja ei kukaan. Paljon on loukkaantumisia koneistossa mutta onhan sillä Dvorakilla kuitenkin laajuudenkin kannalta iso merkitys. Varsinkin kun Dachilla ja Monahanilla on niin pahoja loukkaantumisia taustalla.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Suomijunttina kiinnostaa tuo Ylösen tilanne, hyvin on poika (23v mies) pelannut ylhäällä ja loukkaantumisten vuoksi jopa ykkösessäkin lähes 0.5ppg tahdilla tehden viiimeiseen 24 peliin jopa 14 pistettä. Mutta mahtuuko Ylönen kokoonpanoon kun kaikki ovat terveitä?
Sopimuskausi menossa kuitenkin, oletetaan että lyhyt vuoden tai parin alle miljoonan jatkosopimus saadaan aikaan, mutta mikä on Ylösen rooli ensi kaudella? Pysyykö ylhäällä alaketjuissa, meneekö farmiin odottamaan loukkaantumisia ylhäältä, vai olisiko paras vaan treidata eteenpäin draftissä mikäli tuosta jotain saisi? En usko että syksyllä 24 vuotta täyttävää jo ihan hyvät näytöt antanutta Ylöstä liiemmin houkuttelee lähteä taas harjoitusleirin päätteeksi farmiin samalla kun ylihintaisilla soppareilla pelaavat Armiat ja Hoffmanit saavat jatkaa ylhäällä.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Suomijunttina kiinnostaa tuo Ylösen tilanne, hyvin on poika (23v mies) pelannut ylhäällä ja loukkaantumisten vuoksi jopa ykkösessäkin lähes 0.5ppg tahdilla tehden viiimeiseen 24 peliin jopa 14 pistettä. Mutta mahtuuko Ylönen kokoonpanoon kun kaikki ovat terveitä?

Uskoisin että nyt annetuilla näytöillä nimenomaan pelasi itselleen paika ylhäällä. St Louisiltakin tuli kehuja suoriutumisesta ja kunhan tuolta Montrealin laituriosasto luonnostaan ohenee Drouinin ja Byronin poistumisen myötä juurikin tuolla n. kolmoskentän laiturin paikalla olisi tilaa kun vaan tulosta edelleen tulee.

Noiden kahden mainitun lisäksi tosiaan Hoffman Armia Gurianov vielä sellaisia joiden pidempi jatko joukkueessa on epätodennäköistä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Näinköhän Heinemann saisi pelata yhden NHL-pelin vielä tällä kaudella? 7 peliä ja 7 maalia. SHL:ssä tuli runkosarjassa yht. 8 maalia. Gurianovin voisi jättää "perhesyistä" sivuun Emil tilalle.

Armia osoitti, että ei NHL-uraa ilman kypärätemppua. Valitettavasti Arizona on nyt takana eli Habsit 6. huonoin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Habs lähetti Ylösen, RH-P:n, Schuenemannin ja Primeaun Lavaliin. Ylönen ja RH-P voidaan mielestäni laskea jo NHL-pelaajaksi, RH-P varsinkin. Schuenemann ja Primeau tietenkin enemmän Lavalin pelaajia. Tietenkin mietityttää, että riittääkö Habseillä pelaajat pariin viimeiseen otteluun.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Pari matsia vielä jäljellä tätä opintomatkaa. Tärkeintä taitaa olla että hävitään molemmat. Takaa ei enää kukaan tule ohi mutta Habs voi vielä sijan nousta jos sattuu voittamaan.

Mielestäni kausi ollut ihan ok. Ollaan saatu nuoria ajettua sisään. Harmillisesti vain on loukkaantumisia ollut jotka varmasti vaikuttavat hieman kehitykseen. Saas nähdä miten käy Caufieldin sopparin kanssa. Julkaistaanko ensi viikon aikana niinkuin on huhuttu vai mennäänkö pidemmälle kevääseen.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Lavalilla on vielä kolme kotipeliä, joissa ratkeaa, pääsevätkö AHL:n säälipleijareihin vai eivät. Siksi täysin ymmärrettävää, että myös Ylönen ja Harvey-Pinard lähetettiin Lavaliin ja sinänsä aivan sama, vaikka Habs peluuttaisi viimeisissä peleissä vaikka Zambonikuskien päivystysrinkiä, kunhan Drouin sentään saa ansaitsemansa päätösseremoniat.

Voi olla, että muistan ihan omiani, mutta oliko joku vuosi sitten sama tilanne, että Habs lähetti kaikki tiputuskelpoiset kaverit muutamiksi peleiksi farmiin sillä seurauksella, että joukkue sakkasi ihan täysin.

Kausi on ollut aikalailla odotettu, mutta ihan positiivisilla reunuksilla. Dach, Caufield, Matheson, Guhle, Barron, Xhekaj, Montembeault, Ylönen, RHP ja varauksin jopa Anderson. On siinä hyvää pohjaa minkä päälle rakentaa muutaman vuoden päässä siintävää, jälleen menestyvää joukkuetta etenkin kun lupauspoolistakin on pitkästä aikaa oikeasti lupa odottaa joukkueeseen varsin kelvollisia tekijöitä muutaman vuoden aikajänteellä.

Voisi melkein toivoa, että valtaosa erääntyvien sopimusten summasta sijoitettaisiin myötäjäisiksi hoffmanien, dvorakien ja hattutempun täysin merkityksettömässä vaiheessa tekevien poistoon. Loppurahalla voi sitten palkata UFA-markkinoilta pitlikkejä ja kovaseevitseja pohjaketjuihin.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Hemmetin Pantterit menivät pääsemään sitten playoffeihin. Jossain kohtaa näytti jo kahdelta top-10 varaukselta, mutta sitten lähtivät Pantterit ärjymään tosissaan.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Montrealin kannalta yön kierroksen kaksi positiivista:

  • Hävittiin random lineupilla vaan maalilla ennätysjoukkue Bostonille. Lotto oddsit pidettiin samalla 8.5%.
  • Boston Florida sarja tapahtuu.
Florida Boston sarjassa itseasiassa monta hyvää puolta. Rotat vastakkain. Kovavireisen Floridan yllätyksellä Boston tippuu. Jos ei riitä niin Florida on kuitenkin pleijariseedin vika eli toinen picki on ykkösen puolivälissä.

Se on enemmän kuitenkin mitä odotettiin kauteen lähtiessä. Vaikka Florida meinasikin puppeloida top10 pickin ni tää on lähtökohdat huomioiden hyvä kokonaisuus.

Joukkueen projektikautta ja sisäänajoja tuossa ansioituneesti sivuttiinkin aiemmin.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Ennätykset on tehty rikottaviksi. En löydä mistään ihan ajantasaista tilastoa siitä, montako ottelua Habsin pelaajilta jäi menneellä kaudella väliin loukkaantumisten vuoksi, mutta ilmeisesti yhteissumma ylittää viimekautisen 731 ottelua, joka on ainakin seurahistorian uusi ennätys.

Aihetta on sivuttu ja veistelty jo aiemminkin, että tapahtuukohan organisaatiossa jotain perustavanlaatuista perseilyä, kun ukkoa on kaudesta toiseen sivussa enemmän kuin missään muussa joukkueessa? Ei sillä, että tästä olisi ollut erityisesti haittaa kauden tavoitteiden osalta, mutta kuitenkin...

Tässä Twitter-upotuksessa viime yöltä Habsin pelaava kokoonpano (19) ja vempparyhmä (15).

 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Suzuki pelasi 82 peliä, Kovacevic 77 ja kukaan muu ei päässyt 70 otteluun. Onhan tuo huolestuttavaa. Toivottavasti asiaa tutkitaan, että tehdäänkö jotain väärin vai onko joukkueessa vain paljon pelaajia, jotka eivät pysy kunnossa. Nyt moni pelaaja saa jälleen pitkän kesäloman, jolloin toivottavasti saavat paikkoja kuntoon.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Laval saavutti paikan pudotuspeleihin. RH-P, Ylönen, Primeau ja Schuenemann ovat pelanneet viime peleissä hyvin, joten heidät kannatti siirtää Lavaliin. Lavalilla on potentiaalia yllättää pudotuspeleissä ja jos ei peli siellä kulje, niin kertonee sekin jotain pelaajistosta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aHab
Pezzetta (kuka muu muka?) ratkaisi vl-kisan voiton.

Lainaan hieman vanhaa viestiä, mutta Pezzettasta pakko mainita, että nousi kyllä kauden mittaan omaksi suosikiksi. Taklaa kaikkea mikä liikkuu eikä ota taka-askeleita. Lisäksi omaa hyvää viihdearvoa kuten ao. tuuletus osoittaa:





Katselin tilastoja ja huomasin, että Pezzetta on taklaustilaston kaikkien aikojen ykkönen kun suhteutetaan peliaikaan. Hieman reilut 24 taklausta per 60 minuuttia. Siis alltime ykkönen. Okei taklaustilastoa on pidetty vasta vajaat 30 vuotta, mutta kuitenkin. Todellinen soturi ja yleisön suosikki, uskoisin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Pezzetta on kyllä hauska kaveri, enkä usko hänellä olevan kiire pois Montrealista, joten jatkosopimuskin syntynee suht kivuttomasti. Tulevaisuudessa Pezzetta saisi hoitaa enemmän noita pugilistin hommia, koska Xhekajlle on enemmän pelillisiä apuja. Depth chartissa Pezzetta on neljäs LW CC:n, RH-P:n, Slafkovskyn jälkeen. RH-P tosin on lefti, mutta merkitty LW:ksi. Pelasikin vielä ykkösketjussa RW:n paikalla. Pezzettalle pitäisi siis pelipaikka löytyä, vaikka olisikin välillä poppareilla.

Arbon Basu ja Godin spekuloivat, että Habsit treidaisivat Edmundsonin pois ja ostaisivat Hoffmanin ulos. Toisaalla on taas spekuloitu Armian ulosostolla, mutta siinä ei monessakaan mielessä ole mitään järkeä, joten ei tule tapahtumaan. Puolustuksessa vasemmalle puolelle on Matheson, Guhle, Harris ja Xhekaj, joten Edmunson olisi hyvä kaupata. Basu&Godin totesivat ettei Edmunsonista saa varmaankaan juurikaan mitään vaihdossa, mutta ei hänelle välttämättä ole käyttöäkään.

Palkkakaton alla on n. 20 milliä tilaa, mutta jo pelkästään CC:n ja RH-P:n sopimukset syönee siitä jo puolet. Sen jälkeen mm. Ylösen, Pezzettan, Primeaun, Belzilen sopimukset syövät 4-5 milliä. Jos joku Monahan saadaan jäämään Montrealiin, niin ei välttämättä tilaa ole kuin n. 2 milliä. Tässä tilanteessa Hoffmanin ulososto tekisi hyvin tilaa (n. 3,3 milliä), jolla voisi tarvittaessa ottaa vastaan vaikka jonkun huonon sopimuksen. Tai "riehua" UFA-markkinoilla.
 

IcePhoenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Kärpät, Kiekko-Espoo
Ei Bedardia Quebecin ylpeyteen, mutta myöskään worst case scenario ei toteutunut, eli Habs varaa viidentenä tulevan kesän draftissa. Useissa rankingeissa viidentenä on joko Will Smith tai Zach Benson, myönnettävä että en ole juurikaan kummankaan pelejä nähnyt. Olettaen, että top-4 draftissa menee odotetusti, kenet Canadiensin pitäisi teidän mielestä varata?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ei Bedardia Quebecin ylpeyteen, mutta myöskään worst case scenario ei toteutunut, eli Habs varaa viidentenä tulevan kesän draftissa. Useissa rankingeissa viidentenä on joko Will Smith tai Zach Benson, myönnettävä että en ole juurikaan kummankaan pelejä nähnyt. Olettaen, että top-4 draftissa menee odotetusti, kenet Canadiensin pitäisi teidän mielestä varata?
Mitchkov on hieman liian iso riski. Smith menee mahdollisesti nenän edestä. Tiedä sitten haluaisiko San Jose treidata pykälän alaspäin ja saavat Floridan pickin. Arizona tuskin haluaa maksaa heillä olevaa Ottawan pickiä siitä, että nousevat viidenneksi. Kait tuo Bensonkin on lupaava, mutta vähän pienikokoinen (175 cm). Sitten olisi kaksi pienikokoista vasenta laituria. Onko se riski? Tietenkin Benson voi tuosta vielä kasvaa. En tiedä, että kuka siellä on rankattu seitsemänneksi tai kahdeksanneksi.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Olisihan siellä vielä tämä slovakkisentteri Dvorsky, joka pelasi hyvät U18-kisat. Sitten olisi heittää kaksi slovakkia samaan ketjuun. Senttereitä ei ole liikaa, mutta Dvorskyä ei tarvitsisi ajaa kiireesti NHL:ään ja voisi välttää samat virheet kuin Galchenyukin ja KK:n kohdalla.

Ehkä tässä olisi pelin paikka ja treidata alaspäin kerran tai pari.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Chicagoon meni ykkönen. Ehkä loppujenlopuksi ihan oikeutettu osoite ja huonomminkin olisi voinut käydä. Onnittelut siis @secord ja kumppanit suuntaan.

Vitosena siis varaillaan, mut kuten ylläkin todettua tuota pickiähän voisi hiukan liikutella alaspäinkin tarvittaessa. Luulen kuitenkin et top5 pidetään koska varmuus pelaajan onnistumisesta laskee melko nopeasti vaikka vissiin suht laaja kärki onkin.

Dvorsky olisi siinä mielessä melko hauska kokeilu että istuisi profiililtaan aika loistavasti maanmiestensä Slafkovskyn ja Mesarin väliin keskelle. Kokoa on tarpeeksi, veto on hyvä ja tunnollinen kahdensuunnan pelaaja joka jättäisi luovemmille Mesarille ja Slafkovskylle tilaa loistaa. Pavol Demitra (RIP) tuli jotenkin heti ensimmäisenä mieleen. Kokonainen slovakkikenttä voisi olla melkoinen villi kortti joukkueessa.

Florida sais nyt vielä tiputtaa Toronton mut sit riittää riehuminen pleijareissa. Huvittavaa et jo melkein 10 pick tippuu aika ykkösen pohjille. Mut kyllä Floridakin sitä menestystä ansaitsee, Tkachukistakin huolimatta.

Mielenkiintoista nähdä tuleeko ulosostoja ja millaisia jatkopahveja rakennellaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös