Montréal Canadiens 2022–2023 – uuden aikakauden alku?

  • 89 314
  • 435

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Polkaistaampa uusi kausiketju käyntiin myös Montrealin osalta. Tästä tuli nyt tällaista sekavaa ajatuksenvirtaa mutta näillä mennään.

Todella paljon on muutoksia tapahtunut Montrealissa sitten edellisen pudotuspeliottelun. Harvoin nähdään rosteriltaan vain vähän muuttuvalta joukkueelta noin iso ero kahden kauden välillä. Ehkä se sitten lopulta kertoi siitä että se oikea taso oli jossain Stanley Cup finaalin ja viimeisen sijan puolivälissä.

Kulunutta kautta ei kuitenkaan kannata jäädä sen pidempään murehtimaan, sillä uskallan väittää tästä alkavan uuden aikakauden alun Montrealissa. Se on pakostikin sitä jo uuden päävalmentajan myötä, mutta Gorton ja Hughes ovat ainakin ensinäkemän perusteella tuoneet tekemiseen raikkaan tuulahduksen ammattimaisuutta. Siitä nähtiin viitteitä myös Molsonilta, kun vihdoinkin tajusi myöntää että hockey operations on hyvä ottaa ihan omaksi roolikseen. Puhumattakaan siitä, että joku lopultakin tajusi että aikuisten oikeasti analytiikkaan pitää vuonna 2022 ammattilaisseurassa panostaa jos meinaa pysyä edes välttävästi kehityskulussa mukana.

Suunta on siis oikea, mutta toki paljon pitää vielä organisaatiossa muuttua. Lähdetään vaikka siitä, että scouttausosastoon kokonaisuudessaan pitää tehdä analytiikan johdatuksella kunnon ryhtiliike. Samaten juniorien kehityspolkuun ja pelilliseen identiteettiin tulee käyttää aikaa. Ja löytää oikeat henkilöt. Raikas tuulahdus tässäkin Poulinin muodossa. AHL seuraan pitää löytää kehityskelpoisia pelaajia draftipickeillä, mutta yhtälailla pelillinen identiteetti tulisi olla Lavalissa jotakuinkin saman suuntainen jota Montrealissakin halutaan pelata.

Jos näitä asioita saadaan vietyä eteenpäin seuraavien vuosien aikana meille jää enää iänikuinen kielikysymys rasitteeksi. Siitä tuskin ollaan pääsemässä eroon, mutta muiden palasten ollessa edes kohtalaisesti kunnossa, kielikysymys alkaa siinä vaiheessa olla jo suhteellisen pieni rasite. Ja nautitaan nyt ainakin hetki tästä tiltanteesta että meillä on oikeasti mielenkiintoinen ranskaa puhuva päävalmentaja.

St Louisin peluutuksesta en ole vielä muodostanut vahvaa mielipidettä. Turha arvioida kesken kauden osalta muuta kuin että selkeästi sai puhallettua uutta uskoa pelaajiin ja Ducharmen epämääräisten pelitaktiikoiden jälkeen sallii nuoremmille myös niitä virheitä, kunhan ne käännetään samalla oppikokemuksiksi. Nähtäväksi siis millaiseksi peli muodostuu kun päästään treenikauden jälkeen toteuttamaan valmennuksen pelitapaa vähän pitkäjänteisemmin. Mieleeni on jäänyt kuitenkin jostain random Athletic haastattelusta St Louisin kommentti, että uskoo kiekon takana tapahtuvan pelin olevan paljon tärkeämpi mitä edessä oleva peli on. Sitä toivottavasti on myös Montrealin tuleva pelitapa. Älykästä kiekkoa. Tässä on katseltu näitä dump and chase prosenttipettereitä jo kohta pari vuosikymmentä putkeen. Aika kokeilla välillä jotain muutakin. Kyselkööt insipiraation lähteet pelitavalle vaikka St. Louisin lisäksi Lehkoselta.


Sopimustilanne ja cap luvut

Montrealilla on 20 pelaajaa sopimuksen alla ensi kaudeksi ja 1,9 miljoonaa cap tilaa. Eli käytännössä kädet aikalailla sidotut. Lähtien siitä, että Romanov kuuluu ehdottomasti joukkueen runkoon jatkossakin ja tarvitsee uuden sopimuksen. Romanovin sopimus on myös hyvä ensinäkymä siihen millaisia sopimusrakenteita Gorton/Hughes tulevat suosimaan. Sopimuksen olisi hyvä olla maltillinen useammilla vuosilla tai sitten siltasopimus joka pakottaa Romanovin lyömään näytöt pöytään.

Toki jos Drouin ja Price eivät pysty pelaamaan 16 miljoonaa voidaan saada joustoa LTIR puolelta, mutta jokatapauksessa selkeä tavoite kaudelle on rahallisen liikkumatilan luominen. Pelkkä vilkaisu allaoleviin summiin kertoo suurimmat ongelmat, liian paljon on sidottuna taaloja miehiin joiden kontribuutio joukkueelle on jossittelujen varassa.

Suzuki, Nick $7,875,000
Gallagher, Brendan "A" $6,500,000
Anderson, Josh $5,500,000
Drouin, Jonathan $5,500,000 (IR)
Dadonov, Evgeni $5,000,000
Hoffman, Mike $4,500,000
Dvorak, Christian $4,450,000
Armia, Joel $3,400,000
Byron, Paul "A" $3,400,000
Evans, Jake $1,700,000
Caufield, Cole $880,833
Poehling, Ryan $750,000

Petry, Jeff $6,250,000
Edmundson, Joel $3,500,000
Savard, David $3,500,000
Barron, Justin $925,000
Harris, Jordan $842,500
Wideman, Chris $762,500

Price, Carey $10,500,000
Allen, Jake $2,875,000

RFA
Pezzetta, Michael
Pitlick, Rem
Clague, Kale
Romanov, Alexander
Montembeault, Samuel

UFA
Dauphin, Laurent
Perreault, Mathieu
Pitlick, Tyler
Lagesson, William

RFA / UFA osastolta Romanovin jatkojen lisäksi Montembeault pitää ehdottomasti signata. Pezzetta, Pitlickit osastolta sitten täydentäviä sopimuksia syvyyspelaajiksi. Rosterin ulkopuolisista pelaajista tosin on tyrkyllä useampiakin pelaamaan ylhäällä Ylösestä, Leskisestä ja Gühlestä lähtien. Syvyyspelaajien osalta varmasti kesän treidimarkkinat näyttävät suuntaa mitä siellä tullaan tekemään. Nyt jos joskus antaisin rohkeasti nuorille roolia kasvaa joukkueeseen mukaan Bergevin ajan neloskentän veteraanigrindereiden vastapainoksi.

Weberin jäljiltä joukkueeseen pitäisi myös löytää se kapteeni. Toivottavasti ei ainakaan vedetä mitään A kiertokulkua tälle kaudelle. Olisin kuitenkin valmis ottamaan tässä rohkean loikan ja lyödään se C suosiolla samantien Suzukille.


Drafti

Kotidraftiin lähdetään herkullisista asemista 1st overall kourassa. Harmillisesti ihan superstara kaliiberia ei tänä vuonna ole tarjolla mutta jokatapauksessa oli se Montrealin ykkösvalinta Wright, Slafkovsky tai Cooley lupa on odottaa tästä tulevaisuudessa selkeätä top6 palasta joukkueeseen pysyvästi. Ei me nyt ihan kaikkia näitä voida sössiä, eihän?

Draftiin on myös kiitettävästi pickejä, yht 14 kpl joista 10 ensimmäistä neljän ensimmäisen kierroksen aikana. Vaikka drafti ei olekaan erityisen syvä, auttaa kärkisija kummasti kun vuoroon 33 mennessä otetaan jo kolmatta pickiä. Lähdetäänkö näitä sitten liikuttelemaan johonkin suuntaan tuo vielä oman mielenkiintoisen mausteensa soppaan. Siinä missä Bergevin pelasi pickien kanssa jopa yli turvallisesti, nyt pitäisi olla huomattavasti agressiivisemmat kaverit puikoissa. Jos tarvetta treidille koetaan olevan. Odotan siis mielenkiinnolla mitä kotidrafti mukanaan tuo, sekä treidien että pickien osalta.


Kesän pelaajamarkkinat

Kesän pelaajamarkkinoille Montreal lähtee selkeästi siis aktiivisena pelurina. Myyntihousut varmastikin on jalassa ja isoja sopimuksia koitetaan kaupata eteenpäin. Weberin osalta näin menestyksekkäästi jo tehtiinkin mutta peliliikkeet toivottavasti saavat jatkoa, lähdetään sitten vaikka Petrystä liikkeelle seuraavaksi. Tulee kuitenkin olemaan äärimmäisen hankala liikuttaa noita sopimuksia, ei sieltä mielestäni hyppien keikkuen vastaanottajia ollut kuin pelureille jotka myytiin jo. Todennäköisesti siis joudutaan siloittamaan kauppoja jotta saadaan pelureita liikutettua.

Kesän UFA markkinoilla olisi ihan mielenkiintoisia nimiä Malkinista lähtien, mutta tässä vaiheessa Montrealin ei mielestäni kannata lähteä kilpahuutamaan yhdestäkään pelaajasta. Se sotisi aikalailla täysin liikkumatilan luomisen strategiaa vastaan. Mieluummin lähdetään siis siitä että kasvatetaan ne pelaajat noihin isoihin rooleihin ja täydennetään sitten rosterin epätasapainoja treideillä tarpeen mukaan.


Pakollinen lineup hahmotelma

Sovelletaan nyt tähän osittain myös draftia mukaan. Lähdetään siitä että kauden mittaan rosteri näyttää jossain vaiheessa about tältä

Caufield-Suzuki-Anderson
Dadonov-Wright-Armia
Hoffman-Dvorak-Gallagher
Poehling-Evans-Ylönen
PitlickPitlick

Edmundson-Romanov
Leskinen-Barron
Harris-Gühle
Savard

Montembeault
Allen

Ja kaikkea hyvää Pricelle ja Drouinille. Nothing personal.


Summa summarum; paljon on lupa odottaa muutoksia kaudelle 22-23. Tähän asti suunta vaikuttaisi olevan täysin oikea.

Olisiko tässä siis Montrealin uuden aikakauden alku? I want to believe.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kiitoksia hyvästä avauksesta! Oikein kattava kokonaisuus.

Xavier Simoneau teki Lavaliin sopimuksen. Habseillä tuskin on tilaa antaa hänelle sopimusta, joten pystyy antamaan näyttöjä Lavalissa joka tapauksessa. Tämä on juuri mitä avauksessa puhuttiin Laval-polusta. Karu fakta on, että Lavalissa oli liian vähän Habs-lupauksia. Tietenkin lupaukset kilpailevat keskenään, mutta samalla se saattaa nostaa jokaisen pelitaso ja myös pelikaverit tulevat tutuiksi, joten hyvässä lykyssä Lavaliin kautta voi tulla valmiita tutkapareja.

Tyler Pitlickille en näe käyttöä, eikä oikein muuta voi tarjota kuin jonkun 0,9 millin ja vuoden pahvin. Rem Pitlick pitäisi kuitenkin pitää. Monikäyttöinen middle6-hyökkääjä.

Luulisi, että tässä lähipäivinä jotain tapahtuu pelaajarintamalla, kun näillä näkymin ei ole varaa yhteenkään UFA-hankintaan. Kuitenkin se ykkösparin RD pitäisi saada, kun Petrystä ei siihen koskaan ole ollut. Toivottavasti joku toinen jengi luulee Petrystä siihen olevan.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Mä toivon että sekoilut pikku hiljaa alkaisi olla takana päin.

Draftista se Wright tulevaisuuden ykkössentteriksi (I can only wish..) ja sitten noita turhia tyyppejä rasittamasta joukkueen palkkakattoa: Drouin, Hoffman, Dadonov, Petry, Byron ja kyllä, Carey Price. Price voisi olla pelikunnossaan vielä pelaaja, jolla voisi kuse... voisi olla kauppa-arvoakin.

MIksi näitä keskitason kovapalkkaisia elämäntapakiekkoilijoita sitten pitäisi savustaa muualle? Noh, annetaan nuoremmille tilaa ja samalla kun joukkue kyntää niin varmistetaan vähintään kohtuulliset asetelmat myös pariin kolmeen seuraavaan varaustilaisuuteen. Niin se Pittsburghikin rakensi mestaruusjoukkueen kun muutamana kesänä peräkkäin varataan joukkueeseen Crosby, Malkin, Fleury, jne.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
RFA / UFA osastolta Romanovin jatkojen lisäksi Montembeault pitää ehdottomasti signata.
Romanovista olen samaa mieltä mutta miksi Montembault pitää ehdottomasti pitää? Viisi kautta ammattilaisena ja tilastot ovat aika karmeat. AHL:ssä 104 GP 90,0% ja 3,17 GAA. NHL:ssä 63 GP 89,2% ja 3,54 GAA. Toki kehitystä voi olla vielä tulossa koska ikää vasta 25 vuotta. En silti näe Montya mitenkään tärkeänä palasena. Toki jollain parin vuoden ja miljoonan cap hitillä voidaan pitää mukana pyörimässä. Itsellä tulee vain kaverista mieleen Peter Budaj.

Kiitos ketjun avauksesta!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Romanovista olen samaa mieltä mutta miksi Montembault pitää ehdottomasti pitää?

Koska Pricen peluusta ei ole mitään takeita saadaan Montysta varmasti edullisesti kakkosmaalivahti joka osoitti kuitenkin viimekaudella myös todella hyviä otteita. Ajattelen asian enemmän niin että palkitaan hyvistä otteista jatkosopparilla sen sijaan että hilataan Primeau väkisin taas ylös. Parempi luoda kilpailuasetelmaa.

Samalla tämä vapauttaa myös Allenin kaupattavaksi jos Price voikin pelata. En usko Allenin olevan Montrealin pitkän tähtäimen maalivahti.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Koska Pricen peluusta ei ole mitään takeita saadaan Montysta varmasti edullisesti kakkosmaalivahti joka osoitti kuitenkin viimekaudella myös todella hyviä otteita. Ajattelen asian enemmän niin että palkitaan hyvistä otteista jatkosopparilla sen sijaan että hilataan Primeau väkisin taas ylös. Parempi luoda kilpailuasetelmaa.
Aivot löi hetken tyhjää, kun ajattelin että puhuttiin Al Montoyasta.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ehdottomasti kannattaa Monty pitää, koska hänestä voi vielä tulla kohtuullinen maalivahti ja kun Pricesta ei kukaan tiedä. Allenista saattaa saada kivan korvauksen kauden aikana ja Primeauta ei kannata laittaa kakkosveskariksi NHL:ään, ainakaan vielä. Tarvittaessa uskon, että Montystä pääsee eroon ja palkka tulee varmasti olemaan maltillinen.

Epäilen, että näistä byroneista yms. hankkiudutaan eroon kauden aikana, jos se ei onnistu ennen kauden alkua. Habsit haluavat alle palkkakaton, jotta voivat kerryttää kauden aikana palkkatilaa. Tuota tilaa voi mahdollisesti käyttää sitten hyödyksi esim. deadlinella. Joku kovapalkkaisempi on siis pakko saada tavalla tai toisella pois, että voi tehdä sopimukset Montyn, Romyn, Pitlickin, Pezzettan ja ehkä jonkun muun kanssa. Pelkästään Petryn ulostaminen auttaisi jo paljon.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kovasti huhuja, että Montreal olisi kiinnostunut Ottawan 7. varausvuorosta. Tarjolla olisi Anderson ja/tai Dvorak sekä mahdollisesti varausvuoroja. Villi veikkaus on, että jos Anderson kaupataan, niin Habs ottaa Slafkovskyn.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Jahas tyypit, kumpi sieltä tulee, Wright vai Jurko?
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Ihan tätä en kyllä osannut odottaa,mutta pakkohan tästä muuvista on digata. Haetaan Slaf kolmanneksi palaseksi Suzukin kenttään ja hoidetaan treidillä sentteri. Ja varsin kelvolliseen hintaan.

Hienoa työtä! Ja jatkoa varmaan vielä seuraa muuvien osalta.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Pickillä 26 vielä lisää slovakkiväriä: Filip Mesar. Oisin ehkä tarrannut Howardiin joka oli vielä vapaana mutta Slafkovskyn maanmies ja ikäluokkaa joten kelpaa varsin hyvin.

Tästä on hyvä jatkaa huomiselle draftipäivälle. Treidejäkin varmaan vielä nähtäneen.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Pickillä 26 vielä lisää slovakkiväriä: Filip Mesar. Oisin ehkä tarrannut Howardiin joka oli vielä vapaana mutta Slafkovskyn maanmies ja ikäluokkaa joten kelpaa varsin hyvin.

Tästä on hyvä jatkaa huomiselle draftipäivälle. Treidejäkin varmaan vielä nähtäneen.

Sen verran vähän olen perehtynyt näihin top10 ulkopuolella olleisiin pelaajiin etten tuosta Mesarista osaa sanoa mitään. Kaksi kautta alla Slovakian liigaa ja tehojakin on syntynyt ihan kivasti ikään nähden.

On kuitenkin tämän 1.kierroksen jälkeen hieno fiilis! Neljä isoa palasta hyökkäyksessä tulevaisuuteen. Suzuki, Caufield, Dach ja Slafkovsky. Harmi homma Romanovin menetys. Tykkäsin paljon mutta puolustukseen on tällä hetkellä lupauksia Barronin, Harrisin ja Guhlen muodossa.

Jotain huhuja taisi olla että Allen olisi ollut liikahtamassa mutta vielä ei ainakaan ole mitään treidiä ilmoitettu.

Kakkoskierros alkaakin jo mukavasti klo 18:00. Siinähän se perjantai-ilta menee mukavasti draftia seuraillessa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Olipas hulinaa Habsien osalta. Slaf ei ollut järin iso yllätys, mutta Romyn kauppaaminen oli ja samoin Dachin poishaku Chicagon alelaarista. Ei niin, että Chicagossa pelaajat olisivat menossa vanhaksi, siellä ei vain osata hinnoitella. Kaksi joukkuetta tekee re-buildia, toiselle ei kelpaa isokokoinen nuori sentteri ja toiselle kelpaa. Romyn kohdalla ehkä nähtiin, että omia puolustajalupauksia on paljon tarjolla, voi myös olla ettei neuvottelut ole edenneet halutulla tavalla tai pelaajan kehittyminen.

Siellä on heti vuorolla 33 tarjolla ainakin Firkus, jota kaavailtiin ykköskierroksen varaukseksi.

Tarkoittaako Dachin hankinta, että Dvorak on nyt ylimääräinen ja siis kaupan?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ehkä Dach on kuitenkin kolmossena, koska pelaamisessa kuulemma vielä paljon puutteita. Tarkoittaisi, että Poehling ehkä siirtyy laituriksi. On tietenkin mahdollista, että Dvorak treidataan. Tarvittaessa Dachin sopimus pitäisi tulla halvalla, koska vasta tulokaspahvi takana.

Montreal huutaa nyt kokeneempaa pelaajaa puolustukseen vasemmalle ja oikealle, kun Petry tuosta kaupattanee jossain vaiheessa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ekat fiilikset oli kyl, että mitä hemmettiä Habs. Vuosikymmeniä ykkössentteri hakusessa ja sit ko pääsee varaamaan ykkösenä, niin varaa laiturin. Mut nyt kun kokonaiskuva valkenee, niin joo, ehkäpä tekivät hyvät muuvit.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Siellä on heti vuorolla 33 tarjolla ainakin Firkus, jota kaavailtiin ykköskierroksen varaukseksi.

Firkus olisi kyllä hyvä haku. Maalintekovoimaa ei ole koskaan liikaa.

Myös pakkipuolelle Chesley, Hutson ja Hävelid varteenotettavia.

Sentteripuolelta Del Bel Belluz, Zhilkin ja Greene kelpais myös.

Joku näistä ja treidi tilaukseen. :)
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Ekat fiilikset oli kyl, että mitä hemmettiä Habs. Vuosikymmeniä ykkössentteri hakusessa ja sit ko pääsee varaamaan ykkösenä, niin varaa laiturin. Mut nyt kun kokonaiskuva valkenee, niin joo, ehkäpä tekivät hyvät muuvit.

Minulla oli hyvä fiilis vielä kun katselin draftiä yöllä suorana. Oli kunnon rytinää heti kärkeen. Ykkössentteriprospektin menetys ei niin pahasti häirinnyt, kun muutama muukin joukkue ohitti Wrightin.

Aamulla kun heräilin tuli kuitenkin sellainen deja vu -fiilis... heitetään paras nuori pakki pois ja otetaan tilalle ylihypetetty hyökkääjä, joka ei osaa pelata sentterinä. Kuulostaa ihan Bergevin -siirrolta. Sergachev <-> Drouin...?
 

Gally11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens #11 - Saku Koivu, Brendan Gallagher
No huh! Hieman piti hieraista aamulla silmiä uudestaan kun aloin tutkimaan mitä yöllä oikein on tapahtunut. Slafkovskyn varaaminen ihan mahtava homma ja melkoisen kanin veti Hughes vielä hatusta hommaamalla Kirby Dachin. Kyllähän Romanovin menetys aika paljon harmittaa, mutta kai se sitten on niin että hyvää saadakseen on luovuttava hyvästä. Tulee vaan tästä nuoren venäläispakin myynnistä minullakin aika ikävät flashbackit Sergachevin myyntiin.

Jokatapauksessa mahtavaa että johtoportaalta löytyy ballseja tehdä isojakin peliliikkeitä. Se ei pelaa joka pelkää.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Kuinkahan paljon "russian factor" painoi Romanovin kauppaamisessa?

Gomez, Leblanc, Desharnais, Galchenyuk, Drouin, Domi, Kotkaniemi, Dvorak... Varsin tehokkaasti on päässyt lapsenusko karisemaan Canadiensin kärkisentterijahtiin. Ei voi kuin toivoa, että Hughesin porukalla on varma täky Dachin osalta. Romanov oli kuitenkin jo valmiiksi umpipaskan puolustuksen kulmakiviä, joskaan ei luultavasti ihan Sergachevin tasoinen luuta. Puolustuksen vasen puoli ei Edmundsonin lisäksi järin meritoitunut ole, mutta eiköhän sinne jotain pelimerkkejä hankita. Harrisille, Guhlelle, Xhekaj:lle, Norlinderille tai Leskiselle tuskin on vielä varaa leimata top-4 passeja.

Slafkovsky on varmasti yhtä "varma" valinta kuin kuka tahansa top-5 varauksista. Hyvin rohkea valinta kuitenkin ja saa taustat huomioiden taatusti osakseen vertailua Kotkaniemeen. Toivottavasti ei pala yhtä pahasti pohjaan.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Muistelen, että Drouinin sentterikokemus oli tyyliin junnuvuosilta ja tuli Habseihin laiturina, josta toivottiin sentteriä. Dach taitaa kuitenkin olla enemmän luontainen sentteri, vaikka ei varmasti ole lunastanut noita 3rd overall-odotuksia. Luonnollisesti varanneella seuralla ja faneilla on kovat odotukset tuolle varausvuorolle. Sama se on ollut Galchenyukin, KK:n tai vaikka Puljun kohdalla Edmontonissa. Habseissä ei ehkä niinkään tuijoteta enää tuota varausnumeroa. Jos Dachista tulee pitkäaikainen 2-3 -sentteri, niin moni on varmasti tyytyväinen. Suzukille on kuitenkin tuo ykkössenan rooli tarjolla moneksi vuodeksi. Eikä Dvorak ihan toivoton ole, jos jää seuraan. Viime kausi ei varmasti kertonut kaikkea Dvorakin osaamisesta, kuten ei myöskään Romyn tai Dachin kohdalla, kun koko joukkueen pelaaminen oli sekaisin.

Romyn kohdalla on varmasti katsottu, että vasemmalle puolelle on paljon tulijoita. Tuosta @Siivu n listalta puuttuivat vielä Fairbrother ja Schueneman, jotka jatkanevat Habseissä. Lisäksi tämän päivän 10 varausvuorolla saattaa tulla joku kilpailija lähivuosille lisää.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Romanov oli tärkeä palanen mutta ei nyt ehkä kuitenkaan ihan Sergaan verrattava lupaus. Drouin ja Dach jakavat draftinumeron mutta ei oikeastaan pelaajina kovinkaan verrattavissa profiileiltaan? Romanov oli aika yllätyshaku draftissaan kakkoskierrokselle jo. Ja tosiaan pakkiprospekteja on nyt ihan eri tavalla verrattuna tilanteeseen jossa Sergasta povattiin selkeästi uutta ykkösheppaa pakistoon.

Enemmän noista treideistä tuli vibat että nyt otettiin treidillä uusi Kotkaniemen tyylinen projekti ja samaan kauppaan saatiin myös se aikanaan ottamatta jäänyt Tkachuk tyylinen pelaaja. Dach voi toki olla bust mutta se jää nähtäväksi. Potentiaalia varmasti edelleen on palata kehityskäyrälle loukkaantumisen ja Chicagon vaikean kauden jälkeen.

Yllätyin Romanovin vastineesta 13th ja jotenkin on kutina että Slafkovskyn valintakin uskallettiin painaa kiinni koska tämä treidi oli jo jollain tasolla mahdollinen.

Jos nyt asiaa miettii näin et oisko parempi että meillä ois Wright ja Romanov vai Dach ja Slafkovsky, niin kyl se vaaka aika reilusti mielestäni kallistuu jälkimmäiseen. Ainakin potentiaalin osalta. Aika näyttää. Krakenilla on myös varmasti kova paketti kahden kärkisentterin osalta.

Mesar taisi olla myös jotenkin kytköksissä Slafkovsky hakuun. Tuskin ainakaan haitaksi on että sattui molemmat. Kelpuuttaiskohan Devils jonkun paketin Nemecistä :P
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tällä hetkellä puolustajat olisivat:
Edmundson - Petry
Harris - Barron
Guhle - Savard
Wideman

Varuilla: Norlinder, Leskinen, Xhekaj, Schueneman (ei sopimusta), Fairbrother ja tietenkin Niku (ei sopimusta).
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Onko teillä hetki aikaa puhua Kirby Dachista? Mielestäni Blackhawks ja Davidson hosuivat tässä kohtaa. En tietenkään omaa samaa infoa Dachista kuin organisaation miehet, mutta oma näkemykseni on, että pahimmillaan tai Montrealin näkökulmasta parhaimmillaan saitte tulevaisuuden kahden suunnan kakkossentterin. Dachin NHL-ura alkoi liian aikaisin, mikä ei ollut hyväksi hänen kehitykselleen eikä selvästi pääkopallekaan. Hänet esiteltiin McDonoughin, Bowmanin ja Kelleyn toimesta Chicagolle, kuin seuraavana messiaana ja Toewsin manttelinperijänä konsanaan. Kuplapleijareissa väläytti sitä upsideä, joka on edelleen olemassa.

Tuon jälkeen paha rannevamma sekä viime kauden sekasortoinen ympäristö ilman kunnon valmentajaa jne. ovat varmasti vaikuttaneet negatiivisesti Dachin kehitykseen. Erityisesti sinne korvien väliin, jossa uskon sen isoimman jumin olleen/olevan. Vyöllä on kuitenkin vasta parin kauden verran runkosarjapelejä ja uudessa ympäristössä hyvässä valmennuksessa tästä kaverista on todennäköisesti paljon iloa Habs-faneille. Nyt hänen ei tarvitse kantaa niitä koko kaupungin isoja odotuksia harteillaan, se taakka on muiden kannettavana. Tämä kauppa saattaa olla eilisen yön kaupoista lopulta se, jota Chicagossa tullaan vielä isosti katumaan. Siitä olen onnellinen, että Dach päätyi juuri Montrealiin. En voi kuin toivoa pelkkää hyvää molemmille. Olkaa hyvä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös