Montréal Canadiens 2022–2023 – uuden aikakauden alku?

  • 109 064
  • 521

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Minulla on pelien seuraaminen rajoittunut ~8 minuutin highlighteihin, joten mukava lueskella täältä näkemyksiä valvomaan vaivautuneilta.

Itseäni on yllättänyt eniten, että totaalikatastrofiksi kuvittelemani puolustus onkin pärjännyt toistaiseksi yllättävän hyvin. Guhle, Harris ja Xhekaj suurimmat positiiviset yllättäjät. Ylipäänsä helvetin hienoa, että MSL:n komennossa saa kokeilla kykyjään ja tehdä virheitä ilman pelkoa välittömästä koirankopituksesta.

Hyökkäys sen sijaan nojaa turhan pahasti ykkösketjun varaan. Täysin kestämätöntä, että vähintään 30-40 pisteen miehiksi oletettavat Hoffman, Drouin, Armia ja jämäneukku ovat saaneet yhteen laskettuna aikaan saldon 28. 1+3. On siinä perkele 18,4 miljoonalle katetta! Onneksi ainakin kaksi näistä saanevat taatusti lähteä viimeistään kauden jälkeen. Aika helppo uskoa, että omalla pelaajaurallaan helvetinmoisen työn tehnyt Marty ei näitä katsele kovin hyvällä ja popcornit ovatkin maistuneet ihan kivasti. Olisipa sillä osastolla tilaa täysaikaisesti useammallekin.

Kun lisäksi hyökkäyksen muut luotto- tai "luottojyrät" ovat paria suonenvetoa lukuun ottamatta olleet ilmeisimmin tasoa Meh, niin ei tässä kovin suuria odotuksia ole ennen kuin valtaosa tuosta biojätteestä saadaan toivottavasti siivottua seuraavan parin kauden aikana.

Lavalilta odotettiin kauden alla aika paljon, paperilla kun pitäisi olla ihan jämäkkä joukkue, mutta nyt 10 ottelun jälkeen juna on jo kovaa vauhtia karkaamassa (10. 2-6-2). Maaleja syntyy ihan kelvollisesti, mutta omiin uppoaa melkein eniten koko liigassa. Jos ja kun playoffit joukkueelta karkaavat, Lavaliin voisi ihan huoletta dumpata waiversien kautta jokusen neppailijan valmistautumaan kesän rientoihin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Pitänytkin kommentoida Lavalin touhua. Heikolta näyttää ja Houlen lähtölaskenta saattaa olla käynnissä. En sitten tiedä vaikuttaako, että puolustus meni täksi kaudeksi uusiksi. Joku Barron esim. ei taida olla vielä lähelläkään valmista pelimiestä puolustussuunta tai Norlinder. Eihän siellä taida myöskään veskarit Poulin ja Primeau loistaa.

Mä ymmärrän kyllä tavallaan Gallyn palkintosopparin, mutta jotenkin jäi fiilis, että siinä taisi Bergevin antaa vuoden tai pari liikaa pituutta ihan tunteella. Bergevinhän aikoinaan ihan liikuttui, kun kertoi julkisuudessa Gallyn jatkosopimuksesta. MB:lle nuo duunaripelaajat olivat aina soft spot. Vaikka monelle Gally on edelleen Montrealissa arvostelun ulkopuolella, niin epäilen että hänen sopimustaan tullaan lähivuosina kiroamaan useammankin kerran. Toivottavasti hänelle löytyisi jostain kolmosen laidasta sopiva rooli shut down-ketjun laidalla ja tehojakin tulisi edes se 30 pistettä kaudessa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aHab

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Sarjakärki kävi näyttämässä maalinteon mallia. Canadiensin ykkönen ja Slafkovsky kontrasivat nätisti. Muut hyökkäysketjut eivät sitten saaneetkaan mitään aikaan. Puhtoiset paperit alaketjuista silti Armialle, Evansille ja Monahanille.
Anderson lensi ulos ansiosta. Vaikka Pietrangelolla jäätyi kädet, käänsi selkänsä ja alkoi räpeltää luistimissa olleen kiekon kanssa, niin tuo näkyi kyllä sen verran kauas, että Andersonilla oli muitakin vaihtoehtoja kuin vetää vauhdilla numeroihin, etenkin tuossa kohtaa vaihtoaution laidan edessä. Onneksi oli onnea matkassa Pietrangelolla. En tiedä annetaanko noista pelikieltoa, mutta en urputtaisi jos pelin huilaisikin.

Melkoinen palkinto kyllä Monahanille muuten... toiselle laidalle Drouin ja toiseen Hoffman. Yritä siinä sitten...

En ihmettelisi yhtään, jos Drouin lopettaa tämän kauden jälkeen. Jotenkin tuo näyttää sellaiselta kellokortin leimaamisesta nyt, plus vähän tsemppiyritystä pelkästään ettei täysin kuse joukkuekavereiden muroihin. Paloa tuohon touhuun ei näytä olevan enää lainkaan. Eurooppaan höntsäämään 1-2 kaudeksi ja hokkarit naulaan, ellei sitten hokkarit naulaan suoraan.

Hoffmanin one-timerin takia kaveria on turha peluuttaa kokoonpanossa. Slafkovsky hoitaa näköjään homman paremmin jo nyt...."Hoffman is a hard working forward who plays a gritty game.", Eliteprospects.com 2014... tuo se jaksaa hymyilyttää aina. Tuosta kuvauksesta osuu enää se, että tosiaan hyökkääjänä pelaa edelleen. Hoffmanin kohdalla touhu on jopa enemmän puhdasta kellokortin leimaamista vrt. Drouin, sillä erotuksella, että Hoffman lorottaa kavereiden muroihin suruitta.

Gallagherilla homma toimi, kun vierellä oli peliä tekevä sentteri Danault. Silloin pääsi maalipaikoille tasaisesti. Tatar-Danault-Gallagher oli sähäkkä ketju ja myös Tatar oli hyvä ja juonikas syöttelijä. Ny vierellä Dvorak, joka ei ole pelintekijä mistään kohdasta. Ja Anderson, joka on suoraan luisteleva rymistelijä, eikä pelintekijä mistään kohtaa. Siinä on myös kolme kaveria, joista jokainen mielummin laukoo kuin syöttää. Ei mikään ihme, että tehoja tulee vain harvakseltaan satunnaisissa peleissä jos pomput osuu kohdalleen.

Vaan minkäs teet, tämä on nyt tätä paskaa tämän Marky Bergyn perinnön kanssa... Siitäkään huolimatta jotain balanssia soisi löytyvän tuohon kokoonpanoon.

Ylönen on vetänyt 2+5 viimeisiin 7 peliin Lavalissa. Jesse ylös, Hoffman alas. Saa suorittaa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Slafkovsky on kyllä yllättänyt itseni positiivisesti, kausi on toki vielä nuori. Ehkäpä Juraj jopa raivaa ennen pitkää tiensä kärkikentällisiin, mutta 4 näyttäisi olevan tällä hetkellä ihan hyvä paikka, kunhan minuutit pysyvät kohtalaisina.

Mesar on muuten aloittanut OHL-taipaleensa näyttävästi. Tulevissa U20-kisoissa on luvassa iso rooli.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tappioputki poikki ja kaikkien suosikki Hoffman paiskoi pari maalia. Suzuki & CC eivät saaneet tehopisteitä, mutta molemmille onnistuminen rankkareilla. Allen taisi kuitenkin olla Habs-jengin paras.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Suosikki-inhokkini Drutku-Drouin oli ilmeisesti taas perinteisellä pelipäällä - tilastoissa ei näy mitään, mutta highlighteissa kyllä. Sääliksi melkein käy, kaverin itseluottamus taitaa olla absoluuttisen nollapisteen alapuolella.

Katsokaa nyt tämäkin suoritus. Ihan kuin oman juniorijoukkueen suorituksia katsoisi. Ei vaan saatana voi antaa sitä helppoa syöttöä, ei edes alimpana miehenä, vaan pakko sotkeutua omaan nokkeluuteensa ja tarjota vastustajalle sekä läpiajo että rankkari.

Se mikä tuossa vituttaa eniten ja samaan aikaan ilmentää Drouinin ongelmia, on kaverin itsensä reaktio. Sen sijaan, että lähtisi edes yrittämään paikata mokaansa sitä varalta, ettei Larkin saa läpiajosta sisään, ja etteivät muut Detroitista pääse hakkaamaan ripareita ylivomalla sisään, Drouin jää keskialueelle polvilleen katselemaan miten tilanne päättyy.

Todella vastenmielinen pelaaja ja @aHab :in ajatus uran paketoimisesta ei liene kovin vieras. Aika hankala uskoa, että jos Drouin jollekin joukkueelle UFAna pienellä palkkashekillä kelpaisikin, tämä saisi itsestään yhtään sen enempää irti. Näyttöjä ja kiukutteluja on jo annettu yhdeksän kauden ajan ja suunta osoittaa pahasti alaviistoon. Peliaika onkin jo tippunut alhaiselle tasolle, ainoa oikea ratkaisu olisi lempata Drouin myös sarjatasoa alemmaksi, mutta sellaista tuskin oman kylän pojalle tohditaan tehdä.

 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
NHL:ssä perinteisesti tuollaiset drouinit saavat vähintään pari uutta näyttöpaikkaa, jos tajuaa asettaa palkkapyynnön järkeväksi ja muistaa mainita olevansa entinen ykköskierroksen varaus. Se tietenkin sitten eri asia, jos pelaaja päättää lopettaa, koska pää ranne ei kestä. Tietenkin jossain ranskankielisessä Sveitsissä saisi vielä helpohkosti pari vuotta kerättyä eläkerahoja.

Olisi Habsien johtoportaalle tietenkin aikamoinen pettymys, jos Drouin, Dadonov, Hoffman -porukasta ei saa mitään irti treidin kautta ja lopulta Hoffmankin joudutaan ensi kesänä ostamaan ulos.

Onneksi sentään Pitlick meni läpi waiverseista. Siinä olisi monella fanilla palanut käpy, kun Pitlick olisi päätynyt jonnekin Ottawaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aHab

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Olipa melkoisen heikkotasoinen peli. Canadiensille täydet pisteet, mutta melkoisen aneemisella esityksellä.
Caufield ja etenkin Suzuki eivät olleet pelissä mukana kuin fyysisesti. Suzukilta etenkin huonoin peli mitä olen häneltä nähnyt... silti maali molemmilta voittomaalikisassa.

Slafkovsky päätti pelinsä kyllä typerällä tavalla. Anderson juuri aiemmin pelikieltoon tuollaisesta, niin eikös seurata perässä... Anderson sai kaksi peliä, vähintään sama epäilemättä Slafkovskylle, etenkin kun taklauksen kohde loukkaantui tässä.

Hoffmannille kaksi maalia, ja ainoalla tavalla miten tuo maalinteko kolmen laukojan ketjussa voi hoitua... laukaus maalille ja kaverit perään, kiekko hieman onnekkaasti torjunnasta juuri oikeaan kohtaan. Ja sama kahdesti.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Tietenkin jossain ranskankielisessä Sveitsissä saisi vielä helpohkosti pari vuotta kerättyä eläkerahoja.

Näemmä huhuillaan, että David Desharnais lopettelisi kiekkouraansa HC Fribourg-Gottéronissa tämän kauden jälkeen. Niiden logossakin näyttää olevan jotain tuttua... sinne vaan Drouin hakemusta vetämään.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Alkaa olla viihdearvot kohdallaan Canadiensin peleissä, melkoista vuoristorataa Pittsburgia vastaan. Todella vahva avauserä, mutta alun 1-0 johdon jälkeen joutuivat jatkuvasti maalin takaa-ajoasemaan. Nyt tuli sitten onnistumisia laajalla skaalalla hyökkäyksessä. Hoffmanille neljä maali kolmeen viime peliin, Anderson, Monahan (Drouinilla hyvin ajoitettu matala veto maalille tuossa osumassa) ja Caufield ja Suzuki sen kuin jatkavat maalien latomista...
Allenilla vaikeampaa tänään, mutta voittosarakkeeseen merkintä.

Kirby Dach.

Jännä miten asiat menee välillä. Canadiens valitsi sentterin sijaan isokokoisen laitahyökkääjä ykkösvarauksella, ja seuraavalla siirrolla haki Dachin sentteriksi Chicagosta. Nyt näyttää siltä, että Canadiens on saamassa Dachista sen ykkösketjun voimalaiturin. Pelaa kyllä pirun hyvin, ja on vielä puolustussuuntaan aktiivinen kaveri. Tällä hetkellä kyllä mainio jokerikortti tuohon ykkösketjuun. 3+8 viimeiseen 7 peliin, tähän peliin 2 syöttöä ja oli Caufieldin maalissakin ihan avainkaveri maskimiehenä.

Tässä on unohtunut mainita aiemmin, joten pistetään nyt kun muistaa. Caufieldin puolustuspelaaminen on parantunut huomattavasti. Selkeästi ymmärrystä tullut enemmän sen suhteen mitä puolustusalueella pitää tehdä, pelaa omat tilanteensa loppuun. Toki fokus on edelleen siinä, että jos kiekko irtoaa niin Caufield lähtee toiseen suuntaan samantien. Kuten tuollaisella kaverilla pitää ollakin. Mutta ei ole enää sellainen hälläväliä tyyppi omalla alueella (kuten tietyt veteraanit), tai säntäille vain kiekon perässä näkemättä muuta.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Dachista on nyt kovasti mietitty, että tuleeko hänestä laituri vai onko sentteri. Pelaaja kärsinyt kuitenkin paljon loukkaantumisista, joten varmasti helpompi hakea laidalla rytmiä. Eli en vielä kirjoittaisi hänestä puhdasta laituria, vaan saattaa olla lopulta oikein pätevä kakkossena, kunhan saa pelejä alle ja ranne tulee kuntoon. Meneekö siihen kausi vai pari, niin sillä tuskin väliä. Kunhan pelaaja pelaa hyvällä tasolla.

Kun n. 20%:ia kaudesta pelattuna, niin Habsit taistelevat jopa pudotuspelipaikasta. Kausi tietenkin pitkä, mutta joukkue myös kehittyy koko ajan.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Kun n. 20%:ia kaudesta pelattuna, niin Habsit taistelevat jopa pudotuspelipaikasta. Kausi tietenkin pitkä, mutta joukkue myös kehittyy koko ajan.

Eiköhän Bedard voida unohtaa Canadiensin osalta. Joukkue pelaa ”liian” hyvin. Mukavaahan tuota on toki katsella kun molemmissa päissä tapahtuu. Omana toiveena on että jäädään pudotuspelien ulkopuolelle niin päästään varaamaan vielä lähellä top 10 sijoja.

15 matsin jälkeen on kyllä ollut ilo huomata kuinka hyvin esim. Kaiden Guhle on pelannut.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Dachista on nyt kovasti mietitty, että tuleeko hänestä laituri vai onko sentteri. Pelaaja kärsinyt kuitenkin paljon loukkaantumisista, joten varmasti helpompi hakea laidalla rytmiä. Eli en vielä kirjoittaisi hänestä puhdasta laituria, vaan saattaa olla lopulta oikein pätevä kakkossena, kunhan saa pelejä alle ja ranne tulee kuntoon. Meneekö siihen kausi vai pari, niin sillä tuskin väliä. Kunhan pelaaja pelaa hyvällä tasolla.

Samaa pohdintaa Dachista oli jo Chicagossa ja itseasiassa myös Kanadan juniorijoukkueissa Dach pelasi välillä laidalla. Kirbyn ranne pitäisi olla jo ihan kunnossa. Viime kaudella pelejä kertyi 70 ja rannevammasta on jo kohta kaksi vuotta aikaa.

Hienoa nähdä, että Dach on löytänyt Montrealissa itseluottamuksen. Chicagossa hänet lyötiin syvään päätyyn aivan liian aikaisin massiivisin odotuksin johdon hehkutusten kera. Siinä saatiin nuoren miehen pää kunnolla sekaisin (ja ehkä fanienkin). Siirto Montrealiin oli Dachille parasta, mitä hänelle saattoi tuossa kohtaa tapahtua. Uusi alku ja ympäristö tekivät hyvää ja siitä saa Montrealin fanit nyt nauttia. Kyllä vähän harmittaa näin Chicagon miehenä, mutta Dachin puolesta olen toki iloinen.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Hienoa nähdä, että Dach on löytänyt Montrealissa itseluottamuksen. Chicagossa hänet lyötiin syvään päätyyn aivan liian aikaisin massiivisin odotuksin johdon hehkutusten kera.

Mukavaa välillä olla myös vastaanottavalla puolella kun suht surullinen historia on 1) heikoista varauksista ja jos osuttiinkin niin 2) epärealistiset odotukset on Montrealissa arkipäivää.

Mutta ehkäpä tätäkin kirousta ollaan murtamassa sekä johtoportaan että valmentajan toimesta. Ja kokonaisuutena tämä ottaa myös paineita pois Slafkovskyn niskasta kun onnistumisia on junnuosastolla muuallakin.

Montreal johtaa (tai ainakin johti n. viikko takaperin) alle 23 vuotiaiden pistetilastoa. Milloin viimeksi vai liekkö koskaan tällainen outous sattunut tapahtumaan.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Drouin jälleen telakalle 4-6 viikoksi. Ei hyvältä näytä hänen tulevaisuutensa. Nähdäkseni Habsien kannattaa laittaa Drouin LTIR-listalle, joka helpottaisi Mathesonin palauttamista kokoonpanoon. Kuten kaikki tietävät, niin Drouin on ollut paljon poissa keväästä 2021. Kaiken järjen mukaan Drouinin pitäisi sopia MSL:n pelisapluunaan, mutta hän ei ole oikein päässyt vauhtiin, kun koko ajan tulee loukkaantumisia, kuten nyt taas. Drouinin tulevaisuus NHL:ssä ei näytä tosiaankaan hyvältä. HuGona miettisin kuitenkin, jos tarjoaisin Drouinille jonkinlaista 1v/1,5 milliä -diilin. Siinä saisi vielä Drouin näyttää kyntensä. Samalla Drouin voisi vähän maksaa takaisin sitä, että hän on ollut kuitenkin iso pettymys. Pelillisesti Drouinin puuttumisen ei pitäisi tällä hetkellä juurikaan näkyä.

Viime yönä selvä tappio kovireistä Devilsiä vastaan. Muutamassa maalissa selkeät henk. koht. virheet, ainakin Harris ja Gally voivat nostaa kätensä ylös.

Seuraavaksi vastaan tulee ongelmissa painiva CBJ, jota vastaan Habs lähtee jopa pienenä suosikkina. Pelaamisen pitäisi kuitenkin parantua viime yöstä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
HuGona miettisin kuitenkin, jos tarjoaisin Drouinille jonkinlaista 1v/1,5 milliä -diilin. Siinä saisi vielä Drouin näyttää kyntensä. Samalla Drouin voisi vähän maksaa takaisin sitä, että hän on ollut kuitenkin iso pettymys.
Tästä en voisi juuri enempää eri mieltä olla. Väitän, että Drounin reaaliarvo ainakin viimeisen neljän kauden aikana olisi ollut jopa $1,5M lapulla negatiivinen.

On ollut loukkaantumista ja ikävää mielenterveydellistä ongelmaa, joille ei mahda mitään, mutta moneenko kertaan tämän palatessa kokoonpanoon on julistettu kuinka sieltä tulee nyt ihan uusi pelaaja, kunnes viimeistään parin pelin jälkeen on voitu todeta, ettei koira karvoistaan pääse.

Ei Habsin reset / rebuild / partial rebuild / whatever voi perustua siihen, että kausikaupalla flopannut ja hädin, tuskin kokoonpanoon mahtuva pelaaja ansaitsee vielä sen kymmenennenkin mahdollisuuden. Tuohon hintaan löytyy 13 parempaa vaihtoehtoa tusinasta, etenkin kun Drouinin käyttöarvo top6:n takana on puhtaasti negatiivinen.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Lähinnä mietin Drouinin kohdalla, että ei ole pysynyt MSL:n aikana kunnolla terveenä juuri ollenkaan. Tietenkin sekin merkki jostain. Ehkä.

Kyllä siellä varmasti seurajohdossa tiedetään nämä asiat onneksi paremmin. Onko pelaajalla vielä paloa. Joku tuollainen 1,5 milliä kaudessa on helppo tiputtaa Lavaliin tai joku jo ennen sitä nappaa waiverslistalta. En toisaalta näillä näytöillä jää hirveästi itkemään perään, kun sieltä on kuitenkin monta hyökkääjäkupausta tulossa bottom12-rooleihin. Selvää on, että ei Drouinista enää ole tuonne ykkösketjun laidalle.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Enpä arvannut, että tuo porukka lähtisi tällä kaudella takki auki surffailemaan mitään vastustajaa vastaan, mutta näköjään sekin oli mahdollista. Melkoinen kollektiivinen perseily koko porukalta. Virheitä virheiden perään vastustajan sinisellä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Enpä arvannut, että tuo porukka lähtisi tällä kaudella takki auki surffailemaan mitään vastustajaa vastaan, mutta näköjään sekin oli mahdollista. Melkoinen kollektiivinen perseily koko porukalta. Virheitä virheiden perään vastustajan sinisellä.

Rapojen perusteella Harrisin voisi laittaa peliksi tai pariksi katsomoon, jos Matheson on kunnossa. Pelannut heikosti pari viimeistä peliä. Tietenkin noita tulee, kun puhutaan tulokaspuolustajasta, joka pelaa isoja minuutteja.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Rapojen perusteella Harrisin voisi laittaa peliksi tai pariksi katsomoon, jos Matheson on kunnossa. Pelannut heikosti pari viimeistä peliä. Tietenkin noita tulee, kun puhutaan tulokaspuolustajasta, joka pelaa isoja minuutteja.

Pistäisin Xhekaj'n mielummin toviksi Lavaliin. Hänen kohdallaan on alkanut näyttää siltä, että vastustajat pistävät heti painetta kun Xhekaj on kiekossa. Xhekaj'lla on selviä ongelmia, kun pitää käsitellä kiekkoa nopeasti. Näistä pakotetuista virheistä ei tainnut tulla maaleja tässä pelissä, mutta pari ylivoimahyökkäystä ja yksi pitkä pyöritys omassa päädyssä jo ensimmäisessä erässä. Ja tuo on ollut vähän toistuva trendi jo jonkin aikaa.

Toki iso menetys fyysisessä pelissä, mutta jäänee myös muutama turha jäähy ottamatta. Ja teatteritappelut, kuten tässä pelissä...
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Kaksi pinnaa Flyersiä vastaan lopulta, mutta olipa taas valmistautuminen pielessä. Ykkösketjun hyökkääjät lonnivat hiljalleen puolustusalueelle Suzuki etunenässä ja välittömästi takaa-ajoasemaan heti avausvaihdossa. Pari minuuttia lisää ja Allen haroo taas tyhjää.

Allen näytti olevan hitusen unessa läpi pelin. Noista neljästä maaleista olisi pitänyt pystyä koppaamaan ainakin kaksi. Kauden torjuntaprosentti painui alle 90 ja päästettyjä per peli nyt 3.33.... Montylle enemmän pelejä.

Matheson avasi Canadiens-uransa tyylikkäästi. Tuli mieleen sellainen hyvien päivien Petry tästä avauksesta. Pelityyli näyttää olevan sellainen, että jos tulee virhe niin se näyttää tod näk aika karmivalta. Etenkin jos siellä ei varmistus pelaa. Ei väliä, juuri sopivanoloinen lisämauste tuohon puolustukseen ja kiekolliseen pelaamiseen nimenomaan. Noin olemattomalla pelituntumalla erinomainen suoritus Canadiens-debyytissä.

Ja Harris se oli joka huilivuoron sai, ei Xhekaj. Tosin luulen, että illan vastustajallakin oli jotain tekemistä tuon päätöksen kanssa. Xhekaj'lle syöttöpinna avausmaaliin ja koulutussessio Deslauriesilta.

Caufield ja Suzuki 6. Ja 7. maalipörssissä. Suzuki pistepörssin 10.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
"No niin pojat, meillä on ollut pelien alut vaikeita ja nyt on vastassa tappioihin kyllästynyt Sabres. Nyt joka jätkä hereillä ekasta vaihdosta lähtien."

"Yes, coach!"

Ja 2 min myöhemmin 0-3, kotihallissa...

Tämä oli käsikirjoitettu Buffalon voitoksi jo ennen peliä, mutta voi sitä toki hävitä tyylikkäämminkin. Prikulleen sama kaava kuin edellisessä, kärkihyökkääjät liukuu hiljalleen omalle puolustusalueelle siinä kohtaa kun kiekkoa kaivetaan jo maalista.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Voi hitsin pimpula, kuten tukilapsemme sanoo. Mehän pelataan välillä ihan hyvin. Tietenkin mutta joukkueen taso ei riitä sinne minne pitäisi eli pleijareihin. Ja toisaalta taas nuoret härät ovat oppimassa liigan tavoille ja takoo pisteitä.

Oma kaudenalusarvio muutamasta ulostettavasta pelaajasta taitaa pitää kutinsa. Hoffman, Dadonov ja Drouin pihalle niin saadaan palkkakattoon tilaa. Miltähän meidän jengi näyttäisi ilman näitä kolmea riippaa?

Hienoa että Dach on ottamassa roolia vaikkei kakkossentterinä vaan laidassa. Hyvä niin.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Ainakin Monty maalilla osoitti, että kumman pitäisi tällä hetkellä olla ykkösveskari.

Juu. Monty hoitaa homman. Näyttää tällä hetkellä kaikin puolin terävämmältä maalin suulla.

Heikko peli kyllä taas, vaikka voitto tulikin. Syöttöjen kanssa isoja ongelmia, liian hiljaisia syöttöjä tai sitten aivan liian vaikeita yrityksiä maila&luistinviidakkojen läpi.

Xhekaj ylivoimalla ei toimi, kiekon liikuttelun kanssa ongelmaa. Siinä kohtaa kun ollaan hyökkäysalueella ja pitää toimittaa kiekkoa maalille, niin Xhekaj on kuitenkin ihan eliittikaveri. Heittää tosi hankalia kiekkoja maalivahdille ja takuuvarmasti kohti maalia. Nyt kauden kolmas osuma tuollaisesta. Ei mitään pommilämärin virittelyjä vaan ranteella ja tarkasti.

Savardilta hyvä peli, +24min, 6 blokkia, erinomainen tuki vastahyökkäyksessä ja siitä tyylikäs luistinohjaus Dachin syöttöön.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös