Montréal Canadiens 2022–2023 – uuden aikakauden alku?

 • 89 549
 • 436

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Erikoiskentälliset... Dallasilla on toimivat sellaiset, Canadiensilla taas ei.

Pezzettalta komea peli siihen saakka, kunnes totesi kahden Dallasin ylivoimamaalin jälkeen että mitä jos vetäisin tähän kohtaan hyökkäyspäässä Heiskaselta jalat alta...
Widemanilta paloi hihat pelin lopussa, näköjään sinne merkattiin Abuse of Officials. Enpä kyllä ihmettele, että siellä keitti yli. Puusilmä heitti Widemanin jäähylle pelin viivyttämisestä, kun Wideman tönäistiin omaa maalia päin.

Taisi olla ensimmäinen peli missä St.Louis ei koonnut Caufield-Suzuki-Dach ketjua takaisin kasaan kolmanteen erään. Drouin-Suzuki-Armia, Caufield-Dach-Hoffman, Slafkovsky-Dvorak-Anderson, Richard-Evans-Pezzetta... Eipä ollut ihmeesti hurraamista, mutta ehkä näitä voisi pitää läjässä muutaman pelin kokeeksi. Armian ja Andersonin paikkoja vaihtaisin ehkä.

Slafkovskylla oli ihan hyvä jakso menossa tuossa hetken, mutta nyt on hiipunut kyllä aika lailla. Ei oikein nyt pääse pelin ytimeen.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Tampa Bayta vastaan ei minkään sortin mahdollisuuksia, ja tuo tuntui olevan Allenia lukuunottamatta asenne jo ennen peliä koko porukalla.

Kauden puoliväli lähestyy ja nyt voinee jo sanoa, että Drouin ja Dadonov eivät tule kelpaamaan kauppatavaraksi. Hoffmanille niin ikään ottajia tuskin löytyy, kiitos ensi kauden sopimuksen.

Monahan menisi varmasti kaupaksi siirtorajalla, jos vain paluun jälkeen jatkaa samalla tasolla kuin alkukauden. Pieni ongelma siinä, että toivoisin Monahanin jatkavan Montrealissa. Lienee turha toivo, voi olla kumminkin ainoa näistä siirtokelpoisista joka a) kelpaa jonnekin ja b) josta saa vaihdossa hyvän korvauksen... Dvorak, Anderson, myyntiin vaan, mutta tehot/sopimuksen arvo kesto varmistavat sen ettei ottajia löydy järkevään hintaan.

Tulevana yönä vastassa Florida Panthers, joka kovasti yrittää tuoda Canadiensille toista Top 10 varausvuoroa tulevalle kesälle.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Nyt on vaikeaa. Edes nyrkkeilysäkki-Gallyn paluu ei piristänyt. Ykkösketju -3 ja loput veti nollille. Ykkösellä ollut vaikeaa. Alkukaudesta he ovatkin kantaneet joukkuetta reppuselässä, kun muut ovat keskittyneet palkannostoon. Draftsijoituksen kannalta konttaaminen tietenkin hyvä, mutta ei muuten. Eiköhän Floridakin hilaa tuon sijoituksen jonnekin 15. varauksen korville.
 
(1)
 • Tykkää
Reactions: aHab

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Itsekin pitäisin Monahanin Habseissä, koska on käytännössä ollut ykköskolmikon lisäksi ainoa hyökkääjä, joka esiintynyt positiivisesti. Tietenkin Monahanista olisi mahdollista saada se 1. kierroksen varaus, joka tietenkin voi olla vaikka 32. varaus. Näihin "treidataan ja tehdään sitten kesällä sopimus" -virityksiin en jaksa uskoa. Niitä tapahtuu äärimmäisen harvoin.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Mony on ansainnut näillä tämän kauden otteillaan jatkosopimuksen ja hän näyttää sopeutuneen muutenkin hyvin sekä joukkueeseen että kaupunkiin. Säilyttäisikö hän tuon hyvän pelivireensä muussa joukkueessa? Vaikea sanoa, sillä hän ei ole pelannut kuin kahdessa NHL-joukkueessa ja muutaman eri valmentajan alaisuudessa uransa aikana. Hän on kuitenkin parhaassa peli-iässään ja vaikka tuleva sopimus tuskin tulee olemaan yhtä hintava kuin tämä nykyinen, on hän osoittanut olevansa luottamuksen arvoinen.
 
(1)
 • Tykkää
Reactions: aHab

korxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Suomalaiset
HuGo aikakautta on takana noin vuosi. Selkeästi on menossa joukkueen uudelleenrakennus, mutta mennäänkö pidemmän vai lyhyemmän kaavan kautta on vielä kysymysmerkki. Viimeistään kesän UFA markkinoiden jälkeen selvinnee mihin suuntaan ollaan menossa.

Sopimus tilannetta ja varausvuoroja kun katsoo, näkisin että ensimmäinen mahdollisuus kunnon tulokseen on kaudella 25-26. Ylihintaisia sopimuksia on enää Gallagherin 6,5 M ja mahdollisesti Andersonin 5,5 M, joka on tällöin oletuksena vähän yli hintainen. Toiveissa on että Mathesonin 4,875 M on lähes hintansa arvoinen 2.parin pelaaja, mutta riski on tässäkin sopimuksessa, ettei ole hintansa väärti. Oletan että Price ei pelaa enää ja palkka on LTIR puolella.

Kausien 21-22 ja 22-23 draft varauksista ainakin osa alkaisi olla 25-26 kaudella tulosyksikön pelaajia.

Nykyisen rosterin hyökkääjien tulevaisuuden näkymät pelaajittain

Suzuki 23v $ 7,875 29-30
 • 1-2 ketjun sentteri, pitäisi olla palkkansa arvoinen koko sopimuksen keston

Gallagher 30v $ 6,5 26-27
 • Valitettavasti nykyiseen tasoon nähden ylihintainen, mikä mahtaa olla tilanne 25-26? Lähes mahdoton sopimus päästä eroon, toivottavasti HuGo tekee ihmeen ja saa treidattua johonkin esim. kestoltaan lyhyempään huonoon sopimukseen

Monahan 28v $ 6,375 22-23 (UFA)
 • Ollut tällä kaudella loukkaantumishistoria huomioon ottaen iloinen yllätys. Internetissä spekuloitu että voitaisiin tehdä jatkosopimus tai treidata TDL:lla, itse käännyn treidin kannalle (oletuksena että saadaan 1.kierroksen varaus tai vastaava prospect/nuori pelaaja), koska ikä ja loukkaantumishistoria.

Anderson 28v $ 5,5 26-27
 • Pitäisikö pitää vai treidata? Mielestäni hieman ylihintainen sopimus tälläkin hetkellä, mutta koko + nopeus + laukaus ja ilmeisesti pudotuspeleissä oli ihan hyvä. Itse käännyn treidaamisen kannalle, koska edellä mainittujen perusteella vielä positiivinen treidiarvo, mutta tilanne voi sopimuksen loppupuolella heikentyä, jos taso alkaa laskemaan.

Drouin 27v $ 5,5 22-23 (UFA)
 • Jos jotain saa TDL:lla hyvä niin, ei merkittävää trade arvoa

Dadonov 33v $ 5,0 22-23 (UFA)
 • Jos jotain saa TDL:lla hyvä niin, ei merkittävää trade arvoa

Hoffman 33v $ 4,5 23-24
 • Jos jotain saa tämän tai ensi vuoden TDL:lla hyvä niin, ei merkittävää arvoa

Dvorak 26v $ 4,45 24-25
 • En näe joukkueessa kaudella 25-26, jotakin trade arvoa, mutta tuskin 1.kierroksen varausta saa, mitä herrasta maksettiin. Jos Monahan treidataan Dvorak tuskin lähtee tämän vuoden TDL:lla

Armia 29v $ 3,4 24-25
 • Tämän kauden tasoon nähden ylihintainen, negatiivinen trade arvo.

Dach 21v $ 3,36 25-26
 • Toivottavasti tulevaisuuden runkopelaaja (sentteri tai laituri) 1-2 kentässä, itselleni vielä hieman kysymysmerkki pelaajana, mutta tykkäsin treidistä. Ei nuorta, taitavaa, isoa ja hyvin luistelevaa pelaajaa saa vaihdettua 13:sta overrall pickiin, jos mitään riskiä ei olisi pelaajan kehittymisessä.

Evans 26v $ 1,7 24-25
 • Tulevaisuus näyttää onko sopimuksen loppumisen jälkeen vielä paikkaa joukkueessa

Slafkovsky 18 $ 0,95 24-25
 • Montreal voittaa drafti loton ja selkeää ykköskorin miestä ei ole tarjolla.. itse en osaa sanoa, kuka olisi ollut oikea pick viime kesän draftissa, mutta Wright ei ainakaan vakuuttanut itseäni. Slafkovsky on ottanut useamman kovan taklauksen vastaan ns. pää alhaalla ja tämä on tällä hetkellä tärkein korjattava asia miehen pelissä, että ura ei lopu lyhyeen. Toivottavasti kaudella 25-26 1-2 ketjussa tulosta tekemässä.

Caufield 22v $ 0,88 22-23 (RFA)
 • Tulevaisuuden 1-2 kentän runkopelaaja. Mielenkiintoista nähdä millainen on seuraava sopimus. Toiveissa maksimissaan Suzukin sopimuksen hintainen, voisi olla vähän lyhyempikin ns. silta-sopimus, jotta miehen taso nähdään pidemmällä otannalla, ennen kuin tarjotaan 8 vuoden 8-9 M sopimusta.

Muut nykyiset roster pelaajat ovat ynnä muuta osastoa. Oletuksena ensi kesän draftista ykköskierroksella varataan 1-2 hyökkääjää, koska draftin kärkipäässä ei ole montaa puolustajaa tarjolla.

Kaudella 25-26 top 6 hyökkääjiä voisivat olla: Suzuki - Caufield - Dach - Slafkovsky - ensi kesän draftista joku - nykyisistä prospecteista yksi (Roy, Farrell, Mesar, Beck) tai UFA (Dubois?) tai tradesta joku.

Duboisin tilanne on mielenkiintoinen, mies ei ole ilmeisesti suostunut tekemään sopimuksia (Columbus tai Winnipeg), jotka söisivät yhtään UFA vuotta.. voisiko olla miehellä niin kova halu pelata Montrealin paidassa? Toivottavasti tilanne on tämä ja viimeistään (ellei treidata Montrealiin jo ennen sitä) 1,5 vuoden päästä Dubois tekee sopimuksen Montrealiin pienellä kotiseutu alennuksella (aina saa unelmoida).

Mielenkiinnolla seuraan myös Lafrenieren tilannetta.. ranskankielinen peluri periaatteessa kiinnostaa varmaan Montrealia. Iältään sopisi porukkaan erittäin hyvin. Itselläni ei ole kyseisestä pelaajasta selvää mielipidettä. Oletan pyyntihinnan olevan korkeampi kuin Dachilla viime kesänä, joten halvalla miestä ei varmaan saa, vaikka peliesitykset ymmärtääkseni olleet heikohkoja viime aikoina. Lafreniere vaihto Andersoniin max retentiolla + joku B prospect/pick kaupan päälle? :)

Puolustajat ja maalivahdit käyn läpi seuraavassa viestissä, kun jaksan innostua.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Konttaaminen jatkuu. Yhdeksästä maalista kuuteen ja kolme tehtyä, mutta Nashville karkasi heti 1. erässä. Edes Armia laittaminen poppareille ei auttanut, eli vika ei olekaan hänessä, vaikka beatwriterit antavat tätä kuvaa, unohtaen täysin esim. umpisurkean Gallyn. Tappio Nashvillelle on tietysti sijoituksen kannalta hyvä, mutta tappiokierre pitäisi saada poikki. Guhle näyttää olevan erittäin merkittävä pelaaja jo nyt.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Sija 27 ja kovaa vauhtia matkalla alas. Tätä vauhtia saavutetaan ihan lähiaikoina .400 kulmilla pyörivät ja hiukan vajaa 0.500 Last 10 recordilla vetelevät Arizona ja San Jose. Chicagoa tuskin saadaan enää kiinni mitenkään mutta bottom3 sijoitus on edelleen mahdollinen.

Bedardin pelit junnukisoissa laittanee tähän tankkauspuuhaankin viimeistään nyt loppukirin päälle. Montreal on taistossa mukana. :)
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Bedard on tietysti megajackpot, mutta neljän paskimman joukossaolo varmistanee erittäin laadukkaan lupauksen Habseille. Pakkeja ei taida olla tarjolla, mutta hyökkäyspäähän hyvä poika.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Huhua, että Slafkovsky lähtisi mahdollisesti hakemaan vauhtia Lavalin puolelta. Voisi tehdä ihan hyvää, varsinkin kun Habsit kyntävät tällä hetkellä aika syvällä.
 

korxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Suomalaiset
HuGo aikakautta on takana noin vuosi. Selkeästi on menossa joukkueen uudelleenrakennus, mutta mennäänkö pidemmän vai lyhyemmän kaavan kautta on vielä kysymysmerkki. Viimeistään kesän UFA markkinoiden jälkeen selvinnee mihin suuntaan ollaan menossa.

Sopimus tilannetta ja varausvuoroja kun katsoo, näkisin että ensimmäinen mahdollisuus kunnon tulokseen on kaudella 25-26. Ylihintaisia sopimuksia on enää Gallagherin 6,5 M ja mahdollisesti Andersonin 5,5 M, joka on tällöin oletuksena vähän yli hintainen. Toiveissa on että Mathesonin 4,875 M on lähes hintansa arvoinen 2.parin pelaaja, mutta riski on tässäkin sopimuksessa, ettei ole hintansa väärti. Oletan että Price ei pelaa enää ja palkka on LTIR puolella.

Kausien 21-22 ja 22-23 draft varauksista ainakin osa alkaisi olla 25-26 kaudella tulosyksikön pelaajia.

Nykyisen rosterin hyökkääjien tulevaisuuden näkymät pelaajittain

Suzuki 23v $ 7,875 29-30
 • 1-2 ketjun sentteri, pitäisi olla palkkansa arvoinen koko sopimuksen keston

Gallagher 30v $ 6,5 26-27
 • Valitettavasti nykyiseen tasoon nähden ylihintainen, mikä mahtaa olla tilanne 25-26? Lähes mahdoton sopimus päästä eroon, toivottavasti HuGo tekee ihmeen ja saa treidattua johonkin esim. kestoltaan lyhyempään huonoon sopimukseen

Monahan 28v $ 6,375 22-23 (UFA)
 • Ollut tällä kaudella loukkaantumishistoria huomioon ottaen iloinen yllätys. Internetissä spekuloitu että voitaisiin tehdä jatkosopimus tai treidata TDL:lla, itse käännyn treidin kannalle (oletuksena että saadaan 1.kierroksen varaus tai vastaava prospect/nuori pelaaja), koska ikä ja loukkaantumishistoria.

Anderson 28v $ 5,5 26-27
 • Pitäisikö pitää vai treidata? Mielestäni hieman ylihintainen sopimus tälläkin hetkellä, mutta koko + nopeus + laukaus ja ilmeisesti pudotuspeleissä oli ihan hyvä. Itse käännyn treidaamisen kannalle, koska edellä mainittujen perusteella vielä positiivinen treidiarvo, mutta tilanne voi sopimuksen loppupuolella heikentyä, jos taso alkaa laskemaan.

Drouin 27v $ 5,5 22-23 (UFA)
 • Jos jotain saa TDL:lla hyvä niin, ei merkittävää trade arvoa

Dadonov 33v $ 5,0 22-23 (UFA)
 • Jos jotain saa TDL:lla hyvä niin, ei merkittävää trade arvoa

Hoffman 33v $ 4,5 23-24
 • Jos jotain saa tämän tai ensi vuoden TDL:lla hyvä niin, ei merkittävää arvoa

Dvorak 26v $ 4,45 24-25
 • En näe joukkueessa kaudella 25-26, jotakin trade arvoa, mutta tuskin 1.kierroksen varausta saa, mitä herrasta maksettiin. Jos Monahan treidataan Dvorak tuskin lähtee tämän vuoden TDL:lla

Armia 29v $ 3,4 24-25
 • Tämän kauden tasoon nähden ylihintainen, negatiivinen trade arvo.

Dach 21v $ 3,36 25-26
 • Toivottavasti tulevaisuuden runkopelaaja (sentteri tai laituri) 1-2 kentässä, itselleni vielä hieman kysymysmerkki pelaajana, mutta tykkäsin treidistä. Ei nuorta, taitavaa, isoa ja hyvin luistelevaa pelaajaa saa vaihdettua 13:sta overrall pickiin, jos mitään riskiä ei olisi pelaajan kehittymisessä.

Evans 26v $ 1,7 24-25
 • Tulevaisuus näyttää onko sopimuksen loppumisen jälkeen vielä paikkaa joukkueessa

Slafkovsky 18 $ 0,95 24-25
 • Montreal voittaa drafti loton ja selkeää ykköskorin miestä ei ole tarjolla.. itse en osaa sanoa, kuka olisi ollut oikea pick viime kesän draftissa, mutta Wright ei ainakaan vakuuttanut itseäni. Slafkovsky on ottanut useamman kovan taklauksen vastaan ns. pää alhaalla ja tämä on tällä hetkellä tärkein korjattava asia miehen pelissä, että ura ei lopu lyhyeen. Toivottavasti kaudella 25-26 1-2 ketjussa tulosta tekemässä.

Caufield 22v $ 0,88 22-23 (RFA)
 • Tulevaisuuden 1-2 kentän runkopelaaja. Mielenkiintoista nähdä millainen on seuraava sopimus. Toiveissa maksimissaan Suzukin sopimuksen hintainen, voisi olla vähän lyhyempikin ns. silta-sopimus, jotta miehen taso nähdään pidemmällä otannalla, ennen kuin tarjotaan 8 vuoden 8-9 M sopimusta.

Muut nykyiset roster pelaajat ovat ynnä muuta osastoa. Oletuksena ensi kesän draftista ykköskierroksella varataan 1-2 hyökkääjää, koska draftin kärkipäässä ei ole montaa puolustajaa tarjolla.

Kaudella 25-26 top 6 hyökkääjiä voisivat olla: Suzuki - Caufield - Dach - Slafkovsky - ensi kesän draftista joku - nykyisistä prospecteista yksi (Roy, Farrell, Mesar, Beck) tai UFA (Dubois?) tai tradesta joku.

Duboisin tilanne on mielenkiintoinen, mies ei ole ilmeisesti suostunut tekemään sopimuksia (Columbus tai Winnipeg), jotka söisivät yhtään UFA vuotta.. voisiko olla miehellä niin kova halu pelata Montrealin paidassa? Toivottavasti tilanne on tämä ja viimeistään (ellei treidata Montrealiin jo ennen sitä) 1,5 vuoden päästä Dubois tekee sopimuksen Montrealiin pienellä kotiseutu alennuksella (aina saa unelmoida).

Mielenkiinnolla seuraan myös Lafrenieren tilannetta.. ranskankielinen peluri periaatteessa kiinnostaa varmaan Montrealia. Iältään sopisi porukkaan erittäin hyvin. Itselläni ei ole kyseisestä pelaajasta selvää mielipidettä. Oletan pyyntihinnan olevan korkeampi kuin Dachilla viime kesänä, joten halvalla miestä ei varmaan saa, vaikka peliesitykset ymmärtääkseni olleet heikohkoja viime aikoina. Lafreniere vaihto Andersoniin max retentiolla + joku B prospect/pick kaupan päälle? :)

Puolustajat ja maalivahdit käyn läpi seuraavassa viestissä, kun jaksan innostua.

Nykyisen rosterin puolustajien tulevaisuuden näkymät pelaajittain

Matheson 28v $ 4,85 25-26
 • ikänsä ja sopimuksen perusteella voisi olla runkopelaaja (2.parin pakki) kaudella 25-26, mutta riittääkö taso? Aika näyttää

Edmundson 29v $ 3,5 23-24
 • tällä tai ensi TDL:lla vaihtoon, tilalle draft pickkejä tai lupauksia, vähintään 2.kierroksen varaus pitäisi saada, täydellä retentiolla enemmän

Savard 32v $ 3,5 24-25
 • ei enää mukana kaudella 25-26, jotain pientä voi saada tilalle 24-25 TDL:lla

Barron 21v $ 0,925 23-24
 • kaksi kautta aikaa selvittää, onko 25-26 ajatellen runkopelaaja, aika näyttää

Guhle 21v $ 0,863 24-25
 • lupaavalta näyttää, näen 1.parin pakkina kaudella 25-26

Harris 22v $ 0,842 22-23
 • kaksi kautta aikaa selvittää, onko 25-26 ajatellen runkopelaaja, aika näyttää

Xhekaj 21v $ 0,828 23-24
 • kehityskäyrä mennyt viime vuodet jyrkästi ylöspäin, näen 25-26 runkopelaajana, mutta missä parissa? Ennen tätä kautta olisin laskenut enintään 3.parin pelaajaksi tulevaisuudessa, mutta voisiko olla potentiaalia enempäänkin?

Kovasevic 25v $ 0,767 24-25
 • kaksi kautta aikaa selvittää tarjotaanko uutta sopimusta, 7.pakki kaudelle 25-26? aika näyttää

Wideman 32v $ 0,762 23-24
 • 7.pakki / AHL:ssä tämä ja ensi kausi

Prospekteista tulossa muutama potentiaalinen pelaaja (mm. Mailloux, Hutson), joilla kuitenkin isoja kysymysmerkkejä NHL tulevaisuutta ajatellen. En näe 1.parin pelaajaa joukossa.

Kautta 25-26 ajatellen pitäisi saada draftattua (viimeistään tänä kesänä), treidattua tai UFA-markkinoilta 1.parin pakki. Ei ole helppoa.


Nykyisen rosterin maalivahtien tulevaisuuden näkymät pelaajittain

Price 35v $ 10,5 25-26
 • LTIR, jos tervehtyykin on Monreal capin kanssa ihmeissään

Allen 32v $ 3,85 24-25
 • ei enää mukana 25-26, ellei palkan alennuksella selkeä kakkos veska, ei riittävän hyvä ykköseksi

Montembeault 26v $ 1,0 23-24
 • ensi kausi aikaa näyttää tasonsa

Primeau 23v $ 0,89 24-25
 • tämän kauden jälkeen vielä kaksi kautta aikaa näyttää tasonsa

Kautta 25-26 ajatellen ykkös veskaa ei mielestäni ole näköpiirissä. Hyvän maalivahdin löytäminen tuntuu olevan välillä arpapeliä, kohtuu hinnalla saanee kehittyneempiä arpoja treideillä (esim. Georgiev) tai UFA-markkinoilta (esim. Husso) tai vaihtoehtoisesti nuorempia arpoja muiden joukkueiden prospecteista treidaamalla. Hankkisin jo yhden lähtökohtaisesti NHL-tason arvan viimeistään kaudelle 24-25, jotta voidaan tarvittaessa tehdä korjausliike kautta 25-26 ajatellen, jos arpaonni oli huono. Lähtökohtaisesti välttäisin pitkiä ja kalliita sopimuksia arpojen suhteen.

Yhteenveto kautta 25-26 silmällä pitäen

Hyökkääjien osalta tilanne näyttää ihan hyvältä, toiveissa että tämän vuoden draftista saadaan yksi kärki ketjujen mies. Sentterien osalta on pieni kysymys merkki, mistä saadaan toinen 1-2 ketjun mies Suzukin lisäksi, jos Dach tai Beck eivät ole riittävän hyviä? Tuleeko Dubois Montrealiin?

Puolustukseen tarvitaan vähintään yksi 1.parin pelaaja, aika näyttää onko tarvetta muille. Tämän hankkiminen on suurin kysymysmerkki tulevaisuutta ajatellen.

Maalivahti tarvitaan jostakin, mutta arpoja saa kohtuu hinnalla.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Hyvää läpikäyntiä pelaajittain. Olen itse hiukan erimieltä tuosta aikaperspektiivistä, ihan tuonne 25-26 kauteen asti ei pärjäämisen kanssa voi odotella sillä silloin tie käy todella raskaaksi matkan varrella. Se käy raskaaksi 1) Faneille 2) St Louisille 3) Ykköskorin pelaajille. Pahimmillaan koko uusi runko murenee matkan varrella käsiin jatkosopimusten osalta.

Uskon itse enemmän että sopivien varauspickien kautta kurssi halutaan kääntää huomattavasti nopeammin ja sitä vauhditetaan sopivanikäisten pelaajien treideillä. Näistä ensimmäinen esimerkki on Dach.

Deadline osoittaa taas lisää suuntaa, mutta eiköhän nykyinen konttaus osoita ainakin sen ettei käännöstä voi myöskään liian nopeasti yrittää. Etappi kerrallaan ja nyt on myyjän markkinat helmikuun lähestyessä. Siitä on hyvä jatkaa eteenpäin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kyllä itselleni on ollut iso pettymys, että Monahania ja ykkösketjua lukuunottamatta koko hyökkäyspää on ollut täysin lapanen. Edes nelonen ei ole pystynyt pelaamaan hyvää nelosen peliä.
 

korxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Suomalaiset
Hyvää läpikäyntiä pelaajittain. Olen itse hiukan erimieltä tuosta aikaperspektiivistä, ihan tuonne 25-26 kauteen asti ei pärjäämisen kanssa voi odotella sillä silloin tie käy todella raskaaksi matkan varrella. Se käy raskaaksi 1) Faneille 2) St Louisille 3) Ykköskorin pelaajille. Pahimmillaan koko uusi runko murenee matkan varrella käsiin jatkosopimusten osalta.

Uskon itse enemmän että sopivien varauspickien kautta kurssi halutaan kääntää huomattavasti nopeammin ja sitä vauhditetaan sopivanikäisten pelaajien treideillä. Näistä ensimmäinen esimerkki on Dach.

Deadline osoittaa taas lisää suuntaa, mutta eiköhän nykyinen konttaus osoita ainakin sen ettei käännöstä voi myöskään liian nopeasti yrittää. Etappi kerrallaan ja nyt on myyjän markkinat helmikuun lähestyessä. Siitä on hyvä jatkaa eteenpäin.
Olen samaa mieltä, että ei voida tankata 25-26 asti ja sitten yhtä'äkkiä kääntää vivusta ja alkaa pärjäämään. Viestistäni ei tämä tullut selvästi esille. Tämä kausi olisi viimeinen ns. tankkaus kausi ja sitten lähdetään nostamaan tasoa. Esimerkiksi tulevan ykkösparin pakin voi hankkia vaikka ensi kesänä. Kaudella 25-26 pleijareihin niin, että siellä voi pärjätäkin.

Sopimustilannnetta katsoen on vaikea nähdä, että kaudella 24-25 oltaisiin mikään contender, kun vielä Allen, Gallagher, Armia, Savard ovat turhan hintavilla sopimuksilla mukana. Lisäksi epäilen, että moni viime ja ensi kesän draft pick ei ole vielä kaudella 24-25 riittävän pitkälle kehittynyt.

Aika näyttää yritetäänkö nopeammalla aikataululla pärjätä kunnolla = pleijareihin ja mahdollisuus mennä pitkälle. Siihen tavoitteeseen pääsemiseksi pitää mielestäni vaihtaa reilusi tulevaisuutta (prospecteja tai pickkejä), jotta saadaan nopeammin kunnon pelimiehiä täyttämään puutteita ja/tai annettua huonoja soppareita muualle. Voi hyvin olla, että HuGo yrittää nopeuttaa prosessia juuri näin.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Olen samaa mieltä, että ei voida tankata 25-26 asti ja sitten yhtä'äkkiä kääntää vivusta ja alkaa pärjäämään. Viestistäni ei tämä tullut selvästi esille. Tämä kausi olisi viimeinen ns. tankkaus kausi ja sitten lähdetään nostamaan tasoa. Esimerkiksi tulevan ykkösparin pakin voi hankkia vaikka ensi kesänä. Kaudella 25-26 pleijareihin niin, että siellä voi pärjätäkin.

Hyvä tarkennus. Uskon itsekin tähän asteittaisen parantamisen polkuun. Ja treideillä juuri sopivasti vauhdittamaan / rytmittämään rakennetta niin ettei tarvitse esim ensi kesän varauksien kanssa kiirehtiä.

Se tuo drafti ikäluokan odottelu sopivaan valmiuteen kun on luonnostaan vähän loppumaton prosessi. Aina on jonossa ne seuraavat toivot. Pikemminkin kannattaa rytmittää joukkuetta esim. toistuviin ikärakenteisiin jossa tietty osa runkoa on esim 3v sisällä. Vanhempi runko tästä jonkin verran edellä ja tuleva runko jonkin verran takana.

Prospekteille on myös ominaista että niitä arvotetaan helposti täyden potentiaalinsa mukaan. Tosiasia kuitenkin on että harva täyttä potentiaaliaan saavuttaa. Tämän lisäksi draftipickeillä on vielä valinnan tuoma lisäarvo ottaa draftista juuri sillä hetkellä joukkueelle sopiva pelaaja.

Tarkoitan siis vain että kun 13 pick saatiin ja treidattiin Dachiin siinä tehtiin yksi tällainen selkeä päätös. Koitetaan realisoida potentiaali osittain tasonsa osoittaneella pelaajalla vs lupaava mutta isoksi osaksi katsomaton kortti.

Uskoisin myös analytiikkaosastolla olevan jatkossa sanansa näissä millaisia prospekteja havitellaan jos treideistä niitä tulee. Tällaisen kuvan ainakin HuGoplanista olen saanut. Analytiikka on aikalailla sen keskiössä.

Toiveissani on siis kun deadlinella ja kesällä siirtoja toivottavasti tehdään ettei sieltä tule pelkästään pickejä toiseen suuntaan. Palkkaa voidaan pidättää maltillisesti. Ensisijaisesti haussa tulisi olla jo varartut mutta ei läpimurtoaan tehneet prospektit. Näitä voi olla vaikea myös saada, mutta bottom line lienee kuitenkin että deadlinella aina joku haluaa uhrata tulevaisuutta nykyisyyden hyväksi.
 
Viimeksi muokattu:

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Tappioputki poikki ennen kuin St.Louis "paransi" ennätystään viime kaudelta. Tämä kausi on noudattanut Martyn viime kauden suoritusta yllättävänkin lähelle. Ensin 20 peliä noin 50/50 kiekkoa ja sitten pyörät irti kärrystä ja pitkää kyntämistä.

Hyvää tekemistä moneltakin kaverilta Bluesia vastaan. Ehkä Drouinin paras peli tällä kaudella. Viivamiehenä ylivoimassa ja laukoi, kahdesti(!)... on se kumma miten alkaa paikkoja aueta kun joku välillä laukoo siniviivalta. Harmi, että jäi Drouinin kauden ensimmäinen tulematta, kun Anderson kopautti vielä maaliviivan yli lipuvaa kiekkoa. Mutta parempihan ne on toki aina varmistella loppuun nuo nopeat tilanteet.

Armialla on putki päällä viimein. Jatkuvasti vaarallinen kiekolla juuri nyt.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Harmi, että jäi Drouinin kauden ensimmäinen tulematta, kun Anderson kopautti vielä maaliviivan yli lipuvaa kiekkoa. Mutta parempihan ne on toki aina varmistella loppuun nuo nopeat tilanteet.
Ei vuotta ilman voittoa!

Pitkälti menee Drouinin piikkiin tuo maali. Hieno nousu. Eihän noissa tilanteissa paljoa katsella liruisiko kiekko sisään. Andersonille jälleen voittomaali. :)

Caufieldille nopeammin 50 maalia kasaan kuin esim. Lafleurille. Kun miettii miten heikosti CC pelasi viime kauden alussa, niin tämä 50 maalia olisi voinut tulla jo selvästi aikaisemmin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ylönen sai kutsun ylös. Toivottavasti pääsisi pelaamaan edes yv:lla. Nelosen laidalla Ylösestä tuskin hirveästi on hyötyä. Richard lähti takaisin Lavaliin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Gally kuulemma 6 viikkoa sivussa. Ei niin, että kaipaisin, mutta huolestuttavalta näyttää tuo trendi loukkaantumisten kohdalla hänen tapauksessa.
 

korxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Suomalaiset
Gally kuulemma 6 viikkoa sivussa. Ei niin, että kaipaisin, mutta huolestuttavalta näyttää tuo trendi loukkaantumisten kohdalla hänen tapauksessa.
Positiivisena asiana Montrealin kannalta loukkaantumis trendissä on, että ehkäpä sopimuksen viimeiset vuodet menevät LTIR osastolla ja saadaan cappiin enemmän tilaa.

Parasta tietysti olisi, että Gallagher pysyisi terveenä ja pelaisi cap-hitin tasoista peliä, mutta ei hyvältä näytä tämän suhteen. Hyvä soturi kuitenkin ollut vuosien ajan
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Positiivisena asiana Montrealin kannalta loukkaantumis trendissä on, että ehkäpä sopimuksen viimeiset vuodet menevät LTIR osastolla ja saadaan cappiin enemmän tilaa.

Parasta tietysti olisi, että Gallagher pysyisi terveenä ja pelaisi cap-hitin tasoista peliä, mutta ei hyvältä näytä tämän suhteen. Hyvä soturi kuitenkin ollut vuosien ajan
Jokainen varmaan näki, että tuolla pelityylillä pelitaso riittää kelvollisena maksimissaan tuohon 30-vuoden pintaan. Tai no, jokainen paitsi Marc Bergevin. Huikea soturi, mutta valitettavasti ne realiteetit alkavat tulla nyt vastaan.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Jokainen varmaan näki, että tuolla pelityylillä pelitaso riittää kelvollisena maksimissaan tuohon 30-vuoden pintaan. Tai no, jokainen paitsi Marc Bergevin. Huikea soturi, mutta valitettavasti ne realiteetit alkavat tulla nyt vastaan.
Kyllä valitettavasti MB antoi jonkun ihmeellisen palkkiosopimuksen. Eikä varmasti kroppa kestä, vaihtoehdot taitaa olla sopimuksen ulososto (ei voi tehdä vielä, koska kallista) tai sitten LTIR-listalla vuosia. Valitettavasti Gally saattaa olla juuri sellainen umpiluu, että pitää aina välillä tulla kokeilemaan kestääkö kroppa eli LTIR on hankalampaa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Olipas mukava nähdä P.K taas kotona Bell Centressä. Ja joukkuekin pelasi kunnon asenteella läpi pelin. Enpä muista Canadiensin peliä ihan hetkeen, jossa tuhlattiin tuollainen määrä priimapaikkoja - molempien joukkueiden toimesta.

Ylöseltä erittäin mainio peli ja upea esityö Dachin maaliin. Jo oli aikakin saada NHL jääaikaa.

Drouinilta myös hyvä peli.
 

Zohan

Jäsen
Olipas mukava nähdä P.K taas kotona Bell Centressä. Ja joukkuekin pelasi kunnon asenteella läpi pelin. Enpä muista Canadiensin peliä ihan hetkeen, jossa tuhlattiin tuollainen määrä priimapaikkoja - molempien joukkueiden toimesta.

Ylöseltä erittäin mainio peli ja upea esityö Dachin maaliin. Jo oli aikakin saada NHL jääaikaa.

Drouinilta myös hyvä peli.

''These guys (the fans) will love you no matter what if you leave it all on the ice. So leave it on the ice every night.”
-P.K Subban
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Maalin tappio Islandersille. Näyttää paperilla ihan hyvältä, mutta eihän tuossa oikeasti ollut mitään palaa. Valmistautuminen täysin metsässä. Isles käytännössä teki mitä halusi avauserässä ja nosti sitten jalan kaasulta. Montembeault piti numerot nätteinä.

Drouinilla 0+7 viimeisessä 8 pelissä. Jaksa vielä samaa tahtia ja kestä ehjänä siirtorajalle saakka, pliiis!

Ja ikävänä juttuna tuossa pelissä Evansin loukkaantuminen. Todella turha tilanne vielä, toisen erän loppu, 2 sec jäljellä ja aloitus keskeltä... Evans syöksyy eteenpäin ja Islandersin #29 näytti kaatuvan koko massalla Evansin ojennetun jalan ja polven päälle siten, että paino tuli polveen sivusuunnasta. Ihmettelen kyllä jos ei ole kausi paketissa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös