Montréal Canadiens 2022–2023 – uuden aikakauden alku?

  • 90 139
  • 443

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Monahania tosiaan huhuttu Avsiin mutta mitä sieltä sitten vaihdossa tulisi takaisin päin?
Sepä se. Vaikea uskoa, että Avs lähtee pudotuspeleihin Newhook kakkossentterinä, mutta eihän heillä paljon muutakaan ole antaa. Newhookin kautta Habsien sentteriosasto olisi kunnossa vuosiksi. Beck voisi harjoitella rauhassa laiturina, kun varmaan jo ensi kaudella tulee NHL:ään/AHL:ään.

Mielenkiintoista nähdä riittääkö Beckillä vielä alkuunkaan NHL:ssä.
 

Ralph

Jäsen
Sepä se. Vaikea uskoa, että Avs lähtee pudotuspeleihin Newhook kakkossentterinä, mutta eihän heillä paljon muutakaan ole antaa. Newhookin kautta Habsien sentteriosasto olisi kunnossa vuosiksi.
Newhookin vaihtamisessa Monahaniin ei vain ole Avalanchen näkökulmasta järkeä. Monahan on tällä hetkellä parempi jääkiekkoilija, mutta tiukassa palkkakattotilanteessa tulokassopimuksella pelaava Newhook on arvokkaampi palanen kuin yli kuuden miljoonan Monahan, ei Monahan nimittäin niin paljoa parempi pelaaja kuitenkaan ole. Monahan ei ole tarpeeksi hyvä ollakseen Newhookin myymisen arvoinen.

Avalanchella on selkeästi tarve keskiketjun vahvistukselle, mutta jos Newhook vaihuisi Monahaniin, niin tarve ei katoaisi minnekään, sillä Newhook pitäisi myös korvata. Ainoa ero olisi, että enää ei olisi palkkakatossa tilaa toiselle vahvistukselle ellei jostain löytyisi toinen alle miljoonan cap hitin pelaaja Newhookin paikalle, mutta sellaisia ei tarjolla ole.

Jos Avalanche lähtee Monahania hommamaan, niin vastine rakentuu ensimmäisen kierroksen varausvuoron ympärille.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Melkoiset numerot periaatteessa varsin tasaiselle pelille, ainakin mitä tulee vaarallisien maalipaikkojen määrän sujteen. Mutta mikäs teet kun yksi toisensa jälkeen käy sössimässä hyvän maalipaikan. Tolppia avauserään kaksi, Dach uitti kiekon kertaalleen tyhjän maalin editse. Dvorak ei saa mistään kiekkoa maaliin, mikä on varsin huono homma koska syöttäähän Dvorak ei osaa lainkaan.
Senatorsille häviäminen on kyllä todella vastenmielistä. Ja Barronin piti vielä kompuroida se viideskin maali kotijoukkueelle pelin lopussa...
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Mihin me tarvitaan Caufieldia kun meillä on Harvey-Pinard! 7 ottelua ja tehot 5+1.

Viimeiseen viiteen matsiin 1-3-1 ja mukavasti muut häntäpään joukkueet ovat ottaneet pisteitä viime aikoina. Ducks napsinut 4 voittoa. Chicago ottanut myös joitain pisteitä samoin Columbus ja Arizona. Eiköhän tästä vielä kunnon kisa saada parhaista lottoprosenteista.

Todella vähän on tullut seurattua Bedardin takana tulevia pelaajia ensi kesän draftissa. Mutta käsittääkseni parempi ikäluokka tulossa kuin viime kesänä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
On siellä lupaavia pelaajia Bedardin takana. Ei mitenkään tuollaista generational talenttia, mutta ihan potentiaalia nousta tähtipelaajaksi. Ero viime vuoteen verrattuna on juttujen mukaan suuri.

Varmasti tulee 11 päivän tauko hyvään väliin monelle nuorelle pelaajalle. Ylönen ja Belzile lähtivätkin Lavaliin. Harvey-Pinard ei ainakaan vielä, vaikka taitaa mennä waiversien läpi vanhoilla näytöillä. Tai ei siis tarvitse mennä listan kautta. Siellä joutuu kohta HuGo tekemään RHP:lle uutta sopimusta. Vai onko kauppatavaraa? ;) Itsehän edelleen kauppaisin Ylösen, jos vastine vaikka 2. kierroksen alkupään varausvuoro.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Todella vähän on tullut seurattua Bedardin takana tulevia pelaajia ensi kesän draftissa. Mutta käsittääkseni parempi ikäluokka tulossa kuin viime kesänä
Fantilli ja Michkov olisivat miltei minä tahansa muuna vuonna ykkösvarauksia, mutta tänä vuonna on Bedard. Sitten Leo Carlsson on myös kovassa nosteessa ja hänestäkin tullaan kuulemaan paljon. Sitten niitä perinteisiä hyviä ykköskierroksen varauksia myös tulossa jotka tekevät uransa hyvinä kakkosketjun pelaajina tai alempanakin.

Oi, olisipa Detroitilla jostain toinenkin ykköskierroksen varausvuoro...
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Viimeisimpien huhujen mukaan Anderson, Edmundson ja Monahan ovat ne jotka kiinnostavat muita seuroja. Edmundsonista voisi saada 1.kierroksen pickin ehkä myös Monahanista.

Olisi melkoinen ”jackpot” kun Habsilla olisi kolme ensimmäisen kierroksen varausvuoroa.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Hävitkää nyt poijjaat! Saadaan Bedardia!

Tai ainakin mahdollisuudet paranee huomattavasti. Vaikka urheilussa se voittaminen onkin tärkeintä niin NHL:ssä myös hallittu tankkaaminenkin on paikallaan. Oikeastaan hyvään paikkaan tuli Caulfieldin loukki niin parani saumat huomattavasti. Nyt vaan pitää toivoa että Patrik Laine saisi hyvän kevätvireen ja Columbuskin pääsisi kunnolla voittojen tielle..
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hävitkää nyt poijjaat! Saadaan Bedardia!

Tai ainakin mahdollisuudet paranee huomattavasti. Vaikka urheilussa se voittaminen onkin tärkeintä niin NHL:ssä myös hallittu tankkaaminenkin on paikallaan. Oikeastaan hyvään paikkaan tuli Caulfieldin loukki niin parani saumat huomattavasti. Nyt vaan pitää toivoa että Patrik Laine saisi hyvän kevätvireen ja Columbuskin pääsisi kunnolla voittojen tielle..
Ei taida ihan huonous riittää Bedardiin, mutta jos viiden joukossa pääsisi varaamaan. Tuo venäläinen Michkov aikamoinen jokerikortti; potentiaalia olisi, mutta Venäjän kanssa omat riskinsä. Lisäksi pelaajalla vielä joku 3-4 vuotta sopimusta SKA:n kanssa. Tuo puolustajalupauspoolin tilanne vaikuttaa hyvältä, mutta mv- ja hyökkääjäosasto kaipaa vahvistuksia.

Sean Farrell tehnee sopimuksen, kun hänen kautensa yliopistossa loppuu. Saattaa saada NHL-kasteensa vielä tällä kaudella.

Toivottavasti siellä saavat minibreikin aikana pelaajat paikkoja kuntoon.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Habsit teki Harrisin kanssa 2x1,4 millin jatkon. Vaikuttaa hyvältä sopimuksella. Ei ole liian kallis, jos Harris jää kolmospariin. Harrisillä kuitenkin potentiaalia olla kakkosparin puolustaja.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aHab

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Dadonov on jokseenkin täydellinen täsmähankinta tämän kauden joukkueeseen. Ei muuta kuin samoilla eväillä huhtikuun puoliväliin asti ja sitten mukaan Ukrainan arolle osaksi ruskin ylivertaista hyökkäysvoimaa.

RHP vaikuttaa kaikin puolin keeperiltä. Kerrassaan harvinaista suorittamista oman kylän pojalta!
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Lopulta tuli voittokin retropaidoissa, kun tuomarit eivät tohtineet tulkita Hoffmania paitsioon ja Matheson laittoi riparit sisään. Matheson oli muutenkin pirteä. Hyvä niin, koska Matheson on lähivuosien runkopelaajia Habseissä. MSL vitsaili, että ei kaipaa retropaitoja ensi kaudelle.

Nyt kun Harris sai jo sopparin, niin sopimus loppumassa seuraavasti: Drouin, Dadonov, Caufield, Ylönen, Harvey-Pinard, Pezzetta, Belzile, Monahan ja Byron. Puolustajien osalta tilanne siis kunnossa, mutta hyökkäyspäässä enemmän tehtävää ja varmasti pari vaikeaa (Drouin, Monahan). Caufield saa lapun, kyse on vain siitä, että AAV lähempänä seiskaa vai kasia. Dadonov ja Byron eivät jatka ja Laval-pelaajat saanee uudet laput, joku Belzile saattaa myös jatkaa matkaa. Drouin tosiaan voi saada jonkun vuoden lapun, mutta voi myös jatkaa matkaa. Monahanin kohdalla pitkä loukkaantuminen aiheuttaa kysymysmerkkejä ja tietenkin laskee myös vaihtoarvoa. Habseillä tietenkin paras näkemys pelaajan tilanteeseen/kuntoon. Joku vuoden jatko voisi olla turvallinen, varsinkin jos pystyy pelaamaan vain 50-60% otteluista. Toivottavasti tyytyisi johonkin 3-3,5 millin palkkaan.

Habseillä tilaa ensi kaudelle 10,5 milliä, mutta eiköhän Price vapauta toisen mokoman, kun ei pystyne enää uraansa jatkamaan. Tilaa pitäisi siis olla.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Siirtoikkunan suhteen Habs-pelaajien arvo on laskenut kuin se kuuluisa lehmänhäntä. Dadonovilla ei ole vaihtoarvoa, Hoffmania tuskin kukaan ottaa edes palkanpidätyksellä, Monahan on kysymysmerkki. Allenia Habsit tuskin ovat kauppaamassa, koska vaatisi korvaajana ja Primeausta ei siihen nähtävästi ole. Jäljelle jää oikeastaan vain Anderson ja Edmunson. Andersonista HuGo tuskin luopuu ilman todella hyvää korvausta (1st+rosteri/hyvä lupaus). Edmunsonista HuGo lienee valmis luopumaan, jos saa sen ykköskierroksen varauksen. Free agent-markkinoilta on mahdollista hankkia se kokeneempi korvaaja, jotta Savard ja Matheson eivät ole ainoita veteraaneja. Widemania en laske mukaan.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Olipas makoisa peli ja voitto Islandersia vastaan. Habsit läpi pelin minun silmiin vahvempi ja Islandersin maaleista liki jokainen tarvitsi onnekkaan pompun. Plus tankkaaminen nyt on muutenkin ihan luuserihommaa.

Mitä kauppahuhuihin tulee niin niistä arvoltaan parhaista Monahan on edelleen sairastuvalla, samoin Edmundson. Ei tarvitse paljon ykköskierroksen varauksia tai laatuprospekteja odottaa, jos kauppatavara ei ole pelikunnossa... Edmundsonin status taisi sentään päivittyä day-to-dayksi äskettäin.

Oma päivän fiilis Josh Andersonin suhteen on, että en kauppaisi. Näin vaikka usein kaverin pelaamista etenkin puolustussuuntaan kritisoinkin. Ja sitä, että mies kadottaa kaiken kyvyn suojata kiekkoa ja voittaa kaksinkamppailuja kun väännetään paikoillaan... Näissä kaupoissa on vähän se, että löytyykö Canadiensilta laittaa korvaajaa kaukaloon vai pitääkö luottaa tuuriin, että saatu varausvuoro osuu? Ne hyvät asiat mitä Anderson tuo kaukaloon, Canadiensin prospektiputkessa ei oikein ole tällä hetkellä samoja avuja.

Lista pelaajista, jotka pitää päivittää, se on edelleen sama mikä se oli kauden alussa. Hoffman, Dadonov, Drouin, Gallagher, Dvorak. Se, jos (kun...) näistä ei saa ainuttakaan kaupaksi - se ei tarkoita sitä että pitää väkisin kaupata joku muu.

Hoffmanilla on itseasiassa nyt viimeisissä 13 pelissä 11 pistettä (2+9), joilla jaettu kärkipaikka Dachin kanssa (7+4) tuolla jaksolla. Tuo ketju Dadonov-Dach-Hoffman on löytänyt hyvin yhteisen sävelen. Tätä tahtia Hoffmanin voisi kuin voisikin saada kaupaksi, vaikka sopimus jatkuu vielä ensi kaudelle. Jokunen maali syöttöjen lisäksi tekisi terää.
Ketjun kolmas lenkki Dadonov pelaa myös hyvin tällä hetkellä, mutta tähtäimet laukauksen ja syöttöjen suhteen parin napsun verran vinossa... muuten olisi Islesiäkin vastaan merkattu yhden syötön sijaan 1÷2. Näillä tehoilla ei toki tarvitse kauppoja miettiä Dadonovin kohdalla. Paras hyöty on 5 miljoonan katoaminen palkkakatosta tämän kauden jälkeen.

Jos Dvorak kelpaisi johonkin, olisin tyytyväinen. Evans parempi puolustussuuntaan ja Suzuki ja nyt myös Dach edellä ketjuhierarkiassa. Ei kuitenkaan ole niin kova aloittaja tai puolustava sentteri, että kannattaisi pitää mukana pelkästään näiden ominaisuuksien takia.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Slaf on tietenkin lähtökohtaisesti Andersonin tapainen voimahyökkääjä, mutta sitten on paljon näitä pienempiä kuten Farrell, Roy, Mesar jne. Lisäksi rosterissa jo valmiiksi CC, Suzuki, Gally, Hoffman jne. Eikä nämä Harvey-Pinard ja Ylönen mitään järkäleitä myöskään ole. Eli ei hirveästi olisi varaa antaa isoja hyökkääjiä pois.

Toivottavasti Dadonov nyt vähän saisi tehoja, niin palkanpidätyksellä joku voisi hänestä 3. tai 4. kierroksen varauksen maksaa. Sitä kautta Habsit voisivat vaikka olla kolmantena osapuolena palkkojen pidätyksessä loppukauden ajan ja saada siitä toisen 3./4. kierroksen varauksen. Parempi tuokin kuin ei-mitään. Aina voi toivoa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aHab

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Slaf on tietenkin lähtökohtaisesti Andersonin tapainen voimahyökkääjä, mutta sitten on paljon näitä pienempiä kuten Farrell, Roy, Mesar jne. Lisäksi rosterissa jo valmiiksi CC, Suzuki, Gally, Hoffman jne. Eikä nämä Harvey-Pinard ja Ylönen mitään järkäleitä myöskään ole. Eli ei hirveästi olisi varaa antaa isoja hyökkääjiä pois.

Slafkovskyä toki mietin, mutta en kyllä lopulta itse pelaamisesta löytänyt yhtäläisyyksiä. Slafkovskyllä ei tunnu olevan voimahyökkääjän geeniä, kropassa on vartta ja varmasti voimaakin, mutta todella harvassa oli ne tilanteet missä Slafkovsky antoi massan puhua.
Näytti valitsevan aina kynäillyn ja kiekon perään mailalla kurkottelun sen sijaan, että olisi vain ottanut tukevan asennon ja katsonut kun keilat kaatuu.

Käsiä varmasti löytyy Andersonia enemmän, syöttönäkemystä myös. Mutta sellainen pikku ripaus ilkeyttä puuttuu. Mutta ehkä tuo tuosta vielä muuttuu, todella raakilehan Slafkovskykin oli NHL -kaukaloon. Etenkin kontaktipelissä, mikä on varsin ymmärrettävääkin. Ei ole aiemmin uralla tarvinnut miettiä kiekon perään kurkotellessä, että mitä jos sieltä tulee joku taklaamaan.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Toivottavasti Edmundson tosiaan alkaa olla pelikunnossa, Xhekaj näytti nimittäin iskevän kätensä paskaksi tappelussa toisessa erässä. Nämä on kyllä niin turhia loukkaantumisia... Chiarot taisi tehdä saman pari vuotta sitten.

Lavalista ei viitsisi nostella enää ketään, alkaa olla se kaappi jo aika hyvin tyhjennetty.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Olipa hieno matsi mäkdeividdiä vastaan! Turhia pisteitä kyllä ja Wi-Fin ranne ei näyttänyt lainkaan hyvältä Desharnais-myllyn jälkeen.

Kirby Dach on jäätävän kova, piste. Ei ole tuon kokonaisvaltaisen tason sentteriä ollut sitten emmäätiedä.

RHP vaikuttaa ihan selvältä pidettävältä, kunhan nuo hiihtäjät saavat nieltyä miljoonansa. Joel Teasdale voisi olla mielenkiintoinen kokeiltava vielä loppukaudesta. Hankalan alun jälkeen 15 maalia 21 otteluun AHL:ssä on merkki jostain.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aHab

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Hauska kyllä miten aiemmin NHL-pelaajat olivat "vanhoja ukkoja". Nyt kun katsoo näitä videoita niin miettii, että tuo Keiden Guhle ei näytä edes tarpeeksi vanhalta ajaakseen autoa laillisesti. (Varmaan toki osasyynä se, että koko Liigassa on vain 13 itseäni vanhempaa kenttäpelaajaa.) Ei siinä, hienoja poikia anyway. 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tierney waiverslistalta Habseihin. Ehkä korvaamaan loukkaantuneita tai sitten halpa kolmos-neloskentän sentteri. Ainakin riskitön haku.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Xhekaj nähtävästi loppukauden sivussa, kun käsi leikataan. Tuo oli valitettavasti nähtävissä, kun piti ottelusta toiseen vastata kutsuun. Xhekaj ei tosiaan ollut pelkästään nyrkkisankari, vaan ihan laadukas peruspakki. Toivottavasti ensi kaudella Xhekaj ymmärtää ettei jokaisen speden kutsuun tarvitse vastata, vaan näytöt on jo annettu.

Nyt kannattaisi Xhekaj ja CC siirtää LTIR-listalle. Rahaa olisi toimia kolmantena osapuolena jossain treidissä. Siitä voisi saada 4.-5. kierroksen varauksen.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Gurianov on jopa parempi vastine Dadonovista mitä uskalsi toivoa. Gurianov tietenkin pelannut heikon kauden, mutta jos löytää pelivirettä ja pääsee sopimukseen, niin on tuossa ihan hyvä kolmoskentän laituri. Ehkä joku Dallas-fani osaa kertoa pelaajasta enemmän.

On tietenkin mahdollista, että Gurianov vetää loppukaudenkin heikosti ja ei päästä sopimukseen, jonka jälkeen se 4. kierroksen varausvuorokin kuulostaisi paremmalta.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Gurianov on jopa parempi vastine Dadonovista mitä uskalsi toivoa. Gurianov tietenkin pelannut heikon kauden, mutta jos löytää pelivirettä ja pääsee sopimukseen, niin on tuossa ihan hyvä kolmoskentän laituri.

Dadonov tuli käytännössä ilmaiseksi ja flipattiin nyt nuorempaan. Sopii molempien joukkueiden ikäprofiileihin paremmin.

Gurianovista tuskin kannattaa ihmeitä odottaa mut ainakin saatiin arpalippu. Ei varmaan Dadonovin kysyntä sen suurempaa ollut kun puolikkaalla pidätyksellä tuo vastineena.

No risk mystery reward. Jos Gurianovista tulee runkopelaaja maltillisella jatkolapulla se on jo voitto se. Tollanen Armia vol 2 erilaisella skillsetillä. Tosin ei ehkä ihan reilu vertaus. :) Jos se ollut potentiaali kaivetaan esiin voihan tuosta maalintekijä tulla.

Dadonov voi hyvinkin nostaa profiiliaan Dallasissa. Kannattava kokeilu molemmille.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös