Mainos

Montréal Canadiens 2020–2021

  • 190 196
  • 783

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Frolikille täältä peukkua. Hyvä rotaatio haku. Otteluohjelma julkaistiin juuri ja huvittavaltahan tuo näyttää kun melkein heti kärkeen kohdataan Canucks kolmesti putkeen. Tottakai järkeväähän tuo on. Muutaman päivän kuplia kahden joukkueen kesken.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs


Lainaus toisesta ketjusta. Olihan tuosta Perrystä huhuja, mutta toivoin ettei toteudu. Pelaajana varsin vastenmielinen enkä olisi koskaan halunnut Habs-nuttuun, mutta SC-finaaleissa osoitti, että vielä käyttökelpoinen ja jos ei taso enää riitä, niin käsittääkseni 35+ -sopparin purku on helppoa.

En ihan käsitä miten palkkojen suhteen nyt menee, kun painellaan yli capin. Onko tarkoitus päästä eroon esim. Byronista vai onko joku pelaaja ottanut osumaa ja aloittaa kauden LTIR-listalla?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Lisätään vielä, että Frolik ja Perry ainakin pelaajia, joilla näyttöjä NHL:stä. Nyt ei vedetä pelkästään AHL-tason kavereilla, joiden toivotaan pärjäävän NHL:ssä.

Lahden Pelicansin kannalta toivon, että näiden pelaajien hankinta edesauttaa Ylösen jäämistä vielä täksi kaudeksi Lahteen, jos Lavalissa vetää pari pykälää kokeneempaa kaveria. Eihän tuo Pelicansin lento Liigassa ole tosin ollut kiinni Ylösestä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Bergevin hankkinut viisi SC-voittajaa riveihin: Allen, Edmundson, Toffoli, Frolik ja Perry.

Twitterin mukaan olisi kovasti epäilyä, että Byron mahdollisesti kaupan.
 

Ralph

Jäsen
jos ei taso enää riitä, niin käsittääkseni 35+ -sopparin purku on helppoa.
Perryn soppari on siis yhden kauden mittainen, joten ei sen purkamista tarvitse miettiä, jos homma ei luista. Kesällä vaan UFA:na muulle.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Voi vittu. Että piti tuo haaskansyöjäpaska hankkia. Aivan se ja sama vaikka maksaisi itse Habsille $750k kaudesta.

Jonkinlaista uskottavuutta hankinnoilla selvästi haetaan, kääpiöjoukkueeksi kun on aina vuosituhannen vaihteen toiselta puolelta kehuttu, mutta että noin saastainen paska piti värvätä. Go and prove me wrong, Perry.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Onkin mennyt Joulun tienoilla pari siirtoa ohi. Ois saanut olla toteutumattakin. Frolikkia kohtaan ei toki mitään ongelmaa mut Perry, hyi helvetti.

Yksi niistä ihmisjätteistä Marchandin lisäksi jotka NHLssa viilettää. Eikä nyt saa isolla todennäköisyydellä edes sitä iloa et nää rotat keihästäisi toisiaan kauden aikana.

Kokemusta ja voittamistakin voi joukkueeseen hakea mut ei sentään ihan ketä tahansa.
 

ipaz

Jäsen
Kokemusta ja voittamistakin voi joukkueeseen hakea mut ei sentään ihan ketä tahansa.

Mielenkiintoista että profiilissasi suosikkijoukkueena on "voittamisen kulttuuri", mutta kuitenkaan NHL:n nykypäivän "chrispronger" mitä tulee kaikkensa tekemiseen voiton eteen ei sitten kelpaakaan.

Moni varmaan pitää Canadiensia puhtoisena taitokiekko-organisaationa, vaikka siellä on historian saatossa mestaruuksia juhlinut sellaisia mulkvisteja kuten Maurice Richards, John Ferguson, Claude Lemieux, Chris Nilan ja Lyle Odelein. Pelaajia jotka eivät tunteneet minkäänlaista kunnioitusta vastustajaa kohtaan, vaan kaikki kaikessa oli voittaa mestaruus. GM Bergevin on tehnyt hienoa työtä tänä "kesänä".

Ei niitä mestaruuksia hymyilemällä ja neppailemalla voiteta.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Habsit julkaisi leirirosterin ja ei mitään suuria yllätyksiä. Josh Brook ja Ylönen eivät päässeet leirille. Hyökkäyksessä mukana mm. Lynch ja Teasdale. Lynch veti Lavalin paidassa viime kauden, siis Lavalin sopimuspelaaja. Teasdale oli koko viime kauden loukkaantuneena.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Mielenkiintoista että profiilissasi suosikkijoukkueena on "voittamisen kulttuuri", mutta kuitenkaan NHL:n nykypäivän "chrispronger" mitä tulee kaikkensa tekemiseen voiton eteen ei sitten kelpaakaan.

Sori mut Perry ei nyt ihan edusta sitä voittamisen kulttuuria jota haluaisin joukkueeseen takaisin pitkän kuivan kauden jälkeen. Onhan noita rottia ollut Habsinkin nutussa en minä sitä. En ole pelaajatyypistä koskaan pitänyt oli se oma nuttu tai vastustajan nuttu.

Onneksi tän päivän NHL:ssa on jo mahdollista myös mestaruuksia voidaan voittaa ilman rottia. Kovaa saa pelata ja keväällä vielä vähän kovempaa, mut se raja menee siinä toisten pelaajien kunnioittamisessa.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Athleticissa oli taas muutama hyvä juttu joten muutamia poimintoja niistä

2021 Kausirankingissa Montreal sijoitetaan kanadan divisioonan toiseksi, 30-22-6 rekordilla ja 66 pisteellä. Tässä sama vielä kuvana mukaanlukien kentällisten arvioinnit.

Kiteytettynä Montrealin vahvuudet ovat joukkueen syvyydessä ja heikkoudet vähemmän yllättäen huipputason pelaajissa ja sitä kautta viimeistelyssä. Paljon tarvitsee jatkossakin tehdä työtä maalien eteen, mutta onneksi nyt niitä on lupa odottaa jo useammalta kentältä.

Montrealin menestyksen eväät nojaavat siis hyvin pitkälle siihen miten neljän kentän rotaatio saadaan toimimaan. Luomalla enemmän paikkoja pitää saada ne tarvittavat maalit kasaan kompensoidakseen tasoitusta jota annetaan huippupelaajien puutteen ja ylivoiman heikkouden vuoksi. Iso osa menestyksestä nojaa myös siihen miten Kotkaniemi ja Suzuki jatkavat kehityskaartaan ja onnistuuko Toffoli ja Anderson kääntämään paperilla hyvältä näyttävät tilastonsa konkretiaksi eli maaleiksi.

Kotkan ja Suzukin projektioista oli artikkelinsa jossa listataan verrokkipelaajia jotka osuvat profiileiltaan lähelle molempia. Näistä voi toki olla montaa mieltä ja ovat spekulatiivisia, mutta Suzukille verrokeiksi listataan mm. Teräväinen, Drouin ja Foligno(?). Kotkaniemellä onkin varsin sitten mielenkiintoisesti verrokkina muuan Tyler Seguin. Lisäksi Adrian Kempe ja Kyle Connor. Paljon tarvitsee vielä tapahtua ennen kuin noihin projektioihin päästään mutta onhan se hauska jossitella et mitä jos molemmat tai edes toinen osuu projektioihinsa. Kelpais kyllä yksi Seguin, Teräväinen tai Connor kyllä meidän rosteriin ja miksei samantien kaksi.

Heikkoudeksi kausiennakossa listataan myös maalivahtipeli. Tämä varmasti särähtää monella korvaan, näin se oli itsellänikin. Mutta kun katsoo puhtaasti numeroita niin ne ovat siltä osin kiistattomat. Sitä on niin tottunut ajatukseen että Price kannattelee joukkuetta että ei oikein tiedä edes paremmasta. Price ei kuitenkaan ole ollut 3 viime kauteen lähelläkään sitä tasoa, jotta voitaisiin laskea Montreal top10 joukkueeksi maalivahtien osalta.

Omalta osalta luottoa kuitenkin löytyy siihen että Allenin kanssa on paljon petrattavaa. Price on ollut ylipeluutettu jo niin pitkään. Ihan normaalia että vedetään se 60+ mutta eihän sen nyt niin tarvitse olla. Jotakin kertoo tilanteesta että Peter Budajn voi hyvin laskea yhdeksi niistä luotettavimmista aisapareista mitä Pricen uran aikana on ollut.

Tällä kaudella tiukan aikataulun vuoksi peluutuksen ja levon merkitys korostuu entisestään ja loppujenlopuksi Allenin hankinta voi osoittautua erittäin tärkeäksi kokonaisuuden kannalta. Ei ole kaukaa haettua sekään että päätyvät tilanteeseen jossa paremmin pelaava lähtökohtaisesti on ykkönen. Se onkin sitten mielenkiintoista nähdä miten Price reagoi jos tähän tilanteeseen päädytään. Edellisen kerran joutui kilpailemaan tosissaan tontistaan Halakin kanssa ja se kääntyi lopulta joukkueen eduksi.

Viimeisenä nostona laitetaan nyt vielä se, että Tatar-Danault-Gallagher kolmikon edelle meni viime kaudella 5vs5 pelissä vain kolme kenttää. Stone-Stastny-Pacioretty, Rantanen-MacKinnon-Landeskog ja Point-Stamkos-Kucherov. Ihan hyvä kerho olla tämä. Taakse jää myös muuan Bruinsin ykkönen. Ja kun muut kentät väistämättä nostaa tasoaan tälle kaudelle niin kaikki on mahdollista.

Ylivoima ja maalivahtipeli, niistä on paljon kiinni. Muilta osin tässä on nyt kuitenkin tuloillaan kausi jolta voi realistisesti pitkästä aikaa odottaa paljon hyviä asioita. Näitä ei ole ihan liikaa viimeaikoina ollut. Montreal hyötyy paljon siitä että pelataan Kanadan divisioonassa, joten nyt olisi myös paikka ottaa kaikki tästä hyödystä irti. Vähän sama kun otettiin odotettua enemmän irti viimekauden pudotuspelimahdollisuudestakin.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hyvä kooste Boogeylta! Nostaisin jopa neljän ketjun rotaatiota isommaksi asiaksi viiden ketjun rotaation. Runkosarja on tiukka ja paljon otteluita peräkkäisinä päivinä. Kun sieltä viitosketjusta on heittää kehiin vaikka sellainen pari tuhatta ottelua NHL-kokemusta, niin sen pitäisi olla hieman eri kuin kolme kaveria AHL:stä. Toivon, että Julien uskaltaa kierrättää rohkeasti, kulki peli tai ei. Monesti, varsinkin Pricen kanssa, Julien on paskonut housuihinsa ja peluuttanut Pricen puhki, kun peli ei ole kulkenut. Lopputulos on, että peli ei kulje ja Price on myös puhki. Kakkosen itseluottamus on myös syöty. Kausi on lyhyt, joten varmasti moni veteraani on sitä mieltä, että voi vetää vaikka kolmella ketjulla. GMMB on kuitenkin selvästi kasannut jengiä niin, että nyt sieltä pitäisi pystyä lähtökohtaisesti 14 hyökkääjästä, 7 pakista ja 2 veskarista pystyä kenen tahansa pelaamaan ja tason ei pitäisi hirveästi tippua. Loukkaantumisia tietenkin tulee, mutta sitten pitää vain jonkun pelaajan pystyä astumaan isompiin saappaisiin.

Jos joku Allen pelaa hyvin, niin pahin mitä voi käydä, on että Kraken nappaa hänet ensi kesänä. Sekin menee silloin tod. näk. ihan MB:n suunnitelmien mukaan. Jos joku Perry/Frolik vetää hyvin, niin saa Habseistä tai muualta vuoden ja millin diilin, ei sekään paha.

Danaultin tilanne tietenkin mielenkiintoinen, jos näyttää siltä että osapuolet eivät lähenny. Kyselyjä saattaa tulla, mutta olisihan tuo kova paikka treidata pois, jos ei ihan megatarjous tule tai kausi mene penkin alle. Lohko on niin kova, että ei yllätä, jos kausi menisi penkin alle. Tatarin kohdalla tietenkin sama, mutta hänen treidiarvonsa luonnollisesti alhaisempi. Tatarina heittäisin Bergevinille, että hän jatkaa mielellään 1v/2milliä diilillä. Tuokin saattaa olla yläkanttiin, kun katselee mitä sopimuksia tuolla nyt tehdään. Eikä ensi kaudella 31v Tatar välttämättä ole kiinnostavampien UFA-pelaajien joukossa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kehuvat, että Caufieldin nopeus on parantunut kuluneen vuoden aikana. Pää ei tosin pysy vielä ihan mukana ja ratkaisut välillä heikkoja, mutta eiköhän se pääkin kehity siitä, kun ketjukaverit vakiintuu yms.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Viimeisenä nostona laitetaan nyt vielä se, että Tatar-Danault-Gallagher kolmikon edelle meni viime kaudella 5vs5 pelissä vain kolme kenttää. Stone-Stastny-Pacioretty, Rantanen-MacKinnon-Landeskog ja Point-Stamkos-Kucherov. Ihan hyvä kerho olla tämä. Taakse jää myös muuan Bruinsin ykkönen. Ja kun muut kentät väistämättä nostaa tasoaan tälle kaudelle niin kaikki on mahdollista.
Tuota noin, mihinkähän tilastoon tää vertailu menee? Onko jotain vejot vihua vastaan vai mistä kyse?
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Tuota noin, mihinkähän tilastoon tää vertailu menee? Onko jotain vejot vihua vastaan vai mistä kyse?

Tuossa Athleticin jutussa expected goals. Ei avata sen tarkemmin, mutta pohjautuu ainakin tehtyihin pisteisiin 5vs5 pelissä. Gallagherin ranking oli siinä 17s NHL:ssa, Tatarin 21 ja Danaultin 31. Saattaa olla, että jotain arvoa on myös paljonko paikkoja luodaan mutta en osaa tarkemmin avata kun ei sitä jutussa mainita.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tuota noin, mihinkähän tilastoon tää vertailu menee? Onko jotain vejot vihua vastaan vai mistä kyse?

Täältä näkee ne olennaiset tilastot joita taidettiin tuossa Athleticin jutussa käyttää. Eli maaleista tekivät 58%, expected goals 60,8% ja maalipaikat 61,8% Tatar, Danault ja Gallagher kolmikolla. Bruinsin Pasta, Bergeron ja Marchand kolmikolla maalit 65%, expected goals 59,5% ja maalipaikat 58,2%. Eli varmaan expected goals vertailua harrastettu.
 
Noin yleisellä tasolla olen toki oppinut immuuniksi "laatumedian" klikki-otsikoille, mutta kun tämän, sattumalta silmään osuneen jutun pikkukuvasta erottui Montrealin logo niin väistämättä sen verran uteliaisuus heräsi että mietin kuka niistä olikaan iältään 23-vuotias


No, "NHL-lupaus" voidaan toki käsittää monin tavoin mutta milloinhan näissä otsikoinneissa alkaa näkyä että ylisanoja viljellessä käy lopulta väistämättä niin kuin sille pojalle joka huusi sutta?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Noin yleisellä tasolla olen toki oppinut immuuniksi "laatumedian" klikki-otsikoille, mutta kun tämän, sattumalta silmään osuneen jutun pikkukuvasta erottui Montrealin logo niin väistämättä sen verran uteliaisuus heräsi että mietin kuka niistä olikaan iältään 23-vuotias


No, "NHL-lupaus" voidaan toki käsittää monin tavoin mutta milloinhan näissä otsikoinneissa alkaa näkyä että ylisanoja viljellessä käy lopulta väistämättä niin kuin sille pojalle joka huusi sutta?
No kuka tämä pelaaja on, niin ei minun tarvitse avata kyseistä otsikkoa. Olisi ihan mukavaa.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
No kuka tämä pelaaja on, niin ei minun tarvitse avata kyseistä otsikkoa. Olisi ihan mukavaa.

Kyseessä siis draftaamaton 0 NHL ottelun suurlupaus Alexandre Alain. Teki toki Armadassa kovia tehoja mutta päätti keskittyä täysillä opintojen pariin ja viimeinen vuosi entry level diilistä purettiin yhteisymmärryksessä.

Jos nyt jonkun verrokin haen hatusta ni Charles Hudon. Eiköhän me pärjätä ihan ok ilman Aleksanterin panosta. Onnea hänelle opintojen pariin, ei varmasti uravaihtoehtona ole huono valinta tämä.
 
Hudonhan on häneen verrattuna suorastaan kova nimi...

Uutisoinnin tasosta kertoo sekin että jutun kuvituksena on Montrealin pelaajia, vaikka tämä Alain ei ole pelannut yhtään liigaottelua. Tosin hän näyttäisi joskus ilmeisesti pelanneen Montrealin paidassa jossain näytösottelun tapaisessa, mutta uutisen kuva ei liene siitä ja vaikka olisikin niin hän ei kuvassa esiinny, ainakaan numerosta päätellen.
Numero on muuten 68.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Juttujen mukaan potentiaalia enemmän opiskeluun, kuin jääkiekkoon. Vuoden kuluttua olisi NHL-ura haudattu kuitenkin ja nyt taisi aueta yksi sopimuspaikka.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Viime draftissa varatut Mysak ja Gühle vetäneet kuulemma hyvät nuorten kisat. Tsekki tietenkin oli mitä oli, mutta Mysak oli heidän top3-pelaaja. Guhle kerännyt viiteen peliin 2+1 tehot. Mysak sai samat tehot., Mysak tosin hyökkääjä.

E. Ja tietenkin Caufieldin tehot viiden pelin jälkeen ovat 2+2.
 
Viimeksi muokattu:

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Habsin ketjut ensimmäisissä harjoituksissa eivät varsinaisesti yllätä.

Tatar - Danault - Gallagher
Drouin - Suzuki - Anderson
Toffoli - Kotkaniemi - Armia
Lehkonen - Evans - Byron
Poehling - Weal - Frolik

Chiarot - Weber
Edmundson - Petry
Romanov - Kulak
Ouellet - Mete

Price
Allen
Primeau

Byron 3,4 miljoonan liksoineen törröttää aika ikävästi kokoonpanosta, mutta ottajia on varmasti aika hankala löytää. Perry on ilmeisesti vielä päivän, pari karanteenissa. Riippumatta siitä, mihin järjestykseen ketjut haluaa arvottaa, ei ole vaikea ymmärtää, miksi kolmos- ja nelosketjut oli @Boogey :n viestissä rankattu noin korkealle. Leveyttä on enemmän kuin tarpeeksi, mutten usko sen tälläkään kaudella riittävän. Joukosta Drouin, Anderson, Suzuki, Kotkaniemi, Toffoli pitäisi löytyä ainakin pari, kolme tosi kovalla tulostasolla suorittavaa kaveria, jotta Habsin kärkiarsenaali olisi vertailukelpoinen usean muun kanukkijoukkueen kanssa.

Huomattavasti mukavammalta tuo kuitenkin näyttää kuin mikä tahansa edelliskausien avauskokoonpanoista.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Itseäni kiinnostaa tuo Toffoli-KK-Armia -ketju, jossa siis Toffoli vetää "väärällä" puolella. Jos KK:n pelit kulkevat, niin Toffoli saattaa saada aika kivoja passeja. Armia sitten hoitaa rouhintaa, eikä Jopen vetokaan ihan huono ole.

Toinen ehdottomasti erittäin kiinnostava pelaaja on Josh Anderson, jonka esityksiä katselee mm. Bergevin varmasti kylmä rinki perseen alla. Tuossa sopimuksessa saattaa olla jopa Bergevinin tulevaisuus kiinni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös