MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Njoo eipä mitään yllätyksiä kolmikoissa. Hieman ihmetyttää mihinkä väliin meinaavat sen rotan näköisen rotan tunkea. Julien kehui eilen rotan yv-osaamisen maalin edessä maasta taivaisiin, joten vtuttaa jo valmiiksi, että kehityskelpoinen kaveri kuten Evans joutunee sivuun. 100/100 peluuttaisin ennemmin Evansia/Frolikia alemmissa ketjuissa kuin tuota vastenmielisen hidasta pummia.

"Edelleen maailmanluokkaa maalinedustalla"

Jep, kaikkine 3 yv-maalinsa kanssa viimeiseen kahteen kauteen, laukaisuprosentin ollessa huikea 8.1%. Facepalm.
 
Viimeksi muokattu:

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Cole Caufield kruunasi junnu-uransa maailmanmestaruuteen! Rehellisyyden nimissä on sanottava, että Caufield jäi ykkösketjun Zegras-Turcotte-Kaliyev varjoon, mutta ei hän kuitenkaan ollut mitenkään näkymätön. Pikkumies pääsi kyllä hyvin paikoille, mutta upotus% oli tässä turnauksessa heikohkoa. Toinen 2019 varaus puolustaja Jayden Struble jäi ulos ryhmästä viimeisten joukossa, joten hänen otteitaan ei päässyt seuraamaan eikä hän täten ole nyt mestari. Alex Tuchin veli Luke on edustuskelpoinen vielä seuraavassa turnauksessa, joten toivottavasti hän puolustaa jenkkien mestaruutta vuoden kuluttua.

Tämän vuoden ykkösvaraus Kaiden Guhle joutui siis tyytymäään hopeaan. Hän oli vielä tänä vuonna suht pienessä roolissa isäntien kovassa puolustuksessa, mutta hän jäi kuitenkin mieleen hyvien avaussyöttöjen muodossa. Myös Guhle on kelpoinen palaamaan turnaukseen ensi vuonna, eli sitten voi odottaa suurempaa roolia kultajahdissa.

Jan Mysak toimi Tshekin ykkössentterinä ja kapteenina. Hän oli siis aivan johtavia pelaajia jo alaikäisenä. En tosin jaksanut katsella Tshekin otteita kun muutaman yksittäisen erän verran. Mysak palaa ensi vuonna turnaukseen ja sitten pitäisi pystyä johtamaan Tshekki lähemmäksi välieriä, ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Mitalipeleihin pääseminen on toki todella vaikeaa heikolla rosterilla, mutta puolivälieriin pitäisi saada pystyyn edes kunnon taistelu!

Hieman ihmetyttää mihinkä väliin meinaavat sen rotan näköisen rotan tunkea. Julien kehui eilen rotan yv-osaamisen maalin edessä maasta taivaisiin, joten vtuttaa jo valmiiksi, että kehityskelpoinen kaveri kuten Evans joutunee sivuun. 100/100 peluuttaisin ennemmin Evansia/Frolikia alemmissa ketjuissa kuin tuota vastenmielisen hidasta pummia.
Jos Byron saadaan kaupaksi, niin eiköhän siitä paikasta käydä taistelu Frolikin, Perryn ja Wealin välillä. Tiukassa runkosarjassa tarvitaan toki leveyttä, joten hyvä jos vitosketjussa on muitakin kuin AHL-miehiä, jolloin kierrättämistä voi tehdä muutenkin kuin loukkaantumisten sattuessa. Evans on suht varma 4.sentteri ensi kaudeksi (tuo paikka on "hävittävä" jos aikoo sen menettää), joten Perry ei taistele hänen kanssaan samasta paikasta. Poehling, Vejdemo ja periaatteessa myös Weal ovat siihen vaihtoehtoja, mutta en heitä kyllä siinä näkisi lähtökohtaisesti jos kaikki menee hyvin.

Kuinka suuri tuo Taxi Squad on tällä kaudella? Tekisiköhän Poehlingille hyvää pelata vielä tämä pikakausi isolla vastuulla AHLssä, eikä istua viikkotolkulla katsomossa ja pelata aina välillä pienessä roolissa laitahyökkääjänä?!?
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Habsin ketjut ensimmäisissä harjoituksissa eivät varsinaisesti yllätä.

Tatar - Danault - Gallagher
Drouin - Suzuki - Anderson
Toffoli - Kotkaniemi - Armia
Lehkonen - Evans - Byron
Poehling - Weal - Frolik

Chiarot - Weber
Edmundson - Petry
Romanov - Kulak
Ouellet - Mete

Price
Allen
Primeau
Tää näyttää kokonaisuudessaan kyllä varsin hyvältä. Ehkä vielä toivoisi Kulakin ottavan kakkosparin roolin ettei Edmunson sekoita Petryn peliä sen enempää. Romanov Edmundson kyl hoitelee homman omaan päähän ja se on pääasiallisesti parin rooli muutenkin. Romanov voi ottaa pääasiallisen kiekollisen vastuun tässä parissa, siltäkin osin parempi.

Byron tosiaan tuolta loikkaa palkkansa puolesta silmään, mut jos nyt mietitään puhtaasti ihan ketjujen suoriutumista niin eihän tuo huonolta näytä. Kun tiputetaan tuo vitoskenttä kokonaisuudessaan pois niin jokaisessa kentässä riittää vauhtia ja taitoa. Yks rotta sinne on tungulla vielä mut toivottavasti jää osastoon ynnämuut.

Mete voi toimia 7 pakkina Fleuryn kerätessä isoja minuutteja AHL:ssä, toivottavasti myös Poehling.

Kuinka suuri tuo Taxi Squad on tällä kaudella? Tekisiköhän Poehlingille hyvää pelata vielä tämä pikakausi isolla vastuulla AHLssä, eikä istua viikkotolkulla katsomossa ja pelata aina välillä pienessä roolissa laitahyökkääjänä?!?
Taxi Squad koko on 4-6. Tekisi varmasti hyvää jos meinataan Poehlingista vielä jotain saada irti.

Montrealin osalta Taxi Squad lienee: Lindgren/Demchenko, Belzile, Weal, Ouellet. Ehkä Juulsen/Leskinen. Ja meniskö Byron sitten vielä nyt kun Perrykin tunki mukaan. Ei sinne Lehkostakaan voi laittaa. En nyt taas muista ulkoa meneekö Frolik/Perry taxi squad osastoon sellaisenaan. Waiver riskiä heidän kohdalla ei ole, mutta taxi squad oli myös keino keplotella joukkue cap kelpoiseksi kun listataan pelaavaan rosteriin vähemmän pelaajia + taxi squad osasto sitten täydentää.

Jokatapauksessa tälle kaudelle tullaan näkemään poikkeuksellisen paljon trafiikkia ja syvyyttä on tosiaan hyvä olla. Loukkaantumisia tulee, mutta todennäköisesti tulee myös korona poissaoloja.

Koronaan liittyen juttelin eilen Montrealissa asuvan kaverin kanssa ja siellä vedetään hommat aikalailla säppiin. Käytännössä siis Quebecin osavaltion lockdown kuukauden ajaksi. Taitaa siis käydä niin että Montreal pelaa kauden alkuun melko pitkän vieraskiertueen. Väkisinkin näihin aikataulujen joustoihin on varauduttava ja katsotaan nyt miten sitten kausi saadaan pelattua kunnialla läpi.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kuuntelin Kaukosen laidalla-podcastia, monille varmasti tuttu. Siinä puhuttiin, että Habseillä ei ole sellaista pomminvarmaa hyökkäystä/hyökkääjää, joka tekisi niitä voittoon vaadittavia maaleja. Tämä on ihan totta, mutta toisaalta löytyy se 3xkakkosketju ja pari laadukasta neloskenttää. Bergevin varmasti laskee sen varaan, että joku kakkosketju onnistuu vähintään ja tarvittaessa Frolik/Perry pystyvät tuomaan lisäedgeä katsomosta/taxisquadista. Toivottavasti Frolik ja Perry oikeasti haluavat vielä pelata, eikä vain kiinnosta ylim. sadattonnit, jotka nekin ovat iso kasa rahaa. Tietenkin motivaatio saattaa kadota nopeasti, jos joutuu Julienin koirankoppiin ja vastuuta ei tule. Itse toivon, että Julien uskaltaisi kierrättää paljon pelaajia, vaikka olisi voittokin alla.

Se on selvää, että 56 ottelun runkosarjassa ei ole varaa 8 ottelun tappioputkiin. Itse asiassa yhteenkään ohipeliin ei olisi varaa ja tämä vaatii tietenkin valmennusjohdolta ja johtavilta pelaajilta paljon. Tappiot liigan heikoimmille jengeille ovat täysin no no. Niistähän Habseillä on paljonkin kokemusta viime vuosina.

Oma ennustukseni on, että Habsit taistelevat tiukasti 4. sijasta. Ehkä pääsevät pudotuspeleihin tai sitten jäävät niukasti ulos.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Kuuntelin Kaukosen laidalla-podcastia, monille varmasti tuttu. Siinä puhuttiin, että Habseillä ei ole sellaista pomminvarmaa hyökkäystä/hyökkääjää, joka tekisi niitä voittoon vaadittavia maaleja. Tämä on ihan totta, mutta toisaalta löytyy se 3xkakkosketju ja pari laadukasta neloskenttää.
Menestyksen mahdollisuudet nojaavat juurikin siihen että tehot jakautuvat. Ykköseltä voidaan odottaa tiettyä kontribuutiota mutta jos jatkossakin pelaavat vastustajien parhaita vastaan niin secondary scoring tulee olemaan ihan avainasemassa miten pärjätään.

Apron Basu heitti yhtenä bold predictions juttunsa veikkauksena, että 8 Montrealin pelaajaa tekee yli 14 maalia. Samassa veikkauksessa veikattiin myös ettei kukaan tee yli 18. Mut jos me lähellekään tätä laajuutta päästään ei maalintekoon pitäis homman kaatua.

Itsellä jotenkin on vielä odottavaisempi kutina tuosta Drouin-Suzuki-Anderson kentästä. Ainekset on toki floppiinkin olemassa, mutta upside on aika iso. Suzukin kehityskaari on ollut iloista katseltavaa ja Anderson on erittäin nopea pelaaja kokoisekseen. Tähän jos sitten saadaan vielä Drouin pelipäälle jota taas viimekaudella nähtiin niin kaikki on mahdollista.

Ja jos tolla kentällä ei klikkaa niin herroista Toffoli-Kotkaniemi-Armia ihan varmasti sekoitellaan koostumuksia kahden keskikentän osalta. Eiköhän näistä kauden aikana hyvät kombot löydy.

Bergevin varmasti laskee sen varaan, että joku kakkosketju onnistuu vähintään ja tarvittaessa Frolik/Perry pystyvät tuomaan lisäedgeä katsomosta/taxisquadista. Toivottavasti Frolik ja Perry oikeasti haluavat vielä pelata, eikä vain kiinnosta ylim. sadattonnit, jotka nekin ovat iso kasa rahaa.
Luulisin sen pystin olevan tarpeeksi motivaatiota. Ja todennäköisesti herroilla on noissa minimisoppareissaan bonusrakenne pudotuspelimenestykselle. Se saa sit olla motivaattori jos ei pysti riitä. :)
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Luulisin sen pystin olevan tarpeeksi motivaatiota. Ja todennäköisesti herroilla on noissa minimisoppareissaan bonusrakenne pudotuspelimenestykselle. Se saa sit olla motivaattori jos ei pysti riitä. :)
Kummallakaan ei sopparissa ole minkäänlaista bonusrakennetta. Frolikilla sellaista ei edes saisi olla, sillä bonuksia voi olla vain ELC- sekä 35+-soppareissa. Tällainen 35+-sopimus on muun muassa Perryllä, mutta hänenkään sopimuksessa ei bonuksia ole. Kysymys on siis ihan täysin minimisopimuksesta.
 
Tärkeimmät urheilijat:

Petter Northug, Andrea Pirlo, Michael Schumacher & Pavel Datsyuk

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Itse asiassa yhteenkään ohipeliin ei olisi varaa ja tämä vaatii tietenkin valmennusjohdolta ja johtavilta pelaajilta paljon. Tappiot liigan heikoimmille jengeille ovat täysin no no.
Tämän asian kannalta on mukavaa, ettei tänä vuonna pelata "tylsiä jenkkijengejä" vastaan. Montrealillahan on ollut suuria vaikeuksia juurikin jotain "Detroiteja, Buffaloita ja Devilsejä" vastaan, homma on mennyt löysäksi läpsimiseksi ja lopputulos on ollut maalin tappio.

Tällä kaudella tylsimmät vastustajat taitavat olla Ottawa ja Vancouver (joka on toki nousussa oleva ja suht vaarallinen vastustaja), joten sen suhteen näyttää hyvältä. Länsi-Kanadaan suuntautuva kiertue on ollut historiallisesti vaikea tälle joukkueelle, vaikka lähiaikoina onkin mennyt paremmin, joten sieltä pitää nyt kaivaa pisteitä hyvällä prosentilla keinolla tai toisella.

edit. Mike Rupp sanoi juuri Viasatilla että "Älkää yllättykö jos Montreal voittaa Kanadan lohkon". Onhan tuossa se pointti, että hommasta tulee varmasti todella tasaista. Habs on kuitenkin tasainen nippu eikä lohkossa ole yhtään todellista huippujengiä. Pari joukkuetta ovat toki erittäin mediaseksikkäitä supertähtineen, mutta he ovat samalla aika pahasti kärjen varassa ja oma pää voi vuotaa tärkeillä hetkillä turhan tiuhaan..
 
Viimeksi muokattu:

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Kummallakaan ei sopparissa ole minkäänlaista bonusrakennetta. Frolikilla sellaista ei edes saisi olla, sillä bonuksia voi olla vain ELC- sekä 35+-soppareissa. Tällainen 35+-sopimus on muun muassa Perryllä, mutta hänenkään sopimuksessa ei bonuksia ole. Kysymys on siis ihan täysin minimisopimuksesta.
Kiitos tarkennuksesta. Ei tullut katsottua kummankaan sopimusta rakenteeltaan läpi, jotenkin oletin vaan (ehkä just Perryn takia) että jotain bonuksia menestyksestä ois luvattu. Luulin Frolikin olevan itseasiassa paljon vanhempi :facepalm:

Taitaa tää korona vähän kaikin puolin pistää paletin uusiksi sopimuksien osalta näillä kokoonpanon reunamilla olevilla pelaajilla.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Juulsen ja moni muu pelaaja lähti waiversiin. SaaS nähdä kelpaako ex-ykköskierroksen varaus kenellekään. Toivottavasti ei kelpaa, koska käyttöä saattaisi olla Habs-miehistössä, jos vai pysyy kunnossa.
 

Sudden Death

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi. Muuten ei yksi ylitse muiden.
Habs on kuitenkin tasainen nippu eikä lohkossa ole yhtään todellista huippujengiä. Pari joukkuetta ovat toki erittäin mediaseksikkäitä supertähtineen, mutta he ovat samalla aika pahasti kärjen varassa ja oma pää voi vuotaa tärkeillä hetkillä turhan tiuhaan..
Toronto ja...ja...Winnipeg?
Vaiko sittenkin Calgary? Ei kai sentään Edmonton?
 
"Me ollaan koko ajan oltu pelkkä rikkaan eukon verovähennys"

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Ketkä väijyivät? Miltä näytti?
Eipä tuo matsi mitään ihmeellisyyksiä tarjonnut. Kolme kaveria molottaa päällekkäin ranskaa niin yritä siinä sitten keskittyä lätkään. Oikeastaan vain yksi asia pisti silmään, Anderson ei ottanut kertaakaan kontaktia ja kaarteli pelin ulkopuolella alusta loppuun. Elää kuitenkin fyysisestä pelistä, joten toivottavasti olkapäiden säästely loppuu ylihuomenna.
 

Stig Jenssen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets & Ilves
Kävikö mielessä ”Siinä se 7M mies kaartelee rinkiä pelin ulkopuolella?”
Toivottavasti Anderssonista saadaan Montrealiin hyvä pistemies ja pääsee näyttämään kykynsä. Ehkä siinä on vielä sellaista varovaisuutta alkuun.
 
"Altavastaajilla on vain voitettavaa."

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Kävikö mielessä ”Siinä se 7M mies kaartelee rinkiä pelin ulkopuolella?”
Toivottavasti Anderssonista saadaan Montrealiin hyvä pistemies ja pääsee näyttämään kykynsä. Ehkä siinä on vielä sellaista varovaisuutta alkuun.
Niin tai "Siinä se 5.5M mies kaartelee turistina.. Money well spend.. Onneksi vain vuosikymmen tuota jäljellä" :P
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Harmi. Juulsen oli pirun hyvä viime kauden alussa(varsinkin ensimmäiset ottelut) ja sitten tuli tuo valitettava loukkaantuminen. Toivottavasti saa hyvän startin uudessa jengissä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Harmi. Juulsen oli pirun hyvä viime kauden alussa(varsinkin ensimmäiset ottelut) ja sitten tuli tuo valitettava loukkaantuminen. Toivottavasti saa hyvän startin uudessa jengissä.
Tai jopa sitä edellisen kauden alussa, vuoden 2018 puolellahan tämä kiekkoja söi lähes kirjaimellisesti.

Tosi paska uutinen, oli ilmeisesti vetänyt kuitenkin aika hyvän leirin. Olisin mieluummin nähnyt Meten waiver-junassa. Pidin Juulsenista kovasti, mutta terveystilanne taitaa olla edelleen liian suuri kysymysmerkki. Siitä ei ole paljon tihkunut tietoja sitten viime kauden, joka jäi hyvin vajaaksi sekin. Täytyy toivoa, ettei riskeeraa mitään liian suurta uraa väkisin jatkamalla. Vielä enemmän sitä, että ura pääsisi jatkumaan ilman migreenioireita.
 
Viimeksi muokattu:

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Sinne meni. Harmi Montrealin kannalta mutta toivotaan että Juulsenin ura vihdoin ottaisi käänteen parempaan. Loukkaantumishistoria on poikkeuksellisen epäonnekas.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Jostain luin, että Juulsen olisi tosiaan saanut nuoreen ikään mennessä jo monta aivotärähdystä, joten on tuossa riskinsä.
Useampia pommejahan Juulsen otti kiekosta päähänsä ja pahin niistä osui vasemman silmän alueelle marraskuussa 2018 aiheuttaen myös näköhäiriöitä. Tämä saatiin ilmeisesti fiksattua, mutta mystiset migreenit jäivät kummittelemaan, joka on sinänsä huolestuttavaa.

Tuon isoimman tällin jälkeenhän Juulsen kiiruhti / kiiruhdettiin kokoonpanoon jo kuukauden päästä, mutta pystyi pelaamaan vain seitsemän matsia sekä Canadiensissa että Lavalissa, jonka jälkeen joutui migreenien vuoksi loppukaudeksi sivuun. Keväällä sai vihreän valon palata kehiin syksyn 2019 training campilla, jonka jälkeen pelasi 12 ottelua AHL:ssä joutuen rankkojen päänsärkyjen vuoksi taas sivuun aina viime maaliskuuhun asti.

Siinä on paskaa säkää ja mahdolliseta huolimattomuutta riittämiin, joka luonnollisesti herättää epävarmuutta Juulsenin tulevaisuuden suhteen. Tässä varmaan Habsin puolelta suurin syy miksi Noah eikä Victor.

Oikea puoli on nyt aika ohut, tosin Kulak pystyy ilmeisesti vetämään siellä yhtä hyvin kuin vasemmallakin. Näiden takana ei sitten enää olekaan kuin Mete, Fleury ja Brook, joka ei kai ollut edes leirillä. Noista vain Fleuryssa näen ainaksia Juulsenin tyyliseen peliin. No se siitä, bisnestä ja tasapainottelua tämä vaan on.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Frolik ja Perry menivät läpi taxi squadiin, joka on siis: Lindgren, Fleury, Frolik, Perry, Poehling. Weal meni Lavalin puolelle, joten Habsit ovat 0,7 milliä katon alla. Ei sentään kussut Bergevin suunnitelma ihan täysin, jos joku olisi napannut Perryn myös.

Taas huhut Duboisin treidaamisesta kiihtyvät. En vain ymmärrä miten Dubois saataisiin mahtumaan palkkoineen Habsiin. Vai ottaako CBJ jonkun Tatarin? Tuntuu ihan älyttömältä huhultu, kun Habsit eivät vaan saa Duboisia mahtumaan.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Taas huhut Duboisin treidaamisesta kiihtyvät. En vain ymmärrä miten Dubois saataisiin mahtumaan palkkoineen Habsiin. Vai ottaako CBJ jonkun Tatarin? Tuntuu ihan älyttömältä huhultu, kun Habsit eivät vaan saa Duboisia mahtumaan.
No ei tosiaan realistista ellei pakettiin kuulu Tatar/Drouin + Suzuki/KK.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Multa on mennyt ohitse, että Guhle on näköjään Lavalin rosterissa. Onko tuossa silti se 8 amnattilaisottelun mahdollisuus ja voi palata yliopistoon?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy