Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Montréal Canadiens 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana PJPT, 22.06.2018 klo 02.18.

 1. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Tuo Meten tiputus Lavaliin on mahdollisesti hyvä veto. 1. AHL-peli 72 NHL-pelin jälkeen, toivottavasti ei kuvaa urakehitystä. Mete oli helppo ratkaisu, joku Ouellet olisi todennäköisesti poimittu waiverseista, kuten Julien epäili. Toivottavasti popparikomennus on toiminut Reillylle herätyksenä.
   
 2. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Venäläisten ulostus sopimuspelaajista on lähellä päätöstään, Scherbak laitettiin waiversiin. Ajoitus on erikoinen, sillä siirrolle ei juuri nyt taida olla kokoonpanollisia perusteita. Juurihan Mete heivattiin alas, jotta Byron mahtuu listoille, eikä muiden loukkaantuneiden paluusta ole mitään osviittaa. Kenties jotain tekeillä, ehkä Scherbak on kieltäytynyt uudesta kutsusta kuntoutuslomalle, tai sitten ei.
   
 3. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Epäilen, että Scherbak menee läpi waiverseista.
   
 4. RedPower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Hyvä peli Habseilta.Weber teki ensimmäisen tyypillisesti puolustajalle viivasta.Mutta toinen oli pelimiehen maali,haistoi hyvin tilanteen ja pääsi yksin maalivahdin kanssa, tästä hieno rannari ja peli 2-0! Toisessa erässä Lehkonen teki kaksi maalia myös täysin omilla vahvuuksillaan,molemmat laukaukset löysivät perille tarkoilla rannareilla,ja nämä tilanteet hän itse järjesti.Olinkin pitänyt häntä lähinnä rouhijana tämän kauden perusteella,mutta nämä maalit tekivät hyvää hänelle ja line kolmoselle.Byron oli myös kolmosessa pitkästä aikaa,mutta pelaamattomuus näkyi.

  Jepu pelasi hyvän ottelun, hänen mailan käsittelyä ja myös miten älykkäästi hän pelaa,ei voi muuta kuin ihailla. Hän järjestää pienessäkin tilassa toisille pelaajille maalintekotilanteita.Fyysinen heikkous näkyy, mutta hän on myös oppinut syöttämään kaatuessaan. Isä, Mikael Kotkaniemeä, myös haastateltiin kahden kysymyksen verran.

  Weberin palaaminen kuvioihin, tuo juuri sitä mitä on odotettu.Tuo johtajuutta,selkeyttää puolustusta ja tuo myös MAALEJA PUOLUSTUKSELTA.
   
 5. /dev/null Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jarno Pikkarainen
  Sain katsottua tallenteen. Tosiaan Weberin tulo näkyy suorituksessa ja jotenkin myös Price oli rauhallisempi. Rangers oli paska ja Georgijev ehkä olisi noista jonkun voinut peittää. Price otti muutaman hyvän, erityisesti se ottelun alun tilanteen.

  Oli fiilarit katossa Centre Bellissä!
   
 6. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Osaako joku täällä kertoa paremmin mitä Scherbakilta voi odottaa Kings nutussa? AHLn puolella ilmeisesti ihan hyvin pelaillut, mutta mites Habsin kanssa?
   
 7. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Lainaus:
  Näppärä pelaaja mutta se loikka NHL-pelaajaksi on tekemättä. Henkilökohtainen mielipiteeni on että pelisilmän puute on se suurin syy miksi Scherbak ei ole noussut eikä tule nousemaan täysipäiväisesti isoon liigaan.
   
  Jake MacUrister tykkää tästä.
 8. lasaleiko Jäsen

  Lainaus:
  Eka peli jonka näin Weberiltä tällä kaudella. Ajattelin jossain vaiheessa matsia että 9,5 vuoden tauon jälkeen Habsilla on taasen kapteeni joka herättää luottamusta. No ei Giontakaan huonosti sitä roolia tuossa välillä täyttänyt mutta nyt tuntuu, että Weberilllä on samanlainen johtajan ote kuin Sakulla aikanaan. Vaan aivan kuten silloin ennen, ei joukkue ympärillä nytkään ole Stanley Cup - kandidaatti.

  Entinen kapteenin kuvatuskin on alkanut löytämään vanhaa itseään Vegssissa kun on päässyt mukaan kuvioihin eikä tarvitse enää kapteenin vastuusta huolehtia, pelata vaan. No en ole otteisiinsa tarkemmin keskittynyt, mutta maaleja ja pisteitä on viime aikoina tullut hänelle kiitettävästi. Kuten sillon muutama vuos sitten Habsissa. Eikä kukaan valittanut otteistaan, kai. Sitten äänestettiin kapuksi ja homma ei ollut enää hanskassa. Vähän oudolta tuntuu miksi joukkuekaverit hänet siihen rooliin äänestivät useammallekin kaudelle. Taisi niitä halukkaita vapaamatkustajia olla välillä kyydissä turhan monta. Voi kuitenkin taas jossitella, että jos kapteenin olisikin valinnut valmentaja ja se olisi ollut suurin piirtein kuka tahansa muu kuin Max, niin...

  Onhan tuossa joukkueessa tapahtunut selvä asennemuutos tälle kaudelle Toisaalta kun se on tuntunut olleen nykyisen Le tseneral mänitserin elämäntehtävä etsiä karakteeria ja asennetta omaavia pelaajia, niin onhan tuo jo tässä vaiheessa pestiä suotavaa, että alkaa näkymään kotikatsomoonkin. Toki vaikka tykkäänkin katsoa joukkuetta joka taistelee voitosta joka pelissä eikä mieti tankkausta heti lokakuun jälkeen, niin eihän tämän kauden otteet vie mihinkään muualle kuin siihen keskinkertaisuuden vakaalle tielle. Ehkä vähän sinne paremman keskinkertaisuuden puolelle, mutta ei kuitenkaan sinne huippujen väylälle, missä pelataan Stanley Cupista.
   
 9. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Viime aikojen näytöillä ei tarvitse pelätä kovin korkeasta sijoituksesta, vaikka tuskin ihan bottom3:en päädytään. Sieltä voisi kesällä varata vaikka vasemman puolen puolustajan, joita on tarjolla useita lupaavia pelaajia.
   
 10. lasaleiko Jäsen

  Lainaus:
  Nojuu, tuossa eilisessä sepustuksessani pohdin asiaa vähän pidemmällä aikavälillä, kuin tämän kauden osalta.

  Voihan niitä hyviä varauksia tosiaan tehdä vaikkei ihan ensimmäisten joukossa pääsekään varaamaan. Ja yritän aina itselleni muistutella, että 2011 Bruins on edelleen malliesimerkki SC-joukkueesta, joka ei perustu top 3-varauksiin. Siitäkin alkaa vain olla aikaa niin monta vuotta, etten enää tiedä onko tuon perusteella järkevää odottaa nykyaikana mitään. Mutta miksei. Hyviä pelaajakauppoja ja hyviä varauksia ykköskierroksen jälkeen voi tehdä myös tänä päivänä.
   
 11. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Voi tehdä. Tosin ei ole kovin todennäköistä, että Norris puolustaja pääsee vapaille markkinoille ja toisella kierroksella varattu sentteri kehittyy liigan parhaaksi puolustavaksi sentteriksi.
   
 12. lasaleiko Jäsen

  Lainaus:
  Ensin mainittuun on todettava että en pitäisi mahdottomana Karlssonin päätymistä USA-markkinoille ensi kesänä Enkä nyt väitä että hän tällä hetkellä olisi Norris puolustaja, mutta hänellä on siihen potentiaalia ja joskus se taso voi vaatia pelaajan lisäksi myös hänelle sopivan ympäristön No, tokkopa tuo Habsiin päätyisi tai Habs olisi sellainen sopiva ympäristö.

  Jälkimmäisestä en osaa sanoa, ei tuo taida kuitenkaan epätodennököismpiä asioita olla mitä voi tapahtua. Kyllä sinne kakkoskierrokselle aina jotain huipputalenttia ajautuu tutkien alta (Jotenkin tässä tulee nyt Sebastian Aho nopeasti mieleen) Toinen asia on, vaaditaanko sitten sitä parasta puolustavaa sentteriä.

  En itsekään pidä tuota skenaariota siis todennäköisenä mutta onhan se ajatuksena ihan mukava ja vaihtelu virkistää
   
 13. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  En usko, että tankkausta/uudelleenrakentamista katsellaan kovin pitkään. Ensi kaudella pyritään varmaan jo pudotuspeleihin ihan tosissaan. Kun tuolta Brook, Suzuki, Poehling ja Kotka nostavat pari pykälää tasoaan, niin joukkue näyttää ihan erilaiselta. Tällä hetkellä UFA-markkinoilta saattaisi löytyä ihan oikeasti laatua, mutta on tietenkin eri asia uskaltaako MB enää panostaa siihen suuntaan ja onko katon alla tilaa. Bettman ilmoitti, että katto nousee 83 miljoonaan, joten tuo tietenkin helpottaa hieman.

  SC-joukkueen rakentaminen vaatii taidon lisäksi tuuria ja oikeaa ajoitusta, joka sekin vaatii tuuria. Kun -93 Islanders yllättäen tiputti Pittsburghin, niin tiesin Montrealin voittavan hyvin todennäköisesti Cupin. Aina nousee niitä yllättäjiä, jotka sitten hinnoittelevat itsensä niin, että se sitoo käsiä seuraaville vuosille. Puhumattakaan avainpelaajien jättisopimuksista.
   
 14. RedPower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Vaihteeksi vähän helpompi peli Habseille ja 5-2 voitto senaattoreista.Domi ja Drouin,olivat pelipäällä ja heidän yhteispelinsä sujui tehokkaasti,Domi 2+1,Drouin 1+2.Lehkonen teki Jepun syötöstä yhden.Gallagher myös pitkästä aikaa pussitti yhden.Price pelasi vahvan ottelun,ja antoi torjunnoillaan Habseille mahdollisuuden voittoon.

  Jos edellinen ottelu särkiä vastaan näytti toivottomalta taistelulta parempiaan vastaan,jossa Montreal vain heitti jotain toivotaan toivotaan kiekkoja maalille,niin nyt saatiin maalille rakennettua tilanteita joissa oli myös laukaisutilaa kuten myös vastustajan puolustus revittyä rikki.

  Alkukaudesta Habsit oli taulukossa vähän korkeammalla ja ottelut taisivat mennä vähän ns. yläkanttiin materiaaliin nähden,mutta uskoisin että tämä taso missä nyt ollaan on totuuden mukaisempi.
   
 15. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Taisin tuossa kauden korvalla kyseenalaistaa, onko Domi-Drouin kaksikon peluutus yhdessä järkevää sen sijaan, että jakaisi munat eri koreihin. Voisi olla hiljalleen aika myöntää ajatuksen olleen väärä. Milloin viimeksi on kentällä mahtanut olla tutkapari, joka räiskii tehoja lähes PPG-teholla? Kovalev-Koivu? Ajoittain ekä Pacioretty-Radulov/Cole?

  Jesperi heitti Lehkoselle aika nätin nepin luikahdettuaan ensin Falkin ja Cecin välistä vapaaksi. Ihan ketsuppipulloilmiötä en uskalla toivoa, mutta toivottavasti Artturi osuu jatkossakin tolppien väliin tasaisella tahdilla. Ensimmäiseen 25 otteluunhan tämä taisi missata laatupaikkoja tehokkaammin kuin kukaan muu.

  Olisi mielenkiintoista nähdä, mitä Kotkaniemi saisi aikaan, jos tälle annettaisiin muutama matsi Tatarin ja Gallagherin välissä. Ymmärrän kyllä, että ketjua peluutetaan valtaosin vastustajan kärkeä vastaan, jolloin Danault puolustaa paikkaansa, mutta tuskin pari matsia kautta täysin tuhoaisi. Kenties loppukaudesta sitten.

  Lopuksi vielä tikulla silmään -asiaa, eli Arizonan Galchenyuk sentterinä kokeilu näyttää päättyneen Schmaltzin saapumisen myötä, eikä Alex muutenkaan ihan huippuvireessä liitele. 0+2 viimeiseen kymmeneen matsiin.
   
 16. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Julien vaihtoi kesken pelin Byronin ykkösketjuun ja Shawn Kotkan ketjuun. Habsit voitti sen jälkeen pelin 4-1. Kotka pelasi pienimmät minuutit koko joukkueesta ja Deslauriels pääsi lopultakin poppareille.
   
 17. Jack DiBiase Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montreal Habadiens
  Tapaus Scherbakiin liittyen.

  Kyllä se vaan harmi on taas nähdä oman ykköskierroksen varauksen poistuvan tyhjyyteen. Paljon ylistystä Trevor Timmins on saanut scouttaamisestan löytämällä mm. Subbanin kakkoskierroksella ja Gallagherin nelosrundilla, mutta niiden onnistumisten kylkeen mahtuu myös iso kasa paskaa. Vaikea määritellä kuinka paljon on kiinni varaamisesta ja kuinka paljon esimerkiksi farmijoukkueen surkeasta operoinnista (katson sinua Lefebvre), mutta jos katsoo onnistuneiden varauksien listaa, niin eipä viimeiset 10 vuotta kovin paljon hurraa-huutoa aiheuta. Fanitin Scherbakia varauksen jälkeen, joten harmittaa erittäin paljon ettei hänestä tullut runkopelaajaa Habsille. Harmittaa myös, että samalta aikakaudelta melkein kaikki muutkin floppasivat tai treidattiin pois Montrealista.

  Tässä vielä ykköskierroksen varaukset:

  2009: Leblanc - Floppi
  2010: Tinordi - Floppi
  2011: Beaulieu - Treidattu pois. Kolmosparin pakki Buffalossa
  2012: Galchenyuk: Treidattu pois. Vastine Domi tosin hyvä, joten siitä plussaa
  2013: McCarron: Floppi
  2014: Scherbak: Floppi
  2015: Juulsen: Ihan ok toistaiseksi.

  En kommentoi 2015 jälkeen varauksia, koska on liian aikaista antaa tuomioita. Huomattavaa, että 2016 ykkösvaraus Sergachev myös on treidattu jo pois. Onkohan muita seuroja, joilla on heittää yhtä huonoa varauslistaa esim. vuosilta 2009-2015? Ainoat rosteripelaajat tuosta 7 vuoden varausajalta kaikki kierrokset mukaanlukien ovat: Gallagher, Lehkonen, Hudon ja Juulsen. Yhteensä NHL:ssä noilta vuosilta varattuja pelaajia on heidän lisäksi: Andrighetto, De La Rose, Galchenyuk ja Beaulieu. Tuossa 2009-15 varatut pelaajat pitäisi juuri nyt olla parhaassa peli-iässä, ja meidän varauksista on kehittynyt jopa 8 NHL:ssä tällä kaudella pelannutta pelaajaa, joista ainoastaan Gallagheria ja Galchenuykia voidaan kutsua jollain asteella merkittäviksi pelaajiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2018 klo 11.09
 18. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Tämä on erittäin hyvä huomio, josta on paljon keskusteltu aiemminkin, Jos ulotetaan ykkösvaraukset Timminsin aikakauden ensimmäiseen draftiin asti, jonka ajalta liigassa on edelleen edustusta, lista on vieläkin karumpaa luettavaa:

  2002 - Higgins - kelvollinen haku, joka hukattiin surullisenkuuluisassa Gomez-kaupassa
  2003 - A. Kostitsyn - väläytteli, juopotteli ja katosi
  2004 - Chipchura - floppi
  2005 - Price - rohkea ja loistava poiminta
  2006 - David Fischer - täydellinen floppi, ei peliäkään NHL:ssä, AHL:ssä kaksi
  2007 - McDonagh, Pacioretty - loistavat valinnat, molemmat treidattu. Ensimmäisen vastineesta ei tarvitse keskustella, toisen osalta tilanne vielä auki
  2008 - ei ykkösvarausta

  Ko. ajanjaksolta on myös muutamia hyviä alempien kierrosten löytöjä, kuten Halak, Emelin, Streit, Kostitsyn Jr., joskaan ei mitään sateentekijöitä.
   
 19. Jack DiBiase Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montreal Habadiens
  Sentään esimerkiksi Galchysta ja Sergachevista saadut korvaukset ovat olleet hyviä, eli siis Domi ja Drouin.

  Max Domi muuten johtaa tällä hetkellä joukkueen sisäisissä tilastoissa: Maalit, syötöt, pisteet, plus/minus, jäähyt, piste/peli, ylivoimamaalit, ylivoimapisteet, laukausprosentti.
   
 20. RedPower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Helpohko voitto Senaattoreista taas 5-2 tuloksella,Habs hallitsi ottelua ensimmäisen erän puolivälin jälkeen eikä ollut oikeastaan missään vaiheessa pahoissa vaikeuksissa.
  Habsien puolustus on tiivistynyt Weberin ja Kulakin tulon myötä,ja Kulakin pelaaminen on ollut jopa pienoinen positiivinen yllätys.Hän pystyy myös jalalla tuomaan kiekon vastustajan päätyyn.Byronin peli alkaa näyttämään paremmalta ja tänään tehot 2+0,viimeinen tyhjiin.Kotkaniemi pelasi myös hyvän ottelun 16.28 peliajalla ja 67% aloitusprosenteilla.Habsien selostajatkin kehuivat hänen pelaamistaan älykkääksi,vaikkakin on niin nuori.Kotka ja Lehkonen tänään 0+1.

  Kaksi perättäistä voittoa tekee aina hyvää sarjataulukolle ja muutenkin peli näyttää kohtalaiselta,koska sairastupakin on saatu melkein tyhjäksi, poislukien Armia.
   
 21. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Ouellet laitettiin waiverseihin. Ihmettelen, jos ei kelpaa jollekin.
   
 22. RedPower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Lainaus:
  Tämä oli nähtävissä, koska Kulakin otteet puolustuksessa ovat olleet positiivisia ja hän pystyy edistämään peliä.Juulsen ja jopa Benn ovat löytäneet uuden tason tämän vuoden Habseissa.
   
 23. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Reilly ollut sitten taas pettymys. Toivottavasti hänkin pystyisi nostamaan pelitasoaan.

  E. Nyt vain sitten odotellaan milloin Benn saa sen 2 x 1,5 millin sopimuksen.
   
 24. RedPower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Oma mielipiteeni on että,Weber,Petry,Kulak ja Juulsen ovat kiveen hakatut puolustukseen ja ehkä Benn,joka pystyy vahvuuksillaan poistamaan vastustajan paremman pelaajan.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2018 klo 00.10
 25. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Ouellet meni kuin menikin läpi waiverseista. Laval saa vahvistusta puolustukseen. Ei tosin välttämättä auta, kun veskarit ovat sysipaskoja.