Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 113 398
  • 24 186

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Sitten vielä kun mediassa varsinkin tulee "ulkomaalaisten" rikoksia esiin paljonkin ni vituttaa että ulkonäön perusteella luokitellaan samaan massaan vaikka ei mun elintavoista tietäs mitään.

Nyt tuo on mennyt siihen etta enaa ei raportoida ollenkaan mamujen rikoksista vaan ne yritetaan painaa villaisella, ja kaytetaan koodisanoja kuten "nuoriso".

Tassa ihan hyvaa parodiaa tuosta iltapaivalehtien "suomalaismies" imagosta jota he ovat lahipaivina yrittaneet vaestolle myyda.


Otsikko: toukokuu 2013
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tai jos kyseessä on sittenkin globalismista? Me hyödytään vähintään välillisesti Afrikan ryöstämisestä.
Juicen sanoittamassa ja säveltämässä Apua orkesterin esittämässä laulussa laulettiin 80-luvulla näin:

"Tuli mies länsimainen sua käännyttämään,
Olla sait apulainen hänen systeemissään.
Sinut orjaksi tehtiin, että hän hyvin vois.
Nyt entistä velkaa maksamme pois.
Toimme sotaa ja miekkaa, toimme myös jumalaa.
Nyt vain ruosteista hiekkaa on poltettu maa.
Älä käsitä väärin, että almu se ois,
Jos entistä velkaa maksamme pois.
Maksamme velkaa.
Niin on vallalle perso rotu meidän kenties.
Missä ruoho ei verso, kävi valkoinen mies.
Kuinka kaivaisit kullan, kuinka puut parturois?
Nyt entistä velkaa
Maksamme velkaa. (pois)"


Vallalle perso rotumme on? Ahaa, siis suomalainen valkoinen mies on siis velkaa mustalle miehelle koska samanväriset tyypit ovat heitä sortaneet. Tästä seuraa suora velkasuhde rodun perusteella.

Minä en kertakaikkiaan tajua millainen kolonialistinen suhde Suomella on Afrikkaa kohtaan. Vai tämä johonkin EU-ulottuvuuteen liittyvä asia että samalla kuin Kreikan velat ovat meidän velkojamme on Belgian moraalinen taakka nyt meidän taakkamme.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Melkoisen rasistista väittää Suomelle syntyvän velkaa samanväristen pahoista teoista. Nyt kun Tukholman mellakoiden vuoksi ei enää (vähään aikaan) voi julistaa, kuinka paljon monikulttuurisuus hyödyttää Suomea ja paikkaa työvoimapulaa tms. niin täytyy ottaa vanha velkakortti esiin. Toivottavasti Ruttusen oikosulkikin hetken aikaa miettisi, miten kestämätön tuo "velka"peruste on, kun puhutaan Suomesta.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kestämätön? Millä tavalla?

Koska Suomi ei ole millään tavoin riistänyt Afrikkaa. Itse asiassa pahimmat riistovuodet ja törkeimmät tapahtumat Afrikassa (valkoisen miehen toimesta) sijoittuivat oman käsitykseni mukaan ennen 1950-lukua, jolloin Suomi oli vielä itsekin kehitysmaa. Jos naapurisi tekee koulumurhan, niin jäätkö velkaa koska asut samalla kadulla? Ei Belgialaisten ym. teoista ole Suomelle yhtään mitään velkaa. Belgialaisilla ehkä voikin olla ihan konkreettista velkaa jossain pankin säilytyslokeroissa timanttien ym. muodossa. Mutta väite, että Suomi olisi jotain velkaa Afrikkailaisille on yhtä järjetön kuin sinun joutumisesi vankilaan naapurisi teoista.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Ruotsalaislehdistöllä on tapana olla ilmoittamatta etninen alkuperä ja se todellakin juontaa juurensa 70- ja 80-luvulla käytyyn yhteiskunnalliseen keskusteluun, jossa tuotiin esille usein toistuvan "En finne igen!" -uutisoinnin leimaavan kaikki suomalaiset juopoiksi, varkaiksi ja raiskaajiksi. Varmasti on ihan hyvä yhteiskunnallinen tavoite, että yhtä kansanosaa ei leimata joidenkin yksittäisen ihmisten tekojen mukaan.

Mellakoiden taltuttamisessa näytään onnistuvan parhaiten paikallisten partioinnin avulla. Siis noissa lähiöissä asuvat ja taustaltaan monikulttuuriset ihmiset ottavat aloitteen käsiinsä ja rauhoittavat tilanteen yhteisvoimin. Erittäin hyvä signaali yhteisvastuullisuuden ja kansalaisyhteiskunnan mahdollisuudesta selättää nähdyn kaltainen idiotismi.

Juttelin eilen ruotsalaisen kollegani kanssa ruotsalaisesta lehdistöstä ja samaan lopputulokseen päädyttiin. Hän sanoi niinkuin asia on: Kaikki Ruotsissa tietävät ketkä siellä mellakoivat ja suurin osa ihmisistä tietää myös todellisen syyn näille tapahtumille. Ruotsiin on kuitenkin rakennettu vuosikymmenten saatossa niin iso monikulttuurikoneisto, että sen purkaminen veisi leivän todella monilta ns. hyviltä ihmisiltä. Ainoa puolue, joka on tuota verkostoa ollut valmis karsimaan on ollut SD, joten SD:n pelko/leimaaminen on se keskeinen syy miksi lehdistö Ruotsissa (ja Suomessa) kirjoittaa silkkaa paskaa näistä tapahtumista.

Mitä tulee tuohon katupartiointiin niin se on aikalailla kaksipiippuinen juttu. Tottakai ns. maltillista maahanmuuttajaa vituttaa kun lähiö näyttää kotoisalta ja se oma Honda palaa. Varmasti osa näistä "partiolaisista" on liikkeellä ihan vilpittömin mielin. Ongelmana on se, että nuo katupartiot ovat nyt todella lähellä tilannetta, jossa ne nostetaan "virallisiksi" neuvottelukumppaneiksi kun aletaan puhua lähiöiden tilanteesta. Näin osa valtion väkivaltalegitimiteetistä kuitenkin annettaisiin valtion ulkopuolisille toimijoille eli nuo lähiöt alkaisivat osittain noudattaa ikäänkuin omaa lakiaan. Tätä "autonomian" aluetta voidaan sitten tulevaisuudessa laajentaa vaikkapa uusilla mellakoilla, jotka sitten taas "yllättäen" rauhoittuvat kun lähiöiden omat voimat haluavat. Tämä saattaa olla nimenomaan näiden mellakoiden yksi keskeisistä tavoitteista. On nimittäin yksi asia, joka yhdistää irakilaisia ja somaleita...

edit: Ja niin, kyllä siellä on viime yönäkin taas hulinoitu.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ketjua en ole lukenut juuri ollenkaa, mutta heräs tosta otsikosta sellanen ajatus mieleen että ajatteleeko monikin ulkonäön perusteella onko "monikulttuuriuden tuotos" vai onko tuttuja eri kulttuureista ?

Sinua pidetään monikulttuuriuden tuotoksena vain, jos poltat autoja, ryöstelet kauppoja ja katselet alaikäisiä tyttöjä todella paljon väärällä tavalla.

Vaan oli tässä ihan oikea asiakin. Olet ilmeisesti ulkonäöltäsi jotain muuta kuin perinteinen suomalainen? Onhan se oikeastaan ihan ymmärrettävää, että vieraat ihmiset eivät alkuun tiedä, puhutko suomea ja oletko kauankin täällä asunut vai pelkästään käymässä. Suomessa kuitenkin ihmisten etninen tausta on edelleen melko yksitoikkoinen, vaikka tilanne on hiljalleen muuttumassa. Varmasti on ärsyttävää, sen ymmärrän oikein hyvin. Kohdatessani Suomessa henkilön, jota en tunne ja jonka ulkonäkö viittaa johonkin toiseen etniseen taustaan kuin supisuomalaiseen, olen aina kahden vaiheilla, puhunko suomea vai englantia. Ensimmäisten lauseiden jälkeen sitäkään ei tarvitse enää pohtia.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Koska Suomi ei ole millään tavoin riistänyt Afrikkaa. Itse asiassa pahimmat riistovuodet ja törkeimmät tapahtumat Afrikassa (valkoisen miehen toimesta) sijoittuivat oman käsitykseni mukaan ennen 1950-lukua, jolloin Suomi oli vielä itsekin kehitysmaa.

Suomi ja suomalaiset yritykset riistävät Afrikkaa edelleen, hyötyen siitä vähintään välillisesti. Se hyöty on moninkertainen avustuksiin nähden. Verorahoista tuo menee, verorahoina se tulee.

Mutta suomalaisten pitäisi kokea olevansa velkaa afrikkalaisille?

Kyllä. Sun esimerkki oli huono.
 
...taustaltaan monikulttuuriset ihmiset ottavat aloitteen käsiinsä ja rauhoittavat tilanteen yhteisvoimin.
Joku voisi kysyä, eikö sitä tilannetta olisi pitänyt rauhoittaa jo ennen ensimmäisen auton palamista. Voisi olla paikallaan kysyä näiden auton polttelijoiden vanhempien kasvatusmetodien perään.

Onko tässä näyttöä siitä, että taustaltaan monikulttuurinen on onnistunut rauhoittamisessa paremmin kuin taustaltaan monokulttuurinen? Kuinka monikulttuurisia nämä rauhoittajat ovat? Ovatko vanhemmat eri kulttuureista, vai mitenkä?
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suomi ja suomalaiset yritykset riistävät Afrikkaa edelleen, hyötyen siitä vähintään välillisesti. Se hyöty on moninkertainen avustuksiin nähden. Verorahoista tuo menee, verorahoina se tulee.

Sä olet käsittämätön ilmestys. Olisiko antaa tähän jotain muutakin dataa kuin musta tuntuu?

Ja Kiinalaiset ei käy selitykseksi.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei mitään ideaa löytyykö netistä ja millä hakusanoilla osviittaa aiheeseen, asiaa on käsitelty muissa yhteyksissä. Varmasti tärppää jos jaksaa googletella.

Ei kai viestini uutisena tullut?

Mun google ei toimi, viittisitkö kuitenkin valottaa?
 
Kyllä. Sun esimerkki oli huono.
Perusteletko, mistä kumpuaa tuo erilainen suhtautumisesi? Sinä ilmeisesti katsot, että suomalaisten yrittäjien ja työntekijöiden pitää kokea olevansa velkaa afrikkalaisille ja maksaa heille siitä, mutta sinun ei pidä kokea olevasi velkaa niille, jotka a) maksavat tätä sinun mielitekoasi ja b) mahdollistavat sinun elintasosi.

Minulla ei ole mitään sitä vastaan, jos sinä haluat maksaa tuota velkaa afrikkalaisille ihan niin paljon kuin haluat. Voit perustaa yrityksen ja käyttää yrityksen tekemän voiton tuon velan maksamiseen. Se vaan on paljon helpompi huudella kaikenlaista ja vaatia muita maksamaan tätä ja tuota.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ei mitään ideaa löytyykö netistä ja millä hakusanoilla osviittaa aiheeseen, asiaa on käsitelty muissa yhteyksissä. Varmasti tärppää jos jaksaa googletella.

Noniin, eipä sitten muuta kuin menet googlettelemaan ja palaa asiaan kun sinulla on jotain muutakin kuin harhaisia horinoitasi.

Ei kai viestini uutisena tullut?

Riippuu mistä puhut. Se että olet pihalla kuin lumiukko ja heittelet täällä älyvapaita kommentteja ilman mitään todisteita ei liene kellekkään uutinen.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Perusteletko, mistä kumpuaa tuo erilainen suhtautumisesi? Sinä ilmeisesti katsot, että suomalaisten yrittäjien ja työntekijöiden pitää kokea olevansa velkaa afrikkalaisille ja maksaa heille siitä, mutta sinun ei pidä kokea olevasi velkaa niille, jotka a) maksavat tätä sinun mielitekoasi ja b) mahdollistavat sinun elintasosi.

Minä mahdollistan itse oman elintasoni. Maksan mielelläni veroja kyllä, ja samalla lunastan itselleni käyttöoikeuden julkisiin palveluihin yms. infraan. Käyttöoikeus toki kaikilla, vaikkei veroja maksaisi senttiäkään. Mutta "velka" käsitteenä.

Minulla ei ole mitään sitä vastaan, jos sinä haluat maksaa tuota velkaa afrikkalaisille ihan niin paljon kuin haluat. Voit perustaa yrityksen ja käyttää yrityksen tekemän voiton tuon velan maksamiseen. Se vaan on paljon helpompi huudella kaikenlaista ja vaatia muita maksamaan tätä ja tuota.

Käytän tuohon tarkoitukseen just sen verran kuin haluan ja huutelen aiheesta jos mieli tekee.
 
Heh, hyvin sulla menee taas. Kyse on vain omasta mielipiteestäni, fasistiluontoista on sinun tapasi järkyttyä siitä. Ja milloin mistäkin.
Toivottavasti sitten pidät sen mielipiteenäsi ja ilmaiset asian siten. Fasistiluontoista oli juurikin tapasi esittää asiat sillä tavalla, että muiden pitäisi asiat kokea tavalla kuin sinä sanot. En minä siitä järkyty, että tuollainen esitys tulee sinulta, joka vaikutat olevan vasemmistolaisuuteen kallellaan.

Mutta sinulta ei siis saatu mitään faktatietoja suomalaisten yritysten - tukiaisia montaa kertaa suuremmista - Afrikkan riistämisestä? Kuitenkin esitit tuollaisen väittämän. Eli et tiedä, löytyykö faktaa ylipäätään mistään, mutta sinä vain tiedät, että asia on siten kuin väität?
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pistä silmälasit päähän ja googleta itse. Googleta vaikka hakusanatkin jos et muuten keksi, mestistason insinöörejä kohtaan odotukset ovat kokoluokkaa marsu.

Bravo! Sanoisinko että ainesta jopa allekirjoitukseksi. Vittu mitä ajatusvirtaa, huh huh. Ootko lomilla lataamosta?

Eli, riistääkö yritykset/kansalaiset afrikkalaisia veljiämme vai ei?

Vastausta odotellessa, nimimerkillä aihe kiinnostaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös