Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 113 296
  • 24 186

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Pointti ei ollut datanomin tutkinnossa. Inkkarien työtavoista ja -kulttuurista on sen verran kokemusta, että tiedostan kyllä niiden aiheuttamat haasteet. Olen myös nähnyt monenmoisin kv. sertfioinnein varustettujen inkkarien tekevän ja kyselevän niin tyhmiä, että suhtaudun sikäläisiin ammattiserteihin todella suurella varauksella. Se ketjun ohi menevästä aiheesta.

Jutussasi ei ollut mitään pointtia. Suomeen tuskin tulee yhtäkään työtöntä intialaista IT-ammattilaista. Intialaisen on lähes mahdoton saada työssäkäyntiin oikeuttavaa viisumia Suomeen, ellei kutsujana ole työnantaja jolla on työpaikka odottamassa. Tiedän muutamia tapauksia, jossa viisumia ei ole saanut edes em. tapauksessa.

Tuo tyhmien kyseleminen liittynee työkulttuuriin Intiassa. Siellä ei ole tapana ajatella omilla aivoillaan, eikä olla aloitteellinen, kuten Suomessa.

Suomeen tulevat intialaiset ovat kokemukseni mukaan korkeasti koulutettua ja hyvin sopeutuvaa porukkaa vaikkakin (kuten useimmat maahanmuuttajaryhmät) pyörivät lähinnä omissa porukoissaan.

Tuo omissa ryhmissä viihtyminen lienee ongelma tuolla Ruotsissakin. Kun joutilasta samaan etniseen ryhmään/uskontokuntaan kuuluvaa "nuorisoa" notkuu riittävästi samassa paikassa, syntyy ongelmia.

On turha yrittää pitää tätä massaa erillään mm. sijoittamalla heitä eri kaupunkeihin. Porukka kasautuu kuitenkin muutamaan suurimpaan kaupunkiin ja muodostavat etnisiä yhteisöjä. Asuntojakin on helposti saatavilla pimeiltä markkinoilta, kun oikea vuokralainen voi notkua muutaman "yh-äidin" helmoissa.

Maahanmuuttajaryhmät voi melko helposti jakaa hyvin sopeutuviin ja huonosti soputuviin. Jos Ruotsin/Ranskan jne. ongelmat halutaan välttää Suomessa, ainoa keino on pitää tuon huonosti soputuvan jengin määrä mahdollisimman vähäisenä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jutussasi ei ollut mitään pointtia. Suomeen tuskin tulee yhtäkään työtöntä intialaista IT-ammattilaista. Intialaisen on lähes mahdoton saada työssäkäyntiin oikeuttavaa viisumia Suomeen, ellei kutsujana ole työnantaja jolla on työpaikka odottamassa. Tiedän muutamia tapauksia, jossa viisumia ei ole saanut edes em. tapauksessa.

Maahanmuuttovirasto kertoo:
Sinulla pitää olla työpaikka valmiina ennen kuin voit hakea työntekijän oleskelulupaa. Jos olet saanut työnantajalta työtarjouksen, työnantajan tulee vahvistaa, että hän varmasti palkkaa sinut töihin. Yleensä tämä tehdään solmimalla työsopimus. Työnantajasi vahvistaa tiedot lomakkeella TEM 054 ja allekirjoituksellaan.

Et voi aloittaa työskentelyä ennen kuin sinulle on myönnetty työntekijän oleskelulupa.

Eli toisin sanoen, tuskin tänne tullaan Intiasta sillä tavalla että "kattellaan jos jotain löytyisi".

Selittää aika hyvin sen, että meillä ei ole ainakaan vielä sellaista Intialaisten kauppiaiden tulvaa rantautunut mitä muuallla maailmassa on. Intialaisten oleskelulupia muuten on myönnetty 2006 lähtien keskimääräisesti kuitenkin siinä n. 1320 lupaa/vuosi. Luulisi, että näistä osa on jäänyt jo pysyvästi maahan tekemään hommia.
 
Koska silloin meidän kantasuomalaisten olisi helpompi ja turvallisempi elää täällä.

Ongelmia pitäisi lähestyä aina pragmaattisesti, eikä tunnepohjalta.

Tiedäthän että ongelma olisi ratkaistavissa jo ennen kuin tarvisi tälläisiä pähkäillä kuten ympäri Eurooppaa. Tuo jälkimmäinen lauseesi sopii täydellisesti siihen ratkaisuun. Nykyisin toimintahan on juuri tunnepohjaista, "kyllä se siitä" vaikka esimerkit muualta näyttävät sen totuuden.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Intialaisten oleskelulupia muuten on myönnetty 2006 lähtien keskimääräisesti kuitenkin siinä n. 1320 lupaa/vuosi. Luulisi, että näistä osa on jäänyt jo pysyvästi maahan tekemään hommia.

Niin heitä onkin. Intialaiset pyörittävät varsin mittavaa ravintola/yökerho businesta ainakin Helsingissä ja hyvä niin. Omien kokemusteni mukaan pääsääntöisesti helvetin mukavaa jengiä.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kummaa kun yksikään, tällä hetkellä kolmesta eri maasta tulleet, työkavereistani ei ole valittaneet suomalaisesta rasismista. Yksi on aika tummasävyinenkin, mutta en kyllä ole tietoinen uskonnosta. Tulee intiasta, että siitä ei voi päätellä uskontoa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Tuossa taas ei ole mitään järkeä, vaikka se nyt koskettava nyyhkytarina onkin että afrikkalainen insinööri joutuu Suomessa siivoajaksi, niin karu tosiasia on että akreditoinneilla on ihan oikeat syyt ja koulutuksen tasossa ja sisällössä vain on, karkeasti sanottuna, sukupolvien eroja etenkin esim. tekniikan alalla..

Vähän niinkuin Saksassa suomalainen (opisto)insinööri ei ole insinööri vaan teknikko.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Onhan se upeaa, että tiedostava siipi tietää, että Suomessa ei ole rasismia. Mikäli onkin niin se kohdistuu kantaväestöön positiivisen syrjinnän kautta. Kaikki on hyvin. Muistin juuri minkä vuoksi en näihin keskusteluihin osallistu. Todettakoon vielä lopuksi, että olen maahanmuuttokriittinen, mutta vedän tiukan rajan itseni ja rasistien välille. Suuri osa maahanmuuttokriittiseksi itseään tituleeraavia on vain rasisteja. Asiaa ei haluta myöntää, koska kuka nyt haluaisi olla reppana.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Puhumattakaan siitä eettisestä valkoisen miehen taakasta, mikä Afrikkaa kohtaan on aina tai sitten siitä, että meillä on myös vastuuta siinä mielessä, että meillä on ollut ja tulee olemaan taloudellisia intressejä afrikan suhteen.
Kerro miten tämä toteutuu kohdallasi, mistä teoista sinä olet vastuussa ja miten sinä olet velvoitettu ne teot hyvittämään? Sitä taakkaahan sinulla viestisi mukaan on.
 
Todettakoon vielä lopuksi, että olen maahanmuuttokriittinen, mutta vedän tiukan rajan itseni ja rasistien välille. Suuri osa maahanmuuttokriittiseksi itseään tituleeraavia on vain rasisteja. Asiaa ei haluta myöntää, koska kuka nyt haluaisi olla reppana.

Sinä et ole rasisti, koska sanot niin. Muut ovat rasisteja, koska sanot niin?
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Jutussasi ei ollut mitään pointtia. Suomeen tuskin tulee yhtäkään työtöntä intialaista IT-ammattilaista. Intialaisen on lähes mahdoton saada työssäkäyntiin oikeuttavaa viisumia Suomeen, ellei kutsujana ole työnantaja jolla on työpaikka odottamassa. Tiedän muutamia tapauksia, jossa viisumia ei ole saanut edes em. tapauksessa.

Oliko jossain puhe työttömistä intialaisista IT-ammattilaisista? Kunhan nyt rinnastin henkilökohtaisiin kokemuksiini perustuvan intialaisten osaamistason jostain muualta maailmasta Suomeen tulevan, jotain työtä kotimaassaan työkseen tehneen hemmon osaamiseen, ja sen arvostuksessa piilevään ristiriitaan.

Jos pointtini jäi epäselväksi, niin olen tässä yrittänyt olla kovasti sitä mieltä, että on varsin pöhköä leimata maahanmuuttajat osaamisen osalta näkemättä täysin ala-arvoisiksi vaikka siksi, että joku helvetin akkrediointi puuttuu. On taas olevinaan niin kauhean mustavalkoista, että ellei viimeisintä tutkintoa mersun diagnostiikkaohjelmistosta ole, niin päältäajettavassa siivouskoneessakin riittää taatusti haastetta vuosikausiksi. Mitään välimuotoahan ei voi olla; olet joko viimeisimmät suomalaiset tutkinnot suorittanut osaaja tai rajoitetusti oppimiskelpoinen apina.

Pieni rikka rokassahan tämä tässä koko sirkuksessa on, mutta se, että maahanmuuttaja on ympäristön silmissä lähdöltään lähempänä neanderthalilaista kuin ihmistä, on perseestä, eikä taatusti edesauta ongelmien ratkeamista kenenkään kantilta.

Tuo tyhmien kyseleminen liittynee työkulttuuriin Intiassa. Siellä ei ole tapana ajatella omilla aivoillaan, eikä olla aloitteellinen, kuten Suomessa.

No shit, Sherlock? Tämä kulttuurillinen ominaisuus se vasta kannattavuutta lisääkin, kuten suuryrityksissä on hiljalleen alettu huomata. Aiheessa olisi hyvinkin sisältöä omaan ketjuunsa.

Tämä on joltain osin samantapainen keskustelu susikeskustelun kanssa. Annetaan ensisin paskan lentää tuulettimeen, ja mietitään vasta sitten missä meni pieleen.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Vähän laittaa miettimään, että mites vitussa ne 473 viimevuonna oleskeluluvan saanutta somalia ja 233 turvapaikan saanutta Somalia
ja (muut neekerit) kuormittaa meidän sosiaaliturvaamme enemmän kuin 4175+132 venäläistä + 1381 Kiinalaista + 1158 Intialaista + Virolaiset + Thaivaimot jne.
No asenteissa tietysti... Koska ei sillä mitään muuta tekemistä reaalimaailman kanssa ole.

Muutama pointti tähän lausuntoon:

Reaalimailmassa noista ei-neekereistä suurin osa on työperäisiä maahanmuuttajia. Väittäisin, että esim. intialaisista lähes kaikki. Jokainen voi tutkia tilastoista
kunkin kansallisuuden työllisyysprosentin. Neekereillä TYÖLLISYYSprosentti asettunee sinne 10-20% tietämille ja siihenkin kuluu aikaa vuosikausia, koska ensin pitää
opetella lukemaan ja kirjoittamaan.

Lisäksi väitän, että ei-neekereistä osalla ei ole mitään suunnitelmaa jäädä Suomeen pysyvästi, vaan tulevat heittämään
määräaikaista duunikeikkaa. Laskeskelin tässä, että minulla on ollut duunikaverina ehkä n. 50 intialaista. Yksi on löytänyt ihanan somelaisen akan ja jäänyt tänne.
Muut ovat menneet takaisin Intiaan. Kiinalaisia on ollut parisenkymmentä, eikä kukaan ole jäänyt Suomeen.

Seuraavaksi jokainen voi tutkia montako lasta keskimäärin on neekeriperheessä ja ei-neekeriperheessä ja paljonko ne rasittavat sosiaaliturvaamme nyt ja tulevaisuudessa.
Kun somalialainen Ahmed viimein hyvin onnistuneen kotoutuksen(tähän prosessiin mnee 10-15 vuotta) jälkeen saa bussikuskin paikan, ei hänen palkkansa oikein riitä
kuuden lapsen elätykseen, varsinkin kun vaimo numero kakkosella on vielä neljä lisää ja vaimo kolmosella kolme.

Tokihan Ahmedilla menee hyvin, koska tuosta 13 lapsen katraasta saa hyvät diskorahat taskuun palkan lisäksi. Lisää tuloa Ahmedille tulee oman kämpän vuokrauksesta parille Kajaanista tulleelle maanmiehelle, kun voi notkua kolmen yh-äidin nurkissa.

Toissapäivänä tuli A-studiossa Somalian paluumuuttajista. Vitun coolia oli Mogadishussa, kun ei tarvitse kärvistellä pakkasessa ja tilille tulee Suomen diskorahat, jotka
somaliassa takaavat todella porvarillisen elämän. Ihmettelen suuresti, jos yksikään somalialainen saa enää turvapaikkaa Suomesta. Miksi pitäisi?

Tuo heitto thaivaimoista oli koko postauksen paras koukku: Pekka Peräkammarinpoika haluaa thai-vaimon. Pekalla on hyvä duuni paperimiehenä, sillä hän tietää, että
persaukisilla ei ole varaa importoida seksikästä vaimoa suoraan Pattayan baarien sykkeestä. Pekan morsianehdokas on käynyt kaksi kertaa Suomessa 3kk kerrallaan ja
Pekka on tietysti maksanut kaikki kulut, koska viisumia ei irtoa, ellei elätys ole turvattu. Nyt Pekka menee horonsa kanssa naimisiin Thaimaassa, jotta tämä ihanuus
voidaan tuoda Suomeen lopullisesti. Pekka maksaa horon vanhemmille myötäjäisiä 5k€ ja bookkaa Finnairilta lennot loskaiseen Suomeen. Suomessa odottaa maistraatti ja
ihana loppuelämä.

Kolmen kuukauden päästä likka lähtee takaisin Thaimaahan, koska perheen vesipuhveli on sairastunut, eikä palaa enää koskaan loskaiseen Suomeen
kärvistelemään, sillä hänellä ei ole yhtä pitkää pinnaa kuin hymyilevällä bussikuski Ahmedilla. Hän haluaa dokata baarissa horokavereidensa kanssa ja nyhtää
farangilta helppoa rahaa myyden persettä ja Suomen sosiaaliturva tuntui vähän köyhältä ja Pekaltakin alkoi massit olemaan loppu.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
No shit, Sherlock? Tämä kulttuurillinen ominaisuus se vasta kannattavuutta lisääkin, kuten suuryrityksissä on hiljalleen alettu huomata. Aiheessa olisi hyvinkin sisältöä omaan ketjuunsa.

Omalta kohdaltani ongelmia on ollut vain niiden intialaisten kanssa, joiden asemapaikka on Mumbai tai Chennai. Suomessa olevat inkkarit sopeutuvat yllättävän nopeasti suomalaiseen työkulttuuriin.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt Ruotsin lehdistö saa ilmeisesti äärioikeiston syylliseksi mellakoihin. Kaikissa kuvissahan joita olen itse nähnyt, niin mellakoijat vaikuttavat kaikkea muuta kuin äärioikeistolta...

Iltalehden uutisesta:

"Yön aikana useissa Tukholman lähiöissä sytytettiin autoja tuleen ja poliisi otti kiinni noin 20 ihmistä. Levottominta oli Tumban taajamassa, jossa ainakin 50 ihmistä metelöi ja aiheutti häiriötä.

Aftonbladetin mukaan kyseessä olivat äärioikeistolaiset, mutta Ruotsin poliisi ei vahvista tietoa. Joidenkin tietojen mukaan liikkeellä olisi ollut jopa 200 äärioikeistolaista."

Mellakointi levisi Tukholman ulkopuolelle - jo kuudes rauhaton yö peräkkäin | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi

Se "suomalainenkin" saadaan varmaan kohta äärioikeistoon kuuluvaksi...
 
Tai jos kyseessä on sittenkin globalismista? Me hyödytään vähintään välillisesti Afrikan ryöstämisestä.

Tässäkin suhteessa se paska vaan valuu kaikista eniten niiden niskaan, jotka hyötyvät tuosta Afrikan ryöstämisestä vähiten. Ne jotka tuolla ryöstöllä tekevät kunnon tiliä, eivät koskaan tule asumaan lähiöissä/ghetoissa. On aivan turha syyllistää "tavallista tallaajaa" siitä, että isommissa piireissä tehdään päätöksiä joista hän saattaa hieman hyötyä, mutta tämän jälkeen hänen on podettava suurta omantunnon tuskaa ja otettava koko Afrikka ja lähi-itä naapurikseen.

Eikö sinun vasemmistolaisena tulisi vaatia, että nämä Afrikan ryöstöä harrastavat suuryritykset jne. järjestävät omista voitoistaan näille ihmisille kunnon asuinolosuhteet ihan omissa maissaan? Mitä logiikkaa on siinä, että länsimaiset huonosti toimeentulevat ihmiset joutuvat kärsimään maahanmuutosta eniten ja samalla heidän tulisi vielä kokea jotain valkoisen miehen taakkaa ja syyllisyyttä? Minusta nyt vain on melko "lammasmaista", että minun tulisi kantaa vastuuta ja kokea syyllisyyttä samalla kun ns. eliitti ja pääsyylliset eivät näin tee.

Pitäisikö nykyruotsalaisten ja venäläisten puolestaan kokea suurta syyllisyyttä siitä, että ovat sortaneet ja riistäneet suomalaisia? Kyllähän heidän tulisi tietää kollektiivinen, sekä välillinen vastuunsa ja ottaa viisi miljoonaa suomalaista nurkkiinsa asumaan ja hyysättäväksi.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Ahaa, eli nyt yritetään saada "äärioikeiston" syyksi tuo Stokiksen hulinointi. Ensin monta yötä asialla ovat pitkin pitäjää mahmudit ja nyt yhtäkkiä tapahtuu vuoronvaihto ilkeämielisiin rasisteihin? Voi jestas, eiväthän ne usko tuota itsekään, mutta ilmeisesti mamujen negatiivista julkisuutta yritetään vähentää kaikin voimin. Kun ymmärrys ei kansalla kohta enää riitäkään, niin siirrytään kusetuslinjalle.
 
Nyt Ruotsin lehdistö saa ilmeisesti äärioikeiston syylliseksi mellakoihin. Kaikissa kuvissahan joita olen itse nähnyt, niin mellakoijat vaikuttavat kaikkea muuta kuin äärioikeistolta...

Ruotsin lehdistö kärsii Danny-syndroomasta: Dan Koivulaakso kertoo, kuinka äärioikeisto riehuu. - YouTube

Jossain oli tutkimuskin ruotsalaisten toimittajien puoluekannoista ja ylivoimaisen suuri enemmistö oli vihreiden ja vasemmiston kannattajia. Siitä voi taas vetää omat johtopäätöksensä...
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
No siitä maahanmuutosta muutaman "vitun neekerit vie meidän naiset ja työpaikat" myytin purkamisen avuksi:

Nyt kun kansankynttilä on oikein päässyt tuikkimaan niin käypä lämpiksesi vilkaisemassa vaikka perheenyhdistämislukuja, koska siellä se pommi muhii. Yksi onneton sotaorpo tulee maahan, muistaa yllättäen että perhe onkin Somaliassa, sitten perhe ja pari muuta sotaorpohoitolasta tulevat Suomeen, sotaorpohoitolapset muistavat, että olikin perhe Somaliassa jne.

EDIT: tässä oli vanhentunutta tietoa, kts. alla.
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen
Nyt kun kansankynttilä on oikein päässyt tuikkimaan niin käypä lämpiksesi vilkaisemassa vaikka perheenyhdistämislukuja, koska siellä se pommi muhii. Yksi onneton sotaorpo tulee maahan, muistaa yllättäen että perhe onkin Somaliassa, sitten perhe ja pari muuta sotaorpohoitolasta tulevat Suomeen, sotaorpohoitolapset muistavat, että olikin perhe Somaliassa jne.

Vinkkinä tässä puhutaan edelleen sadoista uusista hakemuksista kuukaudessa joiden ohella jonossa on kymmeniä tuhansia vielä käsittelemättömiä tapauksia jo maahan päässeiden lisäksi.

Kerros nyt lisää tästä?

Jotain dataa, tilastoa tai uutista asiasta?

Aamulehden uutinen viime vuodelta kertoo että lainmuutoksen jälkeen vuonna 2012 helmikuuhun mennessä oli tullut viisi perheenyhdistämishakemusta Somaliasta.

Tilastoa 1-4/2013 jossa peräti 185 Somalialaista on hakenut oleskelulupaa (sisältäen kaikki syyt, joista toki perhesyyt selvästi suurimmassa roolissa).
Lisäksi tuossa on vain hakemukset, joista osa hylätään.

Tuosta vielä päätökset vuodelta 2012 jossa "kv suojelua saaneen omainen"-perusteella on tullut reilut 1500 hakemusta, joista ~500 hakemusta on hyväksytty.
Samasta vielä "muun ulkomaalaisen omainen"-perusteella on käsitelty vuonna 2012 yhteensä vajaa 6900 hakemusta joista 2200 kielteistä ja 4700 myönteistä.

Edit.
Kun tähän yhdistetään Somalien 2012 kaikki käsitellyt oleskelulupahakemukset joita on ollut 2500 ja näistä 2000 on ollut kielteisiä, niin sadoista kuukausittaisista hakemuksista ja kymmenistätuhansista puhuminen on melko ihmeellistä, jos siis Sinulla ei ole jotain ihan pitävää dataa tähän jostain kaivaa.

Kerro nyt ihmeessä missä nämä kymmenettuhannet ovat ja missä ne sadat kuukausittaiset hakemukset?

Edit2.
Siitä vielä Hesarin uutinen kuluvan vuoden helmikuulta
Otetaan olennaiset luvut ja pointit:
- 2011 Somalialaisten perheenyhdistämishakemuksia tuli vajaa 1900 ja vuonna 2012 (lakimuutoksen jälkeen) niitä tuli runsaat 500.
- Yksi hakemus vastaa tilastoissa yhtä ihmistä eli yhtä Suomeen pyrkivää perheenjäsentä.
- Myönteisen päätöksen sai harvempi kuin joka viides
- Käsittelyä odottaa 3800 hakemusta.

Eli koko juttusi oli ihan yksiselitteisesti valetta ja puusilmäistä pelottelua.
 
Viimeksi muokattu:

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Eli koko juttusi oli ihan yksiselitteisesti valetta ja puusilmäistä pelottelua.

Ei varsinaisesti, vanhentunutta ja mahdollisesti myös osittain väärin kuulemaani tietoa vain. Hakemuksia on silti jonossa melkoisesti. Ei-somalialaisten hakemuksia on yhä jonossa 2900 (vanhimmat käsittelyssä olevat elokuulta 2012), somalialaisten hakemuksia taas jonossa on 3500 hakemusta, viime joulun tienoilla vielä 5500. Jonoa on siis purettu kiitettävästi ja olet oikeassa, lakimuutos on kiristänyt viime vuonna tilannetta huomattavasti. Aiemminhan hakemuksia tuli juuri joitain satoja kuukaudessa. Muistini petti siltä osin.

Kuten oma viestisi osoittaa, asiasta on hankala löytää mitään oikeasti luotettavaa tietoa, koska termejä käytetään sekavasti, ristiin ja harhaanjohtavasti. Esimerkiksi nyt mainitsemistani maahanmuuttoviraston sivuilta löytyvistä tilastoista ei käy mitenkään ilmi, edustaako jokainen hakemus yksittäistä perheenjäsentä vai perhettä. Tämä tekijä tietenkin taas kertoisi, pitävätkö luvut oikeasti paikkansa vai onko tulijoita oikeasti moninkertainen määrä. Eikä myöskään sitä, edustavatko hakijat pakolaisia, turvapaikanhakijoita vai oleskeluluvan muilla perustein saaneita. Vai kenties kaikkia. Kuten suomalaiset työttömyysluvut kerran toisensa jälkeen osoittavat, viranomaisia ei paljon hävetä siistiä lukuja miellyttävämpään suuntaan jos siitä on heille poliittista etua.

Moni, myös minä itse, on pitkään ollut sitä mieltä, että koko Suomen maahanmuuttoskene pitäisi tutkia kunnolla ja perusteellisesti. Tilastoida puolueettomasti oikeat määrät, laskea oikeat kustannukset ja sitten keskustella rauhallisesti asiasta. Nyt liikutaan puolittaisten totuuksien, vanhentuneiden tietojen ja tornihuhujen varassa ja siitä ei seuraa kuin tämänkaltaista sekaannusta.

Mutta olivat syyt mitä olivat, siitä ei ole väiteltävää, että aiempi viestini sisälsi virheellistä tietoa.
 

Tuamas

Jäsen
Moni, myös minä itse, on pitkään ollut sitä mieltä, että koko Suomen maahanmuuttoskene pitäisi tutkia kunnolla ja perusteellisesti. Tilastoida puolueettomasti oikeat määrät, laskea oikeat kustannukset ja sitten keskustella rauhallisesti asiasta. Nyt liikutaan puolittaisten totuuksien, vanhentuneiden tietojen ja tornihuhujen varassa ja siitä ei seuraa kuin tämänkaltaista sekaannusta.

Mutta olivat syyt mitä olivat, siitä ei ole väiteltävää, että aiempi viestini sisälsi virheellistä tietoa.

Itsekin olen ehdottomasti sitä mieltä että kaikkien osapuolten kannalta olisi parasta yleisen mielipideilmaston selkeyttämiseksi, että julkisuuteen tuotaisiin tasaisin väliajoin oikeat ja ajanmukaiset luvut.

Erityisesti silloin ihmiset kykenisivät näkemään ihan omin silmin
A) Kuinka suuri/pieni määrä Suomeen tulee maahanmuuttajia
B) Kuinka suuri/pieni määrä Suomeen tulee maahanmuutajia humanitäärisin perustein
C) Kuinka paljon esimerkiksi perheenyhdistämisiä (tai muita kulloinkin julkisuudessa olevia maahantulokeinoja) tapahtuu ja kuinka paljon niitä on esimerkiksi käsittelyssä

Tämä jotta jokainen voisi vetää ihan omin aivoin ne johtopäätökset, eikä tarvitsisi vahvistaa sitä omaa kuvaa maahanmuuton tilanteesta puutteellisin tiedoin. Kuten oli esimerkiksi Sinulla käynyt perheenyhdistämisen osalta.

Eli kyllä, parhaiten maahanmuuttokeskustelua hyödyttäisi mahdollisimman laaja ja selkeä tilastoaineisto joka olisi mahdollisimman laajasti ihmisillä tiedossa ja käytössä.

Edit.
Toki on sanottava että hain lähteet noille luvuille reilussa vartissa ihan Googlea hyväksikäyttäen.

Ei varsinaisesti, vanhentunutta ja mahdollisesti myös osittain väärin kuulemaani tietoa vain. Hakemuksia on silti jonossa melkoisesti. Ei-somalialaisten hakemuksia on yhä jonossa 2900 (vanhimmat käsittelyssä olevat elokuulta 2012), somalialaisten hakemuksia taas jonossa on 3500 hakemusta, viime joulun tienoilla vielä 5500. Jonoa on siis purettu kiitettävästi ja olet oikeassa, lakimuutos on kiristänyt viime vuonna tilannetta huomattavasti. Aiemminhan hakemuksia tuli juuri joitain satoja kuukaudessa. Muistini petti siltä osin.

No, sanotaanko että jos tuota "tietoa" ei olisi korjattu niin taas olisi "maahanmuuttokriitikoilla" ollut "tietoa" kuinka perheenyhdistämisiä tehdään tuhatmäärin ja sitä kautta on odotettavissa kymmeniätuhansia uusia maahantulijoita.

Satoja kuukausittaisia hakijoita on viimeksi ollut vuonna 2010, eli melkoisen vanhentuneella datalla tuossa oltiin liikkeellä joka tapauksessa.

Vähän kuin se varma vuosia jatkuva eksponentiaalinen kasvu hakijamäärissä, jota pidettiin aivan varmana viitisen vuotta sitten.
 
Viimeksi muokattu:

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Ketjua en ole lukenut juuri ollenkaa, mutta heräs tosta otsikosta sellanen ajatus mieleen että ajatteleeko monikin ulkonäön perusteella onko "monikulttuuriuden tuotos" vai onko tuttuja eri kulttuureista ?

En ite ole syntyny Suomessa vaikka täällä nyt olen ensimmäistä 8 kuukautta lukuunottamatta asunu lähes koko ajan ja aina harmittaa kun moni luulee automaattisesti että en osaa suomea tai tiedä suomen kulttuurista tai historiasta mitään. Tietysti ensimmäinen ajatus voi olla ulkomaalaisesta, mutta yllättävän paljon vieläkin kuvitellaan että ulkomaalaisen näkönen tyyppi on aina "lähiaikoina" tullu Suomeen jostai.

Itse ketjun aiheeseen sen verran, että valitettavan moni adoptoitu tai muuten vaan muualta muuttanu ei osaa elää suomalaisittain. Tietenkin omaakin kulttuuria saa näkyä elämäntavoissa yms., mutta se nyt on vaan niin että Suomessa eletään eri tavalla kun vaikka Afrikassa tai Aasiassa. Sitten vielä kun mediassa varsinkin tulee "ulkomaalaisten" rikoksia esiin paljonkin ni vituttaa että ulkonäön perusteella luokitellaan samaan massaan vaikka ei mun elintavoista tietäs mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös