Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Moderaattoreilla on asiaa

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Moderaattorit, 01.02.2007 klo 12.14.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. Moderaattorit Jäsen

  Linkityksistä ja lainauksista

  Koska palstalle postattavien linkkien sisältökuvauksen vaatiminen ja puutteellisesti kuvattujen linkkien aiheuttamat sanktiot edelleenkin aiheuttavat parranpärinää, niin kerrataanpa asia taas kerran:

  Sisältökuvaus ei tarkoita että kerrotaan, ns "vajakkilisäyksellä" tai hyperlinkillä, mihin linkki vie, vaan sitä mitä linkin takana on. Olemme myös useaan otteeseen todenneet, että erillistä kuvausta ei tarvita, mikäli asiayhteys tulee täysin selväksi viestistä ja/tai ketjun otsikosta. Mitä tulee ns. "vajakkilisäyksiin", niin näidenkin suhteen kannattaa noudattaa aiempaa kehotustamme olla provosoitumatta niistä, koska oletettavaa on, että ainakin osa tehdään puhtaasti flametusmielessä. Toistaiseksi ainakaan emme ole näistä vielä ketään rankoneet. Se että joku yksittäinen kirjoittaja on sitä mieltä, että linkkien kuvauksen vaatiminen on järjetöntä, on tietysti valitettavaa. Meidän mielestämme se palvelee lukijoita. Ns. "vajakkilisäyksiin" on tarkoituksemme ruveta asiasta annetun palautteen perusteella puuttumaan, poistamalla niitä, ohjeistamalla ja jakelemalla varoituksia aluksi. Mikäli ohjeistus ja varoitukset eivät tepsi, johtaa ne vääjäämättä pelikieltoihin.

  Asiattomat ja hyvän netiketin vastaiset linkitykset ovat edelleen kiellettyjä ja johtavat suoraan pelikieltoihin, samoin kuin tahallaan harhaanjohtavasti kuvaillut linkit.

  Mitä tulee lainauksiin ja virheellisten lainausten johtamiin sanktioihin, niin pääsääntöisesti korjaamme lainaukset ja laitamme korjatun lainauksen yhteyteen viestin kirjoittajalle. Muutaman korjatun lainauksen jälkeen kirjoittaja saa meiltä kohtalaisen selkeät lainausohjeet, jossa kerrotaan aiemmin korjattujen lainausten lisäksi se, että jatkossa niistä voi saada pelikieltoa. Vasta tämän jälkeen, kun kirjoittajalla on takanaan vähintään 3-4 virheellistä lainausta jotka on saatettu hänen tietoonsa, voidaan virheelliset lainaukset katsoa tahalliseksi välinpitämättämyydeksi muita lukijoita kohtaan ja me saatamme niistä langettaa pelikieltoa.
   
 2. Moderaattorit Jäsen

  Linkitykset

  Koska palstasofta ei tue kaikkia kieliä, jatkossa linkitykset pitää hoitaa niin, että ne ovat selkokielellä tehtyjä.

  Esim. Venäjän KHL on asia, joka kiinnostaa paljon lukijoita ja kirjoittajia. Linkitykset sieltä ovat usein kyrillisillä kirjaimilla tehtyjä, ja niitä ei palstasofta osaa käsitellä järkevästi.

  Hyperlinkitys on oiva keksintö ja suosittelemmekin kirjoittajia käyttämään sitä hyödykseen, kun laitatte linkkejä esiin.

  Palstaa pitää pystyä lukemaan sujuvasti, ja tällä muutoksella asiaa parannetaan.
   
 3. Moderaattorit Jäsen

  Rike-ominaisuus

  Olemme ottaneet käyttöön palstasoftan mahdollistaman rike-ominaisuuden, korvaamaan varoituksia. Pienemmistä rikkeistä, joista normaalisti selviäisi varoituksella, jaamme jatkossa rike-pisteitä jotka tulevat vain ko. kirjoittajan tietoon. Jos rikepisteitä kertyy 3 kpl, johtaa se automaattisen viikon kirjoituskieltoon. Näistä kirjoituskielloista ei tule erillistä palstailmoitusta, koska palstasofta hoitaa tämän automaattisesti. Kirjoittaja saa kuitenkin tiedon itse, kuten myös jokaisesta saamastaan rike-pisteestä.
   
 4. Moderaattorit Jäsen

  Palstan sääntökirjaan uusia merkintöjä

  Olemme uudistaneet keskustelupalstan sääntöjä. Useampaa sääntöpykälää on nyt viilailtu tarkemmilla sanavalinnoilla ja täsmennyksillä, jonka lisäksi uutena pykälänä lisäsimme itsemoderointia koskevan pykälän (§ 18).

  Luonnollisesti oletamme, että jokainen käyttäjä käy tarkemmin perehtymässä uudistettuihin sääntöihin.
   
 5. Moderaattorit Jäsen

  Striimien jakaminen

  Muistutamme että striimien jakaminen ei kuulu sen paremmin ottelu-kuin otteluseurantaketjuihinkaan. Kotimaisen kiekkoilun alla olevassa otteluketjufoorumissa on erillinen ketju koskien tv-lähetyksiä ja NHL-osiossa oma ketju näitä varten. Samalla muistutamme myöskin että tv-lähetysten ja selostajien kommentointikaan ei kuulu otteluseurantaan, vaan tuohon samaiseen ketjuun.
   
 6. Moderaattorit Jäsen

  Lukijakyselyn tulokset

  Jatkoaika järjesti lukijakyselyn keskustelupalstansa käyttäjille tammikuussa 2014. Kiitämme kaikkia yli 4000 kyselyyn osallistunutta!

  Yhteenveto kyselystä on nyt luetettavissa: Lukijakyselyn tulokset 2014
   
 7. Moderaattorit Jäsen

  CHL 2014-2015

  CHL-ottelut avataan kotimaisen kiekkokeskustelun otteluketjufoorumiin, kuten on jo tehty.

  Jokaisen sarjaan osallistuvan liigajoukkueen osiossa on jo ketju CHL:stä, jossa käydään keskustelua kyseisen joukkueen otteista.

  Muut ulkomaiset sarjat-osiossa on nyt kaksi ketjua, ja yleinen keskustelu käydään siellä. Sinne voi myös availla uusia ketjuja aiheeseen liittyen, ettei kaikki mene yhteen pitkään megaketjuun. Esim. jos joku joukkue kiinnostaa, niin ketju auki vaan sen joukkueen osalta.

  Seuraamme tapahtumien kulkua, ja jos CHL nostaa päätään hurjasti, on lisäosioiden tekeminen helppoa.
   
 8. Moderaattorit Jäsen

  Palstan päivityksen yhteydessä joidenkin käyttäjien tunnukset ovat menneet vahingossa lukkoon. Olkaa yhteydessä moderaattoreihin tai ylläpitoon, jos ette pääse kirjautumaan palstalle, vaikka teille ei ole asetettu pelikieltoa.

  Uusien käyttäjien rekisteröinti on toistaiseksi poissa käytöstä teknisten ongelmien johdosta, eikä syyskuun aikana tulleita uusia hakemuksia ole pystytty käsittelemään. Hakemusjonon purkaminen ja uusien hakemusten vastaanotto alkaa heti, kun mahdollista.
   
 9. Moderaattorit Jäsen

  "Moi/moro henkilö X!"-viestit

  Muistuttaisimme, että palstan sääntöjen kymmenes pykälä kieltää nimimerkin ja hänen oikean nimensä yhdistämisen. Tämä koskee myös viestejä, jossa henkilöön X liittyvässä keskustelussa vastataan muodossa "Moi henkilö X!".

  Tiedostamme näiden viestien olevan huumoria, mutta rajanvedon vetäminen siitä, kuka voisi mahdollisesti kirjoittaa palstalle ja kuka ei, on mahdotonta. Tämän vuoksi nähdessämme jatkossa tällaisia viestejä, annamme niistä poikkeuksetta sakkoa ja kakkua.

  Tässä on esimerkki viestistä, joka ylitti rangaistavuuden rajan.
   
 10. Moderaattorit Jäsen

  Haluatko moderaattoriksi?

  * Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
  * Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
  * Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
  * Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

  Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

  Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

  Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

  Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

  Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

  Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 07.01.2019 klo 15.41
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.