Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Moderaattoreilla on asiaa

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Moderaattorit, 01.02.2007 klo 12.14.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. Moderaattorit Jäsen

  Linkityksistä ja lainauksista

  Koska palstalle postattavien linkkien sisältökuvauksen vaatiminen ja puutteellisesti kuvattujen linkkien aiheuttamat sanktiot edelleenkin aiheuttavat parranpärinää, niin kerrataanpa asia taas kerran:

  Sisältökuvaus ei tarkoita että kerrotaan, ns "vajakkilisäyksellä" tai hyperlinkillä, mihin linkki vie, vaan sitä mitä linkin takana on. Olemme myös useaan otteeseen todenneet, että erillistä kuvausta ei tarvita, mikäli asiayhteys tulee täysin selväksi viestistä ja/tai ketjun otsikosta. Mitä tulee ns. "vajakkilisäyksiin", niin näidenkin suhteen kannattaa noudattaa aiempaa kehotustamme olla provosoitumatta niistä, koska oletettavaa on, että ainakin osa tehdään puhtaasti flametusmielessä. Toistaiseksi ainakaan emme ole näistä vielä ketään rankoneet. Se että joku yksittäinen kirjoittaja on sitä mieltä, että linkkien kuvauksen vaatiminen on järjetöntä, on tietysti valitettavaa. Meidän mielestämme se palvelee lukijoita. Ns. "vajakkilisäyksiin" on tarkoituksemme ruveta asiasta annetun palautteen perusteella puuttumaan, poistamalla niitä, ohjeistamalla ja jakelemalla varoituksia aluksi. Mikäli ohjeistus ja varoitukset eivät tepsi, johtaa ne vääjäämättä pelikieltoihin.

  Asiattomat ja hyvän netiketin vastaiset linkitykset ovat edelleen kiellettyjä ja johtavat suoraan pelikieltoihin, samoin kuin tahallaan harhaanjohtavasti kuvaillut linkit.

  Mitä tulee lainauksiin ja virheellisten lainausten johtamiin sanktioihin, niin pääsääntöisesti korjaamme lainaukset ja laitamme korjatun lainauksen yhteyteen viestin kirjoittajalle. Muutaman korjatun lainauksen jälkeen kirjoittaja saa meiltä kohtalaisen selkeät lainausohjeet, jossa kerrotaan aiemmin korjattujen lainausten lisäksi se, että jatkossa niistä voi saada pelikieltoa. Vasta tämän jälkeen, kun kirjoittajalla on takanaan vähintään 3-4 virheellistä lainausta jotka on saatettu hänen tietoonsa, voidaan virheelliset lainaukset katsoa tahalliseksi välinpitämättämyydeksi muita lukijoita kohtaan ja me saatamme niistä langettaa pelikieltoa.
   
 2. Moderaattorit Jäsen

  Linkitykset

  Koska palstasofta ei tue kaikkia kieliä, jatkossa linkitykset pitää hoitaa niin, että ne ovat selkokielellä tehtyjä.

  Esim. Venäjän KHL on asia, joka kiinnostaa paljon lukijoita ja kirjoittajia. Linkitykset sieltä ovat usein kyrillisillä kirjaimilla tehtyjä, ja niitä ei palstasofta osaa käsitellä järkevästi.

  Hyperlinkitys on oiva keksintö ja suosittelemmekin kirjoittajia käyttämään sitä hyödykseen, kun laitatte linkkejä esiin.

  Palstaa pitää pystyä lukemaan sujuvasti, ja tällä muutoksella asiaa parannetaan.
   
 3. Moderaattorit Jäsen

  Rike-ominaisuus

  Olemme ottaneet käyttöön palstasoftan mahdollistaman rike-ominaisuuden, korvaamaan varoituksia. Pienemmistä rikkeistä, joista normaalisti selviäisi varoituksella, jaamme jatkossa rike-pisteitä jotka tulevat vain ko. kirjoittajan tietoon. Jos rikepisteitä kertyy 3 kpl, johtaa se automaattisen viikon kirjoituskieltoon. Näistä kirjoituskielloista ei tule erillistä palstailmoitusta, koska palstasofta hoitaa tämän automaattisesti. Kirjoittaja saa kuitenkin tiedon itse, kuten myös jokaisesta saamastaan rike-pisteestä.
   
 4. Moderaattorit Jäsen

  Palstan sääntökirjaan uusia merkintöjä

  Olemme uudistaneet keskustelupalstan sääntöjä. Useampaa sääntöpykälää on nyt viilailtu tarkemmilla sanavalinnoilla ja täsmennyksillä, jonka lisäksi uutena pykälänä lisäsimme itsemoderointia koskevan pykälän (§ 18).

  Luonnollisesti oletamme, että jokainen käyttäjä käy tarkemmin perehtymässä uudistettuihin sääntöihin.
   
 5. Moderaattorit Jäsen

  Striimien jakaminen

  Muistutamme että striimien jakaminen ei kuulu sen paremmin ottelu-kuin otteluseurantaketjuihinkaan. Kotimaisen kiekkoilun alla olevassa otteluketjufoorumissa on erillinen ketju koskien tv-lähetyksiä ja NHL-osiossa oma ketju näitä varten. Samalla muistutamme myöskin että tv-lähetysten ja selostajien kommentointikaan ei kuulu otteluseurantaan, vaan tuohon samaiseen ketjuun.
   
 6. Moderaattorit Jäsen

  Lukijakyselyn tulokset

  Jatkoaika järjesti lukijakyselyn keskustelupalstansa käyttäjille tammikuussa 2014. Kiitämme kaikkia yli 4000 kyselyyn osallistunutta!

  Yhteenveto kyselystä on nyt luetettavissa: Lukijakyselyn tulokset 2014
   
 7. Moderaattorit Jäsen

  CHL 2014-2015

  CHL-ottelut avataan kotimaisen kiekkokeskustelun otteluketjufoorumiin, kuten on jo tehty.

  Jokaisen sarjaan osallistuvan liigajoukkueen osiossa on jo ketju CHL:stä, jossa käydään keskustelua kyseisen joukkueen otteista.

  Muut ulkomaiset sarjat-osiossa on nyt kaksi ketjua, ja yleinen keskustelu käydään siellä. Sinne voi myös availla uusia ketjuja aiheeseen liittyen, ettei kaikki mene yhteen pitkään megaketjuun. Esim. jos joku joukkue kiinnostaa, niin ketju auki vaan sen joukkueen osalta.

  Seuraamme tapahtumien kulkua, ja jos CHL nostaa päätään hurjasti, on lisäosioiden tekeminen helppoa.
   
 8. Moderaattorit Jäsen

  Palstan päivityksen yhteydessä joidenkin käyttäjien tunnukset ovat menneet vahingossa lukkoon. Olkaa yhteydessä moderaattoreihin tai ylläpitoon, jos ette pääse kirjautumaan palstalle, vaikka teille ei ole asetettu pelikieltoa.

  Uusien käyttäjien rekisteröinti on toistaiseksi poissa käytöstä teknisten ongelmien johdosta, eikä syyskuun aikana tulleita uusia hakemuksia ole pystytty käsittelemään. Hakemusjonon purkaminen ja uusien hakemusten vastaanotto alkaa heti, kun mahdollista.
   
 9. Moderaattorit Jäsen

  "Moi/moro henkilö X!"-viestit

  Muistuttaisimme, että palstan sääntöjen kymmenes pykälä kieltää nimimerkin ja hänen oikean nimensä yhdistämisen. Tämä koskee myös viestejä, jossa henkilöön X liittyvässä keskustelussa vastataan muodossa "Moi henkilö X!".

  Tiedostamme näiden viestien olevan huumoria, mutta rajanvedon vetäminen siitä, kuka voisi mahdollisesti kirjoittaa palstalle ja kuka ei, on mahdotonta. Tämän vuoksi nähdessämme jatkossa tällaisia viestejä, annamme niistä poikkeuksetta sakkoa ja kakkua.

  Tässä on esimerkki viestistä, joka ylitti rangaistavuuden rajan.
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.