MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

  • 823 262
  • 2 480

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Asiantuntijat: Tämä osasto on kunnossa. Parasta antia ovat Pasi Nurminen, Hannu Aravirta, Kari Jalonen ja Juhani Tamminen. Lehterä, Marjamäki, Kortelainen ja kumppanit ovat ihan hyviä tuuraajia, mutta kova nelikko on silti viihdyttävyydessään ja asiantuntevuudessaan muita edellä. Selvästi parempi porukka kuin Ylellä aikanaan. Nupe pitäisi kuitenkin saada mukaan myös Suomen peleihin, joten parannettavaakin riittää.

Maikkarin tiimin heikoimmat linkit ovat mielestäni julkkiksia ja faneja haastatteleva naistoimittaja, sekä ulkomaankielisiä haastatteluja tekevät toimittajat. Kielitaito ei hurmaa, kun taas tämän naistoimittajan haastattelut ovat turhia ja aiheuttavat lähinnä myötähäpeää.

Nupe, Ara ja Tami ovat kaikki olleet aikanaan YLE:n kisastudioissa, joten ei kai se asiantuntijoiden taso nyt niin hirvittävästi ole voinut nousta. Enemmän heitä toki on suuremman panostuksen vuoksi. Samaa mieltä siitä, että Suomen peleissä kuuntelisi mielellään Nupen juttuja ja muutenkin vaihtelu virkistäisi. Itse olen aika kyllästynyt Aran ja Kojon melko pintapuoliseen analysointiin.

Tuosta naishaastattelijasta (Hosio) olen eri mieltä. Mielestäni hän on aivan loistava verrattuna esim. viime vuotiseen Avellaniin. Kysymykset tulevat sujuvasti ja luontevasti. On myös joissain höntsäpeleissä hoitanut pelaajahaastatteluja ja pesee niissä jonkun Köllin 100-0. Se, että hänet on määrätty tekemään tuollaisia hömppäjuttuja, ei liene hänen vikansa. Mitään henkilökohtaista tähän ei liity, mutta juuri eilen kehuin tuota Hosiota kavereille ja tämä kommenttisi osui aika hyvään saumaan.

Saukkonen ei ole mielestäni yhtään aliarvostettu. On se sen verran kamalaa ja teennäistä määkimistä. Jos Mertarannan nimien lausumisesta hermostuu, niin kannattaa kuunnella Saukkosta. Tuon kokemuksen jälkeen Mertarantaa kaikkine ääntämisineen kuuntelee mielellään. Toki sivumennen sanoen on raivostuttavaa, että Mertaranta sanoo Libor Hudacekin sukunimen HuBacek(kuten Tsekin ja JYPin Hubacek).
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tilastot puhuvat tätä vastaan täysin. Suomen pelejä on katsonut keskimäärin 1,5 miljoonaa ihmistä ja todennäköisesti eilen rikottiin ennätyksiä taas. Viimeisimmät kisat YLE:llä eivät keränneet läheskään, näin kovia yleisömääriä lohkovaiheessa ja esimerkiksi lohkovaiheen pelissä Venäjää vastaan katsojia oli alle miljoona. Vasta finaaleissa ja välierissä mentiin 2miljoonan tuntumaan.

Joten voidaan puhua, että MTV3 Total-hössötys on nostanut jääkiekon kiinnostusta television välityksellä 20-30%. Lompsa auki ja pulittamaan, koska kaikki muutkin jo tekee sitä.

Enpä olisi tuosta boldatusta väittämästä ihan varma. Suomen pelejä katsotaan toki enemmän, koska ne ovat käsittääkseni ainoita (onko oikeasti näin?) vapaasti näkyviä matseja lohkovaiheessa, mutta mikä mahtaa olla kisojen kokonaistavoittavuus, kun muut mielenkiintoiset (SWE-CAN tjsp.) ja aikaisemmin televisioidut matsit jäävät suurelta yleisöltä väliin.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toki sivumennen sanoen on raivostuttavaa, että Mertaranta sanoo Libor Hudacekin sukunimen HuBacek(kuten Tsekin ja JYPin Hubacek).

Kuten myös Tomas Sersen. Lisäksi Mertaranta muistaa Hytösen kohdalla monesti mainita että hän oli Tuukka Mäntylän kanssa voittamassa 18-vuotiaiden MM-kultaa. Pitää paikkansa, mutta kenties myös Lasse Kukkosen voisi mainita samassa yhteydessä, kun samaa mestaruutta oli voittamassa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Toki sivumennen sanoen on raivostuttavaa, että Mertaranta sanoo Libor Hudacekin sukunimen HuBacek(kuten Tsekin ja JYPin Hubacek).

Suomalaistoimittajien heikkous on nimien lausuminen, mutta tässä asiassa Mertaranta on hyvä. En silti kiellä, etteikö antamasi esimerkki ole huonosti lausuttu. Yleinen ongelma kautta linjan on siinä, että nimiä painotetaan väärin, ikään kuin ne olisivat ruotsalaisia. Slaavilaisissa nimissä ei varsinaisesti ole painotusta ollenkaan. Tšekin kielessä heittomerkki vokaalin päällä ei tarkoita painotusta, vaan pitkää vokaalia (esimerkiksi Hudáček lausutaan hudaatsek). Tätä Mertaranta ei lausu, mutta ei silti pyri painottamaan typerästi nimiä kuin ne olisivat ruotsalaisia. On paljon parempi jättää painottamatta nimiä tietämättä oikea lausumistapaa kuin yrittää kuulostaa kielimieheltä.

Räikkeimmät lausumisvirhe MTV:n puolella ovat Vettelin nimen lausuminen väärin eteenkin siksi, että kanava toitottaa formulaa joka tuutista. Toinen raivostuttava virhe on saksalaisen "bergin" lausuminen ruotsalaisittain päri. Mertaranta sentään ymmärtää näiden eron, kun taas Jani Uotila ja Oskari Saari eivät. Onneksi tämä kaksikko ei selosta jääkiekkoa.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Pitää vielä tarttua tarkemmin tuohon väitteeseen siitä että MM-kisojen kiinnostavuus olisi lisääntynyt MTV3:n ansiosta. Tottahan on että Alma-media promoaa kisoja nyt enemmän kanaviensa kautta koska kisat ovat heidän yksinoikeutensa, tähän vielä lisätään kaksi seikkaa: kyseessä ovat "puolittaiset" kotikisat X2, joten tietenkin kotimaisen median kiinnostus on suurempaa + tietenkin MM2011 joka vaikutti varsinkin vuosi sitten(tosin jälkivaikutuksia on vieläkin havaittavissa).

Saapa sitten nähdä onko MTV3:lla näin suurta kiinnostusta panostaa hommiin ensi vuonna kun ensin nähdään YLE:n esittämät olympialaiset ja sitten ei enää ole kotikisojen hohdetta mukana ja taas oletettavasti tullaan näkemään median luoma "kieltäytymisskandaali", sillä ainakin olympialaisissa olleiden pelaajien on vähän vaikea nähdä enää syttyvän. Eli todellinen arvosana MTV3:n produktiolle tulee vähän myöhemmin, kun nähdään miten suoriutuvat vieraskisoista kun MM-huuma ei enää auta.
 

Dzurilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ottawa Senators
MTV3 aloitti mm-jääkiekon parissa reilusti perse edellä lanseeramalla kaikkien aikojen mauttomiman mainoskampanjan - kyseessä tietenkin sotaretkelle lähtöä kuvaava mainospläjäys. Kaikessa mauttomuudessaan vertaansa vailla oleva mainoskampanja kuvaa hyvin itse kisatuotantoa - suurella metelillä tuotetaan enintään keskinkertaista materiaalia. Taso YLE:n ajoista on laskenut vaikka MTV3 käyttää suurelta osin samoja henkilöitä muun muassa asiantuntijoina, pääselostajakin tuli Yleisradiosta.
Tänä vuonna en enää viitsinyt hankkia maksukanavia, mielestäni maksullinen sisältö kun ei mielestäni vastaa lähellekään pyydettyä hintaa.
Kouluarvosanaksi minulta 5, sekin vain siksi että Suomen pelit näkyvät ilman maksukorttia mainosrahoitteisella kanavalla lähes suorana.
 

Jazzy76

Jäsen
Tilastot puhuvat tätä vastaan täysin. Suomen pelejä on katsonut keskimäärin 1,5 miljoonaa ihmistä ja todennäköisesti eilen rikottiin ennätyksiä

Kun MTV3 oli lakossa joku vuosi sitten, niin lakkoteksti keräsi melkein miljoona katsojaa. Maikkari on monella päällä vaikka ei katsoisikaan. Ylelle tullaan.
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Kisat on nyt sitten ohi ja otin Soneralta kuukaudeksi tuon MTV: total maksu:tv paketin, laskeskelin että jos hinta on tuollainen kaljalaatikon verran ja saa kaupan päälle vielä yhden F1 viikonlopun niin eipä ole paha.

Olihan siellä aika paljon turhaa huttua seassa, esim. ne kisatytön "haastattelu kisakatsomoissa" osuudet. Mutta kokonaisuutena täytyy sanoa että kuvanlaatu oli hyvä ja tykkäsin kyllä kun otteluita ja raportteja tukholman lohkosta pystyy katselemaan jälkeenpäinkin.
Mitalivuodet sarja toi ihan mukavia, ja ei niin mukavia muistoja vuosien takaa, sekä nostatti mielestäni mukavasti kisafiilistä jota ei omalla kohdallani viimevuonna oikein ollut havaittavissa. Lisäksi plussaa siitä että kesken matsin ei tarvinnut tuijottaa mainoksia.
eli, jos hinta pysyy samana niin taidanpa ottaa palvelun myös ensi vuonna. Ei tuossa minun mielestäni rahat menneet hukkaan vaikka mertarantaa joutuikin kuuntelemaan......;)
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nyt on sitten Maikkarilla vaikeuksia, lomautuksiin joudutaan. Millä perusteellahan tuo maksu-tv olisi osasyynä näihin vaikeuksiin? Toki esimerkiksi lätkän MM-kisojen tv-oikeudet maksoivat maltaita ja onhan Maikkari kisoihin investoinutkin kiitettäväti. Mutta kyllähän ensi kevään MM-kisojen tuotanto vedetään varmasti niin niukalla kalustolla ja henkilöstöllä, kuin mahdollista.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Missähän vaihessa Tero Lehterä on alkanut puhua samalla tavalla kuin Pasi Rautiainen. En ole vähään aikaan kuullut Lehterää kommentaattorina, mutta jos en nyt ihan väärin muista, niin ei ollut tuollainen aiemmin?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt on sitten Maikkarilla vaikeuksia, lomautuksiin joudutaan. Millä perusteellahan tuo maksu-tv olisi osasyynä näihin vaikeuksiin? Toki esimerkiksi lätkän MM-kisojen tv-oikeudet maksoivat maltaita ja onhan Maikkari kisoihin investoinutkin kiitettäväti. Mutta kyllähän ensi kevään MM-kisojen tuotanto vedetään varmasti niin niukalla kalustolla ja henkilöstöllä, kuin mahdollista.

Eiköhän panostuksilla MM-kisoihin ole iso merkitys ongelmiin.

...
Lehti arvioi rajun tiputuksen johtuvan hiipuvista mainosmarkkinoista, pikkukanavien verisestä kilpailusta ja jätti-investoinneista urheiluun.

MTV3 osti jääkiekon MM-kisaoikeudet vuosiksi 2012-2017. Kisojen oikeudet maksoivat 8,5 miljoonaa, mutta investointi ei ole tuottanut voittoa, Talouselämä kertoo.
...

Talouselämä: Maikkarin liiketulos romahti 5 milj.€ tappiolle | Uusi Suomi

En tiedä, kuinka sitovia paketteja on hankittava nähdäkseen MM-kisat kokonaisuudessaan, mutta ehkäpä parin viikon kerran vuodessa pelattavat kisat eivät saa ihmisiä sitoutumaan Maikkarin maksupaketteihin ympärivuotisesti ihan sillä tavalla kuin Maikkarilla oli odotettu - varsinkin, kun ratkaisupelit ja Suomen ottelut on yhä ollut mahdollista nähdä vapailla kanavilla.

Maikkarin MM-kisakattaus on ollut loistava, mutta ilmeisesti panostukset ovat olleet taloudellisesti ylimitoitetut. Harmi homma, jos eivät saa kuviota toimimaan.
 
Viimeksi muokattu:

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Asiakkaita olisi varmaan saanut sitoutumaan paremmin sillä, että ei olisi heti alettu vähentämään muuta urheilu(=futis)tarjontaa. Nythän esimerkiksi La Liga jätettiin pois ja sen vuoksi monet irtisanoivat pakettinsa. Samoin Serie A jätettiin pois. Näillä futissarjoilla on yllättävän paljon katsojia Suomessa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Asiakkaita olisi varmaan saanut sitoutumaan paremmin sillä, että ei olisi heti alettu vähentämään muuta urheilu(=futis)tarjontaa. Nythän esimerkiksi La Liga jätettiin pois ja sen vuoksi monet irtisanoivat pakettinsa. Samoin Serie A jätettiin pois. Näillä futissarjoilla on yllättävän paljon katsojia Suomessa.

Voi olla, mutta nuo sarjat ovat olleet vasta pari viikkoa poissa Maikkarin valikoimasta, jos oikein ymmärrän. Jos yhtään normi suomalaista futisfania tunnen, niin Maikkarilla on yhä ne kiinnostavimmat sarjat; Valioliiga ja Mestareiden liiga. Formulat taas taitavat olla Suomessa se kaikista suosituin TV-laji.

Jääkiekon puolella tosiaan maajoukkuekiekko tuskin saa hirveän isoa porukkaa tilaamaan paketin kuukaudesta toiseen - MM-kisat on lyhyt turnaus ja EHT tuskin kiinnostaa tarvittavissa määrin massoja.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Nyt on sitten Maikkarilla vaikeuksia, lomautuksiin joudutaan. Millä perusteellahan tuo maksu-tv olisi osasyynä näihin vaikeuksiin? Toki esimerkiksi lätkän MM-kisojen tv-oikeudet maksoivat maltaita ja onhan Maikkari kisoihin investoinutkin kiitettäväti. Mutta kyllähän ensi kevään MM-kisojen tuotanto vedetään varmasti niin niukalla kalustolla ja henkilöstöllä, kuin mahdollista.

MTV Media aloittaa yt-neuvottelut lomautuksista ja 30 henkilön vähentämisestä. TS: MTV uhkaa lomauttaa koko henkilöstönsä
 

Kenth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee
Asiakkaita olisi varmaan saanut sitoutumaan paremmin sillä, että ei olisi heti alettu vähentämään muuta urheilu(=futis)tarjontaa. Nythän esimerkiksi La Liga jätettiin pois ja sen vuoksi monet irtisanoivat pakettinsa. Samoin Serie A jätettiin pois. Näillä futissarjoilla on yllättävän paljon katsojia Suomessa.

La Ligalla ja Serie A:lla ei ole yhtään mitään merkitystä isossa kuvassa. Molemmat sarjat ovat hyvin pienen piirin intohimo, eivätkä keikauta ison mediatalon venettä suuntaan eikä toiseen. Valioliiga ja Mestareiden liiga ovat futiksen kovimmat tuotteet, mutta jalkapallolla ei tässä maassa myydä ainakaan tällä hetkellä riittävästi kortteja. Ne ovat vain kiva lisä paketissa, kuten elokuvat ja sarjat.

Formula ja Leijonat ovat ainoat oikeasti isot urheilutuotteet, joilla maksu-tv:tä voi myydä isosti. Niiden ongelma on kausiluontoisuus. Edes SM-liigaa ei ole kukaan saanut kannattavaksi, eikä siinä todennäköisesti onnistu Nelonenkaan. Urheilun TV-tuotteiden ostohinnat yhtiöille ovat karanneet järjettömiin lukemiin suhteessa potentiaaliseen markkinaan.

Kaiken lisäksi ajat ovat nyt jopa poikkeuksellisen vaikeat maksu-tv bisnekselle.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Mikä on muuten tilanne Valko-Venäjän MM-kisojen osalta? Näytetäänkö kaikki matsit kaksien kotikisojen tapaan ja HD-kuvanlaadulla? Entä mikä mahtaa olla tilanne alle 20-vuotiaiden MM-kisojen kohdalla, paljonko matseja näytetään vai näytetäänkö ylipäänsä?

Kiitokset etukäteen mahdollisille vastaajille.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Nupe, Ara ja Tami ovat kaikki olleet aikanaan YLE:n kisastudioissa, joten ei kai se asiantuntijoiden taso nyt niin hirvittävästi ole voinut nousta. Enemmän heitä toki on suuremman panostuksen vuoksi. Samaa mieltä siitä, että Suomen peleissä kuuntelisi mielellään Nupen juttuja ja muutenkin vaihtelu virkistäisi. Itse olen aika kyllästynyt Aran ja Kojon melko pintapuoliseen analysointiin.

Palataan vielä tähän asiantuntijoiden antiin parissa viime kisoissa, itselläni särähti monesti korvaan juurikin tuo Aravirran ja Nokan(kuten ehkä myös muidenkin) täysin kritiikitön suhtautuminen Suomen pelissä näkyneisiin ongelmiin ja tuntui siltä että miehet eivät selvästi uskaltaneet sanoa sanottavaansa. Pari viikkoa sitten YLE:n Pressiklubin jääkiekkoon keskittynyt lähetys(vieraina Tami, Vesa Rantanen(IS) ja Pekka Lehtinen(MTV3). Tuossa Tami muun muassa paljasti Kummolan 1997 kotikisojen jälkeen vaatineen että Tammista ei enää saa käyttää MM-studioissa tulevaisuudessa Tamin julkisesti kritisoitua Curt Westerlundin taktiikoita kesken kisojen studio-osuudessa. Onko nyt sitten MTV:llä Kale saanut tahtonsa läpi ja studio-osuuksissa ei enää sanota sellaisia asioita mitä Rautakansleri ei halua julkisuuteen tulevan?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Onko nyt sitten MTV:llä Kale saanut tahtonsa läpi ja studio-osuuksissa ei enää sanota sellaisia asioita mitä Rautakansleri ei halua julkisuuteen tulevan?

Eiköhän, ylipäätään kaikki varmasti tietää, kuinka tärkeää on olla hyvissä väleissä Kiekkoliiton suuntaan, jos haluaa toimia suomalaisen jääkiekon parissa.

Veikkaaja kertoi aikanaan, kun Jääkiekkoliitto myi omat mediaoikeutensa Maikkarille Ylen kanssa jatkamisen sijaan, päätökseen vaikuttaneen suuresti se, että liitto pääsee Maikkarilla vaikuttamaan enemmän juuri esim. kommentaattorien ja studioasiantuntijoiden valintoihin.
 
Suosikkijoukkue
Tietoisen läsnäolon taito, Havumetsän Ryske
Veikkaaja kertoi aikanaan, kun Jääkiekkoliitto myi omat mediaoikeutensa Maikkarille Ylen kanssa jatkamisen sijaan, päätökseen vaikuttaneen suuresti se, että liitto pääsee Maikkarilla vaikuttamaan enemmän juuri esim. kommentaattorien ja studioasiantuntijoiden valintoihin.

Ja mediastrategiahan toimi jo mm-kisoissa kuin junan vessa. Mitäpä sitä hyvää kävelevien kummelihahmojen friikkisirkusta ikävällä journalismilla pilaamaan kun yleisö kerran tykkää. Hihih, se kuuluisa kalapaita.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
En tiedä, onko tästä mitään hyötyä höpöttää vuodesta toiseen, mutta höpötän silti. Nuo Maikkarin kiekkolähetykset ovat periaatteessa erinomaisia. Siirtymät ovat sujuvia, puhujat ovat sujuvia (toisin kuin vaikka Lydman Nelosella), jopa se fanihaastattelija hoitaa hommansa ihan jees.
Jos lähetystä katsoo ilman ajatusta, saa siitä helposti kuvan, että onpa jumalattoman hyvää tekemistä.

Ongelma vaan on, että jos niitä juttuja tosissaan alkaa kuunnella, ei niissä ole juuri mitään sisältöä. Aralla ei ole enää oikein mitään annettavaa. Hän tavallaan valeanalysoi peliä käyttämällä kiekkotermejä, mutta kovinkaan loogisia lauseita ei juurikaan tule. Lehterä on sujuvasanainen ja ihan hauska, mutta mitään kovin mielenkiintoista ei hänkään tuota. Huvittavaa on, että juontaja Niikko analysoi peliä kaikkein parhaiten, vaikkei sitä käytännössä edes tee!

Tami horisee omiaan 60 minuutin paineista, tansseista jne. Joko Tami ei ymmärrä jääkiekon taktisesta puolesta juuri mitään (enpä viitsisi tuohon uskoa) tai sitten (tod.näk.) hän vain politikoi ja nostaa itseään jalustalle. Ei tuo Suomen peli ole mitään 60 minuutin painetta nähnytkään. En vain tajua, mikä tuossa kohkaamisessa on niin ihanaa, että Tammista pitää vuodesta toiseen tuolla pitää. Luulisi jokaisen ymmärtävän, että ukko horisee ihan puuta heinää. Jos tarkoitus on olla koko kansan pelle, niin lopettaisi sitten noista taktisista asioista puhumisen kokonaan. Voisihan hän vain nostattaa yleistä fiilistä hehkuttamalla yleisöä, pelaajia, Suomea ja tietysti itseään. Tuo väärin perustein kritisointi ja valehtelu ei oikein sovi tuohon rooliin.

Nupen palkkaus on hyvä juttu, hänessä on sekä hauskuutta että asiaosaamista. Karri Kiven tai Pekka Virran kaltaista analyyttisempaa otetta kaipaisi. En tarkoita, että pitäisi taktiikkataululle piirtää kaikki erätauot, mutta jos edes joskus. Kai se on sitten liikaa vaadittu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös