MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

  • 823 328
  • 2 480
Noin muuten, niin aika kova vaihtuvuus. Miten uutinen on aikoinaan kerrottu Keskiselle, Elomolle, Aholalle ja Mettovaaralle?

Mietin itsekin, että mitäköhän Elomo ja Ahola nykyään duunaavat kun nollatason kommenteista ei enää makseta. Keskinenhän sai heti uuden pestin YLE:n Peliuutisten "analyytikkona". Ja Mettovaara työskentelee käsittääkseni pelaaja-agenttina.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Canal+:n jalkapallolähetysten selostukset ovat olleet erinomaisia jo vuosikaudet, enkä epäillyt hetkeäkään, etteikö Juha Taivainen pystyisi hoitamaan hommia myös jääkiekon puolella. Mainittakoon, että Taivainen toimi aikoinaan Canal+:lla lätkän ns. nelosselostajana J-P Jalon, Mikko Innasen ja Jani Alkion hoidellessa pääosin SM-liiga- ja NHL-lähetykset.

Taivainen on rautainen ammattilainen, jolla on ulosanti huipputasolla ja vielä kun selostaa jääkiekkoa muutaman kauden lisää, niin kokonaisuus on erinomainen. Mies on kuitenkin tehnyt oikeastaan koko uransa pelkästään jalkapallon selostuspuolella ja kiekosta ei ole hirväesti kokemusta.

Onhan tämä valovuoden mittainen oikea askel MTV3:lta heivata teppolaaksoset helvettiin ja siirtää Anu kakkosselostajan tontille. Vielä kun Saukkonen saadaa sirrettyä lopullisesti pois selostushommista (on laji sitten yleisurheilu tai jääkiekko), niin hyvä tulee.

Aravirta oli selkeä yllättäjä. Olen pitänyt häntä vuosien saatossa hieman itsestäänselvyyksiä turisevana kommentaattorina, mutta läpi EHT-turnauksen hyvää analysointia.

Pelaajakommentaattoreihin en ole koskaan lämmennyt, eikä Wallinheimo edusta mitään poikkeusta tällä saralla. Kölli menee rimaa hipoen, ei aiheuta minulle ylimääräistä verenpaineen kohoamista.

Markkaspanun ja kumppaneiden tekemät erätaukohaastattelut ovat minulle sivuseikka jääkiekkolähetyksissä. Lähtökohtaisesti ne eivät tuo mitään lisäarvoa katsojalle. Ainoiksi mielenkiintoisiksi kommenteiksi voidaan laskea valmentajien antamat lausunnot.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
KaspaRRRRR

En oikein ymmärrä, kenen vaatimukesta Saukkonen pysyy kuin tatti tuolla Maikkarin tiimisä. Ei ainakaan omilla ansioillaan.

Ja keskimäärin olen samaa mieltä kanssasi tässä asiassa muutenkin.

No varmaan ollut sopimuspykälissä, että kun selostat Nuuskan kanssa oransseissa takeissa niin saat option loppuiäksi jääkiekkoselostajan työhön. Hmm.. Mielestäni vähän parantunut homma edellisistä turnauksista, MUTTA yhtä vituttaa nuo kaikenmaailman mainokset ja tekstiviesti-äänestykset, kerran erätauolla on ihan jees, mutta tunkekoot vittuihinsa nuo mainokset MAKSUkanavilla, kiittimoi! Vielä on onneksi vuosi YLEllä jäljellä MM-kisoja ja "onneksi" Antzulla suulliset sopparit yleisraatiokanaville.


Tällä hetkellä miinukset maikkarin jääkiekolle:
-kaupallisuus
-"Kettu" mukahauska osio
-kaupallisuus
-vielä puuttuu YLE:n rautainen kokemus ja ammattimainen ote
-Antzu puuttuu kevään jälkeen(?)

Onneksi Aravirta hyvä värväys studioon ja Teemu Niikko yleltä on huikea kaappaus..
 

Iskender

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,LA Kings, Türkiye Buz Hokeyi Federation
Kyllähän sillon meinasin moni asia huoneessa mennä rikki raivon takia, kun luin että oikeudet menee maikkarille. EHT:kin kiinnostus taso ja mennyt alaspäin heti kun Maikkari tuli änkemään sormensa peliin ja tappamaan koko tulevan Jääkiekon näkyvyyden. Että haistakaa vaan vittu koko mtv3 ja muut maksukanavat.
 

janbo

Jäsen
Kun haukutte MTV:n maksullisuutta ja kaupallisuutta, niin muistakaa nyt ihmeessä, että ei se YLE suinkaan ilmainen ole. Ensi vuonna tuostakin dinosauruksesta joutuu maksamaan 244€ vuodessa. Paljon ennemmin itse katselen rahastusäänestystuloksia ja jopa mainoksia, kuin osallistun YLE:n nimissä tehtyyn piiloverotukseen. Toivottavasti päästävät muutkin urheilukilpailut kilpaileville maksukanaville, niin ehkä jonain päivänä päästäisiin koko nykymuotoisesta laitoksesta eroon.
 

Krupieeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ihan hyvät fiilikset jäi Suomi-Ruotsin ottelun perusteella maikkarista. Kameratkin oli laskettu piippuhyllyltä alas. Ara oli hyvä, kuten jo moni on todettu ja tietysti Niikko myös. Pöllölaaksossa on nyt vuosi aikaa kerätä vielä lisää hyvää porukkaa tuohon ympärille. MM-skaboissa ei Niikko ja Ara istu kuitenkaan kahta viikkoa putkeen studiossa, joten rotaatioon pitäisi saada muutakin kuin mettovaaraa ja essiä. Köllin tilalle vielä joku asiallinen kommentaattori.

Nyt oikeastaan voi jännittää enää sitä, miten maikkari "rankaisee" niitä, jotka eivät MTV3-kanavapakettia osta. Eli mikä on ilmaislähetysten laatu ja paljonko niitä tulee. Esimerkiksi nähdäänkö Seitsemän uutiset välieräpelin jatkoajan sijaan, selostaako Anu ilmaispuolen pelit jne.
 

Sambody

Jäsen
Mies on kuitenkin tehnyt oikeastaan koko uransa pelkästään jalkapallon selostuspuolella ja kiekosta ei ole hirväesti kokemusta.

Itse asiassa Taivainen tuntui selostavan jääkiekkoa paremmin kuin jalkapalloa. Hänelle jotenkin sopii paremmin, kun pelissä tapahtuu koko ajan jotain sillä futis-puolella selostus menee turhan paljon faktojen lateluksi silloin kun peli hieman rauhoittuu. Kunhan vain joskus saisi vielä paremman kommentaattorin rinnalleen.. Maikkari voisi vaikka tintata sille paikalle itse aurinkokuninkaan.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Ruotsin EHT-höntsät takana. Tilannekatsaus MTV3:n kiekkolähetysten tasoon. Itselläni ei ollut mahdollisuutta katsoa torstaina, lauantaina ja sunnuntaina Maikkarin lähetyksiä, joten kysytään lyhyesti seuraavia kohtia. Mikä onnnistui ja mikä ei onnistunut?

  • Selostus?
  • Kommentaattoriosasto?
  • Studioisäntä?
  • Studion asiantuntijat?
  • Erätaukojen sisältö?
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Katsoin Katsomo.fi:stä kaikki pelit. Kuvanlaatu oli huono mutta U20-kisojen aikaisesta pätkimisestä ei ollut tietoakaan.

Kumpikin selostaja melko mitäänsanomaton, ajoittain jopa huono. Saukkonen ei kuulu meikäläisen inhokkeihin, mutta en missään tapauksessa häntä voi kehuakaan.

"Puistola syöttää" (oikeasti Niskala) ja "Mistä tämä vihellys nyt tuli?" kuuluivat tosi usein.

Kommentaattorina toiminut jätkä on ainakin todella huono. Selostaja sanoo jotain, niin kommentaattori komppaa "joo.... juurikin...näin..." todella kyllästyneellä ja masentuneella äänellä, ja h i t a a s t i p u h u e n. Ajoittain tuli sellaisia älynväläyksiä, toivoa paremmasta, mutta jos suurimman osan ajasta kommentaattori arvuuttelee pillin puhalluksen syytä tai toistaa joota ja jaata, en näe hänest käytännön hyötyä.

Mieluummin ottelun aikana kuuntelisin yhtä surkeaa puhujaa kuin kahta.

Erätaukojen sisältö ja studio-osuudet noin yleensä olivat paljon parempia, osittain parempia kuin Ylellä.

Aravirralla ja Wallinheimolla oli hyviä pointteja ja asiallista keskustelua, vaikka Sinuhesta en persoonana tykkää yhtään. Asiansa osaavia kumminkin ja erätaukojuttuihin oli selvästi nähty vaivaa. Vieraat olivat hyvin valittuja tulevaisuuden nimiä.

Kun maikkari saisi selostuksen kuntoon, olisi asiat todella hyvin.
 

Clubber"s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Yledinosauruksessa on se hyvä puoli että se toimii yhdellä maksulla ja ainakin vanhan yleisradiolain mukaan sen pitäisi näyttää kaikki kansallisesti merkittävät urheilukisat samalla maksulla. Miten siis tuon MM-kisojen laita on kun futis, kaikki olympialaiset ja taitoluistelut ynnä mäkikisat tulee tuutista, en ole seurannut tarkasti viimepäivien mediamyllyä enkä jaksanut lukea tämän topikin aiempia siteerauksia, pitäisi ja koetan ehtiä mutta siihen asti ennakkoon: Miten medialaki versus MTV-sauruksen lähetykset? Eikö jääkiekko viimeisen tutkimuksen mukaan arvostetuimpana lajina pitäisi tulla edes MM-tasolla jokaiseen kotiin olipa maksukanava vai ei?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Valtioneuvoston asetus 199/2007
yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisioinnista
1 §
Yhteiskunnallisesti merkittävät tapahtumat
...
4) Kansainvälisen jääkiekkoliiton järjestämät miesten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut
...
Edellä 1 momentissa tarkoitetut …. miesten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut on lähetettävä kokonaan suorina lähetyksinä.

Muut 1 momentissa tarkoitetut tapahtumat voidaan lähettää kokonaan tai osittain suorina tai nauhoitettuina lähetyksinä.
 

Jacobus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Jääkiekon MM-kilpailut vuonna 2012 näkyvät Canal+:lla ja MTV3-kanavalla (MTV3.fi)

Suomen ottelut, semifinaalit ja mitaliottelut televisioidaan MTV3-kanavalla tai jollain muulla MTV Median vapaasti katsottavalla kanavalla. Canal+:lle siirtyvät ensi kaudeksi myös EHT-turnaukset sekä naisten ja nuorten maaottelut.

Hetki sitten Hartwall Areenalla päättyi Jääkiekkoliiton tiedotustilaisuus, jossa yhtenä puhujana oli MTV Oy:n toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara. Karhuvaara totesi, että MTV yritti saada YLEä mukaan ensi vuonna MM-kisoihin, mutta Karhuvaaran mukaan YLEn johto ei lähtenyt mukaan. Kisat tulevat siis näillä näkymin kokonaisuudessaan Canal+:lta ja MTV3:lta.

Vuoden 2012 kisoista televisioidaan kaikki ottelut suorina tai lähes suorina Karhuvaaran mukaan. Kaikki ottelut tuotetaan HD-laatuisina. Jääkiekon MM-kisoista 2012 tulee ohjelmaa Karhuvaaran mukaan yli 200 tuntia.

Lisätietoa 2012 kisoista MTV Median osalta (MTV3.fi)

EDIT: Jääkiekkoliiton lehdistötilaisuuden tallenne MTV3 Katsomossa (Karhuvaaran osuus alkaa n. 15 min. kohdalta)
 
Viimeksi muokattu:

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Kelpaa kyllä vitun hyvin. Pitkään on jo ollut mielessä luopua Urpo- ja Canal+paketista, mutta nyt tuleekin sitten lätkää ilman Maxin hommaamista. Joo, ei EHT-turnaukset mitään kaikkein kiinnostavimpia ole, mutta liigan ollessa tauolla niitä mielellään katseli 2000-luvun alussa.

Tuleekohan sitten myös nuorten kisat, mahdollisesti u-18 kisat jne. Canal+:lta? Se kelpaisi kyllä erittäin hyvin myös.

Edit: näköjään tulee, kun ylempää viestiä katselee. Loistavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Höhöö, kelpaa. Canal+:lla onkin ollut iso tyhjiö sen jälkeen, kun se menetti NHL:n ja SM-liigan oikeudet. Toki Elitserien on hyvin tasapainottanut futiksen valtaa, mutta tämä oli kyllä todella hyvä uutinen.

Kerrankin minun kannaltani hyvä ratkaisu.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Huh mitä paskaa... Lisää näitä maksukanavia, oi miksi? Mitään ei saa enää vittu ilmaseks.
 

petete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Tuossa Maikkarin uutisessa kerrotaan, että ilmaiskanavat näyttävät mm. Suomen pelit, mutta uutisesta puuttuu yksi pieni sana; "suorana". Tekeekö Maikkari "neloset" ja heittää ko. matsit suorina lähetyksinä maksulliselle puolelle ja näyttää matsit jälkilähetyksenä ilmaiskanavalla?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Suomen ottelut, semifinaalit ja mitaliottelut televisioidaan MTV3-kanavalla tai jollain muulla MTV Median vapaasti katsottavalla kanavalla.
No tämähän vaatimuksenhan täyttää AVA-kanava, joka näkyy vapaasti tosin vain kaapeliverkossa.
 
Tuossa Maikkarin uutisessa kerrotaan, että ilmaiskanavat näyttävät mm. Suomen pelit, mutta uutisesta puuttuu yksi pieni sana; "suorana". Tekeekö Maikkari "neloset" ja heittää ko. matsit suorina lähetyksinä maksulliselle puolelle ja näyttää matsit jälkilähetyksenä ilmaiskanavalla?

Tätähän mäkin pelkään, sillä jutussa ei puhuta sanallakaan suorista lähetyksistä. Muutta toisaalta Valtioneuvoston asetuksessahan säädetään, että nämä tapahtuvat pitää näyttää vapailta kanavilta ja suorina lähetyksinä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En valita. Tein pari kuukautta sitten etuhintaan 12 kk sopimuksen Canal+ Totalista ja välillä on tullut mietittyä, kannattiko se sittenkään. Nyt voinee sanoa, että kannatti. Toivottavasti nuorten MM-kisoja näytettäisiin vähän laajemmin tämän sopimuksen myötä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tuossa Maikkarin uutisessa kerrotaan, että ilmaiskanavat näyttävät mm. Suomen pelit, mutta uutisesta puuttuu yksi pieni sana; "suorana". Tekeekö Maikkari "neloset" ja heittää ko. matsit suorina lähetyksinä maksulliselle puolelle ja näyttää matsit jälkilähetyksenä ilmaiskanavalla?

Huoh.. Viisi viestiä aikaisemmin... LAKI

Valtioneuvoston asetus 199/2007
yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisioinnista
1 §
Yhteiskunnallisesti merkittävät tapahtumat
...
4) Kansainvälisen jääkiekkoliiton järjestämät miesten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut
...
Edellä 1 momentissa tarkoitetut …. miesten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut on lähetettävä kokonaan suorina lähetyksinä.

Muut 1 momentissa tarkoitetut tapahtumat voidaan lähettää kokonaan tai osittain suorina tai nauhoitettuina lähetyksinä.
 

Dängleri

Jäsen
Tuossa Maikkarin uutisessa kerrotaan, että ilmaiskanavat näyttävät mm. Suomen pelit, mutta uutisesta puuttuu yksi pieni sana; "suorana". Tekeekö Maikkari "neloset" ja heittää ko. matsit suorina lähetyksinä maksulliselle puolelle ja näyttää matsit jälkilähetyksenä ilmaiskanavalla?

Suomen A-maajoukkueen ottelut on näytettävä ilmaiskanavalla ja suorina lähetyksinä, näin on jossain lainsäädännössä mainittu. Asian vahvistetaan myös tuolla MTV3/Canal+ facebook sivuilla. Kannattaa lueskella kysyttyjä kysymyksiä ja niihin tulleita vastauksia. Linkki. Alla suora lainaus tuolta FB-sivulta:

Näkyvätkö Suomen pelit maksutta suorana? ‎

Näkyvät. Suomen pelit, välierät, pronssi- ja loppuottelu maksutta suorana joltain MTV MEDIAn kanavalta.
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niinpä niin. MTV3 näyttää kaikki Suomen pelit ja loppupelit omilla ilmaiskanavillaan, mutta missään ei sanota että ne tulisi suorana. Vittu jos nekin näytetään sitten jälkilähetyksinä tai pahimmillaan koosteina, niin saapahan joku Canal plussaa näyttävä kuppila minun rahani olutta ja matsin katselua vastaan. Senttiäkään en enää uusista kanavapaketeista maksa, tämä kausi oli muutenkin viimeinen jolloin edes UrhoTV tässä taloudessa näkyi, Nelonen Prosta puhumattakaan.

Jotkut alkusarjojen Saksa-Italiat tai Kanada-Slovakiat nyt ei muutenkaan kiinnostaisi joten niiden siirtyminen pelkästään maksulliselle puolelle ei tunnu missään.

edit. huh, onneksi tuossa ylhäällä jo lievitettiin pelkoja ja verenpainekin laski jo lähes siedettävälle tasolle... Jotenkin kuitenkin on sellainen pelko persiissä, että MTV3 tämänkin ryssii jotenkin, kuten käytännössä kaikki urheilulähetykset mitä ovat ottaneet ohjelmistoonsa.
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tätähän mäkin pelkään, sillä jutussa ei puhuta sanallakaan suorista lähetyksistä. Muutta toisaalta Valtioneuvoston asetuksessahan säädetään, että nämä tapahtuvat pitää näyttää vapailta kanavilta ja suorina lähetyksinä.

Joo, eihän noissa säädöksissä ole vissiin mitään tulkinnanvaraa.

Itse en pidä Saukkosta maailman huonoimpana selostajana, mutta kun sellainen tuntuu täällä olevan monien käsitys, niin ajatelkaapa seuraavaa tilannetta. Saukkonen selostaisi ilmaiskanavilla mahdollisesti mainosten kera ja Canal+ näyttäisi ilman mainoksia tyyliin Mertarannan selostamana ja erätaukostudioineen. Siinä tulisi varmaan monelle nimimerkille kiire hankkia maksukortti jo pelkästään mielenterveydellisistä syistä, tai sellaisen kuvan on täällä saanut, kun on keskusteltu Saukkosesta. Miettikääpä sitä =)
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Niinpä niin. MTV3 näyttää kaikki Suomen pelit ja loppupelit omilla ilmaiskanavillaan, mutta missään ei sanota että ne tulisi suorana. Vittu jos nekin näytetään sitten jälkilähetyksinä tai pahimmillaan koosteina, niin saapahan joku Canal plussaa näyttävä kuppila minun rahani olutta ja matsin katselua vastaan. Senttiäkään en enää uusista kanavapaketeista maksa, tämä kausi oli muutenkin viimeinen jolloin edes UrhoTV tässä taloudessa näkyi, Nelonen Prosta puhumattakaan.

Täällä kyllä sanotaan että Suomen pelit näkyvät suorina maksuttomilta kanavilta

Yhteensopimaton selain | Facebook
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös