Tila
Viestiketju on suljettu.

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
No nyt on kyllä aika hinnatonta. Luulet, että koska itse opit paitsiosäännön vasta tämän tilanteen myötä, samoin kävi myös ammattilaispelaajille? Voisiko olla, että ne ovat ammatikseen pelatessaan joutuneet paitsiosäännön kanssa tekimisiin ennenkin?

Ja linjatuomarikaan ei tiennyt, oliko edes kosketusta viivaan, vaikka kaverin vasen luistin kävi selvästi keskialueen puolella. Aika huikeata settiä suollat kyllä.
Ja nyt sitten pahoitit mieltäsi lisää. Anteeksi vain, taas. Missä järjestetään Susi-Hukkasen kivitystilaisuus? Minussa on sen verran marttyyriainesta, että lienee tässä tilanteessa paikallaan.

Ja varmasti ovat pelaajat joutuneet tekemisiin paitsiosäännön kanssa. Ja varmasti on vihellytty paitsioita, vaikka ei olisi sääntöjen mukaan pitänytkään. Ja linjatuomarikin katsoo alaspäin ja levittää melko nopeasti kätensä. Joten väärässä ollaan, saatana! Väärässä! VÄÄRÄSSÄ! Aivan ehdottomasti, ilman epäilystä. (Tässä asiassa, en kaikessa, aina)
 
Vastuu ko. taklausten suorittamisesta on näkemykseni mukaan taklaavalla pelaajalla. Jarmo Muukkonen 16.11.09.
Haluan varmistaa, ettet ole roskapostirobotti.

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Tässä ketjussa olen puhunut vain finaalipelin tuomaritoiminnasta, ja (melko yksityiskohtaisesti perustellen) kertonut mielipiteeni ettei se ollut minusta hyvää, muttei mainittavan huonoa eikä puolueellistakaan. Muistan Jagrin puhuneen yleisesti turnauksen tuomaroinnista käyttäen ilmaisuja "pellet" ja "amatöörit", mutta siihen en voi ottaa kantaa kun en nähnyt kuin Suomen pelit. Onko Jagr ottanut kantaa finaalipelin tuomarointityöskentelyyn?
Todella hyvää ja puolueetonta pohdiskelua finaalin tuomarityöskentelystä. Ja mitä Jagriin tulee, niin hän puhui mielestäni koko turnauksen tuomarityöskentelystä. Veikkaan, että oli muutakin tekemistä pronssipelin jälkeen kuin tuijottaa finaalia katkerana. Kävi aika hiilenä Suomea vastaan pelatussa ottelussa, jossa erityisesti Komarov hiillosti sitä aika ansiokkaasti.
 
Sinä teet suojatien.

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
IL:Malkin mursi Haulan leuan

Niin mahtaako Malkin saada rangaistusta teostaan. Kun eikös Edler saanut edellissä MM-kisoissa Olymipalaisten alkupeleihin vaikuttavan pelikiellon.
Se on Malkin... Ei varmasti tule mitään rangaistusta. Se on kuitenkin vähän eri asia jos asialla on yksi maailman suurimmista tähdistä joka on vielä venäläinen, kuin joku ruotsalainen peruspakki. Jos tuo olisi mennyt toisinpäin eli Malkinin leuka olisi murtunut Haulan poikkarista niin silloin olisi tullut kyllä kakkua. Näin se vaan ikävä kyllä menee. Supertähdet saa edelleenkin erityiskohtelun.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eiköpähän tuo ollut ihan normaalia IIHF-tuomarointia de facto -kotiyleisön edessä. Pahempaakin on nähty. Tälläistä se nyt vaan on. Anyway, hyvä turnaus Suomelta, eikä tuota Venäjän voittoakaan voi juuri ansaitsemattomana pitää.
Juuri näin. Tuomaritoiminnasta kitiseminen on ennen kaikkea asennekysymys. Jos sen antaa järkyttää omaa mielenrauhaa, niin varmasti se järkyttää. Jääkiekko on joskus myös sitä, että voitetaan ne vaikeat olosuhteet, eikä hävitä niille lammasmaisesti selitellen. Jos Suomi vielä otti turnauksessa eniten kahden minuutin rangaistuksia, niin pelkästään tuomareista valittaminen kuulostaa melko lapselliselta.
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Juuri näin. Tuomaritoiminnasta kitiseminen on ennen kaikkea asennekysymys. Jos sen antaa järkyttää omaa mielenrauhaa, niin varmasti se järkyttää. Jääkiekko on joskus myös sitä, että voitetaan ne vaikeat olosuhteet, eikä hävitä niille lammasmaisesti selitellen.
Allekirjoittaisin kommenttisi jos kyseessä olisi joku muu ottelu, mutta tällä kertaa en ole samaa mieltä. Aika monta tuhatta matsia on tullut nähtyä sen yli 20 vuoden aikana mitä on lätkää tullut seurattua ja KOSKAAN ei ole ennen herännyt epäilystä siitä että tuomarit olisivat lahjottuja. Nyt olen siitä lähes varma.
 

sinikettu

Jäsen
Tuskinpa häntä enää näin jälkikäteen rangaistaan. Eikä se kyllä rehellisyyden nimissä ole edes kenenkään etujen mukaista.
Vai voisiko siitä sittenkin olla sellaista etua, että mm-kisojen tuomaritoiminta saisi edes hieman uskottavuuttaan takaisin. Viimeisen turnauksen osalta tuomaritoiminnan heikkous kun oli hyvin silmiinpistävää.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Heh. Ai että vaihtoehdot ovat joko lajia ymmärtämätön karjalalippis tai russofiili?
En viitsi koko viestiä lainata, mutta kommentoin sen verran, että kyllä siellä muutakin tapahtui. Suomen pyörittäessä peliä Venäjän hyökkäysalueella, n. 2min ennen Lehterän saamaa pelin lopullisesti kaatanutta jäähyä, Venäläinen kaataa vähintään yhtä selvästi suomalaispelaajan joka on nousemassa maalin takaa. Oli vielä syöttämässä kiekkoa maalipaikkaan. Lisäksi noita aika paljon Salomäen estämistä selvempiä estämisiä meni läpi venäläisillä ja noita kevyitä koukkuja samalla tavalla. Lisäksi muistaakseni toisessa erässä suomalainen kaadettiin venäjän puolustusalueella, mutta ei siitäkään jäähyä annettu. Mikäli linja olisi koko ajan ollut tuo sama, niin aika paljon enemmän jäähyjä olisi voinut venäläisille viheltää. Tuota toistuvaa huitomista venäläisillä oli koko ajan, mutta niihin ei haluttukaan puuttua.

Tuota saa pyörittää miten päin vain, mutta tulostahan se ei muuta. Todennäköisesti Venäjä olisi voittanut tuon pelin joka tapauksessa, mutta kyllä tuo tuomarilinja vei Suomelta mahdollisuudet voittoon.

Ei tuollaista puuhastelua saa olla noin isossa pelissä. Itsekin olen joskus viheltänyt ja sopivasti oli tulkinnat kallellaan. Pääosin koko linja ja kaikki tuomarivirheet Venäjän eduksi. Tietysti kuten sanottua, jos Suomi olisi pelannut fiksummin, niin mahdollisuuksia noihin vihellyksiin ei olisi annettu, mutta säännöt pitäisi olla samat molemmilla.

Kyllä tuo Immosen jäähy oli ihan puhdas tuomarivirhe. Hyvä puhua siitä, että Immonen ei saisi napauttaa tuossa, kun käytännössä nykyään jokaisessa kulmapainissa tuota nähdään. Aivan jokaisessa, katsoo sitten kotimaista tai kansainvälistä peliä.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minusta Erkka romahti isolla tavalla tuossa viimeisessä pelissä. Hienosti hän sai joukkueen finaaleihin mutta sitten se päättäväisyys loppui. Erkkahan ei vaan ole ns likainen koutsi tyyliin Rami, Tomek tai Ika eikä ole Latekaan.

En ymmärrä sitä että kun selkeästi näki mihin peli on menossa niin mitenkään ei reagoitu, miksi suomalaiset suostuivat pelaamaan ottelun loppuun? Jos ottelun erotuomarit olivat skandaali niin olisiko se pahentanut yhtään tilannetta jos toinen joukkueista olisi heittänyt läskiksi. Pari päähänajoa ja sen jälkeen kunnon joukkotappelu, siinä olisi ollut Putinia ihan kunnon hokia eikä vaan ''tämä matsi on voitettava'' jargonia.

Kummola selittelee jälkikäteen omia tekemisiään. Parempi kun ei selittelisi yhtään mitään. Mitä se ketään hyödyttää jälkikäteen antaa rangaistuksia jos ei edes ottelun aikana saa kuria yhtään mihinkään.

Jari Kurrikin oli ihan viimeisen päälle pettymys. Missä oli joukkueesta ne fyysiset pelaajat joita ei ajella kupoliin ihan jokaisessa matsissa.

Jokatapauksessa aivan järkyttävä vitutus on edelleen päälle moisesta toiminnasta. Pahinta sakkia on ne joiden mielestä Venäjä olisi voittanut kisat anywei. Ja samalla tavalla avustettuna olisivat voittaneet mitkä tahansa aiemmat kisat.

Seuraavan kerran kun tulee Lokomotiv Jaroslavin vuosipäivä vedän lipun salkoon: Ja se lippu on Suomen lippu.
 
You are going to be get fucked, one way or in another - Vinny Gambini
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.