Tila
Viestiketju on suljettu.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
MM-kisat Minskissä 2014 huipentuvat sunnuntaina 25.5.2014 klo 21 loppuotteluun Venäjä vastaan Suomi.

Venäjä on pelannut voittamattomana punakoneena koko turnauksen, Suomi taas on määrittänyt uudelleen sananlaskun "vaikeuksien kautta voittoon" ja noussut taistelemaan maailmanmestaruudesta tilanteesta, jossa vaarana oli jopa suurin floppi 22 vuoteen: vuonna 1992 käyttöönotetun pudotusottelusysteemin aikanahan Suomi ei ole koskaan ollut puolivälierien ulkopuolella.

Mutta onneksi aina yhtä ymmärtävä, humaani ja pelirohkeuden kautta kannustava Jatkoajan keskustelufoorumi on koko kisojen ajan tukenut Suomea ja joukkueen kärkipelaajien otteita.

Suomi on usein parhaimmillaan altavastaajana, ja sitä se edelleen on mitä suuremmassa määrin, vaikka joukkue onkin nyt parantanut rajusti otteitaan ja pelasi tasapainoisen vahvan välierän. Venäjällä on kotietu otteluun, sillä on kotietu käytännössä myös yleisössä kun diktaattori-Lukashenkon alamaiset joutunevat hurraamaan Venäjän puolesta ties minkä rangaistuksen uhalla. Ellei sitten käy niin kuin Rocky IV -elokuvassa, jossa neukut hurrasivat lopussa Rocky Balboalle Ivan Dragon sijasta.

Kotietu vaihdoissa, kotietu yleisössä... miten mahtaa olla tuomarien kotiedun laita? Toivon totisesti, että edellisen ottelun pilannut ruotsalainen päätuomaripari ja erityisesti Markus Vinnerborg ei ole lähelläkään Minskiä.

Suomen vahvuudet ovat joukkuepelaamisessa, välierän ja puolivälierän voittojen tuomassa uskossa omaan tekemiseen sekä Pekka "muuri" Rinteeseen, joka on ihan eri kaliiberin veskari kuin kahden metrin Koskinen, mitenkään Koskisen vahvuuksia vähättelemättä.

Huikea finaali tulossa, nyt olisi hyvä mahdollisuus hiljentää Minskin areena, nöyryyttää Lukashenkoa ja Putinia, joille MM-kulta toisi poliittista vipuvartta kansansuosion myötä ja saada samalla meidät jatkislaisetkin hetkeksi hiljaiseksi ainakin mestaruusjuhliin saakka, jolloin iskettäisiin puukkoa vähintäänkin Timo Jutilan selkään kuten viimeksikin.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Kirjoittelin kaveriporukan ryhmään kisojen ensimmäisenä päivänä, että aina kun joukkueen maalilla seisoo Pekka Rinne niin pelataan voitosta, onpa joukkue edessä millainen tahansa. Väittäisin, etten ollut sitä sanoessani erityisen raskaasti väärässä.
Finaalissa on selvä altavastaajan asema Venäjää vastaan, mitä mielestäni tämän päiväsessä pelissä ei ollut.
Tänään onnistuttiin pimentämään Jagr upeasti, joten jos huomenna onnistutaan samassa Malkinin kanssa niin ollaan voitettu pelistä puolet. Malkinia pidän kiistatta Venäjän parhaana pelaajana.
Samalla pelisysteemillä mitä tänään esitettiin on täysin mahdollista viedä kultakin, mutta on se vaan kovan työn takana, sillä niin laadukas joukkue Venällä on.

Toivotaan, että nähdään tapahtumarikas hyvä peli, mitä ei tuomarit onnistu pilaamaan.

E: ei mennyt ihan putkeen tuo Torino veikkaus/muistelu, joten napataanpa koko kappale pois.
 
Viimeksi muokattu:
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjä on täysin voitettavissa huomenna, jos Vinnerborgia ei arvota finaalin tuomaristoon. Nyt hereillä kabineteissa, Kale. Suomi haastoi Venäjän hyvin jo alkusarjassa ja nyt epävarman Koskisen sijasta maalilla on Rinne.
 
"Pelaajamme olivat ottelun jälkeen täysin raivoissaan. Aiomme valittaa tuomiosta. Joukkuekin oli todella pettynyt noin lievään rangaistukseen." -Kimmo Kapanen

MegaForce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Itä-Helsingin Kiekko, Suomi
Minulla on sellainen tunne, että tuomarit ja muu poliittinen paine Putlerilla ja Lukalla tekevät kaikkensa, jotta Venäjä voittaisi.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Tuli tuossa fiilisteltyä aikaisempia mestaruusvuosia ja muistuipa siinä samalla yksi varsin mielenkiintoinen tilasto mestaruusvuosien semifinaaleista.

1995 MM-kisoissa Suomi voitti semifinaalin maalein 3-0 ja lopulta mestaruuden.
2011 MM-kisoissa Suomi voitti semifinaalin maalein 3-0 ja lopulta mestaruuden.
2014 MM-kisoissa Suomi voitti semifinaalin maalein 3-0 ja... : )
 
"Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen"
Sean Connery as John Patrick Mason in The Rock

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
Torinossako kävi niin, että Suomi hävisi koko turnauksessa yhden ainoan erän ja sillä sai vain hopeaa. Nyt Venäjällä on hyvät mahdollisuudet saavuttaa sama ;) (tai melkein sama, hävityistä eristä en tiedä, otteluista vaan)
Toivotaan, että nähdään tapahtumarikas hyvä peli, mitä ei tuomarit onnistu pilaamaan.
Torinossa Suomi hävisi kolme erää (puolivälierä USAa vastaan 3. Erä sekä finaalin kaksi jälkimmäistä erää) mutta taisi olla 1994 olympialaiset kun välierässä Kanadaa vastaan tuli se yksi hävitty erä ja jäätiin pronssille.

Viimeistä lausetta komppaan innokkaasti.
 
Daa dirlan dirlan daa

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Venäjä on tietysti suursuosikki - ja se mikä eniten arveluttaa on, että nyt toisessakin päässä on kuuma maalivahti. Suomella on ollut usein aika kaksijakoisia kuolemanotteluita Venäjää vastaan: joko pystytään täysin turhauttamaan tähdet tai sitten pääsevät aika pahastikin riehumaan. Toivottavasti nyt tapahtuu tuo ensimmäinen vaihtoehto! Voisi sanoa, että taas kerran Suomen ikiaikaiset vahvuudet tarvitaan: loistava maalivahti, kurinalainen ja tiivis viisikkopeli ja armottoman kova työnteko...
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Venäjä on tietysti suursuosikki - ja se mikä eniten arveluttaa on, että nyt toisessakin päässä on kuuma maalivahti.
Tämä on muuten erittäin hyvä huomio. Yleensä Venäjää on totuttu pitämään kiekollisena joukkueena, jolla on sitten maalissa "no joku muu muka". Tällä kertaa Venäjältä löytyy tosiaankin maailman luokan maalivahti, kuin myös Suomelta.

Taitotasossa kentällä Venäjä vie tätä ottelua, mutta uskoisin, että peli ratkaistaan juurikin maalilla. Jos Suomi onnistuu maalin tekemään ottelun alkuun ja sotkemaan Venäjän peliä tällä ja Rinne pitää tasonsa, niin tästä saadaan tasainen matsi, jonka Suomi voi viedä nimiinsä.
 

Rapala

Jäsen
Suomi voisi ottelun alkuun kolata sen Shipaychovin kunnolla ja sen jälkeen tuota joukkuetta ei pysäyttäisi edes kaksi Bobrovskyä. Toivon Jormakalle maalia huomenna.
 
#70 "Hän on kova poika tekemään maaleja. Voi olla, ettei hän paljon muuta tee, mutta maaleja kyllä. " Hannu Aravirta 19.9.2013

Salami8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Tuli tuossa fiilisteltyä aikaisempia mestaruusvuosia ja muistuipa siinä samalla yksi varsin mielenkiintoinen tilasto mestaruusvuosien semifinaaleista.

1995 MM-kisoissa Suomi voitti semifinaalin maalein 3-0 ja lopulta mestaruuden.
2011 MM-kisoissa Suomi voitti semifinaalin maalein 3-0 ja lopulta mestaruuden.
2014 MM-kisoissa Suomi voitti semifinaalin maalein 3-0 ja... : )
95 Tsekki->Ruotsi 11 Venäjä->Ruotsi 14 Tsekki->Venäjä? :D Hauskasti kyllä löytyy yhtäläisyyksiä
 
"Yes yes yes I'm doing all the time you don't have to remind every second"

"Leave me alone I know what I'm doing" -Iceman

Sic

Jäsen
Nyt pitää toivoa ettei paukut ole jo menneet ensikertalaisilta tähän finaalipaikkaan, sillä vielä pitäis jaksaa painaa ja keskittyä. Luotan silti että valmennustiimi handlaa tuonkin, vaikka itse kullakin voi perhosia olla vatsassa. Se on satavarmaa että esim. OJ:lla ja Karalahdella niitä paukkuja vielä on, sillä nyt tai ei koskaan nuo kokeneet herrat voivat aikuisten maailmanmestaruuden napata, olisiko nyt sen aika? Toivon sitä sydämmeni pohjasta, sillä sen he ansaitsevat.

Venäjä ei ollut jäätävän kova omassa välierässään ja se antaa toivon kipinää huomiselle. Toki nyt vastustajankin maalilla on laatuveskari, eikä mikään Salak saatika Scrivens, ja tuo voi aiheuttaa harmaita hiuksia huomenna. Toisaalta Venäjä sai Nilssonilta apuja semeissä, ja samanlaisia lahjoja ei Rinne tarjoile. Vaikka Venäjä onkin pelannut aiempaa tiiviimmin joukkueena näissä kisoissa, niin silti heidän kärkipelaajat pitää saada turhautumaan kuten Sotshissa. Toki he ammentavat varmasti olympialaisten tappiosta kostohenkeä, ja vielä kun yleisö pauhaa heille taustalla niin siinä joutuu leijona kovaan testiin. Silti Erkkaa lainatakseni: on kiva lähteä haastamaan Venäjää.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Venäläisiä jänskättää kyllä Suomen kohtaaminen. Sen verran usein on turpiin tullut pahassa paikassa. Alkusarjaottelu oli Venäjälle vaikea, varsinkin kolmas erä, vaikka voittivatkin.

Jos Snarok 'huilaa', Ovetchkin ja Malkin ottavat pelinjohdon haltuun ja jos peli ei sujukaan, vaikeaksi menee. Paine venäläisillä on tosikova.

Suomen osalta Kontiolan tulee elpyä ns. omalle tasolleen, Jokisen pitää alkaa pelata, Haulan pitää näyttää, mitä osaa ja muiden pitää pitää vahintäin Tshekki-ottelun taso.

Jos ottelu pysyy tasaisena kolmanteen erään, Suomella on mahdollisuus.

En yllättyisi, jos valko-venäläiset kannustaisivat Suomea.
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
95 Tsekki->Ruotsi 11 Venäjä->Ruotsi 14 Tsekki->Venäjä? :D Hauskasti kyllä löytyy yhtäläisyyksiä
Itse taas olen vetänyt viivoja junnukisojen kanssa. Edellisvuotta heikompi joukkue ja sen mukaise odotukset, mutta tasoon nähden loistava maalivahti. Peli parantunut kisojen edetessä selvästi ja finaalissa vastassa voitosta voittoon kulkenut joukkue joka hoiti alkulohkon pelin kun Suomella oli kakkosveska maalilla.
 
“If you have everything under control, you’re not moving fast enough.” - Mario Andretti

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ainakin joukkue tuuletti finaalivoittoa hyvin maltillisesti ja haastatteluissakin varottiin menemästä liiaksi asioiden edelle. Se on mielestäni hyvä merkki.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Betoni-Pekka. Aivan varmasti Karjalalippis kansan uusi suosikki. Mies josta puhutaan vielä vuosia miten nollasi kaikki.

Aivan huikeassa vireessä. Samanlaisia piirteitä kun parhaimmilla NHL-kausilla. MM-höntsien tasolla pakisto on riittävä, joka viimeistään välierissä näytti, että sieltä annetaan viimeinenkin veripisara maaliviivalle. Tätä lisää myös finaaleissa. Varmasti se viimeinen, jonka henkinen kantti pettäisi.

Ohtamaa. Huh. Ura lähtee tästä lentoon.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tämä on muuten erittäin hyvä huomio. Yleensä Venäjää on totuttu pitämään kiekollisena joukkueena, jolla on sitten maalissa "no joku muu muka". Tällä kertaa Venäjältä löytyy tosiaankin maailman luokan maalivahti, kuin myös Suomelta.

Taitotasossa kentällä Venäjä vie tätä ottelua, mutta uskoisin, että peli ratkaistaan juurikin maalilla. Jos Suomi onnistuu maalin tekemään ottelun alkuun ja sotkemaan Venäjän peliä tällä ja Rinne pitää tasonsa, niin tästä saadaan tasainen matsi, jonka Suomi voi viedä nimiinsä.
Toisaalta Ruotsi osoitti tänään, että Bobrovski on horjutettavissa. Muutenkin Venäjä näytti välierässään ihan eri joukkueelta kuin alkusarjassa. Se ei käynyt samalla tavalla alusta asti päälle, kuin aiemmissa peleissä. Ylivoimalla haettiin liian vaikeaa, kun alkulohkossa ylivoima toimi mallikkaasti. Vähän näytti paketti olevan sekaisin punakoneela. Tähän kun vielä lisää Znarokin huomisaamuun siirretyt kurinpitomenettelyt ja Plotnikovin mahdollinen loukkaantuminen, niin kaikki se häiritsee Venäjän keskittymistä finaaliin. Joukkueen on vaikeaa latautua illan peliin, jos ympärillä on paljon häiriötekijöitä.

Venäjä voi myös pitää ottelua täysin läpihuutojuttuna.
 
Viimeksi muokattu:
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Sic

Jäsen
Se on myös mukava nähdä että onko Venäjä hidas niin kuin Tsekki, itse en ihan jaksa siihen uskoa. Tuo verkkaisuus sopi Suomelle täydellisesti tänään ja heti huomasi kuinka esim. pakkien työskentely helpottui helvetisti. Jos tota vertaa puolivälierään niin olihan esim. pakisto enemmän vaikeuksissa nopeamman Kanadan kanssa kuin nyt.
 

Paulig

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ysit, JoKa
Kaksi toivomusta huomiselle:
1) Leksa saa vasustajan hermostumaan.
2) Kostoretkelle ei lähdetä.
 
Elämää ei pidä ottaa kuolemanvakavasti, eikä kuolema ole haudanvakava juttu.

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jos Snarok 'huilaa', Ovetchkin ja Malkin ottavat pelinjohdon haltuun ja jos peli ei sujukaan, vaikeaksi menee. Paine venäläisillä on tosikova.
.
Tämä nyt olisi paras mahdollinen juttu Suomelle, että nämä taktisesti erittäin heikot ja yhden asian miehet ottaisivat homman haltuun.

Voihan tuo noin mennäkin, voi nimittäin olla, ettei muun valmennuksen auktoriteetti riitä näille pepsi-miehille.
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Suomen onneksi Venäjälläkin on ollut paljon vastoinkäymisiä joukkueen rakentamisessa. Maan kaksi parasta hyökkääjää eli Datsjuk ja Radulov ovat sivussa vammojen takia sekä puolustuksen tukipilari ja henkinen liideri Nikulin joutui myös jäämään pois kisoista loukkaantumisen takia. Voi olla, että kovassa paikassa näiden pelaajien poisjäänti vielä näkyy. Myös Znaroksin todennäköinen toimitsijakielto olisi yksi merkittävä häiriötekijä, joka entisestään korostaisi joukkueen johtavien pelaajien asemaa. Itse en pidä Venäjän kapteenia Ovetshkinia minkään sortin liiderinä ja en osaa sanoa onko tuossa joukkueessa muitakaan kovia johtajia.

Ottelun alun merkitys on nähdäkseni valtava. Jos Venäjä tekee alussa maalin, se saa helposti hurmoksen päälle ja marssii voittoon. Jos taas avauserän jälkeen peli on maalittomassa tasatilanteessa tai jopa Suomen johtoasemassa, niin Venäjän perisynti voi hyvinkin alkaa iskemään taas päälle ja änäristarat alkavat sooloilemaan.
 
"Suomella ja Turkilla on samat perustavanlaatuiset demokraattiset arvot." - ulkoministeri Timo Soini

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Suomen onneksi Venäjälläkin on ollut paljon vastoinkäymisiä joukkueen rakentamisessa. Maan kaksi parasta hyökkääjää eli Datsjuk ja Radulov ovat sivussa vammojen takia sekä puolustuksen tukipilari ja henkinen liideri Nikulin joutui myös jäämään pois kisoista loukkaantumisen takia. Voi olla, että kovassa paikassa näiden pelaajien poisjäänti vielä näkyy. Myös Znaroksin todennäköinen toimitsijakielto olisi yksi merkittävä häiriötekijä, joka entisestään korostaisi joukkueen johtavien pelaajien asemaa. Itse en pidä Venäjän kapteenia Ovetshkinia minkään sortin liiderinä ja en osaa sanoa onko tuossa joukkueessa muitakaan kovia johtajia.

Ottelun alun merkitys on nähdäkseni valtava. Jos Venäjä tekee alussa maalin, se saa helposti hurmoksen päälle ja marssii voittoon. Jos taas avauserän jälkeen peli on maalittomassa tasatilanteessa tai jopa Suomen johtoasemassa, niin Venäjän perisynti voi hyvinkin alkaa iskemään taas päälle ja änäristarat alkavat sooloilemaan.
Ja kaiken lisäksi ykkössentteri Plotnikov loukkaantui Ruotsi-ottelussa ja hänen pelaamisensa finaalissa on vielä epävarmaa.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

neprz

Jäsen
Tämänvuotisessa finaalissa on paljon yhtäläisyyksiä vuoden 2007 Moskovan MM-välierään. Ranskalaisilla viivoilla muutamia mitä tuli nopeesti mieleen.

-Alkusarjassa Venäjä voitti Suomen
-Erkka Westerlund Suomen valmentajana
-Venäjän valmentajan ensimmäiset kisat punakoneen peräsimessä (2007 Bykov, Znaroks nyt)
-Venäjällä hurja kotiyleisö
-Ovechkin ja Malkin mukana
-Venäjä hurja ennakkosuosikki
-Suomella huippuveskari NHL:stä

Mukava näitä on listailla, vaikka näillä ei ole minkäänlaista vaikutusta huomiseen finaaliin.


Ja kaiken lisäksi ykkössentteri Plotnikov loukkaantui Ruotsi-ottelussa ja hänen pelaamisensa finaalissa on vielä epävarmaa.
Plotnikov on laitahyökkääjä. Uskon, että pelaa aivan normaalisti huomenna. Teatterille vaikutti.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tämänvuotisessa finaalissa on paljon yhtäläisyyksiä vuoden 2007 Moskovan MM-välierään. Ranskalaisilla viivoilla muutamia mitä tuli nopeesti mieleen.

-Alkusarjassa Venäjä voitti Suomen
-Erkka Westerlund Suomen valmentajana
-Venäjän valmentajan ensimmäiset kisat punakoneen peräsimessä (2007 Bykov, Znaroks nyt)
-Venäjällä hurja kotiyleisö
-Ovechkin ja Malkin mukana
-Venäjä hurja ennakkosuosikki
-Suomella huippuveskari NHL:stä

Mukava näitä on listailla, vaikka näillä ei ole minkäänlaista vaikutusta huomiseen finaaliin.
Plotnikov on laitahyökkääjä. Uskon, että pelaa aivan normaalisti huomenna. Teatterille vaikutti.
Plotnikov sai kiekon jalkaansa ennen tuota tönäisyä. Siihen lähinnä viittasin. Että onko jalka pelikunnossa.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
Jukurit - HPK
 • 2.95
 • 3.75
 • 2.20
KalPa - TPS
 • 2.08
 • 4.20
 • 2.90
SaiPa - JYP
 • 2.00
 • 4.15
 • 3.10
Sport - Ilves
 • 2.60
 • 3.85
 • 2.40
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.