MM-kisat 2013: Suomi

  • 924 706
  • 3 108
Tila
Viestiketju on suljettu.

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tokihan ne olympialaisiin tulee helvetin kovalla prosentilla, perustelut ylempänä. Ei tosin yllätä ettei kiinnosta tulla täyttämään kiekkoliittojen taskuja kisoihin millä ei oikein ole edes arvoa.

Torinon olympialaisista kieltäytyivät ainakin Kiprusoff, Lehtonen, Väänänen, Pitkänen, T.Ruutu, Miettinen ja S.Kapanen. Mielestäni siis aika moni kieltäytyi tuolloin.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos faktoja mietitään, niin Tshekin turnauksessa Melart oli kolmesti jäällä tasakentällisin, kun Suomelle tehtiin maali. Hietasen ollessa kentällä omissa ei soinut kertaakaan. Kansainvälisellä tasolla pelaajan kokoa tai fyysisyyttä tärkeämpi asia on liike ja se on Hietasella aivan ylivertaisella tasolla Suomen pakistosta. Sen takia hän pärjää omassa päässäkin, koska pystyy jalalla puolustamaan.

Edellisissä kisoissa Hietala +/- tilastoissa -2 ja samassa roolissa ollut Niskala 0. Pisteet Hietalalle 5-4. Jalalla täytyy pystyä puolustamaan mutta on myös oltava valmis antamaan ja ottamaan oman pään kulmissa. Jos halutaan pärjätä edes teoriassa (kisojen pelaajamateriaali).

Hietanen ei tätä ole valmis tekemään. Toki toivon että olisi ja yllättäisi.

Alla lyhyesti mitä yritän kertoa

Käytetään pelaajien vahvuuksia oikeassa paikassa, oikeaan aikaan. Melartin paikka ketjuissa ei ole minulle mikään kynnyskysymys, kunhan käytettäisiin puolustavaa puolustajaa omassa päässä ja hyökkäävää puolustajaa hyökkäyspäässä.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei siellä paljon kuule selityksiä, että en mä nyt tuu ku mun soppari on katkolla tai että en mä tuu ku mun seura ei oikein tykkäis siitä.

Ymmärrän täysin niitä pelaajia, jotka eivät tule maajoukkueeseen ilman sopimusta johonkin seurajoukkueeseen. Paha loukkaantuminen kisoissa ja olet ilman seuraa kunnes olet toipunut. Markkina-arvo on tietysti heikompi loukkaantumisen jälkeen ja voi mennä vuosia, että saa "menetetyn" ansion takaisin, jos saa koskaan. Yhdet MM-kisat ovat aika mitätön tapahtuma pelaajan uralla, niiden takia en itse riskeeraisi seuraavien vuosien työpaikkaa ja ansiotasoa. Pakkoa kun ei onneksi ole.

Ja sopimuksenalaiset pelaajat lähtevät kisoihin mikäli palkan maksava seura hyväksyy asian. Jos seura näyttää punaista valoa, niin kisat katsotaan telkkarista. Vai onko IIHF:n ja NHL:n välillä olemassa nykyisin sopimus, jonka mukaan serrajoukkue ei voi evätä pelaajan osallistumista MM-kisoihin?

Jalosen NHL-pelaajiin kohdistama ylenkatsominen ei sekään ole omiaan lisäämään imua Leijonapaitaan.
 
Torinon olympialaisista kieltäytyivät ainakin Kiprusoff, Lehtonen, Väänänen, Pitkänen, T.Ruutu, Miettinen ja S.Kapanen. Mielestäni siis aika moni kieltäytyi tuolloin.

Ok, itse muistin vain Kipperin. Kieltämättä aika paljon vaikka S.Kapanen ja T.Ruutu ainakin ovat liki kroonisesti rikki, ainakin änärissä.
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Onhan se selvää ja ikävää, että suomalaisten pelaajien halukkuus pelata MM-leijonissa on laskenut merkittävästi esim. 10 vuoden takaisesta. Toisaalta puhuttaessa selvästi yli 30-vuotiaista ja/tai perheellisistä kiekkoilijoista, niin on ymmärrettävää, että joka kevät ei ole ensimmäisenä enää mielessä kiekkokauden jatkaminen toisella mantereella.

Huolestuttavampi asia onkin se, että ne kisakutsut lähtee yhä kovin usein samoille kavereille kuin silloin 10 vuotta sitten.

Nyt mennään näillä, Sotsissa sitten toisilla jätkillä. Harmi, että Barkov on loukkaantunut.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Seuraava menee vähän off topicin puolelle, mutta tuli vaan mieleen kun ylempänä asiaa käsiteltiin...

Ok, itse muistin vain Kipperin. Kieltämättä aika paljon vaikka S.Kapanen ja T.Ruutu ainakin ovat liki kroonisesti rikki, ainakin änärissä.
En muista ihan tarkkaan tuosta Kapasesta, mutta Tuomo Ruutu oli ainakin ihan säpäleinä. Ei pelannut kaudella 2004-05 missään (osittain toki työsulun vuoksi), ja seuraavallakin kaudella 05-06 pelejä tuli NHL:ssä kasaan vain 15 kappaletta. Kuntoutui kuitenkin jokseenkin kevään MM-kisoihin, mutta Tuomohan puheli ihan vakavissaan niiden jälkeen että harkitsee jopa koko uransa lopettamista. Oli aikalailla finaalissa erilaisten vammojen kanssa, joten ei sinänsä ihme että tuolloin oli vähän synkemmät ajatukset ilmassa.

Se Tuomosta. Kohtahan ne kisat tosiaan alkavat, ja itse odotan ainakin erittäin suurella mielenkiinnolla näitä pelejä. Maajoukkuekiekko kyllä sytyttää aina, vaikka kyse onkin "vain" joka keväisestä Skoda Cupista ja ties mistä MM-höntsästä, mutta kyllä näistä vaan nauttii.

Joukkue on mielenkiintoinen ja sanoisinko että tuore. Onhan tuossa tietynlaista puukätisyyttä havaittavissa, mutta niin se vaan aika usein tahtoo Suomen maajoukkueen kohdalla olla. Toivottavasti näemme jäällä fyysistä, liikkuvaa ja taistelevaa Leijonalaumaa, joka jättää jäälle kaikkensa. Sitten sen näkee mihin tämä oikein riittää. Realismia on toki sen verran, että välieräpaikkaan vaaditaan aika helvetinmoinen onnistuminen ja aimo annos onneakin.

Toisaalta Suomi pelaa kyllä aavistuksen verran helpommassa lohkossa. Venäjä on selkeä ennakkosuosikki, mutta tämän jälkeen nähdään kyllä tiukka taistelu lohkon kakkospaikasta. Oletusarvo on se, että Venäjä hoitaa tämän lohkon, mutta uskon kyllä että Suomi ottaa lohkossa joko sijan kaksi tai kolme. Tämä olisi erittäin arvokas asia, sillä näin vältettäisiin Venäjän kohtaaminen puolivälierissä. Vaikka vanha sanonta "kaikki pitää voittaa" onkin totta, niin kyllä minä silti ihan helvetin paljon mieluummin otan siihen puolivälierään vastaan USA:n tai Slovakian kuin Venäjän.

Pian rillataan.
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Torinon olympialaisista kieltäytyivät ainakin Kiprusoff, Lehtonen, Väänänen, Pitkänen, T.Ruutu, Miettinen ja S.Kapanen. Mielestäni siis aika moni kieltäytyi tuolloin.

Siellä oli loukkaantumisia ainakin Ruudulla,Väänäsellä ja Kapasella. Muistaakseni myös Miettisellä,koska Hagman otettiin Miettisen tilalle viime hetkessä. Kiprusoff ja Pitkänen toki kieltäytyi. Tuomo Ruutuhan oli melkeen koko tuon kauden veke, mutta tuli sitten samana keväänä pelaaman MM-kisat, voittaen jäähypörssin.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tulis ne Suomellakin jos oltaisiin yhtä tuore maa ja jollain kansallistunnollahan nää vetää. Kannattaa hakea sitä parempaa esimerkkiä tosta länsinaapurista joka on kaikin puolen lähempänä tätä meidän kulttuuria.

No eipä kanadakaan kovin "tuore maa" ole ja sieltä tulee sellasia seppiä että voidaan Tamimaisesti puhua supertähdistä. Joskushan joku suomikiekkoilija sanoi että on ikävä tulla kisoihin kun heiltä odotetaan pisteitä ja haukutaan jos ei onnistuta... Paineita pelätään, sitäkö se on.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Huolestuttavampi asia onkin se, että ne kisakutsut lähtee yhä kovin usein samoille kavereille kuin silloin 10 vuotta sitten.

Olet asian ytimessä. Laji kuin laji, niin sarvikuonot roikottavat kavereita ja tuttujaan maailman tappiin asti edustustehtävissä, halukkuuskin näyttäisi nykyään olevan niihin ihan kybällä.. Olisiko paljon vaadittu jos liitto tekisi selvän strategian, millälailla ajaa nuoret lupaukset maajoukkuetehtäviin järkevästi kunnolla sisään, muukin kuin peluuttaa mitäänsanomattomissa EHT-turnauksissa ja sitten jättää useasti rannalle valintojen koittaessa. Riskejä nuorten kanssa miesten joukkueisiin valittaessa sopivassa suhteessa pitää olla valmis ottamaan nykyistä enemmän. Jossain välissä heidän kehityksensä kuitenkin maksaa itsensä takaisin. Hiukkasen vaatisi "liitonmiehiltä" ja valmennukselta enemmän luottoa nuoriin talentteihin.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Siellä oli loukkaantumisia ainakin Ruudulla,Väänäsellä ja Kapasella.

En väitä, etteikö Kapasella olisi ollut loukkaantumisia, mutta hänhän kieltäytyi tuolloin jo ennen joukkueen varsinaista valintaa eli kuukausia ennen kisojen alkua. Ei hän mitenkään voinut tuolloin tietää olevansa pelikyvytön olympialaisten aikaan.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Suomessa kisoja seurataan enemmän kuin Kanadassa tai USA:ssa joten näillä veljillä ei ole pelkoa arvostuksen tippumisesta. Veli Getzlaf voi ottaa ottelurangaistuksen vaikka joka pelissä mutta tuskin kanadalaiset siitä paljoa parkuisivat.

Kari Lehtonen päästi pari ehkä torjuttavissa ollutta vetoa ja puolivaltakuntaa oli heti parkumassa, että mieshän on täysi luuska.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Olisiko paljon vaadittu jos liitto tekisi selvän strategian, millälailla ajaa nuoret lupaukset maajoukkuetehtäviin järkevästi kunnolla sisään, muukin kuin peluuttaa mitäänsanomattomissa EHT-turnauksissa ja sitten jättää useasti rannalle valintojen koittaessa. Riskejä nuorten kanssa miesten joukkueisiin valittaessa sopivassa suhteessa pitää olla valmis ottamaan nykyistä enemmän. Jossain välissä heidän kehityksensä kuitenkin maksaa itsensä takaisin. Hiukkasen vaatisi "liitonmiehiltä" ja valmennukselta enemmän luottoa nuoriin talentteihin.

Mielestäni sellainen strategia jo on. Nuori pelaaja pääsee sitten maajoukkueeseen, kun on pelillisesti sillä tasolla, että parempia vaihtoehtoja ei ole. On ihan älyttömän naurettavaa kuulla näitä vaatimuksia jostakin Ville Pokan ja Markus Granlundin MM-kisamatkoista. Helvetti Mikko Koivu, Joni Pitkänen ja Tuomo Ruutu eivät päässeet tuossa iässä edes EHT:lle, vaikka he nyt olivat hieman eri kaliiberin lupauksia kuin nämä makke granlundit. Ja väitän, että Mikko Koivusta ei olisi tullut yhtään sen parempi jääkiekkoilija Leijonille, vaikka hänet olisi ajettu sisään junnuiässä arvokisoihin.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Edellisissä kisoissa Hietala +/- tilastoissa -2 ja samassa roolissa ollut Niskala 0. Pisteet Hietalalle 5-4. Jalalla täytyy pystyä puolustamaan mutta on myös oltava valmis antamaan ja ottamaan oman pään kulmissa. Jos halutaan pärjätä edes teoriassa (kisojen pelaajamateriaali).


Sen verran vielä lisäisin, että Hietasen kaikki pisteet tulivat otteluissa Ranskaa, Kazakstania ja Sveitsiä vastaan. Kovia maita vastaan saldo oli 6.0+0=0 -3 (toki Niskalallakin vain 6.1+0=1 -1)
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No eipä kanadakaan kovin "tuore maa" ole ja sieltä tulee sellasia seppiä että voidaan Tamimaisesti puhua supertähdistä. Joskushan joku suomikiekkoilija sanoi että on ikävä tulla kisoihin kun heiltä odotetaan pisteitä ja haukutaan jos ei onnistuta... Paineita pelätään, sitäkö se on.

Kanadankin jengi on aika nuori. Heidän tähdet Stamkos, Hall, Eberle, Skinner jne. ovat pääosin tuollaisia parikymppisiä kavereita ja kyllähän nämä Suomenkin tähdet samanikäisinä tulivat innolla kisoihin. Ongelma on se, että Suomella ei juuri ole tällä hetkellä näitä innokkaita nuoria tähtipelaajia.
 

Rännikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Black & Gold, Philadelphia Flyers
Huolestuttavampi asia onkin se, että ne kisakutsut lähtee yhä kovin usein samoille kavereille kuin silloin 10 vuotta sitten.
Kertoo myös sen miksi ei vaan enää nappaa kun kisat on nähty 5-10 kertaa ellei enemmän ja kotiintuomisina tyypillisesti ämpärillinen kiekkoja. Turha mielestäni sinne jäälle on lähteä jos ei kerran kiinnosta.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Maajoukkue pelejä pelataan niin paljon että ei se ole enää tavallaan palkinto. EHT-peleissä varsinkin kokeillaan paljon pelaajia ja tavallaan joukkueeseen voi päästä vaikka ei olekkaan vielä ns. maajoukkuetason pelaaja.

Tammisen jorinoista sen verran että en itsekään ajattele pelaajien olevan velkaa tai velvoitettuja tulemaan joukkueeseen mutta aamun Huomenta Suomessa Tamminen toi kyllä hyvin esiin sen että esim. maajoukkue pelaaminen on edesauttanut sitä että palkat on tuollaisia ja halleja on rakennettu. Toisaalta Tamminen on sitä ikäluokkaa että tilannetta ei voi verrata suoraan. Sillon ei tienattu miljoonia ja asuttu hienoissa taloissa. Lähtökohdat on muuttunu viimesten vuosikymmenten aikana paljon. Tietääkö muuten joku että maksetaanko pelaajille yhtään mitään näistä peleistä ? Yleensähän on mestaruusbonuksia yms. mutta siis jos tulee vaikka änäristä kisoihin niin onko siinä mitään muuta kun menoja vai maksaako liitto esim lentoliput? Rahastahan ei ole näillä puutetta, mutta voi olla että moni ei halua "ilmaseksi" tulla. Varsinkin ku viime kisojenki tuotot oli aika huikeita.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Tietääkö muuten joku että maksetaanko pelaajille yhtään mitään näistä peleistä ? Yleensähän on mestaruusbonuksia yms. mutta siis jos tulee vaikka änäristä kisoihin niin onko siinä mitään muuta kun menoja vai maksaako liitto esim lentoliput? Rahastahan ei ole näillä puutetta, mutta voi olla että moni ei halua "ilmaseksi" tulla. Varsinkin ku viime kisojenki tuotot oli aika huikeita.

Totta kai liitto hoitaa kulut, mutta eipä noi muutenkaan haittaa, kun ne voi vähentää verotuksessa(sportsbusinessdaily.com).

NHL-miljonäärejä tuskin palkkiot kiinnostavat - niistä voi tulla heille myös lähinnä vaivaa verotuskuvioiden myötä ja moni varmasti pistäisi ne siitä syystä suoraan hyväntekeväisyyteen.

Verot voivat muutenkin olla kieltäytymisten taustalla. Ruotsin Loui Eriksson on jäämässä pois verosyiden takia - moni suomalaispelaajakin vietti poikkeuksellisesti työsulun ajan aikaa kotimaassaan.
 
Viimeksi muokattu:

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Mielestäni suomalaiset änärijätkät eivät varsinaisesti ole velkaa Suomelle, mutta jonkinlainen kunnioitus ja ylpeys omaa maataan ja Leijonapaitaa kohtaan tulisi olla. Kyllä lähtökohdan pitäisi olla se, että kun sinut kutsutaan maajoukkueeseen, niin silloin siihen kutsuun vastataan normaalisti myöntävästi. Nyt tuntuu siltä, että on pienoinen ihme jos joku NHL-pelaaja vaivautuu tulemaan edustamaan Suomea MM-kilpailuihin. Aika huikea ero on meillä jos verrataan tilannetta Venäjään tai Slovakiaan. Ei siellä paljon kuule selityksiä, että en mä nyt tuu ku mun soppari on katkolla tai että en mä tuu ku mun seura ei oikein tykkäis siitä.

Ehkä pelaajat vaan ei arvosta näitä mm-kisoja?

Surullisintahan on se, että me odotellaan edelleen näitä kimmotimosia pelastamaan, kun muuten meillä ei ole ketään NHL-pelaajia. Kyllä minä ymmärrän jokaisen vanhemman pelaajan päätöksen olla tulematta. Nämä äijät on kuitenkin olleet kohtuu monesti mukana, kantaneet vastuuta ja antaneet hienoja hetkiä. Ei se näiden pelaajien vika ole että Suomella on niin huonosti asiat, että äijien pitää vielä 40-vuoden ikäisinäkin pelata mm-kisoissa.

Ja kyllähän tuo sopimuksen uupuminen on varsin pätevä syy. Samoin jos seura kieltää. En minäkään lähtis riskeeraamaan omaa talouttani mm-kisojen takia.

Siellä oli loukkaantumisia ainakin Ruudulla,Väänäsellä ja Kapasella. Muistaakseni myös Miettisellä,koska Hagman otettiin Miettisen tilalle viime hetkessä. Kiprusoff ja Pitkänen toki kieltäytyi. Tuomo Ruutuhan oli melkeen koko tuon kauden veke, mutta tuli sitten samana keväänä pelaaman MM-kisat, voittaen jäähypörssin.

Kipper kieltäytyi ainakin, mutta eikös Pitkäsellä ollut jotain kevyttä vammaa, jonka seurauksena Flyers kielsi äijää osallistumasta?
 
Siellä oli loukkaantumisia ainakin Ruudulla,Väänäsellä ja Kapasella. Muistaakseni myös Miettisellä,koska Hagman otettiin Miettisen tilalle viime hetkessä. Kiprusoff ja Pitkänen toki kieltäytyi. Tuomo Ruutuhan oli melkeen koko tuon kauden veke, mutta tuli sitten samana keväänä pelaaman MM-kisat, voittaen jäähypörssin.

Ilmankos en muistanutkaan kuin Kipperin tuosta erkun kieltäytyneiden listasta.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Surullisintahan on se, että me odotellaan edelleen näitä kimmotimosia pelastamaan, kun muuten meillä ei ole ketään NHL-pelaajia. Kyllä minä ymmärrän jokaisen vanhemman pelaajan päätöksen olla tulematta. Nämä äijät on kuitenkin olleet kohtuu monesti mukana, kantaneet vastuuta ja antaneet hienoja hetkiä. Ei se näiden pelaajien vika ole että Suomella on niin huonosti asiat, että äijien pitää vielä 40-vuoden ikäisinäkin pelata mm-kisoissa.

Tämä on oikeastaan se järkevin pointti, ainakaan veteraaneja ei pitäisi haukkua siitä että eivät kisoihin lähde. He ovat palveluksensa jo tehneet. Tuossa joku kirjoitti pelaajien velasta Suomen yhteiskunnalle, mutta pitää muistaa että varsinkin nämä vanhemmat pelaajat ovat olleet pelaamisellaan vaikuttamassa siihen että jääkiekko on Suomessa siinä asemassa kuin on.

Yleisemmin kieltäytymisissä on kyse kunniasta. Raimo Summanen kirjoitti aikanaan siitä kuinka kiinnostuneita nhl-pelaajat ovat siitä millainen joukkue kisoihin saadaan ja ketkä muut nhl-pelaajat ovat mukana. Tuossa tulee helposti kerrannaisilmiötä; kun yksi kieltäytyy, tulevat muut perässä. Lisäksi nhl-pelaajat saavat sen suurimman paskan jos Suomi ei voita maailmanmestaruutta. Tämänhän takia Olli Jokinenkin maajoukkueessa lopetti. Jukka Jalonen taas puhui Vancouverin jälkeen ettei voinut etukäteen mitenkään käsittää niitä paineita joita nhl-pelaajilla oli arvokisoissa pelaamisesta.

Kipper kieltäytyi ainakin, mutta eikös Pitkäsellä ollut jotain kevyttä vammaa, jonka seurauksena Flyers kielsi äijää osallistumasta?

Pitkänen oli loukkaantunut (pelasi tuolla kaudella 58 ottelua) ja myös Kipperin "kieltäytyminen" johtui seuran lääkärin määräyksestä.
 
Mielestäni suomalaiset änärijätkät eivät varsinaisesti ole velkaa Suomelle, mutta jonkinlainen kunnioitus ja ylpeys omaa maataan ja Leijonapaitaa kohtaan tulisi olla.
Samaa toivoisi Jukka Jaloselta. Kunnioitus maajoukkuepaitaa kohtaan laskee, jos Jalonen valitsee siihen pukeutumaan jotain Marko Anttilaa ja Ville Viitaluomaa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Nuori pelaaja pääsee sitten maajoukkueeseen, kun on pelillisesti sillä tasolla, että parempia vaihtoehtoja ei ole. On ihan älyttömän naurettavaa kuulla näitä vaatimuksia jostakin Ville Pokan ja Markus Granlundin MM-kisamatkoista. Helvetti Mikko Koivu, Joni Pitkänen ja Tuomo Ruutu eivät päässeet tuossa iässä edes EHT:lle, vaikka he nyt olivat hieman eri kaliiberin lupauksia kuin nämä makke granlundit. Ja väitän, että Mikko Koivusta ei olisi tullut yhtään sen parempi jääkiekkoilija Leijonille, vaikka hänet olisi ajettu sisään junnuiässä arvokisoihin.

Korjataanpa faktoja. Vain Tuomo Ruudulla oli viimeisenä juniorivuotenaan SM-liigasta kovat näytöt, 30 matsissa 27 paunaa. Mikko Koivulla oli 37/20 ja Joni Pitkäsellä 35/20. Ruutu ja Pitkänen olisivat voineet päästä MM-leirille, mutta olivat keväällä 2003 loukkaantuneina. Mikko Koivu taas on hitaasti kehittynyt pelaaja, joka ei pisteillä juhlinut juniorina liigassa. Joku Armia on ollut ollut häntä paljon tehokkaampi. U20 MM-kisoista kolmikolta löytyy toki näyttöjä, mutta ne eivät poikkea vastaavien nykyisten huippulupausten näytöistä. Eli se objektiivisin mittari ei anna selkeää eroa nykyisten ja aikaisempien huippulupausten kesken.

Vuonna 2003 oli kotikisat ja Aravirta oli kasaamassa dream teamia kisoihin, ero tähän päivään on suuri. Silloin joukkueessa pelasi peräti 14 NHL-pelaajaa plus että laatua riitti Euroopastakin. Olisiko Aravirta valinnut Pitkäsen ja Ruudun kisoihin on toisarvoinen kysymys. Olennaista on huomata, että MM-joukkue koostui tuolloin kovista pelimiehistä. Nyt sen sijaan kentällä viilettää toinen toistaan tuntemattomampia liigakykyjä, joilla ei ole juuri mitään näyttöä U20 MM-kisoista ja jotka ovat pelaajina kehittyneet todella h i t a a s t i.

Itse en näe nykyisessä politiikassa mitään järkeä, mutta en taita peistä tästä tämän enempää. JA:n pravdan mukaan on valittu paras mahdollinen joukkue, itse käyttäisin toista hieman alatyylistä samalla kirjaimella alkavaa ilmaisua kuvaamaan tätä joukkuetta.

Ja ihan anekdoottina: Juhani Tamminen oli 31-vuotias pelatessaan viimeiset MM-kisansa. Eli että tämä leijonasydäminen superrotari ei sitten kuitenkaan jaksanut pelata enää esim. 35-vuotiaaksi, jonkaikäisen nyt olisi pitänyt kiiruulla rientää vielä edustamaan Suomea, kunhan vaan sai merkityksettömät työnantajansa pelit pelattua. Saa käyttää mutta ei ole pakko.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
näkökannan muutos

Noniin, nyt kun on tullut pari päivää valitettua ja tuskasteltua taitaa alkaa olemaan aika ottaa uusi näkökanta tähän joukkueeseen.
Kisoja kohti siis, ja tasan sillä porukalla mikä on valittu. Tuolla jonnekin aiemmin kirjoitin, että niin kauan kuin maalissa on suomalaisveskari niin peli on voitettavissa ja siihen olettamukseen on yhä luotettava.

"Meillä" on monta pelaajaa joita vastaan vastustavat joutuvat ja tulevat rikkomaan, jotenka erikoistilanteet on se avainpaikka voittaa.
Muutenkin ihan mielenkiintoista nähdä mikä tuon porukan oikea taso on kun pelit alkaa.
Tiedetään, että miehiä jäi viimeisimmistä harjoitusotteluista pois ja uusia tuli sisään. Joukkue on niin hyvä kuin sen huonoin lenkki, joten perjantaina se on mennyttä sunnuntaita 4 lenkkiä parempi(+Korpikoski?)
Siis kentällinen miehiä vaihtuu parempaan suuntaan. En usko, että niitä muuten olisi roudattu mukaan.
Ei tuo joukkue kuitenkaan niin huono ole ettei sen voisi olettaa olevan neljän joukossa kun alkusarja päättyy ja siitä etenpäin se on tolppa sisään, tolppa ulos meininkiä.
Enkä ole vielä edes aloittanut siman nauttimista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös