Sinä IceWalker puhut nimeämisistä, minä pelaamisesta. Fakta on se, että Teemu Pulkkinen pääsi pelaamaan EHT:lle jo juniori-ikäisenä. Samoin Jani Lajunen pääsi 20-vuotiaana Ruotsin EHT:lle pelaamaan, toki ei ollut alun perin nimettynä, mutta pelasi kuitenkin. Ja Teemu Hartikainenkin taisi olla 2010 mukana Tshekin EHT-turnauksessa, jos en ihan väärin muista.
Voit muuten ihan huviksesi vertailla nuorten pelaajien esiinmarssia Raimo Summasen, Erkka Westerlundin, Doug Sheddenin ja Jukka Jalosen päävalmentajakausilla. Väittäisin, että Jalosen aikana nuoria on nostettu ylivoimaisesti eniten maajoukkuerinkiin. Esimerkiksi Westerlundin aikana junnuikäiset eivät päässeet edes niihin ensimmäisiin MM-leirityksiin.
Toki faktaa, mutta sattuman satoa. Jalosen piti ottaa loukkaantumisten takia Pulkkinen kun muitakaan pelaajia ei ollut käytettävissä.
Muuten ostaisin väitteesi Jalosesta, mutta on huomioitava se, että pelaajatuotanto ei ole tasalaatuista vuosina 2003-13. Ikäluokat 85, 88 ja 89 olivat erittäin huonoja, muut vain huonoja tai keskinkertaisia lukuunottamatta tietenkin superikäluokkaa 1983. Vertailuja valmentajien välillä on aika vaikeaa tehdä. Ikäluokan 87 Rask ja Lindgren pelasivat junnujen kirjoissa pari A-maaottelua. Ja edellisen ikäluokan tähdet Korpikoski, Tukonen ja Nokelainen lähtivät junnuvuosinaan rapakon taakse, joten heillä ei ollut edes mahdollisuutta pelata A-maaotteluja.
Se mikä taas totta, on että A-maajoukkueen keski-ikä on tasaisesti noussut MM-kisoista toiseen, ilman Raipeakin. Varmasti muutkin valmentajat ovat hiukan pelänneet nuorien pelaajien peluuttamista. EHT:lle ei ole löytynyt tarpeeksi hyviä pelaajia. Mutta esimerkiksi Summanen valitsi kolme 83- pelaajaa vuoden 2004 World Cupiin, joten ei häntä nyt voi mistään nuorten syrjimisestä syyttää. Jalosella on ollut tilanne, jossa poikkeuksellsen huonojen ikäluokkien jälkeen on tullut sentään varsin lupaavia pelaajia, joten heidän valintaansa edes EHT:lle olisi voinut hyvin puolustaa.