MM-kisat 2012: Suomi

  • 1 235 261
  • 3 739
Tila
Viestiketju on suljettu.

DDR

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
NHL:n pleijareista on tällä hetkellä putoamassa suht varmasti:

Teemu Selanne
Jussi Jokinen
Tuomo Ruutu
Saku Koivu
Joni Pitkanen
Toni Lydman
Niklas Hagman

Osa näistä tulee varmaan putoamaan myös:

Petteri Nokelainen
Lennart Petrell
Ville Leino
Lauri Korpikoski
Teemu Laakso

Eli näiden pohjalta voisi kasata jengin tähän tyyliin:

Ruutu T. - Koivu S. - Selänne
Jokinen J. - Immonen - Granlund
Hagman - Kapanen - Aaltonen
Komarov - Nokelainen/Kuparinen - Petrell/Korpikoski
+ Leino/Joensuu/Lajunen

Pitkänen - Lydman
Niskala - Vatanen
Puistola - Väänänen
Kukkonen - Salmela

Bäckström
Vehanen
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kyllä mä jaksan ihmetellä miksi kaikki on juuri kauden päätavoitteen kusseita pelaajia valinneet voittavien sijaan? Viime keväänä mentiin voittajilla mestaruuteen ja mitään ei ole opittu. No, mielipiteensä kullakin. Enkä todellakaan sano, että Euroopan sarjoissa pelaisi paremmat pelaajat. Siellä vaan pelaa voittamaan tottuneet, tavoitteensa saavuttaneet ja suht levänneet pelaajat.
 

Calgaryman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Panthers
Melkoinen luotto tuntuu osalla olevan Hagmaniin ja Bergenheimiin. Tämän kauden näytöt ovat molemmilla kuitenkin niin vaatimattomat, että jos parikin hyvin pelannutta TOP6-laituria NHL:stä saadaan niin nämä kaverit on vara jättää rannalle. Ei sen NHL-statuksen tarvitse olla mikään itseisarvo kisapaikan suhteen.
Ainakin Bergenheimin valinta pitäisi olla melko selvä, mikäli vaan on terveenä. Ei kai kukaan Bergenheimia kahteen kärkiketjuun ole laittamassa vaan sinne missä voi käyttää avujaan parhaalla mahdollisella tavalla hyödyksi - siis kolmos/nelosketjun energiseksi karvaajaksi, joka kykenee myös maalintekoon. Tuskin Sean edes pelaisi NHL:ssä, jos ei olisi niin hyvä alempien ketjujen pelaaja.

Mielestäni NHL:ssä pelaavan alemman ketjun pelaajan tulisi olla aina edellä eurooppalaista vastinetta, mikäli tarjolla on rooli kahteen alempaan ketjuun. Ai miksikö? No siksi että he ovat pelanneet mahdollisesti useita kausia tuossa roolissa ja ovat näin oppineet tuohon roolin ja sen vaatimiin edellytyksiin. Eurooppassa pelaava hyökkääjä on puolestaan tottunut hyökkäävämpään rooliin ja isompaan peliaikaan mitä maajoukkueessa on tarjolla. Asia voidaan kääntää myös toisinpäin. Kärkiketjuihin on parempi valita isoon kiekolliseen rooliin Euroopassa tottunut pelaaja, kuin alempien ketjujen spesialisti NHL:stä.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät

Ja tässä pitää myös ottaa huomioon se miten hyvin mahdollinen NHL-apu kykenee toteuttamaan Leijonien pelitapaa. Jos valittavana on jo tasonsa MM-kisoissa todistanut eurooppalainen pelaaja versus kysymysmerkki NHL:n puolelta, niin ei ainakaan minun mielestäni voida automaattisesti ajatella änärijätkän statusta suuremmaksi. Näin ollen ei voida ajatella, että nyt esimerkkitapauksena Bergenheim menisi suoraan Jalosen papereissa vaikkapa sellaisten herrojen kuin Pihlström, Komarov tai Pyörälä edelle. Tämä olisi ihan vastaavanlainen keissi mitä nähtiin Joensuun kohdalla viime keväänä. Senhän Jalonen hoiti juuri niinkuin piti, ja samalla tavoin pitää jatkossakin suhtautua NHL-apuihin.

Tottakai Sean kannattaa ottaa leiritykseen mukaan jos takana on yhtään onnistunut NHL-kausi, mutta mielestäni tällä hetkellä miehen taso on niin surkea, että rannalle jäisi. Todella paljon on vielä todistettavaa ennen MM-karkeloita. Tämä sama koskee NHL-pelaajista myös Hagmania ja Leinoa. Koivun Sakukin on siinä kinttaalla, mutta uskon hänen äityvän vielä sen verran hyvään iskuun kauden mittaan, että kakkos- tai kolmossentterin paikka MM-jäiltä irtoaa.
 

Calgaryman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Panthers
Ja tässä pitää myös ottaa huomioon se miten hyvin mahdollinen NHL-apu kykenee toteuttamaan Leijonien pelitapaa. Jos valittavana on jo tasonsa MM-kisoissa todistanut eurooppalainen pelaaja versus kysymysmerkki NHL:n puolelta, niin ei ainakaan minun mielestäni voida automaattisesti ajatella änärijätkän statusta suuremmaksi. Näin ollen ei voida ajatella, että nyt esimerkkitapauksena Bergenheim menisi suoraan Jalosen papereissa vaikkapa sellaisten herrojen kuin Pihlström, Komarov tai Pyörälä edelle. Tämä olisi ihan vastaavanlainen keissi mitä nähtiin Joensuun kohdalla viime keväänä. Senhän Jalonen hoiti juuri niinkuin piti, ja samalla tavoin pitää jatkossakin suhtautua NHL-apuihin.
Itse lasken kuitenkin Bergenheimin täysin eri kaliiberin hyökkääjäksi kuin Jesse Joensuun. Jessen pitäminen NHL apuna viime kisoissa oli vähän niin ja näin. Kaveri pelasi viime kaudella noin puolet kaudestaan heikossa Islandersissa loukkaantumisten paikkaajana ja loput sitten AHL:ssä. Kahdella aiemmalla Pohjois-Amerikan kaudellaanhan Joensuu pelasi muutamaa ottelua lukuunottamatta vain AHL:ssä. Sen takiahan Jesse ylipäätään eurooppaan palasi, ettei onnistunut breikkaamaan NHL:ssä. Tuntuu, että ihmiset noin yleisesti luokittelevat Pohjois-Amerikassa pelaavat samaan koriin. "NHL-tähdeksi" kutsumiseen riittää pelkästään se, että pelaa Amerikan mantereella. Siellä(kin) erot sarjojen välillä ovat suuria, eikä esimerkiksi AHL ole kuin hieman jos yhtään kovempi tasoinen kuin meidän kotoinen Sm-liiga.

Tottakai Sean kannattaa ottaa leiritykseen mukaan jos takana on yhtään onnistunut NHL-kausi, mutta mielestäni tällä hetkellä miehen taso on niin surkea, että rannalle jäisi.
No surkea ja surkea. Palkkapussiin verrattuna tehot ovat toki pienet, mutta ei Seania palkastaan voi syyttää ja tulee muistaa minkä tyyppinen pelaaja hän on. Kevään poffeissa ruuti oli toki kuivaa, mutta eiköhän Seanin vahvuudet lyödy siitä huolimatta edelleen ennen kaikkea puolustuspelaamisesta. Mainittu Joensuu ei ole koskaan ollut mitenkään erikoinen puolustussuuntaan ja se olikin ehkä suurin este hänen NHL uralleen. Joensuu ei ollut siis riittävän hyvä kahteen ylempään kenttälliseen, eikä toisaalta ollut riittävän hyvä puolustupäässä, jotta olisi alempiin ketjuihin kelvannut. Bergenheimin aliarvostus Suomessa ei ole toki mikään ihme. Harva jaksaa pilata unirytmiään änärin takia ja korkeintaan kurkataan teksti-tv:stä yön kierroksen suomalaisonnistujat (=tehopisteille päässeet).

Siis: mahdollisia NHL apuja tulee miettiä tapauskohtaisesti. Pitää olla perillä minkä tyyppinen pelaaja on kyseessä, eikä vain tuijottaa tehoja tai sitä kuuluisaa NHL-statusta.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Kun kattelee, ketkä putoavat ja uskon Anaheim nousuun pleijareihin ja Minnesotan pärjäämiseen tänä vuonna niin varmaan näillä lähdetään kisoihin.

Maalivahdit:
Antti Niemi
Petri Vehanen
Niko Hovinen

Puolustajat:
Joni Pitkänen
Petteri Nummelin
Janne Niskala
Lasse Kukkonen
Mikko Mäenpää
Sami Vatanen
Ossi Väänänen
Topi Jaakola

Sentterit:
Jarkko Immonen
Ville Leino
Niko Kapanen
Petteri Nokelainen
Jori Lehterä

Laiturit:
Tuomo Ruutu
Jussi Jokinen
Mikael Granlund
Lauri Korpikoski
Lennart Petrell
Ville Peltonen
Jarkko Ruutu
Leo Komarov
Mika Pyörälä


Ketjut muodostuisivat näin:

Tuomo Ruutu-Jarkko Immonen-Mikael Granlund
Janne Niskala-Joni Pitkänen

Jussi Jokinen-Ville Leino-Lauri Korpikoski
Sami Vatanen-Petteri Nummelin

Ville Peltonen-Niko Kapanen-Lennart Petrell
Mikko Mäenpää-Ossi Väänänen

Jarkko Ruutu-Petteri Nokelainen-Leo Komarov
Lasse Kukkonen-Topi Jaakola

Antti Niemi
Petri Vehanen

Sitten leimaattomaksi jää Niko Hovinen, Jori Lehterä ja Mika Pyörälä.

Kapteenisto: C: Ville Peltonen A: Tuomo Ruutu A: Petteri Nummelin


Tässä tämän vaiheinen veikkaus.
 
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers
Sami Vatanen-Petteri Nummelin
Tätä paria et tainnut ihan loppuun asti ajatella? Nummelin ja Nummelin vol. 2 eivät pärjäisi omassa päässä mitään vakavasti otettavaa kiekkomaata vastaan. En uskaltaisi edes ylivoimaan laittaa tätä kaksikkoa samaan aikaan. Vatanen-Niskala ja Nummelin-Väänänen olisi minun ratkaisuni.

Sen sijaan ehdottamasi nelonen J.Ruutu-Nokelainen-Komarov olisi todella mukava nähdä kasassa!
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Jos kentällisiä haetaan niin omissa papereissa nämä voisivat olla mahdolliset:

Tuomo Ruutu - Niko Kapanen - Jussi Jokinen
Teemu Selänne - Saku Koivu - Niklas Hagman
Lauri Korpikoski - Jarkko Immonen - Mikael Granlund
Jarkko Ruutu - Petteri Nokelainen - Leo Komarov

(Lennart Petrell, Jesse Joensuu)

Näissä ketjuissa ei ole oikeastaan "virallista" ykköskenttää, vaan kolme maalintekoon kykenevää ketjua sekä rouhiva nelosketju.

Ruutu ja Jokinen voisivat pelata samassa ketjussa. Ehkä arvokisoissa hyvin pelannut Kapanen voisi olla vaihtoehto näiden kahden keskelle? Jos S. Koivun lisäksi ei ole varsinaista sentteriä tulossa, niin mikä ettei näkisin Kapasen mielelläni isossa roolissa.

Selänne ja Koivu samaan ketjuun. Loistava kaksikko. Olisi toki hienoa, jos noista saisi jotenkin väännettyä Selänteen Granlundin ja Immosen ketjuun, mutta mielestäni tämäkin ketju on hyvä ja palvelee Selännettä. Hagman tuttuna ankkana muiden sekaan ja tuo ketjuun energisyyttä Sakun ruokkiessa Teemua.

Immonen - Granlund parivaljakko on todistettu kuumaksi, miksipä sitä rikkomaan. Ehkä Korpikoski voisi sopiakin tähän ketjuun? Mielestäni tällöin ketju olisi ihan tarpeeksi monipuolinen pystyäkseen samaan kuin 2011 keväällä.

Nelosketjun roolin ymmärtävät kaikki pelkkien nimien perusteella. Nelosketjumme rooli olisi "sananmukaisesti" (anteeksi lainaukseni Mertsiltä) rouhia, repiä ja raastaa.

Leino, Filppula, M. Koivu, Bergenheim muunmuassa voivat jatkaa pitkälle tai vaihtoehtoisesti olla käytettävissä nopeasti. Florida ja Minnesota arvaamattomia vielä, Detroit vakiomenestyjä ja Buffalo myös pieni kysymysmerkki. Ketjut kuitenkin muodostettu mahdollisimman realistisesti, uskoen, etteivät Anaheim, Carolina, Phoenix tai Montreal mene pudotuspeleihin / pitkälle.

Joni Pitkänen - Toni Lydman
Janne Niskala - Sami Vatanen
Petteri Nummelin - Ossi Väänänen
Lasse Kukkonen - Topi Jaakola


Pitkänen hyökkäävän pelin osaaja ja Lydman hoitaa oman alueen. Selkeät roolit molemmilla.

Niskala ja Vatanen ovat pelanneet hyvin ollessaan samaan aikaan jäällä. Todistettu hyväksi pakkipariksi.

Kolmospakkiparissa selkeää selkeämmät roolit. Nummelinin tehtävä on voittaa puolustajien pistepörssi (tai olla korkealla siinä) ja Väänäsen ei. Kunhan Ossi laittaa kaveria seinälle ja pitää maalinedustan puhtaana niin hyvä tulee.

Nelospakkiparin kentällä ollessa hyvä tavoite on se, ettei omissa kolise liian usein. Eli heillä roolina pitää plusmiinustilasto positiivisena.

Pakit siis näin jos / kun Carolina ja Anaheim eivät menesty.

Petri Vehanen / Karri Rämö (Niko Hovinen)

NHL-maalivahdit ovat totaalinen arvoitus. Jos Lehtonen on kunnossa, ja jos / kun Dallas ei jatkoon mene, niin ottaisin Lehtosen joukkueeseen. Muut veskarit aika lailla playoff-joukkueissa, ja Vehanen, Rämö sekä Hovinen ovat täysin kelpo valinnat muutenkin. Vehanen on maailmanluokan molari ja Rämö myös hyvä.

Hyvältähän tämä näyttäisi jo näillä nimillä ja koostumuksilla mielestäni. Toki mm. Mikko Koivu ja Valtteri Filppula olisivat piste iin päälle.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sen sijaan ehdottamasi nelonen J.Ruutu-Nokelainen-Komarov olisi todella mukava nähdä kasassa!
Ennemmin Jesse Joensuu Ruudun tilalle. Ellei Jesselle sitten löydy tilaa ylemmistä kentistä. Huomattavasti parempi ja hyödyllisempi pelaaja joukkueelle kuin Ruutu.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ennemmin Jesse Joensuu Ruudun tilalle. Ellei Jesselle sitten löydy tilaa ylemmistä kentistä. Huomattavasti parempi ja hyödyllisempi pelaaja joukkueelle kuin Ruutu.

Jos Jarkko Ruudulle on käyttöä, niin Jesse Joensuu ei kykene hoitamaan samaa tehtävää kuin Ruutu, joten turha vertailla näitä pelaajia, kun eivät kilpaile pelipaikasta keskenään.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Komarov? Kyllähän maajoukkueessa yksi 'jarkkoruutu' pitää olla. Jos se ei ole Jarkko Ruutu, pitää korvaajan olla samaa tasoa monella tavalla.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Leksa for the win. Jarkko ei pysty nykytasollaan haastamaan Leksaa pelipaikasta, katsottiin sitten millä värilaseilla tahansa.

Niin paljon kun Jarkkoa rakastankin Leijona-paidassa niin tämä lienee totuus juuri nyt. Mahtaavahan tuo olisi kaksikko olisi nähdä joskus yhtäaikaa jäällä, ja jos siihen väliin olisi heittää nyt vaikka ylempänä mainostettu Nokelainen niin kiirettä pitää vastustajan pakeilla tuoda kiekko pois omista.

Pihlströmiä ei ole monikaan veikkauksissaan pyöritellyt... olisi mukava tietää miten homma on Venäjän maaperällä lähtenyt luistamaan. Kunnossa ollessaan ehdottomasti potentiaalinen kisapelaaja, jos NHL:stä ei suuren suurta ryöppyä ole hyökkääjien suhteen tulossa.
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
Jos kentällisiä haetaan niin omissa papereissa nämä voisivat olla mahdolliset:

Tuomo Ruutu - Niko Kapanen - Jussi Jokinen
Teemu Selänne - Saku Koivu - Niklas Hagman
Lauri Korpikoski - Jarkko Immonen - Mikael Granlund
Jarkko Ruutu - Petteri Nokelainen - Leo Komarov

(Lennart Petrell, Jesse Joensuu)

Laitanpa lusikkani soppaan

Jokinen ja Hagman eivät mielestäni mahdu kokoonpanoon. Kumpikin hyviä hyökkääjiä mutta hieman ns yksin hookaajia. Itse hakisin enemmän ns toimivia kokonaisuuksia.... alla omia ajatuksia:

Selänne ja Koivu vaativat rinnalleen puolustavan hyökkääjän a la Lehtinen. Koska Jere on katsomossa, laittaisin tuohon kenttään Pyörälän. Vaarana toki on että vauhti ei riitä isoon kaukaloon.

MG - Immonen tarvitsee vierelleen kaltaistansa peliälyä sekä hyvää puolustuspelaamista >> Kulta-Ville

Ruutu < Komarov. Neloseen nostaisin Jarkon tilalle jonkun nuoremman energiapakkauksen.

Omat kenttäni olisivat satunnaisessa järjestyksessä
Selänne - Saku Koivu - Pyörälä
MG - Immonen - Peltonen
Tuomo Ruutu - Kapanen/Kuparinen - Aaltonen
Komarov - Nokelainen - Antti Pihlström

Mahdollisia mausteita soppaan:
Extra centteri jos Kapanen/Kuparinen ei toimi: Lehterä
Taistelija: Peterll, Bergenheim tai Joensuu mihin kenttään vain
Extra taitolaituri: Leino 1-2 kenttään
Nuorten sisäänajo: yksi sankari aksililta Armia, MaG tai Barkov mukaan
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Jokinen ja Hagman eivät mielestäni mahdu kokoonpanoon. Kumpikin hyviä hyökkääjiä mutta hieman ns yksin hookaajia.

Joopasen joo. Useampaankin kohtaan voisi tarttua jos kehtaisi mutta nyt en viitsi nähdä vaivaa, sen verta hurja hahmotelma kyseessä. Mutta kerropa perustelut miksi Jokisen Jussi ei sinun mielestäsi kuulu kisajoukkueeseen? Ihan vaan mielenkiinnosta kysyn, että onko heittää mitään kunnon faktaa perusteluksi. Tuo lainattu pätkä ei riitä, ei sitten alkuunkaan. Jotain muuta kaipaisi tueksi kuin että "se on hieman ns yksin hookaaja". Ei kai nyt herranjumala tuolla perustelulla voida heittää yhtä potentiaalisimmista pistelingoista pihalle?!

Ja älä väärin ymmärrä, pahalla en tarkoita... Mielipiteenvapaus toki sallitakoon mutta itse en kehtaa Karjala-lippistä vielä tässä kohtaa talvea iskeä noin syvästi päähän =)
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Laitetaan nyt tänne, kun en parempaakaan paikkaa keksinyt. Fobba siis myöntänyt Ruotsin hävinneen tahallaan 2006 olympialaisissa Slovakialle, jotta saisi helpomman tien finaaliin

linkki Iltalehden uutiseen:Foppa paljasti salaisuuden SVT:n haastattelussa: Ruotsi hävisi tahallaan matkalla olympiakultaan | Jääkiekko | Iltalehti.fi

Kyllähän tuota on aina epäilty ja naureskeltu, mutta pitäisi kuitenkin herättää keskustelua Suomen kaltaisessa maassa, jossa olemme aina pitäneet itseämme kovna, taistelevana maana.
Ruotsalaiset olivat todella valmiita tekemään kaiken mahdollisen voittaakseen tuolloin ja se onnistui.

Katkeraa:)
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Laitetaan nyt tänne, kun en parempaakaan paikkaa keksinyt. Fobba siis myöntänyt Ruotsin hävinneen tahallaan 2006 olympialaisissa Slovakialle, jotta saisi helpomman tien finaaliin

linkki Iltalehden uutiseen:Foppa paljasti salaisuuden SVT:n haastattelussa: Ruotsi hävisi tahallaan matkalla olympiakultaan | Jääkiekko | Iltalehti.fi

Kyllähän tuota on aina epäilty ja naureskeltu, mutta pitäisi kuitenkin herättää keskustelua Suomen kaltaisessa maassa, jossa olemme aina pitäneet itseämme kovna, taistelevana maana.
Ruotsalaiset olivat todella valmiita tekemään kaiken mahdollisen voittaakseen tuolloin ja se onnistui.

Katkeraa:)
Itsekin etsin sopivaa ketjua jonne tuon linkin laittaa. Mutta kyllähän tuo jonkinlainen julkinen salaisuus ollutkin, nyt vain saatiin asiaan varmistus. Katkeraa ja vituttaa vieläkin.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Tätä paria et tainnut ihan loppuun asti ajatella? Nummelin ja Nummelin vol. 2 eivät pärjäisi omassa päässä mitään vakavasti otettavaa kiekkomaata vastaan. En uskaltaisi edes ylivoimaan laittaa tätä kaksikkoa samaan aikaan. Vatanen-Niskala ja Nummelin-Väänänen olisi minun ratkaisuni.

Sen sijaan ehdottamasi nelonen J.Ruutu-Nokelainen-Komarov olisi todella mukava nähdä kasassa!

Onhan se totta, että Numppa ja Sami on omassa päässä hukassa kun nyt ajattelen. Tietenkin jos vaihtaa Numpan ja Niskalan paikat.

Tuo ajattelamani nelosketju osaisi puolustaa ja ratkoisi myös otteluita Suomen eduksi, Kaikki osaavat tehdä pisteitä, AV-pelaamisen erikoismiehiä, osaavat pelata tiukoissa paikoissa ja se fyysinen peli.

Onhan se totta, että Jesse Joensuu myös koputtelee kisakoneen oveen, mutta kyseessä kotikisat ja Jarkko Ruutu. Pistetahti on aikalailla sama tällä hetkellä, mutta Jarkolla on yli 500 NHL-ottalua eli hitosti kokemusta. Johtava pelaaja. Vaikka Jokereissa välillä hölmöilee, mutta kun vetää Suomipaidan päälle Jarkko pelaa vain ja ainoastaan voitosta. Osaa ärsyttää vastustajaa ja tietää miten se tehdään oikein. Voi olla, että on kyseessä Jarkon vikat kisat ja siksi haluaisin näkeväni Jarkon nykyisellä kotiareenallaan. Jarkot on paljon voittanut Suomoi paidassa, mutta se kulta puuttuu. Sitä haetaan nytkin.

Nelosen sentteri kisaan kyllä Moskovan turnauksen jälkeen itsensä mukaan löi Matti Kuparinen.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No jos pakko on valita, niin Komarov ehdottomasti ennen Ruutua. Ruutua tuskin tarvitsee nähdä maajoukkueessa tällä kaudella, kun Komarovin muodossa on selkeästi parempi vaihtoehto tarjolla.
 

chubster

Jäsen
Sen verran pitää tulla sanomaan, että Kiiskinen, Kuparinen ja Pesonen olivat mielestäni ylivoimaisesti parasta Suomea Moskovassa. Jokainen jätkä onnistui ja osoitti, että kyseessä on myös eht-tasolle päteviä pelaajia. Silti en jaksa nähdä ketään näistä edes lähellä kisajoukkuetta. Tulevaisuudessa kyllä, mutta ainakaan nyt seuraaviin kisoihin ei pitäisi olla kenellekään näistä mitään asiaa. Muutenkaan Suomen Moskovan joukkueesta ei kisapelaajia löydy. Lassila maalille mahdollisesti luukkua avaamaan tai katsomoon.

Nelosketjuun tarjolla on varmoja pelaajia ainakin Komarov, joka on paikkansa lunastanut jo aikaisemmin. J. Ruutua sen sijaan itse en toivo näkeväni joukkueessa, koska meiltä löytyy juurikin Komarov joka on saman roolin pelaaja ja mielestäni siinä parempi.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Oulun Kärpät
Tiuken kanssa täysin samaa mieltä. Komarov on ajanut Ruudusta ohi jo vuosia sitten maajoukkueleijonien "rottana", vaikka kieltämättä nelosketju muodossa J.Ruutu - Nokelainen - Komarov olisikin herkullinen.

Tällä hetkellä NHL:n sarjataulukko näyttää siltä, että Anaheim (Selänne, Koivu, Hagman ja Lydman), Carolina (Ruutu, Pitkänen, Jokinen), Montreal (Nokelainen) ja Calgary (O.Jokinen, Kiprusoff) olisivat tippumassa playoff-taistosta. Kauttahan tässä toki on jäljellä, eli nämäkään nimet eivät ole vielä kiveenhakattuja.

Olli Jokinen jää spekulointien ulkopuolelle miehen lopetettua maajoukkeuransa.

Sentterit
Saku Koivu
Jarkko Immonen
Niko Kapanen
Petteri Nokelainen

Laitahyökkääjät
Mikael Granlund
Teemu Selänne
Niklas Hagman
Tuomo Ruutu
Jussi Jokinen
Leo Komarov
Mika Pyörälä
Antti Pihlström

Puolustajat
Toni Lydman
Joni Pitkänen
Ossi Väänänen
Janne Niskala
Petteri Nummelin
Sami Vatanen
Sami Lepistö
Anssi Salmela

Maalivahdit
Miikka Kiprusoff
Petri Vehanen
Karri Rämö

1. Tuomo Ruutu - Jarkko Immonen - Mikael Granlund

Joni Pitkänen - Toni Lydman

2. Jussi Jokinen - Saku Koivu - Teemu Selänne

Ossi Väänänen - Petteri Nummelin


3. Niklas Hagman - Niko Kapanen - Mika Pyörälä

Janne Niskala - Sami Vatanen


4. Leo Komarov - Petteri Nokelainen - Antti Pihlström

Anssi Salmela - Sami Lepistö


Miikka Kiprusoff
Petri Vehanen
(Karri Rämö)

NHL:n ensimmäinen pudotuspelikierroshan keretään pelata loppuun asti ennen MM-kisojen alkua, joten sieltäkin on odotettavissa vielä mahdollisia (ja tarvittavia) lisävahvistuksia. Viime kevään kultajoukkue lyötiin lukkoon jo hyvissä ajoin, eikä siihen tullut ollenkaan muutoksia, joten saa nähä miten käy seuraavien kisojen aikaan. Immosen Jarkko voi tarvittaessa toimia leijonien ykkössentterinä mutta jos Minnesotan matka katkeaa 1.kierroksen jälkeen, on Mikko Koivu enemmän kuin tervetullut.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Miten ylipäänsä on olemassa joku, jonka mielestä J.Ruutu kuuluisi vielä kisajoukkueeseen? Ihmettelen kovasti. Komarov ajanut jo vuosia sitten Jarkosta ohi.

Eipä silti, ei tarvitse olla edes huolissaan, kenet Jalonen valitsee: Leksa on satavarmasti joukkueessa. Ruutu taas ei sinne mahdu, siitä voisin lyödä vaikka vetoa.

NHL-pelaajien määrästä riippuen, lähimpänä "yllätyspaikkaa" kisakoneessa taitaa olla Kuparinen. Sopisi hyvin Komarovin ja vaikkapa Joensuun kanssa neloseen.

Captain Kalmahin kanssa muuten aika samoilla linjoilla, mutta Kipperiä en enää toivo näkeväni Suomen paidassa. Miikka on täysin yliarvostettu veska edelleen Suomessa, vanhojen meriittien takia. Itse toivoisin että mennään kokonaan eurooppalaisilla veskareilla, mikäli Rinne ei ole saatavilla. Rämö ja etenkin Vehanen sekä Lassila ovat jo osoittaneet olevansa ihan tarpeeksi hyviä mestarijoukkueen maalille. Ei siis mitään väsyneitä, aikaerosta kärsiviä heppuja änäristä imemään muutamaa helppoa/peli, kiitos!
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Sanotaanko näin viellä, että Jarkko Ruutu on vieläkin Suomalaisista paras nelosketjun pelaaja puolustavassa roolissa. Leksa voisi jo taistella enemmän kolmosketjun paikasta esim. Petrellin kanssa. Kun verrataan Joensuuta ja Ruutua seurajoukkueissa niin siinä on suuri ero. Joensuu pelaa ykköskakkos-ketjuissa. Ruutu kolmosessa. Joensuu ei saa nimellään jäähyjä, mutta Ruutu saa. Kumpi floppasi rapakon takana? Kaikki tietävät kuka se on. Jarkko hölmöilee liikaa. Se on suurin ongelma. Mutta tekee voiton eteen kaikkensa. Syö vaikka kiekon oman maalin edestä jos kokee, että sillä me voitetaan tämä matsi. Joensuu on maailmanmestari, mutta vain siksi että Legenda Ville Peltonen oli loukkaantumisen takia pois MM-kisoissa. Karjala turnauksessa nautti Kuparisen ja Leksa syötöistä. Mutta eihän Ruudun kokemusta voi verrata Joensuuhun. Jarkko pelasi yli 500 ottelua änärissä ja Joensuu 60. Jarkko ei tullut maitojunalla takaisin, Joensuu tuli. Ruutu on pelannut Stanley Cup-finaaleissa ja Olympia finaalissa. Joensuun suurin meriitti on kun ollut kisojen ajan katsomossa kattelemassa pelejä ja saanut siitä tittelin Maailmanmestari. Niin ja toinen merittii SM-hopea.

Tässä vertailua J.Ruutu vs Joensuu ja hieman myös Leksan kanssa.

Mitä tulee Pihlströmiin ja Pyörälään vertailussa Jarkkoa vastaan. Hyviä pelaajia, mutta paikka pitäisi olla kolmosessa eikä nelosessa. Kumpikin myös tullut maitojunalla takaisin änäristä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nelosketjuksi tulee "porilaisketju", lämmin henkäys keväältä 2006:

Joensuu - Kuparinen - Komarov

Jokainen pelaaja sitoutuu valmentajan pelisysteemiin täydellisesti, eivät hölmöile ja pelaavat tarvittaessa kovaa. Ja mikä tärkeitä, kaikki omaavat kykyä pelata myös ylemmissä ketjuissa tarvittaessa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Mitä tulee Pihlströmiin ja Pyörälään vertailussa Jarkkoa vastaan. Hyviä pelaajia, mutta paikka pitäisi olla kolmosessa eikä nelosessa. Kumpikin myös tullut maitojunalla takaisin änäristä.

Pyörälän kohdalla pitää täysin paikkaansa, mutta Pihlström on jalkojensa ansiosta todella tärkeä pörrääjä nelosketjussa. Ja kuten viime mm-kisat osoitti, pystyy pelaamaan myös tuossa roolissa suhteellisen tehokkaasti. Kädet ei Pillulla yksinkertaisesti keväällä ylemmäksi riitä, joten hyvä valinta juuri ja vain ja ainoastaan neloseen.

Itse näkisin (jos NHL:stä saadaan sentteri Kuparisen edelle) parhaimpana mahdollisena nelosena; Pihlström-Kuparinen-Komarov
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös