Mainos

MM-kisat 2006: Venäjä

  • 20 982
  • 162
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
DAF kirjoitti:
Sallinet minun nauraa. Vertaat Suomen liigan ja Venäjän liigan (ja seurojen) pistepörssiä nyt rinnakkain, vaikka itse toisaalla julistat, että Venäjän liiga on kivikova ja vie SM-liigaa pystyyn (mistä olen samaa mieltä toki molempia sarjoja tuntevana).

Tuollaista kuvausta en ole käyttänyt. Venäjän liiga on kovempi kuin SM-liiga, tämä on tietysti selvä. Pelkistä SM-liigapelaajista ei saisi kasaan yhtä hyvää joukkuetta kuin pelkistä Superliigapelaajista. Mutta ei se ero niin valtava kahden sarjan välillä ole kuin annat ymmärtää. Venäjän suurempi joukkuemäärä kompensoi niitä eroja, joita parempi pelaajamateriaali huippujen osalta aiheuttaa.

Venäjän sarjassa on ehkä 5-6 seuraa, jotka ovat parempia kuin yksikään SM-liigaseura. Näitä ovat Omsk, Kazan, Magnitogorsk, Jaroslavl ja ehkä Dynamo (pelasi surkean kauden, mutta voitti toisaalta Euroopan mestaruuden). Mutta enpä tiedä, olisiko esimerkiksi Spartak tai Nizhnekamsk suosikkien joukossa SM-liigassa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Johannes kirjoitti:
Kuljash oli Oulussa elokussa 2005 ja näin kaksi peliä häneltä ja totesin silloin hänen olevan huippupakki. Muita en muista.

Siinäpäs näet. Luettelin sinulle Venäjän MM-joukkueesta 16 pelaajaa, joista tiesit vain yhden näkemäsi harjoitusottelun perusteella.

Millä perusteella Venäjän materiaali on sinusta niin hyvä, ellet edes tunne suurinta osaa joukkueen pelaajista nimeltä?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
The Original Jags kirjoitti:
Siinäpäs näet. Luettelin sinulle Venäjän MM-joukkueesta 16 pelaajaa, joista tiesit vain yhden näkemäsi harjoitusottelun perusteella.

Millä perusteella Venäjän materiaali on sinusta niin hyvä, ellet edes tunne suurinta osaa joukkueen pelaajista nimeltä?

Olen katsellut pelejä TV:stä nyt mm-kisoissa ja todennut Venäjän olevan joukkueena yksi kultasuosikki. Miten sinusta USA voi olla suosikki, jos se kohtaa Venäjän, kun joukkueessa on tätä ennen vain junioripelejä pelanneita pelaajia mukana, Kessel ja Stafford. Pidätkö USA:n yliopistosarjoja kovatasoisempina sarjoina kuin Venäjän pääsarjaa. Etkö voisi jo yrittää nähdä isoa kuvaa Venäjästä joukkueena, etkä vain tuijottelisi nimiä pelaajien selässä. Jääkiekko on joukkuelaji, jossa Venäjäkin saattaa olla joukkueena parempi, kun siellä ei ole mm. Ilja Kovalchuk sooloilemassa ja kiukuttelemassa eli pilaamassa joukkuehenkeä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Aleksei Mihnovista on ollut puhetta. Hän on ollut turnauksen suurimpia venäläisyllättäjiä Nikolai Kuleminin ja Denis Zaripovin ohella.

Mihnov on syntynyt elokuussa 1982, eli hänellä on ikää vasta 23 vuotta. Tämä kausi oli hänen läpimurtokautensa Venäjällä. Mihnov teki 40 ottelussa 22 pistettä Lokomotiv Jaroslavlin paidassa. Tätä edelliset kaudet tuottivat ainoastaan 8 (2004-2005) ja 5 (2003-2004) pistettä. Mihnovin piti olla jo menetetty lupaus. Edelliset kaudet menivät puoliksi ylhäällä ja puoliksi Venäjän alasarjoissa.

Tällä kaudella Mihnov oli Jaroslavlin sisäisessä pistepörssissä sijalla 9. Edellä olivat Anton But, Dimitri Vlasenkov, Vladimir Antipov, Ivan Tkatshenko, Karel Rachunek, Petr Schastlivy, Konstantin Rudenko ja Andrei Taratuhin. Myös takaa löytyy muutama nimekäs hyökkääjä, kuten olympialaisissa pelannut Ivan Neprjajev, Artem Krykov sekä nuoret lupaukset Gennadi Tshurilov, Grigori Shafigulin ja Konstantin Glazatshev. Kuten kaikki varmaan huomaavat, oli Jaroslavlilla viime kaudella tosi nimekäs miehistö, mutta edes finaaliin asti se ei tälläkään kertaa päässyt.

Eräs tätä Venäjän joukkuetta leimaava piirre on sekin, että moni sen pelaajista ei edusta aivan terävintä huippua edes omassa Superliigajoukkueessaan. Ei edes Mihnov (Lokomotivin sisäisessä pistepörssissä sijalla 9.), vaikka onkin pelannut hyvin täällä.

Venäjän MM-joukkueessa pelaava puolustaja Sergei Zhukov, joka on niinikään Jaroslavlista, on Lokomotivissa vasta viitos-, tai kuutos- tai jopa seitsemäs pakki. Edellä ovat Karel Rachunek, Aleksei Vasiljev, Ilja Gorohov, Dimitri Krasotkin ja Nikolai Ignatov. Loppukaudesta myös 18-vuotias lupaus Aleksei Shvalev nousi kamppailemaan Zhukovin kanssa joukkueen kolmosparin pakkipaikasta.

Joskus Venäjän valintapolitiikkaa näihin turnauksiin on vaikea käsittää. Miksi mukaan ei otettu ikäluokkansa kenties lahjakkainta hyökkääjää maailmassa, eli Nikolai Zherdeviä, vaikka tämä jopa itse soitti Krikunoville ja ilmaisi halunsa pelata turnauksessa?

Miksi mukaan on otettu pelaajia, jotka eivät edusta mitään huipputasoa edes omassa seurajoukkueessaan?

Onko näin, ettei MM-turnausta enää arvosteta Venäjällä, koska parhaita voimia ei oteta joukkueeseen? Vai onko kyse jostakin muusta? Mene ja tiedä.

No katsotaan turnaus loppuun jotta nähdään, mihin nyt valittu linja johtaa. Toistaiseksi ei ole voitettu yhtään mitään.
 
Viimeksi muokattu:

vieko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Washington, Venäjä, Kalpa
The Original Jags kirjoitti:
Jos Suomi kokoaisi joukkueen, jossa olisi yksi NHL-pelaaja ja muut olisivat pelaajia, jotka ovat huippuja vain SM-liigassa, niin pitäisitkö tätä joukkuetta yhtenä kisojen suosikeista vai vaikkapa parempana kuin USA:n joukkuetta?

Eikös toi sm-liiga vertaus on aika surkkea. Itse väitit toisessa ketjussa, että superliiga on kovempi sarja kuin sm-liiga. Kaikken lisäksi parhat euroopassa pelaavat venäläiset ovat superliigassa kun taas suomalaiset sm-liigan ulkopuolella. Näin parempi vertaus olis, että Suomen joukkuessa pelaisivat Peltonen, Nummelin, Kallio, Hahl, Hentunen... Ai niin ja yks saman tasoinen NHL-pelaaja, eli Selänne :). Kyllä pitäisin sellaista Suomea paperilla parempaana kuin tämän vuoden USA:ta.

The Original Jags kirjoitti:
Kuten aikaisemmin sanoin, oli Nikolai Kulemin Magnitogorskin pistepörssissä sijalla 15. Suomen päävalmentajan pitäisi näin valita Kärppien pistepörssissä sijalle 14. sijoittunut Tommi Paakkolanvaara MM-joukkueeseen, jotta tilanne olisi vertailukelpoinen Venäjään nähden.

Väärin. Se olis Jyri Junnila. Kulemin on sijalla 15. Magnitogorskin venäläispelaajin pistepörsissä. Kun taas Junnila on sijalla 15. Kärppien suomalaisista ;). Kulemin oli kuitenkin otettu pelamaan Malkinin kanssa, puolustavassa roolissa, mitä hän on tehnyt koko kauden ajaan hyvällä menestyksellä. Itsekin ihmettelin miehen ottamista kisoihin, mutta hyvin hän on onnistunut. Sushinski pelaa kuitenkin ylivoimalla Malkinin ketjussa. Myös superliigassa Malkinin ympärille rakenettiin erikoisketju, johon Kulemin ei kuulunut. Pieni pistemäärä johtuu osittain siitä.
 

vieko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Washington, Venäjä, Kalpa
The Original Jags kirjoitti:
Tällä kaudella Mihnov oli Jaroslavlin sisäisessä pistepörssissä sijalla 9...

Olen kyllä Jagsin kanssa saman mieltä tossa asiassa, en toki Mihnovin tapauksessa. Venäjän juokkuessa ei ole ikinä liikka isoja kulmavääntääjä, jotka uskaltavat olla myös maskimiehenä. Toivoin, että Krikunov älyäisi ottaa Mihnovin mukaan. Muutama muu valinta taas ihmetyttää, vielä tässä vaiheessa kisoja. Emeleev oli otettu hyökkävän ketjun senteriksi, Sushinskin ja Haritonovin rinnalle. Mies ei kuitenkaan mikään pistenikkari ikinä ollut, ja on ollut vääräntyyppinen pelaaja tähän ketjun. Toki Haritonov ei pelaa enää näissä kisoissa. Myös Gorovikov on outo valinta nelosketjun sentteriksi kun käyttössä ois ollut mm. loistava puolustava sentteri Chubarov. Onneksi Zaripov osoitti mun epäilykset miestä kohtaan, vääriksi. Suurimmat yllätykset ovat kuitenkin puolustus päässä. Varsinkin Misharinin ja Zhukovin valintoja ihmettelen suuresti, kun tarjoilla olis ollut CSKA:ssa loistavan kauden pelannut Titov. En tiedä miksi viime hetkellä tiputettiin Ladan Emelinin. Mielestäni hän oli melkkein paras venäläinen pakki Sweden Gameseissa.
Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että Venäjä on selkeä ennakkosuosikki USA:ta vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
vieko kirjoitti:
Olen kyllä Jagsin kanssa saman mieltä tossa asiassa, en toki Mihnovin tapauksessa.

En itsekään kritisoinut Mihnovin valintaa joukkueeseen, koska hän on selvästi osoittanut kuuluvansa tälle tasolle, vaikka hän ei Lokomotivissa aivan joukkueen kärkihyökkääjiä ollutkaan tällä kaudella.


vieko kirjoitti:
Muutama muu valinta taas ihmetyttää, vielä tässä vaiheessa kisoja. Emeleev oli otettu hyökkävän ketjun senteriksi, Sushinskin ja Haritonovin rinnalle.

Jemelejev on ollut turnauksessa ihan OK, mutta en minäkään häntä olisi turnaukseen kovin mielelläni ottanut. Tosin hyökkäävien senttereiden osalta Venäjällä ei juuri ollut valinnanvaraa, koska Jashinia, Zhamnovia ja Fedorovia ei saatu mukaan (kysyttiinkö edes?) ja Pavel Datsjuk loukaantui. Aleksei Kaigorodov olisi ollut hyvä valinta Sushinskin ja Zaripovin keskelle, mutta hänkin loukkaantui Venäjän pudotuspeleissä. Kenet olisit ottanut saatavilla olevista pelaajista Jemelevin tilalle? Kyseeseen tulee ehkä Jaroslavlin Andrei Taratuhin, tosin hän on enemmän puolustava sentteri.


vieko kirjoitti:
Myös Gorovikov on outo valinta nelosketjun sentteriksi kun käyttössä ois ollut mm. loistava puolustava sentteri Chubarov.

Gorovikov pelasi Omskissa loistavan kauden ja teki enemmän pisteitä kuin seurakaverinsa Chubarov. Mutta Chubarov on näistä kahdesta parempi pelaaja ja olisi pitänyt olla joukkueessa ennen Gorovikovia.


vieko kirjoitti:
Varsinkin Misharinin ja Zhukovin valintoja ihmettelen suuresti, kun tarjoilla olis ollut CSKA:ssa loistavan kauden pelannut Titov.


Samaa mieltä. Erityisesti Zhukovin valinta on käsittämätön. Miten loppukaudesta 7. pakiksi Jaroslavlissa tippunut 31-vuotias puolustaja voi olla mukana sekä olympiakisoissa että MM-kisoissa?

MM-joukkueen puolustajista mukana näkisin mielelläni vain Kuljashin, Nikulinin, Koltsovin, Atjushovin ja ehkä Bykovin.


En tiedä onko näissä valinnoissa kyse Krikunovin hölmöydestä. En oikein usko, sillä ei kai hän kovin tyhmä voi olla, koska on valmentanut kuitenkin seurajoukkueensa sekä Venäjän että Euroopan mestariksi. Mutta silti nämä valinnat jaksavat ihmetyttää kovin paljon.
 
Viimeksi muokattu:

kovalev

Jäsen
Ilmeisesti Krikunov on meedio, koska tekee jatkuvasti noita outoja valintoja joukkueisiin. Tietysti kaikkea ei voi mitata oman seurajoukkueen sisäisen pistepörssin sijoituksella. mutta kun Venäjän maajoukkueet eivät ole kauhean tunnettuja näistä roolipelaajistaankaan, niin kyllähän tuollaiset oman seuran "kolmosketjunmiehet" vähän ihmetyttää.

Mutta toisaalta - Puhtaalla pelillä mennään edelleen. Eli Krikunov aivan varmasti näkee vodkahöyryissään jotain sellaista mitä me muut emme.

Ja taas toisaalta - Näiden kisojen taso nyt on mitä on.
 

Ferris

Jäsen
http://live82.ihwc.net/english/article/expert/index.ihwc?artId=2370

Yllä olevassa artikkelissa on mielestäni loistavasti kiteytetty syy siihen, miksei venäläiset nykyään pärjää aikuisten tasolla kuin yksittäisissä peleissä: Pelaajat ovat uutta sukupolvea, kun taas valmentajat ja taustajoukot elävät menneisyydessä. Ensimmäiset ovat tottuneet vapaampaan, länsimaiseen tyyliin, kun taas jälkimmäiset haluaisivat johtaa joukkueettaan vielä vanhaan armeijatyyliin. Ei siis ihme, ettei tarvittavaa kemiaa ja "me"-henkeä tahdo syntyä.

Aivan loistava totuus venäläisen kiekon tilasta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ferris kirjoitti:
Yllä olevassa artikkelissa on mielestäni loistavasti kiteytetty syy siihen, miksei venäläiset nykyään pärjää aikuisten tasolla kuin yksittäisissä peleissä: Pelaajat ovat uutta sukupolvea, kun taas valmentajat ja taustajoukot elävät menneisyydessä. Ensimmäiset ovat tottuneet vapaampaan, länsimaiseen tyyliin, kun taas jälkimmäiset haluaisivat johtaa joukkueettaan vielä vanhaan armeijatyyliin. Ei siis ihme, ettei tarvittavaa kemiaa ja "me"-henkeä tahdo syntyä.

Venäjän kiekkoilun kannalta olisi monella tapaa parasta mikäli maajoukkueen organisaatio astuisi nykyaikaan, joukkuetta ei voi johtaa enää samalla tavalla kuin 80-luvulla vaan valmentajan on kyettävä "haistelemaan" joukkueen sisäistä kemiaa ja luomaan siihen hyvä joukkuehenki, valmentaja on kuitenkin mielestäni merkittävässä roolissa tämän joukkuehengen luojana - toisaalta pelaajillakin on oma vastuunsa ja heidän on sitouduttava joukkueeseen ja sen tavoitteisiin, mikä - sitoutuminen siis - ei aina ole paras mahdollinen venäläiskiekkoilijoilla.

En sitten tiedä sitä ymmärtävätkö venäläiset kiekkoilijatkin tämän "vapauden" väärin, ovatko he sisäistäneet sitä, että vapauteen liittyy myös vastuu tekemisistään - osa varmasti on mutta ovatko kaikki? Jos eivät niin joukkue ei voi menestyä vaikka valmentaja olisikin moderni ja ymmärtäisi nykyajan hengen paremmin eikä enää valmentaisi armeijamaisella kurilla, muutama sooloileva ja annettua vapautta väärin käyttävä pelaaja voi hetkessä sabotoida koko joukkueen esityksen, vähäinenkin hyvä henki voi romahtaa jos joukkueen kemia hajoaa.

Valmennuksessa on tapahduttava muutoksia, niin valmennustyylissä kuin myös valmennusfilosofiassa - on astuttava molemmissa nykyaikaan mutta samalla pelaajilta on vaadittava entistä enemmin sitoutumista "yhteiseen hankkeeseen". Mielenkiintoista olisi nähdä millaiseen tulokseen Venäjän joukkue pääsisi mikäli peräsimessä olisi ulkomaalainen valmentaja, vai olisiko se liikaa venäläiselle mentaliteetille ja ylpeydelle? Valko-Venäjä on kuitenkin esimerkki joka on mielestäni onnistunut kisoissa yllättävänkin hyvin ja varmasti yksi syy tähän on valmennustiimi, ulkomaalainen valmentaja on varmasti tuonut uusia ideoita joukkueeseen. Oikeastaan harmittaa ettei Larionovista tullut aikanaan GM Venäjän maajoukkueeseen ja ettei hänen vaatimuksiinsa suostuttu.

Kuka on muuten seuraava päävalmentajaehdokas Krikunovin jälkeen? Muistaakseni joku mainitsi jossain vaiheessa Slava Bykovin, onko ihan tuulesta temmattu ehdokas vai saako kunnon kannatusta Venäjällä?

vlad.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
ozo kirjoitti:
Latvian tämän hetkinen päävalmentaja eli Pjotr Vorobjov.

Jep, "Petri Varis" on yksi tyrkky - vahvimpana kuitenkin on kauan jo pidetty Vjatsheslav Bykovia, johtuen hänen vahvasta linkistään Goskomsportin johtaja Fetisoviin ja maan kiekkoliiton uuteen puheenjohtajaan, Vladislav Tretjakiin. Vorobjovin viimeisin näyttö ei herraa imartele, joten todennäköisempänä ainakin naapurin media pitää Bykovia. Muitakin tyrkkyjä kyllä on.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
ozo kirjoitti:
Petri Varpunen, jos ollaan tarkkoja :)

Totta, meni voron ja vorobei sekaisin muistissa :) Mutta kuten todettua, hän on yksi tyrkky. Maajoukkuenäytöt eivät ole vahvat - toisaalta seurajoukkueestahan Vorobjovilla on hyvätkin näytöt. Saa nähdä mihin FHR:n päätös vie, uusien tuulien puhaltaminen on kyllä trendinä siellä, joten Vorobjovkin voi olla vähän vanhakantaisuuden edustaja, vaikkei neuvostoydintä sillä tavalla olekaan.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tärkein yksittäinen asia seuraavaa valmentajaa ajatellen on se, että hän saa parhaat pelaajat mukaan turnauksiin ja myös puhaltamaan yhteen hiileen. Venäjällä on ollut käytännössä jo 15 vuotta tilanne, jossa maa ei koskaan saa parhaita pelaajiaan mukaan mihinkään arvoturnaukseen. Kun tämä asia saadaan korjattua, voidaan taas alkaa puhua mestaruuksista.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
The Original Jags kirjoitti:
Tärkein yksittäinen asia seuraavaa valmentajaa ajatellen on se, että hän saa parhaat pelaajat mukaan turnauksiin ja myös puhaltamaan yhteen hiileen. Venäjällä on ollut käytännössä jo 15 vuotta tilanne, jossa maa ei koskaan saa parhaita pelaajiaan mukaan mihinkään arvoturnaukseen. Kun tämä asia saadaan korjattua, voidaan taas alkaa puhua mestaruuksista.

Ei, ei ja ei. Toivon ihan Venäjän menestyksen kannalta, että seuraava valmentaja on rohkea henkilö, joka osaa ja uskaltaa rakentaa oikein roolitetun joukkueen, jossa kaikki pelaajat hyväksyvät paikkansa joukkueessa ja sen ansiosta puhaltavat yhteen hiileen. Jos Venäjä kasaa kaikki parhaat pelaajat mukaan, on siellä liikaa sellaisia tähtiä, jotka haluavat pelata esim. ykkösylivoimassa ja kultamitalit jäävät taas haaveeksi. Sinun näkemykseksi on edelleen se vanha "punakoneen" menestysresepti, jolla ei nykyään voiteta kultamitalia, eikä tulla voittamaan. Ulkolainen valmentaja saattaisi sopia Venäjän joukkueelle parin vuoden ajaksi. Joku ulkopuolinen henkilö, jolla ei olisi mitään ennakkoasenteita pelaajiin saattaisi saada aikaan muutoksen.

Näissä kisoissa minusta Venäjä on edelleen Kanadan jälkeen suurin kultamitali-suosikki, koska joukkueessa ei ole liikaa isoja tähtiä. Sekin on jo eteenpäinmenoa, että joukkueessa on melko selkeä roolitus. Huomenna on tietysti jo iso testi, kun vastassa on Tshekin joukkue, jonka pelit ovat sujuneet tähän saakka täysin arvaamattomasti.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Johannes kirjoitti:
Ei, ei ja ei. Toivon ihan Venäjän menestyksen kannalta, että seuraava valmentaja on rohkea henkilö, joka osaa ja uskaltaa rakentaa oikein roolitetun joukkueen, jossa kaikki pelaajat hyväksyvät paikkansa joukkueessa ja sen ansiosta puhaltavat yhteen hiileen.

Osaatko antaa esimerkkejä vaikkapa Suomen ja Ruotsin tapauksessa, jossa valmentaja on jättänyt huippupelaajia pois joukkueesta joukkuekemian tai -rakenteen vuoksi? Milloin näin on tapahtunut, ja kuka on jätetty ulos joukkueesta?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
The Original Jags kirjoitti:
Osaatko antaa esimerkkejä vaikkapa Suomen ja Ruotsin tapauksessa, jossa valmentaja on jättänyt huippupelaajia pois joukkueesta joukkuekemian tai -rakenteen vuoksi? Milloin näin on tapahtunut, ja kuka on jätetty ulos joukkueesta?

Teemu Selänne jätettiin ulos Prahan mm-kisoista v. 1992, Kai Nurminen Pietarista v. 2000 ja Tony Salmelainen Riikasta v. 2006 ja esim. Michael Nylander Torinosta v. 2006. Kanadakin munasi koko Torinon olympiakisat jääkiekossa, kun pitäytyi vanhassa joukkueen rakenteessa yhdet kisat liian pitkään. Joukkueeseen valittiin loukkaantumisten takia rapakuntoinen Rick Nash, eikä Thorntonin uutta huippukuntoista laituria Jonathan Cheechoota. Tämä yhtenä esimerkkinä Gretzkyn munauksista ennen Torinoa.

Tässä sinulle muutama esimerkki n. 5 minuutin miettimisellä.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Johannes kirjoitti:
Teemu Selänne jätettiin ulos Prahan mm-kisoista v. 1992, Kai Nurminen Pietarista v. 2000 ja Tony Salmelainen Riikasta v. 2006 ja esim. Michael Nylander Torinosta v. 2006. Kanadakin munasi koko Torinon olympiakisat jääkiekossa, kun pitäytyi vanhassa joukkueen rakenteessa yhdet kisat liian pitkään. Joukkueeseen valittiin loukkaantumisten takia rapakuntoinen Rick Nash, eikä Thorntonin uutta huippukuntoista laituria Jonathan Cheechoota. Tämä yhtenä esimerkkinä Gretzkyn munauksista ennen Torinoa.

Tässä sinulle muutama esimerkki n. 5 minuutin miettimisellä.

Lisäisin vielä Kimmo Kuhdan v. 200?. Kerran Kuhta koki Kai Nurmisen kohtalon: Aravirran pelitapa ei sisältänyt käsitettä maalinteko. Se oli hiukan raastavaa katseltavaa, kun armoitettu maalintekijä studiossa heittää läppää, ja kalliontompat ja pikkuhakit heittää tyhjästä maalista muikkuverkkoihin.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Johannes kirjoitti:
Teemu Selänne jätettiin ulos Prahan mm-kisoista v. 1992, Kai Nurminen Pietarista v. 2000 ja Tony Salmelainen Riikasta v. 2006 ja esim. Michael Nylander Torinosta v. 2006.

Selänne jäi pois omasta tahdostaan vuonna 1992.

Olisiko Selänne pitänyt mielestäsi jättää pois myös Torinan joukkueesta? Olisiko Suomi voittanut kultaa ilman Selännettä, jos tilalle olisi valittu joku nelosketjun puurtaja?

Johannes kirjoitti:
Kanadakin munasi koko Torinon olympiakisat jääkiekossa, kun pitäytyi vanhassa joukkueen rakenteessa yhdet kisat liian pitkään.

Kanada nimenomaan yritti roolittaa joukkuettaan Torinossa valiten joukkueeseen näitä "nelosketjun puurtajia" tyyliin Kris Draper, ja nuoret hyökkäävät tähdet kuten Staal, Spezza ja Crosby jätettiin pois joukkueesta. Kanadan valmennusjohtoa kritisoitiinkin siitä, ettei se valinnut parhaita pelaajia mukaan, ei siitä ettei joukkuetta ollut roolitettu oikein.
 

harmonica

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
vlad kirjoitti:
Valko-Venäjä on kuitenkin esimerkki joka on mielestäni onnistunut kisoissa yllättävänkin hyvin ja varmasti yksi syy tähän on valmennustiimi, ulkomaalainen valmentaja on varmasti tuonut uusia ideoita joukkueeseen.
kun venäjän nykyinen valmentaja Krikunov valmensi v-venäjää, niin tuloksena oli olympiavälierä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
The Original Jags kirjoitti:
Selänne jäi pois omasta tahdostaan vuonna 1992.

Olisiko Selänne pitänyt mielestäsi jättää pois myös Torinan joukkueesta? Olisiko Suomi voittanut kultaa ilman Selännettä, jos tilalle olisi valittu joku nelosketjun puurtaja?

Kanada nimenomaan yritti roolittaa joukkuettaan Torinossa valiten joukkueeseen näitä "nelosketjun puurtajia" tyyliin Kris Draper, ja nuoret hyökkäävät tähdet kuten Staal, Spezza ja Crosby jätettiin pois joukkueesta. Kanadan valmennusjohtoa kritisoitiinkin siitä, ettei se valinnut parhaita pelaajia mukaan, ei siitä ettei joukkuetta ollut roolitettu oikein.

Selänne jäi ensin pois omasta tahdostaan ja halusi lopulta mukaan omasta tahdostaan, v. 1992. Tähän ei valmentaja Matikainen enää suostunut ja toimi vastoin esim. Kalervo Kummolan tahtoa asiassa ---> Matikaiselle kenkää v.1993. Tuota Torinosta Selänteen poisjättämistä en kommentoi. Se on sama kuin Venäjä olisi pelannut ilman Ovechkinia. Kovalchukia en tosin minäkään ottaisi ihan heti Venäjän joukkueeseen. Kanadan joukkue olisi kyllä roolitettu oikein Torinossa, vaikka sinne olisi valittu esim. Staal, Spezza ja Crosby. Eivät he olisi vieneet paikkoja Draperilta ja Maltbylta, ole huoleti. Siellä roolittaminen osataan oikein. Tulilinjalla olisi pitänyt olla Bertuzzin ja Rick Nashin tapaiset pelaajat ja nuoret pelissä hyökkäävissä ketjuissa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Eli pitääkö tämä Johannes tulkita siten, että jos Suomella olisi Selänteen lisäksi toinenkin Selänteen tasoinen, samantyyppinen pelaaja, niin toinen näistä pitäisi jättää pois joukkueesta?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
The Original Jags kirjoitti:
Eli pitääkö tämä Johannes tulkita siten, että jos Suomella olisi Selänteen lisäksi toinenkin Selänteen tasoinen, samantyyppinen pelaaja, niin toinen näistä pitäisi jättää pois joukkueesta?

Näin kävi Tony Salmelaiselle esim. Torinossa. Kun kahteen ensimmäiseen ketjuun ei ollut tilaa hyökkääviin rooleihin hänen pelipaikalleen oikeaan laitaan, niin hän putosi kokonaan joukkueesta. Edellä olivat ansaitusti Selänne ja Ville Peltonen. Samoin kävi Nylanderille Torinossa. B-Å Gustafsson ei löytänyt hänelle paikkaa kahdesta hyökkäävästä ketjusta, niin Nylander pudotettiin kokonaan joukkueesta.

Vieläkö pitää vääntää rautalankaa lisää.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Johannes kirjoitti:
Näin kävi Tony Salmelaiselle esim. Torinossa. Kun kahteen ensimmäiseen ketjuun ei ollut tilaa hyökkääviin rooleihin hänen pelipaikalleen oikeaan laitaan, niin hän putosi kokonaan joukkueesta. Edellä olivat ansaitusti Selänne ja Ville Peltonen. Samoin kävi Nylanderille Torinossa. B-Å Gustafsson ei löytänyt hänelle paikkaa kahdesta hyökkäävästä ketjusta, niin Nylander pudotettiin kokonaan joukkueesta.

Vieläkö pitää vääntää rautalankaa lisää.

Ei tuossa ole muuta ongelmaa kuin se, että vertaat Tony Salmelaista ja Ilja Kovaltshukia toisiinsa. Toinen on 50 maalin tekijä NHL:ssä, toinen pelkkä SM-liigastara.

Oletetaan, että Suomella olisi tällä hetkellä kaksi "Selännettä". Pitäisikö toinen heistä jättää pois maajoukkueesta vai ei?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös