MM 2024: Suomi

  • 262 305
  • 1 853

Sakuraba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
2019 oli hyvn vastaava tilanne
Ei ollut näin synkkää. Leijonien peli oli Kakon johdolla pirteää heti ensimmäisestä ottelusta (Kanada-voitto) alkaen. Alkusarjan Saksa-tappio pudotti odotukset alas, mutta ei siltikään oltu näin massiivisia altavastaajia silloin Ruotsia vastaan. Oikeasti jos Leijonat nyt löytää keinot tuon Ruotsin kaatamiseen, on se aivan jäätävä yllätys.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Puhdas taklaus, luulisi Mikken jo tottuneen noihin ja kovempiinkin töötteihin NHL:ssä.

Kasetti ei vain nyt kestänyt, syystä tai toisesta.

Veikkaan, että kun joutuu pelaamaan puukäsien kanssa, niin vähemmästäkin keittää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ex

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Riippuu tietenkin pelaajasta. Joku kokenut Jalosen tuntema maajoukkueratsu voidaan tietenkin ottaa ilman treenipelejä kisoihin. Niin nytkin toimittiin esim. Lehtosen ja Granlundin kohdalla. Mutta toisten pitää antaa myös niitä näyttöjä. Se on kai ihan loogista. Tai ainakin minusta.
Mitähän siis Suomen johto tekee kauden aikana? Jos ainoa keino antaa näyttöjä on pitkä leiritys ennen MM-kisoja?

Ja esimerkiksi Aku Räty teki viimeisellä Liiga kaudellaan enemmän pisteitä kuin Jääskä tai Pakarinen ovat kertaakaan urallaan tehneet.
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Hyh hyh, olipas outoa kateltavaa Mikeltä. Videossa näkyy hienosti taustalla toinen poikkari kiekottomaan selästä.
 

hk65

Jäsen
Puhdas taklaus, luulisi Mikken jo tottuneen noihin ja kovempiinkin töötteihin NHL:ssä.

Kasetti ei vain nyt kestänyt, syystä tai toisesta.
Inhimillistä sinänsä, kaveri San Josessa ollut jonkinasteinen kivireki perässään ja nyt sama jatkuu. Nyt vaan sitten on saatu sellaset kaverit vierelle, että pitäis kaikki tehdä itte, kun yksikään ei osu edes ladon seinään, saatika sitten maaliin.

Ei sillä, että aiemminkaan välttämättä olis sillä materiaalilla juhlittu, mutta nyt ollaan vielä tasoa alempana.

Ja en tiedä, ei tämänkeväisestä kyllä voi sanoa, että siellä mikään joukkue olisi jäällä, yhtenäisenä. Minkäänlaisesta tunteesta puhumattakaan. Ei mitään fyysisyyttä pelissä, laidoilla/päädyissä annetaan kiekko ilmaseks pois ja kapteenikin voidaan surutta kolata (vaikkakin ihan puhdas oli) ja kapteeni joutuu sit ite menee poikkaroimaan, kun muu joukkue seisoo peukalo perseessä ihmetellen.

Jalosen piikkiin en sinänsä heitä valintoja, koska voi ihan hyvin olla, että nyt saatiin todella paras mitä oli irti saatavissa. Mutta joukkuehengen ja tunteen luomisen kyllä pistän.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes


Hassua. Mietin eilen juuri samaa, että pitäisi tehdä samanlainen editointi, mutta hyvä että joku toinen ehti jo. Hauska pätkä. Jos jotain olisin tehnyt eri tavalla, olisin laittanut Mertarannan heiton "sinne lätty kiinni" siihen kohtaan, kun Granlund pistää poikkaria Glauserin leukaan.

En jaksa kahlata viestiketjua läpi ja epäilemättä joku muukin kiinnittänyt huomiota samaan asiaan.

Tulin vain ilmoittamaan, että Jukka Jalosen mediaesiintyminen on sekä yli- että vastenmielistä tappion hetkellä. En osaa päättää kumpaa enemmän.

Loppu.

Jukalla on mielestäni sama ongelma kuin ensimmäisellä maajoukkueen valmennuspätkällä, että hänen sopimuksensa kesti 1-2 vuotta liian pitkään. Kertauksena Jalosen joukkueiden peliesitykset eri vuosina:

2009: Sheddenin jälkeen palattiin hieman maajoukkueelle tyypillisempään kiekkoon. Varsinkin Kanadaa ja USA:ta vastaan Suomi näytti monta kertaa vievän peliä kiekkokontrollin ansiosta, mutta molemmissa peleissä vastustaja oli viimeistelyssä huomattavasti edellä, ja USA-puolivälierässä Suomi kaatui klassiseen maalinteon tehottomuuteen.

2010 (Vancouverin olympialaiset): Jalosella ei ollut oikein otetta NHL-pelaajista. Se ei varmaankaan rakentanut joukkueen yhteishenkeä, että Selänne ihmetteli julkisuudessa Jalosen pelikirjaa useaan otteeseen. Peli oli aaltoilevaa kuraa, Tshekki voitettiin 53 minuutin kohdalla tehdyllä maalilla puolivälierässä, USA antoi täyden selkäsaunan välierän 1. erässä ja pronssiottelussa Olli Jokinen nosti joukkueen reppuselkään, ratkaisi pelin ja lopetti maajoukkueuransa, ainakin siihen asti kunnes Westerlund palasi valmentajaksi.

2010: Joukkueen rosteri oli aika heikko. Tanskaa vastaan shokkitappio, Saksaa vastaan nihkeä voitto ja USA:a vastaan tiukka pakkovoitto (häviöllä olisi jäädytty alkulohkoon). Peli ei oikein missään vaiheessa lähtenyt käyntiin, ja puolivälierässä rankkareilla ulos Tshekkiä vastaan.

2011: Nyt rosteri oli selvästi parempi kuin edellisenä vuotena, mutta peli silti sakkasi ja maalinteko oli vaikeaa. Tshekille hävittiin. Latviaa, Saksaa, Slovakiaa ja Venäjää vastaan oltiin tappiolla mutta noustiin tasoihin ja voitettiin, joskin näistä neljästä kaikki muut paitsi Slovakia-peli menivät rankkareille. Peli alkoi toimia oikeastaan vastaan mitalipeleissä. Välierässä tyylikäs voitto ja ilmaveivi Venäjää vastaan, ja finaalissa maaginen kolmas erä sen jälkeen, kun Ruotsi oli kaksi erää tukahduttanut Suomen pelin.

2012: Tässä vaiheessa Jalonen alkoi olla väsyneen oloinen. Rosteri oli ihan hyvä, mutta peli ei oikein missään vaiheessa kulkenut. Vastustajat olivat scoutanneet Jalosen pelikirjan ja löytäneet lääkkeet sen pimentämiseen. Rumat tappiot Kanadaa ja USA:a vastaan. Puolivälierässä suuri ryhdistäytyminen ja tiukka voitto USA:sta, mutta 4. sijaa korkeammalle joukkue ei päässyt.

2013: Jalonen oli median haastatteluissa aina todella leipiintyneen oloinen. Rosteri oli heikko. NHL-vahvistuksia oli vain Korpikoski ja Granlund, joista jälkimmäinen seilasi vielä NHL:n ja AHL:n välillä. Peli oli paremman näköistä kuin edellisenä vuotena. Materiaali riitti puolivälierävoittoon Slovakiaa vastaan, mutta välierässä tyly 0-3 tappio Ruotsia vastaan. Pronssiottelussa hieno nousu USA:ta vastaan 2 maalin tappioasemasta, mutta tappio rankkareilla, ja Jalonen äksyili toimittajille pelin jälkeen, että "piip kuin pientä oravaa".

2019: Etukäteen yksi huonoimmista rostereista, mitä olen Suomelta nähnyt, samalla kun vastustajilla (varsinkin Ruotsilla ja Venäjällä) oli harvinaisen kovat niput jalkeilla. Jatkoajan kommenttien mukaan puolivälierään pääseminenkin vaatisi ylisuorittamista. Suomen peli oli kuitenkin raikasta. Puolivälierässä Ruotsin NHL-tähtiä täynnä oleva joukkue johti jo 3-1 ja sai ehkä liiallisen turvallisuuden tunteen, mutta Suomi nousi tasoihin 3-3. Myöhemmin vielä Mörkö tasoitti pelin 4-4, ja Suomi voitti jatkoajalla. Mitalipeleissä lyötiin liinat kiinni ja Venäjän supernippu kaatui 1-0 ja Kanada 3-1, vaikka vastustajia ärsyttikin Jalosen nihilistikiekko, jolla vastustajan peli saatiin tyrehtymään.

2021: Ei mikään kova rosteri, vaikka ei ollut vastustajillakaan. Tuolla materiaalilla harrastettiin entistä enemmän puolustusvoittoista kiekkoa. Ruotsi ei päässyt puolivälieriin, Kanada meinasi jäädä ulos puolivälieristä, mutta eteni lopulta voittoon Suomen jäädessä hopealle jatkoajalla.

2022 (Pekingin olympialaiset): Jalosella oli mahdollisuus saada kaikkien aikojen NHL-miehistö kisoihin, mutta NHL:llä meni viime hetkellä pupu pöksyyn, koska Kiinan koronakaranteenisäännöt muka pelottivat. Turnaus pelattiin EHT-tason pelaajilla. Suomelta melko ylivoimainen näytös siitä lähtien, kun Ruotsia vastaan noustiin 0-3 tappioasemasta tasoihin ja voittoon. Erikoistilannepelaaminen oli heikkoa, mutta se ei liikaa haitannut, kun kukaan täysi-ikäinen ei saanut tasakentällisin kiekkoa Suomen maaliin koko turnauksen aikana. Jopa ROC oli finaalissa yllättävän pelokas ja hävisi Suomelle lukemin 2-1.

2022: Jalosella kova rosteri, ja täsmävahvistuksina Granlund ja myöhemmin Heiskanen ja Lindell. Jälkiviisaudella olisi tänäkin vuonna kannattanut jäädä odottamaan Ahoa ja Rantasta. Voitetut MM-kisat, ihan hyvää peliä, ja varsinkin Heiskanen oli aivan uskomaton mitalipeleissä, ja siihen päälle Granlundin tehot 2+1 finaalissa.

2023: Vähän samanlaiset kisat kuin vuonna 2012. Rosterissa oli koviakin nimiä, mutta peli ei ollut samalla lailla ytimessä kuin vuosina 2011 ja 2022, ja vastustajat olivat alkaneet löytää lääkkeet Jalosen pelitapaa vastaan. Yhtään kovaa peliä ei voitettu, puolivälierässä ulos Kanadaa vastaan vaisun pelin jälkeen.

2024: Pelilliset esitykset ovat olleet vielä huonompia kuin edellisenä vuonna, ja rosterikin on todella heikko. Nyt heikotkin vastustajat ovat löytäneet vastamyrkyt Jalosen pelitapaa vastaan. Alkusarjassa ei voitettu yhtään kovaa peliä. Jalonen on pelien jälkeen vastannut median kysymyksiin lyhyillä lauseilla tympääntyneeseen äänensävyyn, tässä uusin kokoelma Ylen toimittajilta. Alkaa olla sama tilanne kuin vuonna 2013, eli Jalosen olisi kannattanut lopettaa huipulla kaksi vuotta aikaisemmin. Tällä hetkellä tilanne näyttää vahvasti siltä, että puolivälierässä ulos ylivoimaista Ruotsia vastaan kapteenin ollessa pelikiellossa.
 
Ja esimerkiksi Aku Räty teki viimeisellä Liiga kaudellaan enemmän pisteitä kuin Jääskä tai Pakarinen ovat kertaakaan urallaan tehneet.

Joo niin varmaan onkin. Jos kaiken tämän keskustelun jälkeen päästään siihen, että yksi Aku Räty olisi vahvistanut jengiä, niin voidaan todeta (taas kerran) isossa kuvassa, että aika lailla parhaat saatavilla olevat pelaajat on mukana.

Se on kokonaan toinen tarinansa, että miksi niin moni pelaaja kieltäytyy leijonapaidasta, mutta tästäkin on hyvää pohdintaa käyty ja perusteluja esitetty.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Merelän kausi on edelleen kesken. Aatu Rädyn kausi päättyi toissayönä. Aku Räty olisi ehtinyt Tshekin EHT:lle ainakin teoriassa mukaan. Topi Niemelän kausi päättyi juuri MM-kisojen alla, joten ei olisi ehtinyt antaa näyttöjä. Heinola olisi teoriassa ehtinyt kesken EHT:n mukaan. Eli ei niitä tarjokkaita lopulta oikein ollut. Aku Rädyn voin em. perusteella hyväksyä, mutta onko hän sellainen pelaaja, joka tuohon narratiiviin sopii eli eurosarjat on jo pelattu läpi ja vahvistaisi Leijonia?
Puhuin kotimaisesta pelaajapolusta, en eurosarjoista. Ei liikutella maalitolppia.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mikke tosiaan odotetusti ja ansaitusti pelikiellossa, joten saapa nähdä mitkä ketjut Suomi pistää kasaan. Itse lähtisin ehkä näillä:

Innala-Kapanen-Puljujärvi
Jääskä-Hyry-Puustinen
Puistola-Helenius-Jormakka
Mäenalanen-Björninen-Pakarinen

Pakit ihan sama miten laittaa ja Larmi maaliin. Larmi on ehkä epävarmempi kortti kuin Säteri mutta katto on korkeampi ja jos ikinä niin nyt tarvitaan molarilta täysin pöljää päivää eikä mitään ihan jees-suoritusta. Helenius ei eilen ollut yhtään sen huonompi kuin kukaan muukaan ja parhaassa tapauksessa tuo tarvittavan x-factorin huomenna. Millään varman päälle pelaamisella ja pelkäämisellä ei saavuteta mitään. Mitään hävittävää ei enää ole.
 

Kalpankaataja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Edelleen uskon, että Granlundin pimeneminen johtui siitä, että luuli kisojen olevan ohi. Jalonen oli kerännyt puhelimet veks ja ainakin yrittänyt, että joukkue ei saa tietää Iso-britannia - Itävalta pelin tulosta. Mikke fiksuna päätteli, että eihän Itävalta voinut tuota mennä häviämään ja sitten eilen panoksettomassa pelissä luuli kisojen olevan ohi, kun Sveitsi voitti.

Tämä siis omaa pohdintaa, mutta onhan tuo Suomen joukkue nyt ihan huumoriporukka.
 

Kk22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Avalanche
No mutta tämähän on kuin elokuvasta! Suomi alisuorittaa alkulohkon. Joukkueen kapteeni hölmöilee itsensä pelikieltoon kun he tulevat kohtaamaan puolivälierässä ylivoimaisen suosikin, Ruotsin. Kapteenin tilalle nostetaan nuori lupaava sentteri joka ratkaisee altavastaajalle satumaisen voiton. Näillä höyryillä Suomi etenee aina maailmanmestariksi.
 

Barney

Jäsen
Aika hirveältä näyttää tuo Suomen hyökkäys nyt kun siitä puuttuu vielä Granlund kärjestä. Granlund olisi nyt vähintään ylivoimalla voinut tarjoilla sellaisia paikkoja, joista Innala olisi voinut pöljänä päivänä tehdä pari maalia. Itse lähtisin huomenna ihan puhtaasti kahdella hyökkäävällä ketjulla ja kahdella karvaperseketjulla:

Puistola - Helenius - Puustinen
Innala - Kapanen - Puljujärvi
Oksanen - Hyry - Jääskä/Jormakka
Mäenalanen - Björninen - Pakarinen

Ykkös- ja kakkosketjun pitäisi jostain löytää hyökkäystehot ja kolmoselta ja neloselta voitaisiin odottaa vain nolla-nollan pelaamista.
 

totterstrom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi & Eemeli Suomi
Rimaa hipoen voi hyväksyä, että toiset kotikisat putkeen vedetään kokeneella kultavalmentajalla, mutta olishan tuon painekattilan jälkeen ollut mitä otollisin hetki lähteä kauteen 23-24 uudella päävalmentajalla.
Mitä tällaiset puheet tarkoittavat – onko urheilussa yleistäkin, että kun menee hyvin, vaihdetaan valmentajaa, koska silloin on "otollinen hetki"? Miksi silloin on otollinen hetki? Saiko Ilves kehuja vaitaessaan päävalmentajaa sarjakärjessä syksyllä 2022?

Nyt haisee kyllä sellainen jälkiviisaus että huhhuh. Miksi näitä kommentteja ei ennen kisoja annettu?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Edelleen uskon, että Granlundin pimeneminen johtui siitä, että luuli kisojen olevan ohi. Jalonen oli kerännyt puhelimet veks ja ainakin yrittänyt, että joukkue ei saa tietää Iso-britannia - Itävalta pelin tulosta. Mikke fiksuna päätteli, että eihän Itävalta voinut tuota mennä häviämään ja sitten eilen panoksettomassa pelissä luuli kisojen olevan ohi, kun Sveitsi voitti.
Tällainen ehkä onnistui jossain 80-luvun Neuvostoliitossa, mutta ei tänä päivänä kyllä enää muuten mitenkään.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Mitä tällaiset puheet tarkoittavat – onko urheilussa yleistäkin, että kun menee hyvin, vaihdetaan valmentajaa, koska silloin on "otollinen hetki"? Miksi silloin on otollinen hetki? Saiko Ilves kehuja vaitaessaan päävalmentajaa sarjakärjessä syksyllä 2022?

Nyt haisee kyllä sellainen jälkiviisaus että huhhuh. Miksi näitä kommentteja ei ennen kisoja annettu?
Kyllähän näitä oli viime kisojen jälkeen
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Puistola - Helenius - Puustinen
Innala - Kapanen - Puljujärvi
Oksanen - Hyry - Jääskä/Jormakka
Mäenalanen - Björninen - Pakarinen
En lähtisi rikkomaan Björnisen kenttää, jossa Jormakka on suorittanut ihan hyvin. Laittaisin siis Jormakan Pakarisen tilalle sekä Pakarisen Hyryn kenttään.

Minun mielessäni ainoa skenaario jolla Suomi olisi voinut voittaa oli Granlundin huikeat passit ylivoimalla sekä Larmin (Lue: Larmin, ei Säterin!) uran paras peli. Nyt Larmin pitäisi pelata se unelmapeli ja jonkun tehdä saatanan räkänen maali.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
En ymmärrä, miksi Jalonen ei peluuta Jukureita samassa ketjussa, kun muistaakseni kauden aikana pelasivat kolmikkona jonkin verran, ja ainakin Puistola ja Jormakka olivat tutkaparina pitkin kautta. Loppukaudesta myös Puistola ja Helenius viilettivät yhdessä junnuketjussa, eikö? Tuntuu kyllä erikoisilta nostoilta Jalosen maajoukkueeseen, kun ei tunnu sopivaa, omaan pelityyliin natsaavaa roolia löytyvän. Tiesikö Jalonen (+ muu johto) mitä sai kun kolmikon mukaan valitsi?
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Aloin seurata kisoja ajatuksella, että Granlund on mitä sopivin kapteeni Jukka Jalosen viimeiseen Leijona-turnaukseen (toistaiseksi). Muutenkin kun suoritus on käynyt hieman vajaalla, en kovin innolla odota Ruotsi-matsia. Ehkä Jalosen olisi ollut ihan hyvä jättää pesti hienon kultakevään jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös