MM 2024: Suomi

  • 258 883
  • 1 853

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Eihän tuo parin vuoden takainen joukkue oikeasti ollut kuitenkaan mikään ihan huippuluokan joukkue, vaan täydet realiteetit on Suomella saada tuotakin kultajoukkuetta parempi joukkue pelaajamateriaaliltaan. Jalonen vaan teki tuostakin nipusta kultaisen kuten teki 2019.
Pitää myös muistaa, että kisat eivät ole toistensa kopioita muidenkaan jengien osalta. Tshekki vetää kisaisäntänä aina hyviä pelaajia puoleensa paremmin kuin monet muut maat. Esim tuo koronaturnaus oli tasoltaan aikamoisen surkea. Kanada taisi peluuttaa EHT-veskaria todella HMV-ryhmän takana ja he olivat toiseksi paras joukkue. Vaikka Suomella ei ollut "ihan huippujoukkue", niin se lähti silti turnaukseen suosikkina ja piti myös asemansa loppuun asti.

Täysin sama homma "Olympiakullan" kanssa. Siihenkin turnaukseen Suomi lähti suurimpana suosikkina ja piti asemansa. Eli toki Jalosta voi syyttää viime vuosien huonoista tuloksista tai ylistää mestaruuksista, mutta kyllä materiaalilla on myös suuri vaikutus.

Tänä vuonna Suomen mestaruuskertoimet olivat kaukana USAn, Ruotsin tai edes vähän keskitasoisemman Kanadan vastaavista. Sveitsi ja Tshekki (ennen heidän uusia NHL-vahvistuksia) olivat enemmän samaa tasoa, ja siltähän tuo on sitten näyttänyt myös kaukalossa..
 

stonec_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En ymmärrä juurikaan mitään näistä kaikista hienoista pelisysteemeistä tässä lajissa, mutta eikö tuo viivelähtötouhu ole suht heikko tapaus nykykiekossa? Ainakin se näyttää todella tehottomalta.
Kyllä tuolla viivelähdöllä Suomi saa kiekon vastustajan päätyyn sanoisinko aika hyvällä prosentilla. Viivelähdössä on se idea että ylitetään keskialue vauhdilla eikä seisovin jaloin. Tosin näissä kisoissa Suomi ei ole saanut hyökkäyspäässä oikein jatkotilanteita hyvällä prosentilla aikaan mutta voi olla materiaalin vajaavudesta johtuvaa myöskin.

Puhutaan noista Ruotsin ja Sveitsin pelaajien poissaoloista, mutta kyllä siitäkin voi puhua varmaan, että ei Liigankaan 13 parhaasta kotimaisesta pistemiehestä valittu mukaan ketään. Kyllähän tuota Suomen peliä katsoessa on mieleen tullut, että sinne on valittu Granlundin kaveriksi mukaan pelkkiä pelin rikkojia, mutta ne eivät ole siinä hommassa niin hyviä, että pärjäisivät kunnolla, joten tulos on nähty. Tanskaa, Norjaa ja Itävaltaakin vastaan oltiin pitkiä aikoja mankelissa.
Puistolalta jäi kuusi peliä pelaamatta ja olisi täydellä pelimäärällä ollut top 10 nurkilla Liigan pistepörssissä. Ei kumminkaan tunnu saavan MM-kisoissa paljoa aikaan kun tila ja aika otetaan pois. Vaikea sanoa olisiko top 10 muista sitten ketään joka pystyisi vastaamaan MM-kisojen pelitempoon ja kamppailuvoimaan.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Esim tuo koronaturnaus oli tasoltaan aikamoisen surkea.
Niin oli. En muista millaisia mestaruuskertoimia joukkueet saivat, mutta äkkiseltään heitän ainakin Venäjän ja Ruotsin Suomen ohitse ennen kisoja. Olihan myös Suomen joukkue melko kädetön siihen turnaukseen. Loistavasti Jalonen sai irti jengistä ja yhden jatkoaikamaalin päässä oli kulta.
Kanada taisi peluuttaa EHT-veskaria todella HMV-ryhmän takana ja he olivat toiseksi paras joukkue. Vaikka Suomella ei ollut "ihan huippujoukkue", niin se lähti silti turnaukseen suosikkina ja piti myös asemansa loppuun asti.
Taidat viitata siis MM22-kisoihin? Kanada peluutti Tomkinsia vain finaalista lopun sekä ei tuo ryhmä mielestäni ollut HMV, vaan ihan aidosti hyviä NHL-pelaajia täynnä oleva jengi. Olkoonkin että kaukana sekin oli Kanadan parhaimmasta maajoukkueesta. Yleisesti ottaen MM22-kisat mielestäni olivat melko hyvätasoiset, varsinkin kun otetaan huomioon se seikka, ettei NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros ehtinyt edes päättyä, kun kisat alkoivat.
Täysin sama homma "Olympiakullan" kanssa. Siihenkin turnaukseen Suomi lähti suurimpana suosikkina ja piti asemansa. Eli toki Jalosta voi syyttää viime vuosien huonoista tuloksista tai ylistää mestaruuksista, mutta kyllä materiaalilla on myös suuri vaikutus.
Venäjän joukkuetta pidettiin ainakin kertoimien osalta suurempana suosikkina.

Yhtä kaikki, olet oikeassa etteivät kisat ole veljiä keskenään. Suomella on aidosti mahdollisuus saada jalkeille myös tasoonsa nähden hyvä joukkue, mikäli pelaajilla löytyisi enemmän kiinnostusta kisoihin ja maajoukkueeseen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jaahas, tosi hyvät puolivälieräparit. Tietysti Ruotsi voittaa 29-0 ja Suomi pelaa perinteisesti turnauksen huonoimman ottelunsa juurikin kuolemanpelissä, mutta noin muuten.
 

jahoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Kevin Fiala ei saannut polviin taklaamisesta pelikieltoa. Olisihan se turnaukselle liian kallista pitää megatähtiä katsomossa. Granlundilla vastaavasti ei ole sellaista markkina-arvoa, ettei voisi muka lätkäistä pelikiellon, ja iihf voi julistaa filosofiansa reilu pelistä. Tämmöistä salaliittoteoriaa heti aamuun
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mitä pelejä olen nähnyt niin ne on olleet kaikki huonoja otteluita.
Lööppien mukaan siellä on eilen vedetty ilmaveivi-kapteenin toimesta poikkari vastustajan päähän ja pelikieltoa pukkaa.
No, toivotaan pahinta ja pelätään parasta. Eiköhän se tappio sieltä kaiken järjen mukaan tule, mutta vielä saa vähän olla sydän syrjällään.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Mutta hei, onhan meillä aina Pesäpallo. Siinä ei taida haastajia ihan heti olla näköpiirissä, jos noi jenkit ei innostu nyt tosta lajista kun on Superpesiksen somessa englanniksi mainostettu ja saatukin kiinnostusta aikaan.
Ilmeisesti Pesäpalloa on viety maailmalle enemmän tai vähemmän aktiivisesti ja esim Intia taisi olla yksi maa, mistä löytyy kohtuullisen paljon innostuneita pelaajia. Se on vain ajan kysymys, kun siitäkin massasta tulee kunnon pelaajapolkua ensin Suomeen pelailemaan kovia pelejä ja lopulta menevät niin oman sarjansa ja maajoukkueensa kanssa ohi. Tosin meillä on reilun 100 vuoden etumatka.
 

Tach

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huomisen puolivälierä ratkaistaan pitkälti henkisellä puolella, vaikka ruotsilla on kokoonpano täynnä huipputähtiä. Ottelu tulee ratkeamaan siihen kuinka paljon ruotsalaiset pelkäävät mahdollista tappiota. Jos suomi onnistuu tylsällä trappipelaamisella jäädyttämään pelin 0-0 tilanteeseen ja saa maalin pompun kautta, jota seuraa ruotsin totaalinen henkinen housuunpaskominen niin ollaan hyvin lähellä voittoa.

Pieni todennäköisyys, mutta on silti.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Granlund vielä todennäköisesti ulkona ja maalivahtitilanne aika epäselvä. Itse sitä mieltä että Larmilla pitäisi mennä. Säteri on ollut epävarma niin Kanadaa kuin Sveitsiä vastaan. Ei hyvät lähtökodat kyllä ole.
Voitto olisi aika iso yllätys.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mannisen poissaolo tekee hirveän loven, kova tekijä tasakentällisin ja ylivoimalla. Myös Jalosen muut luotetut sotaratsut Hartikainen, Pesonen, Lammikko, Vatanen, Armia yms olisivat varmasti tuoneet omat vahvuutensa "meidän peliin". Tässä on osin pakosta (kieltäytymiset) käynnissä nuorennusleikkaus ja lähtökohtaisesti voisi ajatella, että Leijoniin valittiin paljon nälkäisiä pelaajia, joilla ei vielä ole kultamitalikasaa kaulassa. Loppuuko tämä leikki sitten puolivälieriin, se nähdään torstai-iltana.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Oletettavasti Granlund pelikiellossa Ruotsia vastaan:

Oksanen-Kapanen-Puljujärvi
Innala-Hyry-Puustinen
Puistola-Helenius-Jormakka
Mäenalanen-Björninen-Pakarinen
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Juna

Sakuraba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ei oikeasti tule mieleen ottelua, jossa Leijonat olisi ennakkoon ollut niin suuri altavastaaja kuin torstaina. Täytynee mennä aina 1980-luvulle asti, että tällainen asetelma löytyy. Ruotsin peli on vähintäänkin vakuuttavaa, ja ovat varmuudella myös erittäin nälkäisiä palauttamaan Tre Kronorin kultakantaan. Suomen pelissä taas juuri mikään ei toimi, varsinkaan hyökkäyspelin osalta. Granlundin pelikielto olisi oikea kirsikka kakun päälle.

Ainut oljenkorsi jonka keksin on se, että Leijonien on jollain ilveellä pystyttävä raastamaan peli 0-0:ssa mahdollisimman pitkään, jolloin ruotsalaisilla alkaa pikkuhiljaa pipoa kiristämään. Sitten Björninen tai kuka hyvänsä tuikkaa pienoisella tuurilla johtomaalin jostain Suomen harvoista hyökkäyksistä, ja ärsyyntyvä Ruotsi sortuu kurittomuuteen. Venäjää vastaan Leijonat on usein saanut tuon kaltaisen skenaarion toteutumaan, mutta Ruotsin kanssa tuo kaava ei ole tullut tutuksi.

Nyt olisi siis pystyttävä tekemään Ruotsille Venäjät. Kristallipalloni antaa tämän toteutumiselle noin 10% todennäköisyyden. Selkeästi todennäköisimpänä kuitenkin näen, että Ruotsi niittaa avausmaalin 2-3min kohdalla, ja loppulukemat ovat luokkaa 5-0. Sen verran kova on nyt tasoero. Mutta katsellaan, ehkä Jalonen sittenkin onnistuu virittämään joukkueen juuri oikeaan tunnelmaan, ja tässä nähdään samaa henkeä kuin usein ah niin hienoissa Venäjä-koitoksissa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tämänkin turnauksen aikana on kuultu hehkutusta Leijonien loistavasta ilmapiiristä. Hyvä näin, jos oikeasti on. Mutta miten tuo loistava ilmapiiri sitten konkreettisesti jäällä näkyy? Esimerkiksi kahden vuoden takaisissa kultajoukkueissa oli todella aistittavissa jäällä se, miten pelaajat pelaavat toisilleen ja logolle. Se näkyi esimerkiksi erinomaisena vaihtokurina, todella tiiviinä oman maalinedustan puolustamisena, hyökkääjien intohimossa blokata vastustajien siniviivakudit jne.

Jo viime vuonna noissa asioissa taannuttiin, mutta nyt on vielä menty ehkä huonompaan suuntaan. Joukkueen kapteeni Granlund surffailee toistuvasti ylipitkiä vaihtoja ja esimerkiksi ekan erän lopun jäähy eilen oli suora seuraus siitä, kun ei enää jaksanut kunnolla puolustaa pitkän vaihdon päätteeksi, niin joutui rikkomaan. Tämän vuoden joukkueesta on jäänyt myös se vaikutelma, että lähinnä vain av-hyökkääjät ovat aidosti halukkaita blokkaamaan vastustajan siniviivakuteja. Itävaltaa vastaan niin tasoitus- kuin voittomaalissa blokkiyritys oli enemmän näennäinen ja samoin eilen Sveitsin voittomaalissa.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Nyt ainakin ykkösen kokoonpano muuttuu. Innala tekee hatullisen, Puljujärvi tyhjiin ja Ruotsi kaatuu. Uskoa riittää.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jalonen laittaa liimaträpin ja Ruotsi hyytyy. Larmi seisoo päällään ja Suomi möyrii kulmista yhden pomppumaalin.

Tällä Suomi välieriin ja kaikki on taas hyvin.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Puistolalta jäi kuusi peliä pelaamatta ja olisi täydellä pelimäärällä ollut top 10 nurkilla Liigan pistepörssissä. Ei kumminkaan tunnu saavan MM-kisoissa paljoa aikaan kun tila ja aika otetaan pois. Vaikea sanoa olisiko top 10 muista sitten ketään joka pystyisi vastaamaan MM-kisojen pelitempoon ja kamppailuvoimaan.

Puistola oli pistekeskiarvolla mitattuna 12. paras kotimainen pistemies SM-liigassa ja ketään edellä olevista ei valittu. Muita kotimaisia TOP20-pistemiehiä ei Liigasta valittu. (Jormakka oli 23. suomalaisista)

Kyllä tuossa nyt muutakin voi mielestäni miettiä, kuin että vaikea sanoa olisiko kukaan pystynyt vastaamaan, kun mukaan kuitenkin valittiin muutama ylemmän keskikastin liigajyrä möyrimään. Kapanenhan on ihan kohtuullisen hyvin liigapelaajista pärjännyt.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Oletettavasti Granlund pelikiellossa Ruotsia vastaan:

Oksanen-Kapanen-Puljujärvi
Innala-Hyry-Puustinen
Puistola-Helenius-Jormakka
Mäenalanen-Björninen-Pakarinen

On tää vaan surkean näköinen kokoonpano.

Tolla pärjättäisiin ihan ok liigassa, kun siellä on Puistoloilla ja Hyryillä aikaa ja tilaa. Nyt, kun ei ole nämä hitaat puukädet eivät saa mitään aikaan.

Ihan oikeasti, jos joukkueessa pelaa 3 pelaajaa Julureista, niin jotain on jo pahasta vialla. Sitten joku Jääskä, joka on kyllä puukäsien kuningas ja tuntuu kulmissakin olevan ihan rukkanen.

Sitten vielä Jalosen saunakaveri Säterillä on vakiopaikka maalissa, vaikka 3 todella heikkoa peliä alla.
 

Tumppi#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks, Leijonat
Jalonen laittaa liimaträpin ja Ruotsi hyytyy. Larmi seisoo päällään ja Suomi möyrii kulmista yhden pomppumaalin.

Tällä Suomi välieriin ja kaikki on taas hyvin.
Paitsi, että jääräpäinen Jalonen laittaa Säterin maalille, koska tämä on sovittu jo ennen kisojen alkua.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tämänkin turnauksen aikana on kuultu hehkutusta Leijonien loistavasta ilmapiiristä. Hyvä näin, jos oikeasti on. Mutta miten tuo loistava ilmapiiri sitten konkreettisesti jäällä näkyy? Esimerkiksi kahden vuoden takaisissa kultajoukkueissa oli todella aistittavissa jäällä se, miten pelaajat pelaavat toisilleen ja logolle. Se näkyi esimerkiksi erinomaisena vaihtokurina, todella tiiviinä oman maalinedustan puolustamisena, hyökkääjien intohimossa blokata vastustajien siniviivakudit jne.

Jo viime vuonna noissa asioissa taannuttiin, mutta nyt on vielä menty ehkä huonompaan suuntaan. Joukkueen kapteeni Granlund surffailee toistuvasti ylipitkiä vaihtoja ja esimerkiksi ekan erän lopun jäähy eilen oli suora seuraus siitä, kun ei enää jaksanut kunnolla puolustaa pitkän vaihdon päätteeksi, niin joutui rikkomaan. Tämän vuoden joukkueesta on jäänyt myös se vaikutelma, että lähinnä vain av-hyökkääjät ovat aidosti halukkaita blokkaamaan vastustajan siniviivakuteja. Itävaltaa vastaan niin tasoitus- kuin voittomaalissa blokkiyritys oli enemmän näennäinen ja samoin eilen Sveitsin voittomaalissa.

Hyviä kysymyksiä.

Jalosen tiimin ote on kirvonnut? Pelaajaytimen ote on kirvonnut? Tän jengin 2024 ydin on hieman vajaa vaatimustason suhteen? On tehty analyysi miten otetta joukkueesta on kannattanut kovien vuosien jälkeen hieman löysentää?

Aina kun on menestytty niin tiiviys ja kurinalasuus on olleet avainsanoja. Viime keväänä kotikisat vol 2. mestaruus taustalla ja Mikko Rantanen kehissä muutti jo jotenkin asetelmaa.

Mutta kattotaan nyt lyödäänkö torstaina turnauksen paras esitys. Näillä rostereilla voi silti tulla käkättimeen Ruotsilta, mutta onpahan ainakin 100% panos turnauksen osalta pelissä. Sveitsi-matsissa ei asetelmat sellaisiksi lopulta muodostuneet.

En tuosta Granlundin teutaroinneista osaa vetää suuria johtopäätöksiä suuntaan taikka toiseen. Paineet tuntuu, vastustajan huomio tuntuu ja joskus jääkiekossa on mahdollisuus sattua ja tapahtua asioita jotka kolme sekuntia myöhemmin tuntuu, että olis voinut jättää tekemättäkin.
 

MegaForce

Jäsen
En ymmärrä juurikaan mitään näistä kaikista hienoista pelisysteemeistä tässä lajissa, mutta eikö tuo viivelähtötouhu ole suht heikko tapaus nykykiekossa? Ainakin se näyttää todella tehottomalta.
Minua ainakin pisti silmään eilen, että 2-1 tappiotilanteessakin Suomi tuhlasi arviolta minuutteja pelkästään oman maalin takana seisomiseen.
 

Laiskiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, AC Oulu
Suomen peli on kyllä näyttänyt sekaiselta, ja Granlundin kiehuminen lopussa oikein kruunasi alkulohvaiheen. En oikeastaan näe mitään järjellistä syytä miksi Ruotsi kaatuisi torstaina, mutta kai toivoa voisi hakea esimerkiksi vuoden 2017 puolivälierästä, jossa Yhdysvaltojen piti jyrätä Leijonat tieltään, mutta puoli vuotta varjojen mailla hiihdellyt J-M Aaltonen kävi ratkaisemassa ottelun Joonas Kemppaisen kanssa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mannisen poissaolo tekee hirveän loven, kova tekijä tasakentällisin ja ylivoimalla. Myös Jalosen muut luotetut sotaratsut Hartikainen, Pesonen, Lammikko, Vatanen, Armia yms olisivat varmasti tuoneet omat vahvuutensa "meidän peliin". Tässä on osin pakosta (kieltäytymiset) käynnissä nuorennusleikkaus ja lähtökohtaisesti voisi ajatella, että Leijoniin valittiin paljon nälkäisiä pelaajia, joilla ei vielä ole kultamitalikasaa kaulassa. Loppuuko tämä leikki sitten puolivälieriin, se nähdään torstai-iltana.

Mielestäni aivan käsittämättömästi uhrattu turnaus, pelata näillä tusisnamiehillä, kun kaikki muiden maiden pelaajat puhuu jo 4 maan turnauksesta NHL-ukoilla ja Olympialaisiin valmistautumisesta.

Siis NHL:stä olisi pitänyt ottaa sitä kaveria, eikä uskoa tuohon pelitapaetuun, joka on ollut jo viime kisoista lähtien mennyttä. Paskalla materiaalilla ihmettä ei ole enää tulossa.

Onneksi Tapola puhui eilen studiossa järkeä, että seuraaviin kisoihin pitää saada AINA parhaat mahdolliset pelaajat, ja tästä pelitapauskosta ihmeisiin luovutaan. Onnistuihan se kerran, mutta siitä on jo 5 vuotta.
 
Viimeksi muokattu:

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Suomen peli on kyllä näyttänyt sekaiselta, ja Granlundin kiehuminen lopussa oikein kruunasi alkulohvaiheen. En oikeastaan näe mitään järjellistä syytä miksi Ruotsi kaatuisi torstaina, mutta kai toivoa voisi hakea esimerkiksi vuoden 2017 puolivälierästä, jossa Yhdysvaltojen piti jyrätä Leijonat tieltään, mutta puoli vuotta varjojen mailla hiihdellyt J-M Aaltonen kävi ratkaisemassa ottelun Joonas Kemppaisen kanssa.

Mietin eilen ihan samaa, että millä ihmeellä Suomi pystyisi Ruotsin kaatamaan tuolla pelillä. Jalosen joukkueet ei aina ole ollut nimekkäitä ja menestystä on tullut, mutta nyt tulee Jalosen joukkueeksi virheitä ihan poskettoman paljon ja ihan ei hermotkaan pidä. Näitä ongelmia ei ole menestysjoukkueissa ollut. Lisäksi Säteri ei vakuuta, toivottavasti olisi munaa heittää Larmi luukulle. Viimeistään eilisen pelin pitäisi se sinetöidä, eikä mennä vain kaavalla.
Kukkonen hyvin studiossa puhui, että nyt ei ole niinkään pelitavasta homma kiinni vaan siitä miten porukka on sitoutunut ja haluaa voittaa. Että saa ns. voittavan draivin vielä päälle tuosta. Se on mielestäni täysin totta, että sen asennepuolen hypyllä voi tuosta jotain tulla.

Helvetin hienoahan se olisi tällaisen rämpimisen jälkeen Ruotsi tiputtaa, mutta aika kaukaiselta haaveelta se nyt tuntuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös