MM 2023: Suomi

  • 355 338
  • 2 327

Kaarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Barcelona
No eipä ne tilanteet nyt yksin Anttilan virheitä olleet. Siellä oli muitakin ukkoja jäällä kuin Anttila. Noin muutoin tuttua Anttilan haukkumista vuodesta toiseen ja joka kerta Anttila kantaa Suomea ratkaisupeleissä eteenpäin.

Edelleen ne katseet eilisenkin osalta näihin nhl-kikkapoikiin. Rantanen,Armia,Kakko 0+0=0. Kapanen alusti yhden maalin.Täällä Suomen suurimmat ongelmat on. Ei puolustuksessa, ei nelosessa. Jos tuo porukka ei ala takoa tulosta niin Suomen kisat päättyvät lyhyeen. Muut ovat täyttäneet paikkansa kuta kuinkin.
NHL-hyökkääjät tarvitsisivat NHL:ssä pelaavat suomalaiset sentterit. Siinä iso syy vaisuun alkuun. Isompi kaukalo, keskushyökkääjät (mukaanlukien Manninen) ja maajoukkueen pelitapa ottaa myös aikaa oppia. Mutta kyllä ne oppivat. Armia on toistaiseksi pelannut parhaiten. Kapanen on nopea Ja mielestäni rooli kolmosketjussa kohdallaan. Rantanen tulee vielä vahvasti. Kakkosta olisin eniten huolestunut. Toivottavasti Kakko näyttää kohta, miten väärässä olen…
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Lupasin tänään jatkaa pohdintojani ja tässä yksi asia josta jo eilen vähän otteluseurantaan kirjoitin.

Mielestäni Jukka Jalosella on yksi aivan selkeä puute:
Pelin aikainen reagoiminen.

Eilinen ottelu oli tästä mielestäni oiva esimerkki pienoiskoossa.

*Ketjut ei toimi. Saadaan ainoastaan painimalla ja ryskäämällä maalipaikkoja. Suorahyökkäykset puuttuvat kokonaan ja viisikoiden etäisyydet kasvavat. - Ei mitään reagointia.

*Sallisella ei vaan riitä kakkosen keskellä mitenkään ja aiheutti kardinaalisella munauksella Ruotsin maalin. - Ei mitään reagointia.

*Jatkoajalle moni koutsi heittää kuumat pelaajat jäälle, Jalosella luki papereissa että tuttu ja turvallinen kolmikko Hartikainen-Manninen-Lehtonen aloittaa. Eivät saaneet edes kiekkoa pois koko vaihdossa.
Olisi voinut heittää vaikka rohkeasti Björnisen kaivamaan kiekon Suomelle, Rantanen ja Määttä jo kentällä, tämän jälkeen Björninen vaihtoon ja tilalle esim Kakko tai kuuma-Kapanen. -Ei siis reagointia.

*Larmi ei saanut kahdessa ensimmäisessä rankussa edes silmiään kiinni. Olisi voinut laittaa loppuihin vaikka Olkinuoran uuniin ja koittaa vähän sekoittaa ruotsalaisten pakkaa. - Ei reagointia.

Olen vähän jäänyt miettimään, onko tämä se iso syy myöskin, miksi Pohjois-Amerikasta on hiljaista. Siellähän nimenomaan veivataan ja sekoitetaan pakkaa kokoajan, ainakin jos jokin homma ei toimi pelin sisällä. Jalosella toki aivan tolkuton rekordi maajoukkuepeleistä, joissa ei täysin samat lainalaisuudet päde versus Atlantin toisella puolella.

Joku tässä yllä kirjoitti, että menestysämpäri alkaa olla täynnä ja näinhän se varmaan on. Sillä tavoin sinne voisi saada toki lisää tilaa roiskeista huolimatta, että tehtäisiin jotain eritavalla. Esimerkiksi rohkeasti reagoitaisiin pelin sisällä, eikä aina mentäisi koko 60min (65min) sillä mitä edellisenä iltana on Mannerin ja Selinin kanssa saunassa sovittu.
Pohdinta on liian positiivinen ilmaus "sekametelisopastasi". Onneksi Jalonen ei ole maanikko, joka pakonomaisesti sotkisi hetken mielijohteesta pitkässä juoksussa hyväksi havaittuja käytäntöjä. Ei valmentaja voi olla mikään sätkynukke, jonka touhuja ei kukaan osaisi ennakoida.
 

Ruutu8

Jäsen
Pohdinta on liian positiivinen ilmaus "sekametelisopastasi". Onneksi Jalonen ei ole maanikko, joka pakonomaisesti sotkisi hetken mielijohteesta pitkässä juoksussa hyväksi havaittuja käytäntöjä. Ei valmentaja voi olla mikään sätkynukke, jonka touhuja ei kukaan osaisi ennakoida.
Toivotaan että "sekametelisopan" sijaan näemme hyvät loppukisat Suomelta ja tiukassa paikassa tarpeen tullen myös reagointeja ottelun sisällä. Reilun puolentoista viikon kuluttua ollaan kaikki viisaampia, olen mielelläni väärässä tässä asiassa ja sen toki myös voin sitten myöntää.
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämä keskustelu velloo mielestäni paikoitellen hieman hysteerisenä, vaikka mitään syytä sille ei ole. Turnaus on prosessi ja jo nyt Suomi on ottanut askeleita kohti parempaa. Ruotsi-ottelu oli itse asiassa erittäin hyvää tekemistä, vaikka tappio pilkuilla tulikin. Loput alkusarjapelit ovat selvästi heikompia maita vastaan, ja tarjoavat Jalosen ryhmälle hyvän sauman hienosäätää erilaisia taktisia nyansseja, sekä kokeilla mahdollisesti uudenlaisia ketjukoostumuksia.
Joo kyllä täällä paikoin aistittavista vanhaa kunnon Aravirran aikakauden henkeä, kun katsomossa ja kaukalossa puristettiin maailaa, kun oli mahdollisuus voittaa suuria. Jalosen kultaisen aikakauden aikana on todistettu jo moneen kertaan, että tulosta toimitetaan maksimaalisesti, kun on käsillä tiukimmat hetket ja kun sillä on eniten merkitystä. Ennen kaikkea, että osataan nauttia hetkestä, olla itsevarmoja ja rentoja tiukassakin paikassa sekä noudattaa nöyrästi sovittuja asioita. Taustalla on ihan jäätävä voittamisenkulttuuri ja en epäile hetkeäkään nälän tai asenteen suhteen, että jäisi vajaaksi yhtään. Itellä luotto Jalosen valmennus ryhmään ja koko tähän joukkueeseen huollosta lähtien.
Huolimatta siitä, että esim. varmasti vastustajat ovat tehneet taas yhden vuoden lisää kotiläksyjä sen suhteen, miten kannattaa pelata Leijonia vastaan sekä tiettyjä pelillisiä haasteita on ollut nähtävillä ja mitä täälläkin on osattu hyvin tuoda esille. Nyt on onneksi vielä hyvin aikaa laittaa mm. YV kuntoon, hyökkäysalueen hyökkäyspeliä parempaan jiiriin, jotta peli loksahtaa kokonaisuudessaan taas kohdilleen, kun pudotuspelit alkaa. Toki nyt pitää elää hetkessä ja ensin keskittyä peli kerrallaan tiukasti, että voitetaan loput alkusarjan pelit. Luotto on edelleen kova siihen, että turnauksen loputtua juhlitaan torilla taas isosti maailmanmestruutta! Cmon Leijonat Cmon Suomi!
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Niin puhuin nyt nimenomaan siitä moottorista/kapellimestarista ala Lehterä/Filppula/Konna. Nythän siellä nimenomaan on hyviä palasia, muttei ketään kuka niistä saisi jotain irti.

Tuntuu jotenkin vanhanaikaiselta ja kaavamaiselta ajatella, että ylivoimaan tarvitaan joku kapellimestari. Siellä on useimmiten viisi pelaajaa, joilla sovittu roolitus ylivoimapelissä. Ei esimerkiksi Rantanen häviä kiekollisissa taidoissa yhtään Kontiolalle tai Filppulalle. Tyhmää edes kirjoittaa tällaista itsestäänselvyyttä yhdestä maailman parhaasta jääkiekkoilijasta.

Tärkeää on tottakai, että viisikon kemia toimii ja se kehittyy vain treenaamalla yhdessä sitä ylivoimaa. Ja tietysti se on oleellisesta, että pelaajat pääsevät pelaamaan vahvuuksillaan ja niissä rooleissa, joihin ovat seurajoukkueessaan tottuneet. Eli esimerkiksi Rantanen siinä maalivahdista katsottuna vasemmassa siivessä, Lehtonen viivalla jne.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Leijonien ketjut Ranskaa vastaan:

Maalilla: Emil Larmi (Varalla: Christian Heljanko)

1:
70 Teemu Hartikainen – 65 Sakari Manninen – 96 Mikko Rantanen
4 Mikko Lehtonen – 55 Atte Ohtamaa


2:
10 Joel Armia – 76 Jere Sallinen – 84 Kaapo Kakko
3 Olli Määttä – 50 Miika Koivisto

3:
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 42 Kasperi Kapanen
52 Mikael Seppälä – 2 Ville Pokka

4:
29 Ahti Oksanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
6 Niklas Friman – 23 Nikolas Matinpalo
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Aika odotettua, että Jalonen muurannut ketjusommitelmat lukkoon. Tänään minun mielestäni paljon kertova peli edessä. Oikeanlaisella sisääntulolla murskalukemat tiskiin ja kohti pyttyä.

Mun silmääni Saksaa ja Ruotsia vastaan on näkynyt paljon hyviä elementtejä pelissä. On totta, että vaikkapa Kakolta ja Rantaselta on lupa odottaa enemmän, mutta turkulaisista en ole kyllä huolissaan. Se Rantasen Saksaa vastaan pelattu kolmas erä antoi vähän viitteitä mitä se tulee pudotuspeleissä olemaan. Eiköhän Rane paina näissä lopuissa 5+5 ja hoitaa lopulta koko roskan pistepörssin.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikka Tamin Ranska tunnetusti onkin sinnikäs vastus, olisihan Kukot hyvä höyhentää useamman maalin marginaalilla. Tehoja nimimiehille ja itseluottamusta edessä häämöttävään kohtalonotteluun.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Tänään olisi syytä tulla tulosta Ranskaa vastaan. Toivon rökälevoittoa, jotta saadaan mahdollisimman monen maalihanat auki ja apinat pois selästä. Jos sieltä tulee joku hikinen 3-0 voitto, niin olen pettynyt.
Joku viiden maalin voitto antaisi sopivasti rauhaa medialtakin. Toivottavasti ei sen isompaa voittoa tule.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tänään olisi syytä tulla tulosta Ranskaa vastaan. Toivon rökälevoittoa, jotta saadaan mahdollisimman monen maalihanat auki ja apinat pois selästä. Jos sieltä tulee joku hikinen 3-0 voitto, niin olen pettynyt.

Itse ennustan juuri tuollaista 3-0 voittoa.

Ensimmäinen maali pomppii Hartikaisen persuuksista, toisen sohaisee Marko Anttila ja kolmannen viimeistelee tyhjiin Sallinen.
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Vaikka ei liikaa pitäis ihmetellä pehmeää jäätä, niin semmoinen kitaristi analogia Rantasen pelaamiseen. Se kun on sen verran kova seppä, ettei tarvi koko katella mailaa ja kiekkoa(vrt. otelautaa), niin nyt kun on paska jää, niin homma tökkii ja huteja tulee. Toki muutenkin hieman unella koko mies ja koko ajan joku virveli kainalossa. Kyllä se Mikon peli siitä paranee, mutta ei haittaisi vaikka jää kestäisi paremmin uudessa mahtihallissa.
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Iltalehdessä kerrottiin että Tolvasen ulkopuolelle jättämiseen olisi syynä joukkueen dynamiikka. Tolvanen olisi ilmeisesti siis lähtökohtaisesti ollut kiinnostunut tulemaan Leijoniin.

Noh, kai ne siellä tietävät mitä tekevät vaikka itse olisin kyllä Tolvaselle nähnyt paikan.
 
Viimeksi muokattu:

bounty

Jäsen
Iltalehdessä kerrottiin että Tolvasen ulkopuolelle jättämiseen olisi syynä joukkueen dynamiikka. Tolvanen olisi ilmeisesti siis lähtökohdat ollut kiinnostunut tulemaan Leijoniin.

Noh, kai ne siellä tietävät mitä tekevät vaikka itse olisin kyllä Tolvaselle nähnyt paikan.
Olisi mielenkiintoista tietää ketä muita on jätetty valitsematta jotta saadaan vanhoja saunakavereita ja selänpesijöitä mukaan.

Tolvanen olisi ollut hyvä vahvistus joukkueeseen.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt olisi ollut hyvä paikka kokeilla esim tälläisiä koostumuksia:

Hartikainen - Manninen - Kapanen
Kakko - Suomela/Sallinen - Rantanen
Pesonen - Lammikko - Armia
Oksanen - Björninen - Anttila

Kapasesta saataisiin enemmän irti UFA kaksikon laidalla ja Rantasella löytyisi kemiat Kakon kanssa. Lammikon ketju olisi samassa muodossa kuin viime kisoissa.
 

juhnis

Jäsen
Onkohan vielä pohdittu Suomelan korvaamista terveellä pelaajalla nyt kun se on kerran mahdollista? En tosin tiedä, onko Suomella ketään varamiehiä enää lähtövalmiudessa vai ovatko kaikki jo kesälomilla.
 

JKyykka

Jäsen
Olisi mielenkiintoista tietää ketä muita on jätetty valitsematta jotta saadaan vanhoja saunakavereita ja selänpesijöitä mukaan.

Tolvanen olisi ollut hyvä vahvistus joukkueeseen.
On kovasti eri asia tulla tässä kohtaa kisoja joukkueeseen, kuin että olisi ollut joukkueen mukana jo ennen kisoja. Täysin ymmärrettävää, että kesken kisoja ei oteta kuin aivan ykköskorin kavereita. Tämä ei kuitenkaan mielestäni tarkoita sitä, että joukkueessa olisi nyt "vanhoja saunakavereita", jotka olisivat syrjäyttäneet selkeästi parempia pelaajia.

Itsekin olisin mielelläni Tolvasen joukkueessa nähnyt, mutta hyvin odotettu ratkaisu Jaloselta. Itse ainakin luotan Jukan tekemiseen sataprosenttisesti.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Olisi mielenkiintoista tietää ketä muita on jätetty valitsematta jotta saadaan vanhoja saunakavereita ja selänpesijöitä mukaan.

Tolvanen olisi ollut hyvä vahvistus joukkueeseen.
Tänään Ranskaa vastaan olisin jättänyt sovinnolla Anttilan pois illan kokoonpanosta ja otttanut tilalle nuorta voimaa edustavan paljon kiekollisemman Merelän. Mutta eihän sitä Mörkö maskottia voi jättää pois vaikka kaverilla ei ole toistaiseksi ollut mitään tarjottavanaan pelien kääntämisessä voitollisiksi. Varmaankin Jalonen peluuttaa vanhojen pelillisten muistojen takia vielä Anttilaa joka pelissä hänen viimeisessä turnauksessaan.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tänään Ranskaa vastaan olisin jättänyt sovinnolla Anttilan pois illan kokoonpanosta ja otttanut tilalle nuorta voimaa edustavan paljon kiekollisemman Merelän. Mutta eihän sitä Mörkö maskottia voi jättää pois vaikka kaverilla ei ole toistaiseksi ollut mitään tarjottavanaan pelien kääntämisessä voitollisiksi. Varmaankin Jalonen peluuttaa vanhojen pelillisten muistojen takia vielä Anttilaa joka pelissä hänen viimeisessä turnauksessaan.
Kun olisikin viimeinen turnaus. Siinä sitä sitten taas marraskuussa ihmetellään kun Anttilan nimi on Karjala-turnauksen kokoonpanossa, ja sitä myöten voidaankin jo leimata kisapassi Tsekkeihin.

Aikaisemmin kun mietittiin pois jääneitä niin mites Julius Honka? Hyvät tehot Ruotsin liigassa ja nyt siirtymässä Sveitsiin. Eikö kelvannut Jukalle vai onko loukkia? Olisi tuonut kiekollista osaamista ja jalkoja porukkaan.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Iltalehdessä kerrottiin että Tolvasen ulkopuolelle jättämiseen olisi syynä joukkueen dynamiikka. Tolvanen olisi ilmeisesti siis lähtökohtaisesti ollut kiinnostunut tulemaan Leijoniin.

Noh, kai ne siellä tietävät mitä tekevät vaikka itse olisin kyllä Tolvaselle nähnyt paikan.
Eikös Jalonen linjannut jo hyvissä ajoin, että NHL:n toiselta pudotuspelikierrokselta otetaan mukaan enää maailmanluokan pelaajia? Eli kaiketi tarkoitti pelaajia tyyppiluokkaa Barkov, Aho, Hintz ja Heiskanen. Kaikella kunnioituksella Eeli Tolvasta kohtaan, mutta hän ei ole maailmanluokan pelaaja.

Mielestäni kisojen alussa on hyvin nähty se, ettei kovatkaan NHL-pelaajat välttämättä heti ole yksilönä parhaimmillaan, saati sitten suhteessa pelisysteemiin. Kun suunnilleen puolessa välissä kisoja remmiin tulisi pelaaja, niin ihan ymmärrettävästi hänen tulee perustasoltaan reilusti parempi kuin jo joukkueessa olevat saman roolit pelaajat.

Lisäksi olisi melko hyvä, jos uusi pelaaja ei kovin merkittävästi pakottaisi roolituksia sekoittamaan. Jos Tolvanen tulisi, niin hän ei minun nähdäkseni astuisi suoraan kenenkään rooliin, vaan tasakentällisin hän todennäköisesti ottaisi Pesosen paikan kolmosketjusta, mutta toisaalta ylivoimapelissä Tolvasen rooli olisi ihan eri kuin Pesosella nyt on.
 

Myste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Hurricanes // FC Lahti // MMA
Tänään on Suomi - Ranska, jonka PITÄISI olla Suomelle varma kolmen pisteen ottelu. Ranskan rosterista löytyy kuitenkin muutama ihan mielenkiintoinen pelaaja.

Maalivahti Sebastian Ylönen, joka on Petri Ylösen poika. Isä-Ylönenhän sai kiekko-oppinsa Suomessa, mutta sittemmin ranskalaistui ja pelasi myös Ranskan maajoukkueessa pitkään.

Hugo Gallet, pelannut U20:stä asti Suomessa. Kalpan miehiä nykyisin.

Justin Addamo. Isokokoinen AHL/ECHL-ukkeli.

Charles Bertrand, hän nyt on varmasti jokaiselle tuttu, joka on yhtään SM-liigaa seurannut. Pelasi mittavan uran täällä.

Bozonin veljekset, jotka ovat NHL:ssäkin tunnetun Philippe Bozonin poikia. Isä-Bozon myös valmentaa Ranskan maajoukkuetta tällä hetkellä.

Anthony Rech, joka käväisi viime kaudella Tepsissä pelaamassa kolmisenkymmentä peliä.

Alexandre Texier, joka Kalpan kautta kävi hakemassa vauhtia NHL:n saakka. Columbuksen miehiä.
 

Hukkakaato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна / Jokerit 1992-2013 / Jokerit 2023-
Onkohan vielä pohdittu Suomelan korvaamista terveellä pelaajalla nyt kun se on kerran mahdollista? En tosin tiedä, onko Suomella ketään varamiehiä enää lähtövalmiudessa vai ovatko kaikki jo kesälomilla.
Ei varmaan ole pohdittu, kun ei se edelleenkään ole mahdollista. Se sääntö mihin tässä ketjussa aikaisemmin viittasit koski U20 MM-kisoja, aikuisten kisoissa tuollaista sääntöä ei ole. Suomen passit leimattu joten näillä mennään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös