MM 2017: Suomi

Tila
Viestiketju on suljettu.

P.Kaukalo

Jäsen
No veikkaan, että Aho ja myös Filppula hoitavat tonttinsa kunnialla ja tuskin Rantanenkaan feilaa. Muuten sitten todellakin tulossa juuri se masentavan tylsä ja jokavuotinen mömmömjengi, jossa hiihtelee lepistöt, hietaset, pimpströömit, oskarosalat ja ehkä jokunen random liigalöppönen peräsuoli pitkällä. Hallelujaa.. ja tätä porukkaa saanee katsella vittu olympialaisissakin, miinus siis edes ne muutamat NHL-kundit. Ja anteeksi pieni offtopic edellisen lauseen osalta, mutta on vaan tylsää paskaa tiedossa.

Jep, ja en sitä epäilekään etteivätkö nämä änäriavut hyvin pelaisi, päin vastoin. Ei tuohon omasta mielestä silti tarvisi kuin sen 3-5 lisävahvistusta rapakon takaa niin mielenkiinto nousisi välittömästi - Minnesotan kolmikko tuohon, Lindell yllättäen tulisi ja vaikkapa joku Lehkonen siihen päälle. Ai että... Mutta ei... Raahataan saletisti vielä joku Haapala pyörittämään ylivoimaa...

edit. typo
 
Hyvä että maanpetturien joukosta löytyy vielä näitä isäm maam puolesta puhujia kuten @Kirjoittelija ja @Aleksandros ! Ristolaiselta Suomen kansalaisuus pois, ja sata raipan iskua seuraavan kerran kun tulee Turrkkuuseen.

Nyt osuu leimakirves yhtä lähelle kuin jos kutsuisit minua Nalle Wahlroosin perilliseksi. Eli selkokielellä: aika helvetin kauas.

Sotaretoriikkaa täällä ei käytä muut kuin Rassen puolustelijat. Itse asiaa olen kommentoinut jo vähintääkin riittävästi. Jos sieltä ei irtoa muuta kuin rintamakarkuruustulkintoja, niin en voi auttaa. Lukutaito kehittyy kummasti itseään kouluttaessa, suosittelen.

Minun puolestani Rasse saa tehdä yksilönä valintoja niin paljon kuin huvittaa. Vaihtakoon vaikka Ruotsin tai Kanadan paitaan. Ei se silti estä minua tai ketään muutakaan häntä kritisoimasta.
 
Mikähän muuten on Sami Lepistön tilanne tänä vuonna? Aika hiljaista tuntuu viime vuoden tapaan olevan, jolloin taisi jättää kisat väliin johonkin raskaaseen kauteen vedoten. Onko hänkin nyt sitten petturi vai koskeeko vain änäritähtiä?

Joo, riviin vaan odottamaan lahtausta. No, tosiasiassa hän on varsin kiitettävästi vuosien varrella ollut mukana, vaikka kieltäytymisiäkin on nähty. Kyllähän hänetkin mielellään mukaan ottaisi, toisi paljon kiekkovarmuutta alakertaan. Mitään ei ole toistaiseksi kuulunut miehen tilanteesta, mikä tosiaan vaikuttaa siltä, että saattaa olla jättämässä turneen väliin. Tokihan tässä vielä on aikaa liittyä leiritykseen.
 
Hattu päästä Vallelle, Aholle ja Rantaselle. Jokainen olisi halutessaan keksinyt syyt jäädä pois. Vallella seuranvaihto, Aholla raskas rupeama parin viime vuoden aikana ja Rantasella jalkavamma. Mutta ei. Mukaan vaan. Hieno homma. On tärkeää, että terävin kärki saadaan rapakon takaa. Toki nämä kaikki ovat vähän sellaisia pelaajia, että saattavat olla pidempääkin aika näkymättömiä, mutta parhaimmillaan tästä saa ihan mukavan ykkösvitjan.
 

Kiekura

Jäsen
No varmaan siitä syystä, että hän on ainakin tällä hetkellä Suomen paras puolustaja. Aika hyvin täällä osataan näköjään samaistua 80 peliä kauden aikana pelanneen jääkiekkoilijan asemaan, vaikka siellä näppäimistön takana ei ole varmasti ikinä koettu samanlaista fyysistä ja henkistä rasitusta kuin jo yksi NHL-kausi tarjoaa älyttömän suurine pelimäärineen ja matkusteluineen. Ja ihmiskuvakin näyttää olevan tällä palstalla kuin 1900-luvun alusta, kun ei tunnuta ymmärrettävän ihmisten olevan yksilöitä. Vaikka Aholla ja Ristolaisella olisi identtinen määrä pelejä alla tietyllä ajanjaksolla, niin ei se tarkoita heidän rasituksen olleen yhtä kovaa. Tai ei se tarkoita heidän olevan yhtä väsyneitä. Ristolaisesta puhuttaessa kauden päättyminen runkosarjaan oli varmasti odotuksiin nähden pettymys. Henkinen vireystila vaikuttaa myös suuresti fyysiseen vireystilaan. Luulisi sekin olevan tiedossa jokaisella.

Ja mitä tulee MM-kisoihin, niin en kyllä itsekään välttämättä joka kerta lähtisi pelaamaan kisoihin, jonka pistepörssin on voittanut Petri Kontiola. Sama pelaaja, joka lähti pelaamaan NHL:ään, mutta ei pärjännyt lopulta edes AHL:ssä. Esimerkiksi nyt Rasmus Ristolaista ei pelaajana varmaan hirveästi kehitä alkusarjapelit Sloveniaa, Ranskaa, Norjaa ja Valko-Venäjää vastaan. Saman ajan voi käyttää kehittävämmin, jotta olisi parempi pelaaja seuraavalla kaudella NHL:ssä. Etenkin jos seuran johdolta on tullut suositus ettei kisoihin lähdetä, niin päätös on erittäinkin ymmärrettävä. Sabres on kuitenkin se, joka ne miljoonat Ristolaiselle maksaa.

Vaihtaisin koska tahansa Rassen kanssa paikkoja. Kyllä hikoilisin päivästä toiseen eläimen lailla, jos joku uuvatti maksaisi minulle monta miljoonaa vuodessa rahaa. Varsinkin, kun tietää, että uran voisi lopettaa nyt, eikä enää tarvitsisi töihin raahautua.

Väitän, että tällä palstalla ei ole ketään, joka ei ymmärrä ihmisten olevan yksilöitä ja reagoivan asioihin yksilöllisesti.

Mitä tulee Kontiolan pistepörssivoittoon, niin on tuota temppua moni änäritähtikin yrittänyt siinä onnistumatta. Ei kisojen tasosta kerro mitään se, että Kontiolalle joskus osui oikein kunnon suonenveto. Siinä vireessään Kontiola olisi ollut NHL-pudotuspeleissäkin näkyvä pelaaja. Toki tuo on vain yksittäinen piikki, eikä hänen perustasonsa.
 
Olisiko sulla kaivaa joku fakta koskien tuota Ristolaisen omasta päätöksestä lähteä leiriltä? Taisi sekin huhu vain alkaa elämään täällä palstalla ja hetkessä se on muuttunut faktaksi. Ilman sopimusta kieltäytyminen on täysin ymmärtävää. Et sinäkään lähtisi riskeeramaan tulevaisuuttasi jokavuotisiin kisoihin. Sitä en tuossa sinun paasauksessa ymmärrä, että onko noilla pelaajilla mielestäsi aina velvollisuus osallistua jokaisiin kisoihin oli motivaatio sinä vuonna mikä tahansa. Eikö se ole parempi jokaisen puolelta, että ne joilla motivaatio on se 95% ei sinne kisoihin lähde, vaan ne jotka antavat siellä sen 110%.

Ei ole faktaa, enhän minä siellä paikalla ollut. Tuo ei kuitenkaan ollut mikään palstatotuus, vaan perustui kyllä johonkin lehtijuttuun.

Ei ole velvollisuus tehdä elämässään yleensäkään yhtään mitään. Mutta saan minä heitä siitä arvostella. Minusta tähän jollain tapaa sopii vertaus rikkaasta miehestä ja hyväntekeväisyydestä. Jos olet helvetin rikas, niin eihän sinulla ole mitään velvollisuutta harrastaa hyväntekeväisyyttä. Monien mielestä se on kuitenkin paikallaan. Kun todellisuudessa kukaan ei yksin omien ansioidensa avulla rahojaan ansaitse. Ei se kiellä oman työnteon merkitystä, mutta on hyvä tunnistaa myös ympäristöstään ne tekijät, jotka ovat mahdollistaneet nousun kirkkaisiin valoihin. Ei tuo nousu mistä tahansa olosuhteista onnistu.
 
Eikö se ole parempi jokaisen puolelta, että ne joilla motivaatio on se 95% ei sinne kisoihin lähde, vaan ne jotka antavat siellä sen 110%.

Minun mielestäni Laine auttaisi joukkuetta 80 prosentin asenteellakin enemmän kuin KHL-jätkät pelatessaan 110 lasissa. Kyllä se kuitenkin varmasti lämmätä jaksaa, vaikkei ihan niska limassa muuten painaisikaan.
 

hiitti

Jäsen
Hiljaa mielessäni toivoinkin että ainakin Laine jäisi pois kisoista. Eikä olisi haitannut jos Aho ja Rantanenkin olisi kieltäytyneet. Ristolaisen poisjäänti plussaa koska haluan näiden jätkien menestyvän NHL:ssä ja mm höntsät on nykyisin aika kulunutta kamaa. Joten tästä johtuen pois jääneet tähdet eivät haittaa yhtään.

Jokainen tekee itse päätöksensä ja sitä tulee kunnioittaa. Toki maajoukkue pelit ovat hieno kokemus ja tietynlainen "velvoite" tai no ainakin velvoite fanien silmissä.
 
Minun mielestäni Laine auttaisi joukkuetta 80 prosentin asenteellakin enemmän kuin KHL-jätkät pelatessaan 110 lasissa. Kyllä se kuitenkin varmasti lämmätä jaksaa, vaikkei ihan niska limassa muuten painaisikaan.

Tämä pitää paikkansa. Tuo on aika kulunut fraasi, jota aina toistellaan. Ihan kuin Suomen kannalta olisi parempi, että siellä vetää Pekka Jormakka 110 lasissa kuin Patrik Laine vähän vähemmän lasissa. Toki jos kyse on samantasoisista pelaajista, on motivaatiolla ratkaiseva merkitys.
 
Uskon että niin Carolinassa kuin Coloradonkin johtoportaassa oltaisiin toivottu Ahon ja Rantasen seuraavan Ristolaisen ja Laineen esimerkkiä, mutta tuskinpa tahtoivat lähteä ehdoin tahdoin kinastelemaan nuorten tulevien tähtipelaajiensa kanssa. Fakta on kuitenkin se, että NHL-kauden aikana fyysisesti kehittäviä harjoittelupäiviä ei käytännössä tule juuri ollenkaan ja nyt nuorilla kavereilla "tuhlaantuu" todella arvokasta palautumis- ja ennenkaikkea harjoitusaikaa sellaisen turnauksen takia, jossa pelaajat saavat oikeasti tasokkaita matseja 1-4 usean viikon pelaamisen keskellä.
 

MikGo

Jäsen
Uskon että niin Carolinassa kuin Coloradonkin johtoportaassa oltaisiin toivottu Ahon ja Rantasen seuraavan Ristolaisen ja Laineen esimerkkiä, mutta tuskinpa tahtoivat lähteä ehdoin tahdoin kinastelemaan nuorten tulevien tähtipelaajiensa kanssa. Fakta on kuitenkin se, että NHL-kauden aikana fyysisesti kehittäviä harjoittelupäiviä ei käytännössä tule juuri ollenkaan ja nyt nuorilla kavereilla "tuhlaantuu" todella arvokasta palautumis- ja ennenkaikkea harjoitusaikaa sellaisen turnauksen takia, jossa pelaajat saavat oikeasti tasokkaita matseja 1-4 usean viikon pelaamisen keskellä.
Mä en kuitenkaan näe, että MM-kisat oikeasti häiritsee ihan hirveästi kesäharjoittelua. Siinä jää MM-kisojenkin jälkeen 5 kuukautta reeniaikaa ennen NHL-kauden alkua. Ennemmin uskon, että jos NHL-kauden jälkeen on paikat hajalla tai totaallinen väsymys niin kisat tulee liian nopeasti.

McDavid on siitä hyvä esimerkki, että jos pelaat kisat keväällä niin kyllä seuraavallakin kaudella voi "ihan hyvin" kulkea.
 

gerbba

Jäsen
Kaikenlaisia pellejä tänne Aleksandoksen johdolla on eksynytkin. Että pelaajat eivät saisi rauhassa hoitaa väsymystään ja vammojaan nyt kauden jälkeen, vaan että heti pitäisi mennä pelaamaan kansojen sirkushuveihin... Huhhuh. Ei jessus mitä pölvästejä.
 

MadSpade

Jäsen
Satakunnan Kansa: Joel Armia pohtii MM-matkaa – vammat nousevat esteeksi? « SuomiKiekko

Armian mukaan maajoukkuepaita kiinnostaa häntä, mutta samaan hengenvetoon itsensä kuntoon laittaminen on etusijalla.

- Haluan treenata kesällä niin kovaa, että olen seuraavan NHL-kauden alussa valmis ottamaan taas uuden stepin urallani. Päättynyt kausi meni ihan hyvin, mutta se olisi voinut mennä paljon paremminkin.
Hienoa että edes harkitsee osallistumista kisoihin. Tosin hieman nuo kommentit haiskahtaa siltä, että taitaapi skipata kisat tällä kertaa. Huhut siitä että on pelannut viimeajat parin pikkuvamman kanssa näemmä piti paikkansa.
 
Jos jotain posia väliin tässä heittäisi, niin avaahan tämä änäriäijien poissaolo paljon taas mahdollisuuksia niille pelaajille antaa näytönpaikkoja, jotka siellä eivät vielä pelaa.

Vaikka harmittaakin ennenkaikkea tuollainen rassemainen "vääränlainen individualismi", niin onhan se varmasti turnauksen intensiteetinkin kannalta parempi, että siellä on tosiaan näitä nälkäisiä näytönantajia, kuin naama perseenvitulla pelaavia kesälomailijoita. Vaikka kuinka pelaisi änärissä.

Huolimatta monen nettiin kirjoittelevan asenteista, MM-kisat ovat edelleenkin alan päättävien ammattilaisten arvossaan pitämä turnaus, jonne mennään aina tekemään pelaajatarkkailua ja joissa hyviin suorituksiin kyenneille ne änärin portit tuntuvat avautuvan lähes järjestään hyvinkin pian turnauksen jälkeen.

Onhan näitä nähty vaikka millä mitalla, että vanhempanakin pelaajana yhtäkkiä tulee kutsu änäriin kun on mennyt MM-kisat putkeen. Ei se NHL-pelaajan ja Liiga-pelaajan välinen ero aina niin kovin suuri ole, kuin äkkiseltään kuvittelisi. Yhtenä päivänä olet tuolla, seuraavana jo toisaalla.

Miro Aaltonen tässä nyt ensimmäisenä mielenkiintoisena tapauksena nousee mieleen, jolla on elämänsä paikka nyt nousta rahakkaammille apajille. Nappiin mennyt turnaus, niin siinä meillä on taas yksi uusi jätkä jota voi haukkua seuraavana vuonna kun ei enää "mömmömhöntsät" kiinnosta, kun on lapioinut 20+ häkkiä tulokaskaudellaan änärissä. Mirollahan tosin on jo tässä vaiheessa se jalka NHL-oven välissä, mutta saako suoraan ylhäällä paikan, se varmaan riippuu paljonkin nyt näistä kisoista.

Puljujärvelle esim. pitäisi myös ehdottomasti antaa nyt paikka päästä loistamaan, jos vaan on käytettävissä AHL-kuvioiden puolesta. Siinä olisi hyvä samalla antaa lisänäyttöjä Edmontonin suuntaan, että tajuaisivat ottaa pojan ylös pelaamaan heti kauden alusta asti ja antaa reilun mahdollisuuden pelata tarpeeksi monta peliä kunnon minuuteilla niin tajuaisivat millainen kultakimpale heillä onkaan käsissään.

(Loppukevennys, ei tarkoitettu ihan tosikoimmille): Kieltäytyjistä vielä sen verran, että kumman usein on lätkäjumalat tuntuneet kostavan vääränlaisen individualismin ja mömmöm no-no:n jälkeen onkin peli alkanut seuraavalla kaudella sakkaamaan ja pahasti. Rask, Keränen (jolle kävi erityisen huonosti, kaveri ei enää kelpaa Ilvekseenkään näköjään) ensimmäisenä mieleentulevina ja eikös sen Kiprunkin ura lähtenyt aika pian auringonlaskuun päin kun alkoi nirppanokkailemaan Leijona-paidan suuntaan?

Kannattaisi muistaa, että katoavaista on mainen kunnia ja tämän päivän kukko on huomisen mätisäkki kun liikaa alkaa leijumaan.
 
Kaikenlaisia pellejä tänne Aleksandoksen johdolla on eksynytkin. Että pelaajat eivät saisi rauhassa hoitaa väsymystään ja vammojaan nyt kauden jälkeen, vaan että heti pitäisi mennä pelaamaan kansojen sirkushuveihin... Huhhuh. Ei jessus mitä pölvästejä.

Nojoo tästä asiasta nyt voi olla montaa mieltä. Esim Laineen jäämisen kisoista ymmärtää, koska raskas kausi + aivotärähdys yms. Mutta kyllähän esimerkiksi Ristolainen olisi hyvinkin mukaan kykenevä pelaaja. Hänellä ei käsittääkseni ole vammoja ja hänellä olisi ollut mahdollisuus hoitaa sitä mahdollista väsymystä vielä reilusti ennen kisojen alkua, mutta nyt kävi näin. Jokaisella omat mielipiteensä.
 
Kaikenlaisia pellejä tänne Aleksandoksen johdolla on eksynytkin. Että pelaajat eivät saisi rauhassa hoitaa väsymystään ja vammojaan nyt kauden jälkeen, vaan että heti pitäisi mennä pelaamaan kansojen sirkushuveihin... Huhhuh. Ei jessus mitä pölvästejä.

En pidätä hengitystäni, mutta voisitko lainata edes yhtä viestiä missä on sanottu, että pelaajat eivät saisi hoitaa vammojaan kuntoon kauden jälkeen? Edes yksi.

Ja sitten tämä väsymyksen hoitaminen. Nyt puhutaan kuitenkin huippu-urheilijoista ja MM-kisoihin on kauden päättyessä aikaa yksi kuukausi. On se nyt suoraan sanottuna perkele, jos ei perusterve nuori mies palaudu kuukaudessa fyysisestä rasituksesta. Arvokisavuosina on siinä ja siinä saavatko futispelaajat edes tuota kuukautta lepoa ennen seuraavan kauden alkua.

Onhan se nyt huolestuttavaa, jos pitäisi pelejä jatkaa NHL:ssä melkein juhannukseen asti, mutta kaverit ovat jo huhtikuun alussa niin loppu, että edes kuukauden lepo ei riitä.
 

Drewiske

Jäsen
Eiköhän se ole aika selvää, että jääkiekkoilijat tarkoittavat tällä väsymyksellä nimenomaan henkistä väsymystä. Ei missään oikeasti kovaa fyysistä kuntoa vaatimassa lajissa voida vaan lomailla ja vetää brenkkua siihen saakka kunnes "alkaa taas tehdä mieli treenata".
 
Kaikenlaisia pellejä tänne Aleksandoksen johdolla on eksynytkin. Että pelaajat eivät saisi rauhassa hoitaa väsymystään ja vammojaan nyt kauden jälkeen, vaan että heti pitäisi mennä pelaamaan kansojen sirkushuveihin... Huhhuh. Ei jessus mitä pölvästejä.

Ei kukaan ole ketään käskenyt vammojen kanssa pelaamaan. Et sinäkään itsestäsi välkkyä vaikutelmaa anna.
 

chauron

Jäsen
Minun mielestäni Laine auttaisi joukkuetta 80 prosentin asenteellakin enemmän kuin KHL-jätkät pelatessaan 110 lasissa. Kyllä se kuitenkin varmasti lämmätä jaksaa, vaikkei ihan niska limassa muuten painaisikaan.

Ei laineella ois kuin hävittävää, hattrick joka peliin tai mies on totaali pettymys. Ja jotkut ei vaan osaa himmata vaan vetää höntsätkin sata lasissa koska kilpailuvietti.

Eiköhän Laine osaa omat päätöksensä itse tehdä ja ne siksi hyväksyn. Tulee sitten ens kerralla, tämä ei ollut mikään once-in-a-lifetime
 

bebeto

Jäsen
Minun mielestäni Laine auttaisi joukkuetta 80 prosentin asenteellakin enemmän kuin KHL-jätkät pelatessaan 110 lasissa. Kyllä se kuitenkin varmasti lämmätä jaksaa, vaikkei ihan niska limassa muuten painaisikaan.

Varmasti näin mutta luulen että seurajohdolta on tullut aika selvät askelmerkit miten edetään ja nuori poika ei uskalla ruveta pullikoimaan vastaan. Mielelläni minäkin olisin Patea maajoukkueessa katsellut mutta näillä mennään, sanos VirmasMatti.
 
Onhan tuossa jo erinomaista runkoa jos Aho, Filppula ja Rantanen ovat tulossa. Nyt vielä jos Minnesota tippuisi pian niin olisi jo hyökkäys hyvällä mallilla. Vaikka osa dissaakin mm-kisoja niin on ne kuitenkin kisat joihin jokainen osallistuva maa yrittää saada parhaan mahdollisen joukkueen ja voittaa kisat. Voittaja on joka tapauksessa maailmanmestari ja ansainnut tittelin vaikka Crosby ei oiskaan pelaamassa.
 

Wire

Jäsen
Onhan tuossa jo erinomaista runkoa jos Aho, Filppula ja Rantanen ovat tulossa. Nyt vielä jos Minnesota tippuisi pian niin olisi jo hyökkäys hyvällä mallilla. Vaikka osa dissaakin mm-kisoja niin on ne kuitenkin kisat joihin jokainen osallistuva maa yrittää saada parhaan mahdollisen joukkueen ja voittaa kisat. Voittaja on joka tapauksessa maailmanmestari ja ansainnut tittelin vaikka Crosby ei oiskaan pelaamassa.

Veikkaan että Minnesotasta tulisi ainoastaan Haula.
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös