MM 2016: Suomi

  • 923 146
  • 4 238
Tila
Viestiketju on suljettu.

Heijastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Sibir Novosibirsk, Pittsburg P
... ja taas toisaalta Rantanen tarvitsisi jonku joka laittaa paikoista kiekot häkkiin, Sallinen ei taida siihen pystyä
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Barkovin ketju oli etenkin ekassa erässä luvattoman paljon pulassa omassa päässä. Tuli useampi kiekonmenetys josta ihan turhaan päästettiin Slovakia takaisin kiekkoon ja jatkamaan pörräystä.

Rantaselta hieno sisääntulo ja Pihlström on jo nyt antanut enemmän kuin uskalsin odottaa. Saroksella soisi yhden kovan pelin ennen kuolemanottelua mutta näin tuskin käy.

Jonkin verran pitää olla huolissaan 1-2 ketjuista. Ei me voiteta jokaista ottelua niin että nelonen käy hakemassa vastustajalle jäähyn, jonka Koivun tai Barkovin ketju käy kapitalisoimassa.
Totta tuo, aluksi oli vaikeaa jopa kakkoselta. Siinä ketjussa ei ole taklaajia, yksi vanhempi pörrääjä joka pelaa hyvin, sentteri..kaikki tietää vahvuudet ja heikkoudet ja nuorin myös perustaa kiekonriistoa vastustajalta useammin mailalla pelaten kuin ottamalla miestä fyysisesti. Toki kroppaakin käytetään.
Onhan siellä pakitkin ja vois kannattaa hiota koko viisikon yhteispeliä jatkoa ajatellen, jos se on ongelmista suurimpia tulevaisuudessa. Tuskin.

Pillulta taas hieno peli, vähän sekavaa muuten seurakunta siellä. Rantanen voi olla vielä kova sana ja nousta ylöspäin ketjuissa mutta olis pitänyt saada näyttöpaikkaa jo aikaisemmin, ehkä.

Tuota 1 ja 2 huolta ihmettelen. Me voidaan voittaa aivan jokainen matsi juuri noin kuten kirjoitit. Sitten olis huoli ehkä aiheellinen jos olis vain yksi yv.uhka mutta nyt on kaksi ja se kaksipiippuinen tappoase teki tuhoa aikaisemmin, nyt ja tekee tulevaisuudessa.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
... ja taas toisaalta Rantanen tarvitsisi jonku joka laittaa paikoista kiekot häkkiin, Sallinen ei taida siihen pystyä

Tämä. Kyllähän sitä tämän päivän pelin aikana mietti, että Pulkkinen olisi varmasti laittanut 1-2 kiekkoa häkkiin niistä kolmesta paikasta, mitkä Rantanen Salliselle pelasi. Mutta taas toisaalta, joku Rantanen, Pulkkinen ja X koostumus saattaa olla omaan jalkaan ampumista huippumaita vastaan.

Mutta Jalonen näemmä ehti pelin jälkeisissä haastatteluissa sanoa, että nelonen on tämän päivän esityksellä sementoitu seuraavaan peliin. Eli tältä osin spekulaatiot voi lopettaa, Kanadaa vastaan mennään siis lähes tämän päivän kokoonpanolla (poislukien Salmela ja Koskinen sisään pelaavaan kokoonpanoon).
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
No, mun ehdotus on että Pyörälä seuraavaan peliin Philströmin kanssa nelosen laitaan ja Rantanen kolmoseen. Sitäkin vielä harkitsisin, onko neloskentän keskellä Sallinen vai Lajunen.

Meinasin itsekin ehdottaa Pyörälän ja Rantasen paikkojen vaihtamista päikseen. Tänään mielestäni ketjut 1, 2 ja 4 pelasivat hyvin toisesta erästä lähtien, mutta 3. ketju ei oikein tullut esille hyvässä eikä pahassa. Rantanen toisi enemmän hyökkäyspotentiaalia Ahon ja Koskirannan ketjuun, kun taas Pyörälä tekisi Pihlströmin ja Sallisen ketjusta entistä paremman puolustussuuntaan.

Jos jossain on erityisesti parannettavaa, se on henkinen valmistautuminen peleihin. Tähän mennessä 4-5 pelissä Suomi on ollut avauserässä vaikeuksissa, ja alkanut pelata kunnolla vasta 2. erässä. Ainoastaan Saksa-pelissä taidettiin aloittaa hyvin. USA-pelissä toki tehtiin 2 salamamaalia, mutta ensimmäinen erä oli silti USA:n hallintaa.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Maalivahtitilanne on ihan täydellisesti rakennettu. Nyt paineet on Koskisella Kanada-pelissä ja jos epäonnistuu, voidaan heittää pelivireinen ja kuuma Saros askiin. Jos taas Koskinen onnistuu, ukon itseluottamus nousee huippuunsa.

Toivottavasti vain ei tule välimallin peliä. Eli hienoinen epäonnistuminen Koskiselta, mutta ei tarpeeksi, jotta Jalonen vaihtaisi maalivahtia puolivälierään.

Jos Koskinen on maalivahtimme puolivälierässä, niin Saros ei varmaankaan pääse enää maalille, kuin mahdollisessa pronssimatsissa. Koska voittavaa maalivahtiahan ei yleensä vaihdeta, vaikka joku helppo olisi livahtanutkin. Sikäli paljon mielenkiintoa kyllä kohdistuu Koskisen vireeseen Kanada-pelissä.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Toinen YV kaipaisi minusta vielä kunnollisen laukaisupelotteen. Tätä ei taida kuitenkaan rosterista tällä hetkellä löytyä, joten näillä mennään. Puluakaan ei oikein uskalla sinne viivalle pistää. Kiekonhallinta ja maltti hyökkäysalueella sekä maskipelaaminen on nyt myös toisella ylivoimakentällä kunnossa, joten peli pyörii sinänsä hienosti. Melko paljon haetaan ohjureita Koivun kovista syötöistä, toivottavasti tämä toimii vielä kovissakin peleissä eikä ole liian yksiulotteista. Vaikeahan tuota on tietysti kokonaan pois pelata.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Nokka Jalonen kirjoitti:
Me ollaan löydetty ketjut. Me löydettiin tänään nelosketju. Näyttää siltä, että se on tuossa. Jos mitään sairauksia tai terveysongelmia ei ilmene, me mennään tuolla Kanadaa vastaan.

Toisin kuin pelkäsin niin Jalonen ei ollut niin tyhmä että olisi Pulkkisen penkittänyt herätelläkseen. En usko että olisi toiminut ja näemmä ei usko Jalonenkaan. Ainoa tapa saada Pulkkisesta paras irti olisi se että hän korvaisi jotain kärkiketjun miestä loukkaantumisen sattuessa. En tiedä kuinka hyvin nämä pääasiat on Pulkkisella kunnossa mutta veikkaan että viimeisetkin itseluottamuksen rippeet meni tässä. Eikä niillä jäljellä olleillakaan enää muuta tehnyt kuin koohotti.

Rantanen pelasi tänään hyvän pelin ja olen varma että niitä on luvassa vielä lisää. Näillä mennään.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Jos suojellaan johtoa niin silloin Laineen pitää penkittää, mutta jos taas haetaan tasotusta niin vain idiootti penkittää joukkueen parhaan maalintekijän. Pyörälällä taas toi homma menee päinvastoin.
Niin, penkityksellä ajoin Paten ikää ja kokemusta karkeloista, siten "helppo" olis penkittää kera Ahon, esimerkkinä USA-peli.

Asia on nyt vain aivan eri.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tulevasta ja mahdollisesta omassa päässä kolinasta:

Pate on ongelma valmennukselle. Iso poika ja alkaa vähän ehkä väsy näkyä ja sinänsä helppo siirtää pois kärkiketjuista jos pakkaa tiivistetään.

Penkittääkö vai ei? Hemmetti vaikea itsekin sanoa. Voi olla kiekkoja menettelevä ja kaksinkamppailuja häviävä raskasjalka 15 minuuttia ja sitten hetkessä täräyttää tajuttoman vedon yläpesään aivan kenelle molarille tahansa.

Toivottavasti ei tarvi pakkaa loppupelissä kutistaa..

Jotta tarvitsisi edes harkita penkittämistä, pitäisi olla kiekonmenetyksiä vaarallisissa paikoissa. Ei kai näitä ole nyt USA-pelin jälkeen nähty?

Vastustajan päädyssä tai ylimpänä miehenä haastaessa ei ole mikään ongelma menettää.
 

Viivapelote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse iskisin tuon Pulkkisen 13. hyökkääjäksi. Peluuttaisin hajavaihtoja 3/4 kentässä ja YV:llä. Voisi vielä pelata vaikka molemmissa YV koostumuksissa vasempana pakkina.

Ei varmaan kyllä tule tapahtumaan, mutta mikä logiikka pitää nelossentterille varamiestä kokoonpanossa. Pulkkinen toisi nyt jotain lisäarvoa vaikka kävisi vain ylivoimat pelailemassa. Mahdollisten loukkaantumisten suhteen kuitenkin pystyisi siirtämään Granlundin, Jokisen tai Ahon keskelle.
 

Heijastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Sibir Novosibirsk, Pittsburg P
Tuntuu kun katteli niitä EHT:n pelejä, että kiekko siirty lavasta lapaan paljon nopeammin ja niissä oli koko ajan semmonen uhka. 1. YV:ssä uhkaa onkin Barkovin juonikkuuden ja maalintekotaidon ja Laineen laukauksen johdosta (ei tietysti pidä unohtaa, että kyllä Lainekin osaa antaa hyviä syöttöjä). 2. YV on jotenki hitaanolosta. Koska 2. YV:ssä ei oo semmosta laukaisupelotetta, ei viivalla eikä sitte pointillakaan niin siinä pitäs sitten olla enemmän taas käsiä, jollon syntys parempia variaatioita.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Vois ajatella että Suomenkin peli kehittyy ja terävöityy. Syytä olis. Kiekonmenetyksiä ja merkkausvirheitä tuli näille paremmille ketjuille Slovakiaa vastaan luvattoman paljon. Barkov on huikea, Jokinen tikissä, Laine on Laine, vähän vielä viisikkopelissä on aukkoja kun tulee isot pojat vastaan. Slovakialla tais olla kourallinen pakkien nousuja jotka jäi peittämättä. Oman alueen peli toki joutuu kunnon testiin Kanadaa vastaan, jolla on myös vaihtoetu. Pieni nyanssi.

Vähän sellanen olo että kisat vasta toden teolla alkaa. Helppoja ei tule enää ollenkaan.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Niin vain Philström on vetänyt loistavasti kisat, vaikka puoliSuomea oli kärmeissään hänen kisapaikasta. Rantanen pelasi loistavan pelin ja Pulu saa jatkaa katsomossa.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Jotta tarvitsisi edes harkita penkittämistä, pitäisi olla kiekonmenetyksiä vaarallisissa paikoissa. Ei kai näitä ole nyt USA-pelin jälkeen nähty?

Vastustajan päädyssä tai ylimpänä miehenä haastaessa ei ole mikään ongelma menettää.
Etuajassa vain pohdisken ja toivottavasti turhaan, aika kylmä tiistai voi olla tulossa ja pyörittelen mitä pyörittelen.
USA-pelin jälkeen varmasti on Patelle terotettu huolellisuutta(varsinkin ne rystyheitot) ja sen jälkeiset vastustajat ei ole olleet samaa luokkaa lähellekkään.

Helpommat pelit missä tilaa ja aikaa oli on ohi ja seuraavat onkin sitten aivan muuta.

Suomi jyrää aivan varmasti välieriin ja sitten katotaan kuka tulee vastaan.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ei ole helppoa Jalosella. Rantanen ansaitsi paikkansa kolmosessa Pyörälän paikalla. Pulkkinen taas ansaitsi paikkansa vielä ylivoimassa, mutta Pyöräläkö sitten istuisi kasomossa? Pyörälä taas ollut alivoimalla luottomies, joka puoltaa miehen pitämistä kokoonpanossa. Melko vaikea yhtälö tämä on, koska kaikki ovat erilaisia pelaajia. Mikäli katsotaan suorituksia suhteessa rooliin, olisi oikeutettua pitää Pulkkinen poissa. Pyörälä on hoitanut tonttinsa nimenomaan puolustavassa tehtävässään. Rantanen käytti vahvuuksiaan ja järjesti kolme loistavaa maalipaikkaa. Pulkkinen, jonka tehtävä on tehdä maaleja, ei ole toistaiseksi tehtävässään onnistunut. Toisaalta taas toinen ylivoima huutaa tulivoimaa, jota Pulkkinen tarjoisi, vaikkei vielä olekaan onnistunut. Ei ole helppoa ei.
Tota tota,jos Salline tai Lajune penkitetää,molemmat(Pyörälä ja Pulu) o mahollist pitää kokoopanos
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Itse iskisin tuon Pulkkisen 13. hyökkääjäksi. Peluuttaisin hajavaihtoja 3/4 kentässä ja YV:llä. Voisi vielä pelata vaikka molemmissa YV koostumuksissa vasempana pakkina.

Ei varmaan kyllä tule tapahtumaan, mutta mikä logiikka pitää nelossentterille varamiestä kokoonpanossa. Pulkkinen toisi nyt jotain lisäarvoa vaikka kävisi vain ylivoimat pelailemassa. Mahdollisten loukkaantumisten suhteen kuitenkin pystyisi siirtämään Granlundin, Jokisen tai Ahon keskelle.
Tai Rantasen,muute samaa mieltä(nää pari viimest viestiä puhelimel kirjotettu)
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Turhaahan tämä spekulointi on, kun ketjut on nyt ihan hyvät ja niitä ei varmasti rukata. Kuitenkin, tässä olisi kanssa yksi ihan kiva kombo. Tai sitten Mikke ja Jussi vaihtais viälä paikkoja.

Laine-Barkov-Aho
Jokinen-Koivu-Komarov
Pulkkinen-Granlund-Rantanen
Pihlström-Sallinen-Pyörälä
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tota tota,jos Salline tai Lajune penkitetää,molemmat(Pyörälä ja Pulu) o mahollist pitää kokoopanos
Ja kukahan sillon on neljäs sentteri? Vai meinasitko sitten enemmänkin koostumuksia rikkoa?

Vähän jäänyt itselle kuva että näitä heikkoja maita vastaan Suomi on joutunut pitämään kiekkoa liikaa ja joutunut yrittämään kulmarallilla puhkoa vastustajan puolustusta, mikä ei ehkä tälle jengille varsinkaan pakkien rajallisen viivapelaamisen takia niin hyvin sovi. Kovat maat taas yrittävät pelata kiekkoakin ja suoria hyökkäyksiä tulee enemmän, mikä voisi näille hyökkääjille käydä paremmin.

Puolustushan taas on toiminut hyvin. Ja koko viisikolla. Kuusi päästettyä maalia ja vain Kanadalla vähemmän. Tästä on hyvä jatkaa. Vastustajien vaaralliset paikat ovat jääneet vähiin, lähinnä vastahyökkäyksiä, ja ei ole joukkuetta joka joka paikasta maalin tekee.
 

Juzsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid, Espanja, Raul
Kovasti tunnutaan Ahoa arvostettavan vaikka tulokset ovat rooliin nähden erittäinkin heikot. Täysin paskaa Pulkkista yksi vaivaiven piste enemmän tehtynä parempien ketjukavereiden kanssa isommalla vastuulla. Aho oli Pulkkisen ohella harjoituspeleissä erittäin pirteä, mutta nyt alkaa selvästi väsymystä pukkaamaan.

EDIT: Korjataan, että pistero onkin 2 tänään tulleen yhden kakkossyötön johdosta.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Ja kukahan sillon on neljäs sentteri? Vai meinasitko sitten enemmänkin koostumuksia rikkoa?

Varmaan Lajusesta ja Sallisesta se, jota ei penkitetä. Esim. tänään Lajunen oli 13. hyökkääjä, mutta hänen tilalleen voisi laittaa Pulkkisen, jos ei muuta niin ylivoimaspesialistiksi.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kovasti tunnutaan Ahoa arvostettavan vaikka tulokset ovat rooliin nähden erittäinkin heikot. Täysin paskaa Pulkkista yksi vaivaiven piste enemmän tehtynä parempien ketjukavereiden kanssa isommalla vastuulla. Aho oli Pulkkisen ohella harjoituspeleissä erittäin pirteä, mutta nyt alkaa selvästi väsymystä pukkaamaan.

EDIT: Korjataan, että pistero onkin 2 tänään tulleen yhden kakkossyötön johdosta.
Eli onko se siis tehnyt tuplaten enemmän pisteitä?
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Itse iskisin tuon Pulkkisen 13. hyökkääjäksi. Peluuttaisin hajavaihtoja 3/4 kentässä ja YV:llä. Voisi vielä pelata vaikka molemmissa YV koostumuksissa vasempana pakkina.

Vahva sama. Täytyy varautua myös siihen, että ollaan tappioasemassa. Silloin maalintekovoimaa tarvitaan, ja Pulun voi laittaa kokeilemaan vaikka kärkiketjuihin jos ei meinaa muilla upota. Uskon, että kovissa peleissä Laineelle tulee vielä kova nuha. Ihmettelin jos sitä, miten hyvin pystyi klaaraamaan USA-pelin.

Laine-Barkov-Aho
Jokinen-Koivu-Komarov
Pulkkinen-Granlund-Rantanen
Pihlström-Sallinen-Pyörälä

Ykkösen ja kolmosen ollessa sisällä saattaa tulla aika kova nuha :)
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Hienosti päätelty. Käytännössä 2 peliä enemmän vyöllä, kun Pulkkinen ei viimeisessä matsissaa juuri peliaikaa saanut. Eli olet tyytyväinen Ahon tehokkuuteen?
En päätellyt, vaan muistelin. En ole, enemmän saisi olla pisteitä plakkarissa. Sekin täytyy muistaa, että Aho tekee paljon muutakin kuin pisteitä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Vahva sama. Täytyy varautua myös siihen, että ollaan tappioasemassa. Silloin maalintekovoimaa tarvitaan, ja Pulun voi laittaa kokeilemaan vaikka kärkiketjuihin jos ei meinaa muilla upota. Uskon, että kovissa peleissä Laineelle tulee vielä kova nuha. Ihmettelin jos sitä, miten hyvin pystyi klaaraamaan USA-pelin.



Ykkösen ja kolmosen ollessa sisällä saattaa tulla aika kova nuha :)
No kyllä näin on. Itsekin meinasin jälkikäteen käydä rukkaamassa noita kokoonpanoja, mutta en sitten enää jaksanut. Meillä on nyt ihan hyvät ketjut, Pulkkinen sopisi siltikin johonkin, koska tulivoimaa ja rightin mailoja meillä ei ainakaan liikaa ole.

En kuitenkaan ihan täysin allekirjoita sitä, että Rantanen olisi ihan lapanen omassa päässä. En kuitenkaan voi väittää nähneeni häneltä valtavasti otteluja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös