Miten suunta kääntyisi, muutoksia toimintaan, ehdotuksia

  • 65 808
  • 201

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Mielestäni voitaisiin hyvin koittaa jotain uutta. Pelitavallisesti ja pelaajamateriaaliltaan.

1 ketju täyteen melkein NHL tason äijiä(Willsie etc)
2 ketjuun kovia omia poikia (Vahalahti,Kallio ym)
3-4 ketjuun molempiin 1 oma juniori ja kaksi muuta paikkaa suomalaisilla "hampaattomilla kanukeilla". Niillä kavereillä joita muut vihaa.

Pakistossa sama homma. 1 pariin ne kovimmat jätkät, 2 pariin sitten omia poikia , 3 pariin fyysistä osaamista.

1-2 ketjut jäävät plussalle , 3-4 ketjut aiheuttavat hämmennystä ja pitävät nollan.

Budjetti menisi jotakuinkin 1 kenttä 1me , 2 kenttä 750k , 3-4 kentät 300k...

Ei paha, scouttauksen pitää kuitenkin onnistua nykyistä paremmin. Mutta jos ykköskenttään on käyttää 1M€, niin sillä alkaa saada jo KHL-paluumuuttajiakin parille pelipaikalle.

Tohon vielä maalivahdit, jos siihen ruutuun jos löytyisi 300 - 400k, niin olisiko tuossa sitten yhteensä kenttämiehet 2,05 M€ ja molarit 0,4 M€, niin olisihan summa melkoinen viime kausiin verrattuna. Sitten pitää kädet ristissä toivoa, että yleisö löytää halliin.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei paha, scouttauksen pitää kuitenkin onnistua nykyistä paremmin. Mutta jos ykköskenttään on käyttää 1M€, niin sillä alkaa saada jo KHL-paluumuuttajiakin parille pelipaikalle.

Tohon vielä maalivahdit, jos siihen ruutuun jos löytyisi 300 - 400k, niin olisiko tuossa sitten yhteensä kenttämiehet 2,05 M€ ja molarit 0,4 M€, niin olisihan summa melkoinen viime kausiin verrattuna. Sitten pitää kädet ristissä toivoa, että yleisö löytää halliin.

Tämän lisäksi vielä valmentaja (mielestäniainakinsekuuluumyösbudjettiin), mutta menestyvän joukkueen halliin löytää helpommin, se on fakta.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Nostellaan tätä ylös taas. Toimistolla varmaan ihmetellään, että miksi täällä kannattajat "kitisevät" vuodesta toiseen:

2005–06 Sarjan 10. sija
2006–07 Sarjan 9. sija
2007–08 Sarjan 10. sija
2008–09 Sarjan 8. sija
2009–10 Kultaa
2010-11 Sarjan 13. sija
2011-12 Sarjan 10. sija

Eli 7 vuoden keskiarvo sijoituksille on 8,7 (=61/7) ja ottamalla tuo suonenveto pois (kultakausi) se on 10 (=60/6). Toisin sanoen, paras mihin tässä on pitkällä tähtäimellä pystytty, on 8. sija ja oikeastaan voidaan vetää johtopäätös, että TPS on jumittunut sarjan huonoimpaan kolmannekseen.

Tälle kaudelle trendiin on enää turha odottaa muutosta, sen verran surkeaa tuo vieraspelaaminen on. (Viimeiset neljä vierasmatsia tuottaneet 3/12, ja koko kausi... Noh, antaa olla...)

Ymmärtärtäisin tämän kyllä, jos kyseessä olisi pieni paikkakunta, jossa talousalue asettaisi selkeitä rajoitteita. Ilveksenkin jotenkin ymmärrän, kun pitää taistella Tapparan kanssa samasta markkina-alueesta, tosin onhan sekin organisaatio aivan sekaisin ollut viime vuodet. Mutta Turussa, jossa TPS:llä ei ole minkäänlaista uhkaa (ei edes TUTO vaikka Tami sanoisi mitä).

En ymmärrä, miksi urheiluorganisaatiot eivät pysty tekemään tarvittavia muutoksia, kun sen paikka on. Nimenomaan siellä tärkeimmällä eli urheilun puolelle vaikuttavissa asioissa. Paras mihin TPS:kin pystyy on valmentajan vaihto, ja niitähän tässä on sitten nähty oikein urakalla, ja mitä on saatu? Suikkanen, mutta muuten... Ja ne, jotka näitä valintoja ovat tekemässä, palkitaan seuran sisällä uusilla titteleillä....

Koskakohan tämä organisaatio tulee tälle vuosituhannelle? Edes yrittäisi näyttää, miten asioita tänä päivänä kuuluu tehdä? Mihin tällä toiminnalla pyritään? Miksi koko organisaatio on oy-muotoisena olemassa? Eli jossain päin nettisivua olisi visio, missio, arvot, strategiset painopisteet yms. sanahelinä. Tekisi jotain, mikä muilta seuroilta puuttuu, oltaisiin edelläkävijöitä?

Monet pitävät näitä turhana, mutta jos on oikeasti pohdittu toiminnan suunnat, niin silloin ne käytännössä kattavat nämä asiat ja ne olisivat ainakin tärkeimmille sidosryhmille, eli sponsoreille ja kannattajille selvitetty. Pulinat pois, sen jälkeen voi sitten aiheesta kysellä, miksi määrittelyt näkyvät tai eivät näy käytännön toiminnassa. Ja jos selitys on, että ei muillakaan ole eikä tarvita, niin olkoon sitten. Hyvinhän nytkin pyyhkii. Mutta olisiko aika astua esiin ja mennä muiden edelle toimiston puolella, jotta paluu kärkikahinoihin ei riippuisi pelkästään sattumasta? Että mediakin voisi joskus kirjoittaa, että TPS on jatkuvuuden esimerkki? Kun "kotiasiat" on kunnossa, niin elämä on paljon mukavampaa.

Niin kauan kun tilanne on se mikä se tänään on, niin ukkoa voi eri portaissa vaihtua ilman että kukaan edes osaa päätellä, miksi.

Otetaan vaikka esimerkkinä tämän päivän paras globaalisti toimiva pörssiyhtiö Kone: Strategia teoiksi | KONE Oyj


Toisena esimerkkinä valtiolta vaikka liikennevirasto:
http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/f/liikennevirasto/tapamme_toimia

Omasta mielestäni tällaisten asioiden selvittäminen on askel oikeaan suuntaan. Tämä on sitä ns. tätä päivää, kun viestitään ulospäin, sitä ei ole pelkästään aktiivisuus sosiaalisessa mediassa ja facebookissa (vaikka kiva niitä on seurailla), tässähän TPS on hyvällä tasolla (hyvä -TMA-!). Eihän näitä voi suoraan toisilta kopioidakaan ja urheilussa pitää varmaan jakaa toimintaa sektoreihin tai yksiköihin (toimisto ja joukkue nähdä omina kokonaisuuksinaan jne.)....

Mutta tällainen avautuminen tällä kertaa mutukannattajalta... :)
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos Suikkanen on liipaisimella Pelsuista (ikävästi voittivat Ässät tuossa viikolla) niin suoraan tänne kehiin ja Pajuoja kylmästi ulos. Sillä suunta voisi kääntyä.

Toinen on perusasioiden sisäistäminen. Koskee valmennusta (peluutuskoomailu) ja pelaajia (yksinkertaiset syötöt lapaan, ei ohi lavasta, ei syliin, ei yli lavasta, vaan lapaan). Erityisesti pelaajilla on peiliinkatsomisen paikka mikäli nuo hyvä henki-jutut oikeasti tulee sydämestä, kuten Petulta vaikutti tulevan. Ei valmennuskaan saa noita pelaajia ampumaan patjan sijasta 3cm yli sen patjan tai maalin edessä niin ylös kuin pystyy, niinkuin hyvä nyrkkisääntö on. Palloseuran tuhnuhyökkääjät laittavat matsi toisensa jälkeen kudit vastustajan veskarin logoon. Tai ohi, tai patjaan.

Organisaation puolestaan tulee oikeasti nyt vähitellen mennä syvemmälle itseensä ja miettiä selkeä toimintalinja ja julkistaa joku uskottava strategia, sekä kehittää sapluuna, johdonmukainen ja fiksu sellainen, jonka mukaan tulevat kaudet edetään. Ja roolittaa esimerkiksi tuo hallitus virallisesti kuntoon. On kuin jostain Vareksen Jäätynyt Enkeli-elokuvan Käppärän poikien kerhosta apinoitu tuo tämänhetkinen touhu.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Oli tänään ilmestyneessä Urheilulehdessä ihan mielenkiintoinen juttu Ville Niemisestä ja siitä, miten maailma on muuttunut peliuran aikana. Ja siitä, millaista on Rautakorpimainen totaalivalmennus.

Piti touhusta tai ei, niin en usko että Tapparan leirissä ollaan kauhean pahoillaan nykyisestä sarjasijoituksesta.

Herätti ainakin itsessä ajatuksia siitä, millaiseen kelkkaan kannattaisi toiminnan tasossa hypätä kaikilla tasoilla ei vain valmennuksessa. Esim. jos nyt ollaan naaraamassa Tomi Kalliota takaisin, niin onko joku seurannut miehen otteita ja tehnyt analyysia tämän hetken vahvuuksista ja heikkouksista? Sopiiko mies ollenkaan enää SM-liigaan ja TPS:ään vai lyödäänkö käteen 200k€ ja toivotaan parasta? Kuten Pikkaraisen kanssa toimittiin?

Jotain perustavanlaatuista muutosta TPS:kin tarvitsisi tähän touhuun, eikä niin että kun Suikkanen tulee homma kääntyy ja kun Suikkanen lähtee, niin korttitalo kaatuu.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eikä tuollaiset analysoinnit ole pääasiassa UTJ:n tehtäviä joissa pitää konsultoida aktiivisesti päävalmentajaa. Tämän takia itse olen kovasti kaatanut paskaa erään toimiston herran niskaan, koska tietyt hankinnat on tehty ihan "vedetään hatusta" menetelmällä. Suikkanen ainakin edellisellä kaudella tuntui tietävän minkälaisia pelaajia tänne haluaa, Virralla tuntui olevan "tietoa", eli tahtoi tiettyjä pelaajia mutta ei ollut mitään käsitystä onko niistä mitään apua joukkueelle. Seurauksena täysi katastrofi.

Mun mielestä kurssi muuttuu sillä että ensinnäkin sidotaan pelaajia pidemmäksi aikaa seuraan. Toisekseen Vuori ja valmentaja miettivät tarkkaan että tarvitaanko kyseistä pelaajaa, tarkistavat miten pelaaja on pelanut lähiaikoina ja että onko miehestä apua siinä roolissa jota on pelanut. Kolmanneksi joukkue pitää olla kasattuna ennen kauden alkua. Tällaiset sirkukset jota tällä kaudella on nähnyt ei johda mihinkään paitsi katastrofiin.
 

Cannonpowder

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä, mietin josko avais uuden ketjun, mutta päätinpä laittaa ajatuksia sittenkin tähän ketjuun..

Olen itse sen ajan kasvatti, että oli luontoista TPS:n menestys.. joka vuosi..aina. Koin suurena häpeänä aikanaan kun TPS jäi ensimmäisen kerran ulos playoffeista.. mikä lie vuosi olikaan, puikoissa Tamminen ja sija runkkarissa 5. (!) Korjatkaa viisaammat, ainakin tuo vuosiluku.. tulikos Jortsu sen jälkeen valmentajaksi ja kultaa vuolemaan..

80-, 90-, ja 00- luku mennyt aina tepsiä kannattaessa.. olen saanut seurata suuria valtakunnan nimiä kuten Nummelinit, Leppänen, Keskinen, Koivut ym ym ym.. nimiä on lukuisia eikä niitä voi mitenkään kirjata tähän kaikkia.. Pointti on että aina on näitä valtakunnan seuratuimpia ja mielenkiintoisimpia nimiä löytynyt kaukalosta.. Olen elänyt Kupittaan hekumat ja Elysee areenan kuumimmat hetket, loistavia muistoja on kerääntynyt liian monta että niitä jaksaisi alkaa luettelemaan. Olen myös ollut lukuisilla fanimatkoilla huutamassa ääntä käheäksi vieraskaukaloissa, ehkä ollut pari kertaa ulkosallakin mittaamassa hauista paikallisen fanin kanssa, mutta sama se... aina ollut TPS innoittajana..

En varmasti ikinä luovu TPS nimisen seuran kannattajan asemasta, mutta viimeisten vuosien taaperrusten seuraajana olen erittäin pettynyt siihen, ettei tämän luokan talousalueen jääkiekkoseurasta muka löydy joka vuosi mestaruutta haastavaa TPS:aa..

Kritiikkiä on aina helppo heittää niihin, jotka ovat ns. valokeilassa.. en ala edes tähän "rumbaan".. syyttäviä sormia on ehkä sekä menneisyydessä (talous heitettiin kuralle), että nykyisessä (varainhankinta?)... en tiedä, näin fanin näkökulmasta näkyy vain joukkueen heikko menestys ja niiden todellisten tähtien puuttuminen...

Jotta pysytään edes hieman aiheen otsikossa, niin mielestäni TPS:n on saatava sidosryhmiä taakseen siten, että talous on kunnossa, sitä kautta voidaan panostaa joukkueeseen jolloin yleisö löytää taas itsensä katsomoihin, Turun yleisö kun on vaan niin tottunut menestykseen... tää on sitä kuuluisaa oravanpyörää ehkä mutta kuitenkin..

Toinen asia, jota olen itse pohtinut... on valmentajan merkitys. Jos joukkueella on meritoitunut valmentaja joko pelaajan kehittäjänä, tai menestyksen tuojana - on paljon helpompi houkutella hyviä pelaajia seuraan.. Joskus aikanaan naureskelin - oliskos ollut Veikkaajan liite - kun tepsukoiden tj:tä haastateltiin ja isona otsikkona oli kutakuinkin "Valmentaja on joukkueen tärkein palanen".. no, näin se ehkä kuitenkin taitaa olla.. Wanhaan on helppo tukeutua, mutta Jursinovin aikaan ei ihan hirveesti taidettu pelaajia kosiskella...

Huoh, paljon tarinaa, vähän asiaa mutta kait nää piti heittää suolesta ulos.. heittäkää vaikka rosikseen modet
 

Tyrannos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljannostajat
Yksi ongelma on auttamatta liian iso halli. Jos kahteentoista vuoteen halli saadaan myytyä runkosarjassa loppuun tasan kerran, niin se on liian iso. Kannattaa seurata miten esim. Albertassa mitoitetaan tulevia jäähalleja, ei niitä tehdä mahdollisimman suuriksi, vaan pyritään pysyvästi suureen täyttöasteeseen. Tekee hyvää mm. kausarimyynnille, kun ilman kausikorttia ei voi olla varma saavansa lippua suuriin peleihin. Tarjonnan rajaaminen nostaa kysyntää.

HK-Areenallahan tilanne on se, että tunnelma on helposti kolkko, kun väkeä on jotain 5000. 4000 on jo täysi katastrofi. Tää tuskin on vaikuttamatta pelaajien intensiteettiin eikä ainakaan nosta seuran osakkeita pelaajamarkkinoilla.

TPS:ssä on oltu tässä hyvin hereillä ja tuotu lakanat G-puolelle ja seisomakatsomo mutkaan. Tämä on hyvä, mutta lisää tarvis tehdä.

Eikö katsojia kannattaisi keskittää alakertaan? Omasta mielestä alakerran täyttöasteella on suuri vaikutus tunnelmaan. Alas mahtuu istumaan 4403 katsojaa silloin, kun Mutkaa ei ole, joten sen saaminen kohtuullisen täyteen ei ole ylivoimaista.

Miten jengin saisi tiiviimmin alas? Mun mielestäni nykyisestä lippuhinnoittelusta voisi luopua suosiolla ja myydä vain istuma- ja seisomalippuja. Alennusryhmät tietysti erikseen. Istumalipun hinta sellaiseksi, että keskihinta pysyisi samana. Samalla voisi lisätä seisomapaikkojen määrää B-päädyssä niin että seisomalipuista on vaihtoehdoksi niille, joille istumalippu on liian kallis. Jos tämä on liian radikaalia, päädyt voisi vielä erottaa sivusta hinnoittelussa. Luulisi tällaisen systeemin lisäävän myös lippujen ennakko-ostamista, kun samaan hintaan pääsisi etukäteen ostettaessa parhaille paikoille ja lippuluukulta piippuhyllylle.

Jos tämä kaikki on aivan liian uutta ja erikoista, ainakin sen voisi tehdä, että opiskelijahintaisen lipun voi ostaa mihin tahansa katsomoon. Saataisiin siirrettyä edes hiukan väkeä ylhäältä alas.

Varmaan tätä ehdottamaani systeemiä täytyisi hioa (esim. kioskipalvelut), mutta pitemmänkin miettimisen jälkeen oon sitä mieltä, että tässä olisi ideaa.
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Jotta pysytään edes hieman aiheen otsikossa, niin mielestäni TPS:n on saatava sidosryhmiä taakseen siten, että talous on kunnossa, sitä kautta voidaan panostaa joukkueeseen jolloin yleisö löytää taas itsensä katsomoihin, Turun yleisö kun on vaan niin tottunut menestykseen... tää on sitä kuuluisaa oravanpyörää ehkä mutta kuitenkin..

Nimenomaan näin. Kun tämä juhlakausikin meni perseelleen ainakin urheilullisesti, niin tulee olemaan suht kallis operaatio palauttaa TPS SM-liigan kärkiporukoihin.

On mielenkiintoista nähdä miten TPS onnistuu ensi keväänä ja kesänä kausikorttien myynnissä ja yhteistyösopimusten solmimisessa. Oma veikkaus on, että vaikeaa tulee olemaa, Suikkasesta huolimatta.

Noh, tässä on uudella toimitusjohtajalla ainakin mainio näytön paikka.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Alas mahtuu istumaan 4403 katsojaa silloin, kun Mutkaa ei ole, joten sen saaminen kohtuullisen täyteen ei ole ylivoimaista.

Eihän Mutka tuonut yhtään lisäpaikkaa alakertaan vaan siihen myytiin yhtä monta kausaria kuin siinä on istumapaikkojakin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Paljon puhutaan, että TPS:n pitäisi pärjätä paljon paremmin Turun kokoisella talousalueella.
Mutta mikä onkaan tällä hetkellä Turun talousalueen tilanne? Kuinka paljon Turussa liikkuu raha yrityselämässä? Itse en ole enää kovinkaan perillä tilanteesta, mutta "mutuna" tuntuu, että kaikki lähes kaikki työpaikat ovat kadonneet ja uutiset paikallisista yrityksistä ovat melko negatiivisia. Haastetta riittää liikevaihdon kasvattamiselle siis.

TPS:ssä toimii tällä hetkellä käsitykseni mukaan kannattajatoiminta ja media- sekä kannattajasuhteet. Lisäksi kassa on hyvässä kunnossa toistaiseksi.
Jollain tavalla urheilupuoli on saatava ylös suosta, jotta yleinen kiinnostus ja liikevaihto voitaisiin saada paremmalle uralle.

Vuoreen luotetaan näemmä edelleen kuin Vuoreen. Lähes kaikki muut vastuuhenkilöt ovatkin vaihtuneet tässä viime vuosien aikana. Ensi kausi saa luvan olla viimeinen näytön paikka. Rekrytointien on onnistuttava paremmin.
Mielenkiintoista kuulla omistusportaat reaktiot yhtiökokouksessa.
 

Tyrannos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljannostajat
Vuoreen luotetaan näemmä edelleen kuin Vuoreen. Lähes kaikki muut vastuuhenkilöt ovatkin vaihtuneet tässä viime vuosien aikana. Ensi kausi saa luvan olla viimeinen näytön paikka. Rekrytointien on onnistuttava paremmin.
Mielenkiintoista kuulla omistusportaat reaktiot yhtiökokouksessa.

Mun korteissani ensi kauden joukkue on ensimmäinen, josta Vuori kantaa täyden vastuun. Toistaiseksi on toiminut pelajaakoordinaattorina ja kantaa osavastuun epäonnistuneista hauistaan, joita on kyllä riittänyt.

Samaa mieltä, että rekrytointien on onnistuttava paremmin. Tosin aina se ei ole kiinni pelkästään hankkijasta, vaan pelaajallakin on vastuunsa. Itse olen edelleen sitä mieltä että Locke oli lähtökohtaisesti erinomainen haku. Täällä on paljon puhuttu siitä että olisi pitänyt skoutata paremmin, mutta varmasti kyseessä ei ollut pelkkä tilastoskouttaus, kun tällaiselle amatööriseuraajallekin kaveri oli tuttu jo juniorivuosilta. Hänestä kohistiin mm. silloin kun ei yllättäen mahtunutkaan Kanadan U20-joukkueeseen. Jostain syystä homma ei TPS:ssä toiminut alkuunkaan, mutta onko se Vuoren vai Locken vika? Se on hankala sanoa. Joskus pelaajalta menee kausi täysin vihkoon ja vika ei aina ole hänet hankkineessa seurassa.

Eri asia on, onko järkevää pelaajabudjetti huomioiden käyttää ulkomaalaisen ykkössentteriin noin paljon rahaa, kun siihen kuitenkin sisältyy riski. Toisaalta jos Locke-kortti olisi toiminut, nyt taisteltaisiin ihan eri sijoista (ja Willsiellä olisi täysin älytön määrä maaleja).
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jostain on revittävä se farmijoukkue ja yhteistyö kuntoon..

Saatava taistelua pelipaikoista farmin ja normitiimin välille..

Pitkän tähtäimen suunnitelmat käyttöön ja junnuille peliaikaa.

Kentällisten tasaisempi peluutus ettei kärkeä peluuteta puhki ja samaan aikaan hyvin pelaavat junnut puree tuppea ja polkevat kehityksessä paikallaan...


Ylipäätään joukkueelle se taisteleva ja LIIKKUVA peli-ilme, jotta on pitkästä aikaa yleisölle seurattavaa. Se turha virkamiesmäinen hienojen maalien haku ja neppailu huitsin nevadaan ja peli yksinkertaiseksi ja taistelevaksi. Ja hankinnat sen mukaan, että LIIKE riittää sm-liigaan.

Hankinnoille se try out, vaikka se jotain maksaisikin niin vältttäisiin näiltä täyshudeilta. Se on nähty että vaikka AHL:ssä latoisi 2p per peli niin tää on ihan eri sarja ja eri ominaisuudet korostuu.. Samoin paskistossakin pitää luistimen liikkua illasta toiseen.

Ykköseen näitä lähes NHL miehiä tyyliin "Lasch", "Dixon", Willsie

Kakkoseen Koskirantaa-Vahalahtea ja "Anttilaa/Ahtolaa/Tapiota/Miettistä" ja tänne myös välillä vaihtoehtoisesti kunnon näyttöpaikkaa omalle lupaavalle hyökkäysorientoituneelle kasvatille "Lehkonen, Kulmala etc..)

Kolmoseen Virtala-Laakso-Miettinen/junnu

Neloseen Junnu-Tuominen-Junnu

Ts. kaikki välimallin hankinnat pois ja se rahallinen panostus sinne ykkös kentään ja ykköspakkeihin.

Junnut kyllä stunttaa ne kalliimmat välimallin kaverit ihan riittävästi pitkällä tähtäimella, kunhan vaan saavat sitä vastuuta. Tärkeää olisi sada se joukkueen runko kasautumaan sieiltä omista kasvateista.

Joukkue on roolitettava järkevästi ja näille rooleille sitten junnuista vastaavan roolin korvaajat tarvittaessa.

Paluumuuttajien suhteen lähtisin ennemmin hakemaan näitä järkevässä iässä olevia ja urallaan eteenpäin haluavia kavereita tyyliin "Tapio, Ahtola", enkä niinkään kalliilla näitä uraansa lopettelevia...



Pakistossa meillä on oma runko jo olemassa, siihen vaan kovat ja sopivan roolin riittävän fysiikan ja liikkeen omaavat kaverit rinnalle..

Ristolainen-X

Vittasmäki-X

Palmroth/Karhu-X

+junnut

Molarien suhteen meillä on Aten jatkaessa selvä ykkönen ja hyvä niin, mutta omat junnumolarit eivät ole saaneet käytännössä näyttöpaikkaa ollenkaan. Olisikohan se ihan mahdoton ajatus peluuttaa Aten/Niityn sijaan vaikka sitä omaa junnua joskus runkosarjan alkupuolella muutama peli ja antaa sitä kullanarvosita kokemusta ja nähdään että millaisia uusia Kipruja meillä sieltä on tulossa Upin hiottavaksi..


Summa summarum..

Liikettä, taistelua ja viihdettä ja jatkuvuutta...

Valmennukseen (Kaitsulle!!), tästä monen vuoden ja pitkän tahtäimen projekti nostaa taas toiminta suosta ja myös organisaatiolta ymmärrys sen suhteen että ei paskasta hetkessä tehdä konvehtia vaan se vie aikaa ja työrauha projektille..

Jos se budjetti tulee taas olemaan sitä puoltatoistamilliä tms whatever niin jokatapauksessa valtaosan tästä saisi upottaa ykkösketjuun ja ykköspakkeihin (+Vahaan Willsieen ja Anttilaan, jos jatkavat) ja näille uusille kärkimiehille sitten se tryout ja tarkka skouttaaminen myös liikkeen ja fysiikan ja loukkaantumishistorian suhteen!. Nykyinen "runko" ei voi olla kovin kallis. eihän..?
 
Viimeksi muokattu:

-TMA-

Jäsen
TPS:ssä toimii tällä hetkellä käsitykseni mukaan kannattajatoiminta ja media- sekä kannattajasuhteet.

Ai, kiitos. Kuvasit juuri hyvin mun toimenkuvan tässä organisaatiossa. :)

Mutta siis asiaan. Onhan tässä tapahtunut kaikennäköistä viime vuosien aikana niin positiivista kuin negatiivistakin, mutta eteenpäin on mielestäni menty ja on kova luotto myös tulevaan.

Ensi kaudella on kasvojenpesun paikka.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ai, kiitos. Kuvasit juuri hyvin mun toimenkuvan tässä organisaatiossa. :)

No se taisi olla tässä tarkoituskin. ;)


Turhauttavalta tuntuu joka vuosi kaivaa ketju esiin, että "mitäs nyt taas voitaisiin tehdä". Toivottavasti vuoden päästä ei olla samassa tilanteessa. Alkaa usko loppumaan (ja kiinnostus) sidosryhmiltä.

Osaako joku ottaa kantaa miltä Turun seudun taloustilanne näyttää TPS:ää ajatellen.. vai onko kohta jo harhaluuloa ajatella, että TPS:llä on takanaan merkittävä talousalue.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensi kaudella on kasvojenpesun paikka.

Se edellyttää etenkin urheilullisella puolella menestystä ja menestys taas edellyttää kilpailukykyistä pelaajamateriaalia. Suomeksi sanottuna niin hyökkäykseen, puolustukseen kuin myös valmennukseen on tultava selkeitä vahvistuksia.
 

Cannonpowder

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Se edellyttää etenkin urheilullisella puolella menestystä ja menestys taas edellyttää kilpailukykyistä pelaajamateriaalia. Suomeksi sanottuna niin hyökkäykseen, puolustukseen kuin myös valmennukseen on tultava selkeitä vahvistuksia.

Näin se valitettavasti menee... Turkulainen yleisö janoaa menestystä.. Vähän niinkuin perinteet velvoittaa :)
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Se edellyttää etenkin urheilullisella puolella menestystä ja menestys taas edellyttää kilpailukykyistä pelaajamateriaalia. Suomeksi sanottuna niin hyökkäykseen, puolustukseen kuin myös valmennukseen on tultava selkeitä vahvistuksia.

Ja kuten tällä kaudella nähtiin, niin ison rahan kalat pitää hankkia huolellisen scouttauksen jälkeen ja heidän on sovelluttava pelitapaan (mikä se painotus ikinä onkaan). Jos esim. Teemu Ramstedt tulee tarjolle, niin pystysuunnan ajokoirakiekkoa pelaavaan joukkueeseen ei kannata häntä hankkia. Ei ole sattumaa, että Bluesissa kulki, samoin maajoukkueessa pelasi kelvollisesti. Molemmat pelaavat pääsääntöisesti kiekkokontrollin kautta.

Jos taas päätetään mennä pikkurahalla, niin try-outit ovat ratkaisu. Haetaan sitten näitä kavereita ja toivotaan parasta, mutta jätetään mahdollisuus "koeaikaan". katsotaan ensin miten se TPS-paita jäykistää kaverin menoa aikaisempaan ja tehdään sitten loppukauden pahvi, jos ainesta on
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsi vetää tällä hetkellä Ässien ja Kerhon kanssa samalla liikevaihdolla, kuitenkin pikkuisen erilaisissa puitteissa ja markkina-alueilla. Tästä voidaan päätellä että joko ko. seurat tekevät maagisen hyvää markkinointityötä tai Tepsissä jopa ns. perseillään asian suhteen.

Isot rahat tulevat yritysmyynnistä, joten ainakin sinne suuntaan kohdistan oman katseeni. Osaako joku korjata minun ajatukseni vääräksi, mutta jotenkin tuntuu, että Tepsin yritysmyynnissä pyöritään edelleen liikaa samojen naamojen ympärillä ja ns. helvetillistä draivia ei sieltä ole odotettavissa. Samat nykyiset ja entiset kummanit soitellaan läpi ja kysellään kuulumiset, siinä se?

Tepsin uudet media-aktiivi tekevät jo paljon kuluttajamarkkinoinnista fanien, facebookin, jatkoajan ja youtuben kautta, mutta onko muut organisaation palaset edes ajatelleet ottaa suurempia harppauksia eteenpäin?
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Tepsi vetää tällä hetkellä Ässien ja Kerhon kanssa samalla liikevaihdolla, kuitenkin pikkuisen erilaisissa puitteissa ja markkina-alueilla.
...
Isot rahat tulevat yritysmyynnistä, joten ainakin sinne suuntaan kohdistan oman katseeni.

Tähän liittyen kaksi huomiota:
1) Myynnin parantaminen helpottuu huomattavasti kun tuote on kunnossa. Hietarinta viittasi pari kertaa, että pelaajabudjettia nostetaan jos myynti vetää. Väärin. Liiketoiminnassa ei tehdä kehitystyötä mikäli myynti kasvaa, vaan kehitystyötä tehdään jotta myynti kasvaisi. Myynti ja satsaukset kulkevat toki kehässä, mutta liikkeen aloittaa aina myyjä, ei ostaja.
2) Vaikuttaa siltä, että Tepsin toimistonkin resurssit on vedetty liian tiukalle eivätkä välttämättä ole profiililtaan ajan tasalla. Nopea silmäys liigajoukkueisiin osoittaa, että monella joukkueella on käytössään enemmän myynti-/asiakasrajapintaresursseja kuin Tepsillä. Joistain joukkueista löytyy jopa asiakas-/tapahtumaprojekteista vastaavia. Tepsin yhteystiedoista löytyy kaksi myynnistä vastaavaa, joista toisen kontolla on myös fanituotteet. Talousalueen koon / kokonaispotentiaalin huomioon ottaen toimiston resurssit vaikuttavat pieniltä ollen samalla tasolla TUTOn kanssa. Toki tj:nkin panoksen tulisi olla pääsääntöisesti myynnissä, etenkin sen jälkeen kun UTJ aloittaa - tähän saakkahan tj:llä on ollut osavastuu myös pelaaja-asioista.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Toki tj:nkin panoksen tulisi olla pääsääntöisesti myynnissä, etenkin sen jälkeen kun UTJ aloittaa - tähän saakkahan tj:llä on ollut osavastuu myös pelaaja-asioista.

Itseasiassa ei ole ollut enää toviin. Vuori teki jo Narvanmaan aikana hiukan nykyistä pestiään vastaavaa duunia ja on sittemmin saanut, ihme kyllä, enemmän ja enemmän vastuuta. Hietarinnan aikana joukkue oli 100% Vuoren vastuulla.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Hietarinnan aikana joukkue oli 100% Vuoren vastuulla.

Puhtaasti scouttausasioissa kyllä. Budjetti-/nimenkirjoitusvastuu pelaaja-asioissa on kuitenkin ollut tähän asti (ainakin de jure) toimitusjohtajalla, ko. mandaatti tulee siirtymään nyt kokonaisvaltaisemmin urheilutoimenjohtajalle. TJ siis jatkossa enemmän myynnistä ja yleishallinnosta vastaava.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Järki päähän ja scouttaus kuntoon

Morjesta vaan, tuli viimein tehtyä tunnukset tänne palstalle, seurannut olen foorumia jo jonkun aikaa mutta en ole saanut aikaiseksi liittyä. Twitterin ohella uskoisin tämän olevan ihan hyvä lisä urheilun seuraamiseen.

Yksinkertaisia parannusehdotuksia: a) Lopetetaan vanhojen ulkomaisten kehäraakkien tänne tuominen, eivät ole koskaan onnistuneet ja yleensä vielä nämä TPS:n hankkimat omaavat huikean loukkaantumishistorian. b) Vuori voisi hankkia sellaisia pelaajia joista oikeasti tietää jotain, kytköksiä Detroitiin on, niin ehkäpä niitä kannattaisi käyttää. Eliteprospectsin sivuille pääsen minäkin. c) Panostetaan pohjoismaalaisiin pelaajiin. Pohjoismaalainen pelaaja tuntee kaukalon, tuntee eurooppalaisen valmennuskulttuurin ja pelikulttuurin. Tällä haen sitä ettei tarvitse ensimmäisiä 10 peliä katsella kun ulkomaalaishankinta ihmettelee että maistuupas täällä Suomessa kalja kummalliselta. Pohjoismaalaisia laatupelaajia tietysti ei paljoa ole, ja tahtovat olla kalliita, mutta ihan hyvin ruotsalaisetkin täällä pärjäisivät. KHL:n kanssa TPS ei pysty kilpailemaan, joten löytöjä täytyy tehdä ja niiden on vieläpä olla onnistuneita. d) Joukkuueen toiminnasta täytyy silti antaa myös kiitosta silloin kun se on ansaittua: TPS(sisältäen FC:n, HC:n jne) on hoitanut sosiaalisen mediassa kaikista Suomen seuroista parhaiten, mediassa joukkue on aktiivinen ja on lähellä tavallista fania. Esimerkkinä Twitterin Toni Autio, kaverille saa mennä huutamaan heti kun tuntuu pahalta, ja sieltä todennäköisesti jopa vastataan huutoon. Tässä jotain perushaihattelua, toivottavasti ensi kauden joukkue alkaa olemaan pääpelaajien osalta valmis, 3. ja 4. ketjulaisia saa vielä napattua markkinoilta pitkän aikaa. Ja tähän "osuva" lopetus Riki Sorsa - Haaveissa vainko oot mun? - YouTube (Linkin takana musiikkia, youtubesta kuten arvata saattaa.) Kiitos ja anteeksi.
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toki tj:nkin panoksen tulisi olla pääsääntöisesti myynnissä, etenkin sen jälkeen kun UTJ aloittaa - tähän saakkahan tj:llä on ollut osavastuu myös pelaaja-asioista.

Sekä 1 että 2 kohta vastasivat aika tarkkaan sitä mitä olin hakenut. Tarkoitus ei ollut osoittaa kenenkään epäpätevyyttä vaan kysyä onko Tepsin yritysmyynti tämän päivän tasolla.

Nyt on kuitenkin paljon poistiivista jonka varaan rakentaa myyntiä, Tepsin ilme ei ole niin pöhöttynyt kuin ennen:
1)Aktiivinen fanipohja kasvanut
2)Tepsin näkyvyys sosiaalisessa mediassa liigan parhaimmistoa
3)mr Suikkanen tulossa takaisin.

Hommaa tietenkin helpottaisi, jos olisi esim neljäs kohta
4) Joukkue on 90% valmis, ja siihen kuuluvat huippupelaajat #3, XX,XX,XX
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös