Miten suunta kääntyisi, muutoksia toimintaan, ehdotuksia

  • 66 263
  • 201

Sebbee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljan nostajat
Tästä olisi mielenkiintoista kuulla enemmän, eli mitä konkreettisesti tarkoittaisi rahallinen panostaminen "nuorten pelaajien kehitykseen"? Enemmän (turkulaisia) valmentajia, juniorien kausimaksuja vähemmän/pois, asumiskulujen korvaamista ja palkkaa ulkopaikkakunnalta tuleville juniorieille enemmän kuin muissa seuroissa? Näin houkuteltaisiin lupaavimpia junioreita alueilta, joilta he nykyään menevät esim. Kärppiin, Kalpaan, Jypiin jne.? Eli tähän kaikkeen laitettavilla rahoilla saadaan pitkällä tähtäimellä paremmin omista junioreista (nimenomaan oman seuran edustusjoukkueen käyttöön) pelaajia kuin siitä että ostettaisiin kv-markkinoilta valmiita pelaajia.

Eli tämän idean perusteella pelaajabudjettia ei nosteta vaan näillä rahoilla rakennetaan huippujunioriorganisaatio. Menestys tulee vuosittain halvemmalla joukkueella kun muualla, koska TPS:llä olisi jälleen huippuvuosien kaltainen junioriorganisaatio?

Tietääkseni Kärpät lienee ainoa SM-liigaseura, joka pyrkii ihan oikeasti saamaan valtakunnan parhaita kiekkoilijoita Ouluun yläaste- ja lukioikäisinä. Toki heilläkin on fokus aika pitkälti Pohjois-Suomessa, eikä tuo järjestelmä mikään kovin merkittävä ole. Pääkaupunkiseudun seurat keskittyvät aika luonnollisesti pääasiassa pääkaupunkiseudun pelaajiin, koska siellä jo lähtökohtaisesti pelaajapooli on niin iso. Joskus olen myös mielestäni kuullut, että JYP:llä ja Rauman Lukollakin olisi vähän vastaavaa toimintaa. Kaiken kaikkiaan siis tällaista valtakunnanlaajuista juniorityötä on Suomessa vielä kuitenkin todella vähän. Siksi näkisin, että TPS:llä voisi olla tässä erinomainen investointimahdollisuus, joka pitkän ajan tähtäimellä varmasti nostaisi seuran sinne minne se kuuluukin.

Tällaisesta akatemiasta tulisi aivan aluksi tehdä selkeä tuote, jota voitaisiin sitten alkaa myymään lupaavien pelaajien vanhemmille valtakunnanlaajuisesti. TPS:llä on tässä suhteessa ainakin kaksi suurta vahvuutta. Ensinnäkin, TPS:llä olisi todennäköisesti mahdollisuus saada akatemian valmentajiksi sen luokan pelaajia, joista muut seurat voivat vain haaveilla. Tämä olisi merkittävä myyntivaltti. Muutenkin entisillä TPS:n pelaajilla on niin hirvittävästi kerääntynyt tietotaitoa jääkiekosta menestysvuosina, että tätä olisi pakko päästä toiminnassa jotenkin hyödyntämään. Toiseksi, Kalle Sahlstedt tekee tällä hetkellä ilmeisesti äärettömän arvokasta työtä Aurajoen urheilulukiossa koulun ja urheilun menestyksekkääksi yhdistämiseksi. Järjestelmä, joka korostaisi jääkiekkoilun lisäksi myös koulumenestyksen tärkeyttä, voisi olla äärettömän kova myyntivaltti. Väitän aika vahvasti, että nykyajan vanhemmat ovat jo niin viisaita, että heitä ei hurmata NHL-unelmilla. He haluavat nähdä, että lapsi saa hyvän koulutuksen siltä varalta ettei urheilu-ura aukea.

Rahaahan tällaisen järjestelmän pystyyn laittamiseen menisi, mutta se kyllä varmasti maksaisi itsensä aikaa myöden takaisin. Ensinnäkin se vaatisi sellaisen täysipäiväisen henkilön palkkaamista, joka hoitaisi sekä junioripelaajien scouttauksen valtakunnallisesti että pelaajien vanhemmille tuotteen myymisen. Toiseksi, nykyisiin A-, B- ja C-junioreihin pitäisi saada lisää päätoimisia valmentajia. Kolmanneksi, pitäisi panostaa infrastruktuuriin siinä määrin, että pelaaja pystyisi keskittymään käytännössä vain jääkiekkoon ja kouluun. Tämä voisi tarkoittaa asumisen, liikkumisen ja muun vastaavan järjestämistä. Jossain kaukaisissa kuvitelmissa voisi jopa miettiä oman harjoituskeskuksen rakentamista, mutta se ei olisi alussa vielä ajankohtainen. Lisäksi tämä järjestelmä käytännössä vaatisi oman farmijoukkueen rakentamista mieluiten Mestis-tasolle JYP-Akatemian tyyliin, koska tätä kautta nuorille prospekteille pystyttäisiin tarjoamaan miesten pelejä jo hyvin varhaisessa vaiheessa. On totta, että tällainen järjestelmä toisi helposti 500.000 lisäkuluja per kausi HC TPS Turku Oy:lle ja se on samantien pois pelaajahankinnoista. Toisaalta, pitkällä aikavälillä järjestelmä voisi rakentaa TPS:lle mestaritason joukkueen muita seuroja huomattavasti halvemmalla. Ja kannattaa myös miettiä, että kuinka paljon vastinetta saatiin sille 300.000:lle, joka tällä kaudella laitettiin Lockeen.
 

Sebbee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljan nostajat
Osakaskunta on tarkoituksella tehty laajaksi, turkulaisen liike-elämän vaikutusvaltaisista henkilöistä koostuvaksi, jotta heidät ja heidän kontaktinsa saadaan sitoutettua tukemaan TPS:ää. Malli on kopioitu jossain määrin 2000-luvun menestystarinasta, Oulun Kärpistä. Miten tämän osakaskunnan supistaminen ratkaisee yhtään mitään? Keskeistä on löytää tarpeeksi laaja konsensus seuran linjasta ja strategiasta. Kaikkia ei varmastikaan voi miellyttää, mutta ilman selkeitä suunnannäyttäjiä ei hommasta tule mitään. Linjaapa tuleva yhtiökokous strategiaksi ja hallitukseksi mitä tahansa, niin sen jälkeen koko omistajakunnan pitäisi tajuta pitää turpansa kiinni ja sitoutua X vuodeksi valittuun linjaan. Eikä kuiskutella millekään läpeensä Palloseuralle katkeroituneelle Johtavalle lisää palstalleen oksennettavaa.

Urheilutoimenjohtajalle pitäisi nyt antaa selkeä julkinen rooli ja valta päättää urheilupuolesta. Jos ei käytettävissä olevan budjetin valossa asetettua tavoitemenestystä tule, niin kenkää ja uutta miestä tilalle.

Niin. Oulun Kärpät Oy:stä kuitenkin Kärppä-säätiö omistaa 77.3% (http://fi.wikipedia.org/wiki/Oulun_K%C3%A4rp%C3%A4t_%28yritys%29), kun meillä tuo vastaava TPS Turku Ry omistaa vain 37.2%. Liiketoiminnallisesti sillä on merkittävä ero, omistaako yksi omistaja yli 50% yhtiöstä. Päätöksenteko ja implementointi on huomattavasti tehokkaampaa. Lisäksi sanoisin, että Pohjois-Pohjanmaalla ei esiinny samanlaista lapsellista kähmintää mitä Turussa, vaan oikeasti puhalletaan yhteen hiileen. Siksi pysyn edelleen väitteessäni, että HC TPS Turku vaatii merkittäviä omistusjärjestelyitä toiminnan parantamiseksi.
 

Thriller

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kiitos kattavasta ja mielenkiintoisesta vastauksesta. Siitä sai hyvin kuvan, että on käytetty aikaa asian miettimiseen.

On totta, että tällainen järjestelmä toisi helposti 500.000 lisäkuluja per kausi HC TPS Turku Oy:lle ja se on samantien pois pelaajahankinnoista. Toisaalta, pitkällä aikavälillä järjestelmä voisi rakentaa TPS:lle mestaritason joukkueen muita seuroja huomattavasti halvemmalla. Ja kannattaa myös miettiä, että kuinka paljon vastinetta saatiin sille 300.000:lle, joka tällä kaudella laitettiin Lockeen.

Mielenkiintoinen idea, että otetaan 500.000 euroa pois pelaajabudjetista, ja yritetään luoda valtakunnallinen huippujunioriorganisaatio. Eikö tätä tosiaan ole mikään muu (raha)seura huomannut yrittää? Jotenkin en näe tässä heti sitä varmaa sijoitus-tuotto-suhdetta, mutta jännä idea palloteltavaksi. Eikä jotenkin houkuttele pelailla seuraavaa viittä vuotta nykyisellä, tai vähän pienemmällä pelaajabudjetilla. Jos jollain muulla on tästä joku mielipide/idea, niin vaikuttaisi siltä, että nyt olisi hyvä aika kertoa kantansa...

Pistää muuten silmään, että on tarkoitus palkata nimenomaan turkulaisia kultavuosien pelaajia valmentajiksi. Miksi ei palkattaisi valtakunnan parhaita valmentajia? Jos sinä viittaat Lockeen, niin saanen kysyä että palkataanko myös Stouni ja Elomo junnuvalmentajiksi?
 

Thriller

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niin. Oulun Kärpät Oy:stä kuitenkin Kärppä-säätiö omistaa 77.3% (http://fi.wikipedia.org/wiki/Oulun_K%C3%A4rp%C3%A4t_%28yritys%29), kun meillä tuo vastaava TPS Turku Ry omistaa vain 37.2%. Liiketoiminnallisesti sillä on merkittävä ero, omistaako yksi omistaja yli 50% yhtiöstä. Päätöksenteko ja implementointi on huomattavasti tehokkaampaa. Lisäksi sanoisin, että Pohjois-Pohjanmaalla ei esiinny samanlaista lapsellista kähmintää mitä Turussa, vaan oikeasti puhalletaan yhteen hiileen. Siksi pysyn edelleen väitteessäni, että HC TPS Turku vaatii merkittäviä omistusjärjestelyitä toiminnan parantamiseksi.

Niin. TPS Turku Ry omistaa nolla prosenttia HC TPS Turku Oy:stä. TPS:n Säätiö on se pääomistaja.

Jos hallituksessa on nyt esimerkiksi tämä Aalto-Ketonen-Koivu -akseli, niin miten päätöksenteko olisi jotenkin helpompaa, jos yksi omistaja omistaisi yli 50 prosenttia? Eikös se päätöksenteko tapahdu nytkin? Päätösten sisällöstä voi toki olla eri mieltä, mutta äänivallan keskitys jonkun yhden tahon syliin loisi ainoastaan ikuisen "Manngard"-asetelman.

Kenelle päätöksentekoon oikeuttava omistusmäärä pitäisi myydä? Ja sanotaanko osakkeensa myyville osakkaille, että kiitos tosi paljon kun sijoititte rahojanne silloin kun teitä tarvittiin, mutta nyt voitaisiin ottaa toi teidän äänivalta. Tai siis voitaisiin me mielellään nuo teidän firmojen sponssirahat edelleen ottaa, mutta ne osakkeet voisitte luovuttaa?

En vieläkään näe mitään syytä sille, että omistuspohjaa pitäisi muuttaa. Yhtiökokous kuuntelee argumentit ja tekee päätöksensä. Jos koetaan järkeväksi panostaa rahat tulevaisuudessa juniorikoulutukseen, niin sitten varmaan panostetaan. Tai jos ideaa pidetään epärealistisena, niin sitten ei panosteta siihen. Miksi jollekin yhdelle taholle pitäisi antaa täysimääräinen valta päättää tällaisista asioista?

edit. typo.
 

Sebbee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljan nostajat
Pidemmässä juoksussa varmasti juuri noin, eli juniorivalmentajiksi tulisi pyrkiä palkkaamaan koko valtakunnan parhaita juniorivalmentajia. Itse hain ehkä sitä takaa, että toiminnan alkuvaiheessa kannattaisi tukeutua omiin vanhoihin pelaajiin sen takia, että ensinnäkin palkkakustannuksissa nämä olisivat varmasti edullisempia, ja toiseksi he olisivat todennäköisesti valmiimpia sitoutumaan työhön vaadittavaan usean vuoden ajaksi, jonka aikana myös aktiivisesti jatkuvasti kouluttaisivat itseään valmentajana.

Halutaan tästä "seurasta" puhua sitten TPS Turku Ry:nä tai TPS-säätiönä, tilanne on kuitenkin se, että Turussa se omistaa alle puolet toiminnasta. Kun olisi yksi selkeästi muita vahvempi omistaja, olisi mahdollista lopettaa tämä ikuinen valtataistelu TPS:n sisällä, josta on puhuttu lähes koko 2000-luku. Pääomistaja loisi vision ja selkeän strategian toiminnalle, eikä mistään päätöksistä tarvitsisi alkaa kinata hallituksessa. Ainakin omien kokemuksieni mukaan päätöksenteossa ja implementoinnissa on hurja ero yrityksissä, joissa on yksi vahvempi omistaja versus monta vahvaa omistajaa.

Tottakai tuollainen "Manngard-asetelma" on merkittävä riski. Siksi voitaisiinkin keskustella siitä, että millä taholla voisi olla edellytykset omistaa menestyksekkäästi HC TPS Turku Ry:stä yli 50%. TPS Turku Ry tai TPS -säätiö olisi tottakai luonnollinen valinta ja monessa mielessä paluuta vanhaan malliin. Luulen, että myös näistä NHL-veljistä olisi koottavissa hyvä omistusryhmä, kunhan osaisivat operatiivisen toiminnan jättää ammattilaisille. Ja siis tottakai tällaisessa tilanteessa niin sanotut turhat omistajat (TS-yhtymä, VMP) ostettaisiin ulos omistuksestaan, jotta saisivat omistukselleen vastineen. Kunhan vaan ymmärtäisivät myydä. Tuo on kyllä mielenkiintoinen argumentti, että yritykset eivät voi maksaa sponsorirahaa, ellei heillä ole omistusta HC TPS Turku Ry:ssä. Hakeeko yritykset siis sponsoroinnilla sitä, että pääsevät yhtiökokoukseen syömään kolmiovoileipiä ja kuuntelemaan mitäs lorua tänään lauletaan?
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Yksi asia mitä olen ihmetellyt

TPS ottaa käytännössä kaikilta turpiin näissä ihan pienissä junioreissa. Tosin se voi olla parempikin systeemi eli kun muut seurat kasaavat jo 7-vuotiaille joukkueet ja pelaavat sitä leijona- tms sarjaa niin TPS:ssä on vielä kiekkokoulu, jossa on mukana 100 pelaajaa tms. Esim RNK antaa kovaa kyytiä TPS:n pikkujunnuille ja sama ihan kaikilla tasoilla kunnes saavutetaan C-junnuikä. Tosin minä pidän tätä hienona systeeminä ja silloin kaikki saa pelata pitkään ja joku voi kehittyä myöhemmin eikä putoa jo 8 vuotiaana pois ringistä. Se myös vaikuttaa IHAN varmasti, että Turun kaupunki on vähentänyt kaukaloiden määrää todella paljon, se ei voi olla vaikuttamatta siihen, että lapset pistäisi kotona hokkarit jalkaan ja lähtisivät pelaamaan. Se oli ainakin omassa nuoruudessani se opettavin asia eli kun kävi koko talven ulkojäillä niin siellä oppi pelaamaan ja kikkaamaan, ei pelkillä treeneillä kehity mihinkään. Nyt joutuu lähtemään Parkille tms, enää ei onnistu se, että kotona luistimet jalkaan ja kävellen kentälle.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
C:n tilalle D

Höpö höpö. Tälläkin kaudella Tepsin D1- ja D2-juniorit pelaavat huhtikuussa SM-lopputurnauksissa, joihin pääsi 6 parasta joukkuetta. Viime vuonna D2-juniorit voitti Suomen mestaruuden. D-junnuja nuorempien menestyksestä ei tosin ole mitään hajua.

No korjataan sitten D C:N tilalle :) Käyn aika paljon ympäri Suomea katsomassa poikien turnauksia ja lauantaina tuli vietettyä aikaa Tarvasjoella 05:sten pelejä ihaillen.
 
Suosikkijoukkue
TPS
TPS ottaa käytännössä kaikilta turpiin näissä ihan pienissä junioreissa. Tosin se voi olla parempikin systeemi eli kun muut seurat kasaavat jo 7-vuotiaille joukkueet ja pelaavat sitä leijona- tms sarjaa niin TPS:ssä on vielä kiekkokoulu, jossa on mukana 100 pelaajaa tms. Esim RNK antaa kovaa kyytiä TPS:n pikkujunnuille ja sama ihan kaikilla tasoilla kunnes saavutetaan C-junnuikä. Tosin minä pidän tätä hienona systeeminä ja silloin kaikki saa pelata pitkään ja joku voi kehittyä myöhemmin eikä putoa jo 8 vuotiaana pois ringistä.

Mitä sä oikein selität? Etkö ole asioista perillä vai valehteletko lämpimiksesi? Voin kertoa faktana, että tepsin-03 ikäluokka (F1 junnut) nyt ainakin pelaa tuota leijona liigaa jo toista vuotta, eikä sieltä ketään ole 7-9 vuotiaana pois potkittu tason vuoksi, sillä ikäluokalla on 3 tasavahvaa jengiä koottu ja nekin vielä jaettu kahtia kun poikittais kentän pelejä kyseessä. Ensi kaudella sitten tulee tasojoukkueet ja jengi (-03 ikäluokka) jaetaan 3 eri joukkueeseen ja sarjaan.
Kiekkokouluun voi toki mennä vielä 10 vuotiaanakin ja aloittaa harrastus, ei sitä kukaan kiellä, mutta kovan kirin vaatii jos meinaa pärjätä.
Ja mitä tulee tuohon, että otetaan joka jengiltä pataan niin haluaisin lisätietoja, sillä juuri tämä -03 ikäluokka, jota läheltä seuraan niin vienyt voitot Lukosta,HPK:sta, Tarusta,loimaan rocketsista, TuTosta, Fopsista, Llujasta, salon kiekkohaista.
 
Viimeksi muokattu:

Thriller

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kun olisi yksi selkeästi muita vahvempi omistaja, olisi mahdollista lopettaa tämä ikuinen valtataistelu TPS:n sisällä, josta on puhuttu lähes koko 2000-luku. Pääomistaja loisi vision ja selkeän strategian toiminnalle, eikä mistään päätöksistä tarvitsisi alkaa kinata hallituksessa. Ainakin omien kokemuksieni mukaan päätöksenteossa ja implementoinnissa on hurja ero yrityksissä, joissa on yksi vahvempi omistaja versus monta vahvaa omistajaa.

Tottakai tuollainen "Manngard-asetelma" on merkittävä riski. Siksi voitaisiinkin keskustella siitä, että millä taholla voisi olla edellytykset omistaa menestyksekkäästi HC TPS Turku Ry:stä yli 50%. TPS Turku Ry tai TPS -säätiö olisi tottakai luonnollinen valinta ja monessa mielessä paluuta vanhaan malliin.

TPS Turku Ry omisti vuoteen 2007 asti koko HC TPS Turku Oy:n (jääkiekkotoiminta ei kai aikaisemmin ole ollut yhtiöitetty, mutta joka tapauksessa TPS Turku ry sitä kontrolloi). Kuten kaikki tietävät, osakaskuntaa laajennettiin osakeanneilla kun koko roska meinasi mennä konkurssiin tämän ry:n toimiessa pääomistajana. HC TPS Turku Oy saatiin pelastettua vasta, kun kynsin ja hampain äänienemmistöstään kiinni pitänyt Ry suostui luopumaan ehdottomasta vallastaan. Sanot, että annetaan esim. ry:lle enemmistö, niin loppuisi ikuinen valtataistelu. Yleisellä tasolla ymmärrän kyllä mitä haet takaa, mutta se ei yksinkertaisesti toimi tässä tapauksessa. Päin vastoin. Tässä saataisiin pääomistaja, jolla ei ole taloudellista osaamista eikä strategiakaan ole ollut 2000-luvulla ihan hallussa. Puhumattakaan ry:n sisäisistä valtapeleistä.

Luulen, että myös näistä NHL-veljistä olisi koottavissa hyvä omistusryhmä, kunhan osaisivat operatiivisen toiminnan jättää ammattilaisille.

Edelleen, tällä hetkellä väitetysti valtaa pitävään kokonaisuuteen kuuluvat sekä ry että NHL-miesten edustaja (pois lukien, edelleen väitetysti, Kiprusoffin edustaja). Ei tässä nyt edes muuttuisi mikään, jos katsoo tuota yllä olevaa ehdotusta. Keitä ovat operatiivisen toiminnan ammattilaiset? Tulevatko he yritysmaailmasta? Eli onko kyse nyt vain siitä, että tämänhetkiset tämäntyyppiset henkilöt eivät satu miellyttämään?

Ja siis tottakai tällaisessa tilanteessa niin sanotut turhat omistajat (TS-yhtymä, VMP) ostettaisiin ulos omistuksestaan, jotta saisivat omistukselleen vastineen. Kunhan vaan ymmärtäisivät myydä.

Turhat omistajat. Jos Sihvosta ei halua ihan täysin uskoa, niin toisen tarinan voi lukea seuraavan linkin takaa: Kuka oikeasti pelasti TPS:n? - Kunnarin Kynä - MTV3.fi - Urheilu - Blogit - Kunnarin Kynä

Oletko edelleen sitä mieltä, että nämä ovat turhia omistajia ja tarvitaan parempia yritysmaailman ammattilaisia? Kun juuri on tehty kolmella kaudella yli 2M€ tulosta?

Tuo on kyllä mielenkiintoinen argumentti, että yritykset eivät voi maksaa sponsorirahaa, ellei heillä ole omistusta HC TPS Turku Ry:ssä. Hakeeko yritykset siis sponsoroinnilla sitä, että pääsevät yhtiökokoukseen syömään kolmiovoileipiä ja kuuntelemaan mitäs lorua tänään lauletaan?

Nopeasti ajatellen näen vähän riskiä siinä, että jengi joka on juuri pelastanut firman, heitetään ulos. Ei kiinnostaisi kokeilla miten reagoivat tällaiseen. Noh, onneksi tämä on pelkkää teoreettista spekulaatiota ja tuskin kukaan on tätä omistajarakennetta mihinkään muuttamassa. Pettymys toki Sihvoselle, joka Palloseuran etu mielessään juttujaan visertelee.

edit. typo.
 
Viimeksi muokattu:

Sebbee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljan nostajat
Tällä hetkellä HC TPS Turku Oy:n viisi suurinta omistajaa ovat TPS Turku Ry (37.2%), VMP (9.3%), Miikka Kiprusoff (9.2%), TS-Yhtymä (6.1%) ja Saku Koivu (3.1%). Tämänhetkinen hallitus on rakentunut näiden omistajien mukaan: Tomi Aalto (TPS Turku Ry), Paul Savolainen (VMP), Markku Suvanto (Miikka Kiprusoff), Jaakko Ketonen (TS-Yhtymä) sekä Jukka Koivu (Saku Koivu). Hallituksessa eivät viime kesän jälkeen jatkaneet: Kari Harila (Oy Felix-Abba Ab), Antti Kasi (Oral Hammaslääkärit Oy), Timo Laukkanen (Eckes-Granini Finland Oy), Rauno Puolimatka (Rausanne Oy), Kim Rafkin (Pizzeria Dennis Oy) ja Eka Ruola (Hasan & Partners). Kaikki äsken mainituista yrityksistä ehkä Oral Hammaslääkäreitä ja Hasan & Partnersia lukuunottamatta ovat merkittäviä vaikuttajia HC TPS Turku Oy:ssä joko omistajina tai sponsoreina.

Eikö ole ihmeellistä, että seura, joka vieläkin omistaa lähes 40% HC TPS Turku Oy:stä on saanut näin vähän hallituspaikkoja viime vuosina? Eikö ole aika ilmiselvää, että legendaarinen turkulainen juniorikoulu on ajettu alas sen takia, että hallituksessa on pyörinyt yritysedustajia, joita on ainoastaan kiinnostanut edustusjoukkue ja lyhyen ajan tähtäin? Mun mielestä menestyvän urheiluseuran hallituksessa tulisi olla erityisesti huippu-urheilu, urheilu-bisnes ja talousosaamista. Nyt jotain tällaista edustaa ainoastaan Jukka Koivu huippu-urhelun saralla. Jaakko Ketonen ja Paul Savolainen tulevat rikkaasta suvusta, eikä heitä hyvällä tahdollakaan voi kutsua talousammattilaisiksi. Markku Suvannon kontribuutio toiminnalle on vähintäänkin kysenalainen. Mun mielestä HC TPS Turku Oy:n toiminta on ollut viime vuosina hirveän näköistä juuri sen takia, että osakeannin myötä se ikivanha seuraperinne hukattiin ja katse käännettiin liiaksi edustusjoukkueeseen. TPS ei ikinä pysty taistelemaan tasapäisesti Helsingin seurojen kanssa ilman kokonaisvaltaista pelaajakehitystoimintaa.

En mä väitä, että TPS Turku Ry olisi välttämättä paras omistaja HC TPS Turku Ry:lle. Onhan siellä tehty paljon virheitä ja varmaan sisältä löytyy myös omat valtataistelut. Mun ajatukseni kuitenkin lähtee siitä, että HC TPS Turku Oy tarvitsee yhden vahvan osakkaan selkeän strategian luomiseksi ja toiminnan parantamiseksi. Nyt varsinkin kun talous on kunnossa. Siksi on helppoa ajatella, että nopein tie olisi sellainen, jossa HC TPS Turku Ry ostaisi määräävän enemmistön takaisin itselleen jonkun yksittäissijoittajan avustuksella. Mutta on varmasti olemassa muita vaihtoehtoja, kuten nämä NHL-veljet. Tällä hetkellä he omistavat 14% HC TPS Turku Oy:stä. Jotta valtataistelut pystyttäisiin lopettamaan ja ja hallitukseen saataisiin valtakunnallisia urheiluammattilaisia, tulisi tätä lukua merkittävästi nostaa. NHL-veljet pystyisivät todennäköisesti houkuttelemaan hallitukseen oikeasti kovia tekijöitä valtakunnan urheilumaailman huipulta, miksei jopa kansainvälisiäkin nimiä.

Mä en edelleenkään ymmärrä, minkä takia vähemmistöosakkaat kuten VMP tai TS-yhymä suuttuisivat, mikäli joku taho ostaisi heidät ulos sopimuksistaan hyvää korvausta vastaan. Saisivat tuoton sille sijoitukselleen, jonka tekivät HC TPS Turku Oy:hyn keväällä 2007. VMP:n tai TS-Yhtymän liiketoiminta tuskin yhteen HC TPS Turku Oy:n omistukseen kaatuu? Miksi heille pelkkä omistus pelkän omistuksen takia olisi niin tärkeää, varsinkaan kun omistajana ei oikein osata tuoda lisäarvoa?

Niin tai näin, mutta tällä palstalla liikkuneiden huhujen mukaan kulisseissa on ainakin joitain keskusteluja käyty erilaisista omistusjärjestelyistä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Eikö ole ihmeellistä, että seura, joka vieläkin omistaa lähes 40% HC TPS Turku Oy:stä on saanut näin vähän hallituspaikkoja viime vuosina? Eikö ole aika ilmiselvää, että legendaarinen turkulainen juniorikoulu on ajettu alas sen takia, että hallituksessa on pyörinyt yritysedustajia, joita on ainoastaan kiinnostanut edustusjoukkue ja lyhyen ajan tähtäin? Mun mielestä menestyvän urheiluseuran hallituksessa tulisi olla erityisesti huippu-urheilu, urheilu-bisnes ja talousosaamista. Nyt jotain tällaista edustaa ainoastaan Jukka Koivu huippu-urhelun saralla. Jaakko Ketonen ja Paul Savolainen tulevat rikkaasta suvusta, eikä heitä hyvällä tahdollakaan voi kutsua talousammattilaisiksi. Markku Suvannon kontribuutio toiminnalle on vähintäänkin kysenalainen.

Se Hockey Akatemiahan oli keskeneräinen hahmotelma. Kaipaamaan jäivät: ei kukaan. Junnutoiminnassa A-junnut ovat osa OY:tä nykyään, se (ja urheilulukio) korvaa asian kyllä. Suvanto taasen on vanha huippu-urheilija ja hänen työnantajansa ja hallin pääsponsorin välillä (ja tätä kautta seuran taloudellakin) saattaa olla jokin yhteys. Hallituspaikat taasen saattavat määrittyä äänivallan mukaan. Ison Taaton urheiluosaamisesta ollaan kentällä montaa mieltä. Tässä nyt jotain argumenttia vastineeksi noin alkuun.
 

Sebbee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljan nostajat
Se Hockey Akatemiahan oli keskeneräinen hahmotelma. Kaipaamaan jäivät: ei kukaan. Junnutoiminnassa A-junnut ovat osa OY:tä nykyään, se (ja urheilulukio) korvaa asian kyllä.

Onko sun mielestä juniorityö ihan oikeasti sillä tasolla, että HC TPS Turku Oy pystyy viiden vuoden päästä luottamaan sen hedelmiin joukkuetta rakennettaessa samalla tavalla kuin Jokerit jo noin parin vuoden päästä? Kuinka monta pelaajaa TPS:n juniorimylly on onnistunut saamaan NHL:ään tai edes AHL:ään viimeisen kuuden vuoden aikana? Järvisen ja Ortion. Kassassa HC TPS Turku Oy:llä oli viime huhtikuun lopussa 3,0 miljoonaa euroa ja samaan aikaan velkaa hiukan yli 0,3 miljoonaa euroa. Mutta missä on edes pienet investoinnit junioritoimintaan? Ei tarvitse kyllä ihmetellä hetkeäkään, minkä takia seuran puolelta on kuulunut tyytymättömyyttä HC TPS Turku Oy:n toimintaan.

Mun mielestä HC TPS Turku Oy ei voi olla organisaatio, joka kilpailee sillä, että se onnistuu vuosi toisensa jälkeen rekrytoimaan parhaimmat mahdolliset vapaat pelaajat markkinoilta. HC TPS Turku Oy tarvitsee valtakunnan parhaimman junioriorganisaation, mikäli halutaan jälleen kerran olla TOP4-joukkue. Se tosiasia pitää hyväksyä, että ainakin Helsingissä tulee aina olemaan pelaajabudjetit Turkua suurempia. Siksi investoinneissa tulisi osata miettiä pitkää tähtäintä, eikä ainoastaan ensi kautta.

Voi hyvin olla, että HC TPS Turku Ry:stä ei enää löytyisi samanlaista juniorityö-osaamista mitä joskus 1990-luvulla. Siksi varmaan tulisi keskustella siitä, että minkä omistajien käsissä HC TPS Turku Oy:lle pystyttäisiin kehittämään kaikkein vakain strategia, joka ottaisi koko seuran huomioon. Ainakin itse olen täysin kypsynyt tähän nykyiseen tilanteeseen, jossa investoinnit uppoavat ties mihin AHL-jyriin, jotka käyvät kääntymässä täällä kuin huorat festareilla. Tepsiläisyys on todellakin hukassa.
 

Thriller

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tulipa tästä lyhyt, pahoittelut:

Eikö ole ihmeellistä, että seura, joka vieläkin omistaa lähes 40% HC TPS Turku Oy:stä on saanut näin vähän hallituspaikkoja viime vuosina?

Lienee linjassa äänivallan kanssa, kuten Pressiboxi jo mainitsikin.

Eikö ole aika ilmiselvää, että legendaarinen turkulainen juniorikoulu on ajettu alas sen takia, että hallituksessa on pyörinyt yritysedustajia, joita on ainoastaan kiinnostanut edustusjoukkue ja lyhyen ajan tähtäin?

Ei. Lienee sen sijaan ilmiselvää, että varoja ei ole riittänyt laajaan junioriorganisaatioon, kun nimenomaan ry otti kurssin kohti jäävuorta.

Mun mielestä menestyvän urheiluseuran hallituksessa tulisi olla erityisesti huippu-urheilu, urheilu-bisnes ja talousosaamista. Nyt jotain tällaista edustaa ainoastaan Jukka Koivu huippu-urhelun saralla. Jaakko Ketonen ja Paul Savolainen tulevat rikkaasta suvusta, eikä heitä hyvällä tahdollakaan voi kutsua talousammattilaisiksi. Markku Suvannon kontribuutio toiminnalle on vähintäänkin kysenalainen.
Aika kovalla etunojalla otat näkemystä hallituksen jäsenten pätevyyteen, noh ihan vapaasti. Ja kyllähän aina voi haluta huippuosaajia jne. ihan niin paljon kuin huvittaa, se on sitten eri asia keitä on oikeasti saatavilla.

Mun mielestä HC TPS Turku Oy:n toiminta on ollut viime vuosina hirveän näköistä juuri sen takia, että osakeannin myötä se ikivanha seuraperinne hukattiin ja katse käännettiin liiaksi edustusjoukkueeseen. TPS ei ikinä pysty taistelemaan tasapäisesti Helsingin seurojen kanssa ilman kokonaisvaltaista pelaajakehitystoimintaa.
En murehtisi helsinkiläisten kanssa pärjäämisestä ennen kuin pärjätään pienempien talousalueiden joukkueiden kanssakaan.

En mä väitä, että TPS Turku Ry olisi välttämättä paras omistaja HC TPS Turku Ry:lle. Onhan siellä tehty paljon virheitä ja varmaan sisältä löytyy myös omat valtataistelut. Mun ajatukseni kuitenkin lähtee siitä, että HC TPS Turku Oy tarvitsee yhden vahvan osakkaan selkeän strategian luomiseksi ja toiminnan parantamiseksi. Nyt varsinkin kun talous on kunnossa. Siksi on helppoa ajatella, että nopein tie olisi sellainen, jossa HC TPS Turku Ry ostaisi määräävän enemmistön takaisin itselleen jonkun yksittäissijoittajan avustuksella.
Nopein ja aivan jäätävän pelottava tie. Siis ihan oikeasti Ry, joka sai aikaan maan mahtavimman urheiluorganisaation alasajon konkurssin partaalle, pitäisi palauttaa täydelliseen valtaan. Nyt valoja päälle.

Mutta on varmasti olemassa muita vaihtoehtoja, kuten nämä NHL-veljet. Tällä hetkellä he omistavat 14% HC TPS Turku Oy:stä. Jotta valtataistelut pystyttäisiin lopettamaan ja ja hallitukseen saataisiin valtakunnallisia urheiluammattilaisia, tulisi tätä lukua merkittävästi nostaa. NHL-veljet pystyisivät todennäköisesti houkuttelemaan hallitukseen oikeasti kovia tekijöitä valtakunnan urheilumaailman huipulta, miksei jopa kansainvälisiäkin nimiä.
Sellaisen skenaarion minäkin ymmärtäisin, että Seppo Sairanen tyyppinen heppu olisi valmis käyttämään erittäin paljon (tyyliin miljoonia) omia resurssejaan joukkueeseen ja junioripuoleen. Ei liene realistista, eikä kukaan kuitenkaan haluaisi antaa täyttä valtaa tällaiselle.

Mä en edelleenkään ymmärrä, minkä takia vähemmistöosakkaat kuten VMP tai TS-yhymä suuttuisivat, mikäli joku taho ostaisi heidät ulos sopimuksistaan hyvää korvausta vastaan. Saisivat tuoton sille sijoitukselleen, jonka tekivät HC TPS Turku Oy:hyn keväällä 2007. VMP:n tai TS-Yhtymän liiketoiminta tuskin yhteen HC TPS Turku Oy:n omistukseen kaatuu? Miksi heille pelkkä omistus pelkän omistuksen takia olisi niin tärkeää, varsinkaan kun omistajana ei oikein osata tuoda lisäarvoa?
En suuttumisesta tiedä, mutta ei mielestäni ole korrektia käytöstä potkia näitä ulos, kun ovat olleet keskeisessä asemassa korpivaelluksen aloituksen jälkeen talouden tervehdyttämisessä.

Niin tai näin, mutta tällä palstalla liikkuneiden huhujen mukaan kulisseissa on ainakin joitain keskusteluja käyty erilaisista omistusjärjestelyistä.
En olekaan huomannut, että joku olisi sellaista huhuillut, saatko linkitettyä?

Mutta missä on edes pienet investoinnit junioritoimintaan? Ei tarvitse kyllä ihmetellä hetkeäkään, minkä takia seuran puolelta on kuulunut tyytymättömyyttä HC TPS Turku Oy:n toimintaan.
Kyllähän junioritoimintaan järkevät investoinnit tulisi tehdä. Se on kuitenkin käsittääkseni kuitenkin eri asia kuin julistaa, että siihen pitäisi käyttää 500.000 euroa lisää kaudessa. Ihmettelen, ettei tähän kukaan muu Pressiboxin lisäksi ole kommentoinut...

HC TPS Turku Oy tarvitsee valtakunnan parhaimman junioriorganisaation, mikäli halutaan jälleen kerran olla TOP4-joukkue.
Miksi ei vaan riitä että kasvatetaan Turun ja lähialueiden junioreista omat lupaukset sekä hommataan rahalla täydennykset, ja muodostetaan siten TOP4-joukkue? Miksi pitää olla valtakunnan suurin ja kallein junioriorganisaatio, kun ei ole varmuutta että edes kaikki sen tuottamia lupauksia saataisiin pidettyä.

Se tosiasia pitää hyväksyä, että ainakin Helsingissä tulee aina olemaan pelaajabudjetit Turkua suurempia.
Tosiasioiden hyväksyminen tekee todellakin hyvää.

Tepsiläisyys on todellakin hukassa.
Se kuulostaa harmilliselta. Mutta siis 500.000€ per kausi, niin mieli ry:ssä alkaisi paranemaan?
 

Sebbee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljan nostajat
Ei. Lienee sen sijaan ilmiselvää, että varoja ei ole riittänyt laajaan junioriorganisaatioon, kun nimenomaan ry otti kurssin kohti jäävuorta.

Kevään 2010 jälkeen HC TPS Turku Oy:n rahoituksellisessa asemassa ei ole ollut mitään vaaraa (2010 huhtikuu: kassa 2.3 miljoonaa euroa, velka 1.1 miljoonaa euroa). Tästä on kuitenkin jo kolme vuotta! Normaalissa yrityselämässä tämä on jo hurjan pitkä aika. Tuona aikana ei yhtään rahaa ole investoitu kokonaisvaltaiseen seuran kehittämiseen. Nyt huhujen mukaan ensi kaudeksi investoinnit menevät jälleen edustusjoukkueen palkkasotureille. Kyllä harvinaisen selväksi on tullut se, että nykyinen omistus haluaa keskittyä ainoastaan edustusjoukkueeseen ja TPS:stä tehdään ”virtuaalista seuraa”, joka hankkii seuraavan kauden pelaajat vasta juuri ennen kauden alkua kahdeksan kuukauden sopimuksilla. Mun mielestä tämä suunta on väärä, eikä se rakenna HC TPS Turku Oy:lle pitkän aikavälin kilpailuetua.

En murehtisi helsinkiläisten kanssa pärjäämisestä ennen kuin pärjätään pienempien talousalueiden joukkueiden kanssakaan.

Toivottavasti ymmärrät sen, että kilpailuetu kaikessa kilpailullisessa toiminnassa, niin yrityselämässä kuin urheilussa, saadaan pitkän aikavälin päätösten ja investointien kautta. Sitä, miten HC TPS Turku Oy kilpailee 2010-luvun lopulla ja keiden kanssa, tulisi miettiä jo nyt. Jos sun mielestä meidän pitäisi pitkällä aikavälillä tyytyä taisteluun Lukon, Ässien, Pelicansin ja HPK:n kanssa, niin asia selvä.

Nopein ja aivan jäätävän pelottava tie. Siis ihan oikeasti Ry, joka sai aikaan maan mahtavimman urheiluorganisaation alasajon konkurssin partaalle, pitäisi palauttaa täydelliseen valtaan. Nyt valoja päälle.

Sellaisen skenaarion minäkin ymmärtäisin, että Seppo Sairanen tyyppinen heppu olisi valmis käyttämään erittäin paljon (tyyliin miljoonia) omia resurssejaan joukkueeseen ja junioripuoleen. Ei liene realistista, eikä kukaan kuitenkaan haluaisi antaa täyttä valtaa tällaiselle.

Totta, että 2000-luku oli synkkää, mutta mun mielestä tulee myös muistaa, että TPS Turku Ry ja silloinen TPS:n jääkiekkojärjestelmä oli myös se taho, joka tuon maan mahtavimman urheiluorganisaation loi. Enää sieltä ei välttämättä löytyisi osaamista, mutta mun mielestä tällainen kokonaisvaltainen seura-ajattelu on unohtunut HC TPS Turku Oy:ltä, ja se on kuitenkin ainoa tie, joka voi nostaa TPS:n sinne, minne se kuuluu. Sairanen-skenaario olisi erittäin tervetullut, kunhan tämä omistaja vain osaisi katsoa asioita pitkällä tähtäimellä.

En suuttumisesta tiedä, mutta ei mielestäni ole korrektia käytöstä potkia näitä ulos, kun ovat olleet keskeisessä asemassa korpivaelluksen aloituksen jälkeen talouden tervehdyttämisessä.

Miksi tämän pitää olla ”pois potkimista”? Kiitetään kernaasti ”lainasta”, jonka yritys oli valmis HC TPS Turku Oy:lle antamaan, ja maksetaan se takaisin korkojen kera. Eikö yritysten, kuten TS-yhtymän ja VMP:nkin tarkoitus ole tuottaa omistajilleen voittoa? Uskooko TS-yhtymä tai VMP saavaansa aikoinaan rahoilleen paremman vastineen pysymällä HC TPS Oy:ssä kuin myymällä osakkeensa nyt tarjottuun hintaan? Vai onko ne kuuluisat kolmiovoileivät siellä yhtiökokouksessa vaan aivan käsittämättömän hyviä?

En olekaan huomannut, että joku olisi sellaista huhuillut, saatko linkitettyä?

Nimimerkki Vode kirjoittaa ”TPS, media ja julkisuus” –ketjussa 19.1.2013:
”Uusimmassa Arvaajasahan oli juttua kuulemma tulevasta HC TPS Turun yhtiökokouksesta keväällä. Vastakkain olisi nyt valtaa pitävä ryhmittymä jonka pienomistajien ryhmittymä haluaisi syrjäyttää.

Arvaajan mukaan pienomistajia riepoo se, että hallitus ei ole jakanut voitoista osinkoja junioriorganisaatiolle eikä panosta nykyistä enemmän edustusjoukkueeseen. Arvaajan mukaan Tepsin kassaan on tullut viimeisen mestaruuden jälkeen kolme miljoonaa Euroa.

Saman lähteen mukaan keväisessä kokouksessa mikäli valta ei vaihdu noussee Jukka Koivu uudeksi HC TPS Turun hallituksen puheenjohtajaksi Tomi Aallon paikalle. Jos taas valta vaihtuisi niin uusi hallitus kilpailuttaisi mm. Turkuhallin Palvelu Oy kilpailuttaisi toiminta joka johtaisi mm VMP Groupin Mauno Savolaisen lähtöön hallituksessa. VPM Group taitaa pyörittää nykyään Turkuhallin palveluita.”

Miksi ei vaan riitä että kasvatetaan Turun ja lähialueiden junioreista omat lupaukset sekä hommataan rahalla täydennykset, ja muodostetaan siten TOP4-joukkue? Miksi pitää olla valtakunnan suurin ja kallein junioriorganisaatio, kun ei ole varmuutta että edes kaikki sen tuottamia lupauksia saataisiin pidettyä.

Tämähän on käytännössä se, mitä on tähän asti tehty. Mutta missä on tulokset? Se on vaan fakta kaikessa toiminnassa, että mistään ei tule tuloksia ellei siihen investoida ja osoiteta resursseja. Tämänhetkinen junioritoiminnan taso ei mun mielestä ole riittävä luodakseen HC TPS Turku Oy:lle kilpailuedun pitkässä juoksussa.
 

Thriller

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kevään 2010 jälkeen HC TPS Turku Oy:n rahoituksellisessa asemassa ei ole ollut mitään vaaraa (2010 huhtikuu: kassa 2.3 miljoonaa euroa, velka 1.1 miljoonaa euroa). Tästä on kuitenkin jo kolme vuotta! Normaalissa yrityselämässä tämä on jo hurjan pitkä aika. Tuona aikana ei yhtään rahaa ole investoitu kokonaisvaltaiseen seuran kehittämiseen. Nyt huhujen mukaan ensi kaudeksi investoinnit menevät jälleen edustusjoukkueen palkkasotureille. Kyllä harvinaisen selväksi on tullut se, että nykyinen omistus haluaa keskittyä ainoastaan edustusjoukkueeseen ja TPS:stä tehdään ”virtuaalista seuraa”, joka hankkii seuraavan kauden pelaajat vasta juuri ennen kauden alkua kahdeksan kuukauden sopimuksilla. Mun mielestä tämä suunta on väärä, eikä se rakenna HC TPS Turku Oy:lle pitkän aikavälin kilpailuetua.
Koko tämä aika on pelattu naurettavan pienellä pelaajbudjetilla ja rahaa ilmeisesti kerrytetty puskuriksi huonompia kausia / puhdasta riskinottoa varten. Tämä naurettavan pieni pelaajabudjetti lienee johtanut siihen, ettei pitempiä pelaajasopimuksia ole uskallettu tehdä. Ei kiinnosta nähdä seuraavaa viittä vuotta samanlaista toimintaa sillä aikaa kun rahaa poltettaisiin valtvasti junioriorganisaatioon, eikä ole mitään taetta sille että kyseinen sijoitus tuottaisi merkittävästi muuta kuin työpaikkoja omille pojille.

Toivottavasti ymmärrät sen, että kilpailuetu kaikessa kilpailullisessa toiminnassa, niin yrityselämässä kuin urheilussa, saadaan pitkän aikavälin päätösten ja investointien kautta. Sitä, miten HC TPS Turku Oy kilpailee 2010-luvun lopulla ja keiden kanssa, tulisi miettiä jo nyt. Jos sun mielestä meidän pitäisi pitkällä aikavälillä tyytyä taisteluun Lukon, Ässien, Pelicansin ja HPK:n kanssa, niin asia selvä.
Mietitään vaan. Lähtökohdaksi olisi mielestäni hyvä ottaa tavoite suoriutua SM-liigassa mahdollisimman hyvin, ei olla joku valtakunnan johtava kasvattaja. On utopistista väittää, etteikö menestys vaatisi kilpailukykyisen pelaajabudjetin. Pelaajabudjetti on se joka nykyään (ihan kuten aina ennenkin ml. kultavuosina) heijastaa selkeimmin pitkällä tähtäimellä seuran mahdollisuudet menestyä. Myös liigajoukueeseen kelpaavat juniorit vaativat palkkaa ja hakevat sen usein sieltä mistä maksetaan.

Totta, että 2000-luku oli synkkää, mutta mun mielestä tulee myös muistaa, että TPS Turku Ry ja silloinen TPS:n jääkiekkojärjestelmä oli myös se taho, joka tuon maan mahtavimman urheiluorganisaation loi. Enää sieltä ei välttämättä löytyisi osaamista, mutta mun mielestä tällainen kokonaisvaltainen seura-ajattelu on unohtunut HC TPS Turku Oy:ltä, ja se on kuitenkin ainoa tie, joka voi nostaa TPS:n sinne, minne se kuuluu.
Maailma ja etenkin pelaajien siirtokorvaus -järjestelmä oli aika erilainen noina suuruuden vuosina. Seuratyö on varmasti arvokasta, mutta en edelleenkään usko että valtavilla rahallisilla panostuksilla siihen saadaan aikaan jotain mikä loisi kuvaamasi valtavan kilpailuedun TPS:lle.

Miksi tämän pitää olla ”pois potkimista”? Kiitetään kernaasti ”lainasta”, jonka yritys oli valmis HC TPS Turku Oy:lle antamaan, ja maksetaan se takaisin korkojen kera. Eikö yritysten, kuten TS-yhtymän ja VMP:nkin tarkoitus ole tuottaa omistajilleen voittoa? Uskooko TS-yhtymä tai VMP saavaansa aikoinaan rahoilleen paremman vastineen pysymällä HC TPS Oy:ssä kuin myymällä osakkeensa nyt tarjottuun hintaan? Vai onko ne kuuluisat kolmiovoileivät siellä yhtiökokouksessa vaan aivan käsittämättömän hyviä?
Kukaan ei varmaan estä ketään myymästä osakkeitaan jos niinhaluaa tehdä. Enkä ole kuullut että kukaan voittoa tavoittelisi, ehkäpä vaan menestystä SM-liigassa suuremmalla pelaajabudjetilla. Ja jotenkin särähtää korvaan noiden aikaisempien henkilöarvioiden lisäksi nämä kolmioleipä-puheet tahoista, jotka ovat juuri siivonneet koko ry:n aiheuttaman sotkun. Kuvastaa epäymmärrystä siitä mitä on sidosryhmäyhteistyö parhaimmillaan. Heti kun taustat unohtuu, niin vanhan kunnon tepsiläinen ylpeys näyttäisi nostavan päätään. Noh, ehkä tulkitsen vääriin...

Nimimerkki Vode kirjoittaa ”TPS, media ja julkisuus” –ketjussa 19.1.2013:
”Uusimmassa Arvaajasahan oli juttua kuulemma tulevasta HC TPS Turun yhtiökokouksesta keväällä. Vastakkain olisi nyt valtaa pitävä ryhmittymä jonka pienomistajien ryhmittymä haluaisi syrjäyttää.

Arvaajan mukaan pienomistajia riepoo se, että hallitus ei ole jakanut voitoista osinkoja junioriorganisaatiolle eikä panosta nykyistä enemmän edustusjoukkueeseen. Arvaajan mukaan Tepsin kassaan on tullut viimeisen mestaruuden jälkeen kolme miljoonaa Euroa.

Saman lähteen mukaan keväisessä kokouksessa mikäli valta ei vaihdu noussee Jukka Koivu uudeksi HC TPS Turun hallituksen puheenjohtajaksi Tomi Aallon paikalle. Jos taas valta vaihtuisi niin uusi hallitus kilpailuttaisi mm. Turkuhallin Palvelu Oy kilpailuttaisi toiminta joka johtaisi mm VMP Groupin Mauno Savolaisen lähtöön hallituksessa. VPM Group taitaa pyörittää nykyään Turkuhallin palveluita.”
Tuossa ei puhuta sanallakaan omistusjärjestelyistä. Niitä kun ei voi pakottaa. Mutta jos hallituksen meininki ei maistu, niin sen voi heivata argumentoimalla taakseen enemmistön osakkaista. Sun mielestä pitäisi päinvastoin luoda tilanne, jossa pääomistaja voi touhuta ilman muiden osakkaiden kontrollia mitä haluaa. Kuten pelata esimerkiksi nykyisellä pelaajabudjetilla maailman tappiin saakka.

Tämähän on käytännössä se, mitä on tähän asti tehty. Mutta missä on tulokset? Se on vaan fakta kaikessa toiminnassa, että mistään ei tule tuloksia ellei siihen investoida ja osoiteta resursseja. Tämänhetkinen junioritoiminnan taso ei mun mielestä ole riittävä luodakseen HC TPS Turku Oy:lle kilpailuedun pitkässä juoksussa.
No haloo ei todellakaan ole. Onko sun mielestä pelaajabudjetti ollut TOP4? Ja on aika eri asia onko junnutoiminnan taso riittävä vai haluaako siitä valtavalla rahalla yrittää rakentaa valtakunnan suurimman.

edit. typo.
 
Viimeksi muokattu:

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Tällaista yhteistyötä onkin toiveissa ollut:
http://www.ts.fi/urheilu/464960/TPSn+uudella+kausikortilla+nakee+kolmen+lajin+liigaa

Hieno uudistus! Eteenpäin on menty logofarssin ajoista.
Linkki vie Turun Sanomien uutiseen.

On kyllä loistava uudistus ja lätkän puolelta asiaa kommentoitiin "– Saman logon alla, Österlund säestää.". Ainut mikä itseäni jäi ihmetyttämään on seuraava:

"ja kahdessa salibandyn liigaottelussa Carbiassa."

Miksi vain kahdessa ja onko ne valmiiksi määrätty mitkä pelit.
 

-TMA-

Jäsen
On kyllä loistava uudistus ja lätkän puolelta asiaa kommentoitiin "– Saman logon alla, Österlund säestää.". Ainut mikä itseäni jäi ihmetyttämään on seuraava:

"ja kahdessa salibandyn liigaottelussa Carbiassa."

Miksi vain kahdessa ja onko ne valmiiksi määrätty mitkä pelit.

Huomenna paukutetaan tästä enemmän kaikilta osin. Hyvä, että saatiin salibandy mukaan tällä ja sitten seuraavalla kaudella koko kauden osalta. Eteenpäin mennään ja yhteen tullaan.
 

Sebbee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljan nostajat

Olet selkeästi sen kannalla, että hyvä TPS:n strategia tulevina vuosina olisi toimia niin sanottuna virtuaalisena seurana, jossa pelaajia kiertää kausien välillä ja kausien aikana kuin heikoimmissa NHL-organisaatioissa konsanaan. On ihan totta, että mikäli tällainen strategia valitaan, scouttaukseen pitäisi osoittaa rahaa nykyistä enemmän, sillä tarvitsisimme lisää pelaajatarkkailijoita kiertämään Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Voitaisiin lähteä siitä, että puolet joukkueesta omaa EU-passin (ei Suomi), Pohjois-Amerikasta tulee sallitut kolme, ja loput sitten suomalaisia.

Olen itse kuitenkin tällaista strategiaa vastaan monestakin syystä. Ensinnäkin, mun mielestä tällainen pelaajakaruselli-strategia on vähän 2000-luvun juttu. Jokerit veti sillä yli kymmenen vuotta, mutta nyt kun Kekäläisen johdosta katse käännettiin omaan seuratyöhön, on alkanut tapahtua ihmeitä. Toiseksi, jokaisen suomalaisen urheiluorganisaation, erityisesti kasvukeskuksien ulkopuolella kuten Turussa, tulee varautua siihen, että seuraavan kymmenen vuoden kuluessa sponsorirahat tulevat pienenemään. Koska menetettyjä sponsorirahoja tuskin kuitenkaan pystytään korvaamaan kasvavilla katsojatuloilla (vaikka niin toivoisinkin), kilpailukyvyn säilyttämiseksi tulisi katseen kääntyä yhä enemmän omaan juniorityöhön. Kolmanneksi, Eurooppalainen jääkiekko tulee todennäköisesti jotenkin yhdentymään seuraavan kymmenen vuoden aikana, tai siihen tulee ainakin varautua. Jos tällä markkinalla halutaan kilpailla, mun mielestä ainoa järkevä keino on oma seuratyö. Näissä kekkereissä kun otetaan budjetin suhteen turpaan vielä rajummin kuin mitä Helsingin seuroilta. Lisäksi, olen jo aikaisemmin todennut, että tällaisen pelaajakaruselli-strategian taakse on vaikeampi onnistua rakentamaan sitä yhteisöllisyyttä, joka monelle on kuitenkin se juttu, minkä takia vaivautua jääkiekko-otteluihin. Mutta tämä siis strategiasta. Mehän puhuimme täällä omistuksesta. On toki vielä todettava, että olisi hyvä jos tällä palstalla nousisi enemmänkin keskustelua TPS:n strategiasta tulevina vuosina, sillä uskon että täällä on monia nimimerkkejä, joilla olisi paljon annettavaa keskusteluun.

Omistuksen suhteen mä lähden siitä, että laivalla tulisi olla selkeä kapteeni, ennen kuin sille lähdetään määräämään suuntaa. Sä selkeästi olet sitä mieltä, että nykyiset omistajat ovat kykeneviä yhdessä kipparoimaan laivaa ja määrittelemään seuralle strategian. Mä olen toista mieltä. Mun mielestä viimeiset kuusi kautta on ollut yhtä sekasortoa, josta on ollut vaikeaa vetää mitään punaista lankaa. Mikäli sun mielestä nämä vuodet ovat olleet talouden korjausta, niin miksi ei jo keväällä/kesällä 2011 investoitu rajusti Pekka Virran tulevan kauden joukkueeseen? HC TPS Turku Oy:n rahoituksellinen asema oli jo silloin erittäin hyvä, eikä se ole sen jälkeen kovinkaan paljon enää kahdessa vuodessa muuttunut. Itse asiassa HC TPS Turku Oy:n hallitus on oikeastaan pantannut rahoja kaksi vuotta! Miksi? Kyllä tämä ainakin mut laittaa miettimään hallituksen toimia. Mun mielestä myös hallituksen tulisi valvoa, että organisaatiolla on strategia. No, ei sellaista ole näkynyt. Vaikka tarkoitus olisi ollut toimia todella taloudellisesti, niin silti jotenkin olisi voinut tuoda esille niitä ajatuksia millä kilpailuetu taas saavutetaan, ilman että yleisön luottamus menisi. Lisäksi mua ihmetyttää tämä viimekesäinen hallituksen täydellinen muodonmuutos. Mistä siinä oli kyse ja miksi niin piti tehdä?

Äsken mainitut seikat laittavat mut miettimään hallituksen heikkoa suoritusta, ja ainakin mulle ainoana syynä tulee mieleen, että siellä on vanha kunnon valtapeli käynnissä. Enkä mä usko, että tämä laiva voi ikinä kääntyä oikeaan suuntaan ilman että näistä valtapeleistä päästään. Sen takia mä kirjoitan täällä omistusjärjestelyistä. Ei strategiaa, ihmeellinen rahankäyttö ja mystiset hallitusmuutokset. Mikään ei mun mielestä indikoi, että tämä tulisi jotenkin oleellisesti muuttumaan tulevaisuudessa vaan valtapeli ja haahuilu jatkuu. Siksi mun mielestä me tarvitsisimme valistuneen pääomistajan.
 

Thriller

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olet selkeästi sen kannalla, että hyvä TPS:n strategia tulevina vuosina olisi toimia niin sanottuna virtuaalisena seurana, jossa pelaajia kiertää kausien välillä ja kausien aikana kuin heikoimmissa NHL-organisaatioissa konsanaan. On ihan totta, että mikäli tällainen strategia valitaan, scouttaukseen pitäisi osoittaa rahaa nykyistä enemmän, sillä tarvitsisimme lisää pelaajatarkkailijoita kiertämään Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Voitaisiin lähteä siitä, että puolet joukkueesta omaa EU-passin (ei Suomi), Pohjois-Amerikasta tulee sallitut kolme, ja loput sitten suomalaisia.

Niin täyttä vääristelyä ja roskaa etten jaksa edes kommentoida.

Olen itse kuitenkin tällaista strategiaa vastaan monestakin syystä. Ensinnäkin, mun mielestä tällainen pelaajakaruselli-strategia on vähän 2000-luvun juttu. Jokerit veti sillä yli kymmenen vuotta, mutta nyt kun Kekäläisen johdosta katse käännettiin omaan seuratyöhön, on alkanut tapahtua ihmeitä.

Ai Jokereiden menestys johtuu seuratyöstä? Olen sitä mieltä että se johtuu Kekäläisen osaamisesta joukkueen rakentamisessa. Ja 3,75 miljoonan pelaajapalkkioista. Eikä Jokerit nyt ihan pohjalla ole ollut muutenkaan viimeisen 10 v. aikana.

Toiseksi, jokaisen suomalaisen urheiluorganisaation, erityisesti kasvukeskuksien ulkopuolella kuten Turussa, tulee varautua siihen, että seuraavan kymmenen vuoden kuluessa sponsorirahat tulevat pienenemään.

Niinpä. Tämän takia onkin keskeistä, että sidosryhmäyhteistyö on mahdollisimman hyvää ja että ne sponsorit pidetään lähellä seuraa, jolloin kynnys vetää tukea pois on mahdollisimman korkea.

Koska menetettyjä sponsorirahoja tuskin kuitenkaan pystytään korvaamaan kasvavilla katsojatuloilla (vaikka niin toivoisinkin), kilpailukyvyn säilyttämiseksi tulisi katseen kääntyä yhä enemmän omaan juniorityöhön.

Ehdottamasi valtavat panostukset junioritoimintaanko tuovat tätä kilpailukykyä? Monta kentällistä niitä huippujunioreita mielestäsi sellaisessa tulevaisuuden halvemmassa mestarijoukkueessa olisi?

Kolmanneksi, Eurooppalainen jääkiekko tulee todennäköisesti jotenkin yhdentymään seuraavan kymmenen vuoden aikana, tai siihen tulee ainakin varautua. Jos tällä markkinalla halutaan kilpailla, mun mielestä ainoa järkevä keino on oma seuratyö. Näissä kekkereissä kun otetaan budjetin suhteen turpaan vielä rajummin kuin mitä Helsingin seuroilta.

Tästä yhdentymisestähän on puhuttu jo vuosikausia. Saa nähdä milloin tapahtuu. Todennäköisintä tällä hetkellä taitaa olla kansallisen liigan rinnalle nostettava kv-mestarien-liiga, johon osallistumalla TPS:n suhteellinen kilpailuky verrattuna ainoastaan sm-liigaa pelaaviin seuroihin paranee. Siitä olen samaa mieltä, että kv-kilpailussa TPS:n menestymisedellytykset ovat rajalliset, mutta sitä nyt ei mikään junioriakatemia muuta yhtään mihinkään.

Lisäksi, olen jo aikaisemmin todennut, että tällaisen pelaajakaruselli-strategian taakse on vaikeampi onnistua rakentamaan sitä yhteisöllisyyttä, joka monelle on kuitenkin se juttu, minkä takia vaivautua jääkiekko-otteluihin.

Yhteisöllisyyden kannalta näen tärkeimmäksi tarjota maksaville katsojille tuote, joka vihdyttää, ja siihen vaikuttaa luonnollisesti urheilullinen menestys, joka vaatii resursseja osaamisen lisäksi. Yhteisöllisyys lähtee siitä, että seura huomioi ja kunnioittaa kannattajia, satunnais- ja aktiivikatsojia ja yhteistyökumppaneita, sekä tarjoaa heille viihdettä ja menestyksen hetkiä. Miten se, että käytettäisin paljon rahaa lupaavien junioreiden rekrytointiin tänne ympäri maata, loisi yhteisöllisyyttä? Edelleen, vaikka tänne saataisiin lupaavia junioreita, niin miten ihmeessä ne tulisivat lopulta liigajoukkueelle halvemmiksi, kun huipuille pitää kuitenkin joka tapauksessa maksaa kilpailutettua palkkaa? Granlund(it), Lehkonen, Ristolainen, Barkov, Ikonen jne. jne. jne.

On toki vielä todettava, että olisi hyvä jos tällä palstalla nousisi enemmänkin keskustelua TPS:n strategiasta tulevina vuosina, sillä uskon että täällä on monia nimimerkkejä, joilla olisi paljon annettavaa keskusteluun.
Samaa mieltä.

Mun mielestä viimeiset kuusi kautta on ollut yhtä sekasortoa, josta on ollut vaikeaa vetää mitään punaista lankaa.

Ry:hän järjestikin sellaisen tulipalon että siinä on ollut muilla paikkaamista. Alkaa onneksi olla tase siinä kunnossa, ettei olla heti menossa taas nurin, jos pelaajabudjetin kasvattaminen ei johtaisi urheilulliseen menestykseen. Kyllä minä tuossa punaisen langan (talouden) näen, katsotaan mitä ensi kaudella tapahtuu.

Mikäli sun mielestä nämä vuodet ovat olleet talouden korjausta, niin miksi ei jo keväällä/kesällä 2011 investoitu rajusti Pekka Virran tulevan kauden joukkueeseen? HC TPS Turku Oy:n rahoituksellinen asema oli jo silloin erittäin hyvä, eikä se ole sen jälkeen kovinkaan paljon enää kahdessa vuodessa muuttunut. Itse asiassa HC TPS Turku Oy:n hallitus on oikeastaan pantannut rahoja kaksi vuotta! Miksi?

Voi olla ihan mitä tahansa liiketoiminnallisia syitä, myynnin kehityksen epävarmuus jne. Tai ehkä Pekkaan ei haluttukaan panostaa kun alkoi näkyä mihin suuntaan sen koutsaus lähti menemään. Saattoi kaiken kaikkiaan olla ihan fiksu päätös olla polttamatta rahoja jengiin, joka lopulta oli erittäin huonoissa väleissä valmentajansa kanssa.

Mun mielestä myös hallituksen tulisi valvoa, että organisaatiolla on strategia. No, ei sellaista ole näkynyt. Vaikka tarkoitus olisi ollut toimia todella taloudellisesti, niin silti jotenkin olisi voinut tuoda esille niitä ajatuksia millä kilpailuetu taas saavutetaan, ilman että yleisön luottamus menisi.
Tästä ollaan ihan samaa mieltä, strategiaa tulisi arvioida ja kertoa se ulospäin. Kerrankin selkeästi, ettei jengi ole täysin hukassa. Suurin epäonnistuminen on mielestäni tämän asian kommunikointi ulospäin, ja siitä todellakin on ansaittua antaa pyyhkeitä päättäjille.

Äsken mainitut seikat laittavat mut miettimään hallituksen heikkoa suoritusta, ja ainakin mulle ainoana syynä tulee mieleen, että siellä on vanha kunnon valtapeli käynnissä. Enkä mä usko, että tämä laiva voi ikinä kääntyä oikeaan suuntaan ilman että näistä valtapeleistä päästään. Sen takia mä kirjoitan täällä omistusjärjestelyistä. Ei strategiaa, ihmeellinen rahankäyttö ja mystiset hallitusmuutokset. Mikään ei mun mielestä indikoi, että tämä tulisi jotenkin oleellisesti muuttumaan tulevaisuudessa vaan valtapeli ja haahuilu jatkuu. Siksi mun mielestä me tarvitsisimme valistuneen pääomistajan.
Strategia on ollut: päästä taloudellisesti kuiville. Nyt tarvitaan uutta strategiaa, ja sen sisällöstä tässä kai mekin ollaan hyvin eri mieltä. Yksinkertainen syy hallituksen supistamiselle voisi hyvin olla, että päätöksenteko on nyt tehokkaampaa (sitähän sinäkin periaatteessa hait takaa omistusrakententeen muuttamisella, joten voi olla että asia hoituu tätä kautta).

edit. typo.
 

Sebbee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljan nostajat
Strategia on ollut: päästä taloudellisesti kuiville. Nyt tarvitaan uutta strategiaa, ja sen sisällöstä tässä kai mekin ollaan hyvin eri mieltä.

Voi olla ihan mitä tahansa liiketoiminnallisia syitä, myynnin kehityksen epävarmuus jne. Tai ehkä Pekkaan ei haluttukaan panostaa kun alkoi näkyä mihin suuntaan sen koutsaus lähti menemään. Saattoi kaiken kaikkiaan olla ihan fiksu päätös olla polttamatta rahoja jengiin, joka lopulta oli erittäin huonoissa väleissä valmentajansa kanssa.

Liiketoiminnan lukujen mukaan HC TPS Turku Oy:n tase oli täysin kunnossa 30.4.2011. Itse asiassa, hyvin todennäköisesti HC TPS Turku Oy:n rahoituksellinen asema korjaantui jo kevään 2010 mestaruuden ja Suikkasen myynnin jälkeen, mutta ymmärrän, että siinä tilanteessa ei enää ollut mahdollista nostaa seuraavan kauden pelaajabudjettia merkittävästi kun parhailla pelaajilla oli jo sopimus seuraavan kauden joukkueeseen. Kuitenkin keväästä 2011 lähtien HC TPS Turku Oy:n hallitus ei ole tehnyt kahdessa vuodessa minkäänlaisia investointeja pelaajamateriaaliin saati sitten juniorityöhön. Raha ja koko toiminta on seissyt. Tämä on täysin anteeksiantamatonta. Mikäli HC TPS Turku Oy olisi pörssiyritys ja sillä olisi osaavat omistajat, koko hallitus laitettaisiin välittömästi tämänlaisen sähläilyn jälkeen vaihtoon. Myynnin kehityksen epävarmuuteen on aivan turhaa vedota. Niin epävarmaa ei ole 300.000 ihmisen talousalueen valtakunnan suosituimman lajin ainoan mestaruussarjan seuran bisnes. Samoin siihen on turha vedota, että Pekka Virtaan ei haluttu panostaa sen jälkeen kun hänen valmennusmenestys alkoi näkymään. Panostukset olisi pitänyt tehdä jo sinä talvena kuin Virta aloitti keväällä täällä valmentajana.

Yksinkertainen syy hallituksen supistamiselle voisi hyvin olla, että päätöksenteko on nyt tehokkaampaa (sitähän sinäkin periaatteessa hait takaa omistusrakententeen muuttamisella, joten voi olla että asia hoituu tätä kautta).

Uskotko sä ihan tosiaan, että taustalla ei ole mitään valtapeliä? Että kaikki omistajat ovat vuodesta 2007 puhaltaneet yhteen hiileen ja kesän 2012 hallituksenvaihdos ei aiheuttanut mitään vääntöä omistajien keskuudessa?

Yhteisöllisyyden kannalta näen tärkeimmäksi tarjota maksaville katsojille tuote, joka vihdyttää, ja siihen vaikuttaa luonnollisesti urheilullinen menestys, joka vaatii resursseja osaamisen lisäksi. Yhteisöllisyys lähtee siitä, että seura huomioi ja kunnioittaa kannattajia, satunnais- ja aktiivikatsojia ja yhteistyökumppaneita, sekä tarjoaa heille viihdettä ja menestyksen hetkiä. Miten se, että käytettäisin paljon rahaa lupaavien junioreiden rekrytointiin tänne ympäri maata, loisi yhteisöllisyyttä? Edelleen, vaikka tänne saataisiin lupaavia junioreita, niin miten ihmeessä ne tulisivat lopulta liigajoukkueelle halvemmiksi, kun huipuille pitää kuitenkin joka tapauksessa maksaa kilpailutettua palkkaa? Granlund(it), Lehkonen, Ristolainen, Barkov, Ikonen jne. jne. jne.

Mun mielestä toi on varsin kapea, tosin suomalaisessa urheilussa varsin yleinen, näkemys että ainoa keino vaikuttaa yleisömääriin on urheilullinen menestys. Olen kirjoittanut tällä pasltalla ennekin siitä, miten mun mielestä HC TPS Turku Oy:n kannattaisi kääntää katseensa kaukalon ulkopuolelle, ja miettiä millä muilla keinoilla yleisömääriä pystyttäisiin nostamaan. Myyntiin panostaminen olisi mun mielestä tässä mielessä avaintekijä. Mutta mitä tulee ihan puhtaaseen menestykseen, niin uskon että juniorityö on ainoa keino, joka pitkässä juoksussa pystyy rakentamaan sellaisen joukkueen, joka vuodesta toiseen pystyy tasapäin taistelemaan mestaruudesta muita parhaita seuroja vastaan. Tulee huomioida, että HC TPS Turku Oy ei ikinä ole osannut tuota yrityssuhteiden ja vastaavien hoitoa samalla tavalla kuin esimerkiksi Oulun Kärpät Oy, Jokerit HC Oy tai Oy HIFK Hockey Ab. Sen sijaan pelaajia täällä on osattu kasvattaa. Ja kyllähän nuoret kehittyvät pelaajat, jotka sidotaan seuraan useamman kuin yhden vuoden sopimuksilla, tienaavat varsinkin sopimuksen loppua kohden pienempää palkaa absoluuttisiin tasoihinsa nähden. Esimerkiksi Barkov saattaa tällä hetkellä olla koko SM-liigan paras pelaaja, mutta hänelle on tehty sopimus 25.1.2012, ja siten hänen palkkansa ei varmasti ole samaa luokkaa SM-liigan tämänkauden kovapalkkaisimman ja kenties samalla parhaimman pelaajan, Corey Locken, kanssa.

Ai Jokereiden menestys johtuu seuratyöstä? Olen sitä mieltä että se johtuu Kekäläisen osaamisesta joukkueen rakentamisessa. Ja 3,75 miljoonan pelaajapalkkioista. Eikä Jokerit nyt ihan pohjalla ole ollut muutenkaan viimeisen 10 v. aikana.

Ehdottamasi valtavat panostukset junioritoimintaanko tuovat tätä kilpailukykyä? Monta kentällistä niitä huippujunioreita mielestäsi sellaisessa tulevaisuuden halvemmassa mestarijoukkueessa olisi?

Kymmenen vuoden aikana ei ainuttakaan mestaruutta tai runkosarjan voitoa, ja kuitenkin koko ajan sarjan suurimmalla budjetilla. Ei toi kyllä hyvin ole mennyt. Jokerien tulevasta menestyksesta olemme tosin todennäköisesti nähneet vasta alkusoiton. Tällä hetkellä kokoonanon 28 pelaajasta omia junioreita kahdeksan. Ensi kaudella tuo luku nousee todennäköisesti yli kymmenen. Jotkin urheilutoimittajat ovat sanoneet, että viiden vuoden tähtäimellä Jokereiden miehistöstä puolet ovat omia junioreita. Kaikki sen ansiosta, että Jarmo Kekäläinen laittoi juniorityön kuntoon. Miten ihmeessä me tulevaisuudessa taistellaan Jokereita vastaan, jos hiellä on suuremman pelaajabudjetin lisäksi ylivertainen juniorityö? Mä ainakin lähden siitä, että TPS:n seurana kuuluu pystyä pitkällä tähtäimellä taistelemaan Suomessa ihan kaikkia muita seuroja vastaan.
 

Thriller

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Liiketoiminnan lukujen mukaan HC TPS Turku Oy:n tase oli täysin kunnossa 30.4.2011. Itse asiassa, hyvin todennäköisesti HC TPS Turku Oy:n rahoituksellinen asema korjaantui jo kevään 2010 mestaruuden ja Suikkasen myynnin jälkeen, mutta ymmärrän, että siinä tilanteessa ei enää ollut mahdollista nostaa seuraavan kauden pelaajabudjettia merkittävästi kun parhailla pelaajilla oli jo sopimus seuraavan kauden joukkueeseen. Kuitenkin keväästä 2011 lähtien HC TPS Turku Oy:n hallitus ei ole tehnyt kahdessa vuodessa minkäänlaisia investointeja pelaajamateriaaliin saati sitten juniorityöhön. Raha ja koko toiminta on seissyt. Tämä on täysin anteeksiantamatonta. Mikäli HC TPS Turku Oy olisi pörssiyritys ja sillä olisi osaavat omistajat, koko hallitus laitettaisiin välittömästi tämänlaisen sähläilyn jälkeen vaihtoon. Myynnin kehityksen epävarmuuteen on aivan turhaa vedota. Niin epävarmaa ei ole 300.000 ihmisen talousalueen valtakunnan suosituimman lajin ainoan mestaruussarjan seuran bisnes. Samoin siihen on turha vedota, että Pekka Virtaan ei haluttu panostaa sen jälkeen kun hänen valmennusmenestys alkoi näkymään. Panostukset olisi pitänyt tehdä jo sinä talvena kuin Virta aloitti keväällä täällä valmentajana.
Pelkän taseen ja tuloslaskelman tuijottaminen 30.4.2011 tilanteesta ei todellakaan anna niin paljon tietoa, että pystyisi julistamaan minkälainen panostus tuona hetkenä eteenpäin katsottaessa olisi ollut yksiselitteisen vaadittavaa. Katsot taaksepäin ja väität että oli anteeksiantamatonta ettei tuolloin panostettu paljon joukkueeseen tai tuhlattu rahaa johonkin valtavaan junioriorgnisaation kehittämiseen, jonka tuloksellisuudesta ei todellakaan ole yhtään mitään takeita. Oletko miettinyt, että suuren tulipalon aikaan v. 2007-2008 oltaisiin tehty päätös, että otetaan viisi vuotta ja sinä aikana tase pannaan parhaaseen mahdolliseen kuntoon? Kuulostaako mitenkään tutulta? Vaikuttaisi taaksepäin katsottuna vähän siltä, että päätetystä suunnitelmasta on kerrankin pidetty kiinni. Pekan toisella kaudella lienee ollut jo helppo päätös lykätä pelaajabudjetin kasvatusta paremman valmentajan ajalle. Varsinkin kun NHL-lakko antoi mahdollisuuden puoli-ilmaiseen kaikkien aikojen joukkueeseen.

Uskotko sä ihan tosiaan, että taustalla ei ole mitään valtapeliä? Että kaikki omistajat ovat vuodesta 2007 puhaltaneet yhteen hiileen ja kesän 2012 hallituksenvaihdos ei aiheuttanut mitään vääntöä omistajien keskuudessa?
Olen käsittääkseni koko ajan sanonut, ettei varmastikaan voi kaikkia miellyttää. Tärkeintä on, että enemmistö on yksimielinen järkevistä ratkaisuista, jotka pitää perustella uskottavasti - ei niin että maalaillaan jotain epärealistisia haaveita ja jos ne eivät saa kannatusta, niin sitten ei tarvitse välittää ja voi silti touhuta oman mielensä mukaan (enemmistöomistajana).

Mutta mitä tulee ihan puhtaaseen menestykseen, niin uskon että juniorityö on ainoa keino, joka pitkässä juoksussa pystyy rakentamaan sellaisen joukkueen, joka vuodesta toiseen pystyy tasapäin taistelemaan mestaruudesta muita parhaita seuroja vastaan. Tulee huomioida, että HC TPS Turku Oy ei ikinä ole osannut tuota yrityssuhteiden ja vastaavien hoitoa samalla tavalla kuin esimerkiksi Oulun Kärpät Oy, Jokerit HC Oy tai Oy HIFK Hockey Ab. Sen sijaan pelaajia täällä on osattu kasvattaa. Ja kyllähän nuoret kehittyvät pelaajat, jotka sidotaan seuraan useamman kuin yhden vuoden sopimuksilla, tienaavat varsinkin sopimuksen loppua kohden pienempää palkaa absoluuttisiin tasoihinsa nähden. Esimerkiksi Barkov saattaa tällä hetkellä olla koko SM-liigan paras pelaaja, mutta hänelle on tehty sopimus 25.1.2012, ja siten hänen palkkansa ei varmasti ole samaa luokkaa SM-liigan tämänkauden kovapalkkaisimman ja kenties samalla parhaimman pelaajan, Corey Locken, kanssa.
Junioritoiminta on varmasti tärkeää, mutta ei näytä löytyvän perusteita sille, että siihen pitäisi panostaa huikeasti pelaajabudjetin kustannuksella. Ja jos yrityssuhteita ei ole ennen hoidettu hyvin, niin miten ihmeessä on varaa siihen viittaamalla väheksyä tätä asiaa. Kun 80% tuloista tulee yritysyhteistyöstä, niin on karmivaa väheksyä sen merkitystä - etenkin sillä että ollaan oltu siinä huonoja ennenkin. WTF? Nuoria tähtiä ei voi pitkäksi ajaksi sitouttaa alihintaan, koska juniorisopimukset voi halutessa heittää nurkkaan. Eli kyllä Barkovkin ihan kivasti nykyään tienaa - ja Ristolaiselle väitettiin tarjotun pari sataa tonnia HIFK:sta, joten ei hänkään enää halpa pelaaja TPS:lle ole. Sama pätee kaikkiin yllä mainitsemiini juniorilupauksiin. Jos haluaa, että 1. sentteri on Azevedon tasoinen, niin sellainen vaan maksaa. Mutta voidaan sitä ilmankin yrittää menestyä - ei kannata yllättyä jos säälipleijaritaistelu kutsuu vuosittain nykyisellä pelaajabudjetilla. Lockella lällätellessä usein unohtuu, että hänestä oli hemmetin vaikea päästä eroon tilanteessa, jossa markkinat oli täynnä NHL-pelaajia. Normaalissa tilanteessa tämä hutihankinta olisi pelannut täällä huomattavasti lyhyemmän ajan.

Kymmenen vuoden aikana ei ainuttakaan mestaruutta tai runkosarjan voitoa, ja kuitenkin koko ajan sarjan suurimmalla budjetilla. Ei toi kyllä hyvin ole mennyt. Jokerien tulevasta menestyksesta olemme tosin todennäköisesti nähneet vasta alkusoiton. Tällä hetkellä kokoonanon 28 pelaajasta omia junioreita kahdeksan. Ensi kaudella tuo luku nousee todennäköisesti yli kymmenen. Jotkin urheilutoimittajat ovat sanoneet, että viiden vuoden tähtäimellä Jokereiden miehistöstä puolet ovat omia junioreita. Kaikki sen ansiosta, että Jarmo Kekäläinen laittoi juniorityön kuntoon. Miten ihmeessä me tulevaisuudessa taistellaan Jokereita vastaan, jos hiellä on suuremman pelaajabudjetin lisäksi ylivertainen juniorityö? Mä ainakin lähden siitä, että TPS:n seurana kuuluu pystyä pitkällä tähtäimellä taistelemaan Suomessa ihan kaikkia muita seuroja vastaan.
Osaaminen joukkueen kokoamisessa on se mikä Jokereilla on huomattavasti parantunut, kun arvioi mistä tämä viime ajan menestys on johtunut. Tulevaisuuden menestys ei taida olla vielä realisoitunutta, jää nähtäväksi miten onnistuu ilman Kekäläistä. Siinä kun tuijottaa Jokereiden menestystä, niin voisi ehkä vilkaista toisen köyhän seuran, Kärppien menestystä 2000-luvulla. Alkaa löytyä kaikennäköistä voittoa, mutta ei pienellä pelaajabudjetilla. Jos Jokereilla on liigan suurin pelaajabudjetti, ja joukkue muka puolillaan junioreita, niin eikös se tarkoittaisi että niille parhaille junioreillekin maksetaan aika paljon? Pointti on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että ehdottamasi valtava rahallinen panostus juniorien haalimiseen syö alhaista pelaajabudjettia niin paljon, että siinä ei todellakaan kilpailla mistään mestaruuksista. Mopolla ei menty moottoritielle 90-luvullakaan, vaan pelaajabudjetin suhteen me ajeltiin ja menestyttiin siellä mersulla joka vuosi. Samalla oli varaa pitää laajaa junioriorganisaatiota. Miksi se junioriosaaminen on muutenkin pelkästä rahasta kiinni? Tarkoittaako se, että Kekäläinen laittoi junioriorganisaation kuntoon sitä, että se sinne kohdistettiin 500.000€ kausi? Olisiko kuitenkin Kekäläisen osaamisella ollut enemmän merkitystä.

edit typo.
 
Viimeksi muokattu:

Sebbee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljan nostajat
Pelkän taseen ja tuloslaskelman tuijottaminen 30.4.2011 tilanteesta ei todellakaan anna niin paljon tietoa, että pystyisi julistamaan minkälainen panostus tuona hetkenä eteenpäin katsottaessa olisi ollut yksiselitteisen vaadittavaa. Katsot taaksepäin ja väität että oli anteeksiantamatonta ettei tuolloin panostettu paljon joukkueeseen tai tuhlattu rahaa johonkin valtavaan junioriorgnisaation kehittämiseen, jonka tuloksellisuudesta ei todellakaan ole yhtään mitään takeita. Oletko miettinyt, että suuren tulipalon aikaan v. 2007-2008 oltaisiin tehty päätös, että otetaan viisi vuotta ja sinä aikana tase pannaan parhaaseen mahdolliseen kuntoon? Kuulostaako mitenkään tutulta? Vaikuttaisi taaksepäin katsottuna vähän siltä, että päätetystä suunnitelmasta on kerrankin pidetty kiinni. Pekan toisella kaudella lienee ollut jo helppo päätös lykätä pelaajabudjetin kasvatusta paremman valmentajan ajalle. Varsinkin kun NHL-lakko antoi mahdollisuuden puoli-ilmaiseen kaikkien aikojen joukkueeseen.

Se on hienoa, että tuolloin organisaatio osasi asettaa pitkän aikavälin tavoitteeksi taseen tervehdyttämisen. Menestyvä organisaatio osaa kuitenkin muokata strategiaansa, mikäli liiketoiminnallisessa ympäristössä tapahtuu merkittäviä muutoksia. Suurempaa muutosta on vaikea kuvitella kuin TPS:n yllätysmestaruus vuodelta 2010, ja sitä seurannut Suikkasen myynti. Yhtäkkiä HC TPS Turku Oy:n tilanne oli merkittävästi muuttunut. Enää ei tarvinnut keskittyä kassavirran maksimointiin, vaan oli oikeasti kykyä investoida. Silti organisaatio seisahti kahdeksi vuodeksi. Kuten olen jo todennut, tämä oli räikeä virhe hallitukselta. Siitä ei ole kahta sanaa. Normaalissa pörssiyrityksessä tämä olisi johtanut koko hallituksen välittömään vaihtoon.


Olen käsittääkseni koko ajan sanonut, ettei varmastikaan voi kaikkia miellyttää. Tärkeintä on, että enemmistö on yksimielinen järkevistä ratkaisuista, jotka pitää perustella uskottavasti - ei niin että maalaillaan jotain epärealistisia haaveita ja jos ne eivät saa kannatusta, niin sitten ei tarvitse välittää ja voi silti touhuta oman mielensä mukaan (enemmistöomistajana).

Niin tai näin, mutta myönnät siis kuitenkin, että valtapeliä HC TPS Turku Oy:n sisällä on ja sillä on vaikutuksensa päivittäiseen toimintaan?

Junioritoiminta on varmasti tärkeää, mutta ei näytä löytyvän perusteita sille, että siihen pitäisi panostaa huikeasti pelaajabudjetin kustannuksella. Ja jos yrityssuhteita ei ole ennen hoidettu hyvin, niin miten ihmeessä on varaa siihen viittaamalla väheksyä tätä asiaa. Kun 80% tuloista tulee yritysyhteistyöstä, niin on karmivaa väheksyä sen merkitystä - etenkin sillä että ollaan oltu siinä huonoja ennenkin. WTF? Nuoria tähtiä ei voi pitkäksi ajaksi sitouttaa alihintaan, koska juniorisopimukset voi halutessa heittää nurkkaan. Eli kyllä Barkovkin ihan kivasti nykyään tienaa - ja Ristolaiselle väitettiin tarjotun pari sataa tonnia HIFK:sta, joten ei hänkään enää halpa pelaaja TPS:lle ole. Sama pätee kaikkiin yllä mainitsemiini juniorilupauksiin. Jos haluaa, että 1. sentteri on Azevedon tasoinen, niin sellainen vaan maksaa. Mutta voidaan sitä ilmankin yrittää menestyä - ei kannata yllättyä jos säälipleijaritaistelu kutsuu vuosittain nykyisellä pelaajabudjetilla. Lockella lällätellessä usein unohtuu, että hänestä oli hemmetin vaikea päästä eroon tilanteessa, jossa markkinat oli täynnä NHL-pelaajia. Normaalissa tilanteessa tämä hutihankinta olisi pelannut täällä huomattavasti lyhyemmän ajan.

Osaaminen joukkueen kokoamisessa on se mikä Jokereilla on huomattavasti parantunut, kun arvioi mistä tämä viime ajan menestys on johtunut. Tulevaisuuden menestys ei taida olla vielä realisoitunutta, jää nähtäväksi miten onnistuu ilman Kekäläistä. Siinä kun tuijottaa Jokereiden menestystä, niin voisi ehkä vilkaista toisen köyhän seuran, Kärppien menestystä 2000-luvulla. Alkaa löytyä kaikennäköistä voittoa, mutta ei pienellä pelaajabudjetilla. Jos Jokereilla on liigan suurin pelaajabudjetti, ja joukkue muka puolillaan junioreita, niin eikös se tarkoittaisi että niille parhaille junioreillekin maksetaan aika paljon? Pointti on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että ehdottamasi valtava rahallinen panostus juniorien haalimiseen syö alhaista pelaajabudjettia niin paljon, että siinä ei todellakaan kilpailla mistään mestaruuksista. Mopolla ei menty moottoritielle 90-luvullakaan, vaan pelaajabudjetin suhteen me ajeltiin ja menestyttiin siellä mersulla joka vuosi. Samalla oli varaa pitää laajaa junioriorganisaatiota. Miksi se junioriosaaminen on muutenkin pelkästä rahasta kiinni? Tarkoittaako se, että Kekäläinen laittoi junioriorganisaation kuntoon sitä, että se sinne kohdistettiin 500.000€ kausi? Olisiko kuitenkin Kekäläisen osaamisella ollut enemmän merkitystä.

Barkov tienaa varmasti hyvin tällä hetkellä, sitä en kiistä. Mutta hän ei varmasti tienaa Azevedo-tasoista palkkaa. Barkovin sopimus on tehty 25.1.2012, ja vaikka palkka todennäköisesti on nousujohteinen, hän ei varmasti tienaa tällä eikä ensi kaudella yli 300.000 kaudessa. Tappara säästää siinä merkittävästi kun mestaruudesta taistelevassa joukkueessa ykkössentteri ei tienaa samaa, mitä esimerkiksi Filppula Jokereissa. Ihan sama tilanne on Ristolaisen kanssa. Mikäli hän ottaa kesällä ne odotetut kehitysaskeleet ja on ensi keväänä koko SM-liigan johtava pakki, säästää TPS merkittävästi siinä, että ykköspakille ei tarvitse maksaa samaa, mitä esimerkiksi Teemu Aallolle Tapparassa. Vaikka hyvin Rasmus jo ensi kaudella tienaakin. Kyllä sillä, että tekee oikeaan aikaan hyville pelaajille monivuotisia sopimuksia pystyy säästämään vielä merkittävästi joukkueen rakentamisessa, vaikka itse siirtokorvaus-järjestelmä onkin muuttunut.

Liiketoiminnan investoinnit tulevaisuuteen kantavat aina riskiä, sillä tulevaisuuteen ei pysty kukaan näkemään. Tämä pätee ihan samalla tavalla AHL-pelaajahankintoihin kuin junioriorganisaatioon panostamiseen. Loppupeleissä menestyvän organisaation salaisuus piilee siinä, että se osaa oikeassa suhteessa panostaa näihin kumpaankin. Ilman mitään vittuilua, ihan oikeasti, otan nyt kuitenkin esille vielä tämän Corey Locken tapauksen. Mikäli lehdistöä on uskominen, hänen palkkakulunsa tällä kaudella on ollut 330.000 euroa. Väität kovasti, että sille ei ole mitään takeita, että junioritoimintaan panostaminen toisi yhtään mitään tuloksia. Samaan hengenvetoon mun on kuitenkin sanottava, että ei nämä AHL-pelaajahankinnat nyt ilmiselvästi mitään tulosautomaatteja ole. Kyllä nekin kantavat riskiä, ja HC TPS Turku Oy:n tilanteessa riskit ovat aika monesti realisoituneet (Locke, Stone) . Yhteenvetona haluan siis muistuttaa, että kyllä investoinnissa pelaajahankintoihin on ihan samalla tavalla riskiä kuin junioritoimintaan investoimisessa. Jotenkin itseäni korpeaa miettiä, että minkälaista kehitystä junioritoiminnassa oltaisiin tuolla 330.000 eurolla pystytty saamaan?

Näitä kumpaakin puolta pitäisi pystyä mallintamaan numeroina, jotta voisi järkevästi keskustella siitä, kumpaan rahan laittaminen on järkevämpää. Olisi esimerkiksi hienoa nähdä, kuinka suurilla panostuksilla junioritoimintaan, voitaisiin ajatella päästävän tasolle, jossa mestaruudesta taistelemaan kykenevän joukkueen voisi rakentaa merkittävästi muita pienemmällä budjetilla. Samoin olisi hienoa nähdä, että paljonko HC TPS Turku Oy tarvitsisi lisää rahaa taloon per kausi, jotta se kykenisi taistelemaan mestaruudesta ihan puhtaiden hankintojen avulla. Mun on vaan jotenkin vaikeaa nähdä, että HC TPS Turku Oy onnistuisi taloudellisesti heikkenevässä Turussa nostamaan pelaajabudjettia sille tasolle, että se pystyisi tasapäisesti taistelemaan mestaruudesta Helsingin, Tampereen ja Oulun seurojen kanssa.
 

Sebbee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljan nostajat
Kysytään vielä palstaveli Thrilleriltä, että mitkä olisivat sinun lääkkeet HC TPS Turku Oy:n tämänhetkisen tilanteen korjaamiseksi? Siitä nyt varmaan ollaan samaa mieltä, että tällä hetkellä ei hyvältä näytä. Omistuksesta on jo puhuttu ja sen suhteen lähdet selkeästi siitä, että nykyinen omisajapohja on hyvä. Siihen nyt tuskin on enää lisättävää.

Mutta mikä siis tulisi olla HC TPS Turku Oy:n strategia tulevaisuudessa? Pelaajabudjetin korottaminen? Mille tasolle mielestäsi HC TPS Turku Oy:n pelaajabudjetti voidaan korottaa ilman että otetaan merkittäviä taloudellisia riskejä? Miten varmistetaan se, että nämä investoinnit tuottavat parempaa tulosta kuin investoinnit Corey Locke:een tai Ryan Stone:een? Viittaamasi Oulun Kärpät Oy on viimeiset neljä vuotta vetänyt yhdellä liigan kovimmista pelaajabudjeteista, mutta silti vauhtia on jouduttu hakemaan säälipleijareista joka kerta. Mistä me tiedämme, että me emme samanlaiseen tilanteeseen joudu ja vaikka joutuisimmekin niin taloutemme olisi silti turvattu?

Onko SM-liigassa menestymisen kaava: menestys = pelaajabudjetti x pelaajahankintojen onnistuminen? Pystymmekö me nousemaan näissä kahdessa tekijässä niin voimakkaaksi, että pystymme vielä joku päivä haastamaan ihan kaikki muut seurat? Vai onko olemassa joitain muitakin reittejä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös