Mainos

Miten Suomen hallitus petti sinut?

  • 14 711
  • 84

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Suomessa ylikoulutetaan. Sen seurauksena joka paikka on täynnä maistereita sellaisissa tehtävissä johon ei todellakaan tarvita maisterin papereita. Nykyisessäkin työpaikassani on lukuisia maistereita tekemässä tehtäviä, joista pystyisi selviämään merkonomin papereilla aivan loistavasti. Tämä sitten aiheuttaa sen, ettei esimerkiksi työpaikkamme tradenomeilla ole mitään mahdollisuutta edetä työpaikan sisällä urallaan, koska jokaista avautuvaa paikkaa hakee vähintään tusina maisteria. Etenkin kun täällä johto katsoo pääasiassa koulutustaustaa ei esim. työkokemuksen tuomaa osaamista. Ja voin kuvitella kuinka näitä vuosia koulunpenkillä kuluttaneita maistereita miellyttää tehdä paskalla palkalla yksinkertaisia askareita, joita pystyisi hoitamaan yläasteen tet-harjoittelijakin.

Eli, ylempiin korkeakoulututkintoihin pitäisi kouluttaa huomattavasti vähemmän porukkaa. Kai siitäkin jotain säästöä tulisi. Toki samalla alempien tutkintojen määrää pitäisi lisätä, enkä tiedä niiden kustannuksista verrattaessa ylempiin korkeakoulututkintoihin.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Eli, ylempiin korkeakoulututkintoihin pitäisi kouluttaa huomattavasti vähemmän porukkaa. Kai siitäkin jotain säästöä tulisi. Toki samalla alempien tutkintojen määrää pitäisi lisätä, enkä tiedä niiden kustannuksista verrattaessa ylempiin korkeakoulututkintoihin.
Kouluttaminen ei varsinaisesti ole mikään ongelma, vaan huonosti/väärällä tavalla joustavat rakenteet sekä koulutuksen että työllistymisen suhteen.

1. Ilman (ylempää)tutkintoa et saa työtä
2. Tutkinnon kanssa et saa työtä, koska kokemus alalta puuttuu
3. Teet työtä opintojen ohessa, jolloin valmistumisesi viivästyy

Lisäksi nykyaikaisilla työmarkkinoilla osa-aikaisuus, tilapäisyys jne. ovat muotia ja niitä kutsutaan "joustavuudeksi". Tällä on kansantaloudellisesti myös hyviä vaikutuksia, mutta ilman varmuutta perinteisestä "vakiduunista", on iso riski lähteä työmarkkinoille ennen valmistumista sillä ajatuksella, että kouluttaa itseään lisää työtehtävän vaatimusten mukaan mahdollisten ylennysten jälkeen.

Itse ketjun aiheeseen palaten, voin hyvin allekirjoittaa myös omasta puolestani kaiken mitä Telaketjun avausviestissään ansiokkaasti tilitti.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Hallitus petti minut pettämällä koulutuslupauksen, mutta se ei minua haittaa. Me suomalaiset opiskelijat olemme pääsääntöisesti kermaperseisiä sosialisteja, jotka ansaitsevat kurmootusta. Ihme ininä tuli siitäkin, ja jotenkin laittoi huvittamaan kaveripiireissäni vallitseva ulina siitä, kuinka koulutuksesta leikkaaminen vie Suomen suohon ja että korkeakoulutettuja tarvitaan. Huvitus syntyi siitä, että suurin osa ko. kavereista opiskelee jotain akselilta sosiologia-humanistiset tieteet. Tokihan Suomeen syntyy työvoimapulla sitten, kun ulkomaalaiset suuryritykset investoivat sosiologiatehtaaseen, mutta kaitpa tämä kipeä päätös täytyi tehdä.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Hallitusohjelmassa on yksityisellä sektorilla töissä käyvälle autoilevalle, velkaisia taloja omistavalle keskiluokalle tuttuun tapaan lisää maksettavaa. Pummien ja AKAVAlaisen syöttöporsassiiven ei tarvitse onneksi tinkiä mistään.

Sipilä valehteli ennen vaaleja, että "verot eivät nouse". Kaikki mahdolliset kulutusverot nousivat... lasten päivähoitomaksu, auton käyttömaksu, asuntolainojen korkovähennys, jne. Sen päälle kuin suoraan Kommunistien kynästä tullut "huvivenevero" jne.

Veroaste lähentelee 50% ja julkiset menot paisuvat koko ajan. Keskellä syvintä kotimarkkinalamaa nämä Einsteinit päättävät lyödä lisää kulutusveroja! :D Sen lisäksi Sipilä järjesti ensi töikseen Paskalain arkkitehdin Lehtomäen 12.000€/kk suojatyöpaikkaan.

Palkkajohtajana toimiva AKAVAlainen syöttöporsasporukka jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut, poskettomine palkka- ja lomaetuisuuksineen.

Suomessa julkisten menojen BKT-osuus Euroopan korkein

Suomi lienee P-Korean jälkeen maailman vasemmistolaisin maa. Suomessa ei ole mitään poliittista edustusta sille porukalle, joka maksaa tämän koko paskan. Eihän tälle voi kuin nauraa epäuskoisena. Ja sen jälkeen maksaa.

"Porvarihallitus". :D
 
Viimeksi muokattu:

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Uudenmaan TE-keskuksen starttirahat aloittaville yrittäjille vuodelle 2015 on loppu eikä uusia maksatusjaksoja enää myönnetä.

Tämä vain kaneettina. Hauska sinällään, että yo tiedote tuli sähköpostitse ainoastaan puoli tuntia siitä kun suuri valiokunta oli päättänyt edetä Kreikan kolmannen tukipaketeista kanssa. Hyvä että investoidaan rahat mieluummin Kreikkaan kuin johonkin suomalaisia hyödyttävään.

Naapurin sokea Jormakin näkee, että Suomi on ajautumassa letkuihin. On selvää, että verot ja veroluonteiset maksut tulevat kohoamaan samaan aikaan kun julkisista palveluista säästetään. Toisin sanoen Suomesta tulee entistäkin paskempi maa asua tulevaisuudessa :D Ihan sama mitä poliitikot sanovat. Tämä on fakta.

Vaihtoehdot on aika vähissä. Itse olen vakavasti miettinyt muuttamista johonkin missä yleisesti ottaen asiat on hoidettu paremmin. Jos ei halua kauaksi muuttaa, niin Ruotsi voisi olla hyvä vaihtoehto. Jotkut tuttavat ovat muuttaneet Luxemburgiin tai Sveitsiin. Portugali voisi olla myös hyvä kohde suomalaiselle verosopimuksen takia (ilmeisesti tähän on tulossa muutos).

Uskon, että 10-vuoden kuluttua Suomesta saa halvalla vaikka kesämökin, kun ostovoima ja kiinteistöjen arvot ovat laskeneet. Täällä voisi olla vaikka kesällä, jos tulee koti-ikävä.

Hallitusohjelmalla voi pyyhkiä hanuria, kuten tänään viimeksi tehtiin. Päätöksenteko on ulkoistettu niin pitkälle Brysseliin että hallitusohjelma pyrkii muodollisesti puuttumaan sidotun käsin meille epäedullisiin tekijöihin, joita joudumme ottamaan vastaan.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Julkisten palvelujen "säästöistä" sen verran, että tällä tavalla sitä ollaan "säästetty".

Julkiset menot 2007: 87.320.000.000
Julkiset menot 2008: 93.491.000.000
Julkiset menot 2009: 99.134.000.000
Julkiset menot 2010: 102.320.000.000
Julkiset menot 2011: 107.009.000.000
Julkiset menot 2012: 112.110.000.000
Julkiset menot 2013: 116.310.000.000
Julkiset menot 2014: 119.996.000.000

Kyllä on kovaa ollut tämä säästäminen, kun menot ovat kansantuotteeseen nähden nousseet koko Euroalueen nopeimmin.
Julkisten menojen kehitys - Veronmaksajain Keskusliitto ry

Varmaan palvelut ovat koko ajan huonontuneet samassa suhteessa, kun rahaa käytetään jatkuvasti enemmän. Jos meillä olisi tutkivaa journalismia, se kysyisi että mihin helvettiin ne rahat oikein ovat menneet. Mutta puhutaan vain leikkaamisesta ja säästämisestä, samaan aikaan kun tuhlataan enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kollektiivinen itsepetos kansallisella tasolla on kivaa. Kysykää vaikka Kreikkalaisilta. :D
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Valtion työntekijöiden määrää olllan saatu alas sillä, että Suomi on tilastokikkaillut valtiokolhoosit "yksityisiksi liikelaitoksiksi", kuten Itellan (Suomen suurin työnantaja), VR:n, Mandatumin, Solidiumin ja niin edelleen.

Menot ovat kasvaneet aivan järjettömällä tavalla, ja kasvavat edelleen, kaikista paskapuheista huolimatta. Tämä täysin edesvastuuton julkisten menojen kasvatus ollaan tehty ajanjaksolla, jolloin Suomi on menettänyt vähintään 150.000 niiden menojen nettomaksajaa, mm. energiaverotuksen takia.

"Säästöt" ovat Suomessa olleet pelkkiä veronkorotuksia. Ainoastaan suomalainen sateenkaarimedia on niin typerä, että sitä pystyy kairaamaan suorilla valheilla kakkoseen miten paljon huvittaa.

Median mukaan "köyhää ollaan kyykytetty koko ajan", vaikka jokainen voi lukea faktat suoraan STM:n sivuilta:

"Reaalisella rahanarvolla mitattuna vuosittaiset sosiaalimenot ovat kasvaneet vuodesta 1960 vuoteen 2005 noin 15-kertaisiksi. Samalla aikavälillä sosiaalimenot asukasta kohden ovat reaalisesti noin 13-kertaistuneet. Sosiaalimenojen bkt-osuus on noussut 9 prosentista nykyiseen noin 25 prosenttiin. "
http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=41254&name=DLFE-4808.pdf

Ja tuo oli vasta vuoteen 2008 asti, jonka jälkeen menojen kasvu on kiihtynyt entisestään. 2000-luvulla sosiaalimenot ovat nousseet yli 30 Miljardilla ja sosiaalimenojen BKT-osuus alkaa kaiken järjen mukaan lähennellä 30 prosentin lukemaa. Edit: Tarkistin, oli ylittänyt jo 31%.

OECD: Public Social Expenditure in EU countries

Julkisen sektorin porsastelu vain kiihtyy - ja tavoitteena on konfiskoida yksityisellä sektorilla toimivan keskiluokan omaisuus koneiston käyttöön. Kotimarkkinat ollaan verotettu henkihieveriin ja julkinen sektori sen kuin röhkii ja kasvattaa menojaan.

Tässä edellisen hallituksen ja "Kolmen Ässän" veronk... anteeksi.... "säästöjä": Minäkin ajattelin "säästää" ja varastaa naapurin lompsasta satasen ja ostaa sillä viinaa. Ei se ole sosialistisessa järjestelmässä varkaus, vaan "oman talouteni sopeutus". Ettäs tiedätte!

1. Inflaatiotarkistusten tekemättä jättäminen 2013 ja 2014
2. Solidaarisuusvero yli 100 000 euron ansiotuloille
3. Yle-vero 2013
4. Keskimääräinen kunnallisvero kiristys min 0,1 prosenttiyksikköä 2013
5. Kaikkien arvonlisäverokantojen sekä vakuutusmaksuveron korotus yhdellä (=kahdella) prosenttiyksiköllä 2013
6. Asunto-osakkeiden ja kiinteistöyhtiöiden osakkeiden varainsiirtoveron verokanta 1,6 %:sta 2 %:iin v. 2013.
7. Kiinteistöyhtiöiden velkaosuus lisätään varainsiirtoveron veropohjaan eli varainsiirtoveron kiristys 2013
8. Liikennepolttoaineverojen korotukset 2012 ja 2014
9. Jäteveron korotus 2013 sekä
10. Turpeen veron korotus 2013 ja 2015
11. Makeis- ja virvoitusjuomaveron pohjan laajennus ja korotukset 2011–2012
12. Alkoholi- ja tupakkaverotuksen kiristys 2012
13. Eräiden palveluiden alennetun ALV-kokeilun päättyminen, eli ALV:n kiristäminen
14. Auto- ja ajoneuvoverotuksen korotukset 2012–2013
15. Pankkivero 2013
16. Windfall-vero 2014
17. Kotitalousvähennyksen tason alentaminen
18. Lukuisia välillisten verojen korotuksia, mm. lähes kaikkien virkakyöstimaksujen korotukset 2013
19. Energiamääräysten, ajolupien, metsästyslupien, aselupien, nuohousmaksujen jne jne korotukset 2013
20. Rikkiveron voimaansaattaminen (aiheuttaa teollisuudelle kustannuksia välittömästi) 2015
21. Eläketulon lisävero
22. Sähköveron nosto
23. Pääomaverojen tuplakorotus
24. Vakuutusmaksuveron korotus
25. Arvonlisäpohjan laajennukset, mm. omaishoito
26. Sairausvakuutuskorvausten alentaminen
27. Kaukolämmön (käytännössä pakollinen kaava-alueilla) jatkuva nousu
28. Ulkomaisten nettiostosten rajoittaminen
29. Km-korvausten vähennysoikeuden rajoitukset
30. Kuntien tuloverotuksen kiristykset valtionosuuksia leikkaamalla 2014
31. Kiinteistöverotuksen yleinen kiristys
32. Kiinteistöverojen kiristys 5-10 % kiinteistöjen arvopohjan laskentatavan muutoksilla
33. Makeis- ja virvoitusjuomaveron korotukset 2014
34. Alkoholi- ja tupakkaverotuksen kiristys 2014
35. Polttoaineveron korotus 2014
36. Sähköveron kiristys 2014
37. Perintöveron korotus 2013
38. Lahjaveron korotus 2013
39. Lukuisat viranomaismaksujen kiristykset vv. 2014-15.
40. Maahantuonnin rajoitukset vuonna 2014.
41. Talkootyön verotuskyttäys alkaen 2014.
42. Rakennustyön valvonnan lisääminen: eli jokaisen rakennuksella työskentelevän veronumeron aiheuttamien viranomaisvalvonnan maksujen kiristykset 2014
43: Venevero
44. Kunnallisverojen kiristys keskimäärin 0,2 % vuoden 2014 alusta
45. Tulevat kunnallisveron kiristykset vuoden 2015 alusta.
46. Ajoneuvoveron lisäkiristykset vuoden 2015 alusta.
47. Makeisveron lisäkiristykset vuoden 2015 alusta.
48. Sähköveron lisäkiristykset vuoden 2015 alusta.
49. Polttoaineveron lisäkiristykset vuoden 2015 alusta.
50. Pääomaveron lisäkiristys vuoden 2015 alusta.
51. Lahja- ja perintöverotuksen korotukset vuoden 2015 alusta.
52. Solidaarisuusveron kiristys vuoden 2015 alusta.
53. Jäteveron korotus vuoden 2015 alusta.
54. Asuntolainan verovähennysoikeuden osittainen poistaminen 2015.
55. Kaasupullovero 1.6. 2015.
56. Kalastusveron korotus 40 %:lla 2016.
57. Stalinin lanseeman ilmiantopuhelimen tuominen Viherkokoomuksen Suomeen. https://www.vero.fi/fi-FI/Palaute/Ilmoita_veronkierrosta(35143)
58. Auton käyttömaksun korotukset
59. Sakkojan tuplaaminen budjetissa
 
Viimeksi muokattu:
1. Ilman (ylempää)tutkintoa et saa työtä
2. Tutkinnon kanssa et saa työtä, koska kokemus alalta puuttuu
3. Teet työtä opintojen ohessa, jolloin valmistumisesi viivästyy

Itse olin kokopäivätyössä koko kouluni ajan (5 vuotta) ja sitä ennen about samat 5 vuotta. Ehkä siitä johtuen olen keskimääräisesti edellä korkeammin koulutettuja diplomi-insinöörejä joista näkee että koulun penkillä on istuttu kaukana työelämästä. Nämä kahden koulutuksen kaverit sitten vasta huimia onkin, ovat jo galaksien päässä tosielämän työelämästä että melkein parempi että ohittaa ne kokonaan. Vääntävät pilkun väärältä puolelta maailman tappiin.

Voihan tilanne tietysti olla eri 5-10 vuoden päästä näidenkin kohdalla.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Itse olin kokopäivätyössä koko kouluni ajan (5 vuotta) ja sitä ennen about samat 5 vuotta. Ehkä siitä johtuen olen keskimääräisesti edellä korkeammin koulutettuja diplomi-insinöörejä joista näkee että koulun penkillä on istuttu kaukana työelämästä.
Tuo on kyllä kunnioitettava suoritus, itsellä ei ole aika/motivaatio/aivokapasiteetti riittänyt vastaavaan tahtiin. Olen silti erittäin tyytyväinen, varsinkin hankitun työkokemuksen takia. Nykypäivänä yli kahden vuoden työkokemus mistä tahansa "valkokaulushommista" on käytännössä parempi työllistymisen takaaja kuin enemmistö akateemisista loppututkinnoista.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Väliaikaiseksi tarkoitettu autojen käyttömaksu jäi pysyväksi.

Meille suorastaan naurettiin kun kysyimme aikoinaan lapsellemme paikkaa päiväkodista (vain toinen vanhemmista ansiotyössä, tulorajat alittuivat selvästi). Ei ollut kuulemma vapaita paikkoja ja jono oli pitkä.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En saanut kaikkea mitä halusin.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Mandatum ei ole valtiokolhoosi tai vastaava yksityistetty liikelaitos. :)

Aika perseelleen täällä tuntuu asiat olevan ja Sipilä-Göran-Hevosmies-tertsetti saa asiat vielä enemmän perseelleen.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
.....
Meille suorastaan naurettiin kun kysyimme aikoinaan lapsellemme paikkaa päiväkodista (vain toinen vanhemmista ansiotyössä, tulorajat alittuivat selvästi). Ei ollut kuulemma vapaita paikkoja ja jono oli pitkä.
Tuohan on ns. subjektiivinen oikeus ja paikka on löydyttävä. Käsittääkseni voit viedä lapsen yksityiseen hoitoon ja laskuttaa kuntaa jos paikka ei järjesty. Vantaa taisi saada joskus jotain penalttia kun paikat eivät auenneet parissa viikossa, mikä muistaakseni oli tämä kohtuullinen aika.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Ikaalisten Nouseva-Voima
Yliopistojen rahoitusta leikataan. Humamuja otetaan maahan liikaa.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Ikaalisten Nouseva-Voima
Tästä on nyt uutta tietoa. mainitsi menevän Talvivaaran ylläpitoon. Nämä ovat poliittisia valintoja. Miten kokoomuslaiset voivat katsoa tämän tieteen alasajon jälkeen itseään peilistä?

Eipä tuo taida haitata, kun kun omat koulut on jo käyty. Peilissä näyttänee hyvältä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tästä on nyt uutta tietoa. Helsingin yliopisto on sijoittunut ennätyskorkealle Shanghain listalla. Sijoitus on 67. Tämä on pian historiaa, sillä hallitus onkin vastannut tähän kasvattamalla Helsingin yliopistoon kohdistuvat säästöt alunperin kaavaillusta 83:sta 100 miljoonaan euroon vuositasolla. Tämä on puolet siitä, mitä @Jämerä mainitsi menevän Talvivaaran ylläpitoon. Nämä ovat poliittisia valintoja. Miten kokoomuslaiset voivat katsoa tämän tieteen alasajon jälkeen itseään peilistä?

Helsingin yliopisto jälleen ainoa suomalaisyliopisto maailman sadan parhaan joukossa – sijoitus paras koskaan - Helsingin yliopisto - Kaupunki - Helsingin Sanomat
Jos homma hoidetaan niin että lakkauteetaan teologinen, niin mitään ongelmaa ei ole. Tosin epäilen ettei näin tapahdu. Mitään hämähäkkimies-tiedettä ei ole tarvitsisi yliopistossa valtion rahoilla tutkia.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hallitus petti minut tekemällä liian löysiä leikkauksia. Byrokratian "purkutalkoita" odotan sekä työn tekemistä kannattavammaksi. En pidätä hengitystä odotellessa. Toki parempi kuin viime hallitus, mutta siihen ei paljoa tarvitse.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ei tämä hallitus voi minua pettää, kun se on jo arvopohjaltaan niin mätä, että järjellistä politiikkaa näissä olosuhteissa ei ole realismia odottaa. Toki hallituksen vihamielisyyttä koulutusta ja sivistystä kohtaan on jopa näin nollaodotuksin hallitusta kohtaan olevalta vaikeaa ymmärtää.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin, nyt se alkoi. Jättiläismäiset yt-neuvottelut Helsingin yliopistossa, josta vähennetään 1200 henkeä. Ja säästötarve vuositasolla kuitenkin vain puolet siitä, mitä hallitus työntää Talvivaaraan. Nämä ovat poliittisia valintoja, joilla kai kuvitellaan pistettävän Suomi nousuun. Tiede ajetaan tästä maasta muualle. Viimeinen lähtijä sammuttakoon valot.

Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta vähennetään muistaakseni 130. Mun mielestä olennaisempi kysymys on se, että miten helvetissä Lappeenrannassa voi olla 130 ja Helsingissä jumalauta 1200 täysin turhaa työntekijää? Jos homma kerran pyörii ilman niitäkin, niin ilman muuta potkut, eikä pidetä turhia paperinpyörittäjiä listoilla.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
En nopealla googlauksella valitettavasti löytänyt faktapohjaa väitteeni tueksi, mutta vahvasti mutuilisin, että noin yleisesti ns. humanistisen tutkimuksen kustannukset ovat aika paljon alhaisemmat kuin teknisen/lääketieteellisen/luonnontieteellisen tutkimuksen, koska jälkimmäisten tekemiseen vaaditaan tyypillisesti erilaisia apuvälineitä, jotka eivät välttämättä aina ihan halpoja ole ja tämä huomioiden ei lienekään yllättävää, että Tekesin arvion mukaan tekniikan tutkimus kärsii kovimmin hallituksen säästöistä.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Vastaus alkuperäiseen kysymykseen hallitus petti minut sillä että Kreikalle ei pitänyt antaa alunperin lainaa mutta kuinkas kävikään. Ja nyt hallitus on pettänyt minut sillä että on sallinut tuon invaasion alkaa eikä ole laittanut rajoja iPhone miehiltä kiinni. Ennen nykyistä hallitusta ei Suomeen ole päässyt ilman asianmukaisia matkustusasiakirjoja mutta nyt näköjään pääsee. Pääministeri meni vielä antamaan talonsakin tuolle joukkiolle käyttöön näyttäen samalla vihreää valoa kaikille suomeen haluaville että tänne vaan täällä on piikki auki.
 
Ei ole hallitus minua pettänyt mitenkään. Palkka varmaan laskee (jos nyt saan työpaikkani ylipäätään pitää), mutta on se tähän asti ollutkin työn vaativuuteen nähden kohtuuttoman korkea. Oikeastaan arvostan sitä, että viimein löytyi pääministeri, jolla on munaa vähän suitsia minunkin kulutustani. Kataisesta ei siihen ollut. Ei tämä yhteiskunta loputtomiin voi sillä tavalla pyöriä, että ammattitaidottomalla paskaduunarillakin on varaa käydä ulkomailla monta kertaa vuodessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös