Tänään jälkiruoaksi tai kahvin kanssa...
Omenainen tiikerikakku
3 munaa
2 dl sokeria
2 di omenasosetta
1 di rypsiöljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeri
1 rkl kaakaojauhetta
Vuokan voitelu
1 rkl margariinia
2 rkl korppujauhoja
1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää omenasose ja öljy. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita ne taikinaa muutamassa erässä. Ota taikinasta kolmannes toiseen kulhoon ja sekoita kaaka-ojauhe joukkoon.
3. Voitele ja korppujauhota rengas-kakkuvuoka (21) ja lusikoi taikinaita vuorotellen molemmista kulhoista vuokaan.
4. Paista kakkua 180 asteessa uu-nin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kakku lautaselle hieman jäähtyneenä.