Mitä tänään syötäisiin?

  • 380 238
  • 3 371

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Jääkaapissa oli pyörinyt reilu kuukausi sitten vanhentunut kahvikerma. Olin ajatellut tehdä siitä kermakakun ja tänään sain vihdoin aikaiseksi tehdä sen.

Kermakakku
2 dl (hapanta) kermaa
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 vajaa tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

Munat ja sokeri vatkataan. Muut aineet lisätään. . Paistetaan 175 astetta, uunin alaritilällä n. 40min.
 

Liitteet

  • IMG_20220403_131352_HDR.jpg
    IMG_20220403_131352_HDR.jpg
    355 KB · kertaa luettu: 43
Viimeksi muokattu:

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Mutsi tulossa synttärisafkalle, niin ajattelin duunata teryakilohta uunissa, seuraksi misomuusia.
kahtellaan sitten lisukkeet. Jotain kakuntynkääkin pitäisi hommata. En leivo, kun en osaa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Käytiin eilen paikalliselta lammastilalta hakemassa Pääsiäiseksi puolikas karitsaa ja niistä lihoista on tänään tekeillä lihakeitto lievällä andalusialaisella twistillä - tai emmää tiiä, ihan vaan maustettuna musta- ja viherpippurilla, chilillä, sitruunalla, hunajalla, yms.
No, joka tapauksessa lihoja kypsennetään mausteiden kanssa suht' pitkään ja liemi siivilöidään puhtaaksi "roippeista", kun lihat ovat kypsiä. Sitten perunat, porkkanat, sipulit ja tomaattimurska liemeen pienennettyjen lihojen kanssa kypsymään ja lopuksi pinnalle persiljaa hakattuna pieneksi.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kokeiltiin tänään ranskalaisten tekemistä "airfryerilla". 25 minuuttia 200 asteessa ja ihan kypsiä tuli mutta ei kovin rapeita.
 

Liitteet

  • IMG_20220410_112830_HDR.jpg
    IMG_20220410_112830_HDR.jpg
    509,5 KB · kertaa luettu: 105

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Massatuotin viiikonloppuna ruokaa. Osa pakkaseen, osa jääkaappiin. Eli nakkikeitto. Ei siinä ihmeepää, puolet perunaa, puolet porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa. Mausteiksi maustepippuria ja laakerinlehtiä ja merisuolaa. Nakit kevyesti voissa paistettuna ja maustettuna paprikajauheella ja mustapippurilla. 6l tätä.

Isompi setti sitten tuli lihaperunasoselaatikkoa. 3 kg perunaa ja 1,4 kg jauhelihaa. Jauhoinen peruna keitetään, säästetään osa suolatusta keitinliemestä ja muusataan voin kera. Lisäksi punaista maitoa niin että seos on vähän juoksevampaa kuin muusi, sellaista velliä vähän paksumpaa. Sekaan maustettu ja ruskistettu jauheliha ja 3 vispattua kananmunaa. Massa sekaisin, uunivuokiin ja uuniin.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
No, lampaanlihakeittoa edelleen...
Sitä kun viiden litran pänikän kerrallaan keittelee, näin kahden (vanhan?!) ihmisen taloudessa siitä syö useamman päivän, joskus ihan kyllästymiseen asti.
Tosin nyt kyllä täytyy todeta, että keitosta tuli niin hyvää, että vielä loputkin maistuu mielihyvin.
 

Glove

Jäsen
Pikanuudeleita vedin annoksen pahimpaan nälkään kun töistä tulin. Mutta on mulla siipiä tuolla jääkaapissa, laittelen ne uuniin kohtapuoliin.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Pari kirjolohta tuli perhosteltua aamupäivällä. Kohta kalat käsittelyyn. Aluksi roippeista kunnon liemi ja sitten siivilöinnin jälkeen lisätään voita,purjoa,fenkolia, palsternakkaa, lanttua ja perunaa. Lopuksi kuohukerma, kalapalat ja tilli. Ai että!
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Karitsan viulua, valkosipuliperunoita, kastiketta ja salaattia - kaikki tietysti alusta loppuun omin käsin...
Kaiken kruunasi hyvä, roteva punaviini.

Totesin juuri vaimolle, että "hullu mikä hullu": käytän ruuan valmistukseen tuntikausia, jaksamme syödä siitä pienen osan nk. juhla-/pääaterialla ja loppuja sitten pitkin pyhiä.

Mutta joo - ruuanlaittoa on kivaa ja maittava, omin käsin tehty ruoka antaa tyydytystä monella tasolla. Vaimo tuohon tokaisuuni vastasikin, että nauttii enemmän tällaisesta kuin että menisimme ravintolaan ja kallis ruoka ei olisikaan niin "hyvää" kuin olettaisi eli mihin olisi kotona tottunut.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Pääsiäispäivän menuun kuului lohta ja parsaa kermaviilikastikkeella sekä tietysti salaattia. Lohen kanssa sopii mainiosti kuohuviini, tällä kertaa cava.

Nyt olikin paljon helpompi ja lyhyempi projekti kuin perjantaina - suosittelen...
 

Liitteet

  • lohi_ja_parsa.jpg
    lohi_ja_parsa.jpg
    704,4 KB · kertaa luettu: 137

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Meillä oli tänään pääsiäiskana (ks liite). Lisukkeeksi sitten sienikastiketta (suolasienistä), keitettyjä perunoita ja vihanneksia (porkkanaa, kukkakaalia ja parsakaalia) ja salaattia. Ruokajuomaksi (alkoholitonta saksalaista) valkoviiniä.

Edit. Ei pidä unohtaa pinkkejä munia jotka värjäsin.
 

Liitteet

  • IMG_20220417_124745_HDR.jpg
    IMG_20220417_124745_HDR.jpg
    887,6 KB · kertaa luettu: 98
Viimeksi muokattu:

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
Karitsan jauhelihasta tuli burgerit väsättyä. Tulipahan ihan maistuvia, vaikka ite sanonkin.
 

Glove

Jäsen
Kreikkalaisen salaatin tein kun siihen löytyi ainekset. Tai vähän sinne päin. Pätkä kurkkua,tomaatti, pala paprikaa (punasta , pitäisi olla vihreää,) puolikas punasipuli, loput salaattijuustokuutiot mitä oli, kalamata-oliiveja ja päälle lorautin oliiviöljyä. Hyvää oli.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Kohta lähden tuttavapariskunnan luo istumaan iltaa. Rouva on kiinasta kotoisin, joten hieman erilaisia herkkuja tiedossa verrattuna perus ruskiaan kastikkeeseen ja perunoihin. Sen verran menusta tiedän, että tarjolla on ainakin Baozi leipiä ja kanan varpaita. Vesi kielellä jo nyt!!
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Grilliruokaa tänään. Eihän tämä parvekkeen sähkögrilli kovin nopea ole, mutta kyllä silläkin sapuskaa lämpimäksi saa. Jopa mestarikokki Krepo siinä viime kesänä onnistui.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Jauhelihakeiton keittelin. Reilusti juureksia ja vain vähän perunaa on miun tapa tehdä. Erityisesti palsternakka on miun suosikki. Vielä oli viimekesäistä vakumoitua ja pakastettya persiljaa, joka antoi viimeisen silauksen tuolle. Kaikille kotikokeille vinkiksi, että älkää kasvikuivurissa kuivatko kasvattamianne yrttejä vaan vakuumi! Ei paljoa tuoreelle häviä!

Samalla huomiselle laitoin viipaloidun kasslerin uuniin. Hetki kovemmassa lämmössä, jonka jälkeen lasketaan lämpöä reilusti. Sopivassa kohtaa lisätään vielä sås, johon tulee soijakastike, sokeri, seesaminsiemen, inkivääri ja valkosipuli. Perunat ja vapaavalintaiset kasvikset viereen. Omalla kohdallani, paprikaa, sipulia ja fenkolia.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jauhelihakeiton keittelin. Reilusti juureksia ja vain vähän perunaa on miun tapa tehdä. Erityisesti palsternakka on miun suosikki. Vielä oli viimekesäistä vakumoitua ja pakastettya persiljaa, joka antoi viimeisen silauksen tuolle. Kaikille kotikokeille vinkiksi, että älkää kasvikuivurissa kuivatko kasvattamianne yrttejä vaan vakuumi! Ei paljoa tuoreelle häviä!
...
No, minä taas keittelin ihan kokolihakeiton, kun löysin alennuskeittolihaa kaupastamme. Palsternakka lähti myös matkaan, on minunkin suosikkejani, ja porkkanaa, perunaa ja sipulia löytyy kotoa(-kin). Myös persiljaa löytyy ihan tuoreena, kun meillä on tapana kasvattaa yrttejä keittiön ikkunalla. Aina silloin-tällöin ostan jonkun yrttiruukun kaupasta ja jatkamme sen käyttöikää antamalla kasvaa valoisassa paikassa. Näin keväällä ei mitään ongelmaa, mutta talvella on vähän taiteilua.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Tänään kebablinjalla, kun poika kovasti toivoi.

Huomenna kaveri tulee asentamaan uutta kiuasta meille. Se on varma, että meillä ei ammattimiesten tarvitse käydä vastikkeetta, vaikka hyvä ystävä olisikin. Ankanrintaa, piiitkään keitettyä punaviinikastiketta, parsaa ja mustaleima emmentalilla höystettynä bataatti-peruna paistosta tarjolla.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Huomenna kaveri tulee asentamaan uutta kiuasta meille. Se on varma, että meillä ei ammattimiesten tarvitse käydä vastikkeetta, vaikka hyvä ystävä olisikin. Ankanrintaa, piiitkään keitettyä punaviinikastiketta, parsaa ja mustaleima emmentalilla höystettynä bataatti-peruna paistosta tarjolla.
Noilla eväillä sama kaveri on muutaman päivän päästä ovesi takana, kolkuttelemassa: "Jäi pikkusen kesken vielä tuo asennus..."
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Täällä syödään broileria chili-kaneli-mustavalkosipuli-kastikkeella. Sieniriisiä siihen oheen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös