Mitä tänään syötäisiin?

  • 381 866
  • 3 376

Jewgen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nopea ja terveellinen kalakeitto: 2 pkt kalakuutioita, 2 pussia keittojuureksia, 2 pkt tomaattimurskaa (chili ja valkosipuli) sekä purkki herkkusieniä. Kaikki kattilaan ja mukaan kalaliemifondi ja mustapippuria sekä tietysti vettä. Kun kiehuu kunnolla niin herkkuun lisätään vielä isoja katkarapuja pussi. Levy pois ja kolmen minuutin päästä syömään. Tämän helpompaa ei ruuan laitto ole.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Possun ulkofile uunissa n. neljä tuntia, siihen kylkeen pottumuusia ja paistoliemestä kastike tilkalla kermaa ja sinapilla säädettynä sekä puolukkasurvosta - näytti kelpaavan... itsellekin...
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Viimeaikoina olen jättänyt uunin käytön hyvin vähälle ja siirtynyt enemmän Sous Viden käyttöön. Esim possun ulkofile hauteessa 6 tuntia ja 62 astetta. Aivan loistavaa. Kylkeen Annabella perunaa keitteynä ja syödään kuorineen sekä itse tehtyä Bearnaise-kastikke tuoreen rakuunan kera.
Aivan loistava mureus ja rakenne sekä lähes kaikki kosteus lihassa tallella.

Edit: Niille jotka ihmettelevät lämpötilaa. On turvallista. Näille onohje ajat ja lämmöt jossa tuote pastörointuu.
Esim tuo possun file, noin 8cm paksu, 62 astetta, vaatii 4,5 tuntia.
Sama juttu voidaan tehdä vaikka broilerin kanssa. 4 senttiä paksu kanan filee vaatii 3 tuntia 60 asteessa, tai 2 tuntia 15 min 63 asteessa.
 
Viimeksi muokattu:

Saipamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kotipizzasta tilasin ekaa kertaa varmaan kymmeneen vuoteen korona eväät minulle ja vaimolle. Minulle kaksi pizzaa ja vaimolle riittää yksi kotzone.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Suppilovahverokeittoa viime syksyn suppiksista. Helppoa kuin mikä, sipulit ja suppikset pataan ottamaan lämpöä, sekaan jauhoa ja sitten riistaliemi päälle. Lopuksi kermaa ja tarkastetaan suola ja pippuri. Päälle heitin valkosipulismetanaa ja paahdettua ruisleipää.
 

Liitteet

  • A6F11E75-AECB-4BE1-8AC2-29066580DCDC.jpeg
    A6F11E75-AECB-4BE1-8AC2-29066580DCDC.jpeg
    837,8 KB · kertaa luettu: 107

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Suppilovahverokeittoa viime syksyn suppiksista. Helppoa kuin mikä, sipulit ja suppikset pataan ottamaan lämpöä, sekaan jauhoa ja sitten riistaliemi päälle. Lopuksi kermaa ja tarkastetaan suola ja pippuri. Päälle heitin valkosipulismetanaa ja paahdettua ruisleipää.

Minä hain Keravalta pitsaa. Nam.

Ei ole sieniä, ainakaan tilattuna
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Juures ranskalaisia ja vöneriä tänään. Äsken otin sulamaan Davigelin pizza pullia ja parin kilon kirjolohen. Huomenna siis pizzaa ja ylihuomenna savulohta. Lisut yllä mainittuihin vielä mietinnässä.
 

Glove

Jäsen
Söin Foodoran tuomaa kiinalaista. Jostain syystä laittoivat 5 € voucherin joka piti käyttää viikonlopun aikana, joten tällä mentiin.
 

Glove

Jäsen
Tänään tein "jääkaappi tyhjäksi" nimisen gourmet ruuan. Tuli vähän semmoinen texmex tyyppinen sapuska. Jauhlihaa paketti, sipuli, kaksi yksikyntistä valkosipulia, puolikas paprika, pussi pakastemaissia, papuja tomaattikastikkeessa ja ja... Meniköhän siihen muuta? Riisiä lisukkeeksi. Ai niin, kaksi chiliä pilkoin mukaan ja maustoin cajun mausteella ja hippusella suolaa.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Mies teki pitsaa, kinkku-aurajuusto-herkkusieni täytteenä.
Edit. Ihan hyvää on...
 

Liitteet

  • IMG_20220326_190019_HDR.jpg
    IMG_20220326_190019_HDR.jpg
    698 KB · kertaa luettu: 147
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään on tarkoituksena tehdä lihapullia ja pottumuusia (taas).

Lihapulliin tulee...
- no, (naudan) jauhelihaapa tietenkin 1,2kg
- pari reilun kokoista sipulia hienoksi hakattuna
- valkosipulia muutama kynsi hienonnettuna
- kourallinen kuivattuja tatteja hienoksi "rouhittuna"
- mausteita kuten rouhittua mustapippuria ja suolaa maun mukaan.
- korppujauhojen sijasta laitan massaan kuumassa vedessä turvotettuja kuskus-ryynejä (kuivana n. desi)
- nesteeksi pari kananmunaa ja purkki kermaviiliä ja jos nestettä pitää vielä lisätä, käytän piimää tai maitoa.

"Reseptihän" on sellainen, että tuohon uppoaa helposti vielä vaikka chiliä ja/tai yrttejä, hienona silppuna tietenkin - tänään laitan mukaan yhden Hungarian hot wax -chilipalkon oikein hienoksi hakattuna (niitä kun on vielä kymmeniä jäljellä pakkasessa)

Palstan lihapullani uunissa pellillä n. kolme varttia 180°C, kunnes ovat saaneet väriä itseensä ja niistä irronnesta nesteestä voi tehdä helposti kastikkeen aterialle.

Lihapullarojektini koki heti alkuun pienen takapakkia, kun eilen jääkaappiin pakasteesta nostamani jauhelihapötkylät eivät olleetkaan vielä sulia, joten pesualtaaseen kylmään veteen lillumaan vain. Näinpä minulla onkin aikaa runoilla täällä lihapullista (joutavia)...
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Jauhemaksapihvejä,
Kyllä nyt Iisoppia hemmotellaan...
Miehen taidonnäyte. Vähin piti kyllä neuvoa kun Martat oli tehnyt epäselvän ohjeen.
 

Liitteet

  • IMG_20220327_114038_HDR.jpg
    IMG_20220327_114038_HDR.jpg
    602,7 KB · kertaa luettu: 95

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Pestokanaa uunissa. Lisukkeena uunijuurekset parsalla ja fetalla höystettynä.

Helppoa ja hyvää.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään on sitten lihakeiton vuoro.
Kävin eilen kaupassa ja sopivan lihan osuessa kohdille, kypsyi ajatus lihakeitosta. Varsinaisesti lihakeittoa varten ostin sen lisäksi vain palsternakkaa ja nipun persiljaa. Muut keittoon tulevat aineet ovat nk. peruselintarvikkeita ja mausteita, joita löytyy aina kotoa.
Niin no - sitruunan ostin myös, koska sillä saa keittoon mukavan raikkaan säväyksen (ei liikaa ja lisätään ihan vasta lopussa).
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Intialaista kera kylmän maidon.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Vähän erikoisempaa iltapalaa eli pari päivää sitten tönkkösuolaamiani Puruveden muikkuja ja kyytipojaksi Halti Viinaa pakastimesta.

Edit: ei nyt ihan paskaa, mutta toimii aika saatanan paljon paremmin juhannuksena rantasaunalla.

Jos jää nälkä niin makkarakeittoa jälkiruuaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tomaattinen pasta-kasvisvuoka broilerilla syntyi pakkasesta löytyneistä tarvikkeista ja "jämistä".
Edellisen lauantain pitsan teosta jäi puoli purkkia pastakastiketta. Siitä se sitten lähti. Vuokaan meni pakkasesta purjoa, persiljaa, paprikasuikaleita, kesäkurpitsaa ja broilerisuikaleita (paistettuna). Yhden porkkanan raastoin ja kuullotin broilerin kanssa. Lisäksi keitin 4 dl fusilleja. Mausteeksi provencen yrttisekoitusta, suolaa ja pippuria. Ainekset vuokaan ja sekoitus. Nesteeksi tuli puolikas pastakastikepurkki, sen huuhdevesi ja ruokakermaa. Lisäsin vielä yhden (pienen) tetran tomaattisosetta vahvistamaan tomaattista makua. Kaiken kruunasi vielä kerros juustoraastetta pinnalla. Paisto uunissa 200°C n. 50 minuuttia. Ihan hyvää tuli vaikka ihan itse keksin ja sovelsin.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tein HK:n ohjeella jauhelihamakaronilaatikkoa. Tätä laatikkoa varten ei tarvinnut esipaistaa jauhelihaa tai esikypsentää makaroneja. Oli ensimmäinen kerta kun kokeilinkin tehdä tällaista looraa johon en paistanut jauhelihaakaan valmiiksi vaan sekin kypsentyi uunissa.

Tuli muuten hyvää laatikkoa mutta mausteita olisi voinut olla enemmänkin. Mutta kyllä tuon laatikon valmistaminen näemmä onnistuu niinkin ettei esivalmista laatikkoa varten jauhelihaa eikä makaroneja.

Oli tosi kiva kokata muuten pitkästä aikaa kotioloissakin. Muuten olen mennyt tässä pitkään sairaalaruoilla kun olen ollut mielenterveysosastolla.

Illalla teen vielä tacopeltiä. Sitä varten tilasin raaka-aineet Woltin kautta kotiinkuljetuksena. Nyt kun Woltissa on mukana täälläkinpäin ruokakauppa. Päätin kokeilla tuota kotiinkuljetusta. Muuten pelasi hyvin mutta jostain syystä toimittivat tilaukseni kerrosta alemmas olevan asunnon oven eteen.

Ihmettelin ensin kun mitään tilausta ei kuulunut minulle vaikka ohjelma osoitti jo tilauksen toinitetuksi. Lähdin sitten katsomaan ettei ne sitä koko kerrostalon pääovelle tai aulaan jättänyt ja näin matkan varrella K-marketin kassin jossa vaikutti olevan sisällä samanlaisia tuotteita kuin äsken tilasin. Osasin päätellä sitten oikein ja kassissa luki nimeni. Ne oli jättänyt kassin väärän oven taakse.

Koitin kyllä soittaa ensin ovikelloa etteivät ihmettele kun raappasen mukaani kassin heidän oveltaan. Mutta kun kukaan ei tullut avaamaan ovea niin nappasin kassin vain mukaani. Tuli hassun syyllinenkin olo vaikka omia ostamiani tuotteita siitä mukaan otin. No, onneksi tavarat löysivät perille!
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Piti käyttää vanheneva lahjakortti ja ostin kokeeksi karitsanpekonia hallista. Illalla teen kermaista pastakastiketta tuon pekonin kera.
Siitä tullee hyvää. Karitsaa ostan, jos jotain pekonia nykyään ostan. No, joskus ihan sikaakin.
 

Jeffrey

Jäsen
Mielenkiintoinen kokeilu @vilperi tuo esikypsentämätön loota! Eipä ole tullut koskaan itse vastaavaa kokeiltua, vaikka ihan makaroonilaatikkomiehiä olen ollut pienestä asti!

Kokkailu on itselle rakas harrastus, ja jos en nyt väärin tulkinnut niin hienoa sen tuovan iloa myös sinne uuteen tilanteeseen! Ruuanlaitossa tärkeintä on kuitenkin juuri tuo ennakkoluulottomuus, että uskaltaa kokeilla uutta vaikka esimerkiksi esikypsentämätöntä makaronilootaa. Uusien asioiden kokeilu, käsillä tekeminen, prosessiluonteisuus ja myös epäonnistuminen tuo kuitenkin sitä mukavaa pikkulisää meille arkeen ja myös Juhlaan.

Omalla kohdalla lounaaksi keitin tänään riisiä ja höyrytettyjä ruusukaaleja (on muuten hyviä) ja proteiiniksi chimichurrimarinoitua kananrintaa. Olin vielä viime viikonloppuna tilannut kiinalaista ja heiltä ekstrana sichuanilaista chiliöljyä, joka toi kivan pienen lisän tähän kokonaisuuteen.
 

Glove

Jäsen
Tyttö alkoi leipomaan. En tiedä mitä, mutta kai siitä jotain makeaa tulee kun kaupasta piti ostaa fariinisokeria ja suklaalevy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös