Tänään on tarkoituksena tehdä lihapullia ja pottumuusia (taas).
Lihapulliin tulee...
- no, (naudan) jauhelihaapa tietenkin 1,2kg
- pari reilun kokoista sipulia hienoksi hakattuna
- valkosipulia muutama kynsi hienonnettuna
- kourallinen kuivattuja tatteja hienoksi "rouhittuna"
- mausteita kuten rouhittua mustapippuria ja suolaa maun mukaan.
- korppujauhojen sijasta laitan massaan kuumassa vedessä turvotettuja kuskus-ryynejä (kuivana n. desi)
- nesteeksi pari kananmunaa ja purkki kermaviiliä ja jos nestettä pitää vielä lisätä, käytän piimää tai maitoa.
"Reseptihän" on sellainen, että tuohon uppoaa helposti vielä vaikka chiliä ja/tai yrttejä, hienona silppuna tietenkin - tänään laitan mukaan yhden Hungarian hot wax -chilipalkon oikein hienoksi hakattuna (niitä kun on vielä kymmeniä jäljellä pakkasessa)
Palstan lihapullani uunissa pellillä n. kolme varttia 180°C, kunnes ovat saaneet väriä itseensä ja niistä irronnesta nesteestä voi tehdä helposti kastikkeen aterialle.
Lihapullarojektini koki heti alkuun pienen takapakkia, kun eilen jääkaappiin pakasteesta nostamani jauhelihapötkylät eivät olleetkaan vielä sulia, joten pesualtaaseen kylmään veteen lillumaan vain. Näinpä minulla onkin aikaa runoilla täällä lihapullista (joutavia)...