Pilkillekin pääsi pitkästä aikaa viime viikonloppuna ja (tolkuttoman työläistä pienistä) ahvenista tehtyä tomaattista uunivuokaa on tullut hyödynnettyä moneen paikkaan. Toimii pastakastikkeena ja tänään askartelin pizzan ahvenilla ja tateilla, että molemmat täytteet oli kasvaneet kävelymatkan päästä kämpiltä.
Ahvenpottiin tulee luonnollisesti nyljettyjä ahvenia, pesto rossoa ja tomaattimurskaa 1:1 suhteessa (tosin murskaa voisi laittaa enemmänkin kun pesto rosso on hiton suolaista) ja roimasti valkosipulia. Määrät riippuu toki appurakasan koosta, mutta nyrkkisääntönä että hyvä tulee kun affenat peittyvät enimmäkseen (muttei kokonaan, pitää olla myös rapsakoita kohtia) nesteeseen. Lämpötilaa 150 astetta ja haudutusta kolmisen tuntia niin ruotoihinkaan ei tukehdu.
Ahvenpottiin tulee luonnollisesti nyljettyjä ahvenia, pesto rossoa ja tomaattimurskaa 1:1 suhteessa (tosin murskaa voisi laittaa enemmänkin kun pesto rosso on hiton suolaista) ja roimasti valkosipulia. Määrät riippuu toki appurakasan koosta, mutta nyrkkisääntönä että hyvä tulee kun affenat peittyvät enimmäkseen (muttei kokonaan, pitää olla myös rapsakoita kohtia) nesteeseen. Lämpötilaa 150 astetta ja haudutusta kolmisen tuntia niin ruotoihinkaan ei tukehdu.