Mitä tänään syötäisiin?

  • 381 385
  • 3 375

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Pilkillekin pääsi pitkästä aikaa viime viikonloppuna ja (tolkuttoman työläistä pienistä) ahvenista tehtyä tomaattista uunivuokaa on tullut hyödynnettyä moneen paikkaan. Toimii pastakastikkeena ja tänään askartelin pizzan ahvenilla ja tateilla, että molemmat täytteet oli kasvaneet kävelymatkan päästä kämpiltä.

Ahvenpottiin tulee luonnollisesti nyljettyjä ahvenia, pesto rossoa ja tomaattimurskaa 1:1 suhteessa (tosin murskaa voisi laittaa enemmänkin kun pesto rosso on hiton suolaista) ja roimasti valkosipulia. Määrät riippuu toki appurakasan koosta, mutta nyrkkisääntönä että hyvä tulee kun affenat peittyvät enimmäkseen (muttei kokonaan, pitää olla myös rapsakoita kohtia) nesteeseen. Lämpötilaa 150 astetta ja haudutusta kolmisen tuntia niin ruotoihinkaan ei tukehdu.
 
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
Haettiin eilen halal kaupasta kolme kiloa luita ja keiteltiin niistä ihan uskomaton liemi. Pottuja oli jo sekä sipulia sun muuta, niin piti hankkia vaan kaalia ja pekonia. Keitetyistä luista irtosi ihan hyvin kans vielä lihaa ja näistä aineksista kehkeentyi melko hyvä ja edullinen soppa.
Eka kertaa vierailin halal kaupassa, tää oli tuolla Puhoksella. Niillä näytti olevan kilpailukykyiset hinnat jauhelihassa ja muissa sellasissa. Napattiin kissoille myös kananmaksaa ja sydämiä. Kannattaa oikeesti käydä noissa etnisissä kaupoissa jos sellaisia vaan paikkakunnaltasi löydät.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Asiaan: Sen verran arvokkaita komponentteja tuossa curryssa, esim kaffirlimetinlehti n. 700€/kg ja tietysti liha, joka on myös hintava, jottei ihan arkiruokaa todellakaan.
Rendangiin sopii just se halvin ja sitkein liha. Itse hauduttelin omaa rendangiani viisi tuntia mutta telkkarissa Gordon Ramsay jätti sen koko yöksi kypsymään.
 
Teen kana-aurajuusto "pizzoja" tortillapohjiin. Tortillalätyn päälle mausteista tomaattisoossia, paistettua ja maustettua kanaa, aurajuustomurua ja punaleimaraaste + ehkä jotain lisää jos jääkaapista löytyy. Nopea ja varovainen uunitus ettei lätty pala. Hyvää ja nopeaa pizzantapaista lätkäevästä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Ettei menisi vallan ohilässytykseksi, niin suosittelen tymäkästi gnocchivuokaa vaikkapa poikain illanistujaisten menuksi: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gnocchivuoka

Tuota kun jatkaa vielä vähän mureammilla mausteilla ja tuplaa makkaran määrän, niin ei jätä kylmäksi. Pari kertaa oon itte tehny, ja voin kertoa, että sanomista tulee...

...
Pitänee kokeilla tuota gnocchivuokaa tässä lähiaikoina, kun aikaa on puuhastella. Olen muutaman kerran itse tehnyt gnoccheja ja meinasi olla vähän ähräämistä, mutta kaupaksi menivät sopivien kyytipoikien kanssa.
No niin, ei kannata hullua yllyttää... Kävimme kaupassa ja sain päähäni hankkia gnocchivuoan aineet saman tien.
Ruoka oli nopeasti valmis, vaikkakin jouduin säätämään sen verran, että chili tuli vuokaan pakasteesta yhtenä oman kasvarin Hungarian Hot Wax -jöötinä (n.10cm), jonka hakkasin hienoksi.
Vuoka maistui todellakin hyvältä, potkua oli mukavasti, mutta todellakin, makkaran määrä olisi saanut olla ehkä suurempi kuin ohjeessa oli.
Ja mikä vielä mukavmpaa, tuosta saa helposti myös kasvisversion joko tofun tai vaikka härkiksen kanssa, lähipiirissäni kun on kasvissyöjiäkin...
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Merimiespataa laitoin uuniin omalla kylällä (tai naapuri kylällä mutta kuka näitä nyt enää laskee) kasvaneesta kyytöstä. Sain pataan myös menemään jonkun tumman Auran joka oli pitkään pyörinyt nurkissa.
Ja sitten odotellaan sitä päivää kun mies kysyy että missä se Aura-olut on jota olen pitkään säästänyt... ;-)
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kanapizzaa kohta uuniin useamman pellillisen taktiikalla.
En oikeastaan tiedä miksi tuota viestiä edes lainasin, mutta tulipahan lainattua. Pizzaa syötiin ja syödään meilläkin. Syötiin jo eilen, mutta kun tänään todettiin kaikkia täytteitä olevan reilusti jäljellä, päätettiin syödä pizzaa tänäänkin. Hyvää oli eilen, hyvää oli tänään ja saatiinpa käytettyä ne jäljellä olleet täytteet, erityisesti jääkaapissa dunkanneesta Aurajuustosta oli hyvä päästä eroon noin pizzan päällä, vaikka eipä sen syöminen "raakanakaan" mulle mikään epämieluisa rasti olisi ollut.

Eilen tehtiin (no, vaimo teki) pohja itse, tänään tyydyttiin pakastimessa olleisiin valmispohjiin. Päälle reilulla Srirachalla jatkettua tomaattikastiketta, täytteiksi jauhelihaa, jalapenoja, sitä Aurajuustoa sekä viimeksi mainittujen tulisuutta ja suolaisuutta tasapainottamaan makeaa ananasta. Näiden päälle maltillisesti emmentalia ja mozzarellaa, raastettuna tietenkin ja sitten vain uunin kautta ääntä kohti. Satunpa vielä tykkäämään kylmästä pizzasta jopa enemmän kuin kuumasta, joten ruokailen kohta iltapalaksi jääkaappikylmänä lounaalta jääneet pari palaa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihan saatanan hyvää kebua löytyi Kaaren Prisman tiskiltä. Eikä ole edes kovin kallista. Mahtavan laadukas pehmeä liha, jämäkät mausteet. Tätä voin suositella. Käyn heti huomenna hakemassa uuden satsin.

Kaaren Prisma on muutenkin skarpannut, siellä on esimerkiksi Itsudemo. Paranee, paranee!
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Munakasrullaa tein. Neuvoa antava ohje ohessa...

Munakaspohja
5 kananmunaa
5 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
Aineet sekoitetaan hyvin keskenään, annetaan turvota vartin verran. Seos kaadetaan uunipellille ja paistetaan 20-25 min 200 asteisesa uunissa.

Täyte
1-2 sipulia
200 g sieniä
1 pussi pakaste suikalejuureksia
250 g kinkkusuikaleita
140 g tomaattisosetta
Suolaa, pippuria, yrttejä yms
Sipulit kuullutetaan. Sienet, juures- ja kinkkusuikaleet lisätään. Maustetaan oman maun mukaan. Paistellaan muutama minuutti. Lisätään tomaattisose (ja ripaus sokeria). Tarkistetaan maku...

Munakaspohja kumotaan voipaperin päälle. Täyte levitetään tasaisesti pohjalle ja munakas rullataan (nätiksi) rullaksi. Hyvää lämpimänä mutta menee hyvin myös kylmänä (on mielestäni jopa parempaa).
 

Liitteet

  • IMG_20220122_165254_HDR.jpg
    IMG_20220122_165254_HDR.jpg
    486,8 KB · kertaa luettu: 45

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tänään syötiin tässä taloudessa jauhelihaa (valmiissa) pastakastikkeessa kuivatuilla suppilovahveroilla höystettynä. lisukkeena oli riisi, jota jäi eiliseltä jäljelle.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Just on nikkarin vuoka uunissa valmistumassa. Huomenna lounaalla olisi sitä tarkoitus syödä. Tänä iltana teen vielä iltapalaksi lämppäreitä kinkku-ananas täytteillä ja päälle vielä kananmuna-juustoraaste sekoitus.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Lämpimiä voileipiä tarkoitus täälläkin tehdä iltapalaksi (ja tulevien päivien välipalaksi). Jäi taas ylimääräistä leipää lasten vierailun jälkeen, joten pitää käyttää pois.

Oli tarkoitus antaa nuo lepuskat tytöille mukaan, mutta unohtui. En kyllä tajua miksi noissa lukee joku Lapin Rieskaset. Vanhempi tytär sanoi äidilleni uuden vuoden ostoksia tehdessä Lappeenrannassa että haluaisi rieskoja. Mummi näytti rieskaa eikä se ollutkaan sitä mitä tyttäreni haluaa. Selitti että niitä ohuita lättänöitä. Ai siis lepuskoita. Sillä nimellä löytyi paistopisteestä oikeaa tavaraa.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Tuli taas tehtyä ragua, tällä kertaa pääsin jo omaan makuun aika lähelle täydellistä. Aina hyvä fiilis, kun saa jonkin ruoan ns. masteroitua, ainakin omaan makuun.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Koulussa tehtiin seitsemän ruokalajin menu, joka oli ihan jees. Kotona tein paistettua nieriää, peruna-porkkana survos rakuunalla ja valkosipulivoissa paistettua parsakaalia. Täytyy sanoa, että kotona ruoka oli kuitenkin parempaa kuin koulussa.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Ilta huutaa rättänää No, ei ihan aitoa, kun vippasin sekaan myös viime kesän vattuja. Olkoot kuningatarrättänä. Apropoo, kerallensa tietenkin vaniljajäätelöä.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kaalilaatikkoa...

KAALILAATIKKO
Kaali (n. 1 kg)
400g jauhelihaa
Porkkana (kuorittuna)
N. 1/2 dl riisiä
Lihaliemikuutio
Suolaa
Muutama siivu siankylkeä

Kaali siivutetaan ohuiksi suikaleiksi. Kaalia keitetään kymmenisen minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jauheliha ruskistetaan kunnolla. Keittämisen jälkeen kaalia nostetaan kerros vuuan pohjalle. Päälle laitetaan puolikas lihaliemikuutio murustettuna, vähän suolaa, puolet jauhelihasta, riisiä ja porkkanaviipaleita. Kaalia nostetaan toinen kerros vuokaan ja lisätään loput "täytteet" ja peitetään kaalilla. Kaalin keitinlientä kaadetaan vuokaan muutama desi. Päälle laitetaan kylkisiivuja joiden pintaan ripotellaan suolaa. Laatikkoa paistetaan tunnista kahteen (kunnes on kypsää) 175 asteisessa uunissa.
 

Liitteet

  • IMG_20220126_095722_HDR.jpg
    IMG_20220126_095722_HDR.jpg
    875,2 KB · kertaa luettu: 63

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Mieli huutaa gnocchivuokaa, aineetkin olisivat kasassa (jääkaapissa), mutta taidan kuitenkin tehdä illaksi kyljyksiä, haudutettua sipulia ja perunamuusia. Kastikkeeksi sinapilla maustettua peruskastiketta ja salaatiksi porkkanaraastetta, johon on pienitty yksi appelsiini ja raastettu vähän inkivääriä.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Tänään olisi tarkoitus tehdä korealaisia lihapullia nuudelilla ja valmis Kimchillä. Ongelmana on vain illalla alkanut lentsu ja kurkku sen verran kipeä, niin en ole varma, kykeneekö mitään tulista syömään.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tein tänään lihapiirakoita uunissa. Ohje löytyi Yhteishyvän ruokaliitteestä (tuli eilen postissa).

 

Liitteet

  • IMG_20220128_152907_HDR.jpg
    IMG_20220128_152907_HDR.jpg
    726,3 KB · kertaa luettu: 64

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Täällä mennään siitä, missä aita on matalin, kun kuitenkin puhutaan itse kokatusta ruuasta. Eli - ostin heräteostoksena pussin Italianpataa, johon tarvitsee lisätä vain käristetty jauheliha ja vesi.
Näitä (pussieineksiä) tuli aikoinaan käytettyä paljonkin, kun lapset harrastivat kuka mitäkin ja illalla töistä tullessa piti saada nopeasti valmista mättöä pöytään, jotta jälkikasvu (ja itsekin) jaksoi illan puskea...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös