Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 422 925
  • 3 713

Glove

Jäsen
Kävin Kouvolan kreikkalaisessa ravintolassa syömässä gyrosia tänään. Taisi olla jo 5. kerta, kun kävin siellä. Annos oli ihan ok, mutta ei tarvitsisi kreikkalaisten tunkea ranskalaisia joka ruokaan. Listalla luki, että gyrosrulla, niin ei siinä voinut olettaa olevan ranskalaisia mukana. Tosin kysymällähän se olisi selvinnyt. Sama homma oli Rodoksellakin kesäkuun alussa. Ranskalaisia tungettiin joka ruokaan, kuten myös 2019 Kreetalla.
Ei ne Rodoksella viime syksynä tyrkyttäneet ranskalaisia. Muutaman euron gyros ja hyvää oli.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB, Eagles
Huomenna/tänään olisi tarkoitus tehdä (Thaimaalaisittain itse tehdyllä "tiger" saucella) marinoitua grillattua lohta. Siihen kylkeen uusia perunoita ja salaattia. Tiedän, että se on hyvää...Kuuluu oman kesäkeittiön perus resepteihin. Chiliä unohdin ostaa kaupasta kyllä, mutta Shirachaa saa ajaa sen asiansa.
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Thaimaalaista laitetaan tääläkin. Oikein reippaasti tulinen punainen kanacurry kera basmatiriisin. Pitänee tuohon vielä jotain salaattia tehdä kaveriksi. Jos ei hiki tule helteestä, niin tästä tulee ja luomet on taatusti kosteina.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään syödään makaronilaatikkoa, jossa jauhelihan sijaan on possun ulkofilettä pieninä kuutioina.
Miksi näin? No, ku halavalla sai...

Paistoin kuutiot muutamassa erässä, haudutinkin hetken ja terästin niitä suolan ja mustapippuri lisäksi itse tekemälläni paholaisen kastikkeella. Kypsät makaronit ja lihat sekaisin, kasvimaalta muutama tuore sipuli varsineen kaikkineen pieneksi hakattuna, mustaa Koskenlaskijaa vajaa paketti pikku siivuina sekä munamaitoa tarpeen mukaan.
Vuoka/vuoat uuniin, lämpöä 225°C, aikaa reipas puoli tuntia ja jos sulatejuuston haluaa sekoittuvan tasaisesti massaan, kannattaa vuokaa sekoittaa, kun se on ollut uunissa n. parikymmentä minuuttia.
Kohta syödään....
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Tänään olisi tarkoitus tehdä paholaisen hilloa, skottilaisia munia, ylirasvaisia juustoleipiä ja jos vihdoin saisi tehtyä sen feta-parsakaali-tomaattipiirakan, joka piti tehdä jo vuonna keppi ja miekka, mutta siitä en mene takuuseen, koska feta on näemmä mennyt parempiin suihin, niin jos vielä jää nälkä, niin voisin tehdä myös katkarpuvoikkari ja pil pil katkaravut. No joo, en saa kyllä millään kaikkea tänään syötyä, mutta jos saisi edes tehdyksi, niin on huomiselle syötävää.
 

Glove

Jäsen
Tänään olisi tarkoitus tehdä paholaisen hilloa, skottilaisia munia, ylirasvaisia juustoleipiä ja jos vihdoin saisi tehtyä sen feta-parsakaali-tomaattipiirakan, joka piti tehdä jo vuonna keppi ja miekka, mutta siitä en mene takuuseen, koska feta on näemmä mennyt parempiin suihin, niin jos vielä jää nälkä, niin voisin tehdä myös katkarpuvoikkari ja pil pil katkaravut. No joo, en saa kyllä millään kaikkea tänään syötyä, mutta jos saisi edes tehdyksi, niin on huomiselle syötävää.
MIllä ohjeella sinä niitä pil pilejä teit että niistä tulee tulisempia?
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
MIllä ohjeella sinä niitä pil pilejä teit että niistä tulee tulisempia?
Katkaravut jäi vielä tällä kertaa tekemättä. Huomenna aamupalaksi aion tehdä katkisvoikkarin ja lounaaksi syönen juuri uunissa olevaa piirakkaa, sitten tuleekin jo koiria junalle, varsinkin jos aamusta salilla käyn.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Tänään auratäytteisiä pekoniherkkusieniä, broilerin filee paholaisen hillolla ja se katkarapuvoileipä (2). Kyyti poikana a le coq. Toimii.
 

Liitteet

  • received_1192834771480828.jpeg
    received_1192834771480828.jpeg
    267,2 KB · kertaa luettu: 124
K

Kiekkokatsoja

Josko hyvää, helppoa ja halpaa haluaa, niin broilerikeitto on sellaista. Juuri valmistumassa. Aineksissa ja maustamisessa se salaisuus on. Muuta pikku juttu, joilla tulee hyvää.
Leipää ja maitoa kaveriksi.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Kanalasagnea syö vetti tänään. Ihan hatusta heitetyllä reseptillä mennään. Mutta chiliä, kanaa ja lasagnelevyjä nyt ainakin. Niin ja sieniä, oli pakkasessa vielä suppiksia. Ja kun vain itselle tekee, niin voin taata että chiliä on ”sopivasti”. Onneksi mulla on vielä Istanbulin basaareista ostettua tuorechiliä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Kanalasagnea syö vetti tänään. Ihan hatusta heitetyllä reseptillä mennään tänään. Mutta chiliä, kanaa ja lasagnelevyjä nyt ainakin. Ja kun vain itselle tekee, niin voin taata että chiliä on ”sopivasti”. Onneksi mulla on vielä Istanbulin basaareista ostettua tuorechiliä.
Meillä on vielä viimevuotista chilisatoa pakastimessa ja uutta pukkaa kasvihuoneessa, joten pienissä kapsaisiini-pöllyissä mennään jatkuvasti.
 

Glove

Jäsen
Lohkoperunoita ja possupihvi. Ilman chiliä.

Minulla olisi kyllä muutama habanero kaapissa, pitäisi vaan keksiä mitä niistä teen.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Minulla olisi kyllä muutama habanero kaapissa, pitäisi vaan keksiä mitä niistä teen.
Ehdotan muunneltua paholaisen kastiketta - habaneroilla pitää vain päättää, kuinka tulista haluat soosin olevan, sillä kyllä niillä "liikaakin" onnistuu.
Tomaattimurskaa, paprikaa, sipulia, valkosipulia, yms. sekaisin ja siinä se...
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kassler-vartaita
Uusia perunoita
Melonirucola-salaattia
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Pirikanaa ja kasviksia grillissä.
Oli muuten hyvää.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Kaalikeittoa uuden sadon kaalista (tietysti).
Ostin pari kaalinpäätä ja pieniksi suikaloituna ne mahtuivat lopulta vähin erin isoon korkeaan pastakattilaan - vettä aluksi vain reilu puoli litraa. Kun kaalit olivat pehmenneet, laitoin sekaan mausteet eli maustepippuria, laakerinlehtiä ja suolaa. Sitten lisää vettä ja sekaan porkkanat, raaputetut uudet perunat, uudet sipulit varsineen sekä jokunen kynsi valkosipulia, kaikki nämä tietysti pienittynä, ja vielä lopuksi paistettu jauheliha.
Keiton voi ihan mainiosti tehdä ilman perunoita ja/tai jauhelihaakin, jolloin se on hieman kevyempi ja käy tietysti vegaaneillekin.
Uuden kaalin maku ja haju(?) ovat sen verran mietoja, etteivät ne häirinne (liikaa) muutoin ei_niin_innokkaita kaalisopan syöjiä, joten kannattaa testata.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Koska seuraan kaupassa silmä kovana punalappuisia tuotteita, niin olen huomannut, että teriyaki-maustetut lihatuotteet on usein laputettu.
En osta niitä edes alennuksella, sillä en voi sietää teriyakia.
Ei niistä näköjään moni muukaan pidä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Koska seuraan kaupassa silmä kovana punalappuisia tuotteita, niin olen huomannut, että teriyaki-maustetut lihatuotteet on usein laputettu.
En osta niitä edes alennuksella, sillä en voi sietää teriyakia.
Ei niistä näköjään moni muukaan pidä.
Teriyakin ystävänä täytyy painaa tämä mieleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös