Kaupan (en tarkoita teollisia vaan kaupassa itse leikattuja) karjalanpaistilihathan leikataan usein naudan kulmapaistista ja porsaankaslerista. Pitkään haudutettussa padassa nuo lihat murunee mukavasti ja kasslerista tulee rasvaa (joka maistuu monen suussa hyvälle). Sen takia niihin ei tarvitse käyttää ns. parempia ruhon osia. Mutta se on ihan jokaisen oma asia miten "hyviä" lihoja käyttää paitoihin. Ja lihakeitossa suosin aina paikallista luullista kyytön keittolihaa naapuri kylältä. Vanha kansa (vai mikäs se oli) sanoo että "liha on maukkainta luun lähellä". En tiedä onko niin mutta porsaan lavasta tulee saamarin hyvää pataa.Ovat kilohinnaltaan täysin vertailukelpoisia kaupan karjalanpaistilihoihin, mutta laadultaan aivan toista luokkaa - sama pätee kaupan keittolihoihin