Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Mitä odotat Jukureiden ensimmäiseltä liigakaudelta?

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana Jomppa75, 24.04.2016 klo 17.51.

 1. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  KooKoon yleisömäärän kasvu oli kyllä huomattavasti suurempi. KooKoon yleisökeskiarvo mestiksessä viimeisellä kaudella oli 2117 ja vastaavasti KooKoon yleisökeskiarvo viime kaudella liigassa oli 3712. KooKoon yleisökeskiarvo liigassa kasvoi siis lähes 1600 katsojalla.

  Tähän peilaten Jukurit pystynee kyllä saavuttamaan yli 3000 katsojan keskiarvon ja veikkaankin Jukureiden ensi kauden yleisökeskiarvoksi 3000-3500.
   
 2. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Lainaus:
  Sanoisin että tuo 2700 on realistinen katsojatavoite. Kaudella 2013-14 Jukurien katsojakeskiarvo oli muuten 1737 (ennätys) ja on huomioitavaa, että ko. kaudella Jukurit sai koko runkosarjan kalliilla joukkueella turpaan ja runkosarjan sijoitus oli 7. Eli yleisöä ei hellitty pelillisesti.
   
 3. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Vai sillä lailla. Kiitos korjauksesta! Onko siis missään tarjolla oikeita tilastoja, mikäli nuo Mestiksen sivuilta löytyvät ovat noin paljon päin seiniä?

  Mutta edelleen, jos 1600:sta lähdetään liikkeelle, pitäisi yleisömäärien silti käytännössä kaksinkertaistua, mikäli Mikkelissä halutaan Liigaa pelata kestävällä pohjalla. Eikä tuollakaan pahemmin juhlittaisi. 2700 taas ei oikeasti riitä yhtään mihinkään.

  KooKoolla oli kuitenkin joidenkin odotusten vastaisesti tarjota taistelua kymppipaikasta heti ensimmäisellä kaudella. Lisäksi sinne mahtui muutama derby SaiPan kanssa, jotka yksin nostivat KooKoon yleisökeskiarvoa reilusti yli sadalla, sekä se fakta, että joukkueessa oli edes muutama Liigan mittapuulla nimekäs yksilö. Jukurit ei todennäköisesti pysty noihin kaikkiin vastinetta tarjoamaan. Etuna on kyllä se, että 130km säteellä on neljä liigapaikkakuntaa, ja tämän päälle vielä savolaisyhteys Kuopioon.

  Tuolla rosterilla lähdetään käytännössä vain estämään maaleja ja toivomaan parasta. Asplund, sekä varauksin Piitulainen ja Nättinen ovat tuon nipun ainoat hyökkääjät, joita voisi hyvillä mielin lähteä sovittelemaan liigajoukkueen kakkosketjuun. Ykkösketjun miehiä ei näy, eikä niitä ECHL:stä löydä, saakeli, SaiPakaan. En toisaalta epäile, etteikö tuo ole melkolailla parasta, mitä tuolla rahalla saa kasattua, mutta todella ankealta näyttää.

  Sympatiani ovat kyllä aina itäsuomalaisten joukkueiden puolella, ja suurella mielenkiinnolla jään seuraamaan, miten Jukurit lähtee tuolla joukkueella teutaroimaan.
   
 4. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  12 pistettä. Tai 18, riippuen siitä, monta matsia pelataan? Maalierolla ei niin väliä.
   
 5. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  @TheRimpula Mestiksen yleisömäärätilastointi on vähän typerästi esitetty kun defaulttina taitaa tulla sekä koti- että vierasmatsien keskiarvo. Kotiottelukeskiarvoa pitäisi nostaa budjetoituun päästäksemme hieman alle 70%, mikä voi kuulostaa muutoksena suurelta mutta ei sitä uskoakseni käytännössä ole kun huomioi miten pakkopullaa Mestis on näillä nurkin tuntunut olevan. 100% kasvatus vaaditaan toki siihen että seuraavalla kaudella voidaan laittaa pelaajabudjettiin euroja hieman rohkeammin.

  Ja kannattaa vielä sekin muistaa että kausikorttimyynti ja myydyt liput yleensäkin on se mikä näkyy kirstussa. Toki läsnäolijoita tarvitaan pistämään rahaa oheistuotteisiin ja etenkin järjestämään tunnelmaa, mutta uskoisin että pelkkä lipunmyynti tulee onnistumaan suht heittämällä. Toivottavasti julkistavat jossain vaiheessa myytyjen kausarien määriä.
   
 6. Andi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Tappara
  Odottelen että sarvipääjoukkue tekee Leicesterit ja Toivakan Holding-yhtiö ostaa siirtorajalla oikeasti hampaattoman kanukin takalinjojen pelotteeksi. Samoin odottelen myös että pääkaupunkiseudulla perustetaan Jukureiden etäkannattajajoukko ja liityn siihen itsekin mikäli nuo muutkin odotukset toteutuvat.
   
 7. Visiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maajoukkue, Kuopion KalPa
  Kovia vääntöjä kalevankankaalla ja niiralassa samoin. Tervetuloa siis liigaan vanha kunnon vihulainen!
   
 8. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Jos ei jää jumboksi, on kausi mennyt hyvin. Tervetuloa Niiralan Helvettiin!
   
 9. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kaamea sanavalinta "saavuttamaan 3000 keskiarvon". Odotan Jukureiden tuovan liigalle ja sitä kautta muille joukkueille raskaasti persnettoa. Mitään positiivista en odota, mutta pelkään kuitenkin joutuvani pettymään.
   
 10. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Tervetuloa mikkeliläiset liigan puolelle. Täällähän on heti oikein keskustelua käynnissä tosin kuin teidän Mestis-osiossa. Saa nähdä korreloituuko yleisömääriinkin ;) Ei mutta, ihan vilpittömästi mukava taas päästä vääntämään teidänkin kanssa kaukalossa.

  Onhan tuo rosteri varmasti heikoimmasta päästä ensi kauden liigassa, mutta silti ei mielestäni häviä millään osa-alueella Sportin ensimmäisen kauden joukkueelle. Rajaniemi nyt on yksittäisistä pelaajista kovin signaus tähän mennessä ja tärkeässä roolissa veskarina onkin. Asplund, Sipiläinen ja M. Koivisto menisivät aika monen muunkin joukkueen miehistöön. Teemu Tallbergin teille siirtymisestä täytyy jopa olla hieman pahoillaan, koska pelasi vahvan kevään. Jos jatkaa samalla tavalla ja saa vielä kärkiroolia Jukureissa niin tiedä mitä ensi kaudella tapahtuu.. Henrik Koivistosta päästiin onneksi eroon. En osaa kaverin pelaamista ja flegmaattista habitusta oikein arvostaa. Sijoittuu lähes poikkeuksetta väärin, vaikka on muka ollut joku lahjakkuus. Nyt kun sanon näin, niin pelaa varmaan sitten 40 pisteen kauden Jukureissa. Mutta olkaa hyvä vain, ei tule ikävä.

  Odotan Jukureilta 50-70 pistettä ja sijoitusta 12-15 väliltä. Ei ole heittopuissi.
   
 11. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Mestispuolella ollut huonompi keskustelua pitää yllä kun ei siellä oikein ole muita joukkueita kannattavia kirjoittajia ollut keskustelemassa ja omalla porukalla menee tyhjänpäiväiseksi selkääntaputteluksi (lähinnä kannatuskulttuurikeskustelu lukuun ottamatta).

  Jaan toiveen (tai no odotan, en siis pelkästään toivo vaan jopa luotan) korkeamman profiilin (joka siis realisoituu mm. siinä että Jukureiden JA osioon on tullut joukkueen julkistamisen jälkeen enemmän viestejä kuin koko viime kauden aikana) vaikuttavan positiivisesti myös yleisömääriin. Siis positiivisesti jopa budjetoituun yleisömäärään nähden (eli siihen 2700:aan, jos toivoa pitää niin kolmosella saisi alkaa keskiarvo ja useammassakin ottelussa yli neljän tonnin).
   
 12. HockeySpirit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Nyt kun HPK:n joukkue julkistettiin, niin odotan ainakin että siltä suunnalta saadaan helpot pisteet niin kotona kuin vieraissa...
   
 13. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Lainaus:
  Jukurien rosteri ja helpot pisteet Liigassa ensi kaudella. Kyllä.
   
 14. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Odotan, ettei jää jumboksi.
   
 15. Jomppa75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Tuossa ketjun avauksessani arvioin, että nujutaan sijoilla 10-15. Joukkueen julkistuksen ja parin päivän pähkäilyn ja pureskelun jälkeen odotan samaa. Kaiken mennessä aivan putkeen, on mahdollista tuo kymppisija, mutta ehkäpä kuitenkin se todellisempi paikka löytyy taulukosta väliltä 12-15. Joukkue tuntui julkistuksessa tasapaksulta ja sitähän se on. Ei siellä huippunimiä ole, ainakaan vielä. Se mikä yllätti, oli tuo materiaalin kapeus. Moni on lytännyt Jukurit maanrakoon pelaajien tason suhteen, mutta se mikä itseäni vähän hirvittää, on tuo ringin pienuus. 25 ukkoa, ei taida riittää. Loukkaantumisia kun takuuvarmasti tulee. Niinpä uskon, että kolme-neljä seppää jostain kaivellaan tuomaan laajuutta. Osaltaan sitä jo onkin, tarinan mestari Karalahti. Ei todellakaan häikäissyt Keupassa ja playoffeissa oli aika kauhean näköistä se peli ajoittain hällä. En oikein ihan aidosti usko hänen murtautuvan vakiokokoonpanoon. No, ehkäpä Keni on vähän niinkuin koko Jukurijoukkue. Kukaan ei odota mitään, mutta moni asia on mahdollista.

  Kun joukkueen materiaali on nyt tässä, niin on siellä kuitenkin ilonpilkahduksiakin. Kummallista on se, että esimerkiksi Ville Hämäläinen on unohtunut jutuista täysin. Kokenut esimerkillinen pelaaja nuoreen porukkaan näyttämään mallia. Asenteesta ja esimerkistä tuskin jää kiilaamaan. Asplund, Tallberg, Henritius, Roine, Piitulainen, Koivisto, Nättinen, on siellä ihan aidosti potentiaalia olemassa. Ja on aivan varmaa, että viiden viikon yhteiset treenit ennen kesälomia käytetään maksimaalisesti hyödyksi. Veikkaan, että jengi on paljon yhdessä, treenien ja muun yhteisen toiminnan kautta porukka oppii tuntemaan toisensa ja kun odotusarvot ovat nyt yleisesti mitä ovat, niin he voivat kääntää tämän joukkuetta päin pari päivää lentäneen paskamyrskyn voimavaraksi. Vähän, että näytetään niille. Altavastaajana on helppo olla. Sitoutumista. Sitä se vaatii.

  Nyt on taas valmennuksellakin aika näyttää kyntensä. Niinkuin moni on sanonut, Dufvalla on nyt käsissään materiaali, joka täytyy pystyä pitämään suoritustason ylärajoilla illasta toiseen, ettei tulisi romahdusta. Siinähän sitä sarkaa onkin. Mutta toisaalta uskon siihenkin, että tästä Jukureiden ensimmäisestä liigakaudesta valmennus ja joukkue yhdessä pystyvät rakentamaan semmoisen "meidän juttu" -tyyppisen homman, jossa joka jätkä pistää itsensä likoon tiimin puolesta. Tuo asenne kentällä tuo varmasti hyvää. Ei kausi ole täydellinen mahalasku, vaikka moni niin väittää ja on tuominnut Jukurit täysin armotta viimeiseksi. Kauden alkuun on nyt noin 4½ kuukautta, siinä ehtii yhtä ja toista. On siis aika aloittaa hommat ja lopettaa lätinät.
   
 16. Daijju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Innolla kyllä odotan, olikin jo aika sanoa hyvästit Mestikselle ja hyvä, että se tehtiin tyylillä. Mahtavaa päästä katsomaan Ikioma Areenalle Liigaa. Tätä on odotettu! Mitä tuohon Ikioma Areenaan tulee niin sekin on nyt sitten sunnuntaista alkaen sen niminen. Sieltä on vissiin naamakirjan perusteella tulossa Etelä-Savo Radio Cityltakin jotain Jukureihin liittyvää sunnuntaina. Mitä se sitten onkaan, isoa vai pientä, jääköön nähtäväksi...

  Mitä sitten varsinaisesti odotan niin kaiken pistämistä ns. next levelille ja rohkeasti vain rakentamaan omaa täysin uutta tarinaa. Kaikki vain uusiksi minun puolesta. Eli isäntien jäälletuloshow, maalibiisi, jne... Ottelutapahtumaa ollaan muutenkin kehittämässä ja hyvä niin.

  Valmennukseen on täysi luotto, 10. sijaan on pitkä matka, mutta niin se tulee matka muutenkin kokonaisuudessaan olemaan. Hyvä, että haasteita riittää. Realismihan ei kuulemma pure kendossa. ;) Taistellaan ja yhteenhitsaannutaan! Ihmeitä on tapahtunut ennenkin.

  Olkoon tämä koko Etelä-Savon yhteinen Liigajoukkue! Täältä me tullaan, BOOM! Tämä on vasta alkua.
   
 17. Lemponen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Vaikka en ole Liigan laajentamisen Sportilla, Kookoolla ja Jukureilla idean kannattaja, toivotan ilman sarvia ja hampaita Mikkelin Jukureille ja kannattajille onnea ja tsemppiä kansalliseen pääsarjaamme Liigaan. Joskus on tullut käytyä pellaamassa Kalevankankaan jäähallissa, joten lisättäköön syksyllä tämäkin jäähalli Liiga-jäähalliksi, jossa allekirjoittanut on jäällä käynyt. :) Laji, sarjataso tai tapahtuma milloin tämä on tapahtunut, jääköön teille ikuiseksi arvoitukseksi. :) Tsemppiä Liigaan, Mikkelin Jukurit!
   
 18. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Lainaus:
  Yllättävän paljon Lappeenrannasta lentelee näitä syvä-analyysejä, laita sinäkin nyt kerralla kaikki ulos, niin ei tarvitse joka päivä erikseen suolata tätä ketjua.
  SaiPa on nyt noussut omissa papereissani ykkös-voitettavien joukkoon KalPan rinnalle. Kuopio sen vuoksi, että he kiinnostavat muutenkin.
   
 19. tres11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sprot
  Lainaus:
  Ööh mikä tuossa laajentamisessa nyt sitten on niin väärää? Sport veti toisella liigakaudellaan itsensä sääleihin, KooKoo melkein ensimmäisellään enkä usko että Jukurit tulee konttaamaan liigassa. Siellä oli tällä kaudella ihan muut jengit viimeisinä, noh Bluesin tilanteen tietää kaikki mutta kuitenkin...
   
 20. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tätä voi miettiä sitä kautta että tulisiko itselläsi raja vastaan ennen kuin hekit ja lekit liittyisi liigaan, vai pitäisikö heidänkin päästä toteuttamaan unelmaansa.
  Toinen asia on miettiä mitä annettavaa näillä seuroilla on liigalle. Yleisön puolesta voikin sanoa että todella vähän. Jos tavoitteet on 3000 luokassa voi jokainen miettiä mitä se itse kullekin antaa. Vaikka tavoite täyttyisi joka pelissä olisi yleisömäärä paska.
  En nyt oikein ymmärrä miten sääleihin pääsemistä on jossain pidetty jonain menestyksenä. Se on nimensä mukaan säälit ja sieltä kahdella tappiolla lauluun on huono suoritus, vaikka joku on vetänyt vielä huonommin. Pelottavaa kun 3k yleisö on saavutus kuten aiemmin joku mainitsi ja säälejäkin on pidetty saavutuksena. Nämä tavoitteet ei kuulu liigaan minun mielestäni. Mutta korostan näiden olevan omia mielipiteitäni enkä voi taata jokaisen porilaisen olevan samaa mieltä. Pääasiassa mieleen tulee kysymys. Missä siis raja ketä nostetaan?
  Edit. Osa kirjoittajista oli aiemmin huolissaan myös mestiksen tulevaisuudesta ja piti meitä itsekkäinä. Nyt huoli suomalaisen kiekkoilun tulevaisuudesta on ilmeisesti poissa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2016 klo 11.08
 21. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No KooKoon yleisötavoite ei kylläkään ole 3000 luokassa. Mainitsit mitä näillä seuroilla on annettavaa liigalle? KooKoolla oli liigassa kotiotteluissaan kahdeksanneksi eniten yleisöä (3712). Yleisömäärissä KooKoon taakse kotiotteluissaan jäi Lukko, Pelicans, JYP, Blues, Sport, KalPa ja HPK. Vierasotteluissa KooKoo veti niinikään kahdeksanneksi eniten yleisöä (4224) ja KooKoota vähemmän yleisöä vieraissa vetivät JYP, Blues, SaiPa, KalPa, Ässät, Sport ja Pelicans.

  Voisitko ystävällisesti hieman tarkentaa, mitä tarkoitat tuolla mitä annettavaa näillä seuroilla on liigalle. Yleisön puolesta voikin sanoa että todella vähän?
   
 22. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Kerro Suomessa joku sarja, missä kaikki sarjan joukkueet lähtevät kauteen vain ja ainoastaan Mestaruus/mitalipelit mielessä? Mihin sinä vedät rajan yleisökeskiarvoissa? Kolmosella alkavia keskiarvoja oli yhdeksällä joukkueella tällä kaudella, alin HPK:lla 3250. Liigaa pitäisi pelata vain yli 4000 keskiarvojoukkueilla (kuudella)?

  No tuo meni vähän ohi aiheen. Kaikilla on omat mielipiteensä. Viikonlopun reissun jälkeen omat odotukset Jukurien ensimmäisestä liigakaudesta kasvoi entisestään. Mestaruutta ei ehkä vielä lähdetä tavoittelemaan, mutta uskottava suoritus lähdetään tekemään ja se myös tehdään. Annetaan pelin ratkaista, missä kohtaa ollaan runkosarjan päätteeksi. Pahoittelut Zaarille tästä tavoitteesta. Koeta elää sen kanssa.
   
 23. Steus Jäsen

  @Zaari meni nyt kyllä nolaamaan itsensä pahemman kerran. Mitä Ässät tavoitteli viime kaudella? Jos vastaus on mestaruutta, niin miksi Ässät hankki kokoonpanoonsa pelaajia joille koko Suomi nauroi? Jos tavoitteena ei ollut mestaruus, niin oliko viime kauden Ässät Zaarin mielestä yhtä vitsi kuin ensi kauden Jukurit? Ainakin minusta realististen tavoitteiden asettaminen pitää toiminnan uskottavana ja Jukurit tuskin voittaa mestaruutta ensimmäisellä kaudellaan. Yleisömäärät ovat olleet ja tulevat varmasti olemaan kylläkin puheissa pitkin talvea, siitä ollaan samaa mieltä.
   
 24. tres11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sprot
  Lainaus:
  Ei hitto mitä tuubaa taas. Koittakaa nyt päättää, kun Sport kannattajat uskovat että jokkue etenee sääleihin niin syytetään jos vaikka mistä keulimisesta ja että mopedi on lähtenyt lapasesta ja kun tämä saavuteen niin saavutus onkin huono. Tuolla logiikalla voisi vaikka kenkiä Ässät liigasta kun eivät päässeet edes sääleihin asti tai HPK:n ja KalPan kun yleisökeskiarvo jäi jopa Sportin alle. Aivan sama paljonko se yleisökeskiarvo on jos homma talouden ehdoilla pyörii ok, vai meinaatko että Sport ostelee Viitaluomia ja Nenosia lainarahalla? Rajahan tulee siinä vastaan jos liigaan nostetaan jengejä kenellä ei ole taloudellisia ja sitä kautta urheilullisia edellytyksiä pelata liigaa. Uskon että Jukurit Sportin ja KooKoon lisäksi täyttää nämä edellytykset, ei nyt varmaan muuten olisi nostettu liigaan?
   
 25. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit