Korut ja lahjakortit juuri esim. kauneushoitoloihin ovat aina helppo ratkaisu. Sen oman naisen tyylin ja maun varmasti tuntee sen verran hyvin, että korut on helppo ostos.
Eivät muuten välttämättä ole. Juuri koruissa on iso mahdollisuus mennä ihan metsään,
vaikka jopa ostaisi samaa sarjaa kuin tyttöystävällä on. Tai ainakin jos sattuu seurustelemaan sivuunkirjoittaneen tai jonkun muun koruistaan yhtä tarkan kanssa =)
Vastaavasti jos ehdottomasti haluaa ostaa hajuveden, kannattaa kirjoittaa ylös kaikki hajuvedet, joita tyttöystävä käyttää (ei siis kaikkia niitä, joita kaapissa on!) ja marssia listan kanssa asiantuntevan myyjän luo. Vielä senkin jälkeen kannattaa toivoa, että välit yläkertaan ovat kunnossa, jos nyt sellaisiin sattuu uskomaan.
Perussäännöt ovat seuraavat:
1) Ei liian kallista muttei myöskään liian halpaa - hyvä idea on sopia esmes hintakatto lahjoille, etenkin jos suhde on tuore; vältetään "nolot" tilanteet, joissa toinen on ostanut viiden euron ja toinen sadan euron lahjan.
2) Älä kuvittele tuntevasi täysin tyttöystäväsi mieltymyksiä vaatteiden, koriste-esineiden (useimmiten muutenkin eiei, mutta design-friikille joku esmes Alessin kello voi sopiakin), korujen tai hajuvesin osalta, ainakaan suhteen ensimmäisinä vuosina. Mahdollisuus epäonnistua on suurempi kuin mahdollisuus onnistua.
3) Ole hereillä toiveiden ja mieltymysten suhteen, ja mieti asiat loppuun asti. Se, että tyttöystävä esmes juo teetä, ei välttämättä tarkoita, että hän toivoo joululahjaksi jotain kallista (ja turhaa) teesettiä.
4) Mieluummin "persoonattomampi" lahja kuin täydellinen floppi. Harva mies (pl. Ted Raikas ja kourallinen muita) osaa runoilla ilman, että se aiheuttaa vaivautuneita fiiliksiä puolin tai toisin, salassa tai julkisestikaan. Lahjakortti hierontaan tai kampaajalle, liput tietylle keikalle, illallinen ravintolassa tai vaikka joku yhteinen reissu tms. on usein selkeästi parempi lahja kuin jomppakoomainen runo, "tosi söötti" pehmolelu ja kirjekuorellinen käteistä.