Mainos

Mistä tilaat pizzasi?

  • 28 453
  • 155

Mistä tilaat pizzasi?

  • Koti-pizza

    Ääniä: 76 13,8%
  • Pizzataxi

    Ääniä: 26 4,7%
  • Pizza-hut

    Ääniä: 6 1,1%
  • Paikallisesta pizzeriasta

    Ääniä: 286 51,9%
  • Mistä milloinkin...

    Ääniä: 116 21,1%
  • En syö pizzaa

    Ääniä: 17 3,1%
  • Jostain muualta, mistä?

    Ääniä: 24 4,4%

  • Äänestäjiä
    551

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo Kotipizzaa äänestäneiden kannattaisi kyllä kokeilla sitä paikallista pizzeriaa, ei oikein hinta kohtaa laatua ja määrää Kotipizzassa. Pizza Hutissa on jo vähän yritystä, mutta kyllä ne parhaat pizzat ovat poikkeuksetta tulleet yksityisiltä. Toki jos Kotipizzaa haluaa tukea suomalaisena, mikäs siinä. Ihan kunnioitettavaa kai sekin.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Joo Kotipizzaa äänestäneiden kannattaisi kyllä kokeilla sitä paikallista pizzeriaa, ei oikein hinta kohtaa laatua ja määrää Kotipizzassa.

Ainakin Herttoniemessä Kotipizza pesee ihan sata-nolla noi ns. paikalliset pitseriat. Oon testaillut Pizza Expressin, Pizza Taxin ja Foxy Bearin (sijaitsee siinä Erätorilla - noi muut Hertsikanrannassa), mutta kyllä Kotipizza vie ylivoimaisesti voiton. Kotipizzasta saa mun mielestä nimenomaan laadukasta pitsaa ja noiden muiden kohdalla sen on vähän niin ja näin. Toki valitsen yleensä mieluiten pitsan sijasta Subwayn, mutta jos pitsaa haluan, suuntaan kotipizzaan.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainoa syy käydä Kotipizzassa on laatu.

Ei siis hyvä laatu, vaan sen tasaisuus, että siellä saa pizzansa aina samanlaisena - oli Stadissa, Vaasassa tai Perä-Kihniössä.
Paikallisten pizzerioiden ongelma on yleensä se että Ali-Baba tekee hyvää pizzaa mutta Saddam-Osama huonoa. Niin sanotut karvakäsimestat pitää siis tuntea.

Sama pätee Rosssoon "paremman luokan" pizzerioiden kanssa. Samaan hintaluokkaan (10-15e) saa jokaisesta vähänkään isommasta kaupungista parempia kiviuunipizzoja. Erityismaininta Ruusulankadun Villettalle jossa joskus tulee käytyä ennen/jälkeen HIFK:n matsien.

Sitten kun oppii löytämään oikeat mestat, niin Rossot ja Kotipizzat jäävät nopeasti pois. Ketjupizzerioista Dennis ja Hut ovat hyviä. Pizzataxi jopa Kotipizzaakin huonompi.
 

Ralph

Jäsen
Ainoa syy käydä Kotipizzassa on laatu.

Ei siis hyvä laatu, vaan sen tasaisuus, että siellä saa pizzansa aina samanlaisena - oli Stadissa, Vaasassa tai Perä-Kihniössä.
Paikallisten pizzerioiden ongelma on yleensä se että Ali-Baba tekee hyvää pizzaa mutta Saddam-Osama huonoa. Niin sanotut karvakäsimestat pitää siis tuntea.

Näinhän se on, mutta valitettavasti Kotipizzat ovat pienempiä, mauttomampia ja kalliimpia kuin nämä karvakäsien pizzat. Itsellä on tuossa puolentoista kilsan päässä karvakäsipizzeria josta käyn aina pizzani hakemassa. On Nokiallakin joku 4-5 kebabpizzeriaa, mutta yhtä käytän jossa on taattua laatua.
 
Yleensä kyllä oma valinta kääntyy kebabin puoleen, mutta jos pizzaa tulee valittua niin silloin se valitaan paikallisesta kebabravintola Angelasta ja yleensä pizza on Supersalami. Kebab, kinkku, salami ja aurajuusto; tässä pizzassa jopa voin sanoa, että aurajuusto maistuu hyvältä, vaikka en siitä muuten välitä.

Kotipizzan pizzoista en ole normaalisti pitänyt, mutta nyt jonkinlaisena kampanjana ollut Lihamestari oli miellyttävä poikkeus. Ei kyllä kurdiburgerien antimille ihan vedä vertoja, mutta oli paras pizza minkä Kotipizzassa olen syönyt.

Jos en sitten taas tilaa mistään, niin silloin kyllä Lidlin Inferno on varma valinta myös.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ainakin Herttoniemessä Kotipizza pesee ihan sata-nolla noi ns. paikalliset pitseriat. Oon testaillut Pizza Expressin, Pizza Taxin ja Foxy Bearin (sijaitsee siinä Erätorilla - noi muut Hertsikanrannassa), mutta kyllä Kotipizza vie ylivoimaisesti voiton.
Jo voi makuasioista olla eri mieltä. Herttoniemi oli mukava seutu asua. Siellä tulee vieläkin vierailtua, eritoten Pizza Expressin takia. Express Special, siis se, missä on taco-kastiketta ja jalapeñoja. Muy bien!
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ainoa syy käydä Kotipizzassa on laatu.

Ei siis hyvä laatu, vaan sen tasaisuus, että siellä saa pizzansa aina samanlaisena - oli Stadissa, Vaasassa tai Perä-Kihniössä.
Paikallisten pizzerioiden ongelma on yleensä se että Ali-Baba tekee hyvää pizzaa mutta Saddam-Osama huonoa. Niin sanotut karvakäsimestat pitää siis tuntea.
Mitä väliä sillä on, kuka noista serkuksista tekee hyvää ja kuka huonoa, jos Kotipizza on valmiiksi jonon hännillä sen Saddam-Osaman alapuolella?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kotipizzan mestoissa ei tosissaan tule käytyä. Täytteitä on kolmannes siitä mitä näissä karvakäsien pizzoissa. Ja tarkoitan ihan pizzan täytteitä, koska vielä ei ole karvoja löytynyt tai jotain ihmeellistä vaaleaa kastiketta karvakäsien pizzojen päältä.

Kotipizzan ainoa luotettavuus on se, että sen liikkeen voi odottaa olevan puolenkin vuoden päästä siinä paikallaan kun taas karvakäsien pizzamestat voivat kadota kuin savuna ilmaan.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Jos nyt tulee tilattua pizzaa kotiinkuljetuksena, niin Koti-Pizzasta. Nyt kun Rovakadun MiaMaria lopetti, niin tulee toisinaan syötyä Pohjolankadun Kotipizzassa, joka muuten on lattiapinta-alaltaan Suomen suurin ja useana vuonna myynniltäänkin maan suurin. Liekö ketjun sisällä eroja, koska siellä pizzat kyllä ovat makoisia. Tosin nykyisin tulee aika usein pizzan sijasta vedettyä kebabia, kun tekee mieli syödä mättöruokaa. Torikeitaan Lordi-special (kebab) riisillä kyllä riittää kahdellekin isolle miehelle, mutta kerran kahdesti vuodessa kun sen vääntää, niin jaksaa.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä väliä sillä on, kuka noista serkuksista tekee hyvää ja kuka huonoa, jos Kotipizza on valmiiksi jonon hännillä sen Saddam-Osaman alapuolella?

Jos valitset pizzan pelkän koon ja hinnan perusteella, niin ehkä asia onkin noin. Moni, itseni mukaanlukien, odottaa kuitenkin pizzalta myös jotain makua.

Jos tarkoitus on pelkästään tyydyttää nälkä, niin sitten kannattaa ostaa pizza Saddam-Osamalta. Tai syödä soraa, se on vielä halvempaa.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näillä pärjätään:

1. Kotitekoinen pizza. Tomaattikastikkeen ja Emmentalin välissä laadukasta jauhelihaa, sipulia, Auraa ja ananasta. Ei mitenkään mielikuvituksellisin yhdistelmä, mutta kylmän oluen kera lyömätön.

2. Pizzataxin online-tilaus. Kaikki pizzat maistuvat täytteistä huolimatta samalta eli rasvalta ja suolalta, mutta kokonaisuutena toimiva ja enimmäkseen luotettava ratkaisu. Ongelmia paikallisen kanssa ei ole ollut sen yhden kerran jälkeen, kun joku apukokin serkku oli tehnyt Empire Specialistani tunnistamatonta kinkkupizzaa. Muotoilin Pizzataxille niin huolellisen kirjelmän tästä skandaalista, että olisi voinut luulla kyseessä olevan isommankin oikeusjutun.

3. Kotipizza, koska tietää mitä ja missä ajassa saa. Tämä korostuu omassa toimenkuvassani, jossa näen useamman uuden paikkakunnan vuodessa. Jos jossain pienemmässä pitäjässä vaihtoehtoina ovat kinkkirafla Red Dragon, lounaskahvila Aikuisvaippa ja Kotipizza, ei tarvitse miettiä minkä pelin lounastauolla pelaa.

4. Jos pizza ruokalajina mahdollisine variaatioineen kiinnostaa, menen Dennisiin. Viime viikonloppuna lättyni päällä oli parmankinkkua, sinihomejuustoa, balsamicoa ja mansikoita. Toimi helt okej.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Turun ja Kaarinan PizzaLine, aika jees pitsat.

Aikaisemmin puheltu Kotipizzan tasaisesta laadusta, olen tuosta toki samaa mieltä, kun vertaa vaikka karvakäsien pitsoihin. Turun karvakäsi-mestoista tiedän ne mukavimmat, niissä pitsat toki on hyviä. Kun olen Tampereella tai Helsingissä maistellut heidän karvakäsien pitsoja, ne ei olekaan olleet niin hyviä. Tottumiskysymys kenties?
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos valitset pizzan pelkän koon ja hinnan perusteella, niin ehkä asia onkin noin. Moni, itseni mukaanlukien, odottaa kuitenkin pizzalta myös jotain makua.

Jos tarkoitus on pelkästään tyydyttää nälkä, niin sitten kannattaa ostaa pizza Saddam-Osamalta. Tai syödä soraa, se on vielä halvempaa.
Mauttomuus on ollut yhteistä kaikille Kotipizzan lätyille, mitä olen joskus sortunut syömään. Minulle on pizzassa tärkeintä pohjan ja kastikkeen koostumus. Sieltä se makukin tulee. Tai mauttomuus, kuten Kotipizzassa. Täytteitä ei tarvitse olla paljon, kunhan ne ovat laadukkaita = jotain muuta kuin metukkamurskaa, kinkkusuikaletta, kebab-lastua tai ananasta. Kertaakaan ei ole jäänyt pizzasta nälkä, joten se siitä koosta. Hintaa minun ei tarvitse tuijottaa, mutta 15 € kuulostaa kyllä riistolta. Jos täältä saisi kunnon al forno -pizzaa, maksaisin siitä tuon kipurajan verran.

Mieluummin todellakin haen sen suola/rasvapommin karvakäsiltä, kuin syön mauttoman pizzan.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Otetaanpa RAX mukaan keskusteluun. Söin siellä viimeksi 1996, mutta näin äsken bannerin ja jäin aprikoimaan että mikä mahtaa olla tuon gastronomian Vatikaanin nykytila. Kuka syönyt, mitä syönyt, oliko pizza hyvää vai fantastista?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Otetaanpa RAX mukaan keskusteluun. Söin siellä viimeksi 1996, mutta näin äsken bannerin ja jäin aprikoimaan että mikä mahtaa olla tuon gastronomian Vatikaanin nykytila. Kuka syönyt, mitä syönyt, oliko pizza hyvää vai fantastista?

Joskus 4 vuotta viimeeksi olen syönnyt raxissa ja jotenkin aina sama kaava toistuu. Ekat 4-5 palaa pizzaa maistuu ihan kelvolliselta, mutta sitten se alkaa tökkimään ihan älyttömästi. Toki siellä jotain muutakin sai, mutta jos pizzaa aikoo syödä ja kunnollista pizzaa niin kannattaa kiertää kaukaa kyseinen paikka.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mauttomuus on ollut yhteistä kaikille Kotipizzan lätyille, mitä olen joskus sortunut syömään. Minulle on pizzassa tärkeintä pohjan ja kastikkeen koostumus.

Kotipizza ja 90% "karvakäsipizzerioista" käyttää ihan samoja esivalmistettuja taikinapalloja sekä valmiita pizzakastikkeita. Pohja ja soossi ovat siis suurimmaksi osaksi melko samanlaisia. Uunit ja paistotapa myös samoja. Itse syön tosin Kotipizzassa aina jonkun salsapohjaisen pizzan jolloin kastike on hieman tavallisesta poikkeava, eikä noita nyt mauttomiksi voi kutsua.

Vertailun vuoksi esim Italiaa ja Ranskaa kehutaan usein maasta taivaisiin samalla haukkumalla suomalaiset pizzeriat maanrakoon, mutta kyseisissä maissa pizzaa syöneenä täytyy sanoa ettei italialainen pizza ole automaattisesti yhtään sen parempaa kuin turkkilaisten Keravalla paistama. Toki sieltä löytyy myös erittäin laadukkaitakin ravintoloita, mutta niihin pätee sama kuin mamu-pizzoihin Suomessa: ulospäin ei voi laatupaikkaa kehnosta raflasta erottaa!

Täytteissä pyrin välttämään "kinkkua", koska se ei mitään oikeaa kinkkua ole. Myös paprikaa, koska se on kuin TTAM eli syömäkelvoton vihannes.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kotipizzan mestoissa ei tosissaan tule käytyä. Täytteitä on kolmannes siitä mitä näissä karvakäsien pizzoissa.
Kotipizzan pizzat sattuvat nyt olemaan paljon lähempänä oikeaa pizzaa kuin minkään paikallisen turkish kebab pizzerian sontakasat. Ymmärrän toki, että suomalaiselle kuluttajalle tärkeintä on a) mahdollisimman paljon täytteitä pizzassa b) mahdollisimman eulliseen hintaan. Kuten jo toiseen ketjuun kirjoitin, pohja ja reunat ovat vaan sivuseikkoja ja sen takia ne reunatkin voi leikata pois ja jättää lautaselle. Italiassa et kävele pizzeriasta omin jaloin ulos, jos sorrut moiseen pyhänhäväistykseen.

Kotipizzan listoilta löytyy muutama erinomainen pizza, jotka voittavat muut peruslätyt 100-0. Helsingissä on ainakin muutama Kotipizzan pizzeria, josta tietää saavansa kunnollisen rapean pohjan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ennen Kotipizzojen kokit laittoivat täytteitä oman mielensä mukaan. Nykyään on tiukka ohjeistus kuinka monta paljon esimerkiksi juustoa pizzaan laitetaan. Teoriassa kotipizzojen pitäisi näin ollen olla "tasalaatuisia".
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kotipizzan pizzat sattuvat nyt olemaan paljon lähempänä oikeaa pizzaa kuin minkään paikallisen turkish kebab pizzerian sontakasat. Ymmärrän toki, että suomalaiselle kuluttajalle tärkeintä on a) mahdollisimman paljon täytteitä pizzassa b) mahdollisimman eulliseen hintaan. Kuten jo toiseen ketjuun kirjoitin, pohja ja reunat ovat vaan sivuseikkoja ja sen takia ne reunatkin voi leikata pois ja jättää lautaselle. Italiassa et kävele pizzeriasta omin jaloin ulos, jos sorrut moiseen pyhänhäväistykseen.
Ehkä ovat lähempänä, mutta silti auttamattoman kaukana kunnollisesta pizzasta. Se kastike nyt vaan on ihan litkua eikä maistu millekään. Ja ties kuinka monennen kerran a) täytteiden määrä ei ratkaise, vaan laatu b) hinta ei ratkaise, vaan laatu. Minä syön pizzasta yleensä reunatkin, mutta olemme kävelleet omin jaloin kaikista italialaisista pizzerioista ulos, vaikka reunoja on jätetty lautaselle about joka kerta. Mistä tuo urbaani legenda on lähtöisin?

Jotta tulisi mahdollisimman selväksi: olen suomalainen kuluttaja. Ja olen toki syönyt Italiassa keskinkertaistakin pizzaa. Tosin harvemmin kuin erinomaista. Ai niin, kerran söin autenttista turkkilaista pizzaa. Oli ihan hyvää. Siellä oli myös kebabia tarjolla. Sekin oli hyvää.
 

Ralph

Jäsen
Kotipizzan pizzat sattuvat nyt olemaan paljon lähempänä oikeaa pizzaa kuin minkään paikallisen turkish kebab pizzerian sontakasat. Ymmärrän toki, että suomalaiselle kuluttajalle tärkeintä on a) mahdollisimman paljon täytteitä pizzassa b) mahdollisimman eulliseen hintaan.

Minulle tärkeintä on a) hyvä maku. Tästä syystä en suosi Kotipizzaa vaan kebabpizzeriaa.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä syön pizzasta yleensä reunatkin, mutta olemme kävelleet omin jaloin kaikista italialaisista pizzerioista ulos, vaikka reunoja on jätetty lautaselle about joka kerta. Mistä tuo urbaani legenda on lähtöisin?
Ehkä et ole käynyt sisilialaisen mafian pizzerioissa. Kyseessä ei ole urbaani legenda vaan lähinnä näkemys siitä, että pizzan kotimaassa pizzassa arvostetaan muutakin kuin täytteitä. Jolloin reuna on oleellinen osa makuelämystä.
Minulle tärkeintä on a) hyvä maku. Tästä syystä en suosi Kotipizzaa vaan kebabpizzeriaa.
Eihän siinä mitään, jos tykkää. Kyllähän monet kuuntelevat paskaa musiikkia ja katsovat paskoja tv-ohjelmia. Makuasioitahan nämä.
 
Viimeksi muokattu:

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ehkä et ole käynyt sisilialaisen mafian pizzerioissa. Kyseessä ei ole urbaani legenda vaan lähinnä näkemys siitä, että pizzan kotimaassa pizzassa arvostetaan muutakin kuin täytteitä. Jolloin reuna on oleellinen osa makuelämystä.
Taitaa olla etelän tapoja. Pohjoisessa en ole koskaan törmännyt tuohon ilmiöön. Tosin Sisilia taitaa muutenkin olla paikka, missä ravintolasta on suuri riski tulla kannetuksi ulos.
 
Jolloin reuna on oleellinen osa makuelämystä.

Itse ainakin jätän suosiolla syömättä pizzasta reunat, koska ne valitettavan usein on onnistuttu polttamaan, jolloin en koe sitä makunautintona.
Toki ei näin aina ole, mutta kebabpizzerioissa, vaikka niissä muuten hyvää pizzaa onkin, on hyvin usein saatu reunat poltettua karrelle.
Tietysti tälläisissä ihan oikeissa ja aidoissa italialaisissa pizzerioissa harvemmin tälläiseen varmaan törmää.
 
Itse olen tainnut viimeeksi syödä Raxissa joku 3 vuotta sitten. Sitä edellisestä kerrasta taisi kuluakkin 7-8vuotta, kun Rax täältä hävisi.

Omasta mielestäni ainakin pizzat oli tasoa ok. Kanankoivet, sipulirenkaat, lihapullat ja kermaperunat siihen kylkeen+ jäätelö jälkiruuaksi. Okei, ei nyt mikään kulinaristin unelma, mutta onko sitten tuollaisten paikkojen tarkoitus? Niin, ei minunkaan mielestä ja kyllä noilla nyt mahansa täyteen sai ja hintakin oli varsin kohtuullinen, joku 8-10e per naama ja sai todella syödä niin paljon kuin jaksoi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös