Missä varuskunnassa JA:laiset ovat olleet armeijassa

  • 75 430
  • 392

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
peruspata kirjoitti:
Muuten, kaikki eivät tulleet hänen kanssaan toimeen, mutta minä jopa opin ymmärtämään kyseistä sälliä ja voin sanoa pärjänneeni hänen kanssaan.

Eipä mullakaan kyseisen herran kanssa mitään vaikeuksia ollut, päinvastoin, hänen legandaariset tempaukset ja sanonnat olivat vuoden parhainta antia. Jotkut muodostivat hänestä todellisen vihamiehen ja se näkyi molemminpuolisena käytöksenä. Meitä erikoisaliupseereita Raiskila yritti kaikilla mahdollisilla keinoilla saada aina mukaan metsäleireille ja asekoulutuksiin. Yhden miehen taistelu oli kuitenkin epätoivoista ja hän itsekin tiesi, että komppanian päällikkö tai esimiesteknikkomme lopulta tyrmäisi Raiskilan vaatimukset suohon.

Sotilaallisesti ja uskottavuuden kannalta Raiskilahan oli mitä paras armeijan työntekijä. Varsinkin verrattuna saksalaisista autoista pitävään silmälasipäiseen vänrikkiin tai juopottelevaan isokokoiseen sotilasmestariin....
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
1./SatTR/TykPr
I/98
Viestijaos

330 päivää tuli kyseisessä paikassa vietettyä ja kotiin päästiin 8.12. Kyllikin päivänä alikersanttina.
 

asloser

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, 7 Ringettes, Kurra, JoKP 88-89
peruspata kirjoitti:
Jämsän Kuoreveden Hallissa. Monta pitkää vuotta sitten.

Näin "meidän kesken" varuskunta kulki nimellä Ilmavoimien Teknillinen Leikkikoulu, jostain syystä se vain ei muuttunut viralliseksi nimeksi (tosin älysimme olla sitä ehdottamattakin). Paras päivä oli 03.06.2002, eli olin saapumiserää II/01.

Semmosta, hiukan aika kultaa muistoja, välillä oli ihan mukavaakin, kun näin jälkikäteen muistellaan. Paikan päällä ei varmaan montaa mukavaa hetkeä ollut. Tosin tämä ei johdu varuskunnan tiukasta kurista tjsp, kuten nimikin osuvasti kertoo.

Löysää oli, ensimmäisenä päivänä melkein housuissakin.

Minun aikanani sitä sanottiin Hallin puolisotilaalliseksi poikakodiksi. Muuten samaa mieltä. Parhaita hetkiä oli, kun pääsi seuraamaan Gauntlet -museohävittäjän taitolentoa lentokentän päällä keväisenä kinesviikonloppuna. Niin, olen siis ilmailuharrastaja;-)

Saapumiserä III/93, Esikuntajoukkue/KoulK ja b-kuski.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
Vaasan RT:ssä tuli palveltua 9½ kuukautta vähän ennenkuin koko paikka ajettiin alas. Muualla hajonneiden kavereiden juttujen perusteella VaaRPsto oli ehkä Suomen suffelein paikka. Pitkähkö matka Espoosta Vaasaan tosin hieman kompensoi sitä muun palvelusajan löysäilyä.

Etenkin paluumatka lomilta oli ikävä aiemmin mainitun junanvaihdon takia, pikajuna pysähtyi Seinäjoella joskus puoli kolmen aikaan yöllä ja siitä siirryimme ratapihalla olevaan aina kylmään ja usein myös lukittuun paikallisjunaan joka lähti aamusella köröttelemään kohti Vaasaa. Vähiin jäi yöunet ja maanantait vituttivat tavallistakin enemmän.

Menomatka lomille olikin sitten pituutensa takia hyvä, junassa ehti ottaa kunnon pohjat.
 

kekkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat, Vapaa Ukraina
re

II/04 Suojelukomppania, Keski-Suomen Pioneeripataljoona, Pioneerirykmentti Keuruulla

Sotilasarvo Suojelumies
Erikoiskoulutus Pelastusmieheksi
 

Jääkarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Hellas Verona, AC Milan, Tottenham
1/05 alokaskausi Upinniemessä ja sen jälkeen varmasti armeijan parhaaseen hommaan, Ruotuväen toimittajaksi. Eli palveluspaikka oli käytännössä Pääesikunta, mutta yksikkönämme toimi Santiksen korohoro. 9kk ja korpin natsat lopussa.

Kaikkiaan kävin intin aikana juttukeikoilla 14 mestassa. Öbiksen ja Santiksen lisäksi tuli vierailtua Suokissa, Dragassa, Gyltössä, Parolassa, Vekaralla, Haminassa, Lappeenrannassa, Keuruulla, Tikkakoskella, Kajaanissa, Rovaniemellä ja Sodankylässä. Aika lista.

Hauskaa, vaikkakin henkisesti raskasta ja paineikasta aikaa intti oli. Aivan loistavia kavereita sekä Upinniemessä että varsinkin Ruotuväessä. Mutta hyvä että loppui. Sai taas kontrollin omaan elämään. Tai siis ei kontrollia mutta päätäntävallan...
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
tuuski kirjoitti:
Kun täällä oli näistä lääkäreistä juttua, niin Parolannummella on yksi aika omintakeinen kaveri. Kävin kerran Parolassa veksissä kun olin lomilla ja sain kunnian päästä äijän vastaanotolle. Äijä on saanut lisänimen "Keppi", ilmeisesti KP napsahtaa helposti lappuun. Olisiko joku Oikarinen tai vastaava?

Keppi Oikarinenhan tuo. Aina sai jännittää mille lääkärille oman yksikön kansio menee. Varmaa oli, että Oikarinen ei vapautuksia anna. Kirjoitti sitten lopputarkastutksessa pitkin hampain akillesjänteestäni paperit ja valtion rahoilla sitä on koitettu parannella.

DeS kirjoitti:
Tuo metsäkanalinnun niminen vääpeli ei ehtinyt minua niin pahasti rankomaan kun oli vaan alokasajan 1.patterilla.
---
Olihan siellä silti vääpelinä tämä maailman vahvin ammattisotilaskin joka oli Gladiaattorit-ohjelmassakin mukana.

Parolannummella tämä kysyinen Popedankin laulusta kuulu metsäkanalintu, nykyinen luutnantti meitä pompotti. Aika persoona ja nykyään tosin luutnanttina tunnettu.

Viimeiset puoli vuotta tämä gladiaattori oli jaokseni kouluttaja ja helvetin rento tyyppi. Joskus tosin niin rento tyyppi, että kaikki tehtävät lankesivat meille varusmieskouluttajille. Tarinaa osasi kuitenkin iskeä. Pötrönenkin oli luutnantti käydessäni armeijan. Omien sanojensa mukaan sillon vielä hetken ylenemiskiellossa, mutta ylennys tilattu heti kiellon päätyttyä.

Domi28 kirjoitti:
Muistaako joku vääpeli Kari Grönlundia? Silloin väitettiin, että olisi pelannut joskus muutaman liigapelin tepsin nelosketjussa, lieneekö perää? En viitsinyt alkaa tutkimaan asiaa.

Grönlund oli Pötrösen aisapari jaoksemme kouluttajana. Kovasti kaveri on viinan perään. ensimmäisellä tykkimiesten koulutusleirillä tuli umpikännissä telttaani ja kysyi kuka on teltan vanhin. Minä tietysti vastasin. Herra sitten selitti, että helvetin hyvin on teltta naamioitu. Kysyin, että kuinkas se niin voi olla, kun ei edes naamioverkkoa jaksettu laittaa. Grönlund kävi tarkistamassa ulkona ja tuli toteamaan, että ensi kerralla laitetaan sitten naamioverkko. Tämä siis ennenkuin sammui viereeni. Olisi saanut kyllä käyttää sitä retkisänkyä. "Käpän" puheesta sai ehkä joka kolmannen sanan selvää. Oli aika tiivis viinan juonti, tupakanpoltto ja turkulaisuus tehnyt tehtävänsä ja ainakin kaikkien hämäläisten oli vaikea miestä ymmärtää.

Ajattelin vaan kertoa, jos jotakuta Heikkilän käyneistä kiinnostaa. Kovasti aina kehuivat Heikkilää. Kova oli myös meidän kurimme, kun lähes kaikki varusmiesjohtajamme olivat tulleet Turusta ja tietysti vittuuntuneita, kun Hämeenlinnassa joutuivat käymään.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
KaiPr/P-SVP/EK

Onko kukaan muu JA:laisista palvellut Kainuun Prikaatin Esikuntakomppaniassa Uleåborgirin lisäksi? Tai edes P-SVP:ssä?
 

Lerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Mib, Jortikka, Hanson brothers
Ketjua lueskellessa alkoi vääjäämättä muodostumaan mielikuva,etteikö tosiaan ole ketään muuta,joka olisi ollut samassa koulutuskeskuksessa.Ei sitten vissiin. No paikkanahan on tietenkin Suomen pohjoisin koulutuspaikka eli Ivalo!
Itse seikkailin sielä vuoden -99 ja kotiuduin Vänskänä.Rajajääkärijoukkueen johtaja.Eli käytännössä sissijoukkueen johtaja.

Rajavartiolaitoksen ihmiset sanovat tätä paikkaa "Sisäministeriön alaiseksi erikoisyksiköksi". :) Rajavartiolaitos kun ei olla puolustusvoimien alaisena ja sen näki myös tarjottavassa ruoassa.Leireille saatiin Poron lihaa purkissa.Poromakkaraa ja ties mitä muita herkkuja sielä olikaan...
Ivalossa ei tunneta käsite iltavapaa.Kasarmialueelta ei saa poistua koska sielä ei ole spolleja olemassakaan jotka vartiois iltavapaalla hilluvia varusmiehiä :) Kuria pitää kantahenkilökunta ja illaksi hekin sitten lähtevät kotiansa nukkumaan.Jäiköhän sinne vain valvoja paikalle illalla joka suoritti vahvuustarkastuksen klo.21.

Talvi on nuin pohjoisessa PITKÄ ja perskeleen kylmä.Kesää on se 3kk vuodessa.Vuosi -99 sattuikin olemaan kylmin vuosikymmeniin ja pakkasennätys Suomessa on voimassa vieläkin tuolta vuodelta.-51 astetta Kittilän Pokassa.Nämähän ovat virallisia mittauspaikkoja.

Kerran lomalta palatessa pysähyttiin Sodankylään grillille burgeria hakemaan kun paikallinen digimittari näytti -45 astetta.Tuumailtiin vaan että onpa perskele kylmä keli.Jatkettiin sitten matkaa kohti Ivaloa pohjoiseen 160km matka.Perille päästyämme huomattiin kun paikallisen huoltoaseman iso digimittari näytti ennen Ivalon kylää -55! Äkkiä romut autosta ja nukkumaan.Aamulla kouluttaja sano,että sen kotimökillä Ivalojoen rannalla oli ollut jotai -60.4.Ei lähdetty aamulenkille...
Aamulenkki/uinti/hiihto on normaali käytäntö joka aamu.Joskus aamujumppa salissa.Lenkki on semmonen pari kilsaa.

Vuoden reissun aikana metsäherätyksiä kertyi laskujen mukaan jotain 100kpl.Oliko vähän yliki.Ja onpa tullut nukuttua ihan kuusen perseessäki keskellä talvea.

Maisemathan ovat niinkin pohjosessa todella upeat.Varsinkin ne leirit jotka olivat jossai huitsi jeerassa Norjan rajan lähellä.Sielä oli komiat tunturit.Siltä väsymykseltä ei vain paljon kerenny niitä nauttimaan.
Rajallehan otetaan mielellään vain alueen nuorista koostuva osasto joka osaa toimia luonnossa kovissakin olosuhteissa.Niinpä sielä oli kaikki poromiehet,metsämiehet ja kalastelijat.Monenlaista sälliä sielä näki.Täysiä rikollisia ja hulttioita :) Kyllä kuuli vaikka millasta juttua heidän kanssaan jutustellessa.Toinen oli kiväärisodassa mustalaisten kans ja toinen päätti kerran ajaa moottorikelkalla hirven vasan kiini.Hyppäs selkään ja korvamerkitsi sen kuten poron.

Jokaisesta palvelukseen astuvasta saapumiserästä pyritään saamaan 10% lopettamaan palvelus tai hakemaan siirtoa muualle.Sitä sitten tehtiin vaikka mitä temppuja nii kauan,että porukalla ei pää enää kestänny.Ja kyllä se vajaa 10 henkee aina hakiki siirtoa.Palveluserän koko on tosiaan se noin 100 miestä.Yks komppania.
Paljon on hyviä muistoja tuolta ajalta.Päivääkään en vaihtais pois!Tietää tehneensä jotain ku käypi tuola vuoden verran asentelemassa miinoja ja irtautumassa.Suosittelen!
 

Jokru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hawks, sympatiat Sportille, S-Kiekko
I/00 Niinisalo TykPr->SpolM 270vrk
Hyvät muistot on Niksulasta. Morttiajasta kun selvittiin niin sen jälkeen istuttiin pääportilla ja kierrettiin Otsolan varasto-aluetta. Myös legendaarinen Uaz kuului hyviin kavereihin kun käytiin tarkastamassa ampumarataa.
Skappareista jäi lähinnä mieleen päävartion päivystäjä Vääp Koivisto eli Derrick, jonka nimen muistaa varmasti moni vanhempikin Niinisalossa käynyt jermu. Lisäksi kouluttajina oli Sot.Mest Kujansuu jonka koulutusmetodeista ollaan varmasti erimieltä.
Ltn. Lauhasen nimi saa vieläkin päässä soimaan hänen erittäin tunnistettavan äänen.
Asiallisia kouluttajia olivat Vänr. Juha Temonen ja Ltn. Vartiamäki(taitaa nykyään olla Ylil.)
Ensin mainittu taitaa tällä hetkellä olla nyrkkeilyliiton puheenjohtaja tai jotai... Veti asiallisia voimankäyttö harjoituksia ja läppäkin lenti.
Ltn Vartiamäki eli Varre pelaa pesäpalloa, viihtyi Seinäjoellakin yhden kauden lukkaroimassa.
 

Ebbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado
peikko#13 kirjoitti:
Pitääkö huhu paikkansa, että suojelumiehet käyvät joka kerta puhdistuslinjaston läpi kun sitä käytetään. PIS(L)Ulla kertakin olisi riittänyt sitä herkkua, mutta kun luutnantille ei riittänyt lihapiirakkaa meidän joukkue pääsi uusimaan kyseisen ihanuuden. Onneksi toisella kerralla putket oli jäässä eikä tarvinut suihkutella ja kökkiä pakkasessa märkänä.

Omakohtaisen kokemuksen perusteella voin kertoa, että 362 vuorokautta kyseisessä joukko-osastossa palvelleena en käynyt kertaakaan läpi puhdistuslinjastoa (onnistuin välttämään siis kyseisen huvin myös alokasaikana.) Linjastoa ei "käytetty" joka kerta kun sellainen saatiin väsättyä, vaan perinteinen kasaus-purku. Metsäkommennusten aikaan linjasto saatettiin laittaa sellaiseen paikkaan, että "vapaita" taistelijoita ei ollut käytettävissä. Yleensä kuitenkin jonkun taistelijan, lähinnä tiedustelijoiden tai pioneerien, piti käydä läpi linjasto, jotta nähtiin linjaston toimintavalmius. Pioneeri-veljemme varsinkin iloitsivat jokaisella kerralla mahdollisuudesta pesulle pääsystä.
 

kekkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat, Vapaa Ukraina
Ebbe kirjoitti:
Pioneeri-veljemme varsinkin iloitsivat jokaisella kerralla mahdollisuudesta pesulle pääsystä.

Oman intti-aikani helmi oli PISLU:ssa kun toimin aseidenluovutuspisteellä. Pioneerien ilmettä ei voi sanoin kuvitella, kun latasin heidän aseisiinsa purkillisen pulveria. Ja jokaisesta vastaanväittämisestä meni lisää.

Dutch Powder- pioneerin pahin painajainen


Saattoihan mennä vähä off-topickiksi, mutta ei muuta paikkaa...
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
KeSR I/98, lääkau, morttikausi PionP/AUK, välillä Hennalaa aukin verran, sitten TeknK ja lopuksi passi kouraan Kapt. "Ralli" Kytölehdolta 2.HajoonK:sta. Mikä vitun linjasto? Koskaan nähnytkään moista slukin viritystä vaikka samalla kasarmialueella asuttiin :)
 

Luistin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, LL-89, KalPa-Team, IPK-Team
KaiPr/KaiJP/PstK 1/01
AuK 3.JK
PstOhj 83 M
Onko muita samaan aikaan palvelleita?
 

koohela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Saapumiserä I/04 Porin Prikaati
P-kausi Spol- ja TiedK, tupa nro 10.
Loppuaika tulikin vietettyä samaisessa komppaniassa sotilasseefferinä. Ja ei, ei meillä ollut kuin parit siteet suksiin :) Spol-joukkueessa tupa numero 4.
Ja miehistössä oltiin eli 270 aamua tuli palveltua. Päivääkään en vaihtaisi pois(paitsi tietysti ne legendaariset ekat mosaleirit talvipakkasella)
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tämä 10. joulukuuta on ikimuistoinen päivämäärä. Tuolloin, jo monia vuosia sitten siirryin reserviin palveltuani 285 vrk Haminan ympyröissä. Eipä ole ylennyksiä ja kertauksia kuulunut.

Res.tkm Eino_Mies
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
I/-82 Helmikuun 9. 2.Er.Auto.K Turku heikkilä. Moottorialiupseerikurssi PorPr Säkylä. Kuljetusryhmän johtaja. SatLsto HävLlv21 Pori kotiin 4.1-83 330 palveltuna.

Taskuun jäi sotilaspassin lisäksi, D ja E kirjaimet ajokorttiin.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, PS Kemi Kings
Lapin Lennosto I/02 Laivueessa kuskina ja 9vkoa Tikiksella autokoulussa. Kerran on tullu kerrattua...
 

SÄLLI 85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, New York Rangers, HIFK, Suomi
Peltipaita lennähtää päälle II/06 KaiPr.
Tarkoituksena olisi saada E-kortti ja aliupseeriksi pääsy on plussaa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Vekaralla pinohiiri alikkina vuoden. II/2000 oli saapumiserä. 2 PionK:ssa pällisteltiin.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Turku VsItr I/1990. Heikkilä oli ihan mesta paikka. Lähettiretkuna oltiin alokasajan jälkeen, Sirkkalan kasarmilla. Oli hauska iltalomilla käydä Foijassa...
 

FlaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Kainuun prikaatissa tulenjohto- ja viestipatterissa II/04.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös