Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu saa selailla palstaa seuraavan viikon ajan ilman kirjoitusoikeuksia, sillä hänen Helsinki Garden -ketjuun kirjoitettu viestinsä oli aivan turha, sisälsi pelkästään pään aukomista ja lisäksi lainauksen sisältöäkin oli muutettu.

Sulje ilmoitus

Minnesota Wild 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Wunder-Pena, 06.06.2019 klo 11.09.

 1. Wunder-Pena Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Melkolailla tasan vuosi sitten availin viime kaudelle uuden kausiketjun. Silloin uumoilin, että "Suurin muutos tulevaa kautta silmällä pitäen joukkueelle on varmasti Paul Fentonin pestaaminen uudeksi GM:ksi." Näinpä siinä kävikin jos jätetään huomiotta pitkähkön play-off putken katkeaminen tähän kauteen (kaudesta 2012-13 alkaen Wild oli päässyt tähän kauteen saakka joka kaudella pudotuspeleihin.) Wildissa elettiin jo viime kauden lopulla murrostilaa, joka jatkuu kauden 2019-2020 alkaessa. Virallisten lausuntojen mukaan Wild ei ole rebuild-tilassa, vaan kauden mittaan omistaja sekä GM ovat käyttäneet termiä retool. Tarkoituksena kaiken järjen mukaan on muovata joukkuetta lennosta ilman totaalista nollausta. Kuten internetin syövereistä on useasta paikasta saanut lukea tämä saattaa uhkaavasti tarkoittaa keskinkertaisten suoritusten jatkumista. Toisaalta sarjassa pärjättäneen yhä tyydyttävästi ja faneille on tarjolla runkosarjassa voittavaa kiekkoa, mutta toisaalta kärkivarauksia tai merkittävää play-off menestystä tällä menetelmällä voi olla haastavaa saavuttaa.

  Fenton tosiaan laittoi kokoonpanoa uusiksi talven aikana ja lopulta monta omaa suosikkipelaajaani löytyi muista seuroista. Niederreitter pelaa tätä nykyä nousevassa Hurricanesissa, Granlund siirtyi haastavalla hetkellä Predatorsiin (mikä tuntui näkyvän myös otteissa) ja Coyle pelaa tähänastisen elämänsä kevättä Bruinsissa. Vastineena näistä kolmesta runkopelaajasta tulikin ristiriitaisia tunteita herättäneitä pelaajia. Lähinnä nuori Ryan Donato herätti positiivisia fiiliksiä heti joukkueeseen tullessa ja Kevin Fiala väläytteli myös paikoin. Victor Rask ei vielä tähän mennessä ole vakuuttanut ainakaan allekirjoittanutta, ottaen huomioon Hurricanesiin siirtynyt vastine. Joukkueen runko samaan aikaan sekä ikääntyy että nuorenee. Tuosta Fletcherin hankkimasta 90-luvun alkupuolella syntyneestä sukupolvesta lähti tärkeitä paloja ja vastineena tuli hieman nuorempaa pelaajaa, mutta samaan aikaan vanhat veteraanit saavat lisää kilometrejä mittariin. Muun muassa Eric Staal teki edullisen jatkosopimuksen joukkueeseen, vaikka pitkään epäiltiin, että juuri hän olisi ollut käypää kauppatavaraa rungon nuorentamiseen. Parise, Suter akselista tuskin päästään (Suter tosiaan pelaa vielä lappunsa arvoisella tasolla) eroon ja jää nähtäväksi mitä Mikko Koivu tekee uransa ehtoopuolella. Kiinnostaisiko maiseman vaihto ja mahdollisuudet päästä pelaamaan kannusta jossain muualla? Vai vetäisikö Wild-ikoni uransa loppuun State Of Hockeyssa ja nostattaisi paitaa hallin kattoon tulevaisuudessa?

  Tuleva kausi? Jonkinlaisia peliliikkeitä Fentonilta on vielä odotettavissa, sillä varsin paljon sopimuksia täytynee vielä ensi kaudelle tehdä ja pelaajia tuoda sisään. Joukkueen menestyäkseen nuorten on pakko ottaa kehitysaskelia tulevalla kaudella, sillä Staalmaisia UFA-kaappauksia ei kannata odottaa joka heinäkuu. Puolustus on edelleen joukkueen vahvin osa-alue, mutta kuten viime kaudella nähtiin Dumban loukkaannuttua (tai Suterin edellisellä kaudella) syvyyttä ei löydy mahdottomasti sieltäkään, jos loukkaantumisia tulee.

  Miltäs tuo sopimustilanne näyttää tällä hetkellä?

  Sopimuksen alaiset pelaajat: (Viime kaudella yli kolme ottelua Wildin puolella pelanneet)
  Hyökkääjät:
  Zach Parise 7,538,462 / UFA 2025
  Jason Zucker 5,500,000 / UFA 2023
  Mikko Koivu 5,500,000 / UFA 2020
  Victor Rask 4,000,000 / UFA 2022
  Eric Staal 3,250,000 / UFA 2021
  Marcus Foligno 2,875,000 / UFA 2021
  Luke Kunin 925,000 / RFA 2020 (kaksisuuntainen sopimus)
  Jordan Greenway 916,666 / RFA 2020 (kaksisuuntainen sopimus)
  Kyle Rau 700,000 / UFA (kaksisuuntainen sopimus)
  J.T. Brown 687,500 / UFA 2020

  Puolustajat:
  Ryan Suter 7,538,462 / UFA 2025
  Matt Dumba 6,000,000 / UFA 2023
  Jared Spurgeon 5,187,500 / UFA 2020
  Jonas Brodin 4,166,667 / UFA 2021
  Greg Pateryn 2,250,000 / UFA 2021
  Nick Seeler 725,000 / UFA 2021

  Maalivahdit:
  Devan Dubnyk 4,333,333 / UFA 2021
  Alex Stalock 650,000 / UFA 2019 (kaksisuuntainen sopimus)

  Näiden pohjalta tilaa capissa n. 21,4 miljoonaa.

  ---

  Sopimus katkolla: (Viime kaudella yli kolme ottelua Wildin puolella pelanneet)
  Kevin Fiala RFA
  Eric Fehr UFA
  Joel Eriksson-Ek RFA
  Pontus Åberg RFA
  Matt Read UFA
  Ryan Donato RFA

  Brad Hunt UFA
  Anthony Bitetto UFA
  Nate Prosser UFA
  Soucy Carson RFA

  (Lähde: CapFriendly)

  Sopimusta sieltä sorvataan varmasti Fialalle, Eriksson-Ekille, Donatolle ja Huntille tai Bitettolle. Todennäköistä jatkoa tulee (oma arvio) Åbergille, Carsonille mikäli sopimukset pysyvät halpoina. Prosser päätynee viimeistään kauden aikana jotain kautta Wildin nuttuun jälleen kerran varamieheksi. Muille jatkoa tulee todennäköisesti vain jos ei korvaavia katsomattomia kortteja ilmaannu. Näiden jälkeen tilaa jää vielä palkkakattoon, mutta kysymys kuuluukin mitä tuolla tilalla tehdään. Henkilökohtainen toive: ei kalliita täytemiehiä UFA-markkinoilta, ellei ole todella sen arvoisia. Näissä maksetaan niin usein ylihintaa ja turmellaan joukkueen palkkarakennetta. Ellei sitten oman kylän poika Anders Lee ole kiinnostunut lähtemään takaisin kotiin..?

  Sopimuksenalaisilla ja todennäköisillä kiinnityksillä kokoonpano voisi kauden alkaessa näyttää jotakuinkin tämänsuuntaiselta:

  Zucker-Staal-Rask/Kunin/Donato/X
  Parise-Koivu-Donato
  Greenway-Eriksson-Ek/Rask-Kunin
  Foligno-X/Eriksson-Ek-Åberg/X
  Brown

  Suter-Dumba
  Brodin-Spurgeon
  Hunt/Bitetto/Seeler-Pateryn

  Dubnyk
  Stalock

  Kuten hahmotelmasta jokseenkin näkee, aika paljon siellä on kysymysmerkkejä. Kuka pelaa kenenkin kanssa ja missä ketjussa on auki ja nuorisoa kokeiltaneen eri kentissä jo ennen kauden alkua. Viime kauden lopulla nuori saksalainen Nico Sturm pääsi myös kokeilemaan, eli ei tiedä vaikka sieltä tulisi lisää vaihtoehtoja kokoonpanoon.

  Varauksia juhannuksen draftiin on käytössä jokaiselle kierrokselle yksi kappale (joko omia tai vaihdossa saatuja), paitsi kuudennella kierroksella varataan ruhtinaallisesti kahdesti. Ensimmäisen kierroksen varaus on mallia 12. Olen tänäkin vuonna varsin pihalla kärkinimiä lukuunottamatta noista top-10 ulkopuolisista lupauksista. Jälleen joku perehtynyt voisi kommentoida paremmin draftia.

  Summa summarum. Odotukset tulevaan kauteen ovat täysin auki. Muutama loukkaantuminen puolustukseen tai senttereille hyökkäyksessä niin liigan peräpäätä kohti on tie. Toisaalta jos nuoriso nostaa tasoa ja ottaa joukkuetta kantaakseen voidaan nähdä positiivinen yllätys. Ihmeitä en tosiaan itse odota, vaan uskoisin, että tässä keskinkertaisuuden limbossa jatketaan. Keskustelu avattu, kertokaa palstaveljet miltä tuleva kausi näyttää teidän näkövinkkelistänne!

  [Edit. Staalin sopimuksen päättymisvuosi.]
   
  Viimeksi muokattu: 07.06.2019 klo 00.26
  Anthoon ja Robu tykkäävät tästä.
 2. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ENCE
  2018-2019 kaudella tavallaan hylkäsin Wildin, vaikka fani ei tietenkään niin saisi ikinä tehdä. Villit kortit, ensimmäisen kierroksen playoffit ja keskinkertaisuus alkoi kyllästyttää.

  Tuleva kausi on vaikeaa nähdä muuna kuin välietappina. Pelaaminen saattaa toki vapautua, kun odotukset on alempana kuin vuosikymmeneen ja ken tietää vaikka Donato, Fiala ja kumppanit nostaisivat tasoaan ja Wild olisi taas lähellä pleijareita.

  Kaprizovia edeltävää aikaa elämme ja uskon todella, että hän olisi se ison muutoksen tekevä palanen, jos hän jonain päivänä kylmään Minnesotaan saapuu.

  Zucker on ollut treidi-huhuissa ja en usko, että Wildissa pelaa tulevalla kaudella. Tai ainakin se kuuluisa motivaatio voi olla sitten kyseinen, kun seurasi on ollut myymässä sinua ties minne. Täytyy sanoa, että Fenton ei ole vakuuttanut toistaiseksi, vaikka paljon kauppoja on tehnytkin.

  Moni puhuu, että Wild on pahimmassa mahdollisessa paikassa missä NHL-joukkue voi olla. Limbossa. Uudelleenrakennetaanko vai pelataanko voitosta? Vastaus ei taida olla kumpikaan noista.
   
 3. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  @Wunder-Pena kannattaa varmaan korjata Eric Staalin sopimuksen päättymisvuosi tuohon avausviestiin. Siinä lukee UFA 2019 eikä UFA 2021.

  Minnesota tuntuu olevan kujalla siitä, mitä pitäisi tehdä. Zuckeria kaupataan eteenpäin, vaikka kyseessä on todennäköisesti nykyisen joukkueen paras hyökkääjä. Toki Zuckerilla on eniten vaihtoarvoa, mutta ei hänestä ehdoin tahdoin kannata pyrkiä eroon. Sopimus jatkuu kohtuullisella caphitillä vielä useamman vuoden.
   
 4. Binisteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F.
  Ei tule ensi kausi paperilla olemaan helppo. Tuo joukkue ei ole ainakaan yhtään paremmassa jamassa, kuin viime kauden alussa. Pikemminkin tulivoimaa on poistunut ja muu porukka vuoden vanhempia. Toki olisi hienoa, jos nuoret pelaajat saisivat tehtyä kesän aikana oikeita askeleita ja Kaprizovin saapumista Minnesotaan odotetaan edelleen. Jospa se nyt vihdoin sieltä Moskovasta tulisi pelamaan tarun hohtoiseen.

  Kesällä en odota mitään suurta tapahtuvan. Viime kesän nelosketjun ostoskoria en jaksaisi tänä vuonna taas seurailla, vaan vedetään sitten kerralla kunnon treidi tai yritetään ajaa omasta suppeahkosta altaasta porukkaa sisään. Minulle kelpaa ihan hyvin lähtökohtaisesti tason putoaminen tänä vuonna, että alettaisiin saamaan parempia varauksia, sillä tällä hetkellä tuo joukkue ei voi muuta tehdä. Meillä ei ole mitään kaksista kauppatavaraa tarjota muille organisaatioille, joten sitä kannattaa alkaa haalimaan itsenäisesti.
   
 5. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Samoilla linjoilla tässä ollaan. Itse olisin pakan räjäyttämisen kannalla. Toki Wildin puolustus top 4:n osalta on ensi kaudellakin liigan eliittiä, mutta siihenpä ne valopilkut sitten jäävät: jännitetään josko Dumba voittaisi puolustajien maalipörssin.

  En tiedä tarkalleen mitä käsitteellä retool tarkoitetaan, mutta voisin kuvitella, että sen onnistuminen on lähimpänä silloin, kun runko on kunnossa. No nythän Fenton nimenomaan räjäyttää runkoa kappaleiksi, mikä ei toisaalta ole huono, koska tuolla rungolla ei pitkälle pötkitty. Mutta uusi runkohan pitäisi draftata, ei ostaa.

  Osaako joku antaa hyvän esimerkin joukkueesta, mihin on runko rakennettu treidaamalla ja kiinnittämällä vapaita agentteja? Koska sitähän Fenton nyt nimenomaan yrittää tehdä. En tiedä onko Leipoldilla myös näppinsä pelissä, mutta valittu linja on mielestäni väärä, enkä luota tällä hetkellä Fentoniin pätkääkään. Sen verran huonoja vaihtokauppoja mies on tehnyt.

  Minnesotalaiset elävät ja hengittävät jääkiekkoa. Siellä ei mielenkiinto NHL:ää kohtaan lopu, vaikka joukkue yrittäisi uudelleenrakennusta. Kaprizov ei ole mikään jumalasta seuraava lupaus, joten hänen takiaan ainakaan ei pitäisi yrittää pitää joukkuetta kilpailukykyisenä. Jengissä on yksinkertaisesti aivan liikaa aukkoja, jotta simppelillä muutaman palikan uudelleenjärjestämisellä realistisesti metsästettäisiin kannua.

  Ensinnäkin ykkös- ja kakkossentterit ovat auttamottoman hitaita ja riittämättömiä tämän päivän NHL:ssä. Ykkösmaalivahti on kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa täysin riittämätön silloin, kun panokset ovat kovimmat. Joukkueen hyökkäys on täynnä vasempia laitahyökkääjiä (tämän takia Zucker halutaan vaihtaa) ja sieltä puuttuu tyystin laadukkaat maalintekijät, puhumattakaan pelaajista, jotka voivat ratkoa pelejä yksinään. Eikä siellä Kaprizovia lukuunottamatta ole edes mitään nuoria lupauksia vireillä.

  Itse en lopeta joukkueen seuraamista, en vaikka ensi kaudella taisteltaisiin liigan jumbopaikasta. Toivon, että ensi kausi viimeistään saa front officen järkiinsä ja yrittävät kaikin mahdollisin keinoin uudistaa rungon pitkän kaavan kautta.
   
  Robu ja Wunder-Pena tykkäävät tästä.
 6. Wunder-Pena Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  Tästä "retool" asiasta luin jo tuossa viime kesänä ja kauden aikana. Tiivistetysti vaihtoehtoiset motiivit "retoolin" taustalla kuulostavat kutakuinkin seuraavilta (allekirjoittaneen tulkinta):

  a.) "Naiivi-näkemys": Omistaja ja GM-osasto oikeasti uskovat, että joukkueen runko on sellainen jolla voidaan menestyä. Treidien kautta sitten saadaan vaihdettua tietyt palaset sopivampiin, jotka todella tuovat pitkiä keväitä lähitulevaisuudessa. Päätös retoolista perustuu urheilullisiin motiiveihin ja "olemme viittä vaille contender-joukkue" -uskoon.

  b.) "Taloudellinen-strategia": Omistajaporras olisi antanut osviittaa siihen suuntaan, että pakan räjäytys ei olisi suotavaa, sillä tällä hetkellä joukkueen omistaminen on omistajalle taloudellisesti kannattava liiketoimi. Tämä oli tiedossa jo kun uutta GM:ää etsittiin Fletcherin oltua liipaisimella ja seuraava GM sitoutettiin tähän strategiaan. Halli saadaan täyteen ja yhteistyökumppanit ovat ilmeisesti tyytyväisiä. Talouspuoli kunnossa tällä sapluunalla, joten ei vaihdeta toimivaa systeemiä. Liigan pohjalla käyminen ja "rebuild" voisivat heikentää merkittävästi taloudellisia näkymiä, jos menestys sekä mielenkiinto joukkuetta kohtaan laskevat.

  c.) "Hybridimalli": Yhdistelmä kahta edellistä. Taloudellisesti nykyinen strategia on kannattavaa, joten pyritään pumppaamaan nykyisestä rungosta irti se mitä on saatavilla, ennen totaalista rebuildia. Vielä pärjätään pelillisesti ja pienellä hienosäädöllä voidaan jälleen hivuttautua pleijareihin, mutta ei ensimmäistä kierrosta pitemmälle ilman ihmeitä. Katsotaan kauanko kannattajilla on todella uskoa menestymismahdollisuuksiin. Toivotaan, että saataisiin samalla joukkueen runko uusittua lennosta, ilman pohjakosketusta, ilman taloudellisen pöhinän laantumista. Vielä 'Parise'-paidat käyvät kaupaksi.

  Itse näkisin, että kyseessä on tuo viimeinen strategia. Pyritään pitämään taloudellisesti ja urheilullisesti kiinni tavoitteista menestyä, ilman riskinottoa. Tämä on pienimmän riskin toimintaa, mutta toisaalta se lisää riskiä tuohon kuuluisaan keskinkertaisuuden "limboon". Joukkue ei pääse varaamaan huippupaikoilta, eikä toisaalta kannumahdollisuudet realisoidu missään vaiheessa. Keskinkertaisuus jatkuu ja urheilullisen menestyksen piikki oli jo pari kautta takaperin.

  Tottakai haluan naiivisti uskoa ihmeisiin. Vielä tästä rungosta taiotaan play off -satu, jossa Koivu nostelee kannua. Urheilussahan kaikki on mahdollista, eikö?

  Lainaus:
  Tulee ensinnä mieleen St. Louis Blues. Täytyi ihan asia tarkistaa ja joiltain osin pitää ehkä paikkansa tuo muistikuva. Maalivahdit ovat omasta takaa varattuja ja puolet viime yön avaavasta puolustuskuusikosta (JBou, Gunnarson, Bortuzzo tulleet sisään vaihtojen kautta). Eniten niitä vaihtojen kautta haettuja pelaajia löytyykin sitten hyökkäyksestä. Siellä on O'Reilly, Schenn, Bozak, Perron (lasken tähän, kun on kiertänyt useamman joukkueen ja päätynyt takaisin Bluesiin), Maroon, Sanford, Steen, Sundqvist treidien kautta tullut joukkueeseen. Tämä tarkoittaa kahta kolmasosaa avauksen hyökkäyskalustosta Stanley Cup -finaaleissa. Argumentti vaatisi kyllä vielä hieman enemmän perehtymistä myös muiden joukkueiden runkoihin, vertailua ja suhteuttamista yleisesti. Pitäisi tarkemmin selvittää kuinka paljon keskimäärin menestyvän joukkueen rungosta on peräisin omista varauksista ja kuinka paljon treidejä tai UFA-pelaajia, mutta näin nopea mielikuva piti joiltain osin paikkansa. Ainakin joukkueen kaikki sentterit viimeyönä olivat lähtöisin jostain muualta kuin joukkueen omista draft-valinnoista, vaikka kauan on näilläkin palstoilla puhuttu, että joukkueen huippusentterit pitäisi onnistua itse varaamaan (huippusenttereiden päättömien treidi-/UFA-markkinahintojen vuoksi).

  St. Louishan muuten vetelee sitä satukautta muutenkin nyt. Tuosta vielä innostunee muutama GM pikavoittojen toivossa ja yrittävät sapluunaa kopioida siinä onnistumatta. Toivottavasti Fenton ei kuulu näihin kavereihin, sillä veikkaisin, että Bruins nostelee kannua ja Bluesin menestyslento jää tähän kauteen.
   
 7. Nelone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lgw
  Draftiin liittyen jostain luin, että Wild olisi osoittanut jonkinlaista kiinnostusta maalivahti Spencer Knightia kohtaan. Toivon että tähän ei tuota ensimmäisen kierroksen pickiä tarvitse käyttää, vaan tajuavat varata keskushyökkääjän. Koivu ja Staal kohta jo toinen jalka haudassa ja takaata ei ole tulossa yhtään potentiaalista ykkössentteriä.
  Tässä on nyt tullut näitä vaihtoehtoja katseltua draftia silmällä pitäen ja toivon, että Alex Newhook valahtaisi Wildin syliin. Erittäin hyvillä käsillä varustettu kaveri, jolla nopeutta riittää. Lisäksi toiminut kapteenina aikaisemmissa joukkueissaan, tulevaisuuden mahdollinen kapteenimme. :)


  NHL.n pohjalla käyminen ei tekisi pahaa tälle organisaatiolle, mutta saa nähdä mitä mieltä Fenton tästä on. Zucker vaihtaa todennäköisesti maisemaa (tällä kertaa onnistuneesti). Toivottavasti tämä tapahtuu ennen draftia ja saataisiin vaihdossa lisää pickejä. Sieltä olisi mahdollisuus saada vähän tulevaisuutta tähän Wildin synkkään prospect pooliin.

  Fenton osaa yllättää ja todennäköisesti omat unelmat voidaan vetää vessanpöntöstä alas, kun hän kuuluttaa ensimmäisellä vuorolla jonkin Ruotsalaisen ennakkoon 3 kierrokselle povatun puolustajan nimen.