Minnesota Wild 2019–2020

  • 37 340
  • 90

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Melkolailla tasan vuosi sitten availin viime kaudelle uuden kausiketjun. Silloin uumoilin, että "Suurin muutos tulevaa kautta silmällä pitäen joukkueelle on varmasti Paul Fentonin pestaaminen uudeksi GM:ksi." Näinpä siinä kävikin jos jätetään huomiotta pitkähkön play-off putken katkeaminen tähän kauteen (kaudesta 2012-13 alkaen Wild oli päässyt tähän kauteen saakka joka kaudella pudotuspeleihin.) Wildissa elettiin jo viime kauden lopulla murrostilaa, joka jatkuu kauden 2019-2020 alkaessa. Virallisten lausuntojen mukaan Wild ei ole rebuild-tilassa, vaan kauden mittaan omistaja sekä GM ovat käyttäneet termiä retool. Tarkoituksena kaiken järjen mukaan on muovata joukkuetta lennosta ilman totaalista nollausta. Kuten internetin syövereistä on useasta paikasta saanut lukea tämä saattaa uhkaavasti tarkoittaa keskinkertaisten suoritusten jatkumista. Toisaalta sarjassa pärjättäneen yhä tyydyttävästi ja faneille on tarjolla runkosarjassa voittavaa kiekkoa, mutta toisaalta kärkivarauksia tai merkittävää play-off menestystä tällä menetelmällä voi olla haastavaa saavuttaa.

Fenton tosiaan laittoi kokoonpanoa uusiksi talven aikana ja lopulta monta omaa suosikkipelaajaani löytyi muista seuroista. Niederreitter pelaa tätä nykyä nousevassa Hurricanesissa, Granlund siirtyi haastavalla hetkellä Predatorsiin (mikä tuntui näkyvän myös otteissa) ja Coyle pelaa tähänastisen elämänsä kevättä Bruinsissa. Vastineena näistä kolmesta runkopelaajasta tulikin ristiriitaisia tunteita herättäneitä pelaajia. Lähinnä nuori Ryan Donato herätti positiivisia fiiliksiä heti joukkueeseen tullessa ja Kevin Fiala väläytteli myös paikoin. Victor Rask ei vielä tähän mennessä ole vakuuttanut ainakaan allekirjoittanutta, ottaen huomioon Hurricanesiin siirtynyt vastine. Joukkueen runko samaan aikaan sekä ikääntyy että nuorenee. Tuosta Fletcherin hankkimasta 90-luvun alkupuolella syntyneestä sukupolvesta lähti tärkeitä paloja ja vastineena tuli hieman nuorempaa pelaajaa, mutta samaan aikaan vanhat veteraanit saavat lisää kilometrejä mittariin. Muun muassa Eric Staal teki edullisen jatkosopimuksen joukkueeseen, vaikka pitkään epäiltiin, että juuri hän olisi ollut käypää kauppatavaraa rungon nuorentamiseen. Parise, Suter akselista tuskin päästään (Suter tosiaan pelaa vielä lappunsa arvoisella tasolla) eroon ja jää nähtäväksi mitä Mikko Koivu tekee uransa ehtoopuolella. Kiinnostaisiko maiseman vaihto ja mahdollisuudet päästä pelaamaan kannusta jossain muualla? Vai vetäisikö Wild-ikoni uransa loppuun State Of Hockeyssa ja nostattaisi paitaa hallin kattoon tulevaisuudessa?

Tuleva kausi? Jonkinlaisia peliliikkeitä Fentonilta on vielä odotettavissa, sillä varsin paljon sopimuksia täytynee vielä ensi kaudelle tehdä ja pelaajia tuoda sisään. Joukkueen menestyäkseen nuorten on pakko ottaa kehitysaskelia tulevalla kaudella, sillä Staalmaisia UFA-kaappauksia ei kannata odottaa joka heinäkuu. Puolustus on edelleen joukkueen vahvin osa-alue, mutta kuten viime kaudella nähtiin Dumban loukkaannuttua (tai Suterin edellisellä kaudella) syvyyttä ei löydy mahdottomasti sieltäkään, jos loukkaantumisia tulee.

Miltäs tuo sopimustilanne näyttää tällä hetkellä?

Sopimuksen alaiset pelaajat: (Viime kaudella yli kolme ottelua Wildin puolella pelanneet)
Hyökkääjät:
Zach Parise 7,538,462 / UFA 2025
Jason Zucker 5,500,000 / UFA 2023
Mikko Koivu 5,500,000 / UFA 2020
Victor Rask 4,000,000 / UFA 2022
Eric Staal 3,250,000 / UFA 2021
Marcus Foligno 2,875,000 / UFA 2021
Luke Kunin 925,000 / RFA 2020 (kaksisuuntainen sopimus)
Jordan Greenway 916,666 / RFA 2020 (kaksisuuntainen sopimus)
Kyle Rau 700,000 / UFA (kaksisuuntainen sopimus)
J.T. Brown 687,500 / UFA 2020

Puolustajat:
Ryan Suter 7,538,462 / UFA 2025
Matt Dumba 6,000,000 / UFA 2023
Jared Spurgeon 5,187,500 / UFA 2020
Jonas Brodin 4,166,667 / UFA 2021
Greg Pateryn 2,250,000 / UFA 2021
Nick Seeler 725,000 / UFA 2021

Maalivahdit:
Devan Dubnyk 4,333,333 / UFA 2021
Alex Stalock 650,000 / UFA 2019 (kaksisuuntainen sopimus)

Näiden pohjalta tilaa capissa n. 21,4 miljoonaa.

---

Sopimus katkolla: (Viime kaudella yli kolme ottelua Wildin puolella pelanneet)
Kevin Fiala RFA
Eric Fehr UFA
Joel Eriksson-Ek RFA
Pontus Åberg RFA
Matt Read UFA
Ryan Donato RFA

Brad Hunt UFA
Anthony Bitetto UFA
Nate Prosser UFA
Soucy Carson RFA

(Lähde: CapFriendly)

Sopimusta sieltä sorvataan varmasti Fialalle, Eriksson-Ekille, Donatolle ja Huntille tai Bitettolle. Todennäköistä jatkoa tulee (oma arvio) Åbergille, Carsonille mikäli sopimukset pysyvät halpoina. Prosser päätynee viimeistään kauden aikana jotain kautta Wildin nuttuun jälleen kerran varamieheksi. Muille jatkoa tulee todennäköisesti vain jos ei korvaavia katsomattomia kortteja ilmaannu. Näiden jälkeen tilaa jää vielä palkkakattoon, mutta kysymys kuuluukin mitä tuolla tilalla tehdään. Henkilökohtainen toive: ei kalliita täytemiehiä UFA-markkinoilta, ellei ole todella sen arvoisia. Näissä maksetaan niin usein ylihintaa ja turmellaan joukkueen palkkarakennetta. Ellei sitten oman kylän poika Anders Lee ole kiinnostunut lähtemään takaisin kotiin..?

Sopimuksenalaisilla ja todennäköisillä kiinnityksillä kokoonpano voisi kauden alkaessa näyttää jotakuinkin tämänsuuntaiselta:

Zucker-Staal-Rask/Kunin/Donato/X
Parise-Koivu-Donato
Greenway-Eriksson-Ek/Rask-Kunin
Foligno-X/Eriksson-Ek-Åberg/X
Brown

Suter-Dumba
Brodin-Spurgeon
Hunt/Bitetto/Seeler-Pateryn

Dubnyk
Stalock

Kuten hahmotelmasta jokseenkin näkee, aika paljon siellä on kysymysmerkkejä. Kuka pelaa kenenkin kanssa ja missä ketjussa on auki ja nuorisoa kokeiltaneen eri kentissä jo ennen kauden alkua. Viime kauden lopulla nuori saksalainen Nico Sturm pääsi myös kokeilemaan, eli ei tiedä vaikka sieltä tulisi lisää vaihtoehtoja kokoonpanoon.

Varauksia juhannuksen draftiin on käytössä jokaiselle kierrokselle yksi kappale (joko omia tai vaihdossa saatuja), paitsi kuudennella kierroksella varataan ruhtinaallisesti kahdesti. Ensimmäisen kierroksen varaus on mallia 12. Olen tänäkin vuonna varsin pihalla kärkinimiä lukuunottamatta noista top-10 ulkopuolisista lupauksista. Jälleen joku perehtynyt voisi kommentoida paremmin draftia.

Summa summarum. Odotukset tulevaan kauteen ovat täysin auki. Muutama loukkaantuminen puolustukseen tai senttereille hyökkäyksessä niin liigan peräpäätä kohti on tie. Toisaalta jos nuoriso nostaa tasoa ja ottaa joukkuetta kantaakseen voidaan nähdä positiivinen yllätys. Ihmeitä en tosiaan itse odota, vaan uskoisin, että tässä keskinkertaisuuden limbossa jatketaan. Keskustelu avattu, kertokaa palstaveljet miltä tuleva kausi näyttää teidän näkövinkkelistänne!

[Edit. Staalin sopimuksen päättymisvuosi.]
 
Viimeksi muokattu:

Robu

Jäsen
2018-2019 kaudella tavallaan hylkäsin Wildin, vaikka fani ei tietenkään niin saisi ikinä tehdä. Villit kortit, ensimmäisen kierroksen playoffit ja keskinkertaisuus alkoi kyllästyttää.

Tuleva kausi on vaikeaa nähdä muuna kuin välietappina. Pelaaminen saattaa toki vapautua, kun odotukset on alempana kuin vuosikymmeneen ja ken tietää vaikka Donato, Fiala ja kumppanit nostaisivat tasoaan ja Wild olisi taas lähellä pleijareita.

Kaprizovia edeltävää aikaa elämme ja uskon todella, että hän olisi se ison muutoksen tekevä palanen, jos hän jonain päivänä kylmään Minnesotaan saapuu.

Zucker on ollut treidi-huhuissa ja en usko, että Wildissa pelaa tulevalla kaudella. Tai ainakin se kuuluisa motivaatio voi olla sitten kyseinen, kun seurasi on ollut myymässä sinua ties minne. Täytyy sanoa, että Fenton ei ole vakuuttanut toistaiseksi, vaikka paljon kauppoja on tehnytkin.

Moni puhuu, että Wild on pahimmassa mahdollisessa paikassa missä NHL-joukkue voi olla. Limbossa. Uudelleenrakennetaanko vai pelataanko voitosta? Vastaus ei taida olla kumpikaan noista.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
@Wunder-Pena kannattaa varmaan korjata Eric Staalin sopimuksen päättymisvuosi tuohon avausviestiin. Siinä lukee UFA 2019 eikä UFA 2021.

Minnesota tuntuu olevan kujalla siitä, mitä pitäisi tehdä. Zuckeria kaupataan eteenpäin, vaikka kyseessä on todennäköisesti nykyisen joukkueen paras hyökkääjä. Toki Zuckerilla on eniten vaihtoarvoa, mutta ei hänestä ehdoin tahdoin kannata pyrkiä eroon. Sopimus jatkuu kohtuullisella caphitillä vielä useamman vuoden.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Ei tule ensi kausi paperilla olemaan helppo. Tuo joukkue ei ole ainakaan yhtään paremmassa jamassa, kuin viime kauden alussa. Pikemminkin tulivoimaa on poistunut ja muu porukka vuoden vanhempia. Toki olisi hienoa, jos nuoret pelaajat saisivat tehtyä kesän aikana oikeita askeleita ja Kaprizovin saapumista Minnesotaan odotetaan edelleen. Jospa se nyt vihdoin sieltä Moskovasta tulisi pelamaan tarun hohtoiseen.

Kesällä en odota mitään suurta tapahtuvan. Viime kesän nelosketjun ostoskoria en jaksaisi tänä vuonna taas seurailla, vaan vedetään sitten kerralla kunnon treidi tai yritetään ajaa omasta suppeahkosta altaasta porukkaa sisään. Minulle kelpaa ihan hyvin lähtökohtaisesti tason putoaminen tänä vuonna, että alettaisiin saamaan parempia varauksia, sillä tällä hetkellä tuo joukkue ei voi muuta tehdä. Meillä ei ole mitään kaksista kauppatavaraa tarjota muille organisaatioille, joten sitä kannattaa alkaa haalimaan itsenäisesti.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Samoilla linjoilla tässä ollaan. Itse olisin pakan räjäyttämisen kannalla. Toki Wildin puolustus top 4:n osalta on ensi kaudellakin liigan eliittiä, mutta siihenpä ne valopilkut sitten jäävät: jännitetään josko Dumba voittaisi puolustajien maalipörssin.

En tiedä tarkalleen mitä käsitteellä retool tarkoitetaan, mutta voisin kuvitella, että sen onnistuminen on lähimpänä silloin, kun runko on kunnossa. No nythän Fenton nimenomaan räjäyttää runkoa kappaleiksi, mikä ei toisaalta ole huono, koska tuolla rungolla ei pitkälle pötkitty. Mutta uusi runkohan pitäisi draftata, ei ostaa.

Osaako joku antaa hyvän esimerkin joukkueesta, mihin on runko rakennettu treidaamalla ja kiinnittämällä vapaita agentteja? Koska sitähän Fenton nyt nimenomaan yrittää tehdä. En tiedä onko Leipoldilla myös näppinsä pelissä, mutta valittu linja on mielestäni väärä, enkä luota tällä hetkellä Fentoniin pätkääkään. Sen verran huonoja vaihtokauppoja mies on tehnyt.

Minnesotalaiset elävät ja hengittävät jääkiekkoa. Siellä ei mielenkiinto NHL:ää kohtaan lopu, vaikka joukkue yrittäisi uudelleenrakennusta. Kaprizov ei ole mikään jumalasta seuraava lupaus, joten hänen takiaan ainakaan ei pitäisi yrittää pitää joukkuetta kilpailukykyisenä. Jengissä on yksinkertaisesti aivan liikaa aukkoja, jotta simppelillä muutaman palikan uudelleenjärjestämisellä realistisesti metsästettäisiin kannua.

Ensinnäkin ykkös- ja kakkossentterit ovat auttamottoman hitaita ja riittämättömiä tämän päivän NHL:ssä. Ykkösmaalivahti on kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa täysin riittämätön silloin, kun panokset ovat kovimmat. Joukkueen hyökkäys on täynnä vasempia laitahyökkääjiä (tämän takia Zucker halutaan vaihtaa) ja sieltä puuttuu tyystin laadukkaat maalintekijät, puhumattakaan pelaajista, jotka voivat ratkoa pelejä yksinään. Eikä siellä Kaprizovia lukuunottamatta ole edes mitään nuoria lupauksia vireillä.

Itse en lopeta joukkueen seuraamista, en vaikka ensi kaudella taisteltaisiin liigan jumbopaikasta. Toivon, että ensi kausi viimeistään saa front officen järkiinsä ja yrittävät kaikin mahdollisin keinoin uudistaa rungon pitkän kaavan kautta.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
En tiedä tarkalleen mitä käsitteellä retool tarkoitetaan, mutta voisin kuvitella, että sen onnistuminen on lähimpänä silloin, kun runko on kunnossa. No nythän Fenton nimenomaan räjäyttää runkoa kappaleiksi, mikä ei toisaalta ole huono, koska tuolla rungolla ei pitkälle pötkitty. Mutta uusi runkohan pitäisi draftata, ei ostaa.
Tästä "retool" asiasta luin jo tuossa viime kesänä ja kauden aikana. Tiivistetysti vaihtoehtoiset motiivit "retoolin" taustalla kuulostavat kutakuinkin seuraavilta (allekirjoittaneen tulkinta):

a.) "Naiivi-näkemys": Omistaja ja GM-osasto oikeasti uskovat, että joukkueen runko on sellainen jolla voidaan menestyä. Treidien kautta sitten saadaan vaihdettua tietyt palaset sopivampiin, jotka todella tuovat pitkiä keväitä lähitulevaisuudessa. Päätös retoolista perustuu urheilullisiin motiiveihin ja "olemme viittä vaille contender-joukkue" -uskoon.

b.) "Taloudellinen-strategia": Omistajaporras olisi antanut osviittaa siihen suuntaan, että pakan räjäytys ei olisi suotavaa, sillä tällä hetkellä joukkueen omistaminen on omistajalle taloudellisesti kannattava liiketoimi. Tämä oli tiedossa jo kun uutta GM:ää etsittiin Fletcherin oltua liipaisimella ja seuraava GM sitoutettiin tähän strategiaan. Halli saadaan täyteen ja yhteistyökumppanit ovat ilmeisesti tyytyväisiä. Talouspuoli kunnossa tällä sapluunalla, joten ei vaihdeta toimivaa systeemiä. Liigan pohjalla käyminen ja "rebuild" voisivat heikentää merkittävästi taloudellisia näkymiä, jos menestys sekä mielenkiinto joukkuetta kohtaan laskevat.

c.) "Hybridimalli": Yhdistelmä kahta edellistä. Taloudellisesti nykyinen strategia on kannattavaa, joten pyritään pumppaamaan nykyisestä rungosta irti se mitä on saatavilla, ennen totaalista rebuildia. Vielä pärjätään pelillisesti ja pienellä hienosäädöllä voidaan jälleen hivuttautua pleijareihin, mutta ei ensimmäistä kierrosta pitemmälle ilman ihmeitä. Katsotaan kauanko kannattajilla on todella uskoa menestymismahdollisuuksiin. Toivotaan, että saataisiin samalla joukkueen runko uusittua lennosta, ilman pohjakosketusta, ilman taloudellisen pöhinän laantumista. Vielä 'Parise'-paidat käyvät kaupaksi.

Itse näkisin, että kyseessä on tuo viimeinen strategia. Pyritään pitämään taloudellisesti ja urheilullisesti kiinni tavoitteista menestyä, ilman riskinottoa. Tämä on pienimmän riskin toimintaa, mutta toisaalta se lisää riskiä tuohon kuuluisaan keskinkertaisuuden "limboon". Joukkue ei pääse varaamaan huippupaikoilta, eikä toisaalta kannumahdollisuudet realisoidu missään vaiheessa. Keskinkertaisuus jatkuu ja urheilullisen menestyksen piikki oli jo pari kautta takaperin.

Tottakai haluan naiivisti uskoa ihmeisiin. Vielä tästä rungosta taiotaan play off -satu, jossa Koivu nostelee kannua. Urheilussahan kaikki on mahdollista, eikö?

Osaako joku antaa hyvän esimerkin joukkueesta, mihin on runko rakennettu treidaamalla ja kiinnittämällä vapaita agentteja? Koska sitähän Fenton nyt nimenomaan yrittää tehdä. En tiedä onko Leipoldilla myös näppinsä pelissä, mutta valittu linja on mielestäni väärä, enkä luota tällä hetkellä Fentoniin pätkääkään. Sen verran huonoja vaihtokauppoja mies on tehnyt.
Tulee ensinnä mieleen St. Louis Blues. Täytyi ihan asia tarkistaa ja joiltain osin pitää ehkä paikkansa tuo muistikuva. Maalivahdit ovat omasta takaa varattuja ja puolet viime yön avaavasta puolustuskuusikosta (JBou, Gunnarson, Bortuzzo tulleet sisään vaihtojen kautta). Eniten niitä vaihtojen kautta haettuja pelaajia löytyykin sitten hyökkäyksestä. Siellä on O'Reilly, Schenn, Bozak, Perron (lasken tähän, kun on kiertänyt useamman joukkueen ja päätynyt takaisin Bluesiin), Maroon, Sanford, Steen, Sundqvist treidien kautta tullut joukkueeseen. Tämä tarkoittaa kahta kolmasosaa avauksen hyökkäyskalustosta Stanley Cup -finaaleissa. Argumentti vaatisi kyllä vielä hieman enemmän perehtymistä myös muiden joukkueiden runkoihin, vertailua ja suhteuttamista yleisesti. Pitäisi tarkemmin selvittää kuinka paljon keskimäärin menestyvän joukkueen rungosta on peräisin omista varauksista ja kuinka paljon treidejä tai UFA-pelaajia, mutta näin nopea mielikuva piti joiltain osin paikkansa. Ainakin joukkueen kaikki sentterit viimeyönä olivat lähtöisin jostain muualta kuin joukkueen omista draft-valinnoista, vaikka kauan on näilläkin palstoilla puhuttu, että joukkueen huippusentterit pitäisi onnistua itse varaamaan (huippusenttereiden päättömien treidi-/UFA-markkinahintojen vuoksi).

St. Louishan muuten vetelee sitä satukautta muutenkin nyt. Tuosta vielä innostunee muutama GM pikavoittojen toivossa ja yrittävät sapluunaa kopioida siinä onnistumatta. Toivottavasti Fenton ei kuulu näihin kavereihin, sillä veikkaisin, että Bruins nostelee kannua ja Bluesin menestyslento jää tähän kauteen.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Draftiin liittyen jostain luin, että Wild olisi osoittanut jonkinlaista kiinnostusta maalivahti Spencer Knightia kohtaan. Toivon että tähän ei tuota ensimmäisen kierroksen pickiä tarvitse käyttää, vaan tajuavat varata keskushyökkääjän. Koivu ja Staal kohta jo toinen jalka haudassa ja takaata ei ole tulossa yhtään potentiaalista ykkössentteriä.
Tässä on nyt tullut näitä vaihtoehtoja katseltua draftia silmällä pitäen ja toivon, että Alex Newhook valahtaisi Wildin syliin. Erittäin hyvillä käsillä varustettu kaveri, jolla nopeutta riittää. Lisäksi toiminut kapteenina aikaisemmissa joukkueissaan, tulevaisuuden mahdollinen kapteenimme. :)


NHL.n pohjalla käyminen ei tekisi pahaa tälle organisaatiolle, mutta saa nähdä mitä mieltä Fenton tästä on. Zucker vaihtaa todennäköisesti maisemaa (tällä kertaa onnistuneesti). Toivottavasti tämä tapahtuu ennen draftia ja saataisiin vaihdossa lisää pickejä. Sieltä olisi mahdollisuus saada vähän tulevaisuutta tähän Wildin synkkään prospect pooliin.

Fenton osaa yllättää ja todennäköisesti omat unelmat voidaan vetää vessanpöntöstä alas, kun hän kuuluttaa ensimmäisellä vuorolla jonkin Ruotsalaisen ennakkoon 3 kierrokselle povatun puolustajan nimen.
 

Robu

Jäsen
Zuccarello 5x6m, jos tämä nyt pitää paikkansa.

Zuccarello on mainio lisäys ja tulee olemaan hyvä pala Wildin joukkuetta seuraavat pari tai kolme kautta. Sen jälkeen kaveri on 35-vuotias.

Laitahyökkääjäosasto on aika kiva. Parise, Zuccarello, Zucker, Fiala, Donato, Kunin, Greenway.

Puolustus on edelleen hyvä.

Sitten missä jäädään jälkeen on keskushyökkääjistö, johon kuuluu kolme hidasta puurtajaa Staal, Koivu ja Rask.

Maalilla tykkään Dubnykistä joka kausi vähemmän.

Kai tässä joka kausi pieni mahdollisuus on mennä pitkälle, mutta parempi tätä on seurata vähän kauempaa.
 
Viimeksi muokattu:

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Zuccarello 5x6m, jos tämä nyt pitää paikkansa.

Zuccarello on mainio lisäys ja tulee olemaan hyvä pala Wildin joukkuetta seuraavat pari tai kolme kautta. Sen jälkeen kaveri on 35-vuotias.

Laitahyökkääjäosasto on aika kiva. Parise, Zuccarello, Zucker, Fiala, Donato, Kunin, Greenway.

Mitään Zuccarellolta pois ottamatta, mutta en löydä tästä todennäköisestä UFA-hankinnasta logiikkaa. Kohta 32-vuotias laituri hankittaisiin noin kuudella miljoonalla/kausi viideksi vuodeksi..? Kuulostaa ulosostolta minun korvaani. Eikä se ole linjassa muutenkaan Fentonin aiempien liikkeiden kanssa, joilla prime-iässä olevia pelaajia on nuorennettu (MG, Coyle, NN -> Rask, Fiala, Donato). Nyt pitäisi oikeasti GM:n ja omistajaportaan tehdä linjaveto, nuorennetaanko vai yritetäänkö edelleen rimpuilla ylioptimistisesti contender-statukselle veteraaneilla. En usko, että Zuccarello tuo enemmän pelillisesti tai tehojen osalta kuin aiemmat laiturit esim. selkeästi nuorempi Nino halvemmalla lapulla tai samantyylinen, mutta nuorempi MG hieman kalliimmalla lapulla ensi vuodesta alkaen. Zuccarello saa tuolla sopimuksella pelata hirmukausia, jotta itse voisin nähdä tuon positiivisena, sen verran tuo sopimuksen kesto sitoo käsiä tulevilla kausilla.

Haisee pahasti siltä, että Leipoldin lyhyen tähtäimen toiveet play-offeista jyräävät GM:n pitkän tähtäimen suunnitelmat kestävästä tulevaisuudesta.

P.S. Hartmania huhuillaan myös Wildiin parin vuoden ja vajaan parin miljoonan pahvilla. Tässä hieman enemmän logiikkaa minun korviini.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Huhuissa pyöri Leetä, Kesseliä ja Simmondsia. Tuli Zuccarello.

Onko tässä sitten se ylivoiman pyörittäjä, jota seurassa ei enää ollut Granlundin treidaamisen jälkeen? Siinä mielessä ymmärrän että pelintekijä tarvittiin, ylivoimahan oli koko loppukauden umpisurkeaa.

Huoh. Mihin tämä seura oikein on menossa?
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Huhuissa pyöri Leetä, Kesseliä ja Simmondsia. Tuli Zuccarello.
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Simmondsia lukuunottamatta kaikki vaihtoehdot näistä olivat luoteja jotka olisi pitänyt väistää. Tuo Wayne-Trainin vuoden pahvi olisi mennyt heittämällä, mutta kaikki muut ovat pitkien sopimusten perään ja niillä suunta on kohti käsien sitomista tulevilla kausilla.

Nythän sieltä tuli sitten Zuccarellon ja Hartman kuten ennen frenzyjä ennusteltiin. Viisi vuotta pitäisi tuon Zuccarellon sopimuksen kanssa elää, huoh.

Tämmöinen poiminta vielä eiliseltä: Fletcher naarasi pari aikaanaan Wildiin hankkimaansa kaveria Flyersin farmiin kaksisuuntaisilla sopimuksilla. Herrat Prosser ja Gabriel hyppäävät Fletchin talliin todennäköisesti pelaamaan AHL-minuutteja ja hätätapauksessa varmaan kutsuttavissa ylös. Prosseria ei siis nähdä ainakaan kauden avauksessa Wildin tai Iowa Wildin nutussa, mutta eihän sitä koskaan tiedä jos sieltä joku comeback tulee jälleen.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Simmondsia lukuunottamatta kaikki vaihtoehdot näistä olivat luoteja jotka olisi pitänyt väistää.
Simmonds olisi todellakin kelvannut. En nyt millään oikein ymmärrä miten Zuccarello on playmaker osastolla parannus Granlundiin. Toki sieltä tuli Fiala, mutta hän nyt ei ole mitenkään niin erityinen etteikö vastaavia saisi ihan muutakin kautta rosteriin.
 
Itse näen tuon ehkä hieman toisin. Simmondsin vuoden pahvi olisi mielestäni ollut täysin yhdentekevä, sillä mitä me jollain vuoden sopimuksella ylipäätään tehdään, kun ei kuitenkaan olla pärjäämässä ensi kaudella. Olen itse tankkaamisen puolella, niin mukavaa kun se fanista onkin, eikä Zuccarello siinä mielessä ole hyvä kiinnitys. Tästä huolimatta pidän miehestä enkä usko että tässä vielä kolmeen vuoteen ollaan missään ongelmissa, kunhan kaveri vain pysyy ehjänä. Zuccarello pelaa viihdyttävää lätkää, joten ainakin oma mielenkiinto muuten varsin HMV-Wildiin nousee

Tuosta tankkauksesta vielä hieman. Wild on varaillut tässä 2010-luvulla tuolla jossain sijojen ~10-25 välimaastossa ja ajattelin, että mitä jos kunnon tankkausvaihe olisi ollut päällä ja olisimme saaneet 10. sijaa paremmat luvut. Tai edes 5 sijaa. Teinpä siis huvikseen laskelman mitä 1. kierroksella olisimme saaneet viisi sijaa korkeammilla vuoroilla. Otin tähän vuodet 2010-2017, uusimmista drafteista ei kuitenkaan vielä oikein osaa sanoa miten niissä käy. Lasken molempiin variaatioihin Minnesotan vuorolla otetut pelaajat vaikka picki olisikin treidattu.

Nykyiset varaukset 1. kierroksella 2010-2017:
Mikael Granlund (2010), Jonas Brodin (2011), Matt Dumba (2012), Nikita Zadorov (2013), Alex Tuch (2014), Joel Eriksson Ek (2015), Luke Kunin (2016), Pierre-Olivier Joseph (2017)

5. kierrosta paremmilla vuoroilla lista näyttäisi seuraavanlaiselta:
Ryan Johansen (2010), Ryan Strome (2011), Ryan Murray (2012), Samuel Morin (2013), Jakub Vrana (2014), Zachary Senyshyn (2015), Tyson Jost (2016), Urho Vaakanainen (2017)

Tästä voitaneen tehdä löyhästi sellainen johtopäätös, ettei kympin ulkopuolella sijoilla 10-20 ole niin väliä missä draftaa, vaan enemmän on kyse skouttauksesta tai tuurista, kumpaan nyt haluaakaan uskoa. Jos lista taasen olisi kymmenen sijaa korkeampi, näyttäisi lista täysin erilaiselta vaikka top-10 vuoroja ei muutettaisi mihinkään. Eipä tuo mikään salaisuus ole että top-10:ssä pitää päästä varaamaan jos näitä Rantasia ja Marnereita jengiin haluaa. UFA-markkinoilta ja treidaamalla ei ilman omia prospekteja oikein pyttyporukkaa rakenneta. Toki nämä listat ovat lähinnä huumoria ja kaikki ymmärtävät että keskimäärin korkeampi varaus on parempi, kunhan vapaapäivän iloksi päätin hetken pyöritellä.

Näyttää siis tosiaan siltä, että tämä "retool" on vain yritys tekohengittää jengiä sen verran, että penkit myydään jatkossakin loppuun joko sormet ristissä ihmeeseen luottaen tai realistisesti ajatellen, ettei mestaruutta edes yritetä. Itse epäilen jälkimmäisen vaihtoehdon olevan lähempänä totuutta, mikä kyllä on mielestäni se kaikista huonoin vaihtoehto. Joko tankkaus päälle ja top-5 draftivuoroja kalastelemaan tai omien eliittiprospektien avulla contenderia rakentamaan ja kun jälkimmäinen ei tällä hetkellä ole mahdollista, kädet kyynärpäitä myöten ristiin että Wild ei ensi kaudella pärjää. Kai sitä on idiootti, kun silti pelit pitää kytätä...

Teinpä vielä toisenlaisen listan. Laskin Wildin ja Cupin voittaneen Bluesin varaukset viidentoista vuoden ajalta, jotka ovat pelkästään pelanneet kasvattajaseurassaan. Jätin alle 30 peliä pelanneet pois:

Minnesota: Jason Zucker, Jonas Brodin, Nick Seeler, Matt Dumba, Gustav Olofsson, Joel Eriksson Ek, Jordan Greenway ja Luke Kunin

Blues: Alex Pietrangelo, Jake Allen, Jaden Schwartz, Vlad Tarasenko, Joel Edmundson, Jordan Binnington, Jordan Schmaltz, Colton Parayko, Petteri Lindbohm, Robby Fabbri, Ivan Berbashev, Samuel Blais, Vince Dunn ja Robert Thomas

Ymmärrän toki että seurat ovat olleet vuosien saatossa erilaisessa tilanteessa ja tuohon listaan vaikuttaa moni tekijä, mutta siitä huolimatta toivoisin tuon listan olevan kymmenen vuoden kuluttua Minnesotan osalta parempaa luettavaa. Tiedän että seurauskollisuus on katoavaa kansanperinnettä, mutta kai se alkuperäinen näkökulma tähän listaan oli todeta, ettei Tarasenkon, Pietrangelon tai vaikkapa Suterin kaltaisia kavereita ole helppo vapailta markkinoilta naarata, vaan se pitää yleensä tehdä draftaamalla. UFA-markkinoilta voi sitten tehdä yksittäisiä täsmähankintoja. Päätän sekavan monologini tähän. Varmaa kuitenkin on, että syksyllä kiima on taas päällä vaikka miten tässä yrittää negailla, joten nauttikaahan palstaveljet kesästä!
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
On tämänkin joukkueen kelkkaan joskus pitänyt hypätä. HMV. ei mitään prospekteja ja jatkuva rimpuilu ei oikeasti maistu juuri miltään. Olisi edes sitten jotain viihdearvoa, että pelattaisiin vaikka tosi fyysistä lätkää ja olisi semmoinen pöhinä päällä. Koskakohan voisi sanoa, että Wild on muutakin kuin tasapaksu, keskinkertainen ja kaatopaikka? Toivottavasti omistajat oikeasti tajuaisivat, että nykyaikana vaan pitää tankata ja varata hyvillä numeroilla, jos haluaa jahtaa Cupia. Ei tällä seuralla ole niin laajaa prospect poolia tai rosteria, että voidaan TDL:llä hankkia jotain täsmäaseita ja niiden avulla tavoitella kannua. En mitään Bluesin kohtaloa halua kokea, että sitten joskus vanhainkodissa voin tuuletella Wildin ensimmäistä kannua.
 

Baldrick

Jäsen
Paul Fenton sai kenkää ja hommaa hoitaa toistaiseksi vara-GM Tom Kurvers. Hyvä liike Wildilta, sillä viime aikojen peliliikkeet ovat olleet vähän vaikeasti sulateltavissa.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Paul Fenton sai kenkää ja hommaa hoitaa toistaiseksi vara-GM Tom Kurvers. Hyvä liike Wildilta, sillä viime aikojen peliliikkeet ovat olleet vähän vaikeasti sulateltavissa.
Eniten tässä kyrpii nyt se, ettei seura enää itsekään tiedä mitä he haluavat tehdä. Rebuildia vai retoolia? Mennäänkö taas ykköskierroksen pudotuskarkeloihi vai jäädäänkö pois kokonaan playoffeista? Semmoset sotkut taas.
 

Baldrick

Jäsen
Eniten tässä kyrpii nyt se, ettei seura enää itsekään tiedä mitä he haluavat tehdä. Rebuildia vai retoolia? Mennäänkö taas ykköskierroksen pudotuskarkeloihi vai jäädäänkö pois kokonaan playoffeista? Semmoset sotkut taas.

Fentonin johdolla retoolista ollut puhetta, ainakaan hän ei kyllä sitä mitenkään järkevästi onnistunut toteuttamaan vaihtamalla prime-ikäisiä tärkeitä runkopaloja huonompiin, mutta ei-merkittävästi nuorempiin pelaajiin.

Ketäs potentiaalisia siellä olisi nyt vapaalla jalalla?
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Fentonin johdolla retoolista ollut puhetta, ainakaan hän ei kyllä sitä mitenkään järkevästi onnistunut toteuttamaan vaihtamalla prime-ikäisiä tärkeitä runkopaloja huonompiin, mutta ei-merkittävästi nuorempiin pelaajiin.

Ketäs potentiaalisia siellä olisi nyt vapaalla jalalla?
Fenton ei realisoinut runkopelaajia lähellekään oikein, mutta pidin kuitenkin hänen rohkeudestaan tehdä tuo liike. Kysymykseen liittyen, niin tarkoitatko pelaajia vai General Managereita? Tällä hetkellä ikävä kyllä ei juuri kumpiakaan. Rebuildi vaan virallisesti käyntiin, niin saisi sielun levon.
 

Baldrick

Jäsen
Fenton ei realisoinut runkopelaajia lähellekään oikein, mutta pidin kuitenkin hänen rohkeudestaan tehdä tuo liike. Kysymykseen liittyen, niin tarkoitatko pelaajia vai General Managereita? Tällä hetkellä ikävä kyllä ei juuri kumpiakaan. Rebuildi vaan virallisesti käyntiin, niin saisi sielun levon.

GM:n paikalle mietin siis ehdokkaita. Itsellä ei tullut mieleen ketään kummoista korvaajaa, joka olisi vapaana/tyrkyllä.

Kai sieltä joku löytyy tai Kurversilla jatketaan, kunnes sopivaa vapautuu. Nyt mitään ehtookavereita ei ole mielestäni väen vängällä mitään järkeä tuoda.

Edit. Aa no tuossa toisessa ketjussahan vaihtoehtoja jumpataan.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Bill Guerin ei aikaillut.

Nimitys GM:n tehtävään ja samantien Eriksson Ek jatkolappuun.

Tuskin Guerinilla kuitenkaan oli mitään tekemistä tämän signauksen kanssa.

Mutta nyt on taas Wildilla GM. Pelokkaan innokkaana odotan mitä tuleman pitää. Omissa papereissa oli toiveena joko Guerin tai Hextall, jälkimmäisen olleen se ykköshaave. Kaiken nähdyn ja koetun jälkeen, tuollainen Hextallin tyylinen lähestymistapa olisi saattanut olla Wildille paras vaihtoehto.

Guerin on keltanokka päävetovastuullisena, mutta huonommin kuin Fenton voi tuskin kukaan vetää. Nyt sitten odotellaan, että mihin suuntaan mies haluaa/saa lähteä joukkuetta viemään. Helppo savottaa miehellä ei ole edessä edellisten GM:en sekoilujen jälkeen.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Kaikki pelaajat ovat nyt sopimuksen alla, kun Kevin Fialalle sorvattiin taannoin kahden vuoden ja yhteensä 6 miljoonan soppari. Soppari on selkeästi tyyliä, näytä mitä osaat ja katsotaan sitten.

Boudreau erityisesti odottaa Fialalta paaaaljon parempaa, molemmissa päissä kenttää. Valmentaja tunnistaa, että miehellä on kaikki taito maailmassa, mutta sellainen hyvänlainen puristus puuttuu. Kyllähän se omaankin silmään vähän siltä on näyttänyt, että välillä (lue: liian usein) ei nappaa heittää työhaalareita jalkaan. Saa nähdä. Mies on kuitenkin vasta 23-vuotias, mutta itselläni on sellainen kutina, että nyt alkaa olemaan hyvä hetki oikeasti breikata, jo miehen itsensäkin kannalta, että parin vuoden päästä pääsisi allekirjoittamaan sellaisen sopimuksen, millä tulevien sukupolvienkin loppuelämä on turvattu.

En tiedä seuraako palstaveljet Dumbaa sosiaalisessa mediassa, mutta koko kesän hänen tarinoitaan seuranneena olen todella optimistinen miehen tulevasta kaudesta. Ukko on lontooksi todellinen physical specimen. Mies sanoo olevansa elämänsä kunnossa ja häntä on helppo uskoa. Harmittaa edelleen aivan vitusti monestakin syystä, että miehen viime kausi jäi niin helvetin lyhyeksi. Taivas oli rajana, kun elukka ehti 32:een peliin mättää 12 maalia ja antaa 10 syöttöä. Haluan nyt nähdäkin kaikkien aikojen nälkäisimmän Dumban, joka nousee sinne todelliseen eliittiin ja ottaa paikkansa oman draftinsa parhaan puolustajana. Haluan nähdä ruumiita kentällä (en oikeasti loukkaantumisia tietenkään, vaan puhtaita, ilmat pihalle aiheuttavia niittejä), kun ukko jakelee avojäänpommeja aivan uudella itseluottamuksella ja haluan miehen vähintäänkin kilpailevan puolustajien maalipörssin voitosta. Kovat ovat odotukset, mutta toisaalta kaikki mitä tähän asti ollaan nähty, miehen kehityskaari huomioon ottaen, ei mielestäni odotukset ole kuitenkaan epärealistiset.

Joukkue on nyt hyvin erilainen tähän kauteen lähtiessä ja onkin mielenkiintoista nähdä mihin uudistetulla rungolla päästään. Puolustus on edelleen liigan eliittiä, koko top 4:n ollessa ehjä. Laidoilla on laatua, vaikka todelliset tähdet loistavat poissaoloillaan. Keskikaista on iso kysymysmerkki ja tietenkin vuodesta toiseen haparoiva maalivahtipeli. Pelkään, että viime kaudesta hieman vahvistunut Central osoittautuu liian kovaksi palaksi hieman sekaiselle Wild joukkueelle, enkä tiedä onko se edes huono asia, jos joukkue ei pudotuspeleihin suoriudu.

Onko tästä tulossa sellainen välivuosi, missä lähinnä odotellaan muutamien nuorien pelaajien läpimurtoa NHL-tasolle? Paras venäläinen NHL:n ulkopuolella on enää vuoden päässä.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Russo kirjoitteli tuoreimmassa Athleticin artikkelissaan hieman training campin tapahtumista, pelaajista joiden uskoo murtautuvan kokoonpanoon sekä putoajista.

Silmiin pisti erityisesti osio, missä puitiin herraa nimeltä Viktor Rask.

Pieni sivupolku tähän väliin: kaikki Boudreaun valmennettavien joukkueiden kannattajat ovat kuulleet miehen pahamaineisesta luistelutestistä. Eli testissä luistellaan takasiniseltä takasiniselle kahdesti ja spurtataan keskiviivalle. Kahden minuutin tauon jälkeen testi toistetaan ja se toistetaan vielä kolmannenkin kerran. Jos pelaaja epäonnistuu tavoiteajassa, missä tahansa vaiheessa, testi vedetään epäonnistujien osalta vielä kahdesti. Kuulostaa brutaalilta, ja sitä se on. Pelaajat kaikki tietävät ja omien sanojensa mukaan pelkäävät kyseistä testiä. Se jopa kummittelee mielessä kesälomilla ja jotkut pelaajat jopa yrittävät kesällä valmistautua testiä varten. Testi ei varsinaisesti mittaa nopeutta, vaikka siinä onkin aikaraja. Se mittaa pelaajan kuntoa ja valmistautumista. Se on tärkein yksittäinen asia Boudreaulle training campilla ja siinä epäonnistuminen on pahinta, mitä sekä pelaajan itsensä mielessä että päävalmentajan silmissä voi tapahtua. Boudreaulle siinä epäonnistuminen tarkoittaa, että pelaaja on ollut laiska kesällä, eikä ole tehnyt tarvittavaa määrää duunia. Tässä testissä pelaajana et halua mokata, etenkin jos päävalmentaja on kauden päättyessä sinulle kertonut, että sinulla on parannettavaa yleisessä kondiksessa ja että syksyllä tavataan luistelutestin merkeissä.

Takaisin Raskiin. Uskomatonta, mutta totta, mies on ollut ehjä koko kesän, mutta saapui harjoitusleirille huonossa kondiksessa ja vähemmän yllättäen oli yksi harvoista jotka vetivät luistelutestin vihkoon. Kertoo paljon miehen mentaliteetista ja omistautumisesta, jos hänelle nimenomaan painotettiin, että katsokin, että olet kondiksessa syksyllä. Harjoituspelit näyttivät sen, minkä arvata saattoi: Rask saa Jori Lehterän näyttämään luistelukoneelta. Siis herran jumala miten hidas voi NHL-tason pelaaja olla. Tai no, "NHL-tason". Miehellä ei ole enää tulevaisuutta NHL:ssa, se on tässä vaiheessa varma. Tahto ja intohimo ovat kadonneet. Buyout ensi kesänä näyttää varmemmalta kuin ikinä.

Jos Guerinilla on todellista munaa, hän lähettäisi Raskin AHL:n, siitäki huolimatta, että mies tienaa täyden 4-miljoonan palkkansa siellä.

Myös JT Brown kusi luistelutestin. Tästä hieman yllätyin. Kaveri on mielestäni näyttänyt hyvää asennetta niin jäällä kuin sen ulkopuolella - vaikka tulikin pidätetyksi kännissä Dallasissa viime kaudella, season finalen aikoihin. Miehellä on vuosi alle miljoonan sopparistaan jäljellä ja nyt luulisi olevan hänenkin mielestään se hetki, kun on aika näyttää, että vielä on annettavaa. Noh, Brown ei niin toivoton tapaus ole kuin Rask ja sopparinsa ansiosta sen verran low risk roikoteltava, että eiköhän hän saa mahdollisuuden näyttää.

Eipä hirveästi tällä hetkellä kirjoitettavaa. Harjoituspelit eivät ole menneet ihan putkeen kokonaisuutena, mutta joitain valopilkkuja yksittäisten onnistujien kohdalla siellä ollaan nähty. Seuraavaksi käsittääkseni matkataan vielä Denveriin ja sitten odotellaan kauden aloitusta.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Mitäs mieltä Wild-fanit ootte siitä Spurgeonin sopparista?
Näin ulkopuolisin silmin näytti aivan tajuttomalta ylihinnalta mutta te jotka ootte seuranneet enemmän niin olisi kiva kuulla mielipiteitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös