Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Minnesota Wild 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana palle, 01.05.2017 klo 21.18.

 1. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Sanoisin että aika lailla varmasti ottavat puolustajan, kun tuon tason pelaaja jää suojaamatta. Kovia puolustajia jää hyvin vähän Vegasille tarjolle ja varmasti tässä kohtaa ottavat ennemmin puolustajan. Staal olisi toki hyvä lisä Vegasille, mutta 32-vuotias sentteri ei ehdi auttamaan tuota joukkuetta suuntaan tai toiseen. Toki kokemus on aina hyvä lisä, mutta eiköhän sitä jää muualtakin valittavaksi.
   
 2. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Näinhän siinä luultavasti tulee käymään. En ole sen tarkemmin katsonut muiden joukkueiden tilanteita, että minkätasoista puolustuskalustoa sieltä tarjoutuu verrattuna esimerksiksi Wildin puolustajiin, mutta voisin kuvitella Wildin tarjonnan aika kovaksi.
   
 3. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  En usko, että Staal kiinnostaa Vegasia, jos vaihtoehtona on ottaa Brodin/Spurgeon/Dumba.

  edit: Ja täällä olikin nopeampia, kun en huomannut uusinta sivua.
   
 4. Steus Jäsen

  Eikö nimenomaan Staalin hankinta mahdollistanut Granlundin siirron laitaan ja sitä myöten Miken uran parhaan kauden? Tätä taustaa vasten "luovutettavan" pelaajan olisi fiksumpaa olla puolustaja.
   
 5. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Ilman muuta. Keskikaistaa ei ole mitään syytä ainakaan heikentää, varsinkin kun sekä Granlund että Coyle ovat molemmat osoittaneet pystyvänsä huomattavasti parempaan laidalla.
   
 6. Wunder-Pena Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Nostellaas tätä palstaa hieman, kun on jotain uutistakin.

  Tyler Graovac lähti sitten Washingtoniin vuoden 2018 5. kierroksen varausta vastaan. Tie näytti olevan tukossa Wildissa tuonne sentteriosastolle ja olisi ollut varmaankin tulevalla kaudella roolissa, jossa surffaa farmin ja nelosen keskustan väliä. Potentiaalia miehessä oli, mutta ei koskaan sitä täysin ulosmitannut Wildissa. Ehkäpä uusi ympäristö parantaa miehen osakkeita, mutta voipi olla, että mies liikkuu Washingtonista vielä eteenpäin, kun sielläkään ei taida avonaisia sentterin paikkoja ylhäällä olla.

  RFA:ista neuvotteluoikeudet on qualifying offereilla pidetty Granlundin, Ninon, Haulan, Olofssonin ja Reillyn kanssa. Schroederin kohdalla päätöstä ei olla vielä tehty ja voipi olla, että mies lähtee heinäkuussa UFA:na. (Lähde: Russo)

  Aiemmin viikolla tuli tietoon, että Pommerilta oli pyydetty NTC ja NMC klasuulien poistamista laajennusdraftin ajaksi. Päätös mieheltä/agentilta pitäisi tulla ilmeisesti perjantain aikana. Tällä pyritään tekemään tilaa suojattavien listalla. Saapa nähdä miten Fletcher toimii sikäli mikäli pykälät eivät mieheltä lähde. Tarjotaanko miestä johonkin kymmenestä joukkueesta joihin ei ole siirron estävää pykälää pickien tms. kanssa, ostetaanko ulos vai löytyykö jonkinlaista muuta konstia saada suojaukseen arvokkaimmat palaset joukkueessa. Lauantaina pitäisi joukkueiden joka tapauksessa ilmoittaa suojauksensa ja vaikeita päätöksiä tuossa yhteydessä tulee joka tapauksessa.
   
 7. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Real Madrid, Liverpool
  Muissa ketjuissa vähän nuita suojattavia pelaajia on pohdittu myös Wildin osalta, mutta lyödään tähän ketjuun nyt lopullinen oma suojattavien lista. Ihan omien toiveiden mukaan siis mennään, paljonhan tässä on vielä muuttuvia tekijä treidien ja Pominvillen myötä. Mutta jos kaikki menisi suunnitellusti, suojaisi Wild seuraavat pelaajat:

  Dubnyk

  Suter
  Spugeon
  Dumba
  - tässä tapauksessa Brodin treidataan varausvuoroon. Näen Dumban potentiaalin korkeampana sekä rightin hyökkäävälle puolustajalle on omasta mielestäni Wildilla suurempi tarve

  Koivu
  Parise
  Granlund
  Coyle
  Nino
  Zucker
  Staal


  Hyökkääjien osalta toivon todellakin Pominvillen luopuvan rajoituksistaan. Tällaisessa tapauksessa kaikki Wildin tärkeimmät palaset nykyhetkeen ja tulevaisuutta varten olisi turvattu. Jos Pominville joudutaan suojaamaan, menee homma hankalaksi. Toisaalta houkuttelisi Staal jättää Vegasille tulevaisuutta ajatellen, mutta seuraavan kahden kauden ajan mies olisi kyllä erittäin tärkeä osa Wildin hyökkäyspelaamista. En kuitenkaan haluaisi tuosta nuoresta nelikostakaan luopua, joten Staalin uhraisin itse. Voihan se olla, että Vegas ei siltikään Staalia poimi!
   
 8. Wunder-Pena Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  Pakko heittää tähän oma mielipide. Sikäli mikäli Brodin vaihdetaan pickiin ja Scandella jää suojaamatta niin tuolla kuviolla lähtee Wildin top 5 puolustuksesta 2/5. Tuskinpa joukkueessa jää tällöin suojaamatta muita Vegasia yhtä paljon kiinnostavia pelaajia. Jos play-offien kohdalla puhuttiin, että puolustusta olisi pitänyt vahvistaa, niin eipä tuo tulevaa kautta silmällä pitäen hirveän hyvältä näyttäisi. Melkeinpä Fletcherinä lähtisin hakemaan jonkinlaista diiliä Vegasin kanssa siitä kenet Vegas nappaa suojaamattomista pelaajista. Siihen varmaan uppoaisi pickiä tai muuta pelaajaa kylkeen, mutta tällöin voitaisiin välttyä puolustuksen merkittävältä ohentamiselta.
   
 9. Wunder-Pena Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Tai sitten antaa Vegasin ottaa Brodinin ja pidetään muu porukka kasassa. (Vaikka ilmaiseksi lähteekin.) Pommeria tuskin saa laivattua sopimuksineen ulos.
   
 10. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Real Madrid, Liverpool
  Lainaus:
  Lainaus:
  No joo kinkkistähän tämä tulee joka tapauksessa olemaan. Itse en kuitenkaan Brodinia ilmaiseksi päästäisi menemään, kun vastinetta miehestä voisi saada kuitenkin ihan hyvin. Ei nyt ihan 1st + Spooner, mitä jossain ketjussa spekuloitiin mutta ykköskierroksen varaus olisi mahdollista haalia. Toki tällainen variaatio edelleen tarkoittaisi jonkin toisen pelaajan poislähtöä. Scandella varmaan on potentiaalisin vaihtoehto, jos Pominvillea ei tarvitse suojata. Pominvillen viedessä yhden paikan, Vegas valitsee todennäköisesti hyökkääjän (Zucker).

  Itse en tuossa viestissäni pohtinutkaan tarkemmin kenet Vegas valitsee, jos minun toivomani suojaukset saadaan voimaan. Siinä tilanteessa voisi diilin tehdä Vegasin kanssa, että nappaisivat esimerkiksi Erik Haulan Scandellan sijaan. Olisihan tuo puolustukseen iso lovi, jos sekä Brodin että Scandella lähtisivät. Silloin tarvitaan ensinnäkin Reillyn/Olofssonin astumista vakiokokoonpanoon sekä yhden puolustajan hankinnan.

  Mutta nää on näitä... Vaikea se täältä on sanoa suoraan, miten hommat pitäisi hoitaa. Eiköhän Fletcher ole kaikki vaihtoehdot käynyt läpi ja sumplinut mitä vastineita voitaisiin tietyistä pelaajista saada.
   
 11. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Itse väitän, että Vegasin mielenkiinto ei tuossa tapauksessa kohdistu Scandellaan vaan melkoisella varmuudella Zucker olisi se valinta. Puolustajia on parempia tarjolla ja varsinkin paremmalla hinta/laatusuhteella varustettuja. Vastaavasti hyökkääjistä on pulaa, joten Zucker menisi TOP6-osastoon Vegasissa.
   
 12. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Eikös tuossa tullut melko varmana tietona Russolta, että Wild suojaa Zuckerin lähes 100 prosentin varmuudella ja jättävät mieluummin vaikka Staalin poimittavaksi. En sitten tosiaan tiedä, onko hänellä sitten lähes 100-prosenttisen varma lähde.
   
 13. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Luulisi myös Staal kiinnostavan enemmän kuin Scandella. Voisi kuvitella, että trade deadlinella Staal olisi vaikka 50% palkanpidätyksellä joukkueiden kiinnostuksen kohteena. Staalin soppari 3,5 miljoonan caphitillä on halpa, mutta alle 2 miljoonan caphitillä se olisi jo uskomaton lisä joukkueelle kun joukkueelle.
   
 14. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Real Madrid, Liverpool
  Lainaus:

  Lainaus:
  Tuossa mihin @Wunder-Pena viittasi oli tosiaan oletus, että sekä Staal että Zucker saataisiin suojattua. Tällöin Scandella olisi houkuttelevin vaihtoehto. Itsekin uskon Vegasin päätyvän ennemmin Staaliin/Zuckeriin kuin Scandellaan mutta itse siis toivon, että molemmat hyökkääjät saataisiin suojattua.
   
 15. Wunder-Pena Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Kyllä tässä suojailussa miettisin tilannetta lyhyellä tähtäimellä, ennemmin kuin pitkällä. Joukkueen ikkuna alkaa iäkkäämpien runkomiesten osalta sulkeutua parin/muutaman vuoden kuluessa. Koivu/Parise/Staal/Suter(/Pominville) eivät ole enää aivan nuorimmasta päästä, joten jos näillä kavereilla halutaan kannua tavoitella, niin Staalista luopuminen johtaisi jälleen tilanteeseen, jossa joukkueesta puuttuisi kärkisentteri. En usko, että Eriksson-Ekistä on vielä tuollaiseen rooliin, eikä MG:tä varmastikaan istuteta enää keskustaan kuluneen kauden myötä. Joukkueessa on nuorta talenttia, mutta ilman johtavia pelaajia kannujahti (edes teoreettisella tasolla) on käytännössä mahdotonta. Näinpä näkisin, että yhden palasen menettäminen puolustuksesta olisi pienin paha, kun sieltä on (oma mielipide) Olofsson ja Folin nousemassa ihan mukiinmeneviksi kolmosparin (Olofsson ehkä jopa kakkosparin) miehiksi. Tämä toki täysin omaa mielipidettä, eli ei kannata liian tosissaan ottaa. Kuten ylempänä joku mainitsi, eiköhän Fletcherillä ole kaikki mahdolliset suunnitelmat käytössä.

  Kuten tuossa joku totesi ylempänä niin totta, että Vegasia kiinnostaa varmasti nuoret hyökkääjät (Nino, MG, Coyle ja erityisesti oman kylän poika Zucker) sekä Staal, mutta uskoisin, että nämä pelaajat pyritään viimeiseen saakka suojaamaan. (Pommerin NMT:t ja NTC:t pois, tai ulososto, tai joku muu kikkailu) Kun katsotaan jäljelle jääviä pelaajia, niin kyllä sieltä eniten varmasti kiinnostaa laatupuolustaja, joka toimii tarvittaessa treidipalasena myöhemmin. Vegasilla tuskin on ongelmaa treidata palkanpidätyksillä asiallisia puolustajia eteenpäin hyviä vastineita vastaan, kun puolustajamarkkinoilla tuntuu olevan aina kysyntää.

  Mutta ihan siis silkkaa spekulointia... (hauskaa harrastaa tässä kohdin...)
   
 16. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Real Madrid, Liverpool
  Suojatut pelaajat:

  Dubnyk

  Suter
  Spurgeon
  Brodin

  Koivu
  Pominville
  Parise
  Granlund
  Nino
  Coyle
  Zucker

  Eli suojaamatta jäivät mm. Dumba, Scandella ja Staal. Joku tästä kolmikosta Vegasiin matkaan. Toivotaan tosiaan, että jollain siedettävällä diilillä saataisiin Scandella lähetettyä mutta kyllähän tuo Dumba on nyt vaarassa lähteä..
   
 17. Anthoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Kyllä se nyt taitaa Dumbaan osua.. Valtava potentiaali on pojassa vaikka pitkin kautta sitä on tullut kirottua. Staalin uskon nyt jäävän kun juuri Dumba on tarjolla. Jos Brodin olisi jäänyt suojaamatta olisi tilanne ollut 50-50. Ei tää nyt ihan putkeen mennyt mutta eiköhän tässä kesällä vielä nähdä liikkeitä suuntaan jos toiseen.
   
 18. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Onhan se vielä hyvinkin mahdollista, että Minnesotalla ja Vegasilla on keskinäinen diili, millä Scandella tai jopa Olofsson lähtee pienen vastineen kera. Jos Dumba on se joka lähtee, niin en tiedä miten tulen suhtautumaan Vegasiin jatkossa. Mennee inhokkiseurojen ykköseksi heittämällä - vituttaa aivan sanoinkuvaamattoman paljon tämä expansion draft. No rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta ei sillä kunnioitusta osteta.

  Pominville ei sitten suostunut luopumaan NMC-pykälästään, joten Staal jäi hyökkääjistä nimekkäimpänä suojaamatta. Toivon sydämeni pohjasta, että Vegas ei Staalia nappaa. Yksi kuumottava vaihtoehtohan olisi se, että joku toinen seura haikailee Staalin perään ja sopii Vegasin kanssa diilistä. Tähän en kuitenkaan usko - sen tasoista nuorta puolustajaa on kuitenkin tarjolla, että olisi sulaa hulluutta ohittaa nämä.
   
 19. Anthoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  Joo onhan tämä tietty mahdollista mutta näitä ei voi kuin vaan toivoa, mitään tietoa tälläisesta ei vielä kuitenkaan ole. Jos Staal sattuisi lähtemään, uskoisin että joku kolmikosta Brodin/Scandella/Dumba kaupattaisiin ja tilalle haettaisiin sentteriä, esim. Galchenyuk (joka tosin kuuluu samaan osastoon Coylen ja Granlundin kanssa eli laituri ehkä kuitenkin enemmän).
   
 20. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  @palle n viestistä on aistittavissa pientä katkeruutta Vegasin suuntaan, mutta totuushan on, että ei siitä Vegasille itselleen pidä olla vihainen. Laajennusjoukkueelle on joku muu luonut säännöt millä pelataan ja se, että Wild ei itse suojannut Dumbaa on Wildin oma ongelma. Ei Vegas voi jättä pelaajia ottamatta sen vuoksi etteivät pahoittaisi kenenkään mieltä. Kohdista vihasi ennemmin Wildin omaan konttoriväkeen, kunhan pöly aavistuksen laskeutuu.

  Myöskin mm. Pominvillelle voisi pieniä salamoita lähettää. Vei yhden turhan suojauspaikan mikä olisi voitu antaa esimerkiksi juuri Dumballe.
   
 21. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Juu eihän tämä ole millään mittarilla Vegasin vika. Pominville sopimuksineen vituttaa nykyään oikein huolella. Mikään ei selitä kaverin melkein 6 miljoonan caphittiä. Ja nyt kun olisi voinut auttaa joukkuetta luopumalla pykälistään, niin silti ei tätä tehnyt. Ja sitten vituttaa joukkueen johto, jolla olisi ollut loistava paikka ostaa Pominville ulos ja näin saada capin säästön lisäksi yksi suojattava lisää.

  Kuten muutamat jo edellä sanoneet, niin todennäköisesti Vegas valitsee nyt Dumban. Dumban menettäminen ei itsessään vielä mikään mahdoton asia ole, mutta se että joudutaan luopumaan ilmaiseksi, on se mikä kyrsii oikein huolella.
   
 22. Aapee79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, SaiPa ja Oilers
  Lainaus:
  No ei se hyökkääjän paikka olisi mennyt automaattisesti puolustukseen Dumballe, koska sitten olisi suojattu 4 pakkia eli Pomin lisäksi tuosta listasta olisi jäänyt kaksi nimeä pois. Tällöin menetys olisi ollut esim. Zucker tai joku muu nuori ja ok hyökki. 7+3 olisi muuttunut 4+4 muotoon.
   
 23. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Real Madrid, Liverpool
  Kyllähän tässä riski on, että Wild on draftin suurin häviäjä, jos/kun Dumba menetetään... Varmasti Fletcher on tarjonnut jotain pickejä Dumban pitämiseksi mutta niin varmasti tekevät useat muutkin seurat, jotka haluavat Vegasilta Dumban poimia.

  Wild hukannut kuitenkin pickejä Hanzalin ostoon, joten voi olla, että Wild ei pysty riittävästi antamaan, että Vegasin valinta kohdistuisi esim. Scandellaan. Itse ainakin McPheenä ottaisin Dumban saman tien...
   
 24. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  En kohdista. Kohdistan sen nimenomaan Vegasiin, joka osti nuo ehdot aivan mottipäisellä, 500 miljoonan dollarin summalla, sen sijaan, että olisi kulkenut saman polun kuin muutkin laajennusjoukkueet.

  Wild on tekemättömän paikan edessä ollut lähtökohtaisesti alusta asti. Ei ole oikeastaan mitään skenaariota, missä Wild saisi pidettyä koko puolustuksen kärkinelikon koossa, ja tämä on täysin Wildin toimistoväestä riippumatonta. Tai no on: jättämällä käytännössä kaikki hyökkääjät, poislukien Parise, Koivu ja Pominville, suojaamatta.

  Vaikka sieltä lopulta lähtisi vain Olofsson esimerkiksi, niin se maksaisi Wildille paljon pickien muodossa ja se ei vain mene minun oikeustajuuni. No se siitä, me tavalliset kuolevaiset emme voi tähän vaikuttaa, joten jatketaan.

  Lainaus:
  Mä en ole täysin myyty Galchenyukiin sentterinä. Toivon, että tälle tielle ei tarvitse lähteä. Wildin menestys, tai menestymättömyys on toki monen asian summa, mutta ei se keskikaistaan tänä keväänä kaatunut.
   
 25. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Kenties turhaa spekulaatiota tulossa, koska tämä selviää virallistestikin pian.

  https://twitter.com/Russostrib/status/877328881321074688

  Russo uskoo, että Vegasin kanssa tehdään diili, jossa Vegas saa Haulan ja prospektin, joka olisi ehkä Tuch. Tämä voisi olla paras mitä Wild voisi toivoa Expansion Draftistä. Parempi ainakin kuin Kaprizovin, Kuninin taikka Ekin menetys Haulan lisäksi.

  Tietysti olisi suomalaisittain ankeaa, että Haula lähtisi, mutta kyllä Dumba, Staal ja Scandella ovat tärkeämpiä nimiä organisaatiolle, joka haluaa voittaa lähiaikoina.