Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Minnesota Wild 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana palle, 01.05.2017 klo 21.18.

 1. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Kausi tuli taas päätökseen ja tällä kertaa täysin ennen aikaisesti. Kuluvaan kauteen satsattiin paljon ja runkosarjassa rikottiin organisaation piste-ennätys, mutta pudotuspelit olivat täysi farssi, kun Wild lähti lauluun jo ensimmäisellä kierroksella viiden pelin jälkeen divisioonavastustaja St. Louis Bluesia vastaan.

  Ei siitä sen enempää, katse kohti tulevaa. Sopimustilanne vakiokokoonpanon suhteen on seuraava:

  Hyökkääjät:
  Zach Parise ($7,538m) [2025]
  Mikko Koivu ($6,75m) [2018]
  Jason Pominville ($5,6m) [2019]
  Eric Staal ($3,5m) [2019]
  Charlie Coyle ($3,2m) [2020]
  Mikael Granlund ($3m) [2017] RFA
  Nino Niederreiter ($2,666m) [2017] RFA
  Jason Zucker ($2m) [2018]
  Martin Hanzal ($1,55m) [2017] UFA
  Chris Stewart ($1,15m) [2018]
  Ryan White [$1m) [2017] UFA
  Erik Haula ($1m) [2017] RFA
  Joel Eriksson Ek ($0,894m) [2019]
  Jordan Schroeder ($0,65m) [2017] RFA

  Puolustajat:
  Ryan Suter ($7,538m) [2025]
  Jared Spurgeon ($5,187) [2020]
  Jonas Brodin ($4,166m) [2021]
  Marco Scandella ($4m) [2020]
  Matt Dumba ($2,55m) [2018]
  Christian Folin ($0,725m) [2017] RFA
  Nate Prosser ($0,625m) [2017] UFA

  Maalivahdit:

  Devan Dubnyk ($4,333m) [2021]
  Darcy Kuemper ($1,55m) [2017] UFA
  Alex Staloch ($0,65m) [2019]

  Maalivahdit

  Kuluneella kaudella kiistaton ykkösmaalivahti oli Devan Dubnyk ja todennäköisesti näin tulee olemaan tulevallakin kaudella. Darcy Kuemperin sopimus päättyi ja miehestä tuli UFA. Nähtyäni pilkahduksen Alex Stalochin kyvyistä, en pistäisi pahakseni jos Kuemperille sanottaisiin kiitos mutta ei kiitos. Tosin farmin puolelta ei hirveästi apuja ole saatavissa, mikäli loukkaantumiset pääsevät kiusaamaan. Joka tapauksessa tilanne on se, että Dubnyk ei voi pelata n. 70 peliä runkosarjassa, eikä Kuemper vakuuttanut kuluneella kaudella omissa starteissaan.

  Puolustus

  Osa-alue mihin henkilökohtaisesti eniten kaipasin vahvistusta trade deadlinen aikaan. Ryan Suter haukannee taas leijonanosan peliajasta ja on Wildin kiistaton ykköshevonen puolustuksessa. Jared Spurgeon ja Jonas Brodin tulevat olemaan seuraavana nokkimisjärjestyksessä. Erityisesti Brodinilta odotan nyt elämänsä kautta. Jyrkkä ylöspäin suuntautunut kehityskäyrä on hieman tasoittunut, mutta edelleen potentiaalia on paljon. Jossain vaiheessa se potentiaali vain pitäisi pystyä myös ulosmittaamaan. Jared Spurgeon lyhyestä varresta huolimatta tulee olemaan isossa roolissa ja toivon erityisesti, että miehen ylivoimapelaaminen nousee uudelle tasolle.

  Christian Folinille toivon mukaan sorvataan halpa jatko. Mies on Wildin puolustuksessa harvoja pelaajia, jotka jollain tavalla edustavat hiekkapaperiosastoa. Nate Prosser on toinen ja jälleen kerran toivotan Minnesotan omalle pojalle hyvät jatkot. Todennäköisesti Fletcher taas jostain joko taikoo jatkosopparin Natelle, tai tempaisee miehen waivereista takaisin jengiin.

  Matt Dumba paransi allekirjoittaneen silmissä pelaamistaan puolustuksesta eniten. Mies on edelleen välillä melkoisen hasardi omassa päässä, mutta kiekollinen rohkeus ja varmuus otti isoja harppauksia eteen päin. Oli Wildin harvoja valopilkkuja puolustuksessa. Odotukset ovat isot tulevalle kaudelle ja pommin varmasti Wild tulee Dumban myös suojaamaan.

  Marco Scandella oli allekirjoittaneelle kuluvan kauden suurin yksittäinen pettymys. Mies ei ole parantanut pelaamistaan oikeastaan millään osa-alueella, päin vastoin. Kova laukaus on täysin turha, koska mies ei yksinkertaisesti osaa sitä käyttää oikein. Puolustuspään pelaaminen on ihan mukiinmenevää parhaimmillaan, mutta siinä se. Mies jätti minut tällä kaudella todella kylmäksi.

  Kiekollisesti luova ja isokokoinen Gustaf Olofsson saattaa olla valmis ottamaan seuraavan askeleen. Toki miehen avut eivät varsinaisesti ole sitä lääkärin itsensä määräämää pudotuspelejä ajatellen.

  Hyökkääjät

  Hyökkäyksen osalta toivon, että ihan älyttömiä muutoksia ei tapahdu. Niederreiterille ja Granlundille sorvataan jatkot ja varsinkin Granlundilla koittanee melkoinen palkankorotus. Ninolta odotin maalinteon suhteen hieman enemmän - kaverin otteet olivat todella ailahtelevia ja varsinkin pudotuspeleissä mies katosi täysin kuvasta. Toki niin kävi monella muullakin.

  Hanzalille ja Whitelle toivotaan hyvää loppuelämää. Kummallekaan en näe käyttöä kauden alussa. Etenkin White oli aivan totaalisen tyhjä arpa ensimmäisen parin pelin jälkeen. Hanzal kyllä paransi otteitaan pudotuspeleissä, mutta en silti usko, että mies jatkaa Wild nutussa. Sinänsä hauskaa olisi, jos Hanzal palaisi takaisin Arizonaan. Arizonalle jäisi sekä Wildista saatu 2-kierroksen picki että pelaaja mihin he sen treidasivat.

  Alex Tuch, Joel Erikkson Ek ja Kirill Kaprisov ovat omiin silmiini ne potentiaalisimmat prospect-hyökkääjät ensi kautta ajatellen.

  Tuch kävi hieman kokeilemassa siipiään NHL:n puolella ja vaikka NHL-vauhti selvästi oli vielä liikaa tälle järkälemäiselle voimahyökkääjälle, niin mies esiintyi edukseen muutamaan otteeseen.

  Eriksson Ek pääsi myös pelaamaan ylhäällä 15 runkosarja ottelun ja 3 pudotuspeliottelun verran. Erittäin ailahtelevia olivat vielä ruotsalaisnuorukaisen otteet, mutta parhaimmillaan kaveri oli kuin nuori Mikko Koivu. Erikoista miehen kaudesta tekee se, että kaveri aloitti kautensa Minnesotassa, palasi Ruotsiin Färjestadin riveihin, kävi pelaamassa U20-kisat joukkueensa kapteenina, höntsäili EHT:lla ja palasi vielä takaisin pelaamaan runkosarjan lopun Wildissa, kun Färjestadin kausi päättyi. Nyt mies on valittu Ruotsin Skoda-cup joukkueeseen, joten kausi jatkuu vielä.

  Kaprisovia en hirveän hyvin tunne. Suoraan sanottuna en jaksa investoida henkisiä resursseja pelaajiin, joiden halu tulla Pohjois-Amerikkaan on kysymysmerkki. Kaveri paukutti tällä kaudella lähes piste per peli tahtia KHL:ssa, joten ihan aiheesta nuorukaisesta on hieman kohistu. Joku pelaajan paremmin tunteva voisi paremmin avata minkätasoisesta lupauksesta on kyse.

  Sopimuskuvioista en jaksa hirveästi alkaa spekuloimaan. Granlund ja Niederreiter jatkavat lähes 100% varmasti ja uskon, että myös Haulalle sorvataan jatko. Puolustuksen suhteen olisi typerää jättää Folin uudelleen signaamatta.

  Sananen vielä laajennusdraftista:

  Kuten kaikki tiedetään, Wild joutuu suojaamaan hyökkääjistä Koivun, Parisen ja Pominvillen. Neljästä jäljellä olevasta suojauksesta kilpailevat Granlund, Niederreiter, Haula, Zucker ja Coyle.

  Puolustajien osalta Wild joutuu suojaamaan Suterin, joten kaksi voidaan suojata ryhmästä Brodin, Dumba, Scandella, Olofsson ja Spurgeon.

  Onkin erittäin todennäköistä, että Wild menettää yhden puolustajistaan. Henkilökohtaisesti toivon sen olevan Scandella.

  Dubnyk on suojattu maalivahtien osalta, enkä usko, että Stalochin tai Kuemperin suhteen tarvitsee pelätä (sikäli mikäli Kuemper uudelleen signataan).

  Tässäpä tämän kertainen kausiketjun avaus meikäläiseltä. Pahoittelut, että jouduin hieman juosten kusten tämän pistämään tulille. Aika ei yksinkertaisesti meinannut / meinaa riittää, joten paljon jäi sanomatta ja spekuloimatta. Erityisesti joukkueen rakentamisen suhteen.
   
 2. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Jatketaan vielä sen verran, että toivon Wildin GM:n Chuck Fletcherin tekevän taikojaan tulevana kesänä. Eric Staal oli hyvä haku, vaikka mies väsähtikin ja katosi kuvasta pudotuspeleissä.

  Toivon vain, että tällä kertaa ei satsattaisi 100% vain hyökkäykseen. Joku voi tosin tähän todeta, että maalintekoonhan tuo pudotuspelisarja Bluesia vastaan kaatui ja onki varmasti siinä myös oikeassa. Mutta. Tiukemmalla puolustamisella ja paremmalla maalivahtipelillä, Wild-hyökkääjien ei olisi tarvinnut mailaa puristaen jahdata maalin tai parin tappioasemassa joka pelissä. Siinä on iso ero, että yrittääkö viimeistellä johto- vai tappioasemassa.

  Fletcherillä on nyt mielestäni todellinen näytönpaikka. Jos tuleva kausi menee penkin alle ja Wild joutuu jo alkaa katsomaan tulevaisuuteen joukkueen uudelleenrakennuksen muodossa, Fletcher saa etsiä itselleen uuden työnantajan. Minä en henkilökohtaisesti luota tuon miehen käsiin tämän jengin rakentamista.

  Aloitusviestissä mainitsemiani junnuja lukuunottamatta, organisaation tulevaisuus ei mielestäni näytä mitenkään erityisen valoisalta. On siellä toki Wildin viime kesän ykkösvaraus Luke Kunin tuloillaan. Mies hyppäsi yliopistopelaajasta ammattilaiseksi kuluvan kauden aikana. Myös Mike Reillya voitaneen pitää vielä jonkin asteisena lupauksena, mutta ei kauaa. Isokokoinen Jordan Greenway, Wildin viime kesän kakkoskierroksen varaus, on herättänyt myös jonkin verran mielenkiintoa. Isokokoinen (196cm ja 104kg) ja kokoisekseen hyvin luisteleva voimahyökkääjä. Pisteiden valossa mies ei ole häikäissyt, mutta potentiaalia löytyy.

  Tässäpä nämä allekirjoittaneen silmiin mielenkiintoisimmat junnut ovat. Silmiinpistävää on, ettei yksikään heistä ole puolustaja tai puhdas sniperi.
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2017 klo 21.37
 3. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Onhan tuo käsittämätöntä, että Wild maksaa Spurgeonille ja Brodinille yhteensä melkein 10 miljoonaa kaudessa. Ja tuohon vielä Scandellan 4 miljoonaa, niin huh huh. Ei vissiin ole sitten puolustajia markkinoilla. Ei noista kellekään pitäisi (ehkä Brodinia lukuun ottamatta) joutua maksamaan 3 miljoonaa enempää.
   
 4. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  En pidä sitä oikeastaan ollenkaan käsittämättömänä. Vilkaisu muiden joukkueiden rostereihin paljastaa, että saman henkisesti siellä maksellaan. Mm. Sami Vatasen cap hit on 4,85 miljoonaa.

  Spurgeon on jokaisen sentin palkastaan ansainnut. Miehen arvo ei oikeastaan aukea kunnolla kuin pelejä katsomalla. Ei Boudreau ole huvikseen todennut useampaan otteeseen, että Spurgeon on mahdollisesti älykkäin pelaaja, ketä hän on koskaan valmentanut. Oli koko kauden Wildin toiseksi tärkein puolustaja, eikä missään vaiheessa oikeastaan kadottanut tasoaan.

  Brodin on mielestäni myös palkkansa ansainnut, vaikka otteet heittelevät. Brodinin sopimus itse asiassa näytti sopimuksen tekoaikaan erittäin edulliselta Wildin näkökulmasta, mutta miehen hieman pysähtänyt kehityskäyrä on ainakin meikäläisen saanut hivenen tärisemään. Mutta vain hivenen.

  Scandellasta täysin samaa mieltä. Korkeintaan miljoonan arvoinen tämän kauden perusteella. Kyllähän se hieman huvittaa, että Roman Josi maksaa saman verran joukkueelleen kaudessa.

  Ja mitä tulee yleisesti puolustajien haalimiseen markkinoilta, ei niitä hirveästi ole. Ykköskorin äijät nykyään draftataan. Treideillä heitä ei hirveästi liiku ja UFA-markkinatkin ovat olleet melko kuivat, kun joukkueet ovat kiireellä signanneet ykköshevosensa jatkosopimuksiin. Sama toki pätee hyökkääjiin, erityisesti kun puhutaan ykkössenttereistä.
   
 5. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Kiitos hyvin perustellusta vastauksesta. Ehkä suurin kritiikkini kohdistuu juuri tuohon, että yleensäkin puolustajille maksetaan aivan liikaa heidän tasoonsa nähden. Mutta ilmeisesti huippupakkeja vain sitten on niin vähän. Eikö niitä löytyisi Euroopasta yhtään enempää?
   
 6. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Noniin, kiitoksia ketjun avaamisesta!

  Ei, ei niitä parempia pakkeja ole oikeastaan @Aleksandros. Ei tässä liigassa kukaan turhaan rahojaan tienaa.

  Itse haluaisin nähdä Wildin nappaavan jostakin kelvollisen kakkosveskarin. Kuemperiahan Wildissa ei tulla näkemään ensi kaudella. Se on lähes täysin varmaa. Eihän nämäkään puussa kasva, mutta olisi se hienoa, että kakkosveskariin voisi luottaa edes vähän.

  Ei tuo Wildin puolustus nyt huono mielestäni ole. Ei sekään tarvitse kuin hiomista.

  Russon podcastissa hän puhui pukuhuoneen mahdollisesta huonosta tunnelmasta tai huonosta johtamisesta. Pakko siellä on jotakin tuollaista olla taustalla, kun Playoffeissa suletaan noin.

  En edes oikein tiedä mitä Wildista pitäisi ajatella. Oltiinko runkosarjan perusteella hämäävän lähellä pitkällemenoa playoffeissa vai oliko mahdollisuudet tosiaan Stanley Cup -finaalissa asti? Pakko se on ensi kauteen mennä positiivisella mielellä. Kauden viisi viimeista peliä jätti huonon maun, mutta 82 pelin perusteella tulos oli erittäin hyvä.
   
 7. Wunder-Pena Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Hyvä avaus @palle :lta. Muutama tarkennus tuli tuossa lukiessa mieleen, ensi kauden isompaan kuvaan voisin paneutua paremmalla ajalla.
  Lainaus:
  Mitä tulee tuohon Hanzal & White treidiin, niin Arizonalle ei jäisi ainoastaan 2-kierroksen varaus, vaan myös tämänkesäisen draftin 1-kierroksen varaus, joka meni tuossa kaupassa myös Arizonaan. Tämähän se surullisin osa tässä kaupassa oikeastaan oli...

  Jälkimmäiseen listaukseen lisäisin suojattavista pelaajista vielä Eric Staalin, jonka uskon kuuluvan tuonne suojattavien joukkoon erinomaisen sopimuksensa (suhteessa runkosarjanäyttöihin) ansiosta. Mielenkiintoista onkin seurata, keitä oikeasti suojataan. Fletchin ulosostoja seuranneena en pitäisi ihmeenä, jos Pommer liikkuisi (jollain taikatempulla ja capin pidätyksellä, tms.) tai ostettaisiin ulos ennen pakollisten suojausten lukkoon lyömistä. Palkkakaton kannalta tämä olisi huono veto, mutta saisipahan suojattua runkomiehiä useamman. Pommerin sopimus vain sattuu olemaan pari miljoonaa liian suuri/vuosi. Joka tapauksessa allekirjoittanut joutuu varmaankin suremaan laajennusdraftissa menetetyn pelaajan perään, sillä laatupelaaja lähtee joka tapauksessa.
   
 8. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Real Madrid, Liverpool
  Hienoa että uusi ketju saatiin auki!

  Todennäköisestihän suurempia muutoksia ei kesän aikana tule, kuten @palle kirjoittikin. Nino & Granlund saavat pomminvarmasti jatkodiilin ja ainoastaan tuo Pominvillen ulostaminen voi avata ikkunaa muille siirroille. Sinänsä toki paljon kysymyksiä herättää, että riittääkö ensi kaudellakaan, jos samalla porukalla mennään. Toki tässä kaudessa oli hyvinkin paljon positiivisia piirteitä mutta itsestäni ainakin tuntuu, että jotakin täytyisi tehdä seuraavan askeleen ottamiseksi. Faktahan on, että tässä ollaan nyt useampi vuosi junnattu paikoillaan. Enää ei jaksaisi kuunnella kommentteja siitä, kuinka nuoret pelaajat ottavat taas askeleen eteenpäin jne.

  Mutta mikään tuskin tulee muuttumaan. Merkittävin "siirto" kesällä onkin menettää Vegasille yksi tärkeä palanen nykyistä rosteria. @Wunder-Pena nostikin esille avausviestiin lisäyksenä, että Staal varmasti suojataan, joten suojaamatta jää hyökkäyksestä todennäköisesti yksi kolmikosta Zucker, Nino & Coyle. Puolustuksesta Suter ja Spurgeon suojataan varmasti ja itse uskon/toivon kolmannen olevan Matt Dumba, sillä miehellä on potentiaali kuitenkin niin korkea. Tällöin Jonas Brodin jää muun muassa suojaamatta ja olisi ihme, jos Vegas ei hänestä olisi kiinnostunut. Toivotaan kuitenkin, että Fletcher saisi jotenkin sumplittua Vegasin ottamaan oman kylän pojan Zuckerin ja tällöin mielestäni päästään pienimmällä menetyksellä.

  Hyviä nuoria pelaajia on muutamia tuloillaan ja nähtävästi toimiston puolellakin varmaan tyydytään siihen toivoon, että sieltä breikkaa jo ensi kaudella ainakin Eriksson Ek kunnolla läpi. Kaprizov pelaa ainakin ensi kauden vielä Venäjällä, mutta toivottavasti viimeistään sitten tulee suoraan Wildin tulosyksikköön. Muut nuoret tuskin ovat vielä ensi kaudella riittävän valmiita nappaamaan paikkaa ylhäältä. Toivotaan nyt kuitenkin yltiöoptimisesti, että syksyn harjoitusleiriltä kantautuisi hyviä uutisia.

  Vähän tappavan tylsältä vaikuttaa ensi kauden tilanne siis. Tuttu jengi siellä on kasassa mutta jotain rohkeampia muutoksia toivoisin, että päästäisiin taistelemaan tosissaan kannusta. Jason Pominville on varmaan se ratkaiseva tekijä tässä tapauksessa. Onhan tuo sopimus nyt järkyttävän huono siihen nähden, että mies pelaa kolmos-/nelosketjussa. Hanzal ja White saavat lähteä ja siitä treidistä Fletcherille iso miinus.

  Maalivahtia tosiaan tarvitaan Dubnykin taakse ja Darcy Kuemper ei missään nimessä voi olla se nimi.
   
 9. Viipastu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks
  Onko mitään uskottavaa huhua siitä, mitä Nino ja Mikke pyytää seuraavasta sopparista? Omasta mielestä vertailut aiempiin samankaltaisten pelaajien soppareihin antaa odottaa lähemmäs 12 miljoonan dollarin yhteisarvoa. Ei taida Minnesotalla olla varaa painaa yli 50 miljoonaa hyökkäykseen ja 25 miljoonaa puolustukseen.
   
 10. Anthoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  U
  Lainaus:
  Ei ole mitään kuulunut mutta uskoisin että molemmilla vuositulot menee sinne 4,5-5,5 miljoonan väliin ja vuosiakin luultavasti 4-6. Ylhäällä joku oli väläytellyt Pominvillen ulosostoa ja jos se suinkin on mahdollista niin vapauttaisi hyvin tilaa cappiin. Vegas poimii myös jotain eli saa nähdä kuka lähtee ja paljonko se vapauttaa tilaa. Haulalle ja Folinille myös jatkot mutta eiköhän niistä selvitä.
   
 11. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Noin vuosi sitten esitin omat epäilyni Boudreaun palkkaamisesta (olisiko ollut Wild 2015-2016 -ketjussa) ja ehdotin tilalle vaikkapa Guy Boucheria. No, nyt voidaan tarkastella tilannetta. BB:n pelikirja osoittautui jälleen keväällä riittämättömäksi, kuten niin usein ennenkin ja Boucher vie suht kehnolla materiaalilla operoivan Senatorsin neljän joukkoon.

  En väitä, että pelkästään valmentajat päittäin vaihtamalla kohtalot olisivat juuri päinvastoin, mutta jotain tukea ajatuksilleni tämä tarjonnee. BB:n pelikirja toimii niin kauan, kunnes muutkin ovat saaneet homman toimimaan. Muiden monimutkaisemmat pelitavat tuottavat sitten hedelmää keväisin ja kesäisin, vaikka niiden toimimaan saamisessa onkin aina omat kommervenkkinsä runkosarjan aikana.
   
 12. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Noh katsotaan tuleeko tuosta isompikin trendi, vaikea uskoa että kovin kestävällä pohjalla ollaan kun annetaan selvästi enemmän laukauksia vastustajalle kuin itse saadaan aikaan. Jos noita pelejä katsoi niin aika vastaantulija Ottawa oli ja aika kova työ tulee taas seuraavalla kierroksella olemaan, jos jatkoon haluavat.
   
 13. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  No ei Ottawan materiaalikaan vedä vertoja vaikkapa Rangersille. Eikä neljän joukkoon meneminen pelkkään sattumaan voi perustua. Ei Boucher silti mikään messias minustakaan ole, mutta ottaisin kerta kerrasta ennen Boudreauta.
   
 14. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Kyllä siis Boucherille nimenomaan voi antaa crediittiä kun sai tuosta materiaalista noin paljon irti ja E.K pelannut myös aivan huikealla tasolla, mutta kyllähän tuossa on myös sitä kuuluisaa hyvää tuuria mukana ja meinasinkin, että jos pitkässä juoksussa muukin liiga siirtyisi vastaavaan pelityyliin niin en sitten tiedä kuinka kestävällä pohjalla oltaisiin. Viime yön pelissä viimeinen erä vietettiin käytännössä kokoajan Ottawan päädyssä ja näinkin lyhyellä otannalla pidän jo aikamoisena ihmeenä, ettei maalia tullut. Predators toki teki saman tempun Blackhawksia vastaan, mutta sen mitä katsoin itse niin siellä riitti bensa tuohon koko pelin ajan ja nyt taas toiseen sarjaan pystyivät muokkaamaan omaa pelityyliään.
   
 15. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Eiköhän Dallasista vapaudu nyt mitat täyttävä kakkonen maalinsuulle? Sinnepäin voisi laittaa jotain tarjousta... Mielestäni Dallasin kulunene kauden sukellus laitettiin hiukan liikaa maalivahtien harteille. Tosiasia on, että kyllä ne (molarit) jätettiin usein myös aika yksin. Hinta toki pitää olla kohdillaan, sillä nyt ollaan hankkimassa (pätevää) kakkosta.
   
 16. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Ei periaatteessa huonoin koskaan kuulemani idea. Cap hitin puolesta sen täytyisi olla Niemi, ellei Dallas suostu ottamaan osaa cap hitista itselleen, mihin en oikein usko. Eikö Dallas periaatteessa voisi vain suojata Bishopin ja jättää Niemen ja Lehtosen tyrkylle? En tiedä mitä eri joukkueilla on tarjolla mutta luulisi, että jompi kumpi veskari kelpaisi myös Vegasille.
   
 17. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Voisihan sieltä mahdollisesti olla Antti Niemi saatavilla, mutta ongelmaksi muodostuu palkkakatto. Jos katto pysyy ensi kaudellakin tuossa noin 73 milj. niin Wildilla on kattoon tilaa noin 11,4 milj. CapFriendlyn mukaan. Mieluusti myös sorvattaisiin jatkosopimukset Niederreiterille, MG, Haula, Folin ja miksei Schroederille. Niemellä on vielä ensi kaudeksi tuo 4,5 miljoonan sopimus, joka on aika ongelmallinen.

  Ensi kesästä tulee muutenkin suhteellisen mielenkiintoinen Wildin osalta. Eikä pelkästään Vegasin takia, vaan myös muutamien tärkeiden pelaajien jatkosopparien (esim. Granlund) takia. Lisäksi joukkueeseen on pakko löytää tasokas 2. maalivahti. Kuemper sitä ei ollut enkä usko että Stalockistakaan siihen on.

  Mielestäni Pominvillen sopparin voisi ostaa ulos. Ei ole enää lähelläkään niin arvokas pelaaja kuin mitä sopimus antaa ymmärtää. CapFrienldyn laskurilla ensi kaudeksi caphittiin Pominvillen sopparista jäisi 4,35 milj. 18-19 kaudeksi 1,85 milj. ja sitten vielä 2 vuotta 1,25 milj. Tässä olisi säästön lisäksi myös hyötynä se, että näin saataisiin suojattua joku tärkeämpi hyökkääjä.
   
 18. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Dallasinkin luulisi tietävän sen, että Niemen soppari on ongelmallinen ja tästä syystä uskon, että Dallas on valmis pitämään osan cap hitistä itsellään. Toivon mukaan jopa 50%. Jos näin on, niin mielestäni Niemi olisi ehdottomasti hankkimisen arvoinen kakkonen 2,25 miljoonan cap hitillä. Vaihtoehtona Dallasilla on toivoa, että jostain löytyisi joukkue joka olisi valmis ottamaan Niemen sellaisenaan, tai ostaa Niemi ulos. Ulososto ei olisi mielestäni järkevämpi vaihtoehto kuin treidaaminen ja 50%:n pitäminen.

  Lainaus:
  Tästä olen 100% samaa mieltä. Ja nimenomaan tuosta suojaamisnäkökulmasta, en niinkään palkasta, mitä jää mielestäni turhan pitkäksi aikaa kummittelemaan.
   
 19. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Tätä juuri itsekin tarkoitin, mutta en kiireisenä (lue; laiskana) jaksanut täysin auki selittää...
   
 20. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Tsekkasin juuri Capfriendlystä, että jos Dallas ostaisi Niemen sopparin ulos, niin siitä jäisi kahdeksi kaudeksi 1,5 miljoonaa cap hittiin. Ja ainakin itse tekisin mielummin kuten ehdotit, että pitäisi yhden kauden ajan 2,25 miljoonaa caphitissä kuin 2 kautta 1,5 miljoonaa. Ja ehdottomasti kelpaisi Wildiin 2,25 miljoonalla!

  Lainaus:
  Joo varsinkin tuo 17-18 vähän nihkeä, kun cappiin jää reilut neljä miljoonaa. Kuitenkin hyöty jo pelkästään Vegasin takia sen verran suuri, että ostaisin sopparin ulos.

  Miten muuten näkisitte, että ketä Wild päättää suojata?
   
 21. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Jäänyt tämä huomaamatta.

  Huippupakkeja ei tosiaan kasva puissa, eikä heidän kasvattaminen lupauksista pelimiehiin ole kauhean nopeaa, saati edes varmaa.

  Teesi: hyökkäyksellä voitetaan runkosarja, puolustuksella mestaruus on aika hyvä.

  Euroopan tarjonnasta en ole yhtään perillä, mutta onhan se aina mahdollista, että halvalla sopparilla onnistutaan onkimaan hyvä pelimies Eurojäiltä. Hakuammuntaa, mutta hyvinkin mahdollista.
   
 22. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Laskin itse saman ja päädyin samaan loogiseen lopputulokseen. :)

  Lainaus:
  Tämä onkin kinkkisempi kysymys. Jos lähdetään siitä liikkeelle, että Pominvillea ei tarvitse suojata (ulososto, treidaus yms.) niin jäljellä olevilla suojauksilla suojaisin Granlundin, Staalin, Niederreiterin, Zuckerin ja Coylen. Haulan jättäisin Vegasin poimittavaksi.

  Puolustajista jättäisin kaikesta sanomisistani huolimatta Spurgeonin ja Scandellan Vegasin armoille. Eli suojaisin Brodinin ja Dumban molemmat. Niin jumalattomasti kuin Spurgeonista pidänkin, haluan katsoa Dumba-kortin "loppuun asti".
   
 23. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Joo tämä on tosiaan aika kinkkinen asia. Toivotaan, että Pominville ostettaisiin ulos. Sillon Koivu ja Parise vievät 2 paikkaa ja loput 5 sitten muihin. Näistä neljä käyttäisin Granlundiin, Niederreiteriin, Zuckeriin ja Coyleen. Viidennen kanssa täytyy hiukan miettiä enemmän. Staal pelasi hyvän kauden, mutta kannattaako kuitenkaan käyttää suojausta? Haula taas nuorempi jolla ehkä vielä potentiaalia parantaa. Ehkä kuitenkin kallistuisin Haulaan tällä kertaa.

  Puolustajista varmaan aikalailla samalla linjalla. Dumban haluaisin ehdottomasti pitää ja koska Suter on pakko suojata, niin jäljelle jää 1 paikka. Vaikka Spurgeonin haluaisinkin suojata, niin on liian samanlainen kuin Dumba, joten mielummin suojaan viimeisellä paikalla sitten Brodinin.
   
 24. Anthoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  Vaikka Haulasta pidän todella paljon niin en kyllä Staalia päästäisi pois. Staal on juuri se mitä Wild tarvitsi. Sitä paitsi en usko että Haula kiinnostaa Vegasia jos vaihtoehtona on ottaa Brodin/Spurgeon/Dumba. Staal taas lähtisi ihan varmasti jos suojausta ei käytettäisi. Toki pitkällä katsauksella nuo kaikki edellä mainitut puolustajat pitäisin mutta menneen kauden perusteella en Staalia haluaisi päästää.
   
 25. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Mm totta tuokin. Ehkä kuitenkin fiksuinta tosiaan suojata Staal. Staal on kuten sanoit huomattavasti houkuttelevampi tapaus kuin Haula Vegasille. Ja veikkaan, että Vegas kuitenkin ottaa Wildista puolustajan. Sinne kuitenkin jää varmuudella hyviä vaihtoehtoja Dumban, Scandellan, Spurgenonin ja Brodinin kesken. Ihan sama ketkä 2 noista suojataan.