Minnesota Wild 2012-2013 - Parempi huominen?

  • 656 216
  • 1 301

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin, itsekin olen vähän tämmönen, kyytiin hyppääjä. NHL ei pari vuotta sitten kiinnostanut oikeestaan yhtään. Lähinnä Stanley Cupin finaalit katsoin/seurasin tilanteet, sekä muista peleistä sen mitä nyt lehdestä luin. Lähinnä kun tuo koko kansan Mikke varattiin, niin kiinnostus kohti Wildiä kasvoi. Toinen syy oli se, että siellä pelas myös Koivu ja Bäcks. En silti ns. kannattanut sitä kunnolla, vaan seurasin pelejä tarkemmin. Itse en siis ole seurannut Wildin taaperrusvuosia. Nyt kun Parise ja Suter tänne saatiin, niin huomasinkin kannattavani Wildiä yhtä paljon, kuin Ilvestä koko ikäni. Ehkä on vähän tyhmää alkaa kannattaa joukkuetta sen värväysten perusteella, en tiedä.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Ite en oo ikinä kannanustanu mitään NHL jengia. Wild oli mulle ihan HMV ei olis voinu perjaatteessa vähenpää kiinnostaa. Organisaatio ei ollut mielenkiintoinen. MG tulee ja mä sytyn Wildiin. Gloryhunter/mieshuora olen siis.

Ihanaa lukea, kun ihmiset tulevat vuorotellen kertomaan miten on joskus kerran ajatellut, että kannustaa Wildia. Ketä oikeesti kiinnostaa?
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kyllähän sitä löytyy mitä ihmeellisimpiä syitä joukkueen kannattamiselle. Ei sitä tarvitse perustella tai todistella, eikä pidempään kannattanut ole mitenkään erityisasemassa myöhäisherännäiseen verrattuna. Itse kiinnostuin Wildista kun tuli laajennusjenginä, lätkähullulta alueelta. Pelaajina kiinnostavia tyyppejä kuten Walz ja Gabo. ja sattumalta vielä hyvin hyvin kauttarannan-tyyliin sukua asustaa Twin Citiesin alueella. Itse en aiemmin juuri seurannut SM-liigaa, joten en tiennyt Mikko Koivustakaan yhtään mitään muuta kuin, noh, sen veljen. Pointti on, etten itse pidä termiä "glory hunter"tässä tilanteessa relevanttina. Jos joku on löytänyt seuran menestyksen, huippupelaajien tai ihan minkä tahansa syyn kautta, niin olkoon niin. Nyt vasta Wild on nostettu maailman kartalle ihmisten löydettäväksi! Itse en ymmärrä takinkääntäjiä, jotka heikkoina kausina vaan myyvät sielunsa toisaalle. Ei fanituksessa ole mielestäni pointtia, jos ei elä mukana ylä- ja alamäkiä.

Olen todella tyytyväinen, että saadaan täälläkin aktiivisempia keskusteluja aikaan isommalla porukalla. Pois lukien Mikko Koivu-väännöt, on meillä muitakin pelaajia! Ei haittaisi, vaikka väännettäisiin vaikka heidän ominaisuuksistaan välillä, ja tehdään tutuksi muutakin jengiä!
 

Eikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Miami Heat, Manchester United
Jos minäkin isken lusikkani tähän kannatussoppaan ja totean, etten kannata Wildiä ollenkaan. En nyt vihaa sitä tai inhoa, mutta joukkue on itselle sanalla sanoen neutraali. Toki nyt kiinnostus heräsi ja varmasti tulee seuran otteita seurattua tarkemmin, mutta tuskin vieläkään herään katsomaan yöllä Wildin peliä, jos sellainen tulee televisiosta viikonloppuna.

Mutta jos Wild voittaa cupin = en hypi riemusta (ellei finaalissa ole vastassa Flyers)
Jos Wild ei voita cupia = en hypi riemusta (ellei häviä finaalissa Pittsburghille)
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Mikähän mahtoi olla Dany Heatleyn terveystilanne menneen kauden lopuilla? Yritän selvitellä mitä mieheltä voi ensi kaudella odottaa.. Katsoin että maaliskuussa pelasi 15 peliä, teki hurjat tehot 2+1 (helmikuun lopussa kaksi peliä kiikaritehoilla) ja yhteensä 29 laukausta maalia kohti. Alkupuoliskolta 9 peliä Heatleyn sentterinä taisi pääasiassa toimia Brodziak, jos oikein muistan. Tuolloin syntyi yksi maali. Loppupätkästä 6 peliä Koivun laidalla, syntyi 1+1.

Lukemathan on ihan kauheat, se on selvä. Suurin hirvitys ei kuitenkaan ole miehen pisteet, vaan että Dany saattoi vetää kolme peliä putkeen ampumatta kertaakaan maalia kohti! Mielestäni tämän tason (määritä taso) maalilinko pitäisi pakottaa ampumaan 3-10 laukausta jokaikisessä pelissä keinolla millä hyvänsä.

Johtuuko tuo vähäinen laukausmäärä jostakin ylävartalovammasta, ettei laukoa voinut vai eikö yksinkertaisesti päässyt paikoille? Onko kahdesta edellisestä kaudesta pääteltävä ettei äijästä enää 30:tä maalia irtoa ja kaikki johtuu kaverin kokonaisvaltaisesta mädäntymisestä? Vai onko ranteet olleet pipinä ja kesän aikana leikellään uusi Dany?
 

Big Duncan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Houston Aeros

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Aiheen vaihto äärimmäisen epäolennaiseen sivuseikkaan.

Vastaan yksityisviestillä, sillä tämä vääntö ei todellakaan kuulu Wild-palstalle.

Mielestäni Granlund ei välttämättä ole heti kauden alussa valmis luotsaamaan kakkosketjua, tuskin koko kaudellakaan. Toki tulee ottaa huomioon, että Wildin sentteritilanne on sekava ja Granlund onnistuessaan ainut kelvollinen kakkossentteri. Cullen on suurin ongelma, koska on liian huono kakkoseen eikä pärjää Brodziakillekaan kolmosen roolissa. Tulee mieleen Scott Gomez, ylimääräinen äijä jolle on vaikea löytää sopivaa paikkaa. Tietenkään Cullenin sopimus ei ole yhtä idioottimainen.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Cullen on tosiaan koko Wild-taipaleensa ajan ollut pienehkö riippakivi kakkossentterin pallilla. Jos Granlund pystyy ottamaan homman hoitaakseen, niin todennäköisesti Cullen pelaa jatkossa laiturina mikäli otteet jäällä ovat kutakuinkin samaa tasoa kuin viime kaudella. Sekin skenaario on tietysti mahdollinen, että jos peliesitykset menee tästä vielä heikompaan suuntaan niin mies penkitetään ja roolista tulee loukkaantumisten stunttaaja. En kylläkään ihan näin pahaan mahalaskuun hänen kohdallaan usko, mutta eihän sitä ikinä tiedä.

Brodziak on yksi liigan parhaista kolmossentteristä. Hän on mennyt jokaisella NHL-kaudellaan eteenpäin ja jos kakkossentteri pitäisi valita Cullenin ja hänen väliltään, niin ennemmin näkisin hänet siinä roolissa. Jos kehityksen suunta jatkuu samana niin ei kaukana ole, etteikö hän tuolla paikalla pystyisi vaikka koko kautta pelaamaan. Tottakai vierelle täytyy löytyä hyvät laiturit, jotta kakkosvitja pystyy vastuunsa edellyttämää tulosta tekemään. Brodziak tuskin olisi tuon ketjun "heikko lenkki", mutta ei hänestä myöskään miksikään sateentekijäksi liene.

Jos Granlund laitetaan kakkossentteriksi heti kauden alussa, niin se tarkoittanee jonkinlaista sentterirulettia (pl. Koivu) kauden edetessä. Vaikea uskoa pojan pystyvän tulokkaana vetämään ehjää kautta ko. roolissa, joten eiköhän tuossa kilpailutilanne saada päälle Granlundin, Brodziakin ja Cullenin välillä. Will see.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mihis teiltä on Bouchard unohtunut? Eiköhän PMB pelaa kakkosen keskellä, tai Mikke. Jos PMB pystyy pelaamaan, on varmasti joko kakkosen laidassa tai keskellä.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Mihis teiltä on Bouchard unohtunut? Eiköhän PMB pelaa kakkosen keskellä, tai Mikke. Jos PMB pystyy pelaamaan, on varmasti joko kakkosen laidassa tai keskellä.

PMB on ehdottomasti parempi laiturina kuin sentterinä. Nuorempana hän pelasi myös keskellä, mutta avut eivät NHL-tasolla oikein siinä roolissa tule kunnolla esille. Ja sen mitä hän on viime vuosina Wildissa pelannut niin on pelannut laidassa. Hän ei varmasti tule sentterisirkusta sotkemaan.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Rupesi muuten ihmetyttamaan se, etta heti Parisen ja Suterin signattua Wildiin tahan ketjuun alkoi tulla roppakaupalla viesteja, joissa kertoiltiin milloin on ruvettu Wildia seuraamaan/kannattamaan/yms. Ihan kuin kaikki yrittaisivat todistaa etteivat ole gloryhuntereita tai jotain vastaavaa (Wildhan siis sai nyt kasaan todella kilpailukykyisen joukkueen, jolta on lupa odottaa menestysta lahiaikoina).

Matt Johnson, Sergei Zholtok, Stacy Roest ja Sergei Krivokrasov jos soittavat kelloa (vain muutamalla soittaa), niin päästään asiaan.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Matt Johnson, Sergei Zholtok, Stacy Roest ja Sergei Krivokrasov jos soittavat kelloa (vain muutamalla soittaa), niin päästään asiaan.

En ole Minnesotan fani, mutta jostakin kumman syystä Zholtoksin kuolema järkytti tavallista enemmän. Todella sympaattinen jätkä ja hienot viikset.
 
Mä olin Minny-fani jo ennen kuin Wes Walz liittyi seuraan, joten repikää siitä! Tai oikeastaan jo silloin kun seura hankki Artem Anisimovin aikanaan.
 

Larionov #8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tunnustaudun NHL:n osalta gloryhuntteriksi pahimmasta päästä. Seuraan lähinnä pelaajavetoisesti koko liigaa, ilman että minulla olisi yhtä ainutta suosikkia. Ei tosin ole juurikaan inhokkejakaan. Annan käytökseni itselleni anteeksi Tapparan kannattajana kärsittyjen hieman heikompienkin vuosien tähden. Minnesota kiinnostaa, koska siellä on suomalaisia, entistä kovempi rosteri ja hienot pelipaidat. Ja onhan kyseessä State of Hockey minne menestyksen suo mielellään.

Kinastelu siitä onko Mikko Koivu top15 sentteri on turhaa, mutta viihdyttävää. Uran jälkeen voidaan antaa lopullinen tuomio mihin kohtaan Mikko hierarkiassa asettuu. Itse pidän häntä jo näillä näytöillä vähintään veljensä veroisena. Tähän viisi hyvää vuotta ja pitkät playoffit päälle, niin voidaan puhua kaikkien aikojen kolmanneksi parhaasta kotimaisesta hyökkääjästä NHL:ssä.

Voitaisiin siirtyä Koivu-inttämisessä uudelle tasolle. Onko Mikko riittävän hyvä viemään Wildin pitkälle? Mielestäni on. Mikosta se ei jää kiinni, mutta supporting castin pitää kyllä olla parasta a-ryhmää. Bostonin menestys osoitti, että menestyä voi ilman hyökkäyspään supertähtiä (pistepörssiä tuijottavat huom!). Silti Boston oli viime kaudellakin toiseksi eniten maaleja tehnyt joukkue.

Rosterihan on nyt hyökkäyksen osalta jo kova vaikka kuinka hyvään menestykseen. Tämänhetkinen katto on siellä finaalin häviävän osapuolen tienoilla ja pudostuspelit on ehdoton minimivaatimus. Jo Heatleyn lisäys viime kauden joukkueeseen olisi pitänyt riittää playoffpaikkaan. Ja alkukausihan olikin loistava, mutta muun muassa Koivun loukkaantumisen myötä hyvä alkukausi suli käsiin.

Ja mitä tekee MG? En usko että pelaa sentterinä. Jos ei maajoukkueessa isolla jäällä pysty sentteriksi, niin miten pystyisi NHL:ssä päätä pidempiä vastaan. Silti uskon MG:llä olevan mahdollisuudet pelata jopa koko kausi ylhäällä. Koko uran osalta uskon tason asettuvan jonnekin Ray Whitneyn ja Ville Peltosen saavutusten väliin.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Ja pakkeja senkun satelee. Nyt hommattiin hyökkäävä puolustaja nimeltä Brian Connelly kahdeksi vuodeksi kaksisuuntaisella. Viimekauden tehot AHL:ssä 6+46 ja sijoitus pakkien pistepörssissä oli toinen.
 
Matt Johnson, Sergei Zholtok, Stacy Roest ja Sergei Krivokrasov jos soittavat kelloa (vain muutamalla soittaa), niin päästään asiaan.

Tottahan toki tiedän, vaikka huoraan ihan mitä vaan jengiä missä pelaa suomalaisia. Dynaaminen ikiliikkuja.

Mutta sitä piti kysymäni, onko selvää että MG aloittaa ylhäällä kaikissa tapauksissa (pl. loukkaantuminen tms.)? Omiin silmiin vaan aika kaukana änärin top6 hyökkääjästä eikä alempana tee oikeastaan mitään.
 

Big Duncan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Houston Aeros
Ja pakkeja senkun satelee. Nyt hommattiin hyökkäävä puolustaja nimeltä Brian Connelly kahdeksi vuodeksi kaksisuuntaisella. Viimekauden tehot AHL:ssä 6+46 ja sijoitus pakkien pistepörssissä oli toinen.
Alkavalla kaudella nähdään kyllä kaikkien aikojen milenkiintoisin Aerosin joukkue. Bulmer, Zucker, Coyle, Phillips, Larsson, Brodin, Kampfer, Cuma, Dumba(?), Hackett, Kuemper....

Se voi toki olla, että ruottalaiset palaa kotimaahan jos paikka ei vielä ensiyrittämällä ylhäältä aukea.

Connelly taitaa olla osavaltion omia poikia ja auttanee huippulahjakkaita hyökkääjiä entisestään kun saadaan laadukas kiekonkuskaaja.

Wild haluaa, että tämä nuori sukupolvi kasvaa yhteen Aerosin riveissä ennenkuin hyppäävät NHL:ään.
 
Viimeksi muokattu:

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Alkavalla kaudella nähdään kyllä kaikkien aikojen milenkiintoisin Aerosin joukkue. Bulmer, Zucker, Coyle, Phillips, Larsson, Brodin, Kampfer, Cuma, Dumba(?), Hackett, Kuemper....

Dumba ei voi pelata AHL:ssä ensi kaudella, se on joko Wild tai hänen CHL-joukkueensa. Ja veikkaisin jälkimmäistä melko vahvasti.

Mutta todella mielenkiintoisia miehiä kaikista huolimatta. Voi olla Calder Cup lähellä Houstoniin menoa. Jos ei Jon Cooper tai Dallas Eakins saa omia porukoitaan jälleen uskomattomaan lentoon.
 

Sheriffi13

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, Raffi Torres
Pakko tulla tänne huutelemaan sen verran, kun täällä on veikkailtu Mikkeä 2. ketjun keskelle, niin kenellä oikeesti on sellanen tuntuma, että kaveri pärjää änärissä?

Ei siis ole tarkoitus vittuilla (ja toivon pojan ilman muuta onnistuvan), mutta esimerkiksi MM-kisoissa Granlund oli mielestäni Kanadaa ja USA:ta vastaan pelatessa enemmän perseellään kuin pystyssä.

Vuosi AHL:ssä saattaisi tehdä ihan hyvää. Pieni nappikuuri ja pelitapaan totuttelu ainakin minun mielestä olisi hyvä ratkaisu hänelle. Mutta toivotaan parasta ja tsemppiä Wild ensi kaudelle! Hankintoja on ainakin tehty.
 

mr.Zou

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota, Florida
Pakko tulla tänne huutelemaan sen verran, kun täällä on veikkailtu Mikkeä 2. ketjun keskelle, niin kenellä oikeesti on sellanen tuntuma, että kaveri pärjää änärissä?

Ei siis ole tarkoitus vittuilla (ja toivon pojan ilman muuta onnistuvan), mutta esimerkiksi MM-kisoissa Granlund oli mielestäni Kanadaa ja USA:ta vastaan pelatessa enemmän perseellään kuin pystyssä.
Minä kyllä uskon. Ja aina vedotaan Miken pisteisiin amerikkalaisiajoukkueita vastaan.. Mutta eipä se Yakupovkaan niitä tehny USA:a ja Kanadaa vastaan. Ainakaan viime nuorten-kisoissa. Ja Mikke on kuitenki pelannu viime kisat NHL pelaajia vastaan. Turha viesti, mutta kuitenki..
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Minä kyllä uskon. Ja aina vedotaan Miken pisteisiin amerikkalaisiajoukkueita vastaan.. Mutta eipä se Yakupovkaan niitä tehny USA:a ja Kanadaa vastaan.
Yakupov on hyvin kehno verrokki, sillä on Granlundia kaksi vuotta nuorempi. Ei häneltä vielä varsinaisesti ihmeitä odotetakaan, joka on pelkästään reilua. Saattaa silti toki pelata NHL:ssä ensi kaudella, mutta se taas johtuu sopivammista vahvuuksista ja varmaan osansa on lahjakkuuserollakin.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
MG on toki ollut ongelmissa pohjoisamerikkalaisten kanssa niin nuorten MM-kisoissa kuin tämän kevään aikuisten MM-kisoissakin. Katsojan silmiin se on näyttänyt siltä, ettei hänen fysiikkansa, lähinnä luistelu ja kamppailupelaaminen ole toistaiseksi riittänyt kunnolla tällaisia vastustajia vastaan. Tätä on tietysti turha mitenkään puolustella tai väheksyä, koska poika tarvitsee vielä ehdottomasti lisää nopeutta ja voimaa jotta pystyy uraa myös NHL-jäillä tekemään. Näitä asioita on edelleen onneksi mahdollista parantaa ja eiköhän niihin olla tänä kesänä satsattukin kunnolla.

Osaltaan ongelmat jenkkejä ja kanukkeja vastaan ovat myös johtuneet siitä, ettei Granlund ole tottunut tällaisia pelejä aiemmin pelaamaan. Kun pelaat kauden Euroopassa, totut tekemään asioita tietyllä tavalla. Kun vastaan tulee sitten astetta fyysisempiä kavereita, jotka pelaavat nopeampaa ja suoraviivaisempaa peliä, ollaan herkästi ongelmissa. Omaa pelaamistaan on yhtäkkiä hankala sopeuttaa, varsinkin jos joutuu antamaan kaverille edes hieman tasoitusta tietyillä osa-alueilla. Tämän voi nyt kuitenkin nähdä positiivisesti. Minnesotassa Mikke pääsee heti pre-seasonista alkaen pelaamaan ja treenamaan NHL-jätkien kanssa, joten aikaa sopeutua nahilan metkuihin on riittävästi ennen kauden alkamista.

Granlund on kysymysmerkki, tietysti. Tähän saakka hän on lähes joka kerta vastannut odotuksiin tai ylittänyt ne, kun "the next step" on täytynyt ottaa. Mutta NHL on silti NHL. Muistetaan nyt kuitenkin ennenkuin tuomitaan tai aletaan liikaa hehkuttamaan, ettei poika ole pelannut vielä ainuttakaan peliä NHL:ssä. Syksyllä ollaan sitten viisampia kun nähdään miten homma alkaa todellisuudessa rullaamaan.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Minnesotassa on pyörähtämässä tuo Prospect Development Camp käyntiin muistaakseni huomenna, joten tuon varjolla voisi ottaa pikaisen katsauksen Wildin nuoriso-osastoon. Nostelen pelipaikoittain muutaman nimen.


Maalivahdit

Matt Hackett: Huippulupaava, riittävän kookas ja liukkaasti jäässä liikkuva maalivahti on Darcy Kuemperin ja Johan Gustafssonin kanssa muodostamassa loistavaa tulevaisuutta Wildin maalin suulle. Viime kaudella miehen tilille kertyi 12 esiintymistä NHL:ssä, saldoksi jäi kuitenkin tappiollinen 3 voittoa - 6 tappiota. Oli kuitenkin esimerkiksi ensimmäisessä ottelussaan Sharksia vastaan ihan järkyttävän hyvä. Otti kaiken kiinni ja näytti heti siltä, kuin olisi pelannut maailman kovimmassa kiekkoliigassa jo vuosia. Teki ohimennen historiaa pitäen maalinsa puhtaana NHL-uransa ensimmäiset 102 minuuttia ja 48 sekuntia. Tällä hetkellä Hackett on edellämainittua kaksikkoa edellä sen verran, että on käynyt jo ottamassa koppeja Wildin maalin suulla. Kuemper ja Gustafsson ovat molemmat kuitenkin niin lahjakkaita jätkiä, ettei Hackett voi liian rennosti ottaa. Jos ote herpaantuu niin takaa tulevat molemmat kyllä ohi ja nopeasti.

Darcy Kuemper: Veteli alkukaudesta ECHL:ssä Ontario Reignin paidassa 8 matsia kun tilaa Aerosissa ei ollut. Endrasin lähdettyä IFK:n riveihin pelaamaan, aukeni AHL-paikka myös Kuemperille. Tuo oli iso asia Kuemperin kehittymisen kannalta, sillä tuo ECHL:ssä pomppiminen ei hirveän haastavaa Darcyn tasoiselle maalivahdille ole. Kahdeksassa ottelussa tilastot olivat sitä luokkaa, ettei paljoa muuta tarvitse siitä ajasta tietää. GAA 1,74 ja tojruntaprosentti 94,1%. "Onks pakko käydä suihkussa jos ei tullu ees hiki?"

Houstonissa Kuemper kantoi torjuntavastuun Hackettin vieraillessa Wildin kokoonpanossa. Koko kauden aikana Kuemper ehti pelaamaan 19 AHL-ottelua, kirjaten myös Aerosin paidassa ihan kiitettävät tilastot. GAA 2,36 ja torjuntaprosentti 92,3%. Paremmat tilastot kuin Hackettilla, mutta Hackettin puolustukseksi pitää sanoa se, että Aeros pääsi hyvään liitoon juuri ennen Hackettin pisintä Minnesotan reissua. Kuemper on hivenen vielä Hackettia isompi maalivahti, mutta ei myöskään liiku jäässä ihan yhtä nopeasti, eikä ole mailapelaamisessa Hackettin tasoa. Peittää hyvin ja on parhaimmillaan kun pelaa aggressiivisesti ja haastaa hyökkääjiä. Hyvä maalivahti jo nyt, eikä mene kauaa ennen kuin myös Kuemper on valmis esiintymään NHL:ssä.

Gustafsson saa jäädä arvioimatta, koska miehen pelejä olen nähnyt ehkä noin yhden, ikinä. Kaikki arviot kuitenkin tukevat sitä näkemystä minkä olen miehestä muodostanut, eli NHL-potentiaali on sielläkin kyseessä.


Puolustajat

Jonas Brodin: Dumban jätän suosiolla pois tällä kertaa, koska ei noista varaustilaisuuden aikaisista hehkutuksista niin kauhean kauan ole aikaa kulunut. Dumba on kuitenkin loistava vertailukohta Brodinille. Molemmat ovat kiekollisesti päteviä, hyvin luistelevia puolustajia. Kiekottomana Brodin puolustaa mailalla ja sijoittumalla oikein hyökkääjään nähden, vähän samalla tyylillä kuin Lidström, vaikka ei tietenkään ole läheskään yhtä hyvä tuossa vielä. Dumba taas räjähtää luistelusta suoraan hyökkääjän läpi, jos siihen tilaisuus vain siunaantuu.

Kiekollisena Brodin ei myöskään pelaa yhtä näyttävää peliä kuin Dumba. Laukaus on ihan hyvä ja tarkka, mutta Brodin säästelee kutiaan jostain syystä jopa vähän turhan usein. Brodin on kuitenkin loistava luistelija ja näkee kaukalon todella hyvin kovassakin vauhdissa ja painostuksen alaisena. Ensimmäinen syöttö lähtee napakasti, oikeaan paikkaan ja juuri oikeaan aikaan. Ei tule varmasti koskaan tekemään yhtä paljon pisteitä kuin Dumba, mutta on viisikon hyökkäyspelaamisen kannalta vähintäänkin yhtä tärkeä pelaaja. Saa kiekonkäsittelyn näyttämään välillä jopa naurettavan helpolta.

Ei välttämättä löydä Wildin pukukopista nimeään kauden alkaessa, mutta ei Brodin kaukana ole NHL-paikasta. Vähän vielä "valmiimmaksi" peliä, kypsyyttä ratkaisuihin ja voimaa varteen.

Nick Seeler: Mahdollinen vitoskierroksen varastus. Hyvän kokoinen (~180cm, 85kg) puolustaja, joka osaa vähän kaikkea. USHL-urallaan veteli kahden eri joukkueen paidassa yhteensä 58 ottelua, joissa keräsi tehot 4+24=28. Pelityyliltään vähän kuin kiekollisempi Nick Schultz, mutta on ilkeämpi, ei ota paskaa vastaan keneltäkään. Se on kuitenkin sanottava, että USHL-tasolla on vähän helpompi olla ilkeä kusipää kuin esimerkiksi WHL:n puolella, mutta on on se aina rohkaisevaa kuulla, että pakki ei anna missään tilanteessa mitään ilmaiseksi vastustajan hyökkääjälle.

Omaa jonkin verran kiekollista potentiaalia, mutta ei välttämättä tule näkemään vakituista YV-aikaa edes AHL-tasolla. On vielä ainakin muutaman vuoden päässä NHL-tasosta, mutta mikään kiire Seelerillä ei ole. Mies aloittaa syksyllä Nebraska-Omahan yliopiston, jossa mies saa rauhassa kehittää peliään. Ei ole kuitenkaan "perus vitoskierroksen varaus" omissa papereissani. Uskon ja odotan, että Seeler luo itselleen kunnioitettavan NHL-uran.

Kyle Medvec: Justin Falkin tylympi versio. Kun vain oppisi myllyttämään tosissaan, niin puhuttaisiin John Scott -tyypin puolustajasta. Medvecin isoin ongelma on se, että miehen isoin ongelma on luistelu. Tässä iässä sitä on vaikea enää parantaa huomattavasti. Jos kuitenkin saa liikkuvuuttaan hieman parannettua ja samalla oppii pelaamaan kiekollisena niin, ettei ajaudu niin usein "umpikujaan" kuin viime kaudella esimerkiksi kävi, niin tässä puhutaan ihan luotettavasta kolmosparin puolustajasta. Kun asiaa miettii tarkemmin, niin Medvec ei ole edes kaukana pelipaikasta NHL:ssä. Pieniä parannuksia peliin ja Stoner sekä Falk saavat katsella olkansa yli, sillä siellä on Medvec koputtelemassa ja kyselemässä pelipaikkaa.

Josh Caron: Minnesota Wildin vastaus Mighty Ducksin Dean Portmanille. Pelannee tulevalla kaudella Aerosin paidassa, jolloin miehen pelaamisen tasosta ja kovuudesta saadaan vähän parempi kuva. Tanssikutsusta tämä mies ei kuitenkaan kieltäydy.


Hyökkääjät

Charlie Coyle: Mahdollisesti Granlundiakin mielenkiintoisempi lupaus. Kookas (~190cm, 95kg), hyvin liikkuva ja hyvät kädet omaava hyökkääjä. Boston Universityn aikanaan ei ehtinyt nousta niin dominoivaan rooliin kuin odotettiin, mutta siirryttyään Saint John Sea Dogsiin, syttyi mies liekkeihin. Coyle pelasi kuin mies poikien seassa, iskien ensin runkosarjassa 23:ssa ottelussa tehot 15+23=38. Pudotuspeleissä tahti oli vieläkin hurjempaa. 17 ottelua ja huikeat 34 (15+19) pistettä.

Coylella on sauma lunastaa paikka Wildin kokoonpanossa jo kauden alussa, mutta todennäköisesti mies suuntaa kuitenkin Houstoniin. Pystyisi ainakin teoriassa vetämään jopa nelosketjun roolia NHL:ssä tällä hetkellä, mutta isoin hyöty Coylesta saadaan peluuttamalla miestä edes vähän hyökkäävämmässä roolissa. Periaatteessa kolmosketjun laita Brodziakin vierellä voisi olla optimaalisin paikka jos mietitään puhtaasti roolia Wildissa. Ykkösketjun laita Aerosissa kehittänee ainakin aluksi Coylea kuitenkin enemmän. Mikään pakko Coylella ei ole NHL:ään vielä päästä, mutta jos homma toimii riittävän hyvin training campilla, Fletcher tekee kyllä tarvittavat liikkeet jotta paikka ylhäältä miehelle löytyy.

Mario Lucia: Viime kaudella täysin sairaat tilastot heikossa BCHL-liigassa iskenyt Lucia omaa kyllä potentiaalin olla tehokas pelaaja myös NHL-tasolla, mutta matka edes NHL-paikkaan on vielä pitkä. Voimaa, nopeutta, röyhkeyttä ja oikeastaan vähän kaikkea tarvitaan vielä lisää. Luontainen maalintekijän vaisto ja jatkuva käsitys siitä mitä ympärillä tapahtuu, ovat kuitenkin jo olemassa. Vahvuudet ovat kiekollisessa pelaamisessa, mutta heikkouksia on vielä iso liuta. Notre Damen yliopiston syksyllä aloittavalla Lucialla ei ole kuitenkaan vielä mikään kiire. Neljässä vuodessa pelaaja pystyy kehittymään valtavasti, enkä epäile hetkeäkään, etteikö Lucian tapauksessa kävisi myös näin. Hyökkäyspään potentiaali on valtava, mutta heikkouksia ja uhkakuvia on vielä paljon. Palataan asiaan vaikka vuoden päästä ja katsotaan, miten ensimmäinen kausi NCAA-tasolla sujui.

Zack Phillips: Coylen seurakaveri ja ketjukaveri (ainakin näkemissäni otteluissa). Monipuolinen hyökkääjä, ja nimenomaan hyökkääjä. Puolustuspään pelaamisessa vielä paljon opittavaa, mutta kun on yhtä tehokas pelaaja kuin Phillips on, saa anteeksi sellaisiakin pieniä asioita kuin ajoittain jopa hämmentävä sijoittuminen omassa päässä.

Jos Phillips olisi 5cm pidempi ja massaa olisi 10kg enemmän, ei tarvitsisi edes miettiä miehen ensi kauden pelipaikkaa. 185cm ja 80kg ovat kuitenkin sellaiset mitat, että Phillips saa kerätä vielä (todennäköisesti) yhden kauden ajan kokemusta AHL:stä. Saanee loukkaantumisten myötä pelejä myös NHL:n puolella, ja silloin nähdään Phillipsin todellinen taso. Tehnee isoa tuhoa Aerosin riveissä. Ylivoimapelin erikoisosaaja. Hyvä laukaus, näkee ketjukaverit loistavasti ja jakaa välillä ihan käsittämättömän hienoja syöttöjä. Välillä näyttää, kuin peli hidastuisi miehen ympärillä ja miehellä olisi kaikki aika maailmassa tehdä seuraava ratkaisu. Suurin kysymys onkin se, miten Phillips saa siirrettyä tuon taitotason NHL:ään. Ei Phillipsistä varmastikaan seuraavaa Corey Lockea tule, mutta aina on se vaara, ettei tämän tapainen hyökkäyspään velho pystykään tekemään samoja asioita NHL:ssä kuin AHL:ssä tai junioritasolla.

Potentiaalia on, odotukset ovat kovat, mutta niin pitääkin olla.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Loppuun vielä arvosanat jokaiselle pelipaikalle.

Maalivahdit: 9 - Kolme huippulupaavaa nuorukaista odottaa vuoroaan päästä koittamaan NHL:ssä. Kaikki kolmikosta Gustafsson - Kuemper - Hackett voivat ihan hyvin tehdä mittavankin uran NHL:ssä. Selkeää ykkösjätkää ei kuitenkaan löydy. Se voi olla hyvä asia, tai vaihtoehtoisesti jarruttaa nuoren miesten kehitystä. Kolmelle nuorelle maalivahdille ei kuitenkaan voi kaikille antaa 40+ ottelua AHL:ssä.

Puolustajat: 8 - Kärki on laadukas. Brodin ja Dumba tulevat todennäköisesti olemaan parissa vuodessa molemmat isossa roolissa Minnesotassa, mutta näiden miesten jälkeen taso tippuu aika selkeästi. Kiekotonta jätkää löytyy esimerkiksi Medvecin ja Caronin muodossa, mutta kiekolliseen rooliin ei ole hirveästi tunkua. Seeler on loppujoukon mielenkiintoisin nimi omasta mielestäni, mutta ei tästäkään miehestä ole Wildille apua vielä vuosiin.

Laiturit: 9 - Coyle, Bulmer, Zucker, Larsson, Haula ja Lucia. Jokaisalla näistä pelaajista on täydet mahdollisuudet tehdä laadukas NHL-ura, vaikka Haulan epäilenkin palaavan Eurooppaan viimeistään parissa vuodessa. Tuossa porukassa löytyy vähän kaikkea mitä voi toivoa. Bulmer tuo agitaattorina vähän lisämaustetta tuonne. Larsson, Coyle ja Zucker ovat kaikki NHL-valmiita pelaajia viimeistään vuoden päästä.

Sentterit: 9 - Taso ei ole kovin laaja, mutta kun kärkijätkät ovat Mikael Granlund ja Zack Phillips, nousee arvosana paljon. Granlund vetänee koko kauden ylhäällä jo nyt, Phillipsin seuratessa viimeistään kaudella 2013-14. Huikean taitavia jätkiä molemmat. Chad Rau oli hyvä pelaamissaan otteluissa viime kaudella, mutta en näe miestä vielä ainakaan vakituisena NHL-pelaajana. Tarvitsee paikan ylemmistä ketjuista, eikä sitä ole tällä hetkellä Wildissa tarjolla. Paikkaa loukkaantumisia, mutta tulee tekemään sen onnistuneesti, varmasti. Pelaa keskellä tai laidassa. Tekee myös maalin aina kun NBC näyttää ottelun. Ei katso maalia kohti tehdessään maalin. Tim Thomas vahvistaa tämän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös