Mainos

Minnesota Wild, 2010-2011

  • 196 483
  • 523

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Melkein parisen viikkoa viime viestistä eikä mikään ole oikeastaan joukkueessa muuttunut. 5 ottelua ollut tässä ja niistä voitot tulivat Coloradoa ja San Josea vastaan sekä piste rankkaritappiosta Columbusta vastaan. Noissa voitoissa vastustaja pelasi aika huonosti ja taas tappioissa Minnesotan esitys ei päätä huimannut. Viime yön ottelussa nähtiin paikoittain hyvääkin peliä, mutta kyllä hyökkäyspään tilanteista vastaa ainoastaan Bouchard-Brodziak-Havlat ketju ja Havlat on ainoa joka kentältä erottuu ottelusta toiseen.
Richards ei kauaa jaksanut Kobasewia katsella 1.kentässä vaan turvautui jälleen Miettisen tasaiseen suorittamiseen, josta ei hyökkäyspelaamiseen saada minkäänlaista hyötyä. Koivu jälleen kerran raahaa tuota kenttää yksinään ja se alkaa näkyä Koivunkin otteissa.
Cullen on piristynyt viime otteluissa ja jalka liikkuu taas alkukauden tapaan. Brodziak ja Kobasew ovat saaneet viime otteluissa maaleja aikaan ja se on auttanut joukkuetta viime otteluissa, mutta maaleja odottaisi kyllä muilta kavereilta ennemmin.

Zidlicky loukkaantui San Josea vastaan ja uusimman tiedon mukaan on poissa pidemmän aikaa. Russon mukaan puhuttaisiin muutamasta kuukaudesta ja olkapäävamma on kyseessä. Suht ison aukon tekee puolustukseen etenkin kiekollisen osaamisen kohdalla ja nyt Burnsin varassa on kaikki tuolta osa-alueelta. Vai olisiko Barkerista kiekolllisena puolustajana korvaamaan tuota Zidlickyn poissaoloa? En usko.
Ihmetyttää hieman tuo O'Sullivanin peluutus, koska ollut katsomossa pari ottelua ja nytkin pääsi Nashvilleä vastaan kentälle, koska Clutterbuck oli poissa. Nystrom ja Staubitz nauttivat kummaa suosiota tekemättä yhtään mitään jäällä, kuten myös Brunetten ja Miettisen tehottomuus Koivun kentässä. Tietyillä pelaajilla tuntuu olevan jonkinlainen suokatyöpaikka noissa kentissä nollasuorituksilla.
O'Sullivanin taidot edellyttävät paikkaa top6:ssa eikä 3.-4. kentissä puolustavassa ja rikkovassa roolissa, jota hän ei ole tainnut koskaan osata. Kuitenkin tuottavaan hyökkäyspeliin sopimattomia/kykenemättömiä pelaajia voidaan peluuttaa isoilla minuuteilla kärkikentissä, joista saataisiin todennäköisesti enemmän hyötyä juurikin puolustavassa ja rikkovassa roolissa.

Fletcherin lupaamat isot muutokset loistavat edelleen poissaololla. Luulen, että tuota pitkitetään niin kauan kunnes playoff-paikka on riittävän kaukana. Tällä hetkellä playoff-paikka on 5 pisteen päässä ja 4.sija 6 pisteen päässä, joten muutoksiin ei ns. ole vielä syytä, koska nykyinen joukkue pystyy taistelemaan näinkin lähellä. Kun on katsonut koko kauden joukkueen esityksiä, niin täytyy ihmetellä kuinka playoff-paikka ei ole tuota kauempana. Jos joukkueella olisi Koivunkin rinnalla kunnon laiturit, niin sijoitus lännessä 8 parhaan joukossa olisi todennäköistä.

Seuraavan 10 päivän aikana pelataan 6 ottelua ja niistä saadaan taas hieman suuntaa joukkueelle ja sijoitukselle.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Tällä kertaa tuli nähtyä ainoastaan viimeinen erä, mutta kirjoitetaan nyt muutama sana siitä kun unta ei tunnu enää saavan.Olipahan ainakin viihdyttävä 20-minuuttinen jos ei muuta. Usko meni muutamaan kertaan, mutta hieno nousu ja tärkeät pisteet. Tärkeää olisi ollut myös jättää Coyotes nollille, mutta kelpaa toki tämäkin. Pelillisestihän se oli suurimmaksi osaksi hirveää kuraa, mutta kyllä voitto vaan tuntuu hyvältä.

Hyökkäysketjuista Brunette-Koivu-Miettinen oli todella vahva. Miettinen tosin taisi loukata itseään, jonka jälkeen Kobasew ja Havlat kävivät paikkaamassa. Varsinkin Koivu oli todella vahva ja käytti nopeuttaan hyvin hyödyksi. Ja sitä nopeuttahan löytyy kun tuon ruhon saa vain aluksi liikkeelle. Brunette teki sitä mitä osaa eli dominoi perseellään Coyotes-maalin takana. On se vaan mahtavaa katseltavaa. O´Sullivan-Cullen-Kobasew oli kohtalaisen hyvä, vaikka ne vaarallisimmat tilanteet jäivätkin syntymättä. Maddenin kenttä oli mielestäni huono vaikka kukaan ei miinuksella ollutkaan. Sekavaa säätämistä ja pelko perseessä, että koska kolisee. Brodziakin vitja oli taas aivan jäätävä. Bouchard toki teki tasoitusmaalin viimeisellä minuutilla ja syötti voittomaalin, mutta ketjuna tuo kolmikko ei saanut mitään aikaan. Havlat saalisti vaatimattomat tehot = -4.

Pakistosta Burns oli omalla alueella kuutamolla, mutta hyökkäyspäähän kohtuu hyvä. Stoner yritti pelata aika ajoin yli omien taitojensa ja välillä oli vaan suuria vaikeuksia purkaa kiekkoa pois alueelta. Purkuongelmia oli toki muillakin, mutta ehkä suurimpana ongelman tuossa kolmannessa erässä voisi sanoa olleen se, että jouduttiin räiskimään kiekkoa hätäpäissään laitoja pitkin pois. Tätähän se toki on ollut paljolti tällä kaudella. Koivun kenttä oli oikeastaan ainut joka säännöllisesti pääsi hyökkämään, silloin kun Wild johti peliä. Järjestäytyneet hyökkäyksiinlähdöt olivat aika lailla minimissä. Ja tuokin on taas syytä siitä, että Wildin karvaus ei toimi tehokkaasti, jolloin pelataan paljon omalla puolustusalueella. Toinen joukkue laukoi tänään enemmän maalia kohti kuin toinen. Ei varmaan tarvi kertoa mitenpäin meni. Tuostakin olisi hauska nähdä jotain tilastoa koko liigan osalta. Joku voi varmaan korjata jos hirveästi valehtelen, mutta Wild on voittanut laukaukset tällä kaudella ehkä 5-10 kertaa. Ja kausi tosiaan alkaa olla puolessa...

Zidlickyn loukkaantuminen oli kyllä helvetinmoinen isku. Niin hyvä kuin Burns onkin, niin mun mielestä Zidlicky on vaan Wildin paras viivamies yv:hen. Ja muutenkin pidän miehen pelistä todella paljon. Mutta toisaalta tämäkin antaa jollekin muulle näytönpaikan, joten toivottavasti tässä pian nähtäisiin pitkästä aikaa myös Prosseria ja Noreauta ylhäällä jokusen pelin ajan.
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Joulunalusviikolla kun olin käymässä Niken luona niin laskimme että Wild oli siihen mennessä voittanut laukaukset kahdessa pelissä.

Jukka
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Joulunalusviikolla kun olin käymässä Niken luona niin laskimme että Wild oli siihen mennessä voittanut laukaukset kahdessa pelissä.

Jukka

Oikeassa olitte, ja tuossa Columbus-ottelussa tuli kolmas kerta. Isona syynä tuo toisten erien jatkuva perseily, laukaukset Wild oli hävinnyt toisissa erissä jossain vaiheessa yli 120 kudilla. Siis yhteensä. Vaikka muutaman viikon takaisessa Detroit-ottelussa olen varma että tuosta kokonaislukemasta ei kauas jääty.

Eilisen yön matsista ei isommin kommentoitavaa kun netin sain tänään vasta toimimaan. Koivu highlightien perusteella hyvä, raporttien mukaan käsittämättömän uskomattoman loistava. Luotan raportteihin. Theodorelta ilmeisen vaihteleva peli, muutama pirun hyvää koppia mutta toisaalta pari olisi voinut ottaakin ja pomputteli aika lailla.

Pakeista totean, että joku Nick Lidströmin Norrikset on ihan paperia kun Barker tulee ja napsii seuraavat 15 omalle takanreunalleen.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Yllättäen 1-3 voitto haettiin Bostonista ja joukkue on 3 ottelun voittoputkessa. Todella hyvä esitys kokonaisuudessa eikä notkahduksia tullut missään vaiheessa. Tuntuu, että nykyinen pelityyli toimii, jossa maalivahtipeli&puolustuspeli on vahvana perustana ja hyökkäys iskee kovalla prosentilla paikoista sisään. Hyökkäyspeli ei ole edelleenkään häikäisevää, mutta kun omapää pitää, niin yv:llä maali tai kaksi ja sitten vielä vastustajan virheestä rankaiseminen kuten juuri Bostonia vastaan, niin voittoja näyttää tulevan. New Jersey-ottelu oli heikompi esitys, mutta Stonerin säkäpomppumaali toi voiton.

Boston hallitsi 1. erää kovemmalla vauhdilla ja heidän olisi pitänyt tuohon erään iskeä. 2.erässä Minnesota hallitsi erän alkua ja Burnsin omasta kaatumisesta tullut yv tuotti tulosta kun Havlat iski nätin maalin. Kampfer tasoitti erän puolessa välissä pienen oman pään kaaoksen jälkeen. Erän lopussa Havlatille tarjottiin tyhjää maalia, mutta kiekko pyöri sen verran, että Rask ehti torjumaan hienosti tuon tilanteen.
3.erän alussa Savard tarjosi Clutterbuckille nätin syötön ja Stache iski tarkan kudin Raskin taakse. Minnesotalta todella vahva 3.erän puolustaminen eikä Boston saanut kuin muutaman vaarallisemman tilanteen aikaan. Lopussa Madden tarjoili vielä hienosti Koivulle, joka laittoi tyhjiin loppulukemiksi 1-3.

-Theodorelta todella vahva ottelu maalissa (35 torjuntaa) ja luottoa löytyy häneen täältä nyt kun Bäckström ei ole täydessä kunnossa. Taitaa pelata Pittsburghia vastaan myös.
-Stoner oli yllättävän hyvä ja tuntui olevan todella usein kentällä tärkeillä hetkillä kuten av:lla. Peliaikaakin 17:25 joka alkukaudesta jäi alle 10min.
-Koivu loukkasi itseään 1.erässä ja Russon mukaan linkutti koppiinkin välissä ja takaisin penkille. Ei parasta Koivua tänään ja ehkä tuo loukkaantuminen haittasi sitten lopun ottelua, kun ei ihan parhaalla jalalla ollut mukana, mutta vahvasti taisteli omalla alueella. Toivottavasti ei mitään vakavampaa olisi.
-Miettinen oli taas poissa loukkaantumisen takia ja tilalla kurvaillut Kobasew ei vakuuta tuossa roolissa. Oli todella näkymätön. Harmi kun tuolle paikalle ei voida ketään muuta kokeilla pitempiaikaisesti kuin noita kahta.

Ei olisi uskonut tuossa marraskuun toisen puoliskon tappioiden jälkeen, että joukkue olisi vielä tässä vaiheessa mukana playoff-taistelussa. On ihan mielettömän tasainen tämä lännen sarjataulukko.
En kuitenkaan vielä tuulettelisi joukkueen hyviä mahdollisuuksia playoffien suhteen. Kun näitä viime aikaisia ottelujakin on katsonut, niin onhan joukkueella tuuria ollut mukana ihan sopivasti. Tuntuu ettei vastustajista kovin moni ole esittänyt parastaan näissä Minnesotan voitto-otteluissa.

Pittsburgh ja Dallas viikonloppuna vastassa peräkkäisinä päivinä. Molemmat liigan kärkijoukkueita, joten kovaan testiin joudutaan.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Hieno voitto Pingviineistä. Taisi samalla tulla kauden pisin voittoputki neljännen (!) peräkkäisen voiton myötä. Voiton myötä Wild myös kipusi seitsemännelle sijalle Lännessä, joten tämähän näyttää hyvältä. Tosin kuten Wellmankin totesi, niin onhan Wildilla ollut matkalla mukavasti onneakin mukana ja vastustaja ei välttämättä ole ollut parhaimmillaan Wildia vastaan. Tänäänkin Penguins oli melko vaisu, mutta tästä tätyy antaa credittiä Wildille, joka pelasi fiksusti ja piti vastustajan pois parhailta maalipaikoilta ja iski sitten omista paikoistaan kiekon maaliin. Loput tammikuusta ja helmikuu kokonaan Wild pelaakin sitten oman konferenssin joukkueita vastaan, joista kertyy yhteensä 22 peliä. Näistä kaksi peliä on Oilersia vastaan, joka on jo pudonnut playoff-kelkasta, muutoin siis luvassa todella tärkeitä pelejä. Canucks ja Wings ovat hieman karussa, mutta muuten tuo pakka on täysin levällään, joten mitä tahansa voi tapahtua. Sormet ristissä saa vain toivoa, että Lännessä ei hirveästi pelattaisi kolmen pisteen pelejä.

Zidlicky ei siis ainakaan toistaiseksi joudu leikkauspöydälle, vaan olkapäätä pyritään ensiksi kuntouttamaan. Toivottavasti tuo todellakin riittäisi ja Zid palaisi viimeiseksi maaliskuussa mukaan. Russo's Rants:

In other news, GM Chuck Fletcher said defenseman Marek Zidlicky will not have surgery on what I'm hearing is a separated shoulder. Fletcher said he'll rehab for four to six weeks, and if it works, he should be close to returning by the end of that window. If it doesn't work, the Wild will know toward the end of that window and then reevaluate its options.

Laiskuuttani en nyt jaksa alkaa kaivelemaan vanhoja uutisia, mutta muistaako kukaan mikä oli Latendressen arvioitu kuntoutumisaika? Jonkun uutisen muistan lukeneenin, missä Lats kertoi olevansa hieman tuota aikataulua edellä, mutta aika hiljaista on ollut muuten.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Vahva esitys oli jälleen Pittsburghia vastaan ja Theodorelle nollapeli. Joukkue pelaa todella kurinalaisesti ja jokainen pelaaja tuntuu saaneen ison itseluottamusboostin. Tälläkään kertaa ei nähty dominoivaa hyökkäyspeliä vaikka laukaukset voitettiinkin "murskaavasti" 26-37. Kaikki lähtee loistavasta maalivahtipelistä ja puolustuksesta. Nytkin johtoasemaan päästyä omalle siniselle laitettiin 3 miehen muuri, joka esti hyvin Pens-hyökkäykset. Theodore torjui muutaman pahan tilanteen ja taisi tolppakin kilahtaa välissä. Noista sisään ja olisi ehkä hieman erilainen ottelu tullut. Vaisulta Pittsburgh silti vaikutti ja 0-2 johdossakin tuntui, että voittohan tästä otetaan. Aikaisemmin tuollainen johto ei tuntunut kovin varmalta.
Burns pelasi muuten 28:15.

Dallas vastassa Xcelissä ensi yönä jo klo 1.

Laiskuuttani en nyt jaksa alkaa kaivelemaan vanhoja uutisia, mutta muistaako kukaan mikä oli Latendressen arvioitu kuntoutumisaika? Jonkun uutisen muistan lukeneenin, missä Lats kertoi olevansa hieman tuota aikataulua edellä, mutta aika hiljaista on ollut muuten.
Muistaakseni Latendressen kuntoutumisajaksi veikattiin aluksi tuonne kauden loppuun ja sitte juuri taisi kertoa että on edellä. Luistelemassa ei ole tainnut vielä käydä kuten Sheppard ja Harding, joista oli videota Wildin kotisivulla. Toivottavasti Lats pääsisi vielä pelaamaan muutaman matsin runkosarjan lopussa, miksei myös Sheppard ja Harding, niin saisi jotain suuntaa mitä heille tehdään kesän aikana.

Russo twitter kirjoitti:
Backstrom has hip injury, going to Vail for MRI early next week; Backstrom had hip surgery 2 years ago; he hopes not same thing
Russo kirjoitti:
Niklas Backstrom will stay off the ice for at least the next few days and head to Vail, Colo., early next week to see hip specialist Marc Phillipon, the surgeon who repaired his torn labrum at the end of the 2008-09 season and the same doctor who's operated on Josh Harding and Marian Gaborik.

Backstrom injured that same left hip New Year's Eve against the Nashville Predators and has backed up Jose Theodore ever since. Backstrom said he's hoping it's not the same problem two years ago ("you never know, he said.) and he'll find out "Monday or Tuesday."

Backstrom aggravated the hip during practice at Harvard.

"You can do it probably for a month or two. But you don't want to do it for four, five, six months" he said.
Saa nähdä miten käy Bäckströmille, joutuuko leikkaukseen vai lepääkö kokonaan jonkun viikon.
No ehkä nyt nähdään taas pitkästä aikaa Khudobin maalissa.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Ollaan kyllä melkoisessa tulessa, ei voi kieltää. Ja pitäähän ne pomputkin ansaita, yms kliseitä... Ainut mikä harmittaa on se, että pleijarit ei ala ens viikolla Wildin ollessa siellä mukana. Tuntuu meinaan että nyt kaatuisi kuka vaan, varsinkin vieraissa.

Jose ollut todella hyvä. Kyllä oli mahtava poiminta Joshin paikkaajaksi. Puolustus toimii vaikka Zid onkin poissa. Burns on aivan ilmiömäinen. Olkoon minkälainen tahansa pyöritys omassa päässä niin viimeistään kun ks. herra kiekkoon pääsee niin peliväline päätyy alueelta pois.

Brodin ketju ollut todella hyvä, ei mitään syytä hajoittaa. Ykkösen suhteen olen tullut siihen tulokseen että Brunetten paikka on siellä. Johtuen snaipperin puutteesta, on ketjun peli pitkälti semmosta näpräilyä ja laitojen lähettyillä pyörimistä, eli juurikin sitä missä Brune on parhaimmillaan. Jos toiseen laitaan saataisiin sateentekijä niin sitten voisi tuokin muuttua, mutta Antin tai Chuckin panoksella/taidoilla niin ei tule käymään.

Kolmonen ja nelonen pelannut lähiaikoina myös hyvin. Ainut mitä odotan on se että O` syttyisi pelaamaan. Ei ole tuonut kyllä mitään joukkueeseen, siis positiivista. Ei mene ahtaisiin väleihin, eikä maalejakaan liikaa ole tullut. Näillä esityksillä luulisi Laten parannuttuaan saavan hänen pelipaikan helpostikkin. Oon kironnut että Koivu menee vähän hukkaan laitureidensa takia, mutta nyt siihen totuttuaan olen siirtänyt Cullenille ks. kunnian. Onneksi Cal on hullussa vireessä, mutta toiseen laitaan kun saisi vielä kunnon ukon niin ketjun jälki voisi olla todella tuhoisaa.

6h vielä ja ollaan juuri voitettu Dallas, ei hassumpaa.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Voisi vielä tässä ennen armeijan harmaisiin lähtöä kysyä, että miten Mikko Koivu on pelannut viime aikoina, sanotaan viimeiset 10-15 peliä? Onko tehoja tullut, entä onko Mikko rakentanut peliä hyvin? Itse kun olen nähnyt aika vähän Wildin pelejä tällä kaudella, niin olisi kiva tietää Captain Koivun pelistä ja itse Wildin joukkueesta jotain, miten on kulkenut.

Jostain kun Wild saisi sen nimenomaan hyvän snaipperin, jonka laukaus lähtee ennen kaikkea nopeasti, mutta myös kovaa, niin olisi Minnesotassa heti tämäkin pitkä kausi helpompi taittaa, kun joku tekisi jääkiekkopelin kannalta sen oleellisimman asian todella hyvin, eli maalit.

Viime pelissä Wild ainakin sai niskoihinsa lukemin 0-4. Viime aikoina Wildhan on yllätyksekseni pelannut todella voittoisasti ja kaatanut koviakin joukkueita. Onko Minnesotan pelaamisessa näkynyt muutos paremmasta, vai onko kyse ollut pienoisesta sattumasta (=viimeistely on ollut tehokasta, maalivahtipeli on toiminut ja vastustaja on pelannut hieman heikosti tasoonsa nähden).

Ja lopuksi se oleellisin kysymys: Miten MiettisAna on pelannut? Onko liike ollut sulavaa ja vedot olleet armottomia piiskoja, kuten on tapana?
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Ja kuinkas sitten kävikään? :) Itse en peliä päässyt seuraamaan, mitäs siellä oikein tapahtui?

Kirjotusvirhe, my bad...

Netti kettuili että en nähnyt kun viimeset 17min, eli ei tietoa mikä pelissä mätti. Tai siis mikä muu kuin kotona pelaaminen...
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Russo twitter kirjoitti:
Patrick O'Sullivan on waivers
Kauaa ei O'Sullivan päässyt joukkueessa pelaamaan kun laitettiin takaisin waiversiin. Harmi, mutta kun O'Sullivanin peliesityksiä näin jälkeenpäin muistelee, niin hänestä jäi sellainen kuva, ettei ihan täysillä pelannut. Vältteli fyysistä peliä ja tyytyi monesti vaan katsomaan laitavääntöä sivusta. Väläytteli ajoittain taitotasoaan, mutta ei kuitenkaan ajanut maalille röyhkeästi. Viimeisissä otteluissa mietin, että jos esim. Brodziakin röyhkeys ja fyysinen peli saataisiin O'Sullivaniin, niin tuo kaveri ei olisi edes alunperin joutunut tuohon waivers-touhuun mukaan. Taisi kuitenkin jättää näitä vapaaehtoisia harjoituksia väliin viimeisten viikkojen aikana ja Richards ei tainnut suuremmin tykätä tuosta, koska otteluissa O'Sullivan ei sitten esittänyt mitään sellaista miksi pystyi jättämään nuo harjoitukset väliin. Puolustuspeli ei häneltä myöskään onnistunut ja ihmetytti miksi häntä sellaisessa roolissa kuitenkin peluutettiin 3. ja 4. kentässä.
Itseäni jäi harmittamaan se, ettei O'Sullivania voitu kokeilla tuossa Koivun kentässä edes nyt kun Miettinen oli poissa useamman ottelun. Miettinen palasi Nashvilleä vastaan taas tuohon kenttään ja oli todella surkea.
Saa nähdä kelpaako kenellekään NHL:ssä vai siirtyykö AHL:ään tai jopa Eurooppaan.

Russo twitter kirjoitti:
Theodore has hip injury; Khudobin more than likely starts vs Avs, says Richards
Theodore peluutettiin sitten siihen kuntoon, ettei taida pelata huomenna ja samalla Bäckström on ainakin loppuviikon pelaamatta.

Russo twitter kirjoitti:
Barker off power-play point, Scandella on in today's practice
Barker oli järkyttävän huono Nashvilleä vastaan ja Scandellan vuoroa yv:ssä on odoteltu jo jonkin aikaa.

Russon blogi
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
On tää kyllä outoa kun kaksi viestiä kolmesta aiheutti positiivisen reaktion, vaikka pohjimmiltaan jokainen uutinen oli negatiivinen. Hieno laji. Ei tule O' ikävä ja (mm.) yv:llä Scan vs Cam pitääkin mennä näin päin.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
4 ottelun voittoputki on sitten vaihtunut 3 ottelun tappioputkeen eikä helpotusta ole ennen All-Stars taukoa odotettavissa. Vastaan tulee ensi yönä Vancouver ja sitten perään 4 vierasottelua Edmontonia, Calgaryä, San Josea ja Chicagoa vastaan. Tauon jälkeen tulee vielä Los Angeles vierailulle ja sen jälkeen vierasottelut Coloradoa ja Phoenixia vastaan.
Mikään mahdottomuus ei ole vaikka tähän väliin tulisi 10 ottelun tappioputki ja pahimmillaan (parhaimmillaan) playoff-paikka karkaisi liian kauas. Suurin tuuri on joukkueelta hävinnyt ja vastustajakin on alkanut pelaamaan hieman paremmin. Näiden kolmen tappio-ottelun maalisaldo on mukava 2-13. Coloradoa vastaan laukaukset voitettiin selvästi 33-18, mutta koko kauden ongelmana ollut hyökkäys ei osunut taaskaan. Eipä noita huippupaikkoja hirveästi ollutkaan. Omassa päässä Khudobin päästi yhden kauden hörpyistä ja puolustus ei ole enää yhtä vakuuttava.
Barker laitettiin taas katsomoon, mutta palaa Vancouveria vastaan kentälle, koska Scandella sai aivotärähdyksen tuosta kiekosta, joka osui korvaan Colorado-ottelussa. Khudobin jatkaa maalissa ja Bäckströmin pitäisi availla luukkua. Kauhulla odotan millaisen teurastuksen Vancouver joukkueelle tarjoaa. Kotiotteluissa on niin monesti paskottu housuun, että yksi liigan parhaista joukkueista tulee todennäköisesti pyyhkimään Xcelin jäätä Wild-kokoonpanolla.

Jos nyt sattuisi tuollainen tappioputki tähän väliin tulemaan, niin toivottavasti johdossa oltaisiin järjellä mukana tässä touhussa. Viime keväänä ei tehty yhtään mitään vaikka playoff-paikka oli lähes mahdottomuus. Tämän kauden joukkue ei tule sinne menemään puhumattakaan edes voittamaan, jos playoffeihin jollain ihmeellä tulisi pääsemään. Kun jokaisen Wild-ottelun on tällä kaudella katsonut, niin mikään ei puolla menestystä playoffeissa. Nyt kun San Jose ja Los Angeles alkaisivat vielä pelaamaan tasonsa mukaan, niin alkaa 8. sija karkaamaan liian kauas.
Kun lähes jokaisessa kotiottelussa viimeisen kuukauden aikana on joukkue buuattu ulos kentältä, myös erätauoiksi, niin luulisi Leopold&Fletcher-kaksikkoakin kiinnostavan tehdä joukkueen ja fanien eteen jotain isompiakin muutoksia. Parista ufasta voisi saada 2-3. kierroksen varausvuoroja sekä Barkerin treidaus johonkin toiseen maisemanvaihtoa kaipaavaan pelaajaan olisi hyvä aloitus.
Jos luullaan, että Miettinen (ja Brunette) 1.kentässä sekä Brodziak 2.sentterinä ovat menestyvän joukkueen syömähampaat, niin johdon puolella olisi myös pois heitettävää.
Onneksi Richards ja valmennustiimi on ajan tasalla:
Russo kirjoitti:
In an effort to kick-start Cullen -- and Nystrom, for that matter -- the playmaking Bouchard was moved next to those forwards during Saturday's practice and Cal Clutterbuck moved to the right side of Martin Havlat and Kyle Brodziak.
Seuraavaksi voidaankin siirtää Havlat 4.kenttään ja vaikka Staubitz herättelemään Brodziakin peliä. Onneksi sentään ei tuohon loistavaan 1.kenttään kosketa.
Miettinenkin on niin kovassa maalivireessä tällä hetkellä:
Russo kirjoitti:
Streaky Antti Miettinen has one goal in the past 14 games.
Onneksi tässä joukkueessa on varaa peluuttaa näin kovia maalintekijöitä tuossa ottelusta toiseen ja loukkaantumisen sattuessa joudutaan valitettavasti korvaamaan vastaavan tasoisella Kobasewilla.
Toivottavasti noista ufa-miehistä päästään lopullisesti eroon viimeistään kesällä ja aikaisintaan tradedeadlinella.
Kesällä sitten napattaisiin vaikka Laich tuohon 2.sentteriksi ja 1.kenttään Koivun ja Latendressen kanssa joku nopeahko maalintekijälaituri. Voisi top6 olla edes hieman pelottavampi kuin tällä kaudella, joka on yks vitun vitsi.


Taas kerran avautumisviesti, mutta olisi kiva jos tää joukkue voisi uudistua sen verran, ettei tarvitsisi peluuttaa 3-4. kentän pelureita top6:ssa ja joka vuosi olla varaamassa top5 ulkopuolelta pääsemättä silti playoffeihin.
 
Miettinenkin on niin kovassa maalivireessä tällä hetkellä:

Kieltämättä Miettisen maalit ovat jääneet vähiin viime aikoina, mutta pisteitä sentään syntyy ainakin pelikavereihin verrattuna ihan kivasti. Esimerkiksi 10 pelin otannalla Miettinen on joukkueensa 3. tehokkain hyökkääjä heti Koivun ja Havlatin jälkeen
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Juu tuo Colorado-peli oli hyökkäyssuuntaan todella turhauttava. Wild teki hyvin duunia, mutta suurin kiitos jäi saamatta. Brodziakilla oli kaksi kertaa puoliksi tyhjä maali edessään, joista ei jäänyt mitään käteen ja Scandella ja Bouchard kilistelivät tolppia, joten kun otetaan vielä tuo Khudobinin hörppy huomioon niin olisihan tuo paremmalla tuurilla ollut täysin voitettavissa. Vastustaja vaan teki sitten raivostuttavalla prosentilla maalinsa. Tästä kolmen tappion putkesta ensimmäiseen (Starsia vastaan) lähdettiin niin surkeasta asemasta, että siitä ei tappiota enempää osannut villeimmissä unissaankaan toivoa, mutta nämä kaksi seuravaa ovat olleet melko masentavaa ja taas ollaan playoff-viivan alla.

Wellmanin monet viestit ovat melko pessimistisiä (vastaavia tulee toki välillä itseltänikin) ja voi olla että ajattelen asioista sitten turhan positiivisesti, mutta en näe Wildin tilannetta mitenkään täysin lohduttomana. Länsi on edelleen mielettömän tasainen ja Wild on pelissä mukana vaikka onkin tällä hetkellä vastatuulessa. Ja jos Wild sinne playoffeihin pääsisi niin kiekkojargonia lainaten silloin voi tapahtua mitä vain. Toisaalta tässä vaiheessa mulle on yksi ja sama vaikka Wild pelaisi jatkopelejä vain neljän pelin verran kunhan vain pääsisi sinne asti. Jos joukkue vaan selviäisi loppukaudesta ilman merkittäviä loukkaantumisia ja Zidlicky ja Latendresse palaisivat kaukaloon pikapuoliin niin siinä olisi jo ainekset hyvään kevätkiriin.

UFA-pelureista sen verran, että itse olisin valmis jatkamaan Miettisen sopimusta tietyin ehdoin. Miettinen on kuitenkin kohtalaisen hyvä kahden suunnan pelaaja, joka painaa duunia, tappaa vastustajan ylivoimaa ja tekee silloin tällöin maaleja. Eli omissa kirjoissani malliesimerkki hyvästä kolmosketjun pelurista, jollaisessa roolissa näkisin Miettisen mielelläni myös ensi kaudella. Tämä edellyttäisi tietenkin jonkun top-6 pelaajan sainaamisen kesällä tai treidin tai muuten sama homma jatkuisi luultavasti myös ensi kaudella. Tässä toisaalta voi tulla palkkakatto vastaan (jonka tosin sanotaan nousevan ensi kaudeksi), sillä itse en 3. ja 4. ketjujen pelaajille maksaisi yli kahta miljoonaa poislukien sentteri tapauksissa, joissa joukkueella on kolme tasokasta keskushyökkäjää (esim. Bruins, Flyers, Penguins). Hieman vaikea uskoa, että Wild saisi Miettisen alle kahden miljoonan, joten saa nähdä mitä tapahtuu. Brunettelle en jatkoa antaisi, vaikka onkin tietyiltä ominaisuuksiltaan yksi lempipelaajistani. Sen verran on vauhti hidastunut viime kaudesta, että jos Wild jonkinlaista karvausta aikoo suorittaa niin siihen tarvitaan huomattavasti nopeampaa kaveria polkemaan vastustajan päätyyn. Kobasew menee Miettisen kanssa jokseenkin samaan kategoriaan, vaikka ei olekaan yhtä monipuolinen. Chuck on kuitenkin yksi Wildin parhaista karvaajista, menee kulmiin ja maalin eteen, kohtuu nopea ja tekee myös maaleja sillon tällöin. Voi kuitenkin joutua palkkakaton uhriksi, jos (iso jos) Wild on jonkun kovemman luokan hyökkäävän pelaajan kintereillä kesällä. UFA-markkinat eivät kyllä vaikuta kovinkaan hyvilä Wildin tarpeet huomioon ottaen. Madden nyt on satavarmasti mennen talven lumia kesällä, ehdottomasti treidi ennen siirtotakarajaa, jos jotain vain saadaan vastineeksi. Almond pystyy varmasti paikkaamaan Maddenin ja uskon, että on itse asiassa parempi vaihtoehto nelosen keskelle.

Ensi yön kenttiin oon itsekin hieman pettynyt, ainut siirto olikin sitten Bouchardin ja Clutterin vaihto keskenään. Pistäisi Richards kerrankin kunnon sirkuksen käyntiin ja kentät uuteen uskoon. Tällä hetkellä mä kokeilisin jotain vastaavaa:

Brunette-Koivu-Havlat
Bouchard-Cullen-Miettinen
Kobasew-Brodziak-Clutterbuck
Staubitz-Madden-Nystrom

Tiedä sitten toimisiko nuo yhtään nykyisiä paremmin, mutta toivossa on hyvä elää. Parin tunnin päästä vastassa tosiaan ehkä NHL:n paras joukkue, joten hieman siinä ja siinä, että uskaltaako tuota suorana seurata.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kieltämättä Miettisen maalit ovat jääneet vähiin viime aikoina, mutta pisteitä sentään syntyy ainakin pelikavereihin verrattuna ihan kivasti. Esimerkiksi 10 pelin otannalla Miettinen on joukkueensa 3. tehokkain hyökkääjä heti Koivun ja Havlatin jälkeen
Tämähän tässä onkin niin surullista. Missä on maalintekijät? Joukkue on kasattu täyteen ylipalkattuja 3-4.ketjun kavereita. Jos Miettinen on 3. tehokkain, niin miksi häntä huonommille edes maksetaan/pidetään joukkueessa?

Wellmanin monet viestit ovat melko pessimistisiä (vastaavia tulee toki välillä itseltänikin) ja voi olla että ajattelen asioista sitten turhan positiivisesti, mutta en näe Wildin tilannetta mitenkään täysin lohduttomana. Länsi on edelleen mielettömän tasainen ja Wild on pelissä mukana vaikka onkin tällä hetkellä vastatuulessa. Ja jos Wild sinne playoffeihin pääsisi niin kiekkojargonia lainaten silloin voi tapahtua mitä vain. Toisaalta tässä vaiheessa mulle on yksi ja sama vaikka Wild pelaisi jatkopelejä vain neljän pelin verran kunhan vain pääsisi sinne asti. Jos joukkue vaan selviäisi loppukaudesta ilman merkittäviä loukkaantumisia ja Zidlicky ja Latendresse palaisivat kaukaloon pikapuoliin niin siinä olisi jo ainekset hyvään kevätkiriin.
Sanoisin, että mun viestit on enemmänkin realistisia. Toivon kaikkea hyvää ja menestystä joukkueelle, mutta tällainen jatkuva sijoittuminen playoffien ulkopuolelle ja varaaminen top5 ulkopuolelta, ei vie joukkuetta yhtään eteenpäin. Jos tuo playoffeihin pääsy jostain syystä toteutuisi, niin hyvin todennäköisesti yksikään ufa ei lähtisi minnekään varausvuoroja vastaan tai ketään ei treidattaisi pois vaikka siihen voisi mahdollisuus tullakin pääsemättä playoffeihin. Kesällä sitten katsottaisiin, kun kaikki lähtisivät ilman mitään pois ja jälleen varattaisiin joltain 15. sijalta eikä 2.kierroksellakaan ole vuoroa, kiitos Kobasew-treidin. Sitten katsottaisiin omien prospectien tilanne ja todettaisiin, että eivät ole valmiita ja sitte signattaisiin pari ylipalkattua vanhahkoa jämäpeluria (Cullen 3,5milj) ja lopuksi otettaisiin ylipalkatut roolipelaajat (Nystrom&Staubitz), joiden pitäisi tapella ja ärsyttää vastustajaa, mutta puhaltelevatkin koko kauden muniinsa.
En tiedä miten paljon tuo 4 ottelun playoff-kevät hymyilyttäisi taas syksyllä, kun tuollainen joukkue olisi taas kasassa.

UFA-pelureista sen verran, että itse olisin valmis jatkamaan Miettisen sopimusta tietyin ehdoin. Miettinen on kuitenkin kohtalaisen hyvä kahden suunnan pelaaja, joka painaa duunia, tappaa vastustajan ylivoimaa ja tekee silloin tällöin maaleja. Eli omissa kirjoissani malliesimerkki hyvästä kolmosketjun pelurista, jollaisessa roolissa näkisin Miettisen mielelläni myös ensi kaudella. Tämä edellyttäisi tietenkin jonkun top-6 pelaajan sainaamisen kesällä tai treidin tai muuten sama homma jatkuisi luultavasti myös ensi kaudella.

Miettisen sopimuksen jatkamisesta olen 50/50 tilanteessa. Sopisi todella hyvin juuri 3.kenttään ja alivoimaan, mutta vain jos pysyisi siellä sitten koko kauden ja sopimuksen ajan. Sellainen pelko on, että kuka tahansa Koivun vierellä ensi kaudella onkaan, niin parin pelin huono jakso ja tämä tutkapari on jälleen yhdessä. Oli millainen stara tahansa, mutta 3-4. kentästä löytyy paikka, kun Miettinen palaa taas 1.kenttään. Toki Brunettellekin tehdään jatko, koska säälihän se on pistää pois Wild-ikonia, joka joskus on tehnyt ISON maalin.
Pahimmassa tapauksessa parin vuoden takaisella 1.ketjun onnistumisilla saadaan Koivun uudesta sopimuksesta puolet tuhlattua Miettisellä ja Brunettella laidassa. Sitten jossitellaan Koivun lopetettua uransa, että mihin Koivu olisi pystynytkään kunnon laitureilla? Jos noilla saa jo yli 70 pistettä, niin mitä saisi kahdella, jotka tekisivät väh. 30 maalia/kausi.
Jos Miettinen ja/tai Kobasew ei laske palkkaansa alle 2milj, niin mun puolesta saa molemmat häipyä. Esimerkiksi erittäin tehokas ja tärkeä Nystrom on vielä kaksi vuotta 1,4milj palkalla, joten enempää ei tarvitsisi 3-4.kenttiin rahaa laittaa. Houstonista löytyy varmasti tarvittavat pelurit noille paikoille ja halvalla. Kassian ylös ensi vuonna ja Earl tekisi varmasti Kobasewin roolin ihan yhtä hyvin. Barkerin kun saisi vielä ulostettua edes johonkin hyödylliseen.

Ensi yön kenttiin oon itsekin hieman pettynyt, ainut siirto olikin sitten Bouchardin ja Clutterin vaihto keskenään. Pistäisi Richards kerrankin kunnon sirkuksen käyntiin ja kentät uuteen uskoon. Tällä hetkellä mä kokeilisin jotain vastaavaa:

Brunette-Koivu-Havlat
Bouchard-Cullen-Miettinen
Kobasew-Brodziak-Clutterbuck
Staubitz-Madden-Nystrom

Tiedä sitten toimisiko nuo yhtään nykyisiä paremmin, mutta toivossa on hyvä elää. Parin tunnin päästä vastassa tosiaan ehkä NHL:n paras joukkue, joten hieman siinä ja siinä, että uskaltaako tuota suorana seurata.
Cullenin peluuttaminen 3.kentässä ihmetyttää suuresti, koska hänet palkattiin 2.sentteriksi 3,5miljoonalla 3 vuodeksi ja sitten Brodziak laitetaan puukätenä tuohon 2.kenttään. Hän on itsekin myöntänyt ettei tykkää pelata tuossa roolissa, mutta Richards on nähnyt tämän maagisen kemia hänen ja Havlatin kesken, joten muilta ei kysytä. Cullen joutuu sitten pelaamaan 3.kentässä huonompien kanssa ja ihmetellään kun ei kulje. Cullenia voisi kokeilla myös Koivun vieressä Miettisen tilalla, mutta Richards on todennäköisesti nähnyt jo ennalta ettei kemiaa ole. Cullenin siirto 3.kenttään taidettiin selittää sillä, ettei Cullen&Havlat kaksikko toiminut. Lokakuu riitti tähän tuomioon.
Nuo sun laittamat kentät sopis itelle hyvin, ehkä vielä Clutterbuck ja Miettinen kun vaihtais paikkoja.
Ite meinaan katsella tämän ottelun, jos vain netti ja EspnPlayer toimii.
 
Tämähän tässä onkin niin surullista. Missä on maalintekijät? Joukkue on kasattu täyteen ylipalkattuja 3-4.ketjun kavereita. Jos Miettinen on 3. tehokkain, niin miksi häntä huonommille edes maksetaan/pidetään joukkueessa?

Niin no. Havlat on tehnyt kerran urallaan yli 30 maalia ja 5 kertaa yli 20 maalia, nyt kasassa 7 maalia. Cullen on tehnyt kaksi kertaa yli 20 maalia, Brunette 6 kertaa yli 20 maalia. Kobasew kolme kertaa yli 20 maalia, O'Sullivankin tehnyt parhaalla kaudellaan päälle 20 kaappia. Jopa John "Selke" Madden tehnyt kaksi kertaa vähintään 20 maalia ja 6 kaudella vähintään 15 maalia. Ja tietysti kapteeni-Koivu, joka myös kolmella kaudella edellisestä neljästä on tehnyt vähintään 20 maalia. Ja tietysti Mietsu, maaliennätys viime kaudelta tasan 20 maalia. Bouchardilla samaten parhaalla kaudellaan 20 maalia. Tähän päälle vielä Wellman, jota koutsi ei vain ymmärrä peluuttaa, mutta joka Koivun rinnalla tekisi varmaan ainakin sen 20 häkkiä sekä vielä loukkaantuneena oleva "melkein 30 maalin mies" Latendresse.

Kyllä yksi Stamkos varmaan mahtuisi mukaan, mutta onhan tuolla noita semihyviä maalintekijöitä vaikka neljään ketjuun. Se vaan, että kukaan noista ei pelaa lähellekään uransa parasta kiekkoa. Clutterbuck taitaa olla ainoita hyökkääjiä, joka laittaa ennätyksiään uusiksi tällä kaudella.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Niin no. Havlat on tehnyt kerran urallaan yli 30 maalia ja 5 kertaa yli 20 maalia, nyt kasassa 7 maalia. Cullen on tehnyt kaksi kertaa yli 20 maalia, Brunette 6 kertaa yli 20 maalia. Kobasew kolme kertaa yli 20 maalia, O'Sullivankin tehnyt parhaalla kaudellaan päälle 20 kaappia. Jopa John "Selke" Madden tehnyt kaksi kertaa vähintään 20 maalia ja 6 kaudella vähintään 15 maalia. Ja tietysti kapteeni-Koivu, joka myös kolmella kaudella edellisestä neljästä on tehnyt vähintään 20 maalia. Ja tietysti Mietsu, maaliennätys viime kaudelta tasan 20 maalia. Bouchardilla samaten parhaalla kaudellaan 20 maalia.
Kyllä yksi Stamkos varmaan mahtuisi mukaan, mutta onhan tuolla noita semihyviä maalintekijöitä vaikka neljään ketjuun. Se vaan, että kukaan noista ei pelaa lähellekään uransa parasta kiekkoa. Clutterbuck taitaa olla ainoita hyökkääjiä, joka laittaa ennätyksiään uusiksi tällä kaudella.
Havlat on tehnyt tällä kaudella jo 10+28. Clutterbuck on tehnyt jo 13 maalia, joka on sama kuin viime kauden ennätys. Koivu (11maalia) on ehkä lähimpänä oman ennätyksensä rikkomista (ennätys 22 maalia) sekä Burns (13 maalia ja ennätys 15 maalia).
Jos joukkue on viimeinen tehdyissä maaleissa lännessä ja koko liigassa 4. huonoin, niin eiköhän ainakin yksi Stamkos pitäisi olla, ehkä toinenkin kun muistaa, että Burns on tehnyt 13 maalia noista 109:stä.

Tähän päälle vielä Wellman, jota koutsi ei vain ymmärrä peluuttaa, mutta joka Koivun rinnalla tekisi varmaan ainakin sen 20 häkkiä sekä vielä loukkaantuneena oleva "melkein 30 maalin mies" Latendresse.
Wellman on ollut jo pidemmän aikaa Houstonissa ja tekikin yhdessä ottelussa 4 maalia, sitten loukkaantui. Pelasihan hän oliko jopa pari vaihtoa tuossa Miettisen tilalla yhdessä ottelussa ja heti tuli loistopaikka, mutta Brunette ei saanut sisään. Wellmanin kannalta on paras pelata Houstonissa, koska Wildissa ei pelipaikkaa top6 löydy vaikka syytä olisikin parin sopimattoman kaverin pelatessa siellä ottelusta toiseen.
Latendressen todellista tasoa ei vielä tiedetä, koska loukkaantui heti alkukaudesta. Teki 8 ottelussa 3+3 puolikuntoisena, joten kovaan kuntoon ja Koivun rinnalle niin 30 maalia on paperia.
O'Sullivan pelannut 2 ottelua Houstonin paidassa ja molemmissa maali. Ehkä tuo kärkikentässä pelaaminen sopii hänelle sittenkin paremmin kuin 3-4.kenttä vaikka AHL:stä onkin kyse.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Jos tuo playoffeihin pääsy jostain syystä toteutuisi, niin hyvin todennäköisesti yksikään ufa ei lähtisi minnekään varausvuoroja vastaan tai ketään ei treidattaisi pois vaikka siihen voisi mahdollisuus tullakin pääsemättä playoffeihin. Kesällä sitten katsottaisiin, kun kaikki lähtisivät ilman mitään pois ja jälleen varattaisiin joltain 15. sijalta eikä 2.kierroksellakaan ole vuoroa, kiitos Kobasew-treidin. Sitten katsottaisiin omien prospectien tilanne ja todettaisiin, että eivät ole valmiita ja sitte signattaisiin pari ylipalkattua vanhahkoa jämäpeluria (Cullen 3,5milj) ja lopuksi otettaisiin ylipalkatut roolipelaajat (Nystrom&Staubitz), joiden pitäisi tapella ja ärsyttää vastustajaa, mutta puhaltelevatkin koko kauden muniinsa.
En tiedä miten paljon tuo 4 ottelun playoff-kevät hymyilyttäisi taas syksyllä, kun tuollainen joukkue olisi taas kasassa.

Tässä on noin parikymmentä peliä siirtotakarajan molemmin puolin, joten jos Wild jatkaa pisteiden keräämistä samaan tahtiin, niin pelaajien treidaaminen pelkkiin varausvuoroihin olisi melko kyseenalaista toimintaa ellei Latendresse ole niihin aikoihin tekemässä paluuta. Poikkeuksena Madden, jonka pelillinen anti pystyttäisiin korvaamaan vastaavalla paketilla Houstonista. Ja mitä olen ensi kesän draftista lukenut, niin vaikuttaisi että sijoilla 5-15 ennakoidut pelaajat ovat melko tasaväkisissä asemissa, joten vastaavanlaista lahjakkuutta olisi löydettävissä vielä top-10:n ulkopuoleltakin. Mua kyllä hymyilyttäisi varmaan vielä syksylläkin tuo huima neljän ottelun kevät, sillä haluttiin tai ei niin ensi syksyn rosteriin ei suurella todennäköisyydellä tule omista prospecteista murtautumaan kuin Almond ja mahdollisesti Wellman sekä Gillies, riippuen jatkosopimuksista. Harva varaus kuitenkaan pelaa kokonaista kautta NHL:ssä heti varauksen jälkeisenä syksynä. Toki varaaminen viiden ensimmäisen joukossa helpottaisi asioita, mutta ei sieltäkään tule mitään takuuvarmoja tähtipelaajia ja sitä kautta takuuvarmaa menestystä. Esimerkkinä voisi käyttää vaikka Pantherseja, joka pääsi varaamaan vuosina 2001-2003 sijoilla 4,3 ja 3. Tämän jälkeen vielä 3 kertaa kymmenen sakissa (04, 06, 07) plus viime kesän kolmosvuoro. Niukassa ovat playoff-paikat kuitenkin olleet.

Enkä kutsuisi Cullenia jämäpeluriksi, pelannut mielestäni ihan hyvän kauden tähän mennessä. Toi nopeutta, jota Wild kipeästi kaipasi ja hyvää kahden suunnan sentteripeliä. Cullenia on vaan peluutettu väärin, mikä on syönyt osan tehoista. Ja itse pidän Nystromistakin, painaa illasta toiseen todella hyvällä asenteella. Onhan Ericin hyökkäyspelaaminen ja maalintekotaito täyttä paskaa (tuli viime yönä taas naureskeltua), mutta ei kai tuotakaan voi jatkua aikaansa pidempään. Staubitz on ollut hieman mitään sanomaton, vaikka pelasi Canucksia vastaan ehkä parhaan pelinsä. Kassian olisi kuitenkin hoitanut saman duunin.

Ja tuosta ylipalkkauksesta sen verran, että vapailla markkinoilla se vaan on sääntö eikä poikkeus. Staubitzhan on lähellä minimiä (oli toki RFA), joten en tiedä mitä sillä hait ja Nystromin ja Cullenin sopimuksissa on hieman ilmaa, mutta Wild tarvitsi toisen hyökkäyspeliin kykenevän sentterin ja Cullen sopi siihen muottiin. Granlund taitaa olla Wildin ainut hyökkävä sentteriprospecti ja hän on vielä pitkän matkan päässä täyttämästä tuota aukkoa, joten mielestäni Cullen oli sitä mitä Wild kaipasikin. Kun vain Richards alkaisi peluuttaa miestä siten. Edelleen olen hieman sitä mieltä, että sulla on hieman kärjistettyjä, mutta kuitenkin mielenkiintoisia mielipiteitä. Mukavahan tähän on saada hieman toisenlaista näkemystä.
 

hwallen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Arsenal
Kommentteja

Olen mielipiteiltäni jossain Wellmannin ja Noobin välillä. En kannata osallistumista huonoimman joukkueen titteliin, ellei samalla tyhjennetä koko pajatsoa pelaajista. Wildilla on vaan tuo prospecti-osasto niin inhottavan kapea, että ufa:t saisi pistää lihoiksi ihan vain sen vuoksi. Kobasew -haku oli hyvä yritys, mutta siinä meni taas toisen kierroksen varaus. Barkerin kohdalla olisi hienoa, jos onnistuisi joku "pouliot"-vaihto, eli alisuorittavan pelaajan vaihto alisuorittavaan. scandellat ja kumppanit kyllä paikkaavat barkerin kokoisen aukon. Niin julmalta kuin se ehkä kuulostaakin, niin Brunetten ja Miettisen voisi yrittää täräyttää deadlinellä ihan vain sen takia, että Mikolle tulisi jämymmät laiturit. Brodziakin ja Miettisen ympärille saisi esimerkiksi rakennettua helvetin jämäkän kolmosketjun, mutta tällä hetkellä he ovat osa ensimmäistä ja toista ketjua.

Kuten olen jo monta kertaa täällä möykännyt, niin itseäni ahdistaa eniten tuo Wildin nykyinen peluutus. En voi millään käsittää O'Sullivan hankintaa ja waiverointia ilman edes kokeilua hyökkäävissä ketjuissa. Oikeasti, mitä helvettiä? Ei kai sitä nyt kukaan täysjärkinen hommannut puolustavaksi hyökkääjäksi? Mistä pääsenkin sujuvasti Wildin muottiin ideaalisen kakosketjun sentteriin, Matt Culleniin. Hyvä sopimus sinänsä, hyvä pelaaja, mutta vetelee siinä roolissa missä Brodziak ois parhaimmillaan. Koivu, Havlat, Cullen, Bouchard ja Latendresse (miksei jopa Clusterfuck) muodostavat hyvän rungon kahteen kärkiketjuun. Se ei vain toteudu, kun ketjut ovat lsd-päissään kiveen kirjoitettuja.

Kaiholla muistelen Lemairen ihmeellisiä ketjulottoja (jotka silloin toki välillä ahdistivat). Tällä hetkellä on menty miltei toiseen ääripäähän, ainakin ykösketjun osalta. Jos nyt tiivistän tämä möykän kahteen asiaan:

1) Miksei voi kokeilla erilaisia vaihtoehtoja eritoten ensimmäiseen ketjuun, jos peli ei suju?

2) Miksei pelaajia rooliteta vahvuuksiensa mukaisesti?

Bonussektori: Yrittääkö Richards vääntää joukkuetta tiettyyn, oikeaan(tm) pelitapaan, sen sijaan että loisi materiaalille sopivan pelitavan?

Edit: Aiempi listaus alisuorittavista semihyvistä maalintekijöistä herättää kysymyksen, että minkä takia joukkueen kaikki semihyvät maalintekijät alisuorittavat? Kyse ei ole vain muutamasta alisuorittajasta vaan joukkueellisesta. Tästä voisi ehkä yrittää päätellä, että kyseessä saattaisi olla jokin laaja ja systemaattinen tekijä, kuten pelitapa. Mielipiteitä?

Edit: Ilmeisesti Wildin pelaajat ovat itsekin hieman hämmentyneitä omista edesottamuksistaan. Brunetten mielestä ""We're a strange team, there's no doubt about it, Brunette said. "You never know what's going to show up."" Joukkue on siis outo, eikä Brunettekaan tiedä millaista suoritusta odottaa. Olen hämmentynyt. Lähde: TSN
 
Viimeksi muokattu:

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Hyviä mielipiteitä Noobilta ja hwallenilta.
Lähdetään liikkeelle noista ufa-pelaajista. Ketään ei tulla varmaankaan treidaamaan muualle, jos joukkue on tradedeadlinen kohdalla taistelemassa playoff-paikasta.
Mutta jos silloin näyttäisi, että on suuri todennäköisyys ettei sinne päästä, niin saisi johto myös tehdä sitten jotain. Mielestäni treidata voisi ufa-miehet (Madden, Brunette, Miettinen ja Kobasew) sekä Barker johonkin toiseen alisuorittajaan ja kenties Zanonkin voisi kelvata blokkaamaan kiekkoja muualle. Theodore kunnossa ollessaan voisi myös kiinnostaa muita. Noista sitten saataisiin varausvuoroja ja kenties jotain prospectejakin. Tottakai joidenkin pelaajien kohdalla voidaan ajatella jatkosopimusta ensi kaudelle, joten toiselta joukkueelta pitäisi myös tulla jotain "arvokasta" vaihdossa, jos treidiin päädytään. Treidaamisen ilosta on turha ketään treidata, jos harkitaan jatkoa ensi kaudelle. En tiedä sitten haluaisinko nähdä ketään muuta kuin ehkä Zanonin noista mainituista ensi kauden joukkueessa. Ehkä Miettisen 3.kentässä, jos se olisi yhtä hyvin lukittu siihen kuten tällä hetkellä 1.kenttään.

Prospecti-osasto on yksi NHL:n huonoimpia, joten sieltä ei helpotusta ole luvassa joka paikkaan. Ei tuo nykyrosteri tule hirveästi muuttumaan, vaikka osa treidattaisiin pois. Omasta mielestä noi 3-4.kentät pitäis täyttää Houstonista eikä hankkia muualta kalliita pelaajia, joiden roolin täyttäisi aivan hyvin joku omista prospecteista. Toki Brodziak on hyvä tuohon bottom6:een. Nystromin ja Staubitzin ylipalkkauskommentti koski oikeastaan vaan Nystromiä, mutta Staubitzin mainitsin vaan siitä syystä, että tuo paikka olisi voitu täyttää juurikin Kassianilla. Nystrom ei ole pystynyt mielestäni pelaamaan sitä roolia, jota odotin häneltä. Jos hän pelaisi kuten Ott tai Avery ja tekisi muutaman maalin siihen päälle, niin tuon hankinnan ymmärtäisi.
Cullen ei ole jämäpelaaja, mutta 3.kentän roolissa 3,5milj palkalla menee hukkaan. Mielestäni huvittavaa, että lokakuun perusteella todettiin, ettei kemiaa ole Havlatin kanssa ja sitten Cullen vaan siirrettiin 3.kenttään, jossa ei ole sen enempää saanut aikaan. Havlathan takkusi juuri tuon lokakuun. Cullen voisi olla mukava piristys Miettisen tilalle. Jos 3,5milj maksetaan vielä 2 kautta, niin olisi järkevää löytää Cullenille palkan veroinen pelipaikkakin.
Hyökkääjäprospecteista lähimpänä pelipaikkaa ensi kaudella ovat juurikin Gillies, Almond ja Wellman. O'Sullivan on mielenkiintoinen tapaus vielä, jos alkaa nyt AHL:ssä saamaan peliään kuntoon. Miksei hänelle voisi 2-suuntaista sopimusta vielä heittää? Granlund saisi tulla jo Houstoniin pelaamaan ensi kaudelle. Puolustukseen ensi kaudelle pitäisi ainakin Scandellan päästä. Noreau on kai pelannut myös hyvin ja Cuman piti olla kuitenkin se seuraava huippu, mutta loukkaantumiset ovat hidastaneet kehitystä.

Ensi kesän draftia en ole hirveästi tutkinut, mutta ainakin kärjessä tuntuu olevan ihan kyvykkäitä pelimiehiä. Hyvä jos tuossa 5-15 on ei ole mitään hirveää tiputusta tasossa. Nuo top5 vuorot alkaa pian olla tavoittamattomissa. Eihän noista top5 varauksista kaikki ole heti valmiita, mutta kuitenkin lähempänä kuin myöhemmin varattavat, joista ei välttämättä tulla koskaan NHL:ään asti.
Yksi asia mikä noista mahdollisista ufa-treideistä voisi olla hyväksi on se, että kun vuoroja olisi enemmän, niin niillä voisi nousta hieman ylemmäs. Toki niilläkään ei ole mitään väliä jos varataan pelaajia kuten DR:n aikana. Fletcherin tiimi on kuitenkin näyttänyt osaavan asiansa paremmin, joten ylimääräiset varausvuorot olis mukava bonus.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kuten olen jo monta kertaa täällä möykännyt, niin itseäni ahdistaa eniten tuo Wildin nykyinen peluutus. En voi millään käsittää O'Sullivan hankintaa ja waiverointia ilman edes kokeilua hyökkäävissä ketjuissa. Oikeasti, mitä helvettiä? Ei kai sitä nyt kukaan täysjärkinen hommannut puolustavaksi hyökkääjäksi? Mistä pääsenkin sujuvasti Wildin muottiin ideaalisen kakosketjun sentteriin, Matt Culleniin. Hyvä sopimus sinänsä, hyvä pelaaja, mutta vetelee siinä roolissa missä Brodziak ois parhaimmillaan. Koivu, Havlat, Cullen, Bouchard ja Latendresse (miksei jopa Clusterfuck) muodostavat hyvän rungon kahteen kärkiketjuun. Se ei vain toteudu, kun ketjut ovat lsd-päissään kiveen kirjoitettuja.

Kaiholla muistelen Lemairen ihmeellisiä ketjulottoja (jotka silloin toki välillä ahdistivat). Tällä hetkellä on menty miltei toiseen ääripäähän, ainakin ykösketjun osalta. Jos nyt tiivistän tämä möykän kahteen asiaan:

1) Miksei voi kokeilla erilaisia vaihtoehtoja eritoten ensimmäiseen ketjuun, jos peli ei suju?

2) Miksei pelaajia rooliteta vahvuuksiensa mukaisesti?
O'Sullivan taidettiin laittaa silloin heti alussa 3. vai 4. kenttään ja väläytteli hieman, mutta heti nähtiin, että puolustuspeli hänen kohdallaan ei onnistu oikein. Samanlaistahan tuo oli oikeastaan koko hänen aikansa Wildissa. Hänen motivaationsa todennäköisesti laski sitten kun ei päässyt siihen rooliin mistä hänestä olisi ollut hyötyä. Kiekkoa ei monesti saanut vapaalle alueelle, josta olisi voinut hyvällä luistelullaan järjestää paikkoja sekä ketjukaverit eivät pystyneet tarjoamaan kunnon maalintekopaikkoja. O'Sullivanin pitäisi pystyä edes kohtalaiseen fyysiseen peliin, kuten esimerkiksi Kobasew, joka on O'Sullivanin kanssa fyysisesti suht samankokoinen, mutta silti karvaa ja yrittää täysillä vaikka häviää kaksintaisteluja sekä kaatuu usein vahvempaa vastustajaa vastaan.
Nyt kun Miettinen palasi loukkaantumisen jälkeen, niin hänelle on tullut jälleen loistavia paikkoja iskeä maali, mutta kuten Vancouveriakin vastaan hän veti ohi vaikka täysin tyhjä maali oli edessä parhaalta maalintekosektorilta. O'Sullivan olisi iskenyt noista paikoista varmasti muutaman maalin. Samanlailla Miettinen kyttää ja odottelee vetopaikkaa Brunetten ja Koivun raataessa laidassa ja kulmissa. Miettinen toki pystyy sitten karvaamaan ja puolustamaan aika hyvin, joten tuo selittänee kaiketi Miettisen jatkuvan peluuttamisen 1.kentässä vaikka tulosta ei tule millään. Riittää kun hän pystyy puolustamaan vaikkei pysty edes Koivun tasolle tuossa. Luulen, että tuo sekä se että tuo kolmikko on pari kautta sitten onnistunut jotenkin myös pisteiden osalta selittänee tuon kohdan (1). Saavathan he nytkin painetta aikaan vastustajan päätyyn, mutta se enää harvemmin johtaa maaleihin. Miettisen surkea viimeistely on tuossa yksi suurimmista syistä, koska hän kuitenki ainoana odottaa sitä syöttöä, josta isketään maali.

Kohtaan (2) sanoisin, että Richardsilla on jokin pakkomielle yrittää jakaa tätä jo valmiiksi yhtä heikointa hyökkäystä koko liigassa sen sijaan, että rakentaisi 2 hyökkäyskenttää, joiden tarkoitus olisi tehdä maaleja eikä pelata myös samaa puolustuspeliä kuten 3.-4.kenttien tarkoitus on. Nyt kasassa on ehkäpä 3 kpl tuollaista NHL-tason 2.-3.kenttää, joka näkyy sitten maalisarakkeessa. Kun materiaali ei riitä kuin ehkä yhteen tosissaan otettavaan 1.kenttään ja hyvään 2.kenttään, niin miksi pitää sitten jakaa se materiaali kolmeen eri ketjuun ja laittaa joka ketjuun yksi hidaste.
Ehkä yksi syy tuohon roolituksen puuttumiseen on se, ettei 2.sentteriksi näytä Cullen sopivan eikä Cullenia jostain syystä voida kokeilla 1.kentässä vaikka laidassa pelasikin yhdessä vaiheessa Havlatin kentässä. Jos Cullen olisi laidassa, niin 2.sentterinä pitäisi peluuttaa sitten kuitenkin Brodziakia, koska Bouchardista ei siihen taida olla. 3.sentterin paikkakin on sitten avoinna vaikka Nystrom taisi muutaman pelin sentterinä pelatakin.
Tuntuu, että Cullenin pelipaikka on pienoinen ongelma. 2.sentteriksi hankittiin, muttei sopinut siihen ja sitte taas 3.sentteriksi ei ole Brodziakin tasoista enää laittaa kun hän on jo 2.kentässä. Bouchard piristi viime yönä hiukan tuota Cullenin peliä, mutta tuolla tavalla taas Bouchard&Havlat-kaksikko joudutaan erottamaan, joka on luonut hyviä tilanteita.
Ideaali 3.kenttä tästä kokoonpanosta olisi varmasti Clutterbuck-Brodziak-Miettinen ja 4.kentäksi sitten tuo Nystrom-Madden-Staubitz/Kobasew. Tuossa jäisi sitten 2.sentterin ja 1.laiturin paikka epäselväksi. Latendresse ja Cullenhan nuo paikat täyttäisivät, mutta Latendressen ollessa loukkaantuneena joudutaan sitten kai tyytymään tuohon nykyiseen.
Cullenin haluaisin silti tällä hetkellä tuohon Miettisen tilalle ja kentiksi nämä:

Brunette-Koivu-Cullen
Bouchard-Brodziak-Havlat
Clutterbuck-Madden-Miettinen
Kobasew-Nystrom-Staubitz


hwallen kirjoitti:
Bonussektori: Yrittääkö Richards vääntää joukkuetta tiettyyn, oikeaan(tm) pelitapaan, sen sijaan että loisi materiaalille sopivan pelitavan?
Tällä materiaalilla ei taideta tämän parempaan pystyvän. Välissähän joukkue esittää oikein hyvääkin hyökkäyspeliä, kuten Vancouveria vastaan, mutta maalintekijöiden puuttuessa ei tähän joka ottelussa pystytä. Richards yritti viime kaudella vääntää joukkuetta tuohon omaan pelitapaansa, mutta materiaalin ja Lemairen oppien takia siinä ei onnistuttu. Nyt Richards on sitten löytänyt ajoittain toimivan sekoituksen tuosta omasta ja Lemairen träpistä, joka tuntuu tällä materiaalille sopivan paremmin. Jos joukkueen hyökkäysmateriaali olisi jotain Vancouverin, Philadelphian tai Bostonin kaltainen, niin varmasti mentäisiin tuolla tyylillä mitä Richards yritti jo viime kaudella ajaa sisään.
hwallen kirjoitti:
Edit: Aiempi listaus alisuorittavista semihyvistä maalintekijöistä herättää kysymyksen, että minkä takia joukkueen kaikki semihyvät maalintekijät alisuorittavat? Kyse ei ole vain muutamasta alisuorittajasta vaan joukkueellisesta. Tästä voisi ehkä yrittää päätellä, että kyseessä saattaisi olla jokin laaja ja systemaattinen tekijä, kuten pelitapa. Mielipiteitä?
Sanoisin, että tuohon selitys löytyy ihan muutaman pelaajan tason laskusta. Brunettella alkaa tulemaan ikä vastaan. Miettinen on taas vuoden vanhempi eikä ikinä tule olemaan tuota 20 maalia parempi maalintekijä. Koivu voisi hyötyä paremmista ketjukavereista myös maalien suhteen eli saisi maalimääränsä jopa tuonne 25-30. Cullen on myös vanhempi ja pelaa 3.kentässä tällä hetkellä. Madden alkaa olla uransa lopussa ja pelaa 4.kentässä. Havlat taisi pelata 31 ja 29 maalin kausillaan hieman parempien ketjukaverien kanssa. Bouchard palannut vasta loukkaantumisestaan ja Kobasew ollut myös loukkaantuneena sekä silloin kun teki 20 maalia taisi saada enemmän vastuuta sekä paremmat ketjukaverit. O'Sullivanin oli vaikea omassa roolissaan takoa 20 maalin tahdilla kokoonpanossa ollessaan.
Ehkä hieman paremmilla ketjuilla saataisiin avainpelaajat onnistumaan useammin maalinteossa.
 
Sanoisin, että tuohon selitys löytyy ihan muutaman pelaajan tason laskusta. Brunettella alkaa tulemaan ikä vastaan. Miettinen on taas vuoden vanhempi eikä ikinä tule olemaan tuota 20 maalia parempi maalintekijä. Koivu voisi hyötyä paremmista ketjukavereista myös maalien suhteen eli saisi maalimääränsä jopa tuonne 25-30. Cullen on myös vanhempi ja pelaa 3.kentässä tällä hetkellä. Madden alkaa olla uransa lopussa ja pelaa 4.kentässä. Havlat taisi pelata 31 ja 29 maalin kausillaan hieman parempien ketjukaverien kanssa. Bouchard palannut vasta loukkaantumisestaan ja Kobasew ollut myös loukkaantuneena sekä silloin kun teki 20 maalia taisi saada enemmän vastuuta sekä paremmat ketjukaverit. O'Sullivanin oli vaikea omassa roolissaan takoa 20 maalin tahdilla kokoonpanossa ollessaan.
Ehkä hieman paremmilla ketjuilla saataisiin avainpelaajat onnistumaan useammin maalinteossa.

Toki jokaisen pelaajan kohdalle saadaan kaivettua jokin selitys hieman asiaa pyörittelemällä. Tuon aiemman viestini tarkoitus oli herätellä keskustelua ja todeta, että kyllä Wildin rosterista maalintekovoimaa löytyy, jopa yllättävän laajasti. Jos kolmosketjun laitureiksi on tarjolla 20 maalin Miettinen ja Clutterbuck, jolle 20 maalia tulee olemaan tällä kaudella ihan paperia, niin joukkueella on pullat hyvin uunissa. Ja kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle jää vielä esim. O'Sullivan (parhaalla kaudellaan 22 maalia). Ja nelosessa vielä edelliskaudella 20 maalin rajan rikkonut Kobasew. Leveyttä löytyy.

Katsokaa nyt noita laitureita: Havlat, Latendresse, Brunette, Miettinen, Clutterbuck, Bouchard, Kobasew, O'Sullivan... onhan siinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös