Minnesota Wild, 2010-2011

  • 195 821
  • 523

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Onko muistikuvani väärä vai pelasiko Patrick Losin tai Edmontonin paidassa välillä viivamiehenä yv:llä? Joku viisaampi kertonee ehkä lisää...

Pelasi ainakin Oilersissa. Kova poika laukomaan, mutta ei siinä touhussa yleensä mitään järkeä ollut. Tässä vielä toimittajan näkemys asiasta:

Patrick O'Sullivan has some things to like about his game, mainly his willingness to shoot, shoot, shoot, but he's not the most creative passer and fails to see the ice particularly well. This is why he's somewhat ill-suited to play the point on the Oilers powerplay, and also a big reason the Oilers powerplay created so few scoring chances in Wednesday's loss to the Buffalo Sabres.

O'Sullivan -- who did smash in the Oil's one powerplay goal on a five-on-three chance -- had almost nine minutes of powerplay time, more than any other Edmonton Oiler, including Lubomir Visnovsky. But outside of his one goal, O'Sullivan was involved in just one other Oiler powerplay scoring chance. He may well be useful on the powerplay as a shooter off the half-boards, but he doesn't walk the line on the point, he doesn't position himself well, he doesn't thread passes down low to open men, he invariably makes safe, non-threatening passes, and he's not particularly adept at setting up the powerplay on the rush either.

Ja tässä vielä linkki koko juttuun, joka on siis viime vuoden marraskuulta. Oilersin ylivoima ei tosin muutenkaan ole vuosiin ihan kauhean hyvin toiminut, joten sitä voi sitten miettiä onko kyse pelaajista vai systeemistä. Mutta siitä on oltava samaa mieltä, että ei O'Sullivanilla siellä viivamiehenä ollut juurikaan annettavaa... tosin eipä hän nyt muutenkaan pystynyt joukkuetta auttamaan mitenkään.
 

Gifus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, Maple Leafs
Heittäisin kyllä melko paljon systeemin tuomaa kuvaa tohon tarinaan. Ainakin mitä näki O'Sullivanin pelaavan 2004 nuorten mm-kisoissa, jonka siis USA voitti. Niin hyvin se syöttö löyti kohteensa.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Joukkue voittaa kotona 5-1 ja palstalla hiljaista. Johtuuko tämä sitten siitä ettei Wild-faneilla ole streameja otteluihin?
No kommentoidaas jotain tuosta 5-1 voitosta Nashvilleä vastaan. Vastustaja oli mielestäni aika heikko ja aika helpolla voitto tuli.
-Havlat oli aivan loistava. 2+1 ja siihen päälle vielä muutama loistopaikka. Tuo ensimmäinen oli upea yksilösuoritus. Schultzin maalia edeltäny 2vs1 tilanne Cullenin kanssa päättyi laukaukseen, joka oli yllättävä ratkaisu syöttöä odottaneelle, mutta tämä laukaus johti lopulta Schultzin maaliin. Havlat näyttää haluavan tällä hetkellä tehdä maaleja todella kovasti.
-Joukkue teki kaikki 5 maalia tasakentällisin. Yv oli heikkoa, mutta av toimi ihan hyvin vaikka Nashville tekikin ainoan yv:llä. Yv-kentät ei oikein vakuuta. Richards ei tunnu löytävän selviä koostumuksia yv-kenttiin. Joskus on Clutterbuck/Havlat/Cullen viivalla ja välissä he ovat samassa kentässä ja eri kentässä ja... Kaikista ihmeellisin ratkaisu oli laittaa toivottavasti jatkossa pysyvästi 3.kentässä pelaava Miettinen takaisin 1.yv:lle. Tuosta ei tullut yhtään mitään.

Ketjut olivat muistaakseni tässä koostumuksessa:
Brunette-Koivu-O'Sullivan
Cullen-Brodziak-Havlat
Clutterbuck-Madden-Miettinen
Earl-Nystrom-Staubitz

No Richards ei tietenkään toteuttanut viime ottelun jälkeistä Koivun ja Brunetten erottamista. O'Sullivan toi hieman piristystä tuohon, mutta aika heikosti tuo kenttä sai mitään isompaa aikaan. O'Sullivan ei saanut yhtään laukausta aikaan. Koivun ja Brunetten pitäisi saada noita paikkoja luotua samalla tavalla kuin Miettiselle aikanaan, mutta tällä hetkellä se ei onnistu. O'Sullivanista ei ole kulmiin vääntämään.
Cullen-Havlat kaksikko toimi ihan hyvin, mutta Havlathan tuossakin loi kaikki tilanteet. Havlatin ansiosta mikä kenttä tahansa saa tilanteita aikaan. Brodziak oli ihan turisti tuossa.
3.kenttä oli todella hyvä. Tuossa roolissa Miettisen peliäkin pystyy katsomaan, koska häneltä ei odota mitään suurempaa. Tämä kenttä saisi pysyä jatkossakin tässä muodossa.
4.kenttä oli ihan ok.

Ei tuo O'Sullivanin tulo 1.kenttään Koivua suuremmin herättänyt. Vaikea tilannehan tämä nykyinen on kun Latendresse ja Bouchard ovat poissa, niin top6:ssa on pakko peluuttaa Brunettea ja Brodziakia, jotka eivät sinne kuulu.
Mielestäni 1.kentän tulisi olla muodossa O'Sullivan-Koivu-Havlat. Havlat on ainoa joka pystyy saamaan Koivun takaisin omalle tasolleen. O'Sullivan täydentäisi tuon ketjun hyvin, koska Havlat ja Koivu vetäisivät itseensä kaiken huomion. Tässä tilanteessa 2.kenttään jäisi kehno miehitys, koska Brunettelle on vaikea löytää pelipaikkaa ja Brunette-Cullen-?? ei oikein vakuuta oli tuossa kuka tahansa jäljellä olevista. No ei Brunette-Koivu kaksikkokaan kovin hyvältä näytä tällä hetkellä ja jotain on tehtävä.


Colorado-ottelussa nähdään todennäköisesti samat ketjut ja Bäckström on maalissa. Kobasew on reissussa mukana ja tulee varmasti pelaamaan top6:ssa sitten, kun on pelikunnossa.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Mielestäni 1.kentän tulisi olla muodossa O'Sullivan-Koivu-Havlat. Havlat on ainoa joka pystyy saamaan Koivun takaisin omalle tasolleen.

Hiukan olen tuota Wildin ketjupyörittelyä sivusta seurannut ja ihmeelliseltä kieltämättä tuntuu ettei Koivua ja Havlatia saada sitten kirveelläkään samaan ketjuun. He ovat kuitenkin heittämällä Minnesotan taitavimmat hyökkääjät. Liekkö asia vain yksinkertaisesti niin että he eivät tule tarpeeksi hyvin toimeen keskenään?
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Hiukan olen tuota Wildin ketjupyörittelyä sivusta seurannut ja ihmeelliseltä kieltämättä tuntuu ettei Koivua ja Havlatia saada sitten kirveelläkään samaan ketjuun. He ovat kuitenkin heittämällä Minnesotan taitavimmat hyökkääjät. Liekkö asia vain yksinkertaisesti niin että he eivät tule tarpeeksi hyvin toimeen keskenään?
No tuossahan kuukausi takaperin oli se pieni yhteenotto harkoissa Koivun ja Havlatin välillä, mutta en usko että sillä olisi mitään merkitystä enää. Eiköhän se ole jo sovittu ja jos ei ole niin olisihan se naurettavaa, koska samassa joukkueessa tulevat vielä useita vuosia pelaamaan.
Koivu ja Havlat oli tuossa Flyers-ottelussa koko 3.erän samassa kentässä. Loivat muutaman todella hyvän tilanteen ja heti huomasi, että tulosta tulee jo Brunettenkin kanssa, mutta paras olisi joku nopea sniper siihen. Nashville ottelussa pelasivat muistaakseni ainakin yhden vaihdon samassa, muttei enempää. Parisen viikkoa sitten Richards peluutti Havlatia yv:llä Koivun ja Brunetten kanssa.
Noi kokeilut tuntuu kestävän liian vähän aikaa, että jotain tulosta tulisi. Nykyään vain vaihto siellä täällä tai max 1 erä.
Varmasti tulevat toimeen keskenään ja ehkä suurin este tuolle yhdistämiselle on se, että muista kentistä katoaisi juurikin tämä kentän iso tekijä. Loukkaantumisten takia toi materiaali ei kovin laadukas ole top6:ssa ja sen takia ehkä Richardsin mielestä on parempi jakaa tätä taitoa kahteen kenttään.
Tuossa on vain se, että Koivu on vajonnut samalle tasolle kuin Brunette ja tarvitsisi juurikin loistovireessä olevan Havlatin vierelleen.


Tuli tuossa aiemmin Kobasewista mainittua, että olisi pian pelikunnossa. No Russo kirjoitti tuossa, että Kobasew on "lähtenyt" joukkueesta joksikin aikaa henkilökohtaisen asian takia. Joukkue antaa hänen olla poissa niin kauan kun on tarpeen.
Toivottavasti ei ole mitään vakavaa lähipiirissä.

Tällä top6 taidetaan mennä sitten jonkun aikaa. Toivottavasti alkais ketjut toimimaan.
Stoner on poissa tänään ylävartalovamman takia ja Falk tilalla.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Taas nähtiin kunnon selkäsauna Coloradossa 7-4. Joukkue ei tälläkään kertaa pettänyt 2.erässä. 2.erän maalit Coloradolle 4-1, laukaukset 20-7 ja Minnesotan ensimmäinen laukaus erässä vasta 11min jälkeen.
Richardsilta jälleen mielenkiintoisia päätöksiä valmentajana.
-Bäckström vaihdettiin pois maalilta vasta kun tilanne oli 7-3. Nikke vuoti kuin seula tuossa 2.erässä eikä mitään tehty.
-Richards otti aikalisän erittäin tiukassa ja jännittävässä tilanteessa 3.erässä kun tilanne oli 7-4 ja aikaa jäljellä 1.51. Miksei 2.erässä, kun joukkue ei saanut mitään aikaan?

Ehkä on parempi jatkossa peluuttaa Theodorea enemmän, koska Bäckström on palannut taas viime kauden tasolleen. Kolmessa viime ottelussa päästetyt maalit 5,6 ja 7. Toki puolustus on rakoillut taas enemmän ja vähemmän, mutta olisi noista Coloradon maaleista pystynyt muutaman torjumaan.

Havlat on tällä hetkellä selvästi joukkueen paras pelaaja. 0+2 jälleen ja todella hieno suoritus tuohon Brodziakin toiseen maaliin.

Maanantaina sitten Calgaryyn, jossa on tullut lähes aina turpiin.
 

Rännikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Black & Gold, Philadelphia Flyers
Bouchardin toipuminen takkuilee.

Wild team report kirjoitti:
• RW Pierre-Marc Bouchard (post-concussion syndrome) has “paused” his return to hockey. He was not given the green light by a Denver concussion special to return to game action. He’s practicing daily and says he’s still experiencing pressure in his head.

Havlat Koivun ja O'sullivanin pariksi ja Bouchard kakkoseen Cullenin viereen, kunhan pääsee jaloilleen.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Miten tuo voi olla edes mahdollista? Wild pelasi hyvän ensimmäisen erän ja oli selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta sitä seuraa aivan järkyttävä toinen erä taas kerran. Vastustaja mättää neljä maalia vajaaseen kymmeneen minuuttiin ja johtaa laukauksissakin siinä vaiheessa 14-0. Pakko myöntää, että tulihan tuolle naureskeltua, ei mikään muu jengi NHL:ssä pysty vastaavaan. Sen tosiaan ymmärtäisi, jos kyseessä olisi muutama yksittäinen tapaus, mutta tääkin perseily on ollut niin säännöllistä, että joku voisi luulla Richardsin pyrkivän siihen. Russo blogissaan laskikin, että Wild on hävinnyt laukaukset viidessä viimeisessä 2. erässä 79-24 ja koko kauden mittaan 262-166. Jos tästä nyt jotain hyvää haluaa löytää niin yllättävän hyviä tuloksia Wild on silti saanut vaikka yksi erä on oltu poikkeuksetta täysin yössä. Enpä jaksanut peliä aivan loppuun asti katsoa, tuskin missasin vitutusta kummempaa. Maanantaina taas paremmalla onnella.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Calgaryssä ensi yönä matsi ja taitaa melkein yhtä surkeat joukkueet olla vastakkain. Theodore maalissa, koska Bäckström tarvii pienen levon/nollaamisen kolmen viime ottelun perusteella ja Theodore on torjunut todella hyvin.
Yksi uusi pelaaja tekee debyytin Wild-paidassa, kun Jared Spurgeon palkitaan hyvistä otteista Houstonissa 21v syntymäpäivänään ja pelaa Falkin tilalla. Kiekollinen ja pienikokoinen puolustaja kyseessä.
Russo kirjoitti:
The smallish, speedy defenseman has nine points in 21 games with the Aeros this season, but eight in the last eight games
Brunette-Koivu-O’Sullivan
Cullen-Brodziak-Havlat

Clutterbuck-Madden-Miettinen

Staubitz-Nystrom-Kassian

Kassian korvaa Earlin ja eiköhän taas joku tanssikaveri löydy.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Nyt on ihan jees vierasketjut, jos ei muuta niin tuo nelonen on maailman vittumaisin sakki mitä vastaan vaan voi pelata varsinkin jos on matsissa tappiolla. Lihaa vyöryy vastaan joka suunnasta ja sitä lihaa on ihan vitusti.

Ja keneen se spotti tänään kohdistuu? Tädättädättädää. Mikko vitun Koivu. Herää. Kaikki Wildia seuraavat tietävät mihin El Capitano pystyy, mutta Koivu hiihtää tällä hetkellä vastatuuleen ja paskoilla suksilla. No ok, Detroit-pelissä oli ihan hyvää settiä ja tajuton määrä yrittämistä, mutta silloin buzzkillerinä äijälle toimi, tuossa matsissa paraatihomon lätkäskillseillä ja tehokkuudella varustettu, Antti Miettinen.

Pointti; Nyt vittu valot päälle ja potki jengi liikkeelle. Saatana.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Ihan vitun käsittämätön jengi. Ensimmäisessä erässä Flamesia vastaan ei isoja ongelmia, pari puolittaista paikkaa itsellä ja kaverilla about samat. Sitten tulee toinen erä, alun hyvä av-pelaaminen haihtuu paskana savupiippuun kun Flames iskee noin kolmen sekunnin sisään kaksi maalia. Ja Kipper pitää huolen että Saddledome on aina vaan Joe Louisin ohella kusisin paikka Wildille pelata, 3-0 turpaan.

No, jos jotain positiivista voi hakea, niin Theodore oli ihan hyvä. Ja Spurgeon on nopea ja ihan ok-näppärä kiekon kanssa. Ja...joo, Koivu ainakin yritti ihan vitusti, mutta nyt ei kulje vaan. Havlat nyt jo jumalauta sentään tuohon vierelle, koska se on ihan sama miten noita pelaajia koittaa jakaa ketjuittain, niin ei siitä saa kuin yhden oikeasti NHL-tasolla jatkuvasti vaarallisen ketjun. Havlat-Koivu ja kolmanneksi kuka tahansa akselilta O'Sullivan-Clutterbuck-Kobasew. Bouchard Cullenin kanssa kakkoseen kun pääsee joskus takaisin pelikuntoon. Tai ykköseen. Vittu miten vituttaa taas.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Samat fiilikset kuin Saikalla tuosta ottelusta. Ei tää porukka saa mitään aikaan hyökkäyspäässä ja 2.erässä porukka sukeltaa aina sen verran että häviö tulee. 1.erä oli mielestäni aika mitäänsanomatonta peliä molemmilta. 2.erän alussa oli Brunettella ja O'Sullivanilla yksi tilanne ennen noita Calgaryn maaleja, josta tekemällä olisi ehkä erilainen ottelu tullut. 3.erä taas samaa paskaa Minnesotan osalta mitä yleensä eli hyökkäyspäässä ei saatu mitään aikaan.

Yllättäen joukkue voitti laukaukset 32-31 ja tuo oli vasta toinen ottelu tällä kaudella kun tällainen vahinko sattui. Kiprusoff sai silti aika helpon illan. Theodore jäi maaleissa aika yksin eikä häntä voi syyttää noista. Spurgeonilta ok matsi, ei suurempia virheitä, mutta ei myöskään mitään mullistavaa. Olisi voitu kokeilla yv:llä viivamiehenä, mutta Richards tykkää mieluummin laittaa Havlatin siihen.
Havlatilta jälleen hyvä peli ja paras hyökkääjä. Vaikea se on Richardsin tajuta, että Havlat-Koivu kaksikolla tohon maalisarakkeeseen saisi jotain muutakin kuin pyöreän 0. 2. erän lopussa oli vaihto kesken ja kentällä oli yhtäaikaa Cullen-Koivu-Havlat ja kyllä kiekko liikkui hyvin Koivun ja Havlatin välillä ja loivat hyvän tekopaikan tuosta. Tuntuu, että aina kun sattuvat samaan aikaan jäälle niin heti alkaa tapahtua.
Richardsin mielestä parempi ratkaisu oli vaihtaa O'Sullivanin ja Miettisen paikkaa 2.erän lopulla ja tämä jatkui 3.erään, jolloin 1.kenttänä oli jälleen Brunette-Koivu-Miettinen eikä tämä yhdistelmä saanut edelleenkään mitään aikaan. Miettinen näytti toki heti aktiivisemmalta kuin O'Sullivan, mutta kun taitoa ei ole, niin aktiivisuudesta ei ole mitään hyötyä.
O'Sullivanin mollaaminen kaikkialla alkaa valjeta myös itselle. Onhan hänen pelinsä pääasiassa tuollaista katselua tilanteen ulkopuolelta eikä viitsi mennä noihin vääntöihin mukaan. Hänen pelistään puuttuu jonkinlainen tahto ja halu, niinkuin koko joukkueelta. Sitä en ymmärrä Richardsilta miksi O'Sullivan ei saanut pelata Koivun kentässä yv:llä vaan Miettinen piti siihen laittaa, joka tuhosi 1.yv:n täysin. O'Sullivan olisi todennäköisesti selvästi hyödyllisempi yv:llä tuossa kentässä, koska aikaa ja tilaa olisi enemmän ja hänelle voitaisiin syöttää samanlaisia loistopaikkoja mitä Miettinen järjestään sössii. 2.yv:ssä O'Sullivan näytti osaamistaan.

Jos tää joukkueen peli ei tästä parane, niin luulisi Richardsin ajan olevan loppumassa. Jos Richards on täällä kauden loppuun, niin jotain treidejä pitäisi Fletcherin tehdä, koska nykymiehistö ei tämän parempaan näytä pystyvän.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Mahtavaa! Tuon pienen lykkäyksen jälkeen on ollut hieman fiilis, että palaako Butch seuraavan kuukauden sisällä vai jääkö pelit kokonaan pelaamatta tällä kaudella. No hyvä näin, eipä voisi tämän miehen paluu osua parempaan saumaan Wildin kannalta. Tosin eipä kannata vielä aloittaa juhlista, sillä tuskinpa Bouchard heti ihmeisiin kykenee. Pitkään ollut sivussa, joten paljon on varmasti työtä tehtävä, vaikka mies aiemmin onkin kertonut kuinka nopeus ja taidot löytyivät yllättävän nopeasti. Ja toisekseen, kuinka näin vaikea loukkaantuminen näkyy psykologisesti. Kaikesta huolimatta, tulipa hyvä fiilis. Toivottavasti pysyy nyt pitkään kunnossa, ehdottomasti avainpaloja Wildin playoff-haaveiden kannalta.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Mahtavaa! Tuon pienen lykkäyksen jälkeen on ollut hieman fiilis, että palaako Butch seuraavan kuukauden sisällä vai jääkö pelit kokonaan pelaamatta tällä kaudella. No hyvä näin, eipä voisi tämän miehen paluu osua parempaan saumaan Wildin kannalta. Tosin eipä kannata vielä aloittaa juhlista, sillä tuskinpa Bouchard heti ihmeisiin kykenee. Pitkään ollut sivussa, joten paljon on varmasti työtä tehtävä, vaikka mies aiemmin onkin kertonut kuinka nopeus ja taidot löytyivät yllättävän nopeasti. Ja toisekseen, kuinka näin vaikea loukkaantuminen näkyy psykologisesti. Kaikesta huolimatta, tulipa hyvä fiilis. Toivottavasti pysyy nyt pitkään kunnossa, ehdottomasti avainpaloja Wildin playoff-haaveiden kannalta.
Upea juttu tää Butchin paluu. Ei varmasti ole heti pelivireessä, mutta ei siihen varmasti kovin montaa ottelua tarvi pelata, kun vanha Butch tulee esiin.
Tässä alussa taitaa vain olla suurin mahdollisuus, että kolataan kunnolla yli ja kierre alkaa alusta, kun ei ole tottunut tuohon vauhtiin ja tilanteisiin.

Mielenkiinto herää nyt Richardsin ketjuihin. Hyvin todennäköistä on, että Richards kuvittelee tämän nykymateriaalin olevan niin loistavaa, että tehdäänpäs 3 maalintekoon pystyvää kenttää, kun lopulta kaikki ovat yhtä surkeita.
Nyt olisi loistosauma laittaa Havlat Koivun kenttään ja Bouchard Havlatin tilalle 2.kenttään. HfBoardsilla joku postasi mielestäni hyvät ketjut.

Clutterbuck - Koivu - Havlat
O'Sullivan - Cullen - Bouchard
Brunette - Brodziak - Miettinen
Nystrom - Madden - Staubitz

Russo kirjoitti:
Richards: Bouchard will start out on the fourth line, but that'll fluctuate depending on how he feels. On PP, flex between half wall/point
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Butch tulee vetämään ihan varmasti ylivoimalla juuri tuolla paikalla minkä Russo twiittasikin, tuossa sinisen ja toisen pisteen välimaastossa, siinä toi äijä on parhaimmillaan ja tehokkaimmillaan, tuo on miehen selkeä mukavuusalueen keskus. Pääsee käyttämään helvetin hyvää pelisilmäänsä ja syöttötaitoaan, tullee tekemään tälläkin kaudella jo sen 30+ pistettä jos/kun pysyy terveenä ja ehtii edes jonkunlaisen tatsin saamaan taas. Syöttöjä kertyy ylivoimalla isosti jos tuo ylivoima nyt jatkaa edes lähellä tuota nykyistä tehokkuuttaan. Ihan paskaahan se on ollut periaatteessa, mutta jollain ihmismielelle tuntemattomalla logiikalla tehokasta.

Ja kyllä, vaikka olenkin vittu vuosia jo itkenyt öisin Bouchardin ajoittain jopa neitimäisen aran pelaamisen takia, niin kyllähän tuolla taitotasolla vetävän jätkän panosta tuo joukkue tarvitsee tällä hetkellä enemmän kuin mitään muuta. Ja pitää nyt kuitenkin muistaa että onhan Butch tehnyt läpi uransa hyviä pisteitä tuon kokoiseksi jätkäksi, omaa helvetin hyvät jalat, kädet ja pelisilmän, ja Lemairen alaisuudessa oppi pelaamaan myös tarpeen vaatiessa nöyrästi omassa päässä. Puolustaa vähän kuin O'Sullivan, mutta on helvetin paljon aktiivisempi mailansa kanssa ja pistää painetta kiekolliseen mieheen aivan vitusti nopeammin kuin Patty-O.

Oikeastaan siis ainoa ongelma on tuo helvetin hyökkäyspääpelaaminen jossa tuntuu välillä että mies(?) pyrkii viimeiseen asti välttämään minkäänlaista ikävää fyysistä kontaktia vastustajien pelaajien kanssa. Toki, väläytyksiä paremmasta on näkynyt, mm. pleijarisarja Coloradoa vastaan 2008 jolloin Butch oli Rolstonin ja Koivun ohella jengin selkeästi parhaita pelaajia. Ja siis, nyt ei pidä käsittää väärin, en odota Bouchardin koskaan nousemaan miksikään Lucic-tyypin pelaajaksi joka ajaa maalille jokaisessa tilanteessa kun se vain on mahdollista ja painii kulmassa ihan vitun hyvin. Enemmän tässä on kyse siitä, että haluaisin Bouchardin menevän noihin ikäviin paikkoihin välillä edes, ottavan mustelmia ja maksavan sen hinnan minkä se vaatii. Ei mitään powerforward-kusipää-asennetta, mutta kun se väylä maalille pilkottaa, niin vittu menisi nyt välillä. Samaten pakkien haastaminen, ehdottomasti noilla käsillä ja jaloilla pitäisi yrittää haastaa puolustajia enemmän. Kaikki(?) toki muistavat Bouchardin helvetin hienon maalin Nashvillea vastaan pari vuotta takaperin, ja ei, en nyt mitään sen tason häkkejä odota joka ilta, mutta varsinkin niissä tilanteissa kun mies pääsee vetämään alueelle täysin vauhti päällä oikealta puolelta niin siinä on se sauma milloin pitäisi kymmenen kertaa yhdeksästä joko haastaa pakki ja päättää tilanne vetoon, tai vaihtoehtoisesti pistää se killer-pass ketjukaverille maalipaikkaan.

Tuosta PMB:n pelaamisesta tulee varmasti avauduttua vielä useaan otteeseen tälläkin kaudella, mutta voin sanoa että en usko kenenkään olevan iloisempi miehen paluusta juuri nyt kuin allekirjoittanut.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Keskittykää olennaiseen, eli siihen missä milloinkin pärjätään: http://sports.yahoo.com/nhl/blog/pu...t-NHL-Movember-mustaches-for-2?urn=nhl-290412

Movemberista kultaa ja pronssia. Erityismaininta pakkimme huppu+pipo yhdistelmälle.

Jeah, tästä pitikin mainita aikaisemmin mutta tuo Butchin palaaminen sai tämän unohtumaan. Burnsilla kyllä uskomattoman komeat kahvat, ja Clutterbuckin 'stache on niin kovaa tasoa että sillä on oma twitter. Muita Wildin joukkueen mainitsemisen arvoisia on ehdottomasti Eric Nystromin komeus mikä kattaa hyvin pitkälti koko kasvon alueen, kokonaisvaltaista duunia Nystromilta kaikenkaikkiaan. Kunnollista kuvaa en tuosta nyt löytänyt mutta komeahan se on.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Keskittykää olennaiseen, eli siihen missä milloinkin pärjätään: http://sports.yahoo.com/nhl/blog/pu...t-NHL-Movember-mustaches-for-2?urn=nhl-290412

Movemberista kultaa ja pronssia. Erityismaininta pakkimme huppu+pipo yhdistelmälle.
Tulikin jo aiemmin Burnsin ja etenkin Clutterbuckin viiksille naureskeltua Wild.comista. Hyvä että jossain ollaan liigan kärjessä.

Phoenix vastassa ensi yönä. Yotes jäi viime yönä nollille Nashvilleä vastaan, mutta veikkaanpa, ettei jää ensi yönä. Sanotaan vaikka että 2.erässä on hyvä sauma tehdä.

Bouchard siis palaa ja pelaa 4.kentässä ainakin aluksi.
Russo kirjoitti:
Coach Todd Richards reiterated that PMB would start with the fourth line. Richards will monitor his play, and perhaps move him up as the game goes on. PMB said he would likely play about 10 minutes; Richards said there was no minute limit going in. He might also get some time on the power play as early as tonight.
Lisää Bouchardin mietteitä Russon blogissa ja videon kera Wild.comissa.

Wild.comista ketjut:

Brunette-Koivu-O’Sullivan

Cullen-Brodziak-Havlat

Clutterbuck-Madden-Miettinen
Staubitz-Nystrom-Bouchard

Zanon-Zidlicky

Schultz-Burns

Spurgeon-Barker

Theodore

Spurgeon palkitaan hyvästä Flames-ottelusta myös kotiottelulla. Jännityksellä odotan pitääkö tuo 1.kenttä paikkansa kun ottelu alkaa vai nähdäänkö #20 siinä.

Tässä vielä Bouchardin uralta parhaita paloja tähän mennessä. (linkki Youtubeen)
 
Viimeksi muokattu:

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Viimeiset 6 ottelua: 1 voitto maaliero 14-27. Phoenixia vastaan näytti jo, että jäätäisiin toinen kokonainen ottelu maalitta, mutta O'Sullivanin pujottelu herätti porukkaa hieman. Muuten surkeahko esitys.

-Havlat oli kentän kuningas Wildin osalta. Aivan loistavassa vireessä pelaa tällä hetkellä ja joka vaihdossa luo jotain hyökkäyspäähän. Kiekko pysyy lavassa ja syötöt löytää perille. Joukkueen selvästi paras pelaaja tällä hetkellä.
-Bouchardilta todella pirteä paluu. Peliaikaa 14min ja varovaisen 1.erän jälkeen pääsi hyvin mukaan ja etenkin Havlatin kanssa alkoi yhteispeli toimia. Sama Bouchard oli tallella, mihin oli tottunut ennen loukkaantumista. Toivottavasti jälkioireita ei enää tulisi.
-Burns oli jälleen näkyvässä roolissa. Pelasti varman maalin 3.erässä, nousi hyvin hyökkäykseen apuun ja muutenkin hyvää peruspeliä.
-O'Sullivan oli pimennossa 2 ensimmäistä erää, mutta 3.erässä heräsi ja teki hienon esityön Cullenin maaliin ja sen jälkeen sai pari maukasta paikkaa vielä laittamalla jalat liikkeelle ja ajamalla maalille rohkeammin. Tällaista peliä jatkossakin.
-Illan epäonnistuja oli "1.kenttä". Toi kolmikko ei saa kertakaikkiaan mitään aikaan. Koivun vierellä häärää nää kaksi vitun munatonta hiihtäjää, joista toinen on vielä helvetin hidas. Tän kentän yhdessäolo vaatii jotain sairasta mieltä, jotta sen kasassa pysymisen voisi ymmärtää.
Koivunkin maalin syötti joku Havlat.

No, Bouchard toi mielenkiintoisen vaihtoehdon tuonne hyökkäykseen, koska tuntui olevan 3.erässä jo tärkeimpiä pelaajia koko jengistä. Kentät oli 3.erässä tällaiset:

Bouchard-Brodziak-Havlat
Clutterbuck-Cullen-O'Sullivan
Brunette-Koivu-Miettinen

Jos tuota hieman järjellä ajattelee, niin Koivun ja Brodziakin paikkojen vaihto pitäisi olla no-brainer. En tiedä menikö vahingossa vai mahdollisesti tulevaa ajatellen se, että Koivun kavennuksen jälkeen hyökkääjinä kentällä aloituksessa olivat Bouchard-Koivu-Havlat. Jos Bouchard pysyy kunnossa, niin tuossa on mielestäni tuleva 1.kenttä. Tuo Cullenin johtama 2.kenttä toimii hyvin myös. Se toimi jo heti O'Sullivanin ensimmäisessä Wild-ottelussa.

Tämän hetken dream top6:

Bouchard-Koivu-Havlat
Clutterbuck-Cullen-O'Sullivan

bottom6:
Brunette-Brodziak-Miettinen
Staubitz-Madden-Nystrom

Brunetten saisi treidata eniten tarjoavalle.
 
Viimeksi muokattu:

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Hockeybuzz-sivustolla mielenkiintoista pohdintaa Wildista. Wild Sellers Already This Short Season? Diagnosis: Failure to Thrive.
Tuon mukaan Phoenix-ottelussa oli 19 scouttia tarkkailemassa. En tiedä montako scouttia on normaalisti otteluissa ja ehkä ne oli tarkkailemassa Phoenix-pelaajia. Joka tapauksessa tätä menoa saisi tuosta ufa-listasta (Brunette, Miettinen, Madden, Kobasew and Theodore) Theodorea lukuunottamatta kaikki vaihtua samantien vaikka draft-pickeihin. Toki Theodoren arvo on varmasti korkein tällä hetkellä.

Pohdintaa myös Richardsista jota toivottavasti odottaa potkut lähiaikoina. Viime kaudesta asti on jo nähty, ettei Richards kuulu tälle tasolle valmentamaan. Esim. Colorado-ottelussa Bäckströmin vaihto vasta 7-4 tilanteessa ja aikalisä 7-4 tilanteessa, kun ottelua jäljellä 1.51 eikä kumpaakaan voitu tehdä 2.erässä, kun Colorado mätti maaleja melkein joka vaihdossa. Viime kaudella ja tälläkin kaudella on taas peluuttamisessa ollut jotain käsittämätöntä.
Sitten nämä kentät jota hän peluuttaa tälläkin hetkellä. Materiaali on hyökkäyksen osalta liigan huonointa ja silti pitää yrittää väkisin vääntää kolmea maalintekokenttää, josta yksikään ei onnistu.
Richards heittikin Phoenix-ottelun jälkeen hyvän vitsin, sillä erolla vain, että Richards tarkoitti sitä tosissaan: "The first line took a step forward tonight". Mainitessaan Koivun trion 1.kenttänä ja että he paransivat tarkoittaa, että tätä ei olla rikkomassa. Ei vittu mitä paskaa. Jokainen voi kattoa Minnesotan otteluja ja todeta itse tuon toimimattomuuden.
Ei Richardsin hauskuudet tähän loppuneet pressitilaisuudessa. Tuon voi katsoa kokonaan täältä (linkki vie Wild.comiin)
Richards toteaa, että Bouchard ja Havlat löysivät heti toisensa kentällä ja todennäköisesti jatkavat samassa kentässä. Tämä on hyvä. Brodziakin peluuttamisen tuossa heidän keskellä hän perustelee sillä että viime kaudella Brodziak pelasi "hyvin" Latendressen ja Havlatin kanssa. Totuushan tuohon oli se, että Koivun jälkeen Brodziak oli seuraavaksi paras sentteri, kun Belanger oli treidattu pois.
Richardsin mielestä Havlat on nyt sitten alkanut pelaamaan kunnolla kun pääsi tuohon Brodziakin vierelle. HAH. Havlatin loistava nykyvire alkoi jo kun oli Maddenin ja Nystromin kanssa samassa kentässä luoden jokaikisen tilanteen itse minkä tuokin kenttä sai aikaan. Brodziak on tuossa kentässä turisti, joka pyörii ties missä ja seurasi Phoenix-ottelussakin vierestä kun Havlat ja Bouchard pyöritteli peliä. Brodziak on vain hidasteena tuossa kentässä eikä tarjoa mitään kiekollisesti.

Alkaa kyllästyttämään jo itseäkin tämä joka vitun ottelun jälkeen valittaminen tuosta Koivun tehotriosta. Pian tekee jo niin pahaa katsella noita Wild-otteluja nykyisellä "1.kentällä", että mielellään jättäisi jo kattomatta. Johtuuko tuo tehotrion yhdessä olo sitten siitä, että Brunette on täysin hyödytön muualla kuin yv:llä eikä siinäkään enää mikään tekijä. Tuo kenttä ei pysty edes kunnon hyökkäyksiin enää ja pääosin puolustavat vastustajan hyökkäystä omassa päässä. Jos tuo on tarkoitus, niin miksei Brodziak voisi olla tuossa tehtävässä, koska häneltä ei hyökkäyspelaaminen oikein onnistu. Koivun tämä kausi tuhotaan kunnolla tällaisella peluuttamisella ja varmasti kiva nyt Koivun ollessa ns. parhaassa iässä ja 7 vuoden ja 6,75millin capin soppari edessäpäin. Koivun kehityksen kannalta tää vie ainoastaan alaspäin. Moni kyselee kun ei ole otteluja katsonut, että miksi Koivu on niin surkea tällä kaudella? Joku selittelee, että tuleva pitkä sopimus antoi kylläisen olon Koivulle ja siksi ei kiinnosta enää yhtä paljon. Väärin. Nykyiset ketjukaverit sekä runsas alivoimapelaaminen verottaa tuosta hyökkäyspelaamisesta ja Richardsin ihmeellinen halu pitää Koivua puolustavana pelaajana tarkoittaa vain sitä että Koivun kaikki potentiaali hyökkäyspäässä jää käyttämättä. Sitten harvoin kun käy niinkuin eilen Koivun saadessa syötön Havlatilta, niin kas kummaa heti meni maaliin. Tarvitaan myös pelaajia jotka jakavat Koivulle sitä kiekkoa eikä niin että Koivun pitää hoitaa kaikki yksin lähtien oman pään puolustuksesta.
Miettinen näytti sopivan tuohon 3.kenttään Maddenin ja Clutterbuckin kanssa todella hyvin kun se oli pari peliä kasassa. Miettisen taidot ei riitä kuin tuohon 3.kenttään ja kun hänellä ei ole tuota "1.kentän" painetta ja vastuuta, niin näytti pelaavan tosi hyvin.
Brunette aiheutti täysin yksin tuon Phoenixin 0-1 maalin surkealla purullaan. Noita on jo useampi tullut tälläkin kaudella ja Brunetten hyötykäyttö rajoittuu ainoastaan yv:llä maalintakana juonimiseen. Siinäkään hän ei ole enää edes viime kauden veroinen. Kaikki tietää tuon hitauden ja hidastuvan tuntuu Brunette koko ajan kauden edetessä. Treidiä Brunetten kohdalla toivoisi, mutta kuka tuon tyylisen pelaajan joukkueeseensa haluaisi hidasteeksi?

No tulipahan taas avauduttua. Vituttaa vaan sen verran tää touhu ja kokoajan myös yleisömäärät on Xcelissä vähenemässä ja tunnelma täysin kateissa. Joukkueen johto omistajasta lähtien tuntuu olevan niin munatonta sakkia, ettei mitään muutosta tuohon Richardsin tyyliin saada vaikka kaikki menee päin helvettiä tällä hetkellä.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Wild on pelannut 24 ottelua ja matkaa playoff-viivaan on neljä pistettä, joten aivan turha tässä vaiheessa lähteä kauppaamaan yhtään mitään varausvuoroihin. Tässä on edelleen kaikki mahdollisuudet jatkopeleihin ja mun mielestä lähinnä koominen ajatus, että Wild heittäisi nyt jo pyyhkeen puolittain kehään ja kauppaisi tulevia UFA-pelaajia pois. Eiköhän noita juttuja ehdi miettiä tarkemmin sitten siirtotakarajalla. Jonkinlaista treidiä kyllä odottelen lähiaikoina, mutta lähinnä jotain samanpalkkaista pelaajaa toiseen. Mikä tuo treidi voisi sitten olla niin sitä en oo enempää miettinyt.

Täältä löytyy myös yksi, jonka kärsivällisyys Richardsin suhteen on todella vähissä. Tuota porukkaa tarvitaan luotsaamaan joku kokenut ja edes jonkinlaista auktoriteettia omaava henkilö. Richardsin Wild-ajan voi tiivistää kahteen sanaan: munatonta touhua. Ja tuo kommentti Koivun kentästä oli myös mun mielestä ihmeellinen. Koivu järjesti muutamia paikkoja, mutta muuten samaa harmaata kuin ennenkin. Mutta eipä tuon kentän huonoa peliä voi pelkästään Miettisen ja Brunetten syyksi laittaa. Koivu on ollut mielestäni aivan liian monessa tämän kauden pelissä huono. Kuitenkin tottunut siihen, että tietää joka ilta mikä Koivun panos on jäällä, mutta tällä kaudella homma on ollut liian usein löysää hiihtelyä, hävittyjä kaksinkamppailuja sun muuta. Sanoisin, että Miettinen on tuon ketjun ainut lenkki, jonka taso on pysynyt samana viime kaudesta. Tuo nyt vaan on silloin se tulos ja ei tuolla kentällä ole tosiaan Wildille enää annettavaa.
 

hwallen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Arsenal
Masis

Olen joutunut pienen Wild-masiksen uhriksi tämän kauden aikana juurikin kahdessa edellisessä ketjussa käytyjen seikkojen vuoksi. On totta, että Wildin pelaajamateriaali ei anna odottaa ihmeitä eikä siten kannata pitää liian suuria toiveita. Tuskaisinta tässä suossa on nimenomaan se, että mikään ei tunnu muuttuvan eikä valmennus näytä edes yrittävän. Koko kautta on vaivannut tehojen puute ja nykyinen Wild-tunnus, eli totaalinen murtuminen toisen erän ajaksi. Ainoa mitä asialle on tehty, on Havlatin käyttäminen kolmannessa ketjussa, mikä kyllä herätti hänet koomasta. Ja tähän päälle vielä se, että kuten tässä ketjussa taisi olla jo alkukaudesta puhetta, miltei joka kerta syntyy maali tai maalipaikka, kun Mikko ja Havlat pelaavat yhdessä. Onneksi loogisena seurauksena tästä heitä ei peluuteta yhdessä.

Toivottavasti Richardsin aika Wildin valmentaja alkaa olla loppupuolella, ellei hän nyt yhtäkkiä saa massiivista itsereflektion puuskaa ja ala yrittää jämäkästi tai jopa riskillä muuttaa asioita. Kuten nimimerkki Wellman tuossa yllä totesi, miksi ihmeessä senttereiden Koivu, Cullen, Brodziak ja Madden ympärille pyritään rakentamaan kolme hyökkäävää ketjua? Jokainen tuosta nelikosta taitaa olla profiloitunut kahdensuunnan sentteriksi tai puolustavaksi sentteriksi. Minä ei ymmärtää. Keitä jänniä valmentajia on muuten vapaalla tällä hetkellä? Millaista peliä Aerosissa pelataan ja kenen johdolla?

Playoff -viivaan ei tosiaan ole hirveästi matkaa, joten ei tässä mitään ole luukuttaa UFA -osastoa mäkeen. En ainakaan usko, että Wildin tasonnosto on erityisen suuren harppauksen päässä. Esimerkiksi pelitavan muutos materiaalia vastaavaksi saattaisi nostaa joukkueen tasoa aika näpsäkästi. Richards on nyt yrittänyt ajaa pelitapaansa joukkueeseen ~100 pelin ajan ja se näyttäisi olevan edelleen jengin kompastuskivi. Eikö nyt olisi Richardsin kohdalla oikeasti itsereflektion paikka? Onko Fletcher puhunut asiasta mitään?
 

hwallen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Arsenal
Change?

Russo möykkää: Linkki Startribunen sivuille.

Ilmeisesti Suurta Villiä Johtajaa, Fletcheriä ei miellytä, sillä tason pitää nousta tai tulee lämää.

"That's why Wild General Manager Chuck Fletcher says things must turn around now. If they don't, you can bet players will either be shipped out or, as much as it would pain Fletcher, Richards could be fired."

Viimeinen mahdollisuus on menossa niin pelaajien kuin valmentajien osalta. Ja tuossa järjestyksessä.

"Fletcher made clear Thursday, however, that players will be held accountable before Richards."

Keitä sieltä nyt voisi järkevästi heittää mäkeen? Tarvetta olisi top6 maalintekijälle, mutta millä pelimerkeillä sen voisi tilata? Oisko missään joukkueessa alisuorittavaa laitahyökkää "win-win" -treidiä varten, kuten Latendresse<->Pouliot?
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Russo: Wild's Fletcher looking for improved play now, or else
Samoja asioita Russon blogissa ja vähän lisääkin.

Eli ensin pitäisi Fletcherin mielestä pelaajien parantaa ja jos eivät niin Richardsille kenkää. Tässähän olisi pelaajilla loistosauma saada toi tunari ulos häviämällä 5-10 ottelua lisää. Oon aika varma, että kentät menis uusiksi uudella valmentajalla.

Huolestuttavaa Fletcherinkin kannalta on tämä kommentti:
Although disappointed by Wednesday’s 4-2 loss to Phoenix, Fletcher left the arena more optimistic than he’s been in awhile at the team’s ability to generate 5-on-5.

"It was by far the best game I've seen in a long while at even strength from the Koivu line. Bouchard and Havlat had chemistry. In the third especially, O'Sullivan, Cullen and Clutterbuck were playing very well."
Eipä tarvi paljon ton kentän saada aikaan, jos puhutaan jo "best game in a long while". Suurin ongelmahan joukkueessa on se, ettei yhtä kunnon 1.kenttää uskalleta tehdä, koska silloin jäisi Brunette&Miettinen "hyödyttömiksi" vaikka juuri tuon takia he nyt tuhoavat koko hyökkäyspelaamisen. Koivu uhrataan noiden kahden ikuiseen herättelyyn ja näin ollen Brodziak istutetaan parhaiden laitureiden väliin.

Bouchard-Havlat connection quickly clicks (Startribune) tuosta pitää lainata yksi kohta: "Both Bouchard and Havlat -- who has been the Wild's most productive player for weeks -- are strong puck-handlers, able to create space with that skill. Richards also sees two players who see the ice the same way. Brodziak adds a two-way presence, enough speed to keep up with his linemates and the size and physicality to complement them. But the key is keeping the chemistry between Bouchard and Havlat growing."

Niin Koivuhan ei omaa mitään noista ominaisuuksista + iso määrä enemmän taitoa.

hwallen kirjoitti:
Keitä sieltä nyt voisi järkevästi heittää mäkeen? Tarvetta olisi top6 maalintekijälle, mutta millä pelimerkeillä sen voisi tilata? Oisko missään joukkueessa alisuorittavaa laitahyökkää "win-win" -treidiä varten, kuten Latendresse<->Pouliot?
Eiköhän tuosta noi tulevat ufa-pelaajat Brunette, Miettinen, Kobasew ja Madden ole ensimmäisenä lähtölistalla. Barkerin otteet ei vakuuta ollenkaan ja 3,083millin capilla pelaava 3-parin puolustaja on hieman liikaa, koska Houstonissa on omastakin takaa nuoria puolustajia, jotka pystyy korvaamaan Barkerin.
Aivan eri asia on sitten kenelle noi pelaajat kelpaa. Brunette voisi mennä yv-miehenä jonnekin. Trade deadlinellahan hänet pitää joka tapauksessa treidata pois, jotta jotain saataisiin eikä lähde ilmaiseksi kesällä.
Cap-tilanne useassa joukkueessa on tiukalla ja ehkä pitäisi sitten ottaa samanverran takaisin. Mutta eiköhän noita alisuorittajia löydy muualta, joita tänne voisi treidata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös