Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 660 405
  • 5 602

Kerouac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viimeksi tuli luettua Alf Henriksonin Antiikin tarinoita 1-2. Melkoinen tiiliskivihän se, mutta aivan täyttä dynamiittia kannesta kanteen.

Nyt pitääkin töiden jälkeen käväistä kirjastossa katsomassa, mitä innoittavaa luettavaa sieltä mukaan tarttuu...
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Kesäflunssan estäessä kovin aktiivisen puuhailun on ollut aikaa lueskella, eilisen saldoksi tuli Jukka Suutari-Sami Helenius:Seitsemäs puolustaja ja Neil Hardwick:Hullun lailla. Nyt on työn alla Seppo Sarlund:Politiikan pöydän alta.

edit.viilaus
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Kotimaista musiikkia käsitteleviä opuksia on ollut vähän aikaa menossa.

Yö-yhtyeestä kertovan "Yhden Yön tarina" tuli lukaistua pari viikkoa sitten.
Tänään sain loppuun Pelle Miljoonasta kertovan "Matkalla tuntemattomaan"
ja yöpöydällä venttaa jo Eppujen "Tiimalasin santaa"

Mielenkiintoista ja kiinnostavaa luettavaa.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Tällä hetkellä on parikin kirjaa "kesken".
Parhaimmassa vauhdissa on Milan Kunderan "Olemisen sietämätön keveys", joka tosin on uusintakierroksella.
Hieno kirja, yksi kauneimmistä rakkaustarinoista ikinä, muttei kuitenkaan liian lässy tai yltiöromanttinen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Luin kirjan Bruce McNall: "Fun while it lasted".

Täytyy sanoa, että tämä esim. LA Kingsien entinen omistaja on viettänyt kyllä uskomattoman elämän. Hän on kuin Peter Fryckman + Hjallis Harkimö + Renny Harlin. Parasta on se, että tarina ei ole fiktiota, vaan faktaa.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kirjojen lukeminen ei oo oikein mun juttu. Nyt oon "lukenut" puoli vuotta Diego Maradonan elämänkertaa. Seuraavaksi hyllyllä odottelee Jimi Hendrix-kirja. Viimeisen parin vuoden aikana olen myös lukenut Tony Halmeen kirjat. Intissä olin puoli vuotta, aloitin ensimmäisenä päivänä lukemaan Papillonia ja viimeisenä iltana sain urakan valmiiksi. Tenttikirjat on vain selailtu läpi, ei jaksa kiinnostaa.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Kaksikin kesäistä dekkaria työn alla: Donna Leonin Kuolema Oopperassa ja Seppo Jokisen Suurta pahaa.

Sen jälkeen ajattelin tuossa juhannuksen pyhinä kahlata legendaarisen Seppo Heikinheimon muistelmat ja sen jälkeen Lee Iacoccan muistelmat, jotka on toki kirjoitettu 80-luvulla. Silti mielenkiintoista luettavaa.
 

Evenuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
ö-ö-ö
Tolkienin Keskeneräisten tarujen kirja (pokkariversio) taitaa olla lukuvuorossa seuraavaksi. Sopivan pieni otettavaksi mukaan ja luettavaksi tuolla yläilmoissa. En minä muuten jaksaisi siellä koneessa ja sitten taas vaihtoa odottaessa istua.

Tai sitten Melissa Panarellon Sata Harjanvetoa ennen nukkumaanmenoa, toiseen kertaan.
 

Rygge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jaro
Tällä hetkellä työn alla on Antti Tuurin Talvisota. Eilen aloitin, ja tänään varmaan jo päästäänkin viimeiselle sivulle. Sitten varmaan pitää aloitella Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -eeposta. Hieman hävettää, että tässä iässä tuollainen suomalainen perusteos on vielä lukematta.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Ken Folletin Hornet Flight parhaillaan luettavana. Kolmasosa vielä jäljellä ja tähän mennessä kirja vaikuttaa siltä, että Follett on löytänyt taas jonkun aikaa kadoksissa olleen jyvän. Muutama edellinen teos on ollut hieman heikkoja, mutta onneksi taas alkaa kirjoitus sujumaan, koska parin vuoden päästä on tulossa jatko-osa Taivaan pilareille.
 

Aksu

Jäsen
Kierroksessa oli viimeksi kaksi kirjaa päällekkäin eli Rumban Historia Markku Halmeen tekemänä ja Mika Lahtosen Paparazzin päiväkirja. Näistä jälkimmäinen oli lähinnä vitsihankinta ja täyttä paskaa se olikin herran kieriskellessä oman journalistisen ylpeytensä lätäkössä.

Nyt on päällä pari kirjaa, fiktiota ja faktaa. Timo Kiisken Turha Julkkis (alekirja), joka vaikuttaa kesäisen kevyeltä ja rinnalla menee vähän raskaampaa osastoa Kommunismin Mustan Kirjan merkeissä.
 

E V

Jäsen
Juuri tuli kirjastosta meili että James Lee Burken #Syvän Etelän Blues# on vihdoinkin noudettavissa. Aivan loistava kirjailija, tuskin maltan odottaa.
 

mikkojii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Baigent, Leigh... Pyhä veri, pyhä Graal.

Da Vinci -koodiin ihastuneille "The Must".

Tästä kirjasta Brown on pöllinyt koko idean.

Oikeusjuttukin taitaa olla tulossa, siitä kuka plagioi ja ketä.

Enivei, tämä kirja kirjoitettu jo 1982, ja vasta nyt suomennettu. Historiafiikeille ja kaikille muillekin, joiden mielestä maailmassa on suuria salaliittoja pienten ihmisten kiusaksi. Ehdottoman hyvä!
 

katjuska

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen älyttömän laiska lukemaan, mutta viimeisin oli Philippe Djianin Betty Blue. Jokainen voi miettiä yhteyttä minkä takia tuo kirja tarttui kirjastosta mukaani... (tai totta puhuen, ihan varta vasten sen etsin).
Tulipa nyt sitten selväksi, ettei biisillä ja kirjalla ole juurikaan yhteistä. Inspiraation lähteenä kirja selvästikkin on toiminut ja pätkä "we're like two fingers of the same hand" on ihan suora "lainaus" kirjasta.

Yleisesti ottaen aika erikoinen kirja ainakin siinä mielessä, että päähenkilön nimeä ei vilahda vahingossakaan missään välissä.
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Hans-Ulrich Rudel Stuka-lentäjä.

Suositellaan.

Yli 2500 sotalentoa, tuhosi yli 500 panssarivaunua, upotti yhden taistelulaivan, risteilijän ja hävittäjän. Muita kohteita tuhosi lähes 1000. 9 vahvistettua ilmavoittoa Stukalla!!! Ammuttiin alas 32 kertaa, haavoittui viidesti ja pelasti 6 miehistöä pakkolaskun jälkeen. Loppusota toinen jalka verta vuotavana amputoituna. Aina luikkimassa karkuun sairaalasta haavoittumisen jälkeen. Ja taas lentämään.

Mielenkiintoinen kirja. Rudel oli natsi loppuun asti ja oli täysin sokaistunut natsien ideologiasta. Sodan lopussa uhoaa ja vetelee natsitervehdyksiä sotavankeudessa.
 

hylsy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Bayern München, Lennart Petrell
1Timer kirjoitti:
The raise and fall of the Third Reich. Viela olis jokunen sata sivua luettavaa...

Sama olisi tarkoitus lukea seuraavaksi (tai ainakin joskus), ostin vuosi sitten hulluilta päiviltä. Tällä hetkellä kesken Stephen Kingin Musta torni-sarjan 4. osa Velho.
 

Claudius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viimeisin loppuun asti lukemani kirja taisi olla Stephen Kingin Se. Ties monettako kertaa tuokin mestariteos tuli näin luettua.

Tällä hetkellä kepeänä kesälukemistona on aina niin mainio Jules Verne: Kapteeni Grantin lapset. Tuo kirja kestää myös erittäin hyvin useamman lukukerran. Toinen opus, joka meikäläisellä lojuu sängyn vierellä on kaksikon Peter Straub & Stephen King kirjoittama Black House. Kerran on tuo tullut aiemmin luettua ja nyt testataan noinko se avautuisi jotenkin eri lailla. Samalla myös tulee hieman veresteltyä englannin kielen taitoja, jotteivat ihan pääsisi ruostumaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jared Diamondin Tykit, taudit ja teräs on ollut luvun alla jokusen viikon, mutta en taida ehtiä loppuun ennen laina-ajan umpeutumista, hidas ja perusteellinen lukija kun olen. Voin suositella, jos ihmiskunnan eri sivilisaatioiden kehitys, eriarvoisuus ja voimasuhteiden syyt kiinnostavat.

Kevyempänä teoksena aloittelin klassikkoa Länsirintamalla ei mitään uutta. Viikonloppuna ostin Philip Yanceyn Näkymätön Jumala-teoksen, kun takakansi sai minut kiinnostumaan kirjasta: epäilijän matka kohti uskon avaruutta. Saa nähdä, mimmoinen on.
 

pak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaikkei se aina niin kivaa olekaan niin, SaiPa.
Poikamiehenä ollessa tuli luettua kirjojakin joskus.
Ukkomiehenä ei siihen tunnu olevan oikein aikaa.
Viimeisin on kuitenkin Hietamiehen: Sotatuomari.
On muuten hyvä kirja
(voi olla, että tutut ympäristöt helpottaa tunnelmaan pääsemistä).
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Duunissa on aikaa lukea, tähän mennessä on tullut selattua läpi Michael Crichtonin "Saalistaja", Jari Sarasvuon "Huomiotalous - Diilin opetukset" ja viimeisimpänä J.K.Rowlandin "Harry Potter ja Feeniksin kilta". Seuraavana hyllyllä odottelee Dan Brownin "Enkeleitä ja Demoneja", sekä "Da Vinci -koodi". Opiskelujen ohella ei talvella jaksa lukea muuta kuin aikakauslehtiä, joten nyt pitkän tauon jälkeen tulee taas tutustuttua kaunokirjallisuuteen.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Alex Bellos: Futebol-Brasilialainen elämäntapa

Mielenkiintoinen kirja jonka luin tuossa eilen ja viime yönä. Kirjassa on haastattelu mm Färsaarilla "ammattilaisina" pelaavista brasseista, jotka pelaamisen ohella työskentelevät kalanjalostamolla..Riosta pieneen kylään Färsaarille jossa on noin 1000 asukasta, melkoinen kulttuurishokki!

Lyhyt elämänkerta myös Garrinchan traagisesta elämästä ja kohtalosta. Vuoden 50 MM-kisojen Uruguay tappiosta jauhetaan myös, pelaajista haastatellaan Zizinhoa ja voittomaalin tehnyttä Ghiggiaa. Ratkaisevan maalin "hörpännyt" maalivahti Barbosan surullisiin vaiheisiin palataan myös, kaveri pyrki seuraamaan 90-luvulla maajoukkueen harjoituksia, mutta pääsy evättiin kun epäiltiin miehen tuovan huonoa onnea..80-luvun legenda Socrates on saanut myös oman lukunsa.

Brasilialaista kulttuuria ja taikauskoa kirja käsittelee myös, jalkapallon alalajit kuten nappijalkapallo, erillaiset rantapelit ym esitellään myös. Jalkapallon varjopuolet korruptio, ahneus, huijariagentit saavat oman lukunsa.

Hyvä kirja joka vie mukanaan, suosittelen kaikille jalkapallon ystäville!
 
Viimeksi muokattu:

flatfoot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kirkkonummen Salamat
Herra Mankelin eli Henning Mankellin kirjoja on tullut luettua muutama
peräjälkeen muttei mitenkään järjestyksessä. Nyt on menossa Leopardin
Silmä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös