Mainos

Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 693 802
  • 5 755

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
En ole vieläkään toipunut Laneganin rankasta elämästä. Tinttejä luen ja kolme on vielä jäljellä. Ehkä siirryn sen jälkeen kaunokirjallisuuden ihmemaailmaan.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Jyrki 1995-2001 - Nuoriso-ohjelman nousu ja tuho tuli lueskeltua. Todella iso pettymys.

Esitän eriävän mielipiteen. Kirja oli iloinen yllätys verrattuna siihen, mitä vastaavat kirjat yleensä ovat. Taustatyö on ollut massiivista ja teksti etenee ilman, että siihen kiinnittää huomiota. Kirja ei ole pelkkää Marko Kulmalan ristiinnaulitsemista, vaan siinä on käsitely monipuolisesti musiikki- ja tv-alan kehitystä - välillä jopa huvittavan yksityskohtaisesti. Kirjan paksuutta (jonkun verran yli 400 sivua) päiviteltiin esimerkiksi Puoli seitsemän -ohjelmassa, mutta muutamassa tunnissahan tuon lukaisi. Mielelläni olisin lukenut enemmänkin. Suosittelen kaikille.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sitten puolestaan mukava matkakertomus, jossa samalla sivutaan hieman Kongon historiaa ja kerrotaan siellä elämisen arkipäivästä nykyään. Toimittaja Sami Sillanpään Keskellä virtaa Kongo on lämmin ja mukava kirja, jota voi suositella. Bonuksena myös muutamia vuosikymmeniä sitten Kongolla seilanneiden suomalaisten tarinoita.

 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Thomas Pettersson: Epätodennäköinen murhaaja.

Olipa loistava kirja. Kirjailija kirjoittaa fakta edellä ja asia on painavaa. Olen aina ollut kiinnostunut Palmen tapauksesta. Tämä kirja on ensimmäinen, jonka aikana tulee fiilis, että tässä taitaa olla totuus. Olen jopa yllättynyt, miten surkea alkuperäinen tutkinta on ollut. Tässä kirjassa se tuodaan hyvin esiin. Jos olin aikanaan hyvin skeptinen siitä skandiamiehen syyllisyydestä, niin tämän kirjan luettuani en oikeastaan ole. Ja ei, mielestäni tässä kirjassa ei hänestä väkisin tehdä syyllistä, vaan seurataan saatavilla olevaa faktatietoa. Ja sitä kautta ei oikeastaan voi muuhun johtopäätökseen tulla. Harmittaa, että olen missannut tämän kirjan aiemmin, mutta tuli nyt eteen Netflix sarjan myötä. Sekin on taattua laatua länsinaapurista. Ja nyt ei puhuttu Palmetutkinnasta.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Eilen sain luettua Juha Räikän teoksen "Salaliittoteorioiden filosofia: temppeliherroista liskoihmisiin" . Mielenkiintoinen kirja salaliittoteorioista, niiden synnystä ja minkä vuoksi niitä levitetään ja niihin uskotaan. Suosittelen.

Seuraavaksi vaihdan romaanikirjallisuuden Bernard Cornwellin seuraavan Uhtred-sarjan osan "Sotapäällikkö" merkeissä.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Katja Ketun Ismo Alanko -elämäkertaa aloittelin (yllätys!). Kirja tuntuu olevan n. 80% miehen itsensä kertomaa lainausmerkeissä, Ketun "kertojaääni" välillä vähän taustoittaa. Mukavahan tuota jutustelua on lukea, mutta vähän tuosta kokonaisuudesta on tullut kömpelö kuva, välillä sama juttu tulee pariin kertaan tai "kertojaääni" toteaa väliin jotain ylimääräistä ihan vaan koska tähän piti laittaa nyt jotain. Mutta kokonaisuus vahvasti plussan puolella.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jyrki 1995-2001: nuoriso-ohjelman nousu ja tuho.

Sen verran alusta olen lukenut, että bändit kertovat omia kokemuksiaan vierailustaan tuossa ysärin legendaarisessa ohjelmassa. Loppupuolelta ihan ekaksi sen verran selasin, että siellä mennään aika paljon tuon Jyrkin pomon sekoiluihin ja sen aikaiseen kusipäisyyteen. Rankka, mutta mielenkiintoinen kirja.
 
Suosikkijoukkue
Ei merkittävän kaupungin pallokerho
Fahrenheit 451 tuli saatua päätökseen. Oli jotenkin raskasta luettavaa, vaikka kirja ei ollut edes kovin pitkä. Aihe oli sinänsä mielenkiintoinen kun 50-luvulla kirjoitetussa dystopiakuvauksessa on asioita jotka ovat tietyissä mudoissa ihan arkipäivää nykyään. Kaippa tuota voisi sanoa genrensä merkkiteokseksi.

Nyt on menossa Margaret Atwoodin Testamentit. Ainakin ensimmäisen sadan sivun perusteella tämä on paljon parempi kuin Orjattaresi. Toki onhan näiden välillä muutama vuosikymmen vierähtänyt, joten kirjoitustyylikin on ehkä enemmän tätä päivää.

Eilen sain luettua Juha Räikän teoksen "Salaliittoteorioiden filosofia: temppeliherroista liskoihmisiin" . Mielenkiintoinen kirja salaliittoteorioista, niiden synnystä ja minkä vuoksi niitä levitetään ja niihin uskotaan. Suosittelen.

Tämä vaikutti kiinnostavalta. Täytynee lisätä pukin kirjeeseen.
 
K

Kiekkokatsoja

Remun elämänkerta.
Mielenkiinnolla aloitin lukemisen, kun halusin tietää, että millaista tuolloin on ollut. Toki olin sen elokuvan nähnyt, mutta kirja on kirja ja erinlainen.
Lopputulos oli se, että kirja oli sekava, ja paikoin hyvin sekava. Sitä lienee hänen elämäkin ollut, ainakin toisinaan, mutta vaikealukuinen tuo kirja oli. Hieman ennen kuin pääsin kirjan lopuun, niin totesin että "paskat olkoot". Ja kirja on nyt luettuna, paitsi loppuosa.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tällä hetkellä menossa pitkään kirjastosta jonottamani Lauri Hokkasen Kenen joukoissa seisoin - taistolaiset ja valtioterrorin perintö. Kohtalaisen tiukkaa tavaraa, kuitenkin kiinnostavuutensa vuoksi viihdyttävää.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Leena Lehtolainen: Joulupukin suudelma
Kokoelma Lehtolaisen jotenkin jouluun liittyviä tarinoita koottuna kansiin. Lähes kaikki tarinat oli jo aikaisemmin julkaistu ja olin ne jo lukenut. Jotenkin tuli petetty olo kun luuli että kirjassa olisi vain uusia kirjoituksia.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Eilen illalla sain luettua Bernard Cornwellin Uhtred-sarjan "Sotapäällikkö". Seuraavaksi sitten kauhun pariin jälleen kerran H.P Lovecraftin ja hänen teoksensa "Kuiskaus pimeässä ja muita kertomuksia: Kootut teokset 1".

Sotapäällikkö on Uhtred-sarjan viimeinen osa
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viime keskiviikkona tuli Sellosalista ostettua Astrid Swanin "Viimeinen kirjani" ja laiskana lukijana itselleni poikkeuksellisesti luinkin sen melkein heti alkuviikosta kahden illan aikana (vajaa 300 sivua). Ei ole ihan perinteinen elämäkerta, mutta kyllä siitäkin saa aika hyvän kuvan Astridin elämästä ylä- ja alamäkineen. Etenkin alku on hieman omituisia lyhyitä välähdyksiä sieltä täältä elämästä ja kappaleiden otsikko osoittaa kertojan iän tapahtumahetkellä. Muusikkoelämäkerta tämä ei etenkään ole, sillä levyjentekoprosesseista ei kovin paljoa keskustella.

Raskaimmat, ja samalla kiinnostavimmat, kappaleet käsittelevät syöpähoitoja - omien tuntemusten lisäksi kuullaan enemmän mm. From the Bed and Beyond-albumin avausraidan aiheeksi päätyneestä Maijasta. Myös nuoruusseikkailut New Yorkissa on aika elokuvamaisesti kirjoitettu.

Swan siis sairastaa parantumatonta rintasyöpää ja uuden D/other-albumin työnimenä oli "Viimeinen albumini". Toivottavasti ei kuitenkaan jää viimeiseksi. Näin molemmat (toivottavasti ei viimeisen) kiertueen pääkaupunkiseudun keikat ja itse asiassa Astrid näyttää nyt paljon parempivoitiselta kuin edellisen albumin aikoihin - ja pitkä tukkakin taitaa olla nyt ihan oma. Myös albumilla on varsin positiivinen tunnelma verrattuna ajoittain hyvinkin synkkään, mutta erittäin vaikuttavaan edeltäjään. Kieltämättä äskeinen Malmitalon keikka tuntui jotenkin läheisemmältä, kun oli juuri lukenut tämän kirjan.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Mary Higgins Clark: Älkää tytöt itkekö
Higgins Clarkin viimeinen kirja (hän kuoli viime vuonna) tarttuu me too- teemaan. Vaikutusvaltainen mies käyttää hyväkseen nuoria naisia ja heidän ihailuaan. Toiset (miehet) tekee kaikkeinsa peitelläkseen tapahtumia. Vyyhtiä alkaa penkomaan nuori (nais)toimittaja. Ja kun ollaan jännitys-genren kirjoissa niin murhilta ei vältytä. Kirja loppui minusta jotenkin yllättäen. Kyllähän totuus selvisi lopussa mutta kirjailijalle tyypillistä epilogia ei ollut ja moni asia jäi vähän roikkumaan...

Anna Jansson: Kuolon kosketus
Taas ollaan Gotlannissa. Maria Wern ryhmineen saa ratkaistavaksi sarjan murhia joissa murhattuja oli silvottu brutaalisti. Mantereelta tulleet apuvoimat eivät välttämättä auta tutkintaa. Loppujen lopuksi tapaus koskettaa Werniä liiankin läheltä. Hyvin kirjoitettu rikostarina joka kyllä piti pihdeissään ja vaati lukemaan lisää että saa tietää mitä tapahtuu.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Nalle on nyt luettavana.
 

Liitteet

  • 0DB67FC7-7557-4B9E-A9C4-B9614D029797.jpeg
    0DB67FC7-7557-4B9E-A9C4-B9614D029797.jpeg
    73,7 KB · kertaa luettu: 64

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kävin palauttamassa Zapkowskin Herran soturit 2:n kirjastolle. Kirja oli tutun lennokasta kerrontaa, mutta hahmoja ja juonenkäänteitä on siinä määrin että ehkä odottelen 6-osaisen trilogian viimeisten 2 kirjan julkaisua ja luen ne kerralla ettei taas mene puolta kirjaa pohtiessa että mikäs tämä hahmo olikaan ja mikä on sen ja muiden hahmojen historia. Voisi olla jopa fiksua hakea sitten kerralla koko satsi ja lukea alusta asti.

Mukaan tarttui Virpi Hämeen-Anttilalta 2 Karl-Axel Björk -dekkaria jotka on julkaistu sitten viime hakeman, eli näköjään pariin vuoteen niitäkään ei ole tullut luettua. Kevyttä ja nopeaa ja ihan mielenkiintoisia ajankuvia 20-luvun alun Suomesta. Nappasin myös uutuusjulkaisuna yhdysvaltalaisen antologian 1800-luvun kauhu/kummitustarinoista. Näiden osalta ehkä aika ajanut ohi vaikka varmasti aikoinaan kynttilän/lyhdyn valossa luettuna ovat aiheuttaneetkin väristyksiä.

Enimmäkseen tullut kuitenkin luettua viime aikoina ajatuksella yhdysvaltalaisen historian apulaisprofessori Bret Devereaux'n tämän palstan TSH -ketjusta bongaamaani blogia.

Äärimmäisen mielenkiintoisella ja mukaansatempaavalla otteella murrettuja historian "yleisesti tiedettyjä faktoja" (lue: epätotuuksia), joita viihdeteollisuus ja monet muutkin tahot ovat länsimaalaisille muokanneet. Esimerkiksi perusteita sille miksi Game of Thronesin maailma on jopa kaikki fantasiaelementit poistettuna täysin mahdoton (eikä etenkään missään mielessä Euroopan keskiaikaa muistuttava, vaikka siinä onkin linnoja, ritareita ja miekoin yms. astaloin ihmisten pätkimistä), miksi Taru Sormusten Herrasta on etenkin kirjaversiona paljon uskottavampi kaikin puolin ja nyt viimeisimpänä sarjana (heppu julkaisee pitkiä ja seikkaperäisiä tiettyyn aiheeseen tarttuvia tekstejä viikottain ja syvempää tarkastelua vaativissa jutuissa myös useassa jaotellussa osassa) olen lukenut antiikin Roomasta pitkää sarjaa. Mielenkiintoista miten (tietoisesti) väärin ko. entiteetti on ymmärretty kun itsellänikin ollut se käsitys että joo olihan se pitkään yhdessä ja siellä oli ne roomalaiset ja sitten laajemmin italialaiset ja homma kusi kun päästettiin ulkopuolelta barbaareja maahan ja yhtenäiskulttuuri romahti. Aikalaislähteet kertovat kuitenkin ihan selvästi että valtakunta oli syntymästään lähtien erittäin heterogeeninen ja itse asiassa tuo mahdollisti lopulta imperiumin synnyn ja vuosisatoja kestäneen hegemonian. Jos tietokirjat ja etenkin historia kiinnostaa, niin:
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Luen tällä hetkellä venäläisen kirjailijan Sergei Lukjanenkon kirjasarjaa hyvästä ja pahasta, mukavaa fantasiaa. Yö - ja päiväpartioista on tehty leffat, ihan ok kamaa. Saa nähdä ohjaako Timur Bekmambetov joskus kolmannen ja viimeisen leffan joskus tulevaisuudessa.
 

Spire

Jäsen
Flake - Kosketinrunkkari

Oli mielenkiintoista lukea miehen lapsuudesta, nuoruudesta ja DDR-ajoista. Mutta luonnollisesti olisin halunnut lukea myös ajast Rammsteinin kanssa, yhtyeen suurena fanina. Sen sijaan sainkin lukea pitkät pätkät herran autoharrastuksesta, mikä ei valitettavasti kiinnosta minua lainkaan.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Flake - Kosketinrunkkari

Oli mielenkiintoista lukea miehen lapsuudesta, nuoruudesta ja DDR-ajoista. Mutta luonnollisesti olisin halunnut lukea myös ajast Rammsteinin kanssa, yhtyeen suurena fanina. Sen sijaan sainkin lukea pitkät pätkät herran autoharrastuksesta, mikä ei valitettavasti kiinnosta minua lainkaan.
Eikös rivien välissä vihjattu, että "yhtyeestä" sitten toisella kertaa? Mä kyllä tykkäsin tosta.
 

Spire

Jäsen
Eikös rivien välissä vihjattu, että "yhtyeestä" sitten toisella kertaa? Mä kyllä tykkäsin tosta.
Vihjailtiinhan siinä, mutta olisin mielelläni lukenut "yhtyeeseen" liittyvistä ajoista enemmän. Paljon enemmän aikaa käytettiin aiemmista bändeistä kertomiseen. Mutta persoonallinen kirja toki.
 

Sue

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät; lentosuukko KooKoolle
Sattumalta jäi käteen Tapio Suomisen elämäkerta Urheiluhullu. Pitkästä aikaa kirjalla nimi, joka puhutteli oivaltavuudellaan.

Sen jälkeen luin Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa. Satuja minun pitäisi lukea paljon, paljon enemmän, ne tekevät ajatuksille hyvää.
 

Spire

Jäsen
Totuus Palaa - Jouni Mömmön Maailma

Mielenkiintoinen katsaus skitsofreniaa sairastaneen Mana Mana- solistin elämään. Vähän rönsyilevää tekstiä paikoitellen, mutta tämän ymmärtää hyvin koska henkilökuva täytyi perustaa lähes kokonaan Mömmön tunteneiden haastatteluihin. Jokaisella oli sitten hänestä vähän toisistaan poikkeavat kokemukset ja harva tunsi koko ihmistä kunnolla. H. S. Arkon kirjoittama teos.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Linnea Kuling: Lahkon kasvattama

Uskon lahkojen vaivihkaa tapahtuvaa aivopesua kuvaava teos. Ok, tässä puhutaan vain yhdestä pienestä uskon lahkosta Ruotsin Knutbyssä. Linnea Kuling muuttaa pienenä lapsena perheensä mukana Knutbyhyn Linnean psyykkisten ongelmien vuoksi. He saavat käsityksen, että siellä on ihmisen ja tietenkin Linnean hyvä olla. Kirja kertoo tositapahtumista. Fiktiona kirja olisikin ollut hyvin epäuskottava. Hiljaiseksi vetävä tarina. Tämä kirja ei kerro siitä murhasta, joka Knutbyssä tapahtui tähän uskonlahkoon liittyen. Toki sitä vähän sivutetaan pienen Linnean silmin.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Marraskuussa luin kuusi kirjaa.

- Juha-Pekka Raeste - Hannu Sokala:
Maailman 50 vaarallisinta yhtiötä

Mielenkiintoinen ja viihdyttävä kirja.

- Johanna Pohjola: Isä pullossa. Matka alkoholistin mieleen ja maailmaan.

Tytär kertoo isänsä alkoholismista ja käsittelee aihetta myös yleisemmin. Vaikka
aiheesta en mitään varsinaista uutta saanut niin välillä on hyvä katsoa asioita muiden silmin.

- Erik Axl Sund: Nukkemestari

Synkkä kirja rankasta aiheesta. Kirjaa lukiessa minulle tuli välillä todella huono olo.

Erik Axl Sund (Jerker Eriksson ja Håkan Axlander Sundquist) on minulle tuttu Varistyttö-trilogiasta. Synkkiä kirjoja nekin olivat, mutta jollain tapaa kiehtova kokonaisuus, ja mietin pitäisikö jossain välissä lukea se uudestaan.

- Sara Medberg: Kamarineitsyt

Koska kaksi edellistä lukemaani kirjaa olivat sen verran raskaita aiheiltaan niin päätin lukea jotain kevyttä. Historiaa ja romantiikkaa. Medberg heitti sokeria niin isolla kauhalla, että tämäntyyppisistä kirjoista pitävänä huomasin lukiessani ajoittain pyöritteleväni silmiäni tyyliin ”Nyt jotain rajaa!”

- Sofie Sarenbrant: Lepää rauhassa.

Hyvä dekkari. @Eddie Tämä oli Emma Sköld-sarjan ensimmäinen osa ja tästä on hyvä jatkaa.

- Michael Connelly: Yön pimein hetki.

Erinomainen kirja. Harry Bosch ja Renee Ballard ovat onnistunut pari ratkomaan rikoksia.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös