Taipuuko sulla toinen kotimainen? Jos, niin suosittelen Herman Lindqvistin kirjaa När Finland var Sverige. Kirja kertoo Ruotsin ja Suomen yhteisestä historiasta n 1100-luvulta aina vuoteen 1809, jolloin Ruotsi menetti Suomen alueen Venäjälle. Lindqvistin kerrota on sujuvaa ja kaikkea muuta kuin pölyistä historiaa. Kirjassa on paljon henkilökuvauksia ja mukavia anekdootteja.Suomen historia aikavälillä 1400-luku - vuosi 1917 kiinnostaisi. Kirjasuosituksia otetaan vastaan.
Ei kyllä yhtään. Olisi varmaan ollut mielenkiintoinen, mutta lukusuosituksia on jo toisaalta ehtinyt tulla enemmän kuin osasin odottaakaan. Kiitos kuitenkin.Taipuuko sulla toinen kotimainen? Jos, niin suosittelen Herman Lindqvistin kirjaa När Finland var Sverige. Kirja kertoo Ruotsin ja Suomen yhteisestä historiasta n 1100-luvulta aina vuoteen 1809, jolloin Ruotsi menetti Suomen alueen Venäjälle. Lindqvistin kerrota on sujuvaa ja kaikkea muuta kuin pölyistä historiaa. Kirjassa on paljon henkilökuvauksia ja mukavia anekdootteja.
Tämä trilogia on nyt luettu. Aika erikoinen tarina, jonkinlainen dystopiakuvaus, joka alkaa tavallisessa todellisuudessa ja jossain vaiheessa päähenkilöt havahtuvat olevansa vaihtoehtoisessa maailmassa. Trilogia olisi parantunut tiivistämällä ja se oli lopussa ehkä vähän turhan melodramaattinen. Mutta mielellään kirjaa luki ja välillä sitä oli suorastaan vaikea jättää käsistään. Lisävivahteen kirjalle antoi viimesyksyinen Japanin matkani. Voin kyllä suositella sitä sciifistä pitäville, jotka lukevat muutakin scifiä kuin tulevaisuus/avaruusseikkailuja.Nyt aloittelen Haruki Murakamin kirjatrilogiaa 1Q84, ensimmäinen luku on jo temmannut aika tehokkaasti mukaansa.
Tämä trilogia on nyt luettu. Aika erikoinen tarina, jonkinlainen dystopiakuvaus, joka alkaa tavallisessa todellisuudessa ja jossain vaiheessa päähenkilöt havahtuvat olevansa vaihtoehtoisessa maailmassa. Trilogia olisi parantunut tiivistämällä ja se oli lopussa ehkä vähän turhan melodramaattinen. Mutta mielellään kirjaa luki ja välillä sitä oli suorastaan vaikea jättää käsistään. Lisävivahteen kirjalle antoi viimesyksyinen Japanin matkani. Voin kyllä suositella sitä sciifistä pitäville, jotka lukevat muutakin scifiä kuin tulevaisuus/avaruusseikkailuja.
Jos noin, niin lukaseppa Dan Browin viimeisin eli Alku (Origin).Dan Brownin Kadonnut symboli tuli luettua ja oli kyllä aikamoista kukkua, todella mielikuvituksetonta samojen asioiden jankuttamista koko kirja. En olisi Infernosta uskonut enää huonommaksi voivan mennä mutta siinäkin onnistuttiin.
Itse kun tykkään dekkareista, niin minulle upposi tuo DVk. Muuten tuohon rankingiin on osaltani vaikuttanut, että kolmen kärjestä kaikista on leffa, jotka on tullut nähnyt. Viimeisimmistä ei tietenkään vielä ole, mutta muuten se on kaikista tuoreimmassa muistissa. Noista lopuista ei myöskään ole leffaa, eikä toivottavasti tulekaan, siksi ei varmaankaan ole niistä kunnon muistikuvia ranking-listauksen perusteluksi.Minen kyllä saanut Da Vinci -koodistakaan oikein mitään iloa irti, jokseenkin pöhkö juoni, heppoinen ja ärsyttävä kirjoitustyyli. Ei jatkoon.
Kirja löytyy myös suomennettuna, vähemmän yllättävästi nimellä "Kun Suomi oli Ruotsi". Mennyt itseltäni ohitse, mutta virhehän on helppo korjata.Ei kyllä yhtään. Olisi varmaan ollut mielenkiintoinen, mutta lukusuosituksia on jo toisaalta ehtinyt tulla enemmän kuin osasin odottaakaan. Kiitos kuitenkin.
Taipuuko sulla toinen kotimainen? Jos, niin suosittelen Herman Lindqvistin kirjaa När Finland var Sverige. Kirja kertoo Ruotsin ja Suomen yhteisestä historiasta n 1100-luvulta aina vuoteen 1809, jolloin Ruotsi menetti Suomen alueen Venäjälle.
Kiitoksia suosituksesta. Olen lukenut kirjaa pitkälti (suomeksi) ja se on ollut mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu. Lukemista jaksaa jatkaa vielä. Ei ehkä hirveästi uutta mutta hyvin koottu teos Suomen historiasta Ruotsin vaikutuspiirissä.Kirja löytyy myös suomennettuna, vähemmän yllättävästi nimellä "Kun Suomi oli Ruotsi".
Bruce Dickinsonin elämäkerta
Ehdottomasti lukuun Mirkka Lappalaisen seuraavat teokset:
Susimessu. 1590-luvun sisällissota Ruotsissa ja Suomessa
Jumalan vihan ruoska. Suuri nälänhätä Suomessa 1695-1697
Pohjolan leijona. Kustaa II Adolf ja Suomi 1611-1632
Mutta Lappalaisen teokset ovat kyllä hyviä.
Lappalaisen teokset tuli luettua itsekin parin viime vuoden aikana ja tykkäsin kerronnasta. Usein kehumani Englund tuli mieleen (toki lähinnä koska molemmat kirjoittaneet samasta ajasta mukaansatempaavaa tekstiä tietokirjoissa). Bongasin kotipaikalla Petri Karosen Pohjoinen suurvalta -teoksen ja pitänee napata lainaan vaikka itselläni onkin tällä hetkellä kesken Stephen Kingin Musta torni -kirjasarja (kolmas kirja menossa vasta eli luettavaa reilusti jäljellä). Yllättävän nopealukuinen ollut tähän mennessä, en sitten tiedä onko Kingin teksti yleensäkin samaan tyyliin soljuvaa kun häpeäkseni täytyy tunnustaa etten ollut häneltä mitään lukenut ennen parin novellikokoelman lainaamista paikallisesta kirjastosta tammikuussa.Täytyy ihan erikseen tulla vielä kiittämään näistä suosituksista. Erittäin helposti luettavaan muotoon on saanut kirjailija pureksittua nämä aihealueensa. Teksti jaksaa ylläpitää mielenkiintoa, eikä se mene sellaiseksi puisevaksi. Tämä oli juuri sitä mitä olin hakemassakin.
@Wiljami On ne. Valitettavasti tuon Musta Torni-sarjan taso alkaa laskemaan tuosta eteenpäin. Se on kuitenkin sillä tavalla hyvä pohja Kingin tuotannolle, että monet muut kirjat viittaavaat siihen tavalla tai toisella. Kannattaa siis lukea loppuun saakka, vaikka taso ei ensimmäisten kolmen kirjan tasolla pysykään.
Viimeksi tuli lukaistua Lilly Korpiolan ja Hanna Nikkasen Arabikevät. Pikku pettymys oli tämä. Odotin että kirjassa paneuduttaisiin kuhunkin kansannousuun "arabikeväänä" paljon syvällisemmin, erityisesti syihin ja seurauksiin yleisellä tasolla. Nythän tuo keskittyi lähinnä kansalaisaktivismiin ja yksittäisten ihmisten tekosiin noissa kansannousuissa sekä eri medioiden tekemisiin. Eipä tuosta nyt hirveästi saanut irti, mutta lukihan tuon.