Milloin nukuttaa?

  • 10 476
  • 82

Mikä näistä olet?

  • Aamutorkku-iltavirkku

    Ääniä: 275 74,5%
  • Aamuvirkku-iltatorkku

    Ääniä: 39 10,6%
  • "Ikiliikkuja"

    Ääniä: 55 14,9%

  • Äänestäjiä
    369

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko herätyskellon soitto tuskaa aamuisin, mutta illalla jaksat painaa hanaa entistä enemmän?
Vai heräätkö kenties aamulla pirteänä kuin peipponen, mutta illalla simahdat ennen TV-uutisten toista puoliskoa, leffoista sitten puhumattakaan?
Ja vielä yksi vaihtoehto. Oletko "ikiliikkuja"? Eli heräätkö aamuisin suht pirteänä, ja illallakaan et nukahda kesken Arvi Lindin selostusten?

Itse olen ehdottomasti aamutorkku-iltavirkku. Aamuisin tekisi aina välillä mieli paiskata rääkyvä herätyskello ulos ikkunasta, mutta iltaisin taas jaksaisin tehdä mitä hullumpia juttuja. :)
 

Aksu

Jäsen
Ehdottomasti ikiliikkuja. Nukun kun ehdin. Vuorokaudenajasta ei ole mitään väliä ja muutenkin vuorokaudessa unet pyörivät 4-5 tunnin kieppeillä. En jotenkin osaa nukkua.
 

Sparrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"Ikiliikkuja se on.."

Päädyin äänestämään "Ikiliikkujan" puolesta, sillä parhaimmillani olen todella sellainen. Varsinkin nykyään (lue: kesä) tulee oltua paljon valveilla ja unta kertyy korkeintaan sellaiset 6-7 tuntia yössä. Työssäkäyminen aiheuttaa sen, että aamuisin tulee noustua ylös aikavälillä 5.45-7.00, johtuen taas liukuvasta työajasta. Iltaisin nukkumaanmeno ajoittuu arkisin sinne 23.00-00.00 välille.

Viikonloput ovat eri asia, riippuen paljolti siitä, mitä tulee touhuttua. Sosiaaliset aktiviteetit vievät joskus yötä, toisaalta tällöin tulee nukuttua pidempään. Kaiken kaikkiaan pitäisin siis varsinkin kesällä itseäni ikiliikkujana, ainakin pyrin olemaan energinen. Voimanlähteeni tiedänkin jo. :rolleyes:

PS. kappale, johon otsikko viittaa, on SANGEN raivostuttava! Liekö ollut jokin lastenlaulu, en muista. :mad:
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Aamutorkku-iltavirkku.

Viimekin yönä tuli luettua kirjaa tuonne kahteen asti yöllä ja kun sitten piti aamulla herätä, niin uni vei mukanaan tuonne kymmeneen asti, vaikka töissä piti olla jo kahdeksan pintaan...
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Varmaankin ikiliikkuja. Aamulla herääminen on vaikeaa, mutta onneksi herään nopeasti. En siis torku tuntitolkulla. Illalla ei ole vaikeuksia nukahtaa. Unta tulee vuorokaudessa vuodenajasta riippuen 6-9 tuntia. Kesäisin tarvitsen paljon vähemmän unta kuin talvisin, varmaan valon määrä vaikuttaa.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aina.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Puuttuva vaihtoehto:

4. Tarvittaessa

Eli nukun illalla jos ei ole mitään tekemistä ja herään aamulla. Tai toisinpäin.

Yöuni kestää tarkalleen 7h, enempää en ole nukkunut herran aikaan.

Päiväunet tulee joskus otettua, mutta ne eivät vaikuta yöunenen pituuteen tai unen saantiin.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Palkan mukaan

Herätään ja nukutaan.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aivan ehdottomasti illan virkku. Tilaisuuden tullen jopa yön virkku. Päivärytmini on mennyt totaalisesti sekaisin loman aikana ja niinpä nyt on tullut mentyä nukkumaan siinä kolmen maissa. Usein vielä tulee pyöriskeltyä sängyssä neljään viiteen, ennen kuin uni tulee. Kahdeksan yhdeksän välillä tulee käytyä koiran kanssa pikku lenkillä ja syötettyä se, mutta sitten ei muuta kuin takaisin pehkuihin ja aikasintaan yhdeltä ylös, jos ei ole mitään menoa.

Kyllä sitä tarpeen tullen pääsee ylös kuudenkin maissa, mutta se melkein vaatii päiväunia kesken päivän. Herätyskellon pirinä kesken yöunien on yksi harvoja asioita maailmassa, mitä todella vihaan.

Tänä aamuna kävi aika erikoinen episodi juuri aamu-unisuuteni liittyen. Olin laittanut kännykän herättämään joskus kahdeksan jälkeen, mutta havahduin vasta noin kymmenen maissa. Katsoin sängyn vieressä olevan pöydän kulmalle ja kännykkää ei näkynyt missään. Hetken kirosin mielessäni, että nyt se on palasina lattialla ja siksi ei herättänyt. Ei ollut lattialla. Ei ollut pöydän eikä alla, yllä tai takanakaan. Rupesi tulemaan jo kylmät väreet, että varas on käynyt nukkuessani kämpässä. No, löytyihän se känny lopulta. Peiton alta jalkopäädystä! Miten se sinne oli joutunut, onkin täysi mysteeri. Ilmeisesti oli kahdeksalta herännyt piipitykseen, laittanut sen pois päältä ja jotenkin viskannut peiton alle ja jatkanut unia. Minulla ei ole pienintäkään muistikuvaa tuosta, mutta niin sen on pakko olla. Toivottavasti ei tule toistumaan työpäivinä... (Ei, en ollut nauttinut alkoholipitoista tai muutakaan miestä vahvempaa edellisiltana.)
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Yleensä aina silloin, kun ei pitäisi.
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Riippuu päivästä uinka pitkään valvon, jos telkkarista tulee illalla myöhään jotakin katsomisen arvoista, katson sen! Iltasin tulee valvottua kesälomalla ainakin puoleenyöhön, siinä sitten luen, katson telkkaria tai näprään tietokoneella jotain, Yleensä herään 10-11 mutta nousen vasta puolentunnin päästä, herääminen kestää.

Koulukauten menen yleensä nukkumaan about klo: 22.30-23.00 yleensä tulosruudun jälkeen. Heräämään joudun klo: 08.00 kun on yhdeksän aamu kymmenen aamuina tunnin myöhemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Menen nukkumaan yleensä joskus kolmen aikaan yöllä ja herään samaan aikaan päivällä(kesä)

Menen nukkumaan joskus yhdeltätoista,herätyskello soi aamulla seitsemältä,mutta pääsen ylös vasta kahdeksalta(talvi)

PS.mielenkiintoisin ketju täällä vapaan puolella kuukauteen,eli...:(
 

jyp17

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP.
Aivan, missäs vaihtoehto NUKUTTAA AINA?
Onneton ihminen taidan olla, kun viikosta noin viitenä iltana vietän niin autuasta yöelämää tuonne kolmeen-neljään, ja sitten loput pari päivää nukun käytännössä koko vuorokauden ympäri. Tällä hetkellä taas menossa tämä nukkumis-operaatio.
Mutta jouduin nyt kuitenkin lyömään ääneni tuohon iltavirkku-aamutorkku -systeemiin, kyllä se on aina yhtä vaikeata herätä jos kello jää alle yhdentoista.
 

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
Sisäinen kelloni on varmaankin rikki, sillä herään jopa vapaa päivinä useimmiten klo: 6-8 aamulla ja en saa enää unta sen jälkeen. Normaalisti, kun menen töihin herätyskello soi 4.45, tosin useimmiten herään juuri ennen sitä ja se ei ehdi siis herättää minua. Eli olen ehdottomasti aamuvirkku - iltatorkku. Tietysti poikkeus vahvistaa säännön, eli kun on ollut urheilemassa (niin kuin tänään 1,5h jäällä), sitä on vieläkin hereillä ja erittäin pirteä.
Sen olen saanut erittäin karvaasti kokea, kun ikää on tullut muutama vuosi lisää, sitä ei enää jaksa samalla tavalla painaa, kuin ennen. Kyllä käy nuorempiani kateeksi, jotka jaksavat painaa yötä päivää tukka putkella. ;)
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Päivätorkku

Vapaapäivinä tai iltavuoroon mennessä tulee helposti nukuttua tuonne 13-14 välille. Toisaalta nukkumaan menen kuitenkin yleensä "jo" 24-01, joten untaa tulee vaatimattomat 12-14 tuntia. Meikäläisen tuntevat ihmiset ihmettelevätkin, miten ihmeessä ihminen voi nukkua noin paljon. Nukkuminen on vain niin mukavaa, varsinkin unien näkeminen.
 

Miguel

Jäsen
Yleensä nukuttaa liikunnan jälkeen (tosin en silti saa unta). Heräämiseni määrää nukkumaanmenoajan, sillä minulla on lähes ehdoton unirytmi nukahtamisen suhteen. Kouluaikana nukun sunnuntaiaamuisin yleensä noin kymmeneen, jolloin ei ole toivoakaan saada unta klo 22-23, vaikka haluaisinkin. Siksi maanantaiaamut ovat helvetin vaikeita. Muutenkin olen aika huono nukahtamaan.

Merkittävä tekijä on valoisuus. Viimeisinä kouluviikkoina valoisassa toukokussa herääminen on paljon helpompaa kuin pimeässä tammikuussa. Kesäaamuina on helppo herätä, väsymys iskee vasta päivällä/illalla.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viikolla, kun pitää herätä seitsemän pintaan töihin, nukuttaisi aina kovin makeasti varmasti sinne 10-11 ainakin. Sen sijaan viikonloppuisin, jos herään jostain syystä vaikkapa puoli seitsemältä, on todella vaikea päästä uudestaan unen päästä kiinni. En tiedä mistä se johtuu, ehkä siitä tunteesta että ei ole pakko lähteä minnekään? Harmittaa kuitenkin joskus lauantai-aamuisin jos ei nukuta kuin kahdeksaan asti, vaikka viikolla on oikein odottanut että saa sitten parina aamuna heräillä vasta oikein myöhään.

Illalla ei oikein väsytä ollenkaan. Ennen puolta yötä tulee todella harvoin mentyä nukkumaan, koska ei yksinkertaisesti pääse uneen. Ylivoimaisesti eniten väsyttää töissä siinä 12-13 välillä, kun on juuri syönyt ja on jotain todella tylsää hommaa pyöriteltävänä. Myös neljän - viiden aikoihin iltapäivällä väsyttää aina muikeasti, ja usein tuleekin vedettyä tuolloin torkut jos ei ole muuta tekemistä.

Ja jos on ollut viihteellä ehtoolla/yöllä, on nukkuminen seuraavana aamuna lähes mahdotonta. Saas nähdä mitä ens viikosta taas tulee, kun tuskin tulee vkloppuna paljon silmää ummistettua..
 

jpp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU
Ikiliikkuja

Nyt kesällä on pakko olla ikiliikkuja, kun on töitä kello 8-16 ja illalla treenit, joiden jälkeen ei nuku ennen puolta yötä millään ja välillä kello on yli 1 ennen kuin kroppa lopulta rauhoittuu. Kyllä aamuisin uni maittaa, vaikka en kuulukaan siihen pahimpaan ryhmään, jotka eivät pääse ylös kirveelläkään tai ainakin ovat henkisesti unessa puoleen päivään asti vaikka olisivatkin esim. töissä. Syksyllä taas helpottaa, kun on koulua ja päivät eivät ala yleensä ennen kymmentä.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Nyt, aina ja ikuisesti.

Jos tiedän että seuraavana päivänä ei ole mitään erityistä niin sellaiset >12 h unet ovat täysin normaaleja.
Oma ennätykseni on muistaakseni n. 15,5 tuntia joita on kaksi kappaletta. Toiseen liittyi selkeä väsymystilan purku, viikolla 72 h putkeen valvomista(intti, mikäpäs muukaan). Toiseen en oikein löytänyt mitään syytä, kaikki muut edeltävät yöunet sellaisia normaaleja 10-11 tuntisia ja sitten yhtenä yönä repesi. Ei siinä mitään mutta kyllähän se silloin herätessä klo 16.30 vähän mietitytti että on vähän niinkuin päivä mennyt sivusuun. Seuraavana yönä tosin tuo kostautui ja unen saaminen kesti varmaankin 3 tuntia tjsp.

Yritän joskus rikkoa 16 tunnin maagisen rajan mutta se varmaankin edellyttää hyviä valmisteluja ja mahdollisimman häiriötöntä ympäristöä. Pahimmaksi unirauhan uhkaajaksi näin kesällä on muodostunut lintujen laulu joka tuntuu jotenkin vahvistuvan seinien. En tiedä missä oma maksimini menee mutta tuo 16 tuntia tuntuu aivan mahdolliselta mutta 17:sta en vielä rupea haaveilemaankaan, ehkä pitäisi ensin yrittää sellaista 16,5:ttä ja sitten keskittyä uudestaan ennätyksen parantamiseen. Ongelmallisinta tuntuu olevan oikean nukahtamiskohdan etsiminen, itselläni se on jossain 01-04 välillä mutta jos nukahtaminen menee puolella tunnillakin pieleen niin sillä on dramaattiset vaikutukset unen pituuteen ja jopa alle kymmentuntiset nokoset ovat mahdollisia epäonnistuneella nukahtamisen ajoituksella.

Nukkuminen on tähän mennessä parasta mihin olen törmännyt ja oikeastaan vankilatuomio voisi olla varsin mukava kokemus aina vähän väliä...vai pitääkö siellä nykyään herätäkin?
Vieläköhän on olemassa näitä Aku Ankassa olleita koenukkujan paikkoja?

Ehkä mainittavaa on myös eräänlaisen maratonnukkumisen tilasto jossa laskin 48 tuntiin sisältyneen 26 tuntia unta.
Tämän aiheutti NHL-matsi jota ennen menin nukkumaan väsyneenä jo klo 22 ja siitä eteenpäin 5 tuntia unta. Matsin jälkeen nukahdin vielä 10 tunniksi ja seuraavana iltana/yönä vetäisin tavalliset 11 tuntia. Keskiarvoisesti siis 13 tunnin yöunet jotka oli vielä suhteellisen helpot toteuttaa.
Olisi myös mukavaa kokeilla sellaista putkea jossa vetäisi 12 tunnin unia useampia päivä putkeen muuttaen hetkellisesti unirytmin täysin päinvastaiseksi ja takaisin. Tätä varten tosin pitäisi kyetä katkaisemaan kaikki mahdolliset sosiaaliset kontaktit joksikin aikaa koska jotkut sairaat pervertikot tykkäävät heräillä ennen klo 10 ja soitella kavereilleen pirteinä jne.
Töiden tekokin kyseisen kokeen aikana olisi aika hankalaa ja saattaisi heikentää unen rauhallisuutta, mikäli työhön sisältyisi vastuutakin tms. Koenukkujan työpaikka olisi siis optimi tällaiseen projektiin.

Tutkimukseeni nukkumisasennon vaikutuksesta unen laatuun olen päässyt siihen tulokseen että mikäli vain nukahtaminen suoritetaan normaaleissa olosuhteissa voidaan hyvä nukkuja kiertää vaikkapa solmuun häiritsemättä suurestikaan unta.
Jos taas nukahtaminen tapahtuu vieraassa asennossa heikentyy unen laatu selkeästi vaikka myöhemmässä vaiheessa siirryttäisiinkin optimiasentoon.

Laatu on muutenkin tärkeä tekijä uniasioissa. Lyhytkin yöuni voi olla tyydyttävä, huom. vain tyydyttävä, mikäli se kyetään suorittamaan häiriöittä ja herääminen tapahtuu hitaan prosessin kautta. Pitkä yöuni taas mahdollistaa vapaammin laadun heittelemisen ja jopa nopea "vettä niskaan/sähköisku korvaan" herätys voi silti lopettaa unen laadukkaasti mikäli unessa vietetty aika on tarpeeksi pitkä.

Ylinukkuminen?
Kyllä tällaistakin tapahtuu aina huippukuntokaudella. Kyseessä on epänormaali heräämistapahtuman häiriö jossa hitaan tyypin herääminen pitenee epänormaalisti aiheuttaen pääkipua ja väsymystä. Useimmin tähän ikävään ilmiöön törmää juuri kilpailukaudella kun keskiarvoisesti yöunet ovat erittäin laadukkaita ja pitkiä, ruumis ikäänkuin unohtaa että kyse on nukkumisesta ja luulee että aivot ovat vaipuneet koomaan tms. ja pyrkii herätessä tekemään pitkäaikaisia tarkistustoimia jotka pistävät aivot toimimaan hetkellisesti "näytönsäästötilaan". Tästä seuraa hidas herääminen joka voi kestää tuntejakin, koska kuitenkin hapenkulutus on tässä vaiheessa normaalia ja aineenvaihdunta muutenkin herää alkaa hieneritys toimimaan tehokkaasti. Tuloksena tunkkainen ilma nukkujan lähiympäristössä, joka aikaansaa pääkivun tms.
En ole tavannut tätä koskan harjoituskaudella(ei-lomakaudet tai viikonloput) ja uskoisin että se on yksinkertaisesti kehon tapa ilmoittaa että unikapasiteetti on ylikuormittinut ja vaaditaan muutamia lyhyempiä unia jotta ylikuormitus saadaan purettua päivien aikana.

Heräämisistä olen jo maininnut muutaman ja koska herääminen on yksi kolmesta tärkeästä nukkumisen laatua säätelevästä tekijästä niin katson että sekin ansaitsee hieman huomiota osalleen. Heräämisellä on siinä mielessä erittäin tärkeä rooli, että jos se menee pieleen voi hyväkin uni muuttua tehottomaksi ja aiheuttaa suurempaa väsymystä kuin ilman yöunta! Tämä tosin on vain hetkellistä ja toisinkuin nukahtaminen ja itse uni, heräämisen vaikutukset katoavat muutamassa tunnissa aineenvaihdunnan palautuessa normaaliksi.

Hidas tyyppi:
Heräät ja alat siirtämään katsettasi kellon päin "Vielä on aikaa"-toteat ja jatkat köllimistä sängyssäsi. Keräillessäsi ajatuksia hiljalleen laitat silmäsi kiinni ja sytytä valot. Aloitat totuttautumisen valvetilaan avaamalla silmät yksitellen ja hitaasti, hitauden merkitystä ei voi olla korostamatta. Kun silmäsi ovat tottuneet valoisuuteen voit alkaa hiljalleen siirtää peittoa pois päältä ja totuttautua kylmään ilmaan. Lopulta nouset ylös sängystä ja petaat sen! Pedattu sänky kerää päivän aikana kertyvän pölyn päiväpeitteeseen jolloin itse yöunet voit viettää sut.koht. puhtaissa olosuhteissa. Myös tyynyliina kannattaa pudistella päivittäin mikäli on ongelmia kuivan ihon tai hilseen kanssa.

Kesto: 10 min-1 h
Sivuvaikutukset:- Jos yöuni on ollut lyhyt on suuri vaara vaipua takaisin uneen->nukkua pommiin.
-Ylinukkuminen ks. yllä
Nopea tyyppi:
Kello soi ja läväytät samalla valot päälle, muista pitää silmäsi vielä kiinni. Avaat silmäsi heittäessäsi peittoa pois päältä ja karaisemalla itsesi nopeasti kylmempään ilmaan. Muutama kyykky/punnerrus nopeuttaa elimistösi heräämistä ja aivojen käynnistyminen nopeutuu lisäveren ansiosta.

Kesto: 1 min- 5 min
Sivuvaikutukset:- Jos sinulla on päänsärkyä tai huoneesi lämpötila on matala niin herääminen ei ole erityisen mukavaa.

Pikaherätys:
Joku tökkii sinua ja käskee heräämään, valot ovat jo päällä. Sinkoat sängystäsi ylös jääden sängynreunalle keräämään ajatuksiasi ja pistämään housuja jalkaan.

Kesto: 10 sek-30 sek
Sivuvaikutukset:- Vitutuksen määrä on suuri

_pika_herätys mallia sissi/tied:
Juuri kun olet nukahtanut joku hakkaa sinua jalkaan ja kuiskii "Irti, Irti", Susi 1, Susi 1". Hyppäät sängystäsi ylös ja otat peiton niskasi päälle silmiesi etsiessä kuumeisesti kenkiäsi ja käsien kähmiessä tyynyäsi asetta etsiessäsi. Huomaat että oletkin kotona ja kiroat henkilöä joka teki teon/mietit otinkohan intin liian voimakkaasti kun muistot hyökkäävät uniinkin.

Kesto: Liian nopea mitattavaksi
Sivuvaikutukset: - erittäin suuri vitutus
- nopean heräämisen johdosta adrenaliini erittyy elimistöösi tehden unen saannin uudestaan vaikeaksi.

Lisäksi on lukuisa joukko näistä neljästä jountuvia kombinaatioita joiden luokittelu on turhaa niiden vaikutusten ollessa yksilökohtaisia.

Siinä pieniä hajahuomioita maailman mukavimmasta asiasta, toistaiseksi. Kirjoitukseen käytin arvokasta uniaikaa n. 20 minuuttia mutta uskoisin että kykenen hankkimaan sen takaisin heräämistä myöhäistämällä.
Seuraava julkaisu koskeekin nukkumisen yleisolosuhteita ja varusteita:
- Millainen on hyvä tyyny
- Entäpä hyvä patja
- Ulkoisen lämpötilan vaikutus unen laatuun ja pituuteen
- Valaistusolosuhteet, vaikuttavatko ne unen saantiin olennaisesti vai onko kyseessä pelkkä myytti
- Nukahtamisajan valinta vuorokauden ajan mukaan, kuinka paljon se vaikuttaa unen pituuteen.
- Melu? Sen vaikutukset unen saantiin ja nukkumistapahtumaan.

Tutkimustiimini (minä+sänky) paneutuu tiiviisti tähän nykymaailmaa riivaavaan ongelmaan ja uskoisin että läpimurto odottaa seuraavan yön takana, tai sitä seuraavan.
Yritän myös saada tieteellistä pohjaa väitteelle:
"Aamuvirkut, puuttuva lenkki apinan evoluutiossa ihmiseksi"
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Piti tällainen ketju kaivaa esille, kun tuntuu että käynnistysvaikeuksia oli tänään tavallista enemmän. Entäs sitten aamuvirkut ihmiset? Ovat muuten niin ärsyttävä ilmiö, että vituttaa käsittämättömän paljon. Varsinkin, kun ne saastat yrittävät heti ensitöikseen heittää jotain tekopirteää läppää tms. paskaa.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minua nukuttaa eniten iltapäivällä klo 13-14 noin tunti lounastauon jälkeen. Monesti on täysi työ pysyä hereillä.

Muuten mennään tilanteen mukaan. Rytmi on pääsääntöisesti se, että yöunet otetaan klo 22-06 ja kun tuosta pitää kiinni niin mitään megaväsymystä ei ole sen paremmin illalla kuin aamulla. Viikonloppuna rytmi lykkääntyy helposti eteenpäin. Ja poikkeustilanteissa, kuten keskellä yötä tulevien jääkiekon mm-kisojen aikaan väsyttää enemmän tai vähemmän koko vuorokauden.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Piti tällainen ketju kaivaa esille, kun tuntuu että käynnistysvaikeuksia oli tänään tavallista enemmän. Entäs sitten aamuvirkut ihmiset? Ovat muuten niin ärsyttävä ilmiö, että vituttaa käsittämättömän paljon. Varsinkin, kun ne saastat yrittävät heti ensitöikseen heittää jotain tekopirteää läppää tms. paskaa.

Oikein hyvää ja aurinkoista huomenta!

Itse olen läpeeni aamuvirkku. Näin valoisina vuodenaikoina saatan olla jopa puoliviisi pystyssä. Yleensä heräilen viiden ja puolikuuden aikoihin. Aamu on mielestäni hemmetin hieno vuorokauden aika. Kyllä tiedostan, että joskus minua katsotaan aika pitkään, kun lähden aamulenkille kuuden jälkeen. Kesäaamu ja aamulenkki on yksi elämän suurista iloista. Ja mikäs siinä aamukahvia keitellessä, kun kaikkialla on vielä hiljaista ja aurinko nousee/tai on juuri noussut.

Nukkumaan menen yleensä aikavälillä 22-00.
 
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, HIFK, Joe Finley
Aamulla tulee havahduttua usein jo puolen viiden maissa, illalla taas iskee armoton väsy jo seitsemän aikaan, pari nopeeta olutta ni piristyy ja jaksaa keikkua yhentoista pinnoille.

Viikonloppusin viimestään siinä kaheksan maissa alkaa jo kellon katteleminen.
 
Itse olen läpeeni aamuvirkku. Näin valoisina vuodenaikoina saatan olla jopa puoliviisi pystyssä. Yleensä heräilen viiden ja puolikuuden aikoihin. Aamu on mielestäni hemmetin hieno vuorokauden aika. Kyllä tiedostan, että joskus minua katsotaan aika pitkään, kun lähden aamulenkille kuuden jälkeen. Kesäaamu ja aamulenkki on yksi elämän suurista iloista. Ja mikäs siinä aamukahvia keitellessä, kun kaikkialla on vielä hiljaista ja aurinko nousee/tai on juuri noussut.

Aivan uskomatonta.. ja jopa kadehdittavaa.

Itse huomasin aikanaan, kun piti lenkillä käydä kuuden pintaan, että vaikka silmät on ristissä niin se onnistuu. Kuitenkin todellinen luonto iski esiin välittömästi suihkun ja aamiaisen jälkeen ja taju aina pois.

Aamulla on mukava olla aikaisin hereillä, koska silloin saa tehtyä paljon juttuja, mitä muuten ei "ehdi" tekemään. Tai ainakin saisi tehtyä niitä rauhassa. On se vain vaikeaa, mistä tulikin mieleen, että pitäisiköhän mennä jonnekin piiloon nukkumaan :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös