Mille naurat juuri nyt?

  • 13 263 568
  • 50 455

Cube

Jäsen
AnaMasa kirjoitti:
Tässä "casessa" alunperin aikuinen terve feministi toi julki omaa alusvaatemainoksista johtuvaa pahaa oloaan. Ihan varmasti on läskejä lapsia, joiden itsetunto ei ainakaan parane noista mainoksista, mutta jos tuolle linjalle lähdetään, niin kaikille alla 100 kiloisille naaraille saadaan laittaa väkipakolla säkki päälle, ettei joku jossain tunne itseään rumemmaksi. Tuo minun boxerivertaus ei ole muuten ollenkaan kaukaa tai väärin haettu. Samalla ymmärryksellä lukemattomat pulleat pojat reagoivat mainoksiin siinä kuin tytötkin.
Perustuuko tuo sinun viestisi viimeinen lause johonkin konkreettiseen vai onko kyseessä lähinnä "maalaisjärkeen" nojaava oletus? Nimittäin esimerkiksi Turun Kauppakorkeakoulun Ulla Hakalan tuore väitöskirja aiheesta (löytyy TSE:n nettisivuilta) pyrkii käsittääkseni osoittamaan, että miehet ja naiset (tytöt ja pojat) reagoivat hyvinkin eri tavalla mainontaan ja sen kuvakieleen. (Itse en siis ole tuota lukenut, mutta olen keskustellut aiheesta viime aikoina jonkin verran henkilön kanssa joka on.) Tämä on ihan ymmärrettävää, koska miehen ja naisen kehoon kohdistetaan yhteiskunnassa aivan erilaisia odotuksia - vrt. "Kaunotar ja hirviö" ja muut lastensadut, jossa mies voi olla mikä tahansa rujo monsteri, mutta naisen on kuitenkin oltava henkeäsalpaavan kaunis kelvatakseen. Nuo Dressmann-mainokset taitavatkin olla vähän poikkeavia ainakin mitä tv-mainontaan tulee, koska niissä miehet ovat oikeastaan vain ja ainoastaan katseen kohteina, eivätkä perinteiseen tapaan aktiivisen toimijan roolissa. Siksi varmaan tuo mainossarja onkin herättänyt niin laajalti huomiota, mikä käy ilmi siitäkin, että sinä viittasit siihen heti alkuunsa.

Muilta osin täytyy sanoa, että en kyllä missään kohdassa puhunut vain "läskeistä" ja heidän itsetunto-ongelmistaan, vaan ongelma on toki siinäkin, että nuoret normaalipainoiset tai laihat tytöt, joilla on syystä tai toisesta jo valmiiksi vääristynyt suhde omaan vartaloonsa, joutuvat tämän mainosten tulvan alle ja alkavat kuvittelemaan, että heidän tulisi olla vieläkin laihempia tai muuten vaan täydellisiä (kuten tuo HM-mainoksen tyttö toki on). Täytyy kuitenkin korostaa, että laihuuden ihannointi ei todellakaan ole syömishäiriöiden syy, vaan pikemminkin seuraus. Ongelmien perusta on jossain ihan muualla, mutta se onkin ihan toinen aihe, johon en tällä erää jaksa paneutua.

Pakko myöntää, etten ole tässä vaiheessa kovin innostunut investoimaan suuria määriä aikaan tähän keskusteluun, joka ei varmaan kovin rakentavaksi pääse muodostumaan jo lähtökohtaisen asenteellisuutesi johdosta. En sano tätä mitenkään vittuillakseni, koska syömishäiriöt ja niihin liittyvät asiat ovat aika monimutkaisia, eikä suurinta osaa ihmisistä varmaan edes pahemmin nappaa yrittää niitä ymmärtää. Jos aihe ja keskustelu kuitenkin oikeasti kiinnostaa, niin voidaan toki jatkaa tästä vielä yksityisviestein tai vaikka jossain muussa ketjussa (Hauskimmat/ärsyttävimmät mainokset?). Ihan vaan mikä moderaattoreille sopii.

EDIT: Tarkennukseksi vielä, että itse en näitä mainoksia olisi kokonaan kieltämässä, mutta olisi mukava, jos ne katukuvasta ainakin voisi siistiä pois. Eipä ne minua henkilökohtaisesti häiritse, eikä itseäni muutenkaan tietenkään vaivaa kauniiden naisten katselu, mutta sitä saa kyllä tehdä jo ihan tarpeeksi kotonakin. Sen sijaan julkisilla paikoilla, joissa mainosjulisteita "ei pysty pakenemaan", on mielestäni perusteltua ylläpitää kovempaa karsintaa.
 
Viimeksi muokattu:

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Cube kirjoitti:
Sen sijaan julkisilla paikoilla, joissa mainosjulisteita "ei pysty pakenemaan", on mielestäni perusteltua ylläpitää kovempaa karsintaa.

Samaa mieltä.
Ja Anamasalle kommentti - mistä tiedät että se frouva toi julki omaa pahaa oloaan?

Joskus tuntuu, että tälle 'minäminäminä'-jengille on termi 'heikompien suojelu' täysin vieras. Jos kuva miellyttää minua, aikuista, se riittää kriteeriksi siihen, että sen pitää saada olla esillä? Ei voi olla terveellistä, että lapset kasvavat seksin kyllästämässä ilmapiirissä ja ympäristössä - pakkohan sen on näkyä siinä, minkälaiseksi omat elämänarvot muokkautuvat. Nuoret ihmiset kadottavat itsemääräämisoikeutensa omaan kroppaansa muutenkin turhan helposti, malli siihen on saatavilla ihan joka puolelta. 'I got a shorty that makes the bed hop' tiäks, ja 'I take you to the candy shop, I'll let ya lick the lollypop'... tai sitten vaikka Paris, jolla kledjut ei tunnu pysyvän päällä ja/tai osa unohtuu kotiinkin. Aika pahasti hakoteillä ollaan, jos ihmisen ainoa tavoite elämässään on olla haluttava seksipartneri. Isot raipat tästä mainostajien ja median suuntaan.

Viime viikonlopun IS Plussa kuvaa artikkelissaan 'Namusetä muutti nettiin' sitä mitä sieltä suunnalta on odotettavissa 8-13 vuotiaille tytöille: 'ottasiksä poskeen' ja 'meneeks pikkareiden naru peppuvakoon' kyselevät nämä peräkammarin pojat, ikä 19-37 v. Pitäisikö käydä kurkkaamassa kenen kanssa se pikkusisko tai -veli chattaa?

Jotta pysyisin ihan nippanappa ketjun aiheessa, minua naurattaa juuri nyt saamani hyvinkin seksistinen sähköposti, jossa on kuva 'verkkokinkusta'. Mutta mä olenkin aikuinen :)
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Cube kirjoitti:
Pakko myöntää, etten ole tässä vaiheessa kovin innostunut investoimaan suuria määriä aikaan tähän keskusteluun
Olisit vaan heti ottanut sen henkisen rautakangen pois takapuolestasi. Nyt meni paljon hyviä herneitä hukkaan. Katso edes se mainos noista linkeistä ja punnitse uudemman kerran itseksesi, että onko äärifemakkojen reagointi aivan helvetin naurettava ylilyönti ja sen myötä ansainnut kaiken vastakurmootuksen. Ei tarvitse ilmoittaa kantaa tänne, paitsi tietty siinä tapauksessa, että se alkaa naurattamaan.
 

Cube

Jäsen
AnaMasa kirjoitti:
Ei tarvitse ilmoittaa kantaa tänne, paitsi tietty siinä tapauksessa, että se alkaa naurattamaan.
Siirsin keskustelun (voi vittu..) aiheesta ketjuun "Ärsyttävin mainos?". Voit toki laittaa mahdollisen vastauksesi Hauskimmat mainokset -ketjuun.
 

M10

Jäsen
Southparkin "Faith+1" -jakso on kyllä käsittämättömän hauska pläjäys! Varsinkin Cartmanin sanoitukset noissa kristillisissä biiseissä joiden nimiä on mm.

The Body of Christ
One, twice, three times my savior
 

Cube

Jäsen
Morrow10 kirjoitti:
Southparkin "Faith+1" -jakso on kyllä käsittämättömän hauska pläjäys! Varsinkin Cartmanin sanoitukset noissa kristillisissä biiseissä joiden nimiä on mm.

The Body of Christ
One, twice, three times my savior
Todellakin. Tuota täällä itsekin on tullut räkätettyä.

"I wanna get down on my knees and please Jesus
I wanna feel his salvation all over my face"

Ei vittu sentään :)
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo

Lorvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU, Avs. Selänteen Teemu ja Anaheim.
Footless kirjoitti:
Porilaisille.

Ässät nousee pois jumbopaikalta, ja fanit puhuu jo mitaleista. Huvittavaa.

Kaksi voittoa tekee kummia näköjään.

Toisaalta en viitsisi nauraa koska kummiskin ainakin meikäläisen tuurilla Porilaiset juhlii mestaruutta uskomattoman voittoputken jälkeen.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Footless kirjoitti:
Voihan se tietysti olla ettei auennut tuo helvetin huono kollektiivinen porilaishuumori, mutta epäilen...
Tälle Footlessin viestille. Sulle ei itseironia auennut. Mene nukkumaan.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Saamalleni puhelulle, jonka mukaan ääää-mies on surmattava tavattaessa. Mieletöntä!

Porilaisille nyt ei kukaan uskalla nauraa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Blackie kirjoitti:
Tälle Footlessin viestille. Sulle ei itseironia auennut. Mene nukkumaan.
Eipä näköjään. Tsekkasin sen otteluseurantaketjun uudestaan, ja ne muut samanhenkiset viestit olikin näköjään tulleet muiden joukkueiden faneilta läppänä.

Ajoin miinaan. My bad.

Mut hauska tää viesti silti oli.

Ace4ever kirjoitti:
Porin torilla tavataan! Voin jo haistaa ja maistaa mitalin myös tältä kaudelta...

Kaikkea hyvää Poriin vaan, ja onneks olkoon jumbosijan hylkäämisestä.

Nyt nauran schollin viestille Parhaita lyyrikoita -ketjuun.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pataradion Ässät-KalPa lehdistötilaisuuden annille.

Kapasen Hannun kommentit Tom Laaksosesta tyhjensivät pajatson totaalisesti.

Suosittelen suuntaamista www.assat.com ja sieltä Pataradio.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Ilves-johdon toiminnalle.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
kone82 kirjoitti:
Pataradion Ässät-KalPa lehdistötilaisuuden annille.

Kapasen Hannun kommentit Tom Laaksosesta tyhjensivät pajatson totaalisesti.

Suosittelen suuntaamista www.assat.com ja sieltä Pataradio.


Hannes on yleensä rauhallinen mies, joten nyt vois uskoa Laaksosen totaalisesti epäonnistuneen.

En tiedä naurattiko Hanneksen kommentit, lähinnä ihmetyttivät.

Pelissä olleilta kommennteja. Oliko Tom noin huono?
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minua ainakin huvitti eilen, kun olin katsomassa Jokerit-Lukko -peliä. Fanikatsomo huutaa läheiselle katsomolle (106?) viitisen kertaa: "Nouse ylös, jos oot jokeri!" Sieltä sitten nousee seisomaan Jyrki Louhi (virnistäen) ja Sami Lepistö. Tämä tapahtui kaksi kertaa. (Odottelen tässä, milloin muiden joukkueiden fanit tulevat nauramaan Jokerien fanikatsomon huudoille...)
 

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
Tänään aamulla nauratti Harkimon kolumni Hesarissa. Vanha kunnon Hjalmari ruoskii rakasta kulttuuriministeriämme oikein urakalla:

"Huippu-urheilun onneksi hän on tuolla valtaistuimella enää vain muutaman kuukauden, sillä pelkkänä kauneuskilpailun voittajana ei voi ratsastaa toista ministerikautta"

"Hän oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja ymmärtänyt käyttää asiantuntijoita apunaan asioissa, joita hän ei voinut urheiluelämästä hallita pelkällä aerobic-ohjaajan taustallaan"

"Keskustan populistiset pyrkimykset äänien kalasteluun nuoren, näyttävän ja teräväpäisen naisen avulla ovat koituneet suomalaisen huippu-urheilun tappioksi"

"Johonkin kokoukseen, jossa ei puhuta urheilusta, ministeri Saarela pöräyttää näyttävästi moottoripyörällä kuin Bond-tyttö ikään ja kutsuu lehdistön paikalle, mutta ne kekkerit, joissa on riski saada negatiivista julkisuutta, hän jättää tyylikkäästi väliin"

"Me emme tarvitse kulttuuriministeriä, joka ei ole kiinnostunut urheilusta"
 
K

kiwipilot

tilliliha kirjoitti:
Tänään aamulla nauratti Harkimon kolumni Hesarissa. Vanha kunnon Hjalmari ruoskii rakasta kulttuuriministeriämme oikein urakalla:
[/I]

Ja kohta herra Saarela haukkuu Hjalmarin leuattomaksi possuksi jota haluaisi vetää leukaan.
 

Miguel

Jäsen
Cactus kirjoitti:
kalma kirjoitti:
en surusta itke,
en ilosta itke - jos itken
niin itken muutenvaan.
Hmmm, mielenkiintoista ottaa ote ja muuttaa sitä vähän suomihiphopin edustajalta. Tosin sopii hyvin ja näin voisin itsekin sanoa.

Juice oli legenda jo eläessään ja nyt vielä enemmän. "Hyvää yötä vanha frendi näe parempia unia/ mä istun himas katselen vanhoi valokuvia/ muiston kansioon sun valokuvat kerään/ sä nukut vieläkin kun mä uuteen aamuun herään/"

R.I.P Juice

-Cactus-

Vähän aikaa ihmettelin ennen kuin tajusin ja repesin. Tai sitten tämä oli huonosti naamioitua sarkasmia.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Flintstonen tilityksille Big Brother -ketjussa. Huikeaa settiä, maanantaipäivän piristys.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös